Cyno/Lore | Genshin Impact Wiki | Fandom, Panduan Cyno Pantas – KQM

Walaupun kemahiran Cyno’s Skill Cooldown di luar pecah adalah 7.5s, Melancarkan kemahirannya diikuti oleh pecahnya akan mengurangkan kemahirannya dengan 4.5s. Ini membolehkan Cyno untuk zarah pra-peksi dengan EQ sementara tidak bimbang tentang kemahirannya, kerana dia akan dapat membuangnya lagi beberapa saat selepas memasuki pecah.

Cyno/lore

Mahamatra Jeneral Akademiya, pemimpin semua Matras. Dia mempunyai rasa humor yang unik yang tidak pernah gagal meninggalkan kesan yang mendalam.

-Mengesisikan dari laman web rasmi [1]

Kandungan

 • 1 keperibadian
 • 2 penampilan
  • 2.
  • .1 butiran aksara
  • 4.2 Kisah Karakter 1
  • 4.3 Kisah Karakter 2
  • 4.4 Kisah Karakter 3
  • 4.
  • 4.6 Kisah Karakter 5
  • 4.7 Kotak Dek TCG Invokation Cyno’s Genius
  • 4.
  • .1 Archon Quests
  • .2 cerita pencarian
   • .2.
   • 8.1 cerita watak
   • 8.2 watak suara
   • 8.3 surat
   • 10.
   • 11.1 etimologi
   • 12.1 Tajuk Watak: Judicator of Secrets

   Keperibadian

   Mahamatra Jeneral yang bertanggungjawab mengawasi penyelidik Akademiya. .

   -Kelompok sifat permainan dan teks profil

   . .

   Walaupun usia muda, Cyno memegang jawatan Jeneral Mahamatra di Akademiya dan mengambil kedudukannya dengan serius. Cyno sangat berdedikasi untuk menegakkan peraturan Akademiya dan menghukum apa -apa pelanggaran, sehingga sejauh mana orang bijak Akademiya (seolah -olah atasannya). Terlalu terkenal, Cyno akan terus -menerus mengejar mana -mana individu yang cuba melarikan diri dari penghakimannya, bahkan melintasi padang pasir – sifat yang, digabungkan dengan kehebatannya sebagai pemburu dan pahlawan, membuat melarikan diri dari Cyno yang tidak mungkin. Oleh kerana itu, nama Cyno terkenal di Sumeru dan banyak ulama takut prospek yang pernah bertemu dengannya, walaupun pada hakikatnya dia hanya mengendalikan kes -kes yang penting.

   . Walaupun dia sering dilihat oleh para ulama Akademiya sebagai halangan atau ancaman kepada penyelidikan mereka (aduan yang Cyno tidak peduli), Cyno melihat peranannya sebagai pelindung, menghalang pencari pengetahuan dari menjadi sesat dan menjadi bahaya kepada kedua -duanya diri mereka dan dunia. Walau bagaimanapun, beliau diberkati dengan penglihatan elektro menunjukkan bahawa pandangannya keadilan lebih dekat dengan keinginan untuk memelihara undang -undang, yang dipegangnya sebagai kekal, dan bukannya berminat dengan keadilan dalam dan dari dirinya sendiri.

   . Dia menunjukkan keprihatinan terhadap Collei, sering melawatnya ketika dia mempunyai masa untuk memastikan dia melakukannya dengan baik, serta memelihara persahabatan dengan Tighnari, Alhaitham dan Kaveh. Walaupun niatnya untuk meletakkan orang dengan selesa, dia mengekalkan sikapnya yang tidak emosional dan keras dalam kebanyakan situasi, bahkan di luar kerja. Menyedari bahawa reputasinya sebagai Jeneral Mahamatra sering menakut-nakutkan orang-orang di sekelilingnya (bahkan rakan-rakannya), Cyno menceritakan lelucon sebagai cara untuk membantu orang berehat di sekelilingnya, walaupun leluconnya umumnya tidak jelas dan percubaannya yang panjang untuk menjelaskannya.

   Cyno juga mengakui kesukaan untuk padang pasir dari mana dia memuji, mendapati dirinya paling selesa di sana dan sering berjalan -jalan malam di sana untuk membantu dirinya berehat.

   Ulasan Pakar Gamespot

   13 Oktober 2020

   Cyno menggunakan model lelaki sederhana. Dia mempunyai kulit tan, mata merah-oren, dan rambut kelabu sederhana.

   Manga

   Cyno digambarkan memakai tudung hitam yang besar termasuk tudung dengan apa yang kelihatan seperti telinga jackal dijahit di atasnya. Tanjungnya seolah -olah mengambil inspirasi dari Afrika Utara, menunjukkan beberapa persamaan dengan capes besar yang dipakai di Sahara untuk mengelakkan panas, dan tetap dilindungi semasa ribut pasir.

   Pengenalan rasmi

   Ramai penyelidik di Akademiya takut bahawa Mahamatra umum akan mengganggu penyelidikan mereka. Namun, nampaknya mereka tidak bimbang tentang apa -apa. Kebanyakan mereka tidak menghasilkan hasil yang layak untuk lawatannya.

   -I balasan yang diberikan oleh Forest Watcher Tighnari ketika Collei mengemukakan soalan mengenai Mahamatra Umum.

   .

   Secara umum, lawatan peribadi dari Cyno menunjukkan bahawa penyelidik ini adalah pelaku kesalahan akademik yang serius: plagiarisme, rasuah, penipuan akademik, deklarasi palsu, penyelewengan dana, persaingan jahat, peruntukan disertasi orang lain, dan banyak lagi dan banyak. Satu -satunya perkara yang tersisa untuk penyelidik ini adalah mengikuti Mahamatra umum dan menghadapi tindakan tatatertib.

   Tetapi penyelidik ini tidak akan menerima hukuman mereka dengan mudah.

   Sebilangan besar mereka cuba menyuap Mahamatra Jeneral dengan Mora. “Orang kaya” ini akan dihukum lebih teruk lagi. Sementara itu, ada yang memilih untuk menggunakan kekerasan dalam tindakan yang tidak rasional. .

   Lain -lain, pada akhir kecerdasan mereka, bahkan meremehkan kegilaan, menuntut kehilangan ingatan atau memohon kegilaan dalam usaha terdesak untuk melepaskan hukuman.

   Walau bagaimanapun, Jeneral Mahamatra Cyno mempunyai kesabaran yang tidak baik ketika berurusan dengan orang -orang ini. Dengan kata -kata sendiri:

   “Sebagai Matra, ini adalah salah satu tugas saya untuk membantu orang ramai ‘ingat’ kesilapan yang mereka buat.”

   Kisah watak

   Butiran watak

   Sebagai pemimpin semua Matra, Jeneral Mahamatra Cyno terkenal dengan semua orang di Akademiya.

   Tugasnya adalah untuk menangkap mereka yang melanggar peraturan dan peraturan Akademiya, menamatkan kajian haram, dan menegakkan disiplin Akademiya. Walau bagaimanapun, para penyelidik merasakan bahawa Mahamatra umum ini tidak melakukan apa -apa tetapi menjejaskan kemajuan akademik dan melarang penyelidikan saintifik. Ada juga yang mendakwa bahawa dia “memotong jalan menuju pengetahuan” dan dapat dilihat sebagai ancaman buruk bagi mana -mana penyelidik yang ingin mencari pengetahuan.

   Dari masa ke masa, para penyelidik telah menyusut dari Cyno dalam diam setiap kali mereka melihatnya, ingin tidak ada kaitan dengannya.

   Tetapi mahamatra umum tidak diganggu oleh perkara -perkara seperti itu.

   Sekiranya imej awam yang dibesar -besarkan ini benar -benar dapat menghalang beberapa penyelidik, itu tidak akan menjadi kesulitan untuk pekerjaannya.

   Selain itu, dengan kata -kata rakan pemerhati hutan itu,

   “Penyelidikan yang dijalankan oleh kebanyakan penyelidik tidak cukup penting untuk menghasilkan ceramah dengan Matra.

   Kisah Karakter 1

   Persahabatan Lv. 2

   Kebijaksanaan boleh membawa pencerahan kepada para ulama, tetapi juga boleh menyebabkan keangkuhan.

   Dalam sejarah Akademiya, banyak penyelidik telah menggunakan “kebijaksanaan” mereka untuk melakukan jenayah.

   Sebagai contoh, untuk menguji had inflasi badan penonton, seorang penyelidik AMURTA mengadopsi pemangkin haram dan mewujudkan hantu bersaiz mega, yang kemudiannya meletup semasa percubaan dan meratakan seluruh pusat penyelidikan. Kemudian, terdapat seorang penyelidik dari Spantamad yang bertujuan untuk menguji keupayaan pengawal kehancuran untuk memupuk ladang, tetapi kehilangan kawalan mesin yang diubah suai, mengakibatkan kehancuran banyak tanah ladang dan kecederaan kubur untuk beberapa petani. .

   Penyelidik sedemikian, yang tidak mematuhi undang -undang dan menimbulkan bahaya kepada orang lain, semuanya akan dikejar dan diadili oleh Matra yang diketuai oleh Cyno.

   Apabila mereka berdiri di hadapan Matra, penyelidik ini hampir selalu tidak akan berusaha untuk membenarkan diri mereka. Alasan mereka telah disertakan tetapi tidak terhad kepada tiba -tiba memotong dana, pilih kasih Akademiya terhadap penyelidik lain, hasil kerja mereka dicuri. Ada juga yang menuduh Matra menghentikan mereka daripada menyelesaikan penyelidikan mereka kerana cemburu terhadap bakat mereka.

   Sambutan Cyno terhadap kecenderungan itu selalu berdiam diri dan menekan ke hadapan dalam menundukkan semua penjenayah yang mengasyikkan dan menghantarnya ke perbicaraan.

   Mereka yang melanggar peraturan selalu dapat menghasilkan satu juta alasan. Walau bagaimanapun, hanya satu yang berakhir menanti mereka.

   Kisah Karakter 2

   Persahabatan Lv. 3

   Nama Jeneral Mahamatra telah mengembara jauh di luar dinding Akademiya.

   Menurut pemerhati hutan di Hutan Avidya, dia pernah melihat sekilas Mahamatra umum ini secara senyap -senyap mengembara melalui hutan di tengah malam. Seseorang yang tinggal di pinggir Apam Woods masih dapat dengan jelas ingat bagaimana seorang remaja berambut putih meminta mereka untuk semangkuk air, sebelum menjelajah jauh ke dalam hutan sahaja dengan hanya pek perjalanan di punggungnya. Pengembara yang berehat di Sobek Oasis mendakwa telah memberikan arahan kepada Cyno, walaupun kawasan yang ditujunya telah dibungkus dengan raksasa. Bahkan tentera upahan dan penimbunan harta karun yang paling membanggakan di pasir merah besar yang berani tidak membuat perkara yang sukar bagi Mahamatra umum, setelah mempelajari pelajaran ini dengan baik dari contoh kumpulan upahan yang dimusnahkan di padang pasir untuk berlindung yang dikehendaki para penyelidik yang dikehendaki.

   Walau bagaimanapun, bagi penjenayah -penjenayah yang telah jatuh ke tangan Cyno, penghormatan mereka terhadap Mahamatra umum biasanya berasal dari aspek lain wataknya.

   Semasa melarikan diri dari Akademiya, penjenayah cenderung melarikan diri dalam panik yang melampau, dan kadang -kadang dapat menyimpang ke tempat -tempat yang berbahaya. Namun, bukannya membiarkan mereka menderita akibatnya, Cyno akan menyelamatkan mereka tanpa ragu -ragu, supaya dia dapat membawa mereka kembali ke Akademiya untuk menghadapi hukuman mereka yang betul.

   Sekali, seorang penjenayah yang telah melintasi pasir merah besar dengan Cyno bertanya kepadanya tentang perkara yang melakukan semua ini. Cyno menjawab,

   “Hanya undang -undang yang dapat menilai anda, dan peranan saya di sini adalah untuk membawa anda menghadapi skala.”

   Setelah dibebaskan dari penjara, penyelidik, yang telah menjadi lulusan Vahumana, mengubah pengembaraan mereka kembali ke Akademiya menjadi novel bertajuk “The Goon,” yang tetap menjadi buku terlaris di Akademiya. Penyelidik itu juga dijemput oleh Vahumana untuk memberi ceramah, di mana mereka membuat terperinci mengenai gambaran “keadilan” dalam buku itu.

   Sekiranya anda meminta Cyno, dia akan mengatakan bahawa bahagian -bahagian buku tertentu telah dibesar -besarkan. Sebenarnya, mereka tidak menemui mana -mana raksasa yang dicipta oleh keturunan Raja Deshret, dan tidak juga mereka menyimpang ke dalam labirin yang hidup di bahagian bawah padang pasir atau bertahan dalam badai pasir di lipatan sandworm humongous.

   Walau bagaimanapun, Cyno menghargai ketulusan yang mana penulis menggambarkan jenayah mereka sendiri, dan ingin mengingatkan mereka untuk tidak melakukan kejahatan seperti itu lagi.

   Kisah Karakter 3

   Persahabatan Lv. 4

   Di Akademiya, sebutan semata -mata dari pejabat Matra dapat membuat hati penyelidik merampas.

   Selain daripada “perbuatan jahat” yang terkenal dari matra, apa yang mengganggu mereka lebih banyak adalah betapa menyeramkan, ketawa kering dapat didengar dari pejabat setiap kali Cyno berjalan masuk.

   Penyelidik yakin bahawa ini mestilah cara Matra untuk menyatakan kepuasan yang sombong di hadapan Cyno yang melewati penghakiman terhadap beberapa penyelidik yang tidak bermaruah.

   Tetapi hanya Matra tahu bahawa ketawa adalah tindak balas terhadap rasa humor yang unik Cyno.

   . Dia akhirnya merempuhnya dengan berjaya menyuap ahli jawatankuasa semakannya. Walau bagaimanapun, data dalam kertas itu sangat salah sehingga tidak lama lagi akan didedahkan sebagai penipuan akademik. Semasa saya pergi untuk menangkap penyelidik ini, dia bertanya kepada saya ‘Apa yang saya buat salah?’. “

   Setelah berhenti sejenak, Cyno terus,

   “Saya menjawab, ‘kertas anda.””

   Melihat matra semua duduk di sana dengan senyap, Cyno nampaknya bimbang bahawa mereka tidak mendapat jenaka, jadi dia terus menerangkannya dengan ungkapan yang serius,

   “Anda lihat, bahagian menarik cerita ini terletak pada bagaimana, ketika dia bertanya kepada saya apa yang telah dilakukannya salah, dia mengharapkan saya mengatakan bahawa kesalahannya terletak dengan penyogokan jawatankuasa itu kerana tekanan akademik, namun saya memberitahunya bahawa dia Kesalahan tidak mencapai kesimpulan yang betul di dalam kertasnya. Bahagian pandai mengenai jenaka ini ialah saya mengubah subjek yang sedang dibincangkan. “

   .

   Ketawa yang janggal meminjamkan rasa kehangatan manusia yang aneh kemudian ke pejabat matra yang sering somber dan penuh.

   Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan keadaan yang begitu janggal dari yang pernah berlaku lagi, Matra secara beransur -ansur datang kepada konsensus bahawa selepas Cyno selesai menceritakan jenaka, semua orang di dalam bilik mesti memaksa ketawa atau dua sebagai tindak balas sehingga dia tidak akan menjelaskannya.

   Sebaliknya, mana -mana matra yang cuba meniru gaya Cyno akan dihukum dengan kasar oleh orang lain melalui cara yang melampau seperti merampas tiket makan kantin mereka.

   Lagipun, satu Cyno sudah cukup untuk seluruh bahagian.

   Kisah Karakter 4

   Persahabatan Lv. 5

   Cyno selalu percaya bahawa matra bukanlah musuh mereka yang mencari pengetahuan.

   Cyrus, seorang ulama yang mengajar Cyno sebelum ini, pernah memberitahunya bahawa tanpa undang -undang Akademiya, “Kebijaksanaan” akan menjadi “bencana.”

   .

   Mereka akan membuat penyelidik terlalu sombong dan melulu, ke titik di mana mereka mungkin cuba untuk merosakkan kehidupan dan kematian kerana kekurangan penghormatan mereka terhadap kehidupan manusia. Akhirnya, mereka akan menyebabkan kerosakan yang tidak dapat diperbaiki ke dunia.

   Orang bijak terus memperkenalkan peraturan dan peraturan baru dengan tepat untuk memastikan pencari pengetahuan Akademiya tidak akan disesatkan dan tersesat kerana umpan tersebut.

   Matra yang memburu mereka yang melanggar undang -undang dan menilai mereka mengikut undang -undang yang sama sebenarnya adalah “penjaga” semua orang yang mencari pengetahuan di Akademiya.

   Walau bagaimanapun, di mata penyelidik, mereka hanyalah sekumpulan “perobohan” yang sentiasa, dengan ganas memotong jalan mereka ke pengetahuan.

   “Kulat Humanoid Dumb,” “Encik. Anda tidak boleh-lakukan-ini, “” Shredders Paper “. Ini semua nama samaran yang mereka temui untuk Matra.

   Antaranya, yang paling terkenal ialah “binatang sumpter Akademiya,” nama yang dicipta oleh penyelidik Haravatat.

   Ketika mereka mula -mula mendengar nama samaran ini, kebanyakan matra agak marah, mengira bahawa para penyelidik menganggap terlalu sedikit kerja keras mereka.

   Sebaliknya, Cyno menyatakan bahawa dia sebenarnya fancied sedikit.

   “Kami Matra memang binatang Sumpter yang berjalan di dewan Akademiya, membawa peraturan dan peraturan di punggung kami.”

   “Semasa melaksanakan hak kita, kita masing -masing mesti menjaga berat badan itu.”

   Setelah memikirkan perkara itu sebentar, tambahnya yang umum Mahamatra,

   “Selain itu, kita boleh menjadi lebih seperti binatang sumpter dalam mengelakkan hujah -hujah yang tidak masuk akal dan memberi tumpuan kepada, sampai ke destinasi yang kita inginkan.”

   Kisah Karakter 5

   Persahabatan Lv. 6

   Ketika Akademiya pertama kali ditubuhkan, penyelidiknya menggunakan imaginasi dan inovasi mereka yang tidak terbatas dengan penuh dengan sumber -sumber yang banyak yang terdapat di beck mereka dan panggilan.

   . Tetapi apabila pengetahuan Bumi tidak lagi dapat memuaskan rasa ingin tahu mereka yang tidak dapat dipuaskan, sesetengah penyelidik memusatkan perhatian mereka ke langit berbintang, sedangkan beberapa orang lain cuba mengganggu kehidupan dan kematian.

   Walau bagaimanapun, pengetahuan seperti ini bukan perkara yang sepatutnya atau boleh disentuh.

   Untuk mengelakkan para penyelidik tidak hancur oleh pengetahuan mereka sendiri, orang bijak meletakkan enam dosa kardinal.

   Mereka berpendapat bahawa semua jenayah di dunia ini berasal dari enam dosa ini.

   Yang pertama adalah mengganggu evolusi manusia;

   Yang kedua adalah untuk mengganggu kehidupan dan kematian;

   Yang ketiga adalah untuk menyelidiki di luar alam semesta;

   Yang keempat adalah untuk menyiasat asal -usul kata -kata;

   Yang kelima adalah untuk menghormati tuhan -tuhan tanpa perbuatan pengabdian;

   .

   Sejak itu, orang bijak telah memperkenalkan peraturan dan peraturan baru mengikut enam dosa yang mematikan ini sambil meminda dan menyemak semula yang lama. Matra menguatkuasakan undang -undang, dan penyelidik melaksanakan peranan mereka dengan sewajarnya.

   Dengan cara ini, segala -galanya dalam Akademiya berfungsi dengan cara yang wajar, dan Akademiya dan penyelidiknya telah berarak dengan kejelasan kebijaksanaan sejak.

   Seperti masa berlalu, enam dosa kuno nampaknya telah dilupakan oleh kebanyakan, dan orang -orang yang bercita -cita tinggi telah bergerak sejak itu.

   Walau bagaimanapun, untuk Cyno, Ketua Mahamatra semasa, apa yang patut dilakukannya tidak berubah.

   Dia akan, menurut enam dosa maut kuno, adil menilai semua pemecah lawak.

   .

   Kotak dek TCG Invokation Cyno’s Genius

   Persahabatan Lv. 4

   Kotak dek ini, yang mengandungi dek Cyno’s Genius Invokation TCG, adalah pemilikan fizikal kegemarannya.

   . Selagi tali yang ditetapkan pada kulit tetap terikat dengan ketat, seluruh kotak dek akan dimeteraikan sepenuhnya, dan bahkan tidak setitik air dapat melalui. Pedalaman empuk dengan sutera, yang dapat meminimumkan lenturan sudut kad. Menurut pemilik kedai, sutera yang digunakan semuanya diimport dari Liyue dan diperbuat daripada bunga sutera berkualiti tinggi. Kotak dek ini juga dilengkapi dengan tali kulit yang sukar, jadi pembeli dapat dengan mudah melekatkan kotak ke mana -mana bahagian badan mereka. Permukaan kotak dek bahkan diukir dengan lambang TCG Invokation Genius dan nama seseorang yang membelinya.

   Cyno telah meletakkan dek terkuatnya di dalam kotak ini. Dia percaya bahawa selagi dia mendapat pertarungan dengan dek ini, dia tidak akan menjadi tidak terkalahkan.

   .

   Hmm. Adakah pemerhati hutan itu boleh didapati buat masa ini?

   Persahabatan Lv.

   .

   Ada yang mengatakan bahawa dia pernah diarahkan untuk menangkap seorang penyelidik yang telah mempelajari kaedah membuat penglihatan palsu. . Ada yang percaya bahawa Cyno sebenarnya adalah keturunan Raja Deshret. Mereka mengatakan bahawa dia dibesarkan di sebuah kuil yang terletak di pasir merah yang besar dan dibesarkan oleh seorang imam Hermanubis yang tidak bernama yang menanam kehendak dan kekuatan Cyno sebelum ini, ketika ia sudah siap, memberikan kepadanya penglihatan dan mengharuskannya untuk menyeberangi padang pasir dirinya untuk tiba di Akademiya dan membuat keputusan Hermanubis. Sudah tentu, menurut beberapa teori konspirasi, visi Cyno berkait rapat dengan teknologi terlarang tertentu yang tersembunyi di Akademiya. Jika tidak, bagaimanakah ahli gurun ini mendapat tempat di akademiya?

   Tidak ada yang berani memeriksa mana -mana cerita ‘keaslian dengan Cyno secara peribadi, dan Cyno sendiri tidak boleh diganggu untuk membuang tenaga pada khabar angin yang tidak masuk akal ini.

   Yang benar adalah bahawa cara dia memperoleh penglihatannya agak mudah.

   . . Dia masih boleh ingat bahawa buku yang dia baca pada hari itu terutama bercakap tentang enam dosa kardinal yang telah diputuskan oleh Sage, yang mereka anggap sebagai asal -usul semua jenayah dan dengan itu menjadi asas bagi semua peraturan dan peraturan moden daripada Akademiya. Semasa dia membaca bab mengenai dosa merampas rahsia tanpa sedikit ketakutan, dia gagal memahami beberapa ketulan kandungan yang digambarkan dalam buku itu, jadi dia menutup matanya dan ruminated. Ketika dia membuka matanya, perkara pertama yang dilihatnya adalah penglihatan, diletakkan dengan baik di halaman.

   Cyno melihat penglihatan itu dan jatuh ke dalam renungan. Dia mula -mula mengesahkan bahawa tidak ada peraturan yang ada yang melarang seseorang daripada diberi penglihatan. Kemudian dia melakukan beberapa kes akademik dengan penglihatan yang terlibat dan memastikan bahawa penglihatan ini bukanlah perangkap yang berniat jahat. Dia terus merenungkan cabaran yang mungkin dia hadapi setelah menjadi Mahamatra umum dan bagaimana penglihatan ini dapat membantu dalam percubaan masa depan ini. Setelah berhati -hati menimbang kebaikan dan keburukan, Cyno akhirnya menerima hadiah ini dari tuhan -tuhan dengan sungguh -sungguh.

   Pada masa itu, cahaya pagi sudah bersinar melalui tingkap. Cyno meninggalkan perpustakaan dengan penglihatan dan bacaannya yang belum selesai sebelum menuju ke lokasi di mana dia akan dirasmikan sebagai Mahamatra umum.

   Sekiranya semuanya berjalan lancar, dalam setengah jam, dia akan menjadi Mahamatra Jeneral Akademiya yang baru.

   Dia akan diamanahkan dengan kuasa suci untuk menilai mereka yang telah salah, dan visi ini akan memastikan bahawa keistimewaan suci ini dapat dilaksanakan seperti yang dimaksudkan.

   Cyno: Silence
   Item Cyno: Silence Dapatkan:
   Ganjaran untuk mencapai tahap persahabatan 10 dengan Cyno Penerangan:
   Setiap kali Cyno jatuh ke dalam keheningan yang mendalam, dia mesti mempertimbangkan beberapa penghakiman yang berat. Atau mungkin dia hanya mempertimbangkan sesuatu yang menggembirakan.

   Buruj

   Lupus aureus
   Lupus aureus Bab Story:
   Lupus aureus Makna:
   Golden Wolf

   Pencarian dan acara

   Archon Quests

   • Bab III
    • Akta III: Mimpi, Kekosongan, Penipuan
     • Keempat di Loggerheads
     • Penjaga kampung yang hilang
     • Rahsia Gurun Terik
     • Melalui malam yang terdahulu
     • Seperti di sisi Tuhan
     • Hari Jnagarbha
     • Di mana bot kesedaran terletak(Cutscene)
     • Roti bakar untuk kemenangan

     Panduan Cyno Pantas

     Cyno adalah watak polearm elektro 5* yang membekalkan serangannya dengan elektro untuk menangani kerosakan yang konsisten sepanjang tempoh mod pecahnya.

     Ujian yang lebih luas sedang berjalan. Perhatikan bahawa maklumat yang diberikan adalah tertakluk kepada perubahan jika dan ketika penemuan baru dibuat.

     Sertailah perselisihan kami untuk memeriksa dan mengambil bahagian dalam proses teoricrafting.

     Isi kandungan

     Kandungan baru

     Kandungan Penerangan
     Nahida (watak) Tempoh kemahiran lama Nahida membolehkannya untuk slot dengan baik ke dalam pasukan Cyno, membawa buffs dan permohonan Dendro di luar lapangan sepanjang masa lapangannya. Lihat bahagian pasukan untuk maklumat tambahan.

     Gambaran Keseluruhan Watak

     Keutamaan bakat

     Tahap 90 sangat disyorkan untuk memaksimumkan reaksi Cyno DMG.

     Pecah ≥ kemahiran

     Menyatakan serangan biasa Cyno tidak disyorkan.

     Bakat

     Spear Invoker


     .

     Serangan yang dikenakan
     Menggunakan sejumlah stamina untuk melangkah ke hadapan, menangani kerosakan pada lawan di sepanjang jalan.

     Serangan menjunam
     .

     Cyno’s Normal Attack Talent Scalings tidak menyumbang kepada kerosakannya dalam pecah, dan oleh itu tidak perlu disamakan.

     Kemahiran Elemental | Ritus Rahsia: Soulfarer Chasmic

     Melakukan tujahan cepat, berurusan DMG Electro ke lawan di sepanjang jalan.

     Apabila Cyno berada di bawah Pattsworn Pathclearer Negeri yang dicetuskan oleh Ritus Suci: Swiftness Wolf, dia akan melepaskan upacara mayat yang menangani guruh AOE Electro DMG dan memanjangkan tempoh Pactsworn Pathclearer.

     Walaupun kemahiran Cyno’s Skill Cooldown di luar pecah adalah 7.5s, Melancarkan kemahirannya diikuti oleh pecahnya akan mengurangkan kemahirannya dengan 4.5s. Ini membolehkan Cyno untuk zarah pra-peksi dengan EQ sementara tidak bimbang tentang kemahirannya, kerana dia akan dapat membuangnya lagi beberapa saat selepas memasuki pecah.

     Elemental Burst | Ritus Suci: Swiftness Wolf

     Menyeru semangat ilahi untuk membuangnya, mengalir ke Pathclearer Pactsworn.

     • Serangan Cyno yang normal, dikenakan, dan menjunam akan ditukar kepada DMG Electro yang tidak dapat ditindih.
     • .

     Kesan ini akan dibatalkan apabila Cyno meninggalkan medan dan bertahan maksimum 18 -an.

     Cyno’s Elemental Burst adalah sumber utama kerosakannya, yang memberikan bakat bakat yang terpisah dari orang -orang dari serangan bakat normalnya.

     Ascension 1 Pasif | Penghakiman Featherfall

     Apabila Cyno berada di Pattsworn Pathclearer State yang diaktifkan oleh Ritus Suci: Swiftness Wolf, Cyno akan memasuki pendirian endseer pada selang waktu. .
     DMG Bolt Duststalker dianggap DMG Kemahiran Elemental.

     Sepanjang tempoh pecahnya, Cyno akan memasuki pendirian endseer pada selang waktu. Pemain dapat mengenal pasti pendirian ini dengan visual dalam permainan, di mana mata ungu muncul sementara pecahnya aktif. Sekiranya kemahiran unsurnya digunakan semasa pendirian endseer aktif, dia akan menyerang 3 bolt duskstalker bersama dengan kemahiran.

     Ascension 4 Pasif | Kuasa atas sembilan busur

     Nilai DMG Cyno akan ditingkatkan berdasarkan penguasaan elemennya seperti berikut:

     • Pactsworn Pathclearer’s Normal Attack DMG meningkat sebanyak 150% daripada penguasaan unsurnya.
     • DUSTSTALKER BOLT DMG dari Penghakiman Featherfall Bakat Pasifnya meningkat sebanyak 250% penguasaan unsurnya.

     Serangan Cyno sepanjang tempoh pecahnya dan Bolt Duskstalker semuanya menerima peningkatan DMG EM.

     Buruj

     Constellation 1 | Ordinan: Vigil yang tidak henti

     Selepas menggunakan Ritus Suci: Swiftness Wolf, SPD serangan biasa Cyno akan ditingkatkan sebanyak 20% untuk 10s. Sekiranya kesan penghakiman terhadap penghakiman bulu bakat pasifnya dicetuskan semasa ritus rahsia: chasmic soulfarer, tempoh kenaikan ini akan disegarkan.
     Anda perlu membuka kunci bakat pasif “Penghakiman Featherfall.”

     Memberikan lebih banyak kebebasan untuk melaksanakan kombo dengan ATK SPD dan membolehkan lebih banyak pengoptimuman untuk kerosakan.

     Constellation 2 | Majlis: Homecoming of Spirits

     Apabila serangan normal Cyno melanda lawan, bonus DMG elektro akan meningkat sebanyak 10% untuk 4s. Kesan ini boleh dicetuskan sekali setiap 0.1s. Max 5 Stacks.

     Rangsangan yang ketara untuk kerosakan peribadi Cyno, membolehkannya menyusun Bonus DMG Electro 50%.

     Constellation 3 | Ajaran: Penguatkuasa yang sah

     Meningkatkan Tahap Ritus Suci: Swiftness Wolf oleh 3.
     Tahap peningkatan maksimum ialah 15.

     .

     Constellation 4 |

     Ketika Cyno berada di Pattsworn Pathclearer Negeri yang dicetuskan oleh Ritus Suci: Swiftness Wolf, setelah ia mencetuskan Electro-Charged, Superconduct, Overloaded, Quicken, memburuk (Kecuali dirinya sendiri.)
     Kesan ini boleh berlaku 5 kali dalam satu penggunaan upacara suci: Swiftness Wolf.

     .

     Constellation 5 |

     Meningkatkan Tahap Ritus Rahsia: Soulfarer Chasmic oleh 3.
     Tahap peningkatan maksimum ialah 15.

     Meningkatkan tahap bakat kemahiran elemen Cyno, sedikit meningkatkan kerosakan peribadinya.

     Constellation 6 |

     Selepas menggunakan Ritus Suci: Swiftness Wolf atau mencetuskan kesan kehakiman bakat pasif “Penghakiman Featherfall,” Cyno akan mendapat 4 susunan kesan “Hari Jackal”. Apabila dia memukul lawan dengan serangan biasa, dia akan menggunakan 1 timbunan “Day of the Jackal” untuk melepaskan satu bolt duststalker.
     “Hari Jackal” berlangsung selama 8 -an. Max 8 Stacks. Ia akan dibatalkan sebaik sahaja pactsworn pathclearer berakhir.
     .4s.
     .”

     Boleh memberikan sekitar 12-16 lebih banyak bolt duststalker dalam tempoh pecahnya bergantung pada masa lapang, sangat meningkatkan kerosakan peribadi Cyno.

     COMBOS

     N# = Bilangan serangan biasa berturut -turut
     E = Kemahiran Elemental
     Q = pecah unsur

     Calcs lebih lanjut perlu dilakukan untuk menentukan kombo optimum dan perbezaan kerosakan relatif mereka.

     Berikut adalah contoh kombo yang kini didapati berdaya maju:

     Combo
     Eq n2e n4e n4e n5e n4e n4e Stabil Endseer Proc Combo Jika Menjalankan 4PC Fury Thundering Fury
     EQ N3E N5E N5 N2E N5 N2E Stabil endseer proc combo jika menjalankan set lain

     Membina

     Keperluan er

     Keperluan ER Cyno bergantung kepada sama ada dia menjalankan 4pc TF atau tidak, kerana ia membolehkannya menggunakan kemahirannya lebih kerap.

     Dengan 4pc TF

     Keadaan Keperluan ER (4PC TF Combo)
     Solo Electro 180%+
     Elektro berganda (gen zarah rendah)
     Elektro berganda (gen zarah tinggi) 110-120%
     100-120%

     Tanpa 4pc TF

     Keadaan Keperluan ER (Non-TF Combo)
     Solo Electro 220%+
     Elektro berganda (gen zarah rendah) 160-180%
     Elektro berganda (gen zarah tinggi) 120-140%
     Triple Electro 110-130%

     Senjata Favonius biasanya lebih rendah keperluan ER sebanyak 10% setiap Proc pasif.

     Nombor ini adalah anggaran; Perbatuan anda mungkin berbeza. Untuk anggaran yang lebih tepat mengenai keperluan anda berdasarkan pasukan dan gear anda, gunakan kalkulator Recharge Tenaga Zakharov.

     Statistik Artifak

     Keutamaan statistik Artefak Cyno bergantung kepada sama ada dia berada dalam pasukan yang memburukkan, pasukan Quickbloom atau pasukan Hyperbloom.

     Lihat pasukan yang berkaitan di bahagian PlayStyles di bawah untuk keutamaan stattif artifak.

     Set artifak

     Set artifak
     4pc Fury Thundering (TF) Set Artifak BIS Situasi Cyno. Ia membolehkannya untuk membuang kemahiran elemennya lebih kerap, yang mengurangkan keperluan ERnya. Walau bagaimanapun, ia juga menjadikannya lebih sukar untuk menyusun kemahirannya dengan A1, yang boleh menyebabkan kejatuhan DPS jika tidak dilaksanakan dengan betul.
     4pc Thundersoother Set ini mudah diakses kerana ia berkongsi domain dengan TF. .

     Senjata

     Senjata
     Kakitangan Sands Scarlet Tandatangan Cyno dan Senjata Bis dengan margin yang besar. Senjata ini memberikan tambahan EM, dan sangat suka pasir em.
     Primordial Jade Winged Spear / Staff of Homa Stat Stat yang kuat.
     Deathmatch Pilihan yang sangat kuat dan boleh diakses untuk Cyno. Memerlukan pembelian BP.
     R5 White Tassel . Disebabkan kerosakan NA 48% pada statistik R5 dan krit.
     R5 Missive Windspear Pilihan F2P yang berdaya maju jika pemain tidak memegang jejak putih R5.
     Kitain Cross Spear Meningkatkan EM dan Elemental Skill DMG, sambil mengurangkan keperluan ERnya. Mekanik longkang tenaga menimbulkan masalah untuk cuba menggunakan pecah Cyno secara langsung selepas kemahirannya.

     Gaya permainan

     Kerja dalam kumpulan

     • Untuk mencetuskan Cyno’s A1 secara konsisten, pasukan yang kuat (penyembuh/shielder) disyorkan untuk mengurangkan masa yang diperlukan untuk mengelak.
     • Dendro masa depan atau unit lain boleh menjejaskan pasukan pilihannya.

     Memburukkan lagi

     Memburukkan pasukan memerlukan watak elektro ke -2 untuk Cyno untuk pecah secara konsisten tanpa menjejaskan kerosakannya.

     Keutamaan stattif artifak


     Pasir

     Piala

     Circlet
     Em / atk% Bonus DMG Electro % Mengkritik

     Substats: Er sehingga keperluan> kritikal> atk% ~ = em

     EM atau ATK% Sands biasanya turun ke perbezaan substat dan ATK asas senjata; EM lebih disukai untuk senjata ATK asas yang rendah, sementara ATK% lebih disukai untuk senjata ATK asas yang tinggi.

     Untuk memburukkan Cyno, litar EM yang baik mungkin berdaya maju ketika menjalankan kakitangan sands merah, tetapi biasanya tidak layak dipertimbangkan dengan senjata lain.

     Rakan sepasukan yang terkenal

     Watak Penerangan

     Electro: Fischl / Beidou / Yae Miko / Kuki Shinobu / Dori
     Unit elektro yang menyediakan zarah bersama dengan kerosakan atau utiliti untuk Cyno.

     Dendro: Dendro Traveller / Collei / Nahida
     Unit Dendro yang mampu aplikasi Dendro di luar bidang.

     DMC memerlukan cukup untuk pecah setiap putaran.

     Collei boleh memilih untuk menggunakan pecah setiap putaran lain dan masih menyediakan tempoh cepat penuh untuk masa lapang Cyno jika dia C2+.

     Quickbloom

     Pasukan QuickBloom mempunyai watak hidro dengan aplikasi hidro yang lebih perlahan, yang membolehkan uptime yang tinggi hingga penuh dengan kerosakan tambahan melalui cyno yang mencetuskan hyperbloom sekali -sekala.

     Keutamaan stattif artifak


     Pasir


     Em Bonus DMG Electro % Crit / em

     Substats: Er sehingga keperluan> crit ~ = em> atk%

     Untuk Cyno Quickbloom, EM Sands lebih disukai daripada Atk Sands. Sama ada circlet kritikan atau em boleh digunakan semasa mereka melakukan setanding.

     Rakan sepasukan yang terkenal

     Watak Penerangan

     Hidro: Barbara / C6 Candace / Mona / Kokomi
     Sumber aplikasi hidro di luar lapangan yang perlahan, namun konsisten.

     Dendro:
     Unit Dendro yang mampu aplikasi Dendro di luar bidang.

     Kedua -dua DMC dan Collei memerlukan cukup untuk pecah setiap putaran. Permohonan Dendro Skill-Only Collei mungkin tidak mencukupi untuk mengekalkan uptime Quicken yang baik bergantung pada aplikasi hidro yang terlibat.

     Kuki, Beidou dan Dori dapat memberikan lestari jika Barbara/Kokomi tidak digunakan dalam slot hidro.

     Hyperbloom

     Pasukan Hyperbloom menggunakan Appliers Hidro Cepat (E.g., Xingqiu/yelan) sedang disiasat. Dalam pasukan sedemikian, kadar aplikasi hidro yang tinggi membawa kepada masa yang lebih cepat dan kurang memburukkan lagi sasaran utama. Sebaliknya, sebahagian besar kerosakan Cyno datang dari mencetuskan hiperbloom.

     Walaupun pasukan Hyperbloom Cyno mempunyai potensi kerosakan yang baik dalam sasaran tunggal (dengan siling yang lebih tinggi jika Cyno dibina penuh em), mereka tidak skala juga menjadi sasaran multi.

     Keutamaan stattif artifak


     Pasir

     Piala

     Em Bonus DMG Electro % / em Em / Crit

     Er sehingga keperluan> em ~ = kritikan> atk%

     Binaan yang paling serba boleh untuk Hyperbloom Cyno nampaknya EM/Electro DMG/EM, kerana ia melakukan hampir dan juga EM penuh dalam sasaran tunggal dan melakukan setanding dengan EM/Electro DMG/Crit dalam pelbagai sasaran.

     Rakan sepasukan yang terkenal

     Xingqiu dan yelan menyediakan aplikasi hidro cepat dan kerosakan peribadi yang kuat.

     Oleh kerana Cyno mahukan bateri elektro untuk menurunkan keperluan tenaganya serta unit pertahanan pada pasukannya, menggunakan Xingqiu/Yelan untuk aplikasi hidro sangat menunjukkan bahawa penyembuh elektro/shielder seperti Kuki, Beidou atau Dori harus digunakan di slot terakhir. Ini disebabkan kekurangan unit pertahanan dendro pada masa ini.

     Contoh pasukan

     . Senarai ini tidak disenaraikan.

     Memburukkan lagi

     Quickbloom

     Hyperbloom

     Kredit

     • Penyumbang: Koko#1111, Mina#4448, Akane#0926, RAF#7220, MERP#6832, Luno#1337, Ayzel#7399, Kuro_Kami91#6652, Snowy#4028, JS#
     • Imej Pasukan Dibawa oleh Penjana Potret KQM