Cyberpunk 2077 Geng & Faction of Night City | Pangkalan Data Panduan Cyberpunk 2077, geng Cyberpunk 2077, syarikat dan puak

Geng, syarikat dan puak siber 2077

. Dari mengepam hormon mereka, implan yang mendorong binatang untuk cintanya terhadap pertempuran jalanan, haiwan-haiwan itu terobsesi dengan sisi liar sifat manusia.

Cyberpunk 2077: Geng Bandar Malam

Cyberpunk 2077 Geng & Faction

Night City di Cyberpunk 2077 bukan sekadar destinasi pelancongan yang indah, ia juga merupakan medan perang. Bandar ini adalah rumah kepada kumpulan dan puak yang banyak yang sentiasa berperang melawan rumput, seludup. Pada dasarnya apa sahaja yang mereka rasa seperti mengambil dari poket orang lain dan memasukkannya.

Setiap geng di bandar malam adalah unik, dengan apa -apa dari warisan yang dikongsi ke pengubahsuaian badan yang melampau menyatukan mereka.

Sepanjang perjalanan perjalanan V di Cyberpunk 2077, memutuskan cara menggunakan geng secara strategik di bandar sangat penting.

Apa yang anda sanggup lakukan untuk mendapatkan apa yang anda perlukan? Siapa yang anda sanggup membantu? Sewa? Siapa yang anda sanggup membunuh? Semua pilihan ini akan disampaikan kepada anda di Cyberpunk 2077.

Berikut adalah panduan untuk semua kumpulan yang boleh anda hadapi di seluruh daerah Malam Bandar, termasuk pinggir Badlands:

Geng, syarikat dan puak siber 2077

Syarikat, geng dan puak di cyberpunk 2077, tyger cakar, mox, geng jalan ke -6, valentinos, maelstrom, anak lelaki voodoo, haiwan, wraiths dan lain -lain.

Geng di Cyberpunk 2077

Lokasi Geng di Cyberpunk 2077 - Cyberpunk 2077

Lokasi Geng di Cyberpunk 2077

Tyger Claws

Night City adalah periuk kebudayaan dan etnik, walaupun ketika demografi Asia, pengaruh Cina dan Jepun tidak dapat disangkal – seperti kuku Tyger.

Sebagai geng cakar tyger adalah teratur, cekap dan cerdas-tetapi juga tidak dapat diramalkan. Keputusan perniagaan mereka semata -mata rasional, tetapi ketika datang kepada musuh mereka atau anggota geng yang tidak setia, kaedah mereka dapat mengejutkan.

Tyger Claws terutamanya beroperasi di Japantown, Little China, Kabuki dan Charter Hill. Sumber pendapatan utama mereka ialah kelab malam, kasino, dan bar braindance. Warganegara malam suka bersenang -senang – tidak ada geng lain yang tahu bagaimana untuk memanfaatkan yang lebih baik daripada tygers.

Mox

Geng termuda yang ditubuhkan di bandar malam. Permulaannya bermula pada tahun 2067 ketika pembunuhan seorang pekerja seks mencetuskan rusuhan yang berlangsung hari. Geng yang terbentuk daripada para penunjuk perasaan menarik banyak orang lain ke pangkatnya selama bertahun -tahun selepas itu.

MOX adalah kru motley pekerja seks semasa dan bekas, pukulan, aneh dan semua jenis orang buangan.

Ibu Pejabat Utama Geng adalah Lizzie’s Bar, sebuah kelab Braindance yang berfungsi sebagai sumber pendapatan utama MOX.

Estetik geng dicirikan oleh kitsch agresif, warna kuat, plastik dan lateks.

Gang Jalan ke -6

Selepas Perang Korporat ke -4, sebilangan besar tentera kerjaya ditinggalkan tanpa pekerjaan atau prospek – yang paling giat dari mereka membentuk geng jalan ke -6. Bukan sahaja mereka membanggakan veteran di kalangan pangkat mereka, tetapi juga bekas pegawai polis, bekas ejen keselamatan korporat dan “orang awam” yang mempunyai kursus kemalangan dalam latihan pertempuran-semua orang dan sesiapa sahaja yang ingin membawa pesanan ke bandar ini.

. Rumput utama mereka berada di Arroyo, tetapi garaj dan pangkalan operasi 6th Street juga boleh didapati di bahagian lain di bandar.

Valentinos

Rompi kuat, cyberware emas yang mencolok, barang kemas berat, tatu Santa Muerte dan Yesus Malaverde – anda akan mengalami kesukaran yang salah mengira Valentino apabila anda melihat satu. Diilhamkan oleh budaya Chicano, gaya ekspresif mereka menjadikan mereka kelihatan seperti sesuatu yang lurus dari barrio Mexico. Tetapi jika anda melihat lebih dekat, anda akan melihat sesiapa sahaja boleh menyertai kumpulan itu, tidak kira latar belakang atau etnik mereka.

Valentinos adalah wilayah yang ketat, beroperasi di Heywood. Mereka terikat dengan komuniti setempat dengan ikatan persahabatan yang hampir sama – dan oleh biz. Valentinos menjalankan perniagaan yang benar -benar undang -undang seperti restoran, kelab malam dan kedai -kedai auto, tetapi semuanya adalah bahagian depan yang lain, biz pengubahan wang haram yang lain, penyeludupan kenderaan curi atau senjata api, pemerdagangan manusia dan peperangan geng.Persahabatan Valentinos tidak ternilai – dan ia akan mengikuti anda ke kubur. Oleh itu, anda mungkin mahu berfikir dua kali sebelum menunggangnya.

Maelstrom

Geng yang mengawal daerah Watson dan Daerah Perindustrian Northside (NID). Anda boleh mengenali mereka dengan mudah dengan mengintimidasi faceplates dan implan optik bermusuhan, yang bukan sahaja menunjukkan gabungan geng mereka tetapi juga fetishization cyberware dan cybermodification mereka.

Melihat Maelstrom, anda mungkin berfikir, “Sekarang ini adalah beberapa perintis hella berani transhumanisme.. Malangnya, mereka juga ingin menjalankan “eksperimen” pada mereka yang cukup malang untuk menyeberangi jalan mereka. Maelstrom terkenal dengan eksekusi geng mereka yang sangat kejam dan awam – menggabungkannya dengan pengeluaran braindance haram dan gaya pertempuran manik dan anda mempunyai geng dengan reputasi sebagai kumpulan gila di ambang cyberpsychosis. Yang benar tidak ada yang gila tentang bagaimana Maelstrom beroperasi – pada penghujung hari itu semua mengenai biz. .

Geng Netrunners yang misterius yang berpusat di Pacifica. Anak -anak Voodoo menegakkan kemerdekaan daerah dan bertindak sebagai pemimpin masyarakat Haiti yang kebanyakannya. Desas -desus yang mengasyikkan beredar tentang geng – mereka yang paling mengetahui tentang mereka adalah Netrunners dari Night City (sekurang -kurangnya mereka dapat mengenali virus Voodoo Boys apabila ia mencecah sistem mereka) dan agen Netwatch, yang selama bertahun -tahun telah cuba menghapuskan mereka – Sudah tentu tidak berjaya.

Haiwan

Tidak seperti geng bandar malam yang lain, haiwan tidak mempunyai wilayah yang ditetapkan. Anda boleh menemui mereka hampir di mana sahaja, tetapi. Anda tahu, ia tidak seperti orang yang keluar mencari mereka. Haiwan itu bukan geng berpusat, mereka dibahagikan kepada kumpulan kecil yang diketuai oleh lelaki atau perempuan yang bebas “Alphas”.

Hutan konkrit – untuk haiwan, bukan hanya metafora yang megah. Dari mengepam hormon mereka, implan yang mendorong binatang untuk cintanya terhadap pertempuran jalanan, haiwan-haiwan itu terobsesi dengan sisi liar sifat manusia.

Kekuatan dan kemahiran fizikal mereka dalam pelbagai seni mempertahankan diri (dan saiz mereka sahaja) menjadikan haiwan sebagai pengawal keselamatan dan bouncer yang ideal untuk kelab dan bar. .

Aldecaldos

Salah satu negara nomad tertua yang diasaskan oleh Juan Aldecaldo, yang berperang dengan perang yang kejam pada akhir tahun 1990-an menentang kumpulan geng yang memerintah LA. Dia membentuk “Jam Tangan Kejiran.

Aldecaldos kini terdiri daripada beberapa belas keluarga yang tersebar di seluruh Amerika yang sentiasa bergerak.

Wraiths

Kod nomad pertama dan baru menghuraikan pelbagai sebab yang anda mungkin diusir dari keluarga anda, termasuk “kongsi dengan orang lain di klan anda” atau “jangan simpan untuk diri sendiri yang boleh membantu orang lain di klan anda.. Hari -hari ini, nomad lebih sering diusir dari keluarga mereka kerana membunuh atau merogol ahli keluarga, pemerdagangan manusia, meracuni bekalan air atau pengkhianatan klan. Dan kami mempunyai perkataan untuk orang -orang nomad: Raffen Shiv.

Setelah digulingkan, kebanyakan Raffens masih mengekalkan gaya hidup nomad mereka. Mereka membentuk kumpulan yang lebih besar di jalan raya, tetapi tidak ada yang memanggil keluarga kumpulan ini – bahkan tidak dalam kegelapan. The Raffen Shiv mengendalikan Badlands, menyerang pelancong yang tidak curiga, konvoi corpo atau bahkan – dan dengan kemasan tertentu – kem nomad lain.

Sekumpulan Raffen Shiv bahkan terbentuk di luar pintu malam bandar: Wraiths. . Lagipun, seperti semua raffens, mereka tidak ada yang tersisa untuk hilang.

Scavengers

Anda boleh memanggil mereka graverobbers kerana bukan kerana hakikat bahawa mereka tidak pernah menunggu badan sampai ke tanah perkuburan atau untuk itu sebenarnya mati. Para pemaut pakar dalam memperoleh implan berkualiti tinggi. dengan apa jua cara yang diperlukan. Sekiranya anda mempunyai teknologi yang mahal seperti rumah besar di North Oak, anda meminta masalah. Itulah sebabnya anda ingin memastikan implan itu dapat menjadikan diri mereka berguna di lorong yang gelap, hujan, atau pasukan trauma itu akan datang untuk anda dan bukannya seorang lelaki yang teduh dengan beg hitam dan aksen Eropah Timur yang tebal.

Syarikat di Cyberpunk 2077

. Mereka mempunyai matlamat politik mereka sendiri, bahkan melakukan konflik terbuka lebih atau kurang terhadap persaingan. Tidak berlebihan untuk mengatakan bahawa syarikat adalah apa yang membentuk realiti dan kehidupan orang biasa. Lihat sahaja. . Satu lagi menyampaikan elektrik ke rumah anda, jadi anda boleh menonton berita TV di saluran konglomerat media, yang seterusnya mempunyai syarikat sebagai majoriti pemegang sahamnya. Semua yang anda minum, walaupun pada tahap tertentu udara yang anda nafas – semuanya datang dari kebimbangan global. Walaupun anda tidak menyedari perkara ini, syarikat masih mempengaruhi setiap aspek kehidupan anda. . Ah – jari -jari itu adalah krom? Apa pengeluar? Tepat.

Arasaka Corporation

. Asal-usulnya bermula pada pertengahan abad ke-20 ketika seorang anak muda Saburo Arasaka mewarisi syarikat bapanya yang baru muncul, mengubahnya menjadi pemimpin global dalam keselamatan. Hari ini, Arasaka Corporation dikenali sebagai gergasi pembuatan senjata yang mempunyai tangan dalam konflik ketenteraan di semua benua. Oleh kerana kemajuan terkini dalam teknologi dan modal yang seolah -olah tidak terhad syarikat, Arasaka bersedia untuk mencapai matlamat politiknya secara besar -besaran. . Malah perbincangan pelan pengganti mesti disimpan berbisik, kerana tidak ada yang berani secara terbuka mempersoalkan kuasa Empayar Senjata Terbesar di dunia. Hampir tiada siapa.

Militech

Armamen Antarabangsa Militech adalah salah satu syarikat terbesar dan paling berkuasa di dunia. Dikenali terutamanya di NUSA atas sokongan mereka terhadap kerajaan persekutuan, mereka menyediakan tenaga kerja dan senjata kepada rejim, termasuk senjata dan peralatan ketenteraan pakar. Kontrak Militech untuk NUSA adalah kontroversial dalam beberapa kalangan politik: Militech telah dituduh cuba mewujudkan monopoli, sementara hubungan yang jelas antara bekas Ketua Pegawai Eksekutif Militech dan Presiden Nusa semasa Rosalind Myers dan lembaga perbadanan hanya memburukkan ketegangan korporat dan diplomatik.

Militech juga beroperasi di sektor swasta, menyediakan perkhidmatan pertempuran keselamatan dan pertahanan dan serangan. Perbadanan menawarkan pelanggan peralatan terkini, kakitangan mahir dan ejen yang dilatih dan dilengkapi dengan baik untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan. Di samping.

Kang Tao

Kang Tao adalah syarikat China dan salah satu pengeluar senjata terbesar di dunia. Selama bertahun-tahun sekarang, Kang Tao semakin menjadi pesaing yang layak untuk Arasaka dengan memperkenalkan beberapa teknologi yang paling berdarah yang pernah dilihat oleh pasaran. Megacorp secara konsisten melampaui ekspresi pelanggan untuk senjata dan peralatan berkualiti yang sesuai dengan keperluan ketenteraan dan paramiliter. Tetapi terutamanya, Kang Tao diiktiraf secara meluas untuk pengkhususannya dalam pembangunan, paten dan pengeluaran senjata pintar dan sistem senjata. Di pasaran khusus ini, mereka tidak sama.

Biotechnica

Biotechnica adalah sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam kejuruteraan genetik dan penyelidikan bioteknik, farmaseutikal dan mikrobiologi. Ia berada di makmal Biotechnica bahawa pakar terkemuka di dunia mula -mula membuat penemuan terobosan yang membawa dunia kembali dari ambang krisis bahan bakar. Penemuan itu? Chooh2, bahan bakar berdasarkan alkohol sintetik yang diperolehi dari gandum yang diubahsuai secara genetik. Paten ini menjadikan perbadanan sebagai pemain utama di pasaran. Sehingga hari ini, Biotechnica mengekalkan hak eksklusif untuk produk – dan kawalan sepenuhnya ke atas pasaran bahan api. Bidang perniagaan utama yang lain adalah pengeluaran makanan: syarikat besar seperti semua makanan juga berada di bawah payung bioteknika.

Petrochem

“Planet kita bergerak ke hadapan – terima kasih kepada Petrochem” – slogan komersial hanya separuh dibesar -besarkan. Terima kasih kepada perkongsiannya dengan Biotechnica Bioengineering Corporation, Petrochem menukarkan gandum yang diubahsuai secara genetik yang ditanam di tanah hektar Biotechnica ke dalam biofuel masa depan – Chooh2. . . Sekiranya megacorporation dapat memonopoli pengeluaran bahan api di negara ini, Petrochem akan memanggil tembakan pada segala -galanya. Itulah sebabnya The Corp tidak menghirup keamanannya, menyewa pakar -pakar Counterintel industri terbaik dan sentiasa ditempatkan pada amaran yang tinggi – serangan boleh datang dari mana saja dan pada bila -bila masa.

. Armada mereka terdiri daripada trak perisai, kapal angkasa dan pesawat yang mampu membawa kargo bernilai tinggi. Tetapi Ikrar RCS menyatakan bahawa semua kargo adalah suci, sama ada limosin mewahnya ditakdirkan untuk harta pusaka jutawan Afrika atau penjagaan bulan moonchies dan mentega pisang menanggung nenek dari Vista del Rey menghantar cucunya untuk Hari Valentine. Walaupun limo akan diangkut pada kapal pengangkut besar -besaran dan kotak merawat oleh penghantaran skuter, kedua -duanya mempunyai satu perkara yang sama: mereka akan tiba di tangan kanan. Sudah tentu, RCS tidak dapat memberikan jaminan penuh mereka kerana industri perkapalan merupakan sasaran utama cetak rompak dan kecurian. Namun, dalam kes sedemikian, syarikat itu menawarkan pampasan penuh untuk barang yang dicuri. Sebilangan kapal perkapalan terbesar RCS dilindungi oleh keselamatan outsourcing (sering tentera upahan) yang kehadirannya sering menghalangnya untuk menjadi penceroboh. Perkhidmatan penting yang ditawarkan oleh RCS adalah pemindahan data fizikal untuk data yang terlalu berharga untuk dimuat naik ke jaring. Nombor kurir data di kalangan profesional yang paling berpengalaman, dan kerosakan atau kehilangan penghantaran hampir tidak pernah berlaku.

Kendachi

Akar Perbadanan Kendachi (atau sebaliknya, Armamen Kenshiri-Adachi) kembali ke abad ke-16, ketika keluarga Kenshiri Jepun menubuhkan diri mereka sebagai puak pandai besi. Perbadanan mengambil bentuk terakhirnya pada abad ke -21 selepas bergabung dengan syarikat Adachi. Hari -hari ini, Kendachi terkenal dengan monoweapon yang boleh dipercayai yang dibuat di kilang -kilang di orbit bumi rendah. Malah, produk tersebut telah menjadi sinonim dengan jenama; sangat menakutkan di tangan solo yang mahir, bilah ini mesti bertanggungjawab untuk kejayaan perbadanan Jepun. Ketua Pegawai Eksekutif Semasa Tessho Yokoi terkenal dengan rasa perniagaannya yang berminat, pengetahuan mendalam tentang kendo dan sekering pendek. Secara kadang -kadang, dia diketahui berurusan dengan musuh -musuhnya sendiri – menggunakan monoweapons yang sangat penting,. Anda akan tertekan untuk mendapatkan sokongan yang lebih baik.

Cytech

Cytech adalah syarikat teknologi dan bioteknologi yang mengkhususkan diri dalam inplants dan prostesis cybernetic. Cytech terkenal dengan produk berkualiti tinggi, semua penyelesaian yang dipatenkan dibangunkan secara dalaman di makmal perbadanan.

Netwatch diasaskan sebagai syarikat keselamatan bersih Eropah, tetapi kejayaannya dengan cepat mengubahnya menjadi agensi antarabangsa yang ditaja oleh syarikat. “Polis Bersih” mengkhususkan diri dalam mendapatkan benteng data, mengejar AIS yang tidak berlesen, meneutralkan hacks, menghapuskan ancaman perisian dan menangkap netrunners yang menyusahkan. Netwatch juga mengekalkan Blackwall, penghalang ais yang pengawal terhadap Rogue, Post-Krash AIS. Propaganda korporat suka menggambarkan ejen netwatch sebagai pembela kemanusiaan tanpa jaring akan lama runtuh. Yang benar adalah bahawa tidak begitu sukar untuk menjadi “musuh awam” di mata Netwatch – pergi kepala, Jack masuk dan membaca protokol keselamatan yang dihantar kepada setiap pengguna di jaring. Ketika anda melangkah ke garisan, beberapa pemain baru yang bersemangat di bahagian netwatch terdekat akan mempunyai fail pada anda dalam masa yang singkat.

Perbadanan Malam

Sekiranya ada satu perkara malam Corp dikenali, itu kerahsiaan – tidak ada yang benar -benar tahu berapa banyak perbadanan itu bernilai, apakah sumber pendapatan utamanya, atau berapa banyak orang yang digunakan.

Perbadanan adalah sebahagian daripada warisan Richard Night, industrialis berwawasan yang meletakkan dasar batuan bandar malam. Ia diasaskan oleh janda malam, Miriam, yang menggunakan wang suaminya yang terakhir ditinggalkan untuk membinanya dari bawah dan membentuknya di sekitar cita -cita dan prinsip malam . Selama bertahun -tahun, Miriam adalah Ketua Pegawai Eksekutif Night Corp sebelum helm diambil oleh tokoh -tokoh yang kurang kompeten, yang akhirnya kehilangan perlumbaan dengan Arasaka dan Militech – kedua -duanya akhirnya menggunakan kuasa paling banyak di bandar malam. Sekarang, hari kemuliaan malam Corp sudah lama di belakangnya. Setelah bertahun-tahun degenerasi progresif, pengaruh Night Corp semakin hampir tidak wujud. Namun, di luar menguruskan modalnya sendiri, pengganti malam telah mengekalkan kata-kata penting dalam hal-hal yang berkaitan dengan pentadbiran awam dan sebab-sebab pro-sosial. Kerja jalan awam, institusi pembinaan dan pemuliharaan untuk kebaikan awam, menghidupkan semula sistem maglev – ini hanya segelintir projek yang dibiayai oleh Night Corp.

Penerima manfaat yang lebih terkenal termasuk NCPD dan Maxtac, yang masih sebahagiannya dibiayai oleh Malam Corp yang mengecut. Nampaknya masih ada di dalam struktur yang agak misteri syarikat yang tidak kehilangan kepercayaan dalam visi pengasas kota. Walaupun dikurangkan oleh slogan korporat dan dipandu terutamanya oleh kepentingan politik, merit peranan malam Corp dalam sejarah bandar bebas tidak dapat dikurangkan. Sebenarnya, dengan ini, sesetengah penduduk telah menyatakan bahawa mereka berharap untuk hari malam Corp kembali ke kedudukan kuasa yang benar.