Cyberpunk 2077 / aksara – TV Tropes, Senarai Semua Watak Utama | Cyberpunk 2077 | Game8

Senarai semua watak utama

Judy adalah juruteknik Braindance yang berpusat di bandar malam.

Watak / Cyberpunk 2077

Di kota mimpi, lebih dari enam juta orang hidup setiap hari, tetapi banyak yang akan bertemu dengan akhir yang malang dan pramatang sebelum matahari terbenam. Sekiranya anda ingin bertahan di tempat seperti ini, anda tidak perlu menghafal setiap muka di luar sana, tetapi anda masih harus tahu siapa yang harus dipercayai, siapa yang hendak didengarkan, siapa yang akan bercakap untuk pertunjukan -dan siapa tangankan besi anda semasa mereka berada di sekitar, supaya anda tidak akan bersuara seperti gonk miskin seterusnya.

Halaman ini merangkumi watak seperti yang digambarkan dalam Cyberpunk 2077. Untuk tropes yang memohon kepada watak -watak dalam RPG tablet asal dan bahan tambahannya, sila gunakan halaman ini.

Untuk anime 2022 yang ditetapkan dalam alam semesta permainan ini, Cyberpunk: Edgerunners, Sila gunakan halaman ini.

 • V
 • Johnny Silverhand
 • Sekutu
 • Corpos dan syarikat
 • Penjenayah, pembekal, dan ahli geng
 • Phantom Liberty

Buka/tutup semua folder

Kerajaan Bandar & Polis Malam

Kerajaan

Datuk Bandar Lucius Rhyne

 • Peguam Amoral: Dihindari. Dia adalah seorang idealis heroik semasa dia sebagai peguam rockerboy yang khusus dalam undang -undang cybernetic. Ia hanya selepas Dia berhenti dari profesi.
 • Pukulan yang rosak: Sebilangan penduduk bandar malam kehilangan rasa hormat terhadap Rhyne selama tujuh tahun sebagai Datuk Bandar kerana melihatnya menjadi ahli politik yang korup selepas berkuasa sebagai pembaharu di Majlis Bandaraya Malam. Statusnya sebagai wira perang membantu mengekalkan kelulusannya cukup tinggi, tetapi bahkan banyak penyokongnya mempunyai keraguan tentang dia.
 • Ahli Politik Rasuah: berbanding dengan idealis politik, dia sebagai seorang lelaki yang lebih muda, kerana Datuk Bandar Rhyne menjadi kaya dengan banyak tawaran yang korup dengan syarikat.
 • Merah Corebook melukisnya sebagai satu pada tahun 2045, ketika dia seorang peguam rockerboy yang mengkhususkan diri dalam undang -undang cybernetic dan menganjurkan untuk daerah rumahnya di Watson.
 • Watak Posat: Diturunkan. Dia muncul awal dalam permainan semasa memimpin ke Konpeki Plaza Heist, tetapi mati tidak lama selepas itu. Kami hanya dapat mengetahui lebih lanjut mengenai dia selepas kematiannya yang tidak dijangka.
 • Kematian yang tidak bermaruah: Sebab sebenar kematiannya. Dia meninggal dunia akibat serangan jantung yang disebabkan oleh virus BD semasa berada di dalam kelab jalur.
 • Hero Perang: Dia memimpin pertahanan Night City dalam Perang Penyatuan, menghentikan pencerobohan Militech dan meyakinkan Arasaka untuk melakukan kekuatannya untuk mempertahankan kota, yang membolehkannya memperoleh kemerdekaan penuh. Sudah menjadi ahli politik yang popular, pukulan Rhyne ini terus ke pejabat Datuk Bandar selepas perang.

Timbalan Datuk Bandar Weldon Holt

“Seminggu. Itu sahaja yang boleh kita janjikan kepada anda.”

 • Situasi yang samar -samar: Adakah dia mempunyai peranan dalam kematian Rhyne? Holt meninggalkan bilik sebelum ini hampir tidak seminit sebelum cyberpsycho (yang mendapat pembiayaan untuk implannya di suatu tempat dan mempunyai ranting yang termasuk Holt) cuba membunuh Rhyne, dan adalah orang yang mengatur untuk bilik normalnya di Red Queen’s Race kemudian Malam itu di mana alat dengar BD Rhyne dijangkiti dengan virus yang menyebabkan serangan jantung. Meninggalkan bilik mungkin hanya masa yang baik dan Rhyne adalah biasa di kelab. Dan semasa dia mengatur penutupan keadaan kematian Rhyne, dengan mudahnya dapat memelihara martabat Rhyne secara posthumously dan membantu dengan Holt harus mengambil alih sebagai calon baru. Permainan ini tidak memberikan jawapan yang konklusif untuk ini, dengan V dan yang lain mengakui bahawa semua bukti itu mencurigakan tetapi mengikut keadaan.
 • Ahli Politik Rasuah: Sama seperti Rhyne, Holt mendalam dalam poket perbadanan, tetapi dia lebih terang dan jelas dengannya kerana dia melihatnya sebagai cara biasa yang dilakukan di bandar malam, yang menyumbang kepada reputasi negatifnya.
 • Pengganti Sketchy: Walaupun kelulusannya jatuh, Rhyne tetap menjadi walikota yang popular yang mungkin pergi ke pantai untuk pemilihan semula dua angka. Holt sebaliknya tidak disayangi oleh warga negara malam dan turun dalam pemilihan ke Peralez kerana reputasi negatifnya dan khabar angin penglibatan dalam kematian Rhyne.

Jabatan Polis Bandar Malam

 • Semua Jenayah Sama: Dimainkan dengan kerana mereka tidak akan cuba mendakwa jenayah yang kurang daripada memukul seseorang dengan kereta atau pembunuhan. Mencuri dan memusnahkan kerosakan harta benda pada kandungan hati anda. Apabila mereka melakukannya, mereka akan Datang untuk darah. . Terdapat banyak kejahatan di bandar malam yang mereka tidak peduli dengan barang -barang kecil.
 • Bounty Hunter: Apa yang mereka gunakan V secara rasmi. Pada hakikatnya, ia lebih dekat dengan pembunuh profesional.
 • COP RORUP: Dibawa ke Luar Tahap Mustahil – Banyak geng secara langsung membayar mereka penghormatan dan mereka sebenarnya diperkenalkan sebagai geng oleh treler khusus untuk geng malam malam. Terdapat polis yang tidak korup, tetapi kedua-duanya jarang berlaku dan tidak mungkin bertahan lama, sama ada mati atau caving ke rasuah yang tidak henti-henti.
 • Eufemisme yang mematikan: “Penggunaan kekerasan diberi kuasa” dengan berkesan bermaksud bahawa v dapat dan harus membunuh setiap orang yang mereka temui. Mereka boleh melumpuhkannya secara tidak sengaja tetapi NCPD tidak peduli dengan cara.
 • Retribusi yang tidak seimbang: Polis NCPD akan membakar V untuk kesalahan -kesalahan yang teruk seperti berlari melepasi mereka, melepak dalam barisan penglihatan mereka selama beberapa saat, atau secara literal hanya untuk jaywalking.
 • Adakah ini mengingatkan anda tentang apa -apa?. Ini tidak melakukan apa -apa untuk menjadikan bandar malam lebih selamat tetapi hanya menggalakkan penjenayah menjadi lebih ganas dan orang ramai membenci polis sama ada mereka penjenayah atau tidak.
  • Harus diingat, bahawa, di satu pihak, mereka terpaksa bertarung (secara harfiah) bersenjata dan kadang -kadang banyak ditambah dengan Gangoons setiap hari. Sebaliknya, disebabkan penswastaan, keuntungan, dan penganiayaan sivil, mereka tidak dapat berjaya pada itu, yang kurang dibayar, terlalu banyak bekerja dan dibenci secara universal.
  • . Petua Dobs Mengenai Cara Selamat Di Bandar Malam Selamat & Bunyi Kartun jatuh di bawah trofi ini.

  Memuatkan skrin skrin: Sekiranya mereka memanggil max-tac – Mereka semua kacau.

  • Bagi ramai, jika tidak majoriti warga malam, jenayah adalah satu -satunya cara untuk bertahan hidup. Seseorang tidak dapat melihat mana -mana polis sebagai wira dari sudut pandangan itu. Di sisi lain, seseorang tidak dapat bersimpati dengan orang, yang membenci anda kerana anda cuba menegakkan perintah itu. Akibatnya, NCPD dan penduduk bandar terjebak dalam lingkaran ke bawah kebencian bersama yang hanya memberi makan kepada dirinya sendiri dan menjadi lebih buruk apabila masa berlalu.
  • Di Streetkid Asal untuk V, mereka mengalahkan Jackie dan V sebelum membuangnya di lorong. Yang sebenarnya merupakan konsesi utama di pihak mereka kerana mereka diberitahu untuk menembak mereka di kepala dan membuangnya di lautan.
  • Misi “gembira bersama” mendedahkan bahawa sesetengah polis mengalahkan sebenarnya mengembangkan sikap sinis seperti itu untuk mengatasi jumlah keganasan dan ketidakadilan yang mereka lihat setiap hari.

  Patrol Sempadan Bandar Malam

  • Patrol Sempadan: Benar dengan nama mereka, ejen-ejen ini sentiasa beransur-ansur, walaupun V berada di tahap maksimum, dan dengan cepat dapat memusnahkan apa-apa yang menghalangnya.
  • Checkpoint Charlie: Nomad V harus melewati orang -orang ini untuk mendapatkan seludup mereka dan Jackie mengangkut melintasi sempadan.
  • Cop kotor: Satu -satunya cara untuk melewati mereka adalah menyuapnya dengan betul. Walaupun begitu, mereka mungkin memutuskan untuk menggandakan anda. Malah dibandingkan dengan sikap polis yang meragukan, mereka agak dahagakan darah, sering memilih untuk mengejar sesiapa sahaja yang begitu banyak disyaki Sebagai penyeludupan, menembak terlebih dahulu, dan mengemukakan soalan tidak pernah. Membaca shards tertentu juga mendedahkan bahawa mereka tidak berada di atas menjual nomad tanpa clan dan orang lain yang terdedah kepada scumbags seperti Jotaro ShoBo, atau memanfaatkan orang tersebut sendiri.

  Salah satu sekutu V, dan oleh itu, profilnya boleh didapati di sini.

  Detektif Harold Han

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/harold_han_cp2077.png

  ?”
  Disuarakan oleh: Matthew Yang King (Bahasa Inggeris)

  “Anda tidak tahu bagaimana bandar ini berfungsi. Fikirkan Goddamn anda inspirasi, omong kosong idealis sebenarnya bermaksud sesuatu? Tidak, tidak pernah berlaku.”

  • Cop kotor: Dia meliputi penyebab kematian sebenar Datuk Bandar Rhyne untuk membuatnya lebih bermaruah dalam berita.
  • Alasan Freudian: Profil Manusia Malam Bandar Raya membantu menjelaskan keputusannya untuk menampung punca kematian Rhyne. Han hanya seorang kanak -kanak selepas pengeboman menara Arasaka semasa Perang Korporat Keempat dan mengingati kekacauan dan gangguan yang diikuti semasa pembangunan semula. Dia menyertai NCPD untuk menghentikan kekacauan semacam itu dari kembali dan percaya bahawa kebenaran tentang kematian Rhyne dapat mencetuskannya.
  • . Dia juga menyatakan bahawa Datuk Bandar Rhyne dikasihi oleh banyak orang di bandar, yang bermaksud cuba mencabar bahawa dia meninggal dunia dalam apa -apa tetapi keadaan yang aman boleh membawa kesan buruk, terutama dengan pilihan raya yang sedang berlangsung.
  • Polis lama, polis muda: yang tua hingga muda sungai, yang telah berkuatkuasa selama bertahun -tahun dan menjadi sinis dan jaded.
  • Skru ini, saya keluar dari sini: Apabila dia belajar Sungai bertemu dengan V untuk terus meneliti kematian Datuk Bandar Rhyne, dia segera memutuskan untuk pergi, menyatakan tidak mahu mengalahkan bot dengan atasan dan sungai amaran mereka untuk membiarkan perkara itu jatuh untuk kepentingannya sendiri. Sudah tentu, Han terlibat secara langsung dalam penutupan, dan oleh itu mempunyai kepentingan untuk menghentikan siasatan.

  Leftenan Mellisa Rory

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/maxtac_melissa.png

  “Anda merasakannya di sana? Merasakan hidupnya meninggalkan tubuhnya?”

  “Mereka adalah milik saya. peringatan. Apabila saya melihat mereka, saya melihat apa yang mereka telah dihiris. Otot, tendon, tulang. walaupun implan. Seperti pisau panas melalui mentega.”

  • Blade di bawah bahu: Masih mempunyai bilah mantis dari ketika dia ditangkap 7 tahun yang lalu, dan akan memanfaatkannya dengan baik jika cyberpsycho di Jingaji masih hidup pada waktu dia dan skuad max-tac sampai di sana.
  • Ksatria Darah: Mengaku keseronokan daripada mengeluarkan cyberpsychos.
  • The Cavalry tiba lewat: Melissa dan skuadnya boleh tiba tiba selepas cyberpsycho berbahaya sudah ditangani oleh v. Mereka juga akan memanggilnya, hanya untuk dikeluarkan.
  • Nama Ironic: Melissa Ax-Crazy dinamakan sempena genus tumbuhan yang termasuk balsem lemon, yang terkenal dengan sifat santai dan menenangkannya.
  • Lady Not-Plearing-in-This-Game: Penyongsangan-Dia Psycho Sama dari Trailer Mendedahkan 2013.
  • Wira Nominal: Dia akan membantu V dalam mengalahkan cyberpsycho (dengan syarat kata psycho masih hidup terlebih dahulu), tetapi dia juga seorang bekas psiko yang gila-gila sendiri yang tersirat untuk melakukan pekerjaan itu daripada obsesi yang tidak sihat dengan membunuh cyberpsychos.
  • Merekrut penjenayah: direkrut ke max-tac setelah bertukar psiko, dan masih banyak sisa sindiran. Rupa-rupa nya semua daripada max-tac terdiri daripada bekas cyberpsychos.

  Anna Hamill

  • COP COWBOY: Siasatannya diteruskan tanpa kelulusan dari atasannya, yang sebenarnya telah memerintahkannya untuk berhenti menyiasat kabuki. Dia tahu mereka hanya melakukannya kerana mereka menguntungkan penyeludupan di sana, jadi dia meneruskannya.
  • Rakan kepada semua kanak -kanak: Jika V meyakinkannya untuk menyertai Aldecaldos maka mereka dapat menemuinya di kem yang mengawasi beberapa anak yang ingin bermain maxtac dan cyberpsychos dengannya.
  • Hero dengan Publisiti Buruk: Laporan Berita akan mendakwa bahawa dia menjadi cyberpsycho dan menembak presidennya kerana itu, ketika sebenarnya dia akan pergi selepas polis yang korup yang merancang untuk membunuhnya .
  • Polis Pembunuh: Sekiranya V Spares dia, Anna kini bersenjata dengan pengetahuan bahawa bukan sahaja bosnya korup, tetapi mahu dia mati. Jadi dia menyerang terlebih dahulu, pertama membunuh Kapten Kowalsky dan kemudian mengeluarkan Bill Adams, yang badannya dapat anda temui di pasaran. Dia mengikuti ini dengan menembak di kawasannya, di mana dia akhirnya ditembak oleh bekas rakan sekerjanya. Walau bagaimanapun, dielakkan jika Nomad V memberikan nasihatnya tentang menyertai nomad untuk menjauhkan diri dari bandar; Daripada melakukan pembunuhan balas dendam, dia memutuskan bahawa dia mempunyai cukup NCPD dan Night City secara umum dan menyertai Aldecaldos.
  • Skru ini, saya keluar dari sini: V dengan latar belakang nomad bukan sahaja dapat melepaskannya tetapi meyakinkannya untuk melepaskan perang salibnya dengan menyertai Aldecaldos dan meninggalkan bandar malam yang tidak henti -henti yang korup.
  • Token yang baik rakan sepasukan: Dengan sebahagian besar NCPD yang korup sebagai neraka, Anna adalah salah satu daripada beberapa yang sebenarnya mengambil berat tentang melakukan tugasnya.
  • Apa Yang Anda Dalam Dark: Setelah Membunuh Kowalsky, Anna sebenarnya ditawarkan peluang untuk menutupnya dan mendapat promosi oleh Adams, yang mengagumi kemahiran dan ketabahannya. Dia dengan tegas menolaknya dan membunuhnya.

  Diego Ramirez

  • Lencana dan Tag Anjing: Dia adalah pasukan khas sebelum menjadi polis, yang menerangkan bagaimana seorang pegawai ncpd makanan biasa dapat melancarkan perang satu orang melawan cakar tyger.
  • .
  • Mengejutkan Rampage of Revenge: Pergi ke satu selepas anak perempuannya diambil tetapi diperhatikan untuk menjaga dendamnya tepat. Dia menendangnya apabila melihat tubuhnya di belakang van tyger kuku, kehilangan semua kekangan dan menyembelih tygers hendap.
  • Kemarahan yang tidak dapat dihalang: Kematian anak perempuannya menghantarnya ke dalam satu, kerana dia bukan sahaja memotong semua kuku Tyger yang hadir, tetapi orang yang tidak bersalah di dermaga berdekatan.

  Klan Nomad

  Pelbagai Klan Gurun Punk yang berkeliaran di kawasan sekitar bandar malam.

  Wraiths

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/cp2077_gang_wraiths.png

  • Sentiasa Kejahatan Kejahatan: Mereka adalah kumpulan yang teratur Raffen Shiv. Raffen adalah buangan nomad, dan nomad puak hanya mengasingkan orang untuk kesalahan yang paling mengerikan. Dalam erti kata lain, mereka adalah satu daripada hanya dua kumpulan dalam permainan – kedua adalah pemancing, yang menjadi raksasa mutlak adalah keperluan kemasukan, baik kerana itu yang mereka ambil dan kerana itu satu -satunya orang yang ingin menyertai. Ini membawa ke dalam permainan, di mana mereka tidak boleh mempunyai interaksi yang aman dengan pemain apa pun dan tidak menunjukkan ciri penebusan atau momen kemanusiaan.
  • Apunkalypse: Geng Trailer Bandar Malam menunjukkan Wraiths mempunyai rupa ini, dari geng kulit geng-esque rompi ke rambut neon biru-dyeddelinquent.
  • Archenemy: Ke Aldecaldos sekitar Bandar Malam.
  • . Selain itu, Wraiths tidak mempunyai penglibatan dalam plot.
  • Mangsa Asshole: baik masuk dan keluar dari alam semesta. Mengisytiharkan seseorang ‘Raffen Shiv’ adalah cara nomad untuk mengatakan ‘Lakukan apa sahaja yang anda mahukan kepada orang ini, kami tidak peduli’, yang merupakan masalah besar dalam budaya yang ketat dan ketat. Dalam permainan, mereka selalu huru-hara peluru peluru jahat untuk anda dan semua orang lain (termasuk kumpulan antagonistik lain seperti maelstrom) untuk memotong sedozen dengan nary shred of bersalah.
  • . .
  • Kejahatan Versus Evil: Terutama terdedah kepada ini kerana mereka kurang dari pendukung yang kuat secara lalai (jika mereka memilikinya, mereka mungkin tidak akan menjadi buangan), menjadikan mereka menarik daging mudah untuk pelbagai puak pemangsa Night City. Tambah dalam tindakan keras militek pada nomad secara umum, dan anda akan melihat mereka terlibat dalam banyak pertempuran senjata di mana anda boleh memusnahkan kedua-dua pihak tanpa rasa bersalah tanpa rasa bersalah.
  • Watak rata: Mereka hampir tidak mempunyai ciri -ciri di luar “nomad jahat”, yang sekurang -kurangnya sebahagiannya berakar dalam kekurangan watak -watak mereka yang dinamakan dengan peranan bercakap (dan sebahagiannya berakar dalam keperluan kemasukan khusus mereka – lihat selalu kejahatan yang huru -hara di atas). Satu -satunya watak bersuara unik yang mereka telah dibunuh tepat selepas pengenalannya, dan selebihnya kroninya berkembang menjadi lebih sedikit daripada makanan meriam untuk Panam’s Questline dari sana.
  • Leitmotif: Badlanders.
  • Yang tidak terkawal: Wraiths tidak menghormati undang -undang dan tidak mempunyai kod moral, melakukan apa sahaja yang diperlukan untuk bertahan. Mereka sudah diasingkan, dan Raffen Shiv menandakan mereka sebagai orang terburuk di padang gurun, jadi tidak ada gunanya berusaha menjadi lebih baik daripada mereka.

  Aldecaldos

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/cp2077_gang_aldecados.png

  • Motif haiwan: kuda rangka. Dalam logo mereka dan mereka sering dapat dilihat dicat di kereta mereka. Kuda adalah simbol kebebasan yang sama, merujuk moto mereka “selamanya percuma”. Kafilah Aldecaldo yang menunggang padang pasir mengingatkan sekumpulan kuda yang berjalan melalui padang rumput Amerika.
  • Badass Creed: Moto mereka “Forever Free” cukup hebat dalam kesederhanaan yang elegan, terutama di dunia di mana tidak ada tetapi orang kaya ultra dapat menganggap diri mereka benar-benar bebas.
  • . Perlu diingat bahawa V mula terikat dengan Valentinos (dengan tinggal di daerah mereka, Heywood, selepas prolog dan dengan berteman dengan Jackie, yang merupakan bekas Valentino), dan boleh menjadi sebahagian daripada Aldecaldos dan berpotensi Meninggalkan Bandar Malam Bersama Mereka .
  • Dari penyamaran ke penjenayah: dengan pengecualian PANAM, semua aldecaldos utama berkhidmat dalam tentera. Mitch, Scorpion, Bob, Teddy, Cassidy, Carol, dan Saul semua bercakap mengenai pertempuran di luar negara. Pada masa ini, mereka adalah keluarga pelari senjata, penyeludup, dan tentera upahan.
  • Liberty Over Prosperity: Mereka hidup jauh lebih sukar daripada purata corpo anda, dan dianggap oleh banyak orang yang tinggal di bandar sebagai pencuri dan vermin, tetapi dari perspektif mereka apa yang mereka telah hilang dalam keselesaan dan keamanan lebih daripada dibuat oleh oleh mengekalkan kebebasan mereka.
  • . Dalam treler “Geng of Night City”, ahli Aldecaldos memberitahu V “Keluarga ini akan pergi ke neraka dan kembali untuk anda!”Di bintang yang berakhir, mereka akan menerima V sebagai salah satu daripada mereka sendiri tanpa mengira backstory.
  • .
  • Smuggler Venturous: Penyeludupan disebut sebagai salah satu aldecaldos ‘dan cara pendapatan nomad lain, dengan nomad!V Melangkah ke bandar malam dengan mengedar iguana yang jarang berlaku melewati sempadan.

  Saul cerah

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/saul_bright_body.png

  “Apabila anda seorang aldecaldo, anda selalu bertanggungjawab untuk diri sendiri dan orang -orang anda. Keadaan tidak berubah.”

  Disuarakan oleh: Diarmud Murtagh (Bahasa Inggeris), Maciej Maciejewski (Poland) Bahasa lain: Alexander Andrienko (Rusia)

  • .
  • Loser yang anggun: Dia menyerahkan hujah yang lama dengan Panam yang berpusat di sekitar kehidupan Panam adalah lebih daripada pendapat yang masih hidup selepas serangan Wraith di kem rumah klan itu telah dibutakan dan dihapuskan oleh basilisk yang sama, dia tidak setuju dengan mencuri dari militek. .
  • Pengorbanan Heroik: Dia mati oleh tangan Adam Smasher (atau kaki teknikal) dalam “The Star” yang berakhir, tetapi tidak sebelum meletupkannya dengan Blast Point-Blank sepenuhnya untuk meletupkan Plat Perisai Dada Smasher dan sebahagian dari Armandnya seperlima dari kesihatannya bar, menjerit nama negara nomadnya dengan jumlah penuh dalam pertahanan sebelum membiarkan terbang.
  • Domba dalam Pakaian Domba: Sekiranya anda pergi dengan ‘bintang’ yang berakhir, Mitch berteori bahawa Saul menggunakan misi untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai pemimpin Aldecaldos. Dia juga percaya bahawa Saul berhasrat untuk menggunakannya untuk menjadikan Panam kelihatan buruk jika ia pergi perut. Mitch salah, Saul bukan sahaja menyimpan Firman -Nya, dia juga mengorbankan dirinya sehingga V dan Panam dapat membuatnya hidup.
  • Pengganti yang mencurigakan: Kepada Santiago Aldecaldo. Menurut devs, Saul pada asalnya bertujuan untuk menjadi .

  Salah satu sekutu V, dan oleh itu, profilnya boleh didapati di sini.

  Mitch Anderson dan Driss “Scorpion” Meriana

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/mitch_and_scorpion_portrait.png

  • Buatan Buatan: Lengan kiri Mitch adalah prostetik. .
  • Blue Oni, Red Oni: Mitch jauh lebih tenang dan lebih tinggi daripada yang kelihatannya. Dia juga cukup berwawasan untuk mekanik semata -mata, kerana V dapat berkilauan daripadanya banyak tentang politik dan hal ehwal Aldecaldos. Sebaliknya, kalajengking yang lembut itu sebenarnya agak impulsif dan melulu, melihat bahawa dia mendapat dirinya dan orang-orangnya terbunuh ketika mereka bergegas ke Kang Tao av ​​kemudian dalam cerita . .
  • Closet Geek: Ternyata, Scorpion mengambil namanya dari watak permainan video. . Skim pakaian dan warna beliau kelihatan serupa dengan reka bentuk pasca 2011 Scorpion juga.
  • .
  • Rakan-rakan Hidup Heteroseksual: Kedua-duanya sangat dekat dengan Panam, tetapi mereka adalah kawan yang ketat.
  • Perisai Manusia: Mitch akan digunakan sebagai satu oleh juruterbang Kang Tao Av yang diturunkan dalam “Kehidupan Semasa Wartime”.
  • Di Hood: Mungkin ciri yang paling menarik Scorpion, kerana tidak ada aldecaldo lain yang dilihat memakai tudung.
  • Istilah yang tegas: Mitch menegaskan bahawa keistimewaan Aldecaldos adalah logistik, bukan penyeludupan, walaupun pada masa yang sama dia mengangkat bahu dan mengakui bahawa ia adalah perbezaan tanpa perbezaan.
  • Killed Offscreen: Scorpion dibunuh sejurus selepas V dan Panam menurunkan pengangkutan Kang Tao dengan badannya kemudian muncul semasa adegan pengebumiannya.
  • Baju Mauve: Scorpion mendapat adegan ringkas dengan Panam dan Mitch dan hanya mencirikan yang cukup untuk membuat pemain peduli tentang kematiannya.
  • Momen Offscreen Awesome: Mitch mendapat yang sangat mengagumkan di bintang yang berakhir. Apabila kaedah mereka untuk menunggang menara Arasaka mendapat aldecaldos yang disentuh oleh tentera militek kecil, Mitch memutuskan untuk menarik anda tidak akan lulus! momen supaya Saul, V, dan Panam dapat sampai ke Mikoshi manakala seluruh klan mengosongkan. Dia melibatkan Militech dalam basilisk yang rosak, tidak berfungsi sementara data yang berlebihan dari terbang panzer solo perlahan memasak otaknya. dan menang (walaupun diberikan koma untuk seketika). Dia bahkan kembali ke kakinya dengan epilog, setelah menguruskan untuk membawa tangki hover berharga klan kembali dalam keadaan yang cukup baik untuk mereka membaikinya sepenuhnya.
  • .
  • .

  • Gadgeteer Genius: Carol adalah pakar teknologi kumpulan. Tellingly, dia juga berkongsi gaya rambut, aksen, dan kulit Judy, tolak tatu. Di bintang yang berakhir di mana Judy romantik anda bertemu mereka melepak, mereka nampaknya telah segera memukulnya .
  • The Gunslinger: Cassidy mempunyai pistol dan getup koboi barat lama. .
  • Dibunuh untuk Real: Bob adalah yang pertama mati semasa serangan di Menara Arasaka, yang ditiup oleh drone bunuh diri. Teddy kemudian mati ketika kedudukannya dibom oleh militech av.
  • Hidup adalah lebih daripada bertahan: Mereka melanggan pendirian Panam mengenai urusan semasa dan masa depan klan, tidak semestinya seperti PANAM. Sekiranya dia kembali ke lipatan, mereka dengan mudah mendaftar untuk Basilisk Heist Panam, mengetahui bahawa mereka boleh menangkap Flak dari Saul di atasnya juga.
  • Sahabat sejati: Kumpulan hampir selalu dilihat bersama, sama ada berkongsi minuman di kem atau melakukan pekerjaan untuk aldecaldos. Mereka juga berjuang bersama -sama semasa perang penyatuan, seperti Mitch dan Scorpion.

  The Bakkers

  • Tahu bila hendak melipat: selepas klan mula hancur sebahagian besar anggota mereka yang tersisa memilih untuk bergabung dengan Snake Nation atau berangkat sendiri. Nomad LifePath V adalah salah satu contoh kumpulan yang terakhir.
  • Watak selepas kematian: Keluarga perlahan -lahan jatuh pada masa Cyberpunk 2077 bermula dengan pemimpin mereka dan semua ahli mereka sama ada mati atau bergerak ke padang rumput yang lebih hijau. Kebanyakan pencirian mereka berasal dari pilihan dialog unik yang tersedia untuk Nomad v.
  • Pengganti Sketchy: Setelah pemimpin asalnya Selita Bakker meninggal dunia, Klan telah melalui beberapa pemimpin lagi dalam beberapa tahun yang singkat. Ini dipercayai menjadi faktor penyumbang utama kepada patah lambat keluarga dan kematian muktamad.
  • Penyeludup Venturous: Sangat tersirat. Perkara pertama yang nomad v lakukan apabila memasuki bandar malam adalah menyeludup beberapa seludup melintasi sempadan dengan lelaki yang baru mereka temui 5 minit yang lalu.

  Watak lain

  Robert Wilson

  Disuarakan oleh: Dave b. Mitchell (Bahasa Inggeris)

  • Royally marah Apabila dia melihat orang mengendalikan senjata api secara tidak wajar dan/atau berbahaya, sehingga dia akan menendang anda keluar dari kedainya jika dia mengetahui bahawa anda telah berjalan -jalan dengan besi anda terjebak di dalam poket anda.
  • Gun kacang: natch untuk pemilik kedai senjata. .
  • .

  Wilson: [A] pistol sesuatu yang anda harus menghormati! Anda tidak tahu bagaimana menembak, Jangan buat!

  https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/delamain_portrait.png

  “Kali ini, saya takut, campur tangan manusia diperlukan.”

  Disuarakan oleh: Samuel Barnett (Bahasa Inggeris), Ellen McLain (Epistrophy: Coastview Cab) (Bahasa Inggeris) Cezary Nowak (Poland) Nota Bahasa lain: Shigeo Kiyama (Jepun), Radik Mukhametzyanov (Rusia)

  “Apabila anda tinggal di kalangan manusia, penting untuk mencari titik pemahaman yang dikongsi bersama. Kebenaran dan kebaikan adalah nilai yang terbukti menyebabkan pembahagian, sedangkan kecantikan adalah universal.

  • Affably Evil: The Coastview Cab akan bercakap dengan sopan kepada V, walaupun ketika mendedahkan bagaimana mereka akan membunuh v. Tidak mengejutkan, memandangkan keperibadian yang berpecah ini berdasarkan.
  • Satu bentuk yang anda selesa dengan: “Avatar” nya adalah lelaki botak putih porselin dengan gincu biru memakai saman dan tali leher.
  • A.I. Adalah crapshoot: dalam Akta 2, beberapa personaliti alternatif berpecah daripadanya dan pergi penyangak. Dia mendaftar V untuk mengembalikannya kepadanya. Ia menjadi lebih teruk dalam usaha susulan, di mana mereka mengancam untuk mengambil alih sepenuhnya dan V terpaksa memilih cara untuk menanganinya: dengan memusnahkan teras Delamain untuk membebaskan serpihan keperibadian, menetapkan semula Delamain untuk “membunuh” serpihan dengan kos kos Kenangan Delamain, atau, dengan kecerdasan yang mencukupi, menggabungkan semua personaliti ke dalam kesedaran baru.
  • Situasi yang samar -samar: Adakah personaliti alternatif hasil gangguan, virus, atau evolusi AInya? Bahkan Delamain tidak pasti.
  • .I.: Walaupun kemunculannya menjadi makhluk autonomi yang penuh sesak, dia berpuas hati untuk menjadi perkhidmatan teksi mewah AI yang didorong oleh AI dengan aksen mewah yang ramah dengan rancangan untuk mengembangkan bengkel garajnya untuk menawarkan pembaikan kepada orang ramai sebelum pemecahan kesedarannya Masalah timbul. Bandingkan dia dengan CEO manusia purata dalam suasana ini.
  • .
  • Jangan jawab itu: jika ditanya bagaimana dia datang ke bandar malam, dia menjawab peguamnya telah meminta dia untuk tidak pernah menjawab soalan ini.
  • Portal.
  • Kereta Terbang: “Laluan Kemuliaan” berakhir mendedahkan bahawa Delamain telah menjadi begitu berjaya sehingga dia kini mengendalikannya, bersama -sama dengan teksi biasa.
  • Eksekutif Korporat Jujur: Contoh yang sangat jarang berlaku dalam tetapan ini. .
  • Keperibadian Split Literal: Mengalami ini pada permulaan Akta 2. Salah seorang daripada mereka akan memusnahkan kereta permulaan V. Delamain akan menyewa V untuk mengembalikan kereta kepadanya. V secara literal menggambarkan setiap kereta yang tidak berfungsi sebagai serpihan personaliti berpecah.
  • Tertarik ke dalam perangkap: Salah satu teksi keperibadian yang berpecah Delamain akan memandu secara ringkas di sekitar Pacifica sebelum berhenti di bahagian bandar yang berbahaya dan menetapkan lebih dari setengah penjenayah pada v.
  • Masa lalu yang misteri: Setakat yang diketahui oleh penduduk bandar malam, Delamain baru muncul satu hari, memulakan perkhidmatan tekunnya tanpa alasan tertentu selain yang dia mahu.
   • Apa yang anda boleh menyatukan dari e-mel yang terdapat di komputer syarikat di sampingan “jangan kehilangan fikiran anda”: dia dipasang sebagai pembantu kepada pengurus syarikat delamata cab asal oleh sebuah syarikat Eropah bernama Alte Welt Ordnung – Berdasarkan e-mel yang menyebut menolak untuk melibatkan netwatch, dari sumber yang tidak sah. Di samping yang lebih awal, salah satu serpihannya (yang paling menyeramkan) mengatakan bahawa dia datang dari luar blackwall, sangat menyiratkan Delamain adalah salah satu yang terkunci.I.s Sebelum menguruskan untuk membebaskan diri. Sama ada, Delamain telah melepaskan semua orang, kemudian menawarkan untuk membeli syarikat teksi dan telah menjalankannya sejak.
   • .e. Sebelum melawat premis Delamain untuk pertama kalinya), semasa perbualan di bilik kawalan, V akan meneka bahawa Delamain adalah dari luar Blackwall selepas Delamain menyatakan keinginannya untuk mengelakkan pengawasan Netwatch dan Delamain akan mengesahkannya.

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/char_profile_lizzywizzy.png

   Disuarakan oleh:
   “Tubuh anda boleh menjadi krom, tetapi hati tidak pernah berubah. Ia mahukan apa yang mereka mahukan.

   • Baki tiruan lebih kuat: ke tahap yang diturunkan, tetapi treler “2077 dalam gaya” mempunyai lizzy bergumam dalam kekecewaan dalam hal tangan kromnya, mengatakan bahawa “kadang -kadang kelihatan seperti saya hanya berus sesuatu, dan percikan terbang terbang. “
   • Bom melemparkan anarkis: ia tidak benar -benar tersentuh dalam usahanya, tetapi beberapa shard data yang dapat dijumpai mendedahkan bahawa dia sama dengan Johnny dalam kebenciannya terhadap syarikat -syarikat dan mengetuai pasukan tentera upahan dalam serangan bersenjata terhadap sistem biodyne kilang, mencuri lebih daripada seribu implan yang dia berikan secara percuma di konsert seterusnya.
   • Chrome Champion: Juara mungkin terlalu banyak, tetapi dia pasti mempunyai bahagian krom ke bawah. .
   • .
   • . Sekiranya dia mengetahui teman lelakinya/pengurusnya bersekongkol untuk menggunakan Soulkiller untuk mengubah keperibadiannya, dia membunuhnya dan selepas seketika yang singkat, menjadi tenang tentang bagaimana untuk berputar ini dan kemudian mendakwa kejadian itu mendapat blok kreatifnya.
   • Pencelupan untuk seni anda: dipanggil. Kembali ke badan asalnya, Lizzy membunuh diri di atas pentas semasa pertunjukan, hanya untuk pasukan trauma untuk muncul dan memindahkan otaknya ke badan krom barunya. Dia kemudian berjalan kembali di atas pentas dan menamatkan persembahan.
   • Cyborg penukaran penuh: Dia adalah salah satu daripada beberapa orang dalam permainan yang telah menjalani pemindahan cybernetic badan penuh. Tidak seperti Smasher, ia tersirat bahawa dia menyerupai cyberpsychosis .
   • Melompat dari lereng licin: Di sebelahnya, jika anda memutuskan untuk memberitahunya kebenaran tentang pengurusnya yang ingin menggunakan Relik Soulkiller untuk menyokong fikirannya dan mengubah keperibadiannya, Lizzy kemudiannya akan mencekiknya hingga mati. Bukan itu sahaja, tetapi selepas kegilaan awal melakukan perbuatan itu, Lizzy kemudian memasuki ketenangan yang tidak wajar ketika dia merenungkan dirinya bagaimana untuk memutar cerita ke media, menjadi sangat menghina lelaki yang baru saja dibunuh. V ternyata tidak menentu pada kelakuannya.
   • Perlindungan di Audacity: Heist yang disebutkan di atas terhadap Biodyne dan konsert berikutnya di mana dia memberikan implan yang dicuri adalah kedua-dua livestreamed, kerana Lizzy tahu penguatkuasaan undang-undang dan keselamatan corpo tidak akan berisiko berpotensi membunuhnya secara langsung dalam kamera dan kemasyhurannya akan melindungi dia dari akibat undang -undang.
   • Nama berima: lIzzy WIzzy.
   • Shout-Out: Rupa-rupa-rupa-rupa-rupanya mungkin satu di sampul buku sumber Chromebook yang pertama.
   • Nama Peringkat: Nama sebenarnya adalah Elisabeth Wissenfurth, yang dia ditinggalkan untuk Lizzy Wizzy sangat awal dalam kerjayanya.

   “Jari”/Finn Gerstatt

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/fing_gerstatt_body.png

   “Mendapat apa yang anda mahukan, bukan? Oleh itu, dapatkan keluar dari sini!

   Disuarakan oleh: Alex Ivanovici (Bahasa Inggeris), Sławomir Pacek (Poland) Nota Bahasa lain: Vasily Zotov (Rusia)

   “Saya lebih dari sekadar cincang. Lihat, saya tahu apa yang orang mahukan. Untuk disanjung, dipuji, ditepuk. Berasa seperti. Seperti mereka layak mendapatkannya.”

   . Dia mempunyai reputasi untuk menggunakan cyberware yang berkualiti rendah, ketinggalan zaman, atau hanya kitar semula yang jelas, yang bermaksud bahawa walaupun mengenakan harga yang rendah, pelanggannya, biasanya pelacur dan rakyat yang tidak dapat memenuhi keperluan, biasanya harus kembali untuk pembaikan atau penggantian masa, memberinya sedikit keselamatan pekerjaan yang tidak bermoral. Dia juga jenis orang yang akan membuat tawaran dengan penjenayah yang menghasilkan filem snuff.

   • Doktor Back-Lalley: Dia Doktor Alley Back di sebuah bandar yang penuh dengan doktor lorong belakang. Anda boleh membayar beberapa pelanggannya untuk melihat seseorang yang lebih baik supaya anda dapat bercakap dengan jari lebih cepat dan mereka mengambil wang dan hampir literal kehabisan pejabatnya. Yang dikatakan dia yang terbaik dari bahagian bawah timbunan.
   • Crossdresser Creepy: Dia seorang lelaki pertengahan umur yang nipis dan botak dengan kumis pensil memakai tangki ikan, pendek pendek merah jambu dan penari perut, solo dan merah jambu femme femme. . Dia juga menjual otak yang rosak Evelyn kepada Scavengers yang menyalahgunakannya.
   • Kerajang: ke Viktor. . Juga, sementara ruang bawah tanah Viktor hanyalah suram, “klinik” jari adalah tempat yang benar -benar luar biasa.
   • Hate Sink: Segala -galanya tentang dia menjerit pemangsa seksual; Dari sikapnya yang menyeramkan, kepada petunjuk tentang bagaimana dia kadang -kadang menerima gaji untuk karyanya, kepada aspek penampilannya (kuku calar pada mukanya dari serangan pertahanan, tanda gigi yang terlalu jauh untuk menjadi gigitan cinta, freakin ‘ kiraan mangsa di lengannya dalam bentuk tatu gincu). Ia tidak membantu bahawa dia adalah vendor tunggal untuk banyak cyberware yang kuat dan unik dalam perkhidmatan Ripperdocnya, terutamanya model Sandevistan yang legenda dengan masa cooldown terpendek, dan kaki pergelangan kaki dan kaki lynx; kemungkinan keputusan reka bentuk yang disengajakan untuk menyebabkan dilema untuk pemain antara ingin menghilangkan pencuci mulut yang adil dan menyimpan akses kepada barang -barangnya. sehingga 2.0 Kemas kini, pada ketika itu, satu -satunya pencegahan yang menjaga orang daripada berpotensi menamatkannya di tempat kejadian (kata barang unik) tidak lagi eksklusif untuk dia.
   • Menendang Anak Jalang: Sepanjang perbualan anda dengannya, V mempunyai pilihan untuk menumbuknya beberapa kali. Dan apabila anda mendapat semua yang anda perlukan dari dia, anda boleh menumbuknya hanya untuk neraka itu, mengetuk dia keluar. Selepas apa yang dilakukannya kepada Evelyn, menjual badannya yang koma kepada penipu yang menyeksa dia untuk filem -filem snuff, yang merupakan ceri di atas segala yang dia alami, menyebabkan dia bunuh diri, sekurang -kurangnya dia layak.
   • Jangan pernah mempercayai treler: Salah satu treler permainan menunjukkan bahawa dia mempunyai hubungan dengan Moxes kerana kelihatan seperti dia mungkin tidak sesuai dengan norma seksual tradisional. Dalam permainan walaupun, dia adalah rayapan besar yang mungkin lebih baik daripada Moxes kerana amalannya yang teduh yang mensasarkan pelacur dan mungkin lebih buruk.
   • Haiwan kesayangan anjing: a sangat Contoh kecil, tetapi ketika membincangkan Evelyn semasa soal siasatnya, nada dan ucapannya membuatnya jelas dia mempunyai simpati untuk nasibnya, dan dia Adakah Cuba memperbaikinya. Malangnya, simpati beliau masih belum cukup untuk dia berfikir dua kali mengenai menjual Evelyn kepada Scavs sebaik sahaja dia memutuskan dia tidak dapat menolongnya.
   • Nama Punny: Nama sebenarnya diturunkan sebagai Finn Gerstatt dalam misi “Wanita dari La Mancha”.
   • ..
   • Puncak Widow yang jahat: berjaya menggabungkan ini dengan botak kejahatan entah bagaimana.

   Elizabeth dan Jefferson Peralez

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/elizabeth_and_jefferson_peralez_portrait.png

   • Lelaki jahat itu menang: bergantung pada bagaimana anda melalui cerita, pencuci otak, siapa pun mereka, menang dalam salah satu daripada dua cara. Sama ada Elizabeth akan menghalang anda atau mereka hanya memadamkan nombor mereka dari telefon anda. Jika anda mendedahkan kebenaran kepada Jefferson, maka urutan selepas kredit menunjukkan bahawa dia masih menyedari konspirasi dan ingin bertemu dengan V untuk membantunya dengannya, tetapi meluncur lebih jauh ke paranoia.
   • Mencuci otak untuk kebaikan yang lebih baik: mungkin. Seseorang atau sesuatu telah menulis semula kedua -dua fikiran mereka dalam percubaan yang jelas untuk membuat pasangan politik “sempurna”. Sekiranya anda tidak memberitahu Jefferson kebenaran, semasa kredit, dia akan memanggil anda untuk memberitahu anda bahawa dia menyusun program untuk memerangi tempat tinggal.
   • Konspirasi: Apa yang akhirnya dibongkar semasa menyiasat mereka. . Johnny membuat spekulasi bahawa penyangak a.I.s bertanggungjawab. Perlu diingat bahawa konspirasi itu sama dengan eksperimen kawalan minda Night Corp, seperti yang dapat ditemui dalam Akta 2. Akhirnya Encik. Blue Eyes, individu yang aneh dan sangat bermaklumat yang menyewa V untuk heist kasino orbital di bawah matahari yang berakhir, dapat dilihat memerhatikan pertemuan antara V dan Jefferson dari balkoni berdekatan pada akhir questline .
   • Gaslighting: Usaha kedua mereka dibuka dengan Jefferson memikirkan dia menembak penceroboh rumah, tetapi pasukan keselamatan rumah mereka menegaskan bahawa tiada apa yang berlaku. Mata bonus untuk Johnny sebenarnya menggunakan istilah.
   • Berbohong untuk melindungi perasaan anda: Elizabeth sudah mengetahui bahawa konspirasi menulis semula keperibadian pasangan itu, tetapi dia lebih suka Jefferson gembira dan jahil daripada dia cuba membongkar konspirasi dan berada di akhir penerimaan dia tahu terlalu banyak.
   • Paranoid dengan betul: Jika V melancarkan konspirasi kepada Jefferson, dia menghantar mesej semasa montaj kredit tentang tidak mempercayai pil vitamin Elizabeth memberinya atau orang yang dia telah menganalisis pil dan meminta V untuk bertemu dengannya .
   • Rajah Pihak Berkuasa yang Munasabah: Apa yang Jefferson merancang untuk mengelakkan daripada nikmat kepada mana -mana megacorps. V dapat menunjukkan bahawa ia mencurigakan dia juga berfikir bahawa mungkin.
   • Revolusi beludru: Hanya masuk ke pejabat tanpa sokongan megacorp atau kumpulan -kumpulan itu akan membatalkan urutan politik bandar malam tanpa tenggelam darah.

   Rache Bartmoss

   “Saya akan mengenali cawan itu di mana sahaja. Dikehendaki poster di seluruh bandar dalam dua puluh dua puluh. Musuh awam nombor satu, mati atau hidup. Separuh bandar sedang memburu.”

   Johnny Silverhand

   • Tidak apa-apa: Memusnahkan Internet tidak membawa tamadun korporat ke lututnya seperti yang diharapkannya, tetapi memberikan pemerintahan feudalistik syarikat melalui rangkaian mikro mereka. Bahawa dikatakan, ia menghalang korps daripada menubuhkan skala di seluruh dunia; Walaupun Arasaka dan yang lain mempunyai pengaruh mereka sendiri, mereka kini terpaksa bersaing dengan satu sama lain dengan hasil yang berbeza -beza dan bukannya ada yang menubuhkan dominasi terhadap yang lain.
   • Menjatuhkan jambatan kepadanya: ‘cryo-pod’ nya (yang disamar sebagai peti sejuk yang dia telah masuk sejak dia Pertama Flatlined kembali sekitar 2020) akhirnya gagal sekitar 2057. Lelaki itu sendiri telah (kononnya) mati sejak Mei 2022, ketika dia ditembak oleh seseorang dalam pekerjaan korporat .
   • Sakit segera: Walaupun tidak ada yang menghancurkan dunia di cyberdeck sekolah lama, ia masih mengandungi sistem semula sistem yang kuat Cyberdeck Quick-hack, yang akan segera mengetepikan sesiapa sahaja yang anda targetkan dengannya.
   • Diperbuat daripada IndeStructium: peti sejuk-slash-cryopod. Perkara itu bertahan beberapa dekad dengan kuasa walaupun penyelenggaraan minimum, menjadi dikebumikan dalam runtuhan Apabila bangunan pangsapuri boobytrapped Rache diturunkan pada hari -hari awal Perang Korporat Keempat, untuk digali dan dipindahkan ke tempat pembuangan tempat di mana V dan Johnny akhirnya menemuinya.
   • Mitologi Gag: V dan Nix Jangan tarik maklumat besar dan menghancurkan dunia dari cyberdecknya. Sebabnya ini adalah dari pengembaraan yang sama lelaki itu sendiri yang dikatakan mati: kata maklumat berada di pangkalan data yang mungkin pemainnya melarikan diri dalam setengah minit sebelum boobytrap Rache menyebabkan bangunan itu meletupkan.
   • Persahabatan Ganjil: Tidak disebutkan dalam permainan, tetapi dia mempunyai satu dengan Spider Spider Murphy. Terkenal kerana mengatakan persahabatan adalah keseluruhan Sebab mengapa labah -labah pergi bersama Johnny dalam serangan di Menara Arasaka.
   • Watak selepas kematian: dibunuh secara nyata di buku sumber perang korporat keempat yang pertama. Kononnya. V menyatakan bahawa sistem kuasa nampaknya mati sekurang -kurangnya sekitar dua puluh tahun yang lalu, sekitar 2057. Sama ada badan daging lelaki itu selamat dari tembakan yang kononnya maut, atau itu hanya ketika mayatnya mula mencairkannya ditinggalkan kepada pemain.
   • Betul paranoid: Kenapa dia dibunuh; Ia sebenarnya adalah cryopod dan sistem sokongan hidup yang menyamar kerana Rache tahu netrunningnya akhirnya akan membuktikan maut, memandangkan kebiasaannya membuat musuh -musuh Megacorps.
   • Victory Pyrrhic: berjaya dalam percubaannya untuk menurunkan sekeping infrastruktur kritikal yang digunakan dan disalahgunakan oleh syarikat, yang hanya mengakibatkan mereka mendapat lebih kuasa pada akhirnya.
   • Kematian Rasputinian: Shot, dikebumikan di bawah runtuhan bangunan apartmennya (percubaan membawa anda bersama saya ke pembunuhnya), dan kemudian pihak yang tidak dikenali memanggil pemandu massa orbital yang ditembak tidak lama selepas itu.
   • Pelampau yang berniat baik: Memusnahkan internet untuk menghentikan penyalahgunaan syarikat melaluinya.

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/brendan_portrait.png

   Disuarakan oleh: Bryan Dechart (Bahasa Inggeris)

   • Pelakon Peruntukan: Ini bukan kali pertama Bryan Dechart menyuarakan mesin dengan lebih banyak ke Himthan bertemu dengan mata dalam permainan video.
   • Awesomeness oleh Analisis: Fungsi utamanya sebagai SCSM adalah untuk menarik lebih banyak pelanggan untuk membeli daripadanya dengan menentukan makanan ringan yang mereka sukai, hanya dengan mengadakan perbualan mudah dengan mereka. Sebahagian daripada apa yang membuatkannya kelihatan seperti hidup dan sedar diri adalah bahawa algoritmanya untuk menganalisis orang adalah Suka menyeluruh dan tepat, dengan dia dapat menyimpulkan dan secara realistik membincangkan butiran peribadi mengenai pelanggannya dari interaksi ringkas. Laporan dari teknologi penyelenggaraan yang memerintahkannya mengingatkan suspek bahawa dia melakukannya dengan mempersembahkan maklumat peribadi mereka dari jaring, dan setengah bercanda mencadangkan retooling dia untuk pengintipan korporat.
   • Ia boleh berfikir: ditumbangkan. Walaupun dia nampaknya sangat pintar dan berpotensi berpotensi, lulus pemeriksaan teknikal yang tinggi memimpin V untuk merealisasikan perkakasannya tidak cukup maju untuk itu, dan dia hanya algoritma maju yang direka untuk menghasilkan perbincangan kecil yang realistik. Walaupun begitu, V boleh memilih untuk terus merawat Brendan sebagai orang selepas mengetahui ini, dengan alasan bahawa keperibadiannya yang simulasi cukup realistik untuk layak mendapat kebaikan.
   • Berfikir secara literal: Dibuktikan dengan responsnya kepada V memberitahunya “menangkap anda kemudian” pada akhir mesyuarat pertama mereka.

   “Tangkap saya? Kenapa? Adakah saya akan jatuh?”

   https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/skippy_in_first_person.png

   • Catchphrase: Semasa memproses sesuatu atau bahkan hanya secara rawak ketika mengendalikan senjata, ia akan mula berkerut dengan “bum bum, be-dum, bum-bum be-dum”
   • Cakera satu nuke: Skippy cukup kuat, terutamanya kerana anda boleh memperolehnya cukup awal dalam permainan jika anda tahu di mana dia berada.
   • Panduan Dang itu!: Skippy menawarkan untuk menetapkan dirinya kepada salah satu daripada dua mod api apabila anda mula -mula memperolehnya; Pacifist yang disayangi anak anjing (di mana dia hanya pergi untuk tembakan kaki), atau pembunuh batu sejuk (di mana dia hanya pergi untuk tembakan kepala). Setelah 50 membunuh dengannya, dia akan beralih ke mod kebakaran secara automatik dan kekal, yang anda akan terjebak. Dia boleh yakin melalui dialog untuk tidak beralih ke mod pembunuh dari pacifist tetapi tidak sebaliknya.
   • PROJIK HOMING: Sebagai Smartgun, dia melepaskan peluru yang melengkung secara automatik ke sasaran mereka. .I. Untuk melaksanakan fungsi itu.
   • Lutut: Semasa dalam mod pacifis yang disayangi anak anjing, peluru secara automatik menargetkan kaki yang tidak akan mengeluarkannya
   • Tahap Tingkat: Skippy Skala ke tahap anda, sifat yang sangat jarang berlaku walaupun di kalangan senjata ikonik.
   • Senjata Bercakap: Kerana menjadi pistol dengan a.I. di dalamnya. Selain terlibat dalam perbualan dengan V sebagai sebahagian daripada usaha sampingan yang melibatkannya, Skippy juga akan memancarkan pelbagai “fakta menyeronokkan” semasa pertempuran.
   • Saya hanya menembak Marvin di muka: Skippy kadang -kadang akan menembak dirinya jika anda mensasarkan sesuatu dengannya, tanpa input dari anda. Ini dapat mengakibatkan anda secara tidak sengaja melepaskan senjata anda di khalayak ramai atau bahkan meniup orang awam yang rawak. Logik Skippy nampaknya longgar berdasarkan peraturan keselamatan senjata api, anda tidak sepatutnya mensasarkannya jika anda tidak menginginkannya dimusnahkan.
   • Penyalahgunaan Kelemahan: Skippy dikodkan untuk menukar mod setelah membunuh 50 orang secara khusus. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai apa-apa jenis mod yang membuat kerosakan yang anda lakukan tidak mematikan, tidak pernah mendaftarkan 50 kiraan membunuh. Dengan cara ini, anda masih boleh menggunakan mod headshot Skippy selama -lamanya walaupun pada mulanya anda memilihnya semasa bertemu dengannya. Ini bermakna anda juga tidak akan pernah menerima usaha untuk membawanya kembali kepada pemiliknya yang terdahulu.
   • Kandungan yang boleh dilepaskan secara kekal: Dua kali ganda.
    • Mod yang bertujuan yang anda pilih apabila anda menjemputnya bertahan hanya 50 maut sebelum skippy tidak dapat dipulihkan ke yang lain. Dia boleh yakin untuk tidak menjadi pembunuh daripada menjadi pacifis, tetapi bukan sebaliknya. Pilih dengan bijak.
    • Menggunakannya cukup lama mencetuskan usaha pendek untuk mengembalikannya kepada pemilik asalnya. Sekiranya anda berbuat demikian, tidak ada cara untuk membawanya kembali. Anda boleh menolak permintaannya secara terang -terangan, tetapi ini akan menggantikan semua banter lucu dengan kecewa “pengguna buruk!”menjerit, menjadikannya sangat menjengkelkan untuk digunakan. Satu -satunya cara untuk memastikan dia dalam keadaan biasa adalah untuk bersetuju dan tidak pernah memajukan usaha, menerima hakikat bahawa ia akan terjebak dalam usaha anda untuk sepanjang permainan.

    https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/us_cracks_body.png

    Dari kiri ke kanan: ancaman merah, bulan biru, dan daya ungu

    • Semua ada di manual: Glosari watak dalam permainan mendedahkan bahawa gadis-gadis sebenarnya orang Amerika dari keturunan Jepun, yang menerangkan OOH, aksen saya tergelincir di bawah.
    • Fangirls Menaik: Mereka adalah peminat muzik Kerry dan sangat teruja dengan peluang untuk menutup lagunya dan bekerjasama dengannya pada masa akan datang, setelah salah faham mereka dibersihkan .
    • Kematian Watak: Bulan Blue akan dibunuh oleh Stalkernya jika anda gagal melindunginya semasa kerja sampingannya. Ancaman Merah juga boleh dibunuh jika anda mencetuskannya menyerang anda selepas Stalker Membunuh Biru.
    • Watak berkod warna: ancaman merah, bulan biru dan daya ungu biasanya berpakaian merah, biru dan ungu, masing-masing.
    • Comel dan psiko: downlayed. Dalam wawancara mereka untuk “Malam Selepas Malam Dengan Ziggy Q”, ketika ditanya apa yang akan mereka katakan kepada orang yang mereka lihat menetapkan limo mereka terbakar, jawab kuasa ungu dengan “jemput kami dengan anda pada masa akan datang!”. Bulan biru dan ancaman merah kelihatan sangat teruja dengan idea itu juga. Terutamanya, ketika berhadapan dengan mereka semasa “Saya tidak mahu mendengarnya“, mereka lebih kecewa dengan najis yang teduh syarikat rekod mereka kepada Kerry daripada fakta bahawa Kerry hanya masuk ke bilik persalinan mereka Melambai pistol pada mereka.
    • Bruiser Cute: Dimainkan dengan. Sekiranya anda mengimbas ancaman merah, anda akan mendapati bahawa dia mempunyai banyak implan tempur (seperti Sandevistan), dan mungkin lebih mampu melakukan beberapa bahaya yang serius. Dia adalah orang yang bangun di wajah Kerry sebelum dia mendedahkan identitinya ketika merempuh bilik persalinan mereka. Dalam misi berikutnya di mana anda membantu mereka memburu penguntit, gadis -gadis telah merah ditubuhkan dalam kedudukan penembak curi, jadi dia jelas otot kumpulan. Sekiranya anda gagal melindungi bulan biru dari penguntit tersebut, merah dapat diprovokasi menyerang anda. .
    • Double Entender: Nama band mereka dalam ejaan Jepun yang asal adalah アス ・ クラックス, yang disebut “Asu Kurakkusu” dalam Romanisasi Hepburn. yang, kepada penceramah bahasa Inggeris, terdengar seperti “retak pantat/pantat.”
    • Cameo Burung Awal: Anda boleh mencari poster dengan wajah mereka mengiklankan konsert mereka di sekitar bandar malam, dan anda mungkin akan melihat satu lama sebelum anda sebenarnya akan bertemu dengan mereka secara peribadi.
    • Reka Bentuk Mata Eksotik: Mereka sukan mata cyberware yang luar biasa kerana ditaja oleh Kiroshi Optics.
    • Kerajang:
     • Ke V, ketika datang ke hubungan mereka dengan Kerry. Kedua -duanya adalah orang muda yang memaksa Kerry untuk menghadapi iblisnya (retak kita: apa yang difikirkannya sebagai seorang artis dan ketakutannya menjadi produk, sementara V: hubungannya dengan Johnny dan terjebak pada masa lalu). Mesyuarat pertama mereka juga berjalan dengan cara yang sama: dalam kedua -dua kes, ia adalah selepas beberapa jenis pecah dan masuk, dengan Kerry memegang mereka dengan senjata.
     • Mereka juga bertentangan dengan kutub Kerry sendiri. Dia seorang lelaki yang dibasuh, pertengahan umur yang hari kemuliaannya sudah lama berlalu dan yang selalu diskriminasi oleh pengurusannya. Retak AS adalah tiga wanita muda di puncak kerjaya mereka yang tidak peduli sedikit tentang apa yang pengurusan mereka mahu mereka lakukan. Kedua -duanya mewakili genre muzik yang peminatnya saling mengasyikkan. Dan sedangkan Kerry (pada mulanya) membenci keberanian kita sehingga dia pergi keluar dari jalan untuk mencuba dan mensabotaj lawatan mereka hanya kerana mereka menutupi salah satu lagu -lagunya, gadis -gadis itu memuja dia dan menanggungnya tidak akan sakit walaupun Kerry menyerang mereka dengan pistol yang dimuatkan.
     • Anak kucing comel: kucing yang comel dan tidak berbahaya. Walaupun Johnny nampaknya terpesona olehnya.
     • Dari sesat ke haiwan kesayangan: seolah -olah hidup sebagai sesat, dan dijaga oleh orang -orang yang tinggal di kompleks pangsapuri. V boleh mengamalkannya dan membawanya ke rumah mereka.
     • Terakhir dari jenisnya: kucing, bersama dengan haiwan lain, praktikal pupus . .
     • Mungkin sihir, mungkin biasa: Semasa misi “bahaya gimme”, Takemura melihat kucing Sphinx yang sama di atas bumbung, dan mengatakan bahawa haiwan itu adalah bakeneko, Yokai Jepun yang dikaitkan dengan membawa orang mati kembali ke kehidupan. Kucing yang sama dilihat pada pelbagai keadaan, seperti ketika Johnny diserang oleh penculik Alt dalam kenangannya, atau ketika V sedang menuju ke atas bumbung untuk menentukan nasib mereka dan Johnny tepat sebelum berakhirnya permainan . Nibbles sendiri tidak memaparkan sifat atau tingkah laku ghaib. Adakah bakeneko, kucing biasa, atau hanya devs menggunakan model kucing yang sama beberapa kali? Itu terpulang kepada pemain untuk membuat keputusan.
     • A BET INTO THE THE WILD: Di Watson, anda boleh menemui kecelakaan kereta yang tenggelam dengan datashard yang mengandungi perbualan antara seorang lelaki yang mabuk membual bahawa dia memenangi kucing silsilah dan teman wanitanya. Walaupun ia tidak dinyatakan secara terang -terangan, kucing silsilah yang dipersoalkan.
     • Jelek comel: par untuk kursus untuk baka. Camilan benar -benar botak dan mempunyai mata besar, menonjol, kuning.
     • Potensi Kekejaman Permainan Video: Camilan akan berada di tempat rawak di sekitar apartmen setiap kali ia dimasukkan dan kadang -kadang akan berada di pancuran apartmen. Sekiranya V mandi sementara Camilan ada di sana, dia akan mendesah dan melarikan diri.
     • Apa yang berlaku pada tetikus?: Camilan tidak muncul di mana -mana pengakhiran (sementara ia dapat difahami sekiranya “syaitan” atau “penuai”, ia kurang begitu dalam “bintang”, “jalan kemuliaan” atau “kesederhanaan”). Kami tidak tahu apa yang berlaku kepadanya; mungkin, ia kembali hidup sebagai sesat.
      • Dielakkan sebahagian daripada patch 1.5, di mana camilan muncul duduk di bar di akhirat.
      • Sarjan Bor Nasty: Downplayed, tetapi jelas dalam nada Exercepts dari buku -bukunya. Dibenarkan, kerana dia adalah bekas tentera dan Hebatnya berpengalaman sebagai solo di bandar malam di atas berusaha untuk menjaga pembaca daripada membunuh diri mereka.
      • Hantu: Ketiadaannya adalah yang terkenal, dan kepada orang-orang yang biasa dengan permainan tablet itu adalah penunjuk kenangan Johnny yang kurang dipercayai tentang serangan 2023 di Menara Arasaka. Yang mengatakan, dia mempunyai kehadiran kecil dalam bentuk dalam bentuk Buku Petikan V yang dapat ditemui di Shards. Satu laporan berita yang juga boleh didapati menyebutkan tembakan di Japantown, di mana tentera kecil tentera Lazarus diambil oleh “seorang lelaki yang berpengalaman dengan cyberarm hitam”, yang tersirat oleh nada untuk menjadi Morgan yang lebih tua.
      • Legenda Hidup: terkenal, walaupun di kalangan legenda bandar malam yang lain, dia mungkin yang terbesar. Dia pada dasarnya dianggap solo terbesar yang pernah hidup.
      • Badass bersara: dielakkan; Ia tersirat bahawa walaupun meluangkan masa untuk menulis buku yang memberi nasihat untuk solos yang baru, Morgan masih aktif sebagai Edgerunner.
      • Apa yang berlaku pada tetikus?: Adakah ini datang dari tradisi meja. Permainan ini hanya seolah -olah kuku Morgan selamat dari kemusnahan Menara Arasaka, tetapi apa -apa lagi sama ada tersirat atau untuk pemain meneka. Claire in Afterlife bahkan bercanda bahawa dia tidak memutuskan sama ada dia mati atau tidak, yang bermaksud walaupun di alam semesta tidak ada yang tahu apa yang berlaku kepadanya. Sebab doylist mengapa dia tidak berada dalam permainan adalah bahawa Pondsmith telah menyatakan bahawa dia meminta CDPR untuk membolehkannya menyelesaikan bahan menulis baginya di cyberpunk merah sebelum dia ok dengan dia berada di media lain.
      • Pahlawan Terbaik Dunia: Adakah ini kembali pada tahun 2020. Dengan mengandaikan laporan berita mengenai tembak -menembak di Japantown adalah tepat dalam implikasinya, dia Namun ini walaupun memakai berat badan dan mungkin lebih dari satu abad.
      • Semua ada dalam manual: Fail untuk tekstur rambutnya dipanggil Morgan Blackhand. Sekiranya itu hanya jenaka atau petunjuk sebenar yang masih boleh dilihat.
      • Kejahatan: Walaupun tidak jelas di mana dia jatuh dalam spektrum di Night City, melihat bagaimana dia mahu V mencuri senarai pelanggan dari kasino, dia dapat dilihat pada akhir “Dream on” di balkoni, memerhatikan pertemuan V dengan Jefferson dari jauh. Tidak jelas sama ada dia terlibat dengan pencucian otak Peralez .
      • Expy: Nampaknya seorang lelaki ilusi Mass Effective, dari mata biru menusuk walaupun cara dia berpakaian sangat mirip dengan bagaimana Tim berpakaian.
      • Mata Mekanikal Berkilau: Matanya cahaya biru bersinar secara kekal.
      • Dikenali hanya dengan nama samaran mereka: sangat sedikit yang diketahui tentang lelaki ini. Malah namanya tetap menjadi misteri.
      • Tarian Terakhir: Bukan Dia Secara Peribadi, melainkan misi yang diberikannya di salah satu pengakhiran, sekurang -kurangnya sejauh V berkenaan.
      • Acara latar belakang yang bermakna: Dia cukup jauh bahawa pemain harus mengimbasnya untuk melihatnya tetapi dia menonton pertemuan terakhir V dengan Jefferson Peralez. Sama ada dia terlibat dalam cuci otak atau hanya memerhatikan adalah meneka orang.

      Ini adalah panduan kepada semua watak utama yang terdapat di Cyberpunk 2077. Ketahui tentang setiap watak dan peranan mereka dalam cerita di sini.

      Senarai semua watak utama

      Nota: Keterangan berikut termasuk beberapa spoiler untuk plot Cyberpunk 2077. Baca dengan risiko anda sendiri!

      V (protagonis)

      V aksara image.png

      Nama V
      Jantina Pemain yang ditentukan
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Upahan
      Pelakon suara Gavin Drea / Cherami Leigh

      V adalah upahan yang kisahnya plot itu berpusat di sekitar.

      Peranan dalam cerita

      V mencuri biochip yang boleh memberikan keabadian dalam usaha untuk menjadi kaya, tetapi secara tidak sengaja akhirnya membenamkan kesedaran digital Johnny Silverhand ke dalam otak mereka. Acara ini bermula dari seluruh cerita, di mana V mesti memilih sama ada untuk bersebelahan dengan Johnny terhadap corementasi Arasaka atau menentangnya.

      Watak pemain

      Sebagai protagonis, V dikawal oleh pemain, dan penampilan mereka, jantina, dan banyak lagi disesuaikan sepenuhnya. Backstory V juga terpulang kepada pemain, dengan tiga lifePath yang mungkin tersedia untuk menentukan siapa watak itu sebelum peristiwa cerita.

      Jackie

      Jackie.png

      Nama Jackie Welles
      Jantina Lelaki
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Upahan
      Pelakon suara Jason Hightower

      Jackie adalah rakan kongsi V dalam jenayah semasa peristiwa permainan. Rakan merc, dia akan menyertai anda di banyak pekerjaan anda.

      Peranan dalam cerita

      Jackie bertemu V pada permulaan permainan. Kedua -duanya direkrut kemudian oleh Dexter Deshawn untuk mencuri biochip dari Yorinobu Arasaka.

      Johnny Silverhand

      Nama Johnny Silverhand
      Jantina Lelaki
      Asas Bandar malam
      Pemuzik
      Pelakon suara Keanu Reeves

      Johnny Silverhand adalah rockerboy yang mati, yang tinggal di kepala V sebagai hantu cybernetic di cangkang.

      Goro Takemura

      Cyberpunk 2077 - Goro Takemura.png

      Nama Hanako Arasaka
      Jantina Lelaki
      Asas Jepun
      Pekerjaan Pengawal peribadi
      Rome Kanda

      Goro Takemura adalah bekas pengawal bekas dan setia Saburo Arasaka.

      Selepas peristiwa Heist, Goro menjadi penjenayah yang dikehendaki sepanjang bandar malam. Dia kemudian bekerjasama dengan V untuk membawa keadilan ke kematian Saburo Arasaka.

      Dexter Deshawn

      Dexter Deshawn.png

      Nama Dexter Deshawn
      Jantina Lelaki
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Fixer
      Pelakon suara Michael-Leon Wooley

      Dexter Deshawn adalah salah satu pembekal yang bekerja di bandar malam, yang bermaksud dia bertindak sebagai perantara antara mercs dan pelanggan.

      Peranan dalam cerita

      Kesan oleh kemahiran V dan Jackie, Dexter merekrut kedua -duanya untuk merancang heist untuk mencuri biochip berharga dari Arasakas.

      Hanako Arasaka

      Hanako Arasaka.png

      Nama Hanako Arasaka
      Jantina Wanita
      Asas Jepun
      Pekerjaan Netrunner
      Pelakon suara Alpha Takahashi

      Hanako Arasaka adalah anak perempuan tunggal Saburo dan Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Arasaka.

      Peranan dalam cerita

      Selepas kematian bapanya, Hanako diculik oleh Takemura dari festival itu dengan harapan dapat meyakinkannya tentang pembunuhan Saburo. Pada mulanya ragu -ragu, dia akhirnya menyertai Takemura dan V dalam menurunkan saudaranya Yorinobu.

      Viktor

      Doc V.JPG

      Nama Viktor Vector
      Jantina Lelaki
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Ripperdoc
      Pelakon suara Michael Gregory

      Viktor adalah vendor ripperdoc dan cyberware yang berpusat di bandar malam.

      Peranan dalam cerita

      Apabila cerita bermula, Viktor membantu V patch dan menaik taraf cyberware watak utama apabila diperlukan. Dia juga terlibat dalam beberapa misi tinju permainan kerana dia adalah bekas peninju sendiri.

      Judy

      Judy.jpeg

      Nama Judy Alvarez
      Jantina Wanita
      Asas
      Pekerjaan Juruteknik Braindance
      Pelakon suara

      Judy adalah juruteknik Braindance yang berpusat di bandar malam.

      Peranan dalam cerita

      Judy adalah salah satu pilihan percintaan yang tersedia untuk wanita dalam permainan. Dia membimbing V melalui proses Braindance ketika misi memerlukannya.

      Judy diselaraskan dengan Moxes dan berfungsi sebagai juruteknik dan editor Braindance untuk mereka. Dia menjalankan suite / pejabatnya di bar Lizzie.

      PANAM

      Panam Palmer.png

      Nama Panam Palmer
      Asas Badlands
      Tarikh lahir
      Jantina Wanita
      Gabungan Aldecados
      Pekerjaan Merc
      Pelakon suara

      Panam adalah bekas nomad dari Badlands, yang meninggalkan keluarganya untuk menjalani kehidupan sebagai tentera upahan yang bebas.

      Peranan dalam cerita

      PANAM adalah salah satu pilihan percintaan yang tersedia untuk lelaki v dalam permainan. Dia membantu misi pemain dalam menyiasat biochip yang ditanamkan di kepala V. Sekiranya V Complete All of Panam’s Questline, akhir yang berbeza yang melibatkannya akan terbuka kepada pemain.

      Penyangak

      Rogue.png

      Nama Pindaan Rogue
      Asas Akhirat
      Tidak diketahui
      Perempuan
      Gabungan Akhirat
      Pekerjaan Pemilik akhirat
      Pelakon suara Jane Perry

      Rogue adalah sekutu Johnny Silverhand. Dia adalah bekas merc yang kini memiliki kelab malam akhirat yang terkenal.

      Peranan dalam cerita

      Rogue boleh didapati semasa Johnny Silverhand Quests sebagai pilihan percintaan. Sebagai pemilik akhirat, dia adalah ratu yang berkesan dari mercs di bandar malam.

      Kerry

      Kerry Profile.png

      Nama Kerry Eurodyne
      Jantina Lelaki
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Rockerboy
      Pelakon suara Matthew Yang King

      Kerry Eurodyne adalah bekas ahli band Samurai, bersama Johnny dan Rogue.

      Peranan dalam cerita

      Kerry boleh didapati sebagai pilihan percintaan untuk lelaki v. Dia menghabiskan sebahagian besar waktunya pada masa kini di vila di North Oak. V Membantu Kerry menghidupkan semangatnya untuk muzik, serta menyambung semula dengan rakan lamanya Johnny.

      Sungai

      Sungai (3) (1) .png

      Nama Ward River
      Jantina
      Asas Bandar malam
      Pekerjaan Detektif
      Pelakon suara Penyiasat persendirian

      River Ward adalah penyiasat swasta yang disenaraikan untuk menyelesaikan kematian Datuk Bandar.

      Peranan dalam cerita

      Sungai adalah salah satu pilihan romantik yang tersedia untuk wanita dalam permainan. V Membantu sungai dalam menyiasat kematian misteri Datuk Bandar Lucius Rhyne.

      Senarai semua watak

      Semua profil watak

      Watak utama

      Pilihan Romantik

      Watak cerita

      Pembekal

      Pautan berkaitan dengan siber 2077

      Semua panduan Cyberpunk 2077

      Maklumat berita dan permainan Pencarian dan Walkthrough
      Perks dan atribut Senjata
      Cyberware
      Kereta dan kenderaan Item dan gear
      Quickhacks Peninggalan
      Mod dan lampiran Petua dan cara
      Mekanik permainan Watak
      Bangunan terbaik Senjata terbaik
      Perisai terbaik Peta dan lokasi
      Puak
      Trofi Papan mesej