Chocolatier berhantu, Chocolatier berhantu: Berita, treler, permainan, dan banyak lagi | Trend digital

Chocolatier berhantu: Berita, treler, permainan, dan banyak lagi

Saya merancang untuk menggunakan blog ini dengan cara yang santai, untuk menulis tentang apa yang saya buat dan untuk berkongsi tidbits mengenai Chocolatier berhantu. Saya mungkin tidak akan berpegang pada jadual yang ditetapkan, tetapi sebaliknya hanya menyiarkan perkara apabila ia betul.

Chocolatier berhantu

Saya telah melakukan banyak kerja di Chocolatier berhantu, dan membuat kemajuan yang baik. Kebanyakannya, saya sedang mengusahakan elemen teras permainan. Saya akan melakukan ini sebentar. Saya tidak berasa seperti berkongsi banyak, kerana saya lebih suka membiarkan permainan menjadi kejutan daripada mendedahkan segala -galanya. Saya suka bekerja secara rahsia.

Namun, saya masih ingin mendaftar masuk dan memberitahu anda semua bahawa saya sedang mengusahakan permainan ini sepanjang masa dan membuat kemajuan.

Terima kasih banyak untuk semua kata -kata yang baik mengenai pengumuman minggu lalu. Sangat menyeronokkan untuk melihat reaksi semua orang selepas bekerja selama lebih setahun, secara rahsia. .

Saya merancang untuk menggunakan blog ini dengan cara yang santai, untuk menulis tentang apa yang saya buat dan untuk berkongsi tidbits mengenai Chocolatier berhantu. Saya mungkin tidak akan berpegang pada jadual yang ditetapkan, tetapi sebaliknya hanya menyiarkan perkara apabila ia betul.

Satu perkara yang ingin saya sebutkan ialah pertempuran.

Chocolatier berhantu mempunyai tumpuan yang lebih besar dalam pertempuran, jadi ia perlu menjadi sangat menyeronokkan, memuaskan, dan menarik, sementara juga sesuai dengan gambaran besar. Anda boleh yakin bahawa saya tidak “menyalin dan menampal” pertempuran Stardew. Sebaliknya, hampir semua perkara di Chocolatier berhantu, termasuk pertempuran, dikodkan sepenuhnya (dan ditarik) dari awal.

Berikut adalah contoh (unmute jika anda ingin mendengar bunyi):

Anda mungkin perasan ini dari rakaman video terdahulu, tetapi ada perisai dalam permainan ini. Banyak serangan boleh disekat dengan perisai, dan dalam kebanyakan kes, menyekat serangan menyebabkan musuh menjadi “terkejut”. Walaupun musuh terkejut, anda boleh menyerang mereka lebih cepat, seperti yang dilihat di atas.

Ganjaran mekanik perisai/stun lebih berhati -hati, pemain pesakit yang menunggu peluang peluang. Tetapi anda tidak perlu bermain seperti ini, anda juga boleh mengenakan bayaran secara agresif, dan jika anda boleh menariknya, anda akan mengalahkan musuh dengan lebih cepat dengan cara itu. Akan ada barang-barang lain yang lain selain perisai yang akan memuji gaya bermain yang berbeza.

. Itu kerana saya masih mengusahakan segala -galanya, dan itu semua kerja yang sedang berjalan. Semua yang dilihat setakat ini masih boleh berubah sebelum permainan selesai. Sekiranya anda mengikuti perkembangan Stardew Valley, ini akan menjadi biasa.

. Saya lebih suka meninggalkan banyak perkara yang dapat ditemui oleh pemain. Saya rasa ia lebih menyeronokkan dengan cara itu. Saya mahu mengejutkan dan menggembirakan orang. Tetapi jika mereka sudah mengetahui segala -galanya dalam permainan, itu mengambil elemen tertentu dari pengalaman terakhir.

Intinya, adalah bahawa saya tidak akan berehat, atau melepaskan permainan ini, sehingga saya secara peribadi berpuas hati bahawa ia sangat menyeronokkan dan menarik, dalam setiap aspek. Sekiranya tidak pernah sampai di sana, saya tidak akan melepaskannya. Tetapi jangan risau, saya mempunyai kepercayaan 100% bahawa saya akan mendapatkannya di sana. Segala -galanya berada di landasan yang betul setakat ini, saya mempunyai visi lengkap untuk permainan di kepala saya, dan itu hanya masalah “menggilingnya”, yang saya lakukan setiap hari! Terima kasih kerana membaca semua ini.

Baiklah, saya akan kembali bekerja

Mengumumkan Permainan Baru Saya

21 Oktober 2021 8 Oktober 2021 oleh Bimbang

Setelah mendedikasikan 10 tahun hidup saya ke Stardew Valley (dan menghitung), masa akhirnya telah mengumumkan permainan seterusnya saya.

Ia dipanggil .

Mengapa coklat? Saya tidak pasti. Semacam itu datang kepada saya. Saya fikir kadang -kadang idea terbaik hanya muncul dalam kilat, bukannya dipikirkan dengan bijak. Begitulah saya suka bekerja. Apa yang penting ialah pelaksanaannya. Dan selepas 10 tahun amalan, saya berasa lebih yakin berbanding sebelum ini kerana dapat membawa idea untuk hidup.

Tidak kira, saya fikir ramai orang suka coklat.

. Namun, dengan permainan seterusnya, saya ingin meneroka kemungkinan lebih fantastik … pengalaman yang membawa anda melampaui biasa. Di sinilah coklat hantu menghantui ajaib masuk.

Coklat mewakili perkara yang menggembirakan. Istana berhantu mewakili tarikan yang tidak diketahui. Hantu mewakili jejak masa lalu. Semua perkara ini penting. Walau bagaimanapun, jangan berfikir seketika bahawa, kerana permainan ini mempunyai hantu di istana berhantu, ia adalah permainan jahat atau negatif. Sebaliknya, saya berhasrat untuk permainan ini menjadi positif, menaikkan semangat dan mengesahkan kehidupan. Walau bagaimanapun, jika Stardew Valley kebanyakannya menyalurkan tenaga matahari, Chocolatier berhantu saluran tenaga bulan. Kedua -duanya adalah penting.

Lebih penting daripada semua itu, saya hanya mahu membuat permainan yang menyeronokkan.

Sekarang, anda mungkin menggaru kepala anda, tertanya -tanya apa jenis permainan ini. Saya tidak pasti cara terbaik untuk menerangkannya. Ia berkembang secara organik ketika saya membangunkannya, jadi saya tidak pasti di mana ia akan pergi. Tetapi pada terasnya, gelung permainan melibatkan mengumpulkan bahan -bahan, membuat coklat, dan menjalankan kedai coklat. Sudah tentu, ada banyak lagi permainan daripada itu, tetapi saya tidak mahu terlalu mendalam pada peringkat awal ini, sebahagiannya kerana saya tidak mahu terikat dengan konsep tertentu tentang permainan.

Setakat ini, saya bersenang -senang bekerja pada permainan ini. Terdapat banyak kemungkinan. Dengan Stardew Valley, saya berasa agak terkawal, kerana saya bekerja dalam tradisi yang ditubuhkan. Saya tidak menyesal sama sekali, tetapi selalu ada sebahagian daripada saya yang mahu pergi “dilepaskan”. Saya percaya ini akan menjadi peluang yang baik, tetapi saya belum mendapat barangan yang baik. Saya kebanyakannya bekerja pada “daging dan kentang” permainan setakat ini. Tetapi apa yang benar -benar membawa permainan ke kehidupan adalah rempah, sos. Dan saya belum mendapat sos. Itu akan datang.

Bagaimanapun, ini semua bercakap pada ketika ini. Walaupun video yang saya sediakan mungkin kelihatan seperti permainan berada pada tahap perkembangan yang lebih maju, masih ada banyak perkara yang perlu dilakukan. Dan cara saya bekerja, perkara -perkara sering tidak berkumpul sehingga saat -saat akhir. Saya cenderung untuk bekerja dengan pendekatan “kepingan menegak”, dan oleh itu mudah untuk menyusun beberapa video yang kelihatan seperti permainan siap. Tetapi ada banyak kandungan yang perlu saya buat. Oleh itu, sila faham bahawa ia akan menjadi seketika sebelum permainan ini selesai. Saya akan mengusahakannya sebanyak mungkin.

Terima kasih kerana membaca semua ini,

Chocolatier berhantu: Berita, treler, permainan, dan banyak lagi

Sam Hill

Di Latte 2021, pemaju indie Eric Barone (biasanya dikenali sebagai Bimbang Online), yang terkenal dengan satu tangan yang membuat ajaib Stardew Valley, . Permainan itu dipanggil Chocolatier berhantu, .

 • Tarikh Siaran
 • Platform
 • Treler
 • Permainan
 • Multiplayer dan Co-op
 • Preorders menunjukkan 1 lagi item

Butiran masih terhad – “Saya suka bekerja secara rahsia,” kata kebimbangan yang dilaporkan dalam kemas kini kemajuan rasmi terakhirnya – tetapi jangan risau, banyak maklumat telah jatuh, dan kami akan memaklumkan anda tentang setiap butiran supaya anda tahu apa yang berlaku.

Watak berjalan melepasi kilang coklat di Chocolatier berhantu

Tidak ada tarikh pelepasan yang ditetapkan untuk Chocolatier berhantu, Dan nampaknya ia akan berkembang sedikit lebih lama daripada peminat yang dijangka pada mulanya.

Kemas kini terbaru mengenai kemajuan permainan datang dari wawancara Barone dilakukan dengan Screen Rant pada Disember 2022. Wawancara ini memberi tumpuan kepada kerjasama antara Barone dan band indie-pop alvvays untuk membuat video muzik untuk lagu mereka “Many Mirrors,” tetapi ada juga beberapa Stardew Valley Rujukan dan berita mengenai juga. Inilah yang dikatakan oleh Barone mengenai kemajuannya Chocolatier berhantu:

“Ia berjalan lancar, tetapi ia adalah permainan besar. Saya mempunyai visi yang besar dan bercita -cita tinggi untuknya. Ia agak menakutkan, jumlah kerja yang akan menjadi. Tetapi Stardew Valley membawa saya tahun-setengah tahun; Saya telah bekerja di Chocolatier berhantu selama kira -kira satu setengah tahun atau mungkin dua tahun sekarang. Saya mengumumkannya sedikit lebih setahun yang lalu, tetapi masih akan menjadi seketika. Tetapi saya fikir ia berjalan lancar. Setakat ini. Terdapat banyak perkara yang baik setakat ini.”‘

Pada bulan April 2023, Barone tweet bahawa dia sedang mengemas kini ke kemas kini yang termasuk kandungan baru dan dia berehat dari berkembang Chocolatier berhantu Sementara.

Akan ada stardew 1.6 kemas kini. Kebanyakannya berubah untuk pemodenan (yang akan memudahkannya & . Tetapi ada juga kandungan permainan baru, walaupun kurang dari 1.5. Saya berehat dari Chocolatier berhantu untuk mengerjakannya pada masa ini. Kemudian kembali ke HC

— Kebimbangan (@concernedape) 16 April 2023

Jika mengambil masa yang lama untuk sampai ke bentuk terakhirnya Stardew Valley Adakah, peminat mungkin tidak melihat permainan sehingga 2025 pada awalnya.

Platform

Rumah di Chocolatier berhantu

Chocolatier berhantu akan benar -benar akan keluar di PC, tetapi tidak ada menyebut platform lain.

Stardew Valley akhirnya menuju ke konsol dan mudah alih, jadi kami menganggap Chocolatier berhantu akan tersedia untuk semua pemain juga.

Treler

Chocolatier Haunted Prihatin – Permainan Awal

Kami hanya melihat sekilas cepat Chocolatier berhantu Dalam video permainan awal yang dikeluarkan pada bulan Oktober 2021. Video itu menunjukkan warga negara akan hari mereka di sebuah bandar kecil yang selesa, sedikit pertempuran sebagai watak mengumpulkan bahan-bahan di alam liar, dan beberapa rakaman coklat dari dalam kilang coklat.

Permainan

Mencari makanan di Chocolatier berhantu

Chocolatier berhantu Bermula dengan pemain memulakan kedai coklat semasa tinggal di istana berhantu di tengah -tengah komuniti bersalji. Pemain perlu mencari pelbagai bahan dan pakatan untuk menjadikan coklat terbaik dan akhirnya mencapai kejayaan.

Tidak menghairankan betapa serupa dengan permainan Stardew Valley setakat ini. Prihatin telah membandingkannya dengan tenaga bulan, seperti Stardew Valley adalah tenaga matahari. Gaya seni, pergerakan, dan antara muka semua dikenali di sini. Walau bagaimanapun, ia dibuat dalam enjin baru, yang nampaknya membolehkan beberapa penambahan penting. Setakat ini, tidak ada maklumat jika ia sebenarnya diletakkan di dunia yang sama seperti Stardew Valley.

Aspek simulasi

Salah satu perkara orang jatuh cinta dengan Stardew Valley Adakah keupayaan untuk meluangkan masa mereka, mengenali semua orang dalam masyarakat, dan membuat kemajuan dengan pelbagai hubungan (dan pertanian, tentu saja), apa yang Barone memanggil “permainan bandar.” Chocolatier berhantu akan lebih sama, dengan sistem yang sama untuk memberi hadiah, mengenali watak, dan hubungan kemajuan … atau membuat kesilapan.

Tindakan dan pertempuran

Di sinilah Chocolatier berhantu berpecah dari Stardew Valley dengan cara yang penting. Terdapat penekanan yang lebih besar terhadap ciri -ciri RPG tindakan, dan termasuk pertempuran, yang mempunyai pembaikan lengkap. Akan ada pelbagai senjata dan perisai, sistem penyekatan penuh, sistem stun yang berkaitan dengan berjaya menyekat musuh, dan banyak lagi. Ini sepatutnya membuat percubaan dan penjelajahan mencari makanan yang menarik bagi mereka yang menginginkan sedikit tindakan dalam rancangan membuat coklat mereka.

Yang menghairankan, pertempuran dalam permainan boleh mengambil sedikit inspirasi dari Diablo II.

“Ketika saya berada di peringkat awal Chocolatier berhantu, saya bermain sekumpulan Diablo II. Mendapat rampasan dan melihat nombor anda naik statistik? Saya suka barang itu, “kata Barone dalam wawancara Disember 2022 dengan Skrin Rant. “Saya rasa seperti banyak pemain Stardew Valley tidak masuk ke dalamnya, tetapi saya hanya perlu melakukan apa yang saya fikir adalah menyeronokkan. Dan saya rasa itu akan bersinar dalam permainan, jika saya teruja mengenainya.”

Soundtrack

Peminat Stardew Valley tidak syak lagi tidak sabar -sabar untuk mengetahui apa jenis lagu yang menenangkan Chocolatier berhantu pasti akan. Berita baik – kedengarannya hebat setakat ini. Anda boleh menyemak treler untuk mendapatkan idea tentang apa yang diharapkan. Kami mungkin tidak akan mendengar lebih banyak lagi sehingga permainan hampir selesai.

Chocolatier Haunted Prihatin – Permainan Awal

Multiplayer dan Co-op

Menurut bahagian FAQ blog pemaju, Chocolatier berhantu sedang direka sebagai permainan pemain tunggal tanpa rancangan untuk apa-apa jenis aspek multiplayer.

Preorders

Permainan ini masih mungkin beberapa tahun dari pembebasan, jadi tidak ada peluang untuk membuat pra-memerintahkannya. Kami akan memaklumkan anda.

Cadangan editor

 • PIKMIN 4: Tarikh Siaran, Treler, Berita, Permainan, dan banyak lagi
 • Permainan seterusnya pencipta Stardew Valley adalah mengenai Chocolatier Haunted
 • Stardew Valley dan More Indies akan datang ke Xbox Game Pass

Sam Hill

Editor Panduan Permainan
Tawaran PC Permainan Terbaik: Rig permainan yang kuat bermula pada $ 860

Wanita muda bermain permainan video di PC

Perjanjian PC permainan penting bagi komuniti permainan dengan cara yang sedikit di luarnya benar -benar dapat memahami.

Sekiranya anda bermain permainan di Nintendo atau PlayStation, sebagai contoh, yang perlu anda lakukan ialah menunggu tawaran konsol permainan yang sesuai dengan pilihan anda dan membeli barang dengan cepat. Mereka datang pada selang masa yang boleh diramal, dan apabila anda mendapat konsol, anda boleh merasa yakin anda dapat bermain setiap permainan yang dikeluarkan untuknya. Sekiranya anda mempunyai PlayStation 5, misalnya, anda boleh yakin bahawa anda akan dapat memainkan semua permainan PlayStation 5 terbaik. Ia memerlukan kesabaran yang tegas, tetapi ada rasa yakin pada setiap langkah proses.

Tawaran Laptop Permainan Terbaik: Jimat Alienware, Razer, HP dan banyak lagi

Komputer riba permainan Corsair Voyager A1600 yang ditubuhkan dengan monitor dan aksesori lain di atas meja

Banyak komputer riba terbaik yang bagus untuk kegunaan pelbagai guna, tetapi jika anda ingin mengambil beberapa permainan PC terbaik, anda akan mahu mendapatkan komputer riba permainan. Komputer riba permainan terbaik menawarkan perkakasan yang ditujukan khusus untuk tindakan permainan, dan banyak daripada mereka menawarkan simpanan. Itu sudah tentu berlaku sekarang, kerana terdapat banyak tawaran komputer riba permainan yang berlaku. Banyak jenama komputer riba terbaik mempunyai tawaran komputer riba permainan yang berlaku, dan seperti jenama permainan masa yang besar seperti Alienware dan Razer mempunyai model yang didiskaunkan sekarang juga.
HP Victus 16 – $ 600, adalah $ 900

Dengan HP Victus 16 anda mendapat komputer riba permainan yang luar biasa. Memandangkan ia dibina untuk perjanjian ini, ia mempunyai spesifikasi yang lebih dekat dengan komputer riba permainan peringkat kemasukan, tetapi itu tidak sepatutnya menjadi alasan untuk menjauhkan diri jika anda membeli-belah dengan anggaran. Ia mempunyai 15.Paparan HD Penuh 6-inci, pemproses Intel 13-generasi, dan 8GB RAM. Ia juga mempunyai kad grafik mudah alih yang popular di Nvidia Geforce RTX 3050. HP Victus 16 dilengkapi dengan Windows 11 yang dipasangkan, dan sepatutnya anda bermain dalam masa yang singkat apabila anda keluar dari kotak.

Biasanya $ 950, komputer riba permainan HP ini dijual dengan harga $ 700 sekarang

HP Victus diletakkan di luar semasa memaparkan latar belakang yang menarik

HP Victus 15, komputer riba permainan yang memenuhi keperluan pemain dengan anggaran yang ketat, kini lebih murah dengan bantuan diskaun $ 250 dari HP. Dari harga asalnya $ 950, turun ke hanya $ 700, yang merupakan harga yang sangat murah untuk membayar komputer riba permainan yang baik. Anda akan perlu meneruskan pembelian dengan segera jika anda berminat walaupun, kerana kami tidak pasti jika tawaran ini masih ada untuk anda membeli -belah esok.

Mengapa anda perlu membeli komputer riba permainan HP Victus 15
Untuk harganya, anda tidak sepatutnya mengharapkan HP Victus 15 untuk mencabar prestasi model komputer riba permainan terbaik. . Bagi kebanyakan pemain, itu adalah kompromi yang boleh diterima dengan sempurna memandangkan komputer riba permainan ini berada di bawah $ 1,000.

Meningkatkan gaya hidup andaTrend digital membantu pembaca menyimpan tab di dunia teknologi yang pantas dengan semua berita terkini, ulasan produk yang menyeronokkan, editorial yang berwawasan, dan satu-of-a-kind Sneak Peeks.

 • New York
 • Chicago
 • Detroit
 • Los Angeles
 • Toronto
 • Kerjaya
 • Mengiklankan dengan kami
 • Bekerjasama dengan kami
 • Kepelbagaian & Kemasukan
 • Syarat Penggunaan
 • Dasar Privasi
 • Urus keutamaan kuki
 • Tekan bilik
 • Sitemap