Cara Muat turun CC untuk Sims 4, Panduan Sims 4 CC dan Cara Memasang Kandungan dan Mod Kustom | Pcgamesn

Panduan sims 4 cc dan cara memasang kandungan dan mod tersuai

Sebaik sahaja anda mempunyai semua alat yang diperlukan, sudah tiba masanya untuk memuat turun beberapa kandungan tersuai.

Cara memuat turun cc untuk sims 4

Menambah kandungan tersuai (CC) atau mod boleh menambah dimensi baru ke permainan Vanilla Sims 4 anda. Dari pek kosmetik hingga dinamik permainan, kandungan tersuai dapat menjadikan permainan sims anda menjadi sesuatu yang baru dan menarik. Satu -satunya masalah ialah ..

Cara memuat turun cc untuk sims 4

Menambah kandungan tersuai ke permainan sangat mengelirukan, terutama bagi pemain yang tidak mempunyai pengalaman dengan permainan modding.

. .

Cara memuat turun cc untuk sims 4

Sebelum anda memuat turun semua mod hebat dan kandungan tersuai untuk sims 4, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan terlebih dahulu.

1. Pastikan permainan anda ditambal ke versi terkini

Yang pertama ini mudah. Pergi ke platform permainan anda, dan buka perpustakaan permainan anda. Pergi ke tab Tetapan dan pilih permainan kemas kini ”.”

2. Mempunyai alat pengekstrakan

sims 4

Ini adalah satu lagi langkah mudah dan mungkin anda boleh melangkau jika anda sudah mempunyai alat pengekstrakan untuk membuka fail termampat. Sebilangan besar CC datang dalam fail yang berakhir dengan akhiran seperti .rar dan .zip, tetapi anda tidak boleh memasukkannya ke dalam folder permainan Sims 4 anda seperti. Anda perlu mengeluarkan fail tertentu terlebih dahulu.

3. Mod/CC didayakan untuk permainan anda

Sims 4 melumpuhkan mod/cc secara lalai, tetapi ini adalah pembetulan yang mudah.

 • Lancarkan permainan.
 • Pergi ke menu dan kemudian pilihan permainan.
 • Pilih ” Lain ” dan semak kotak Kandungan dan Mod ” Dayakan ”.
 • Tekan butang ” Guna Perubahan ”.
 • Mulakan semula permainan.

Ingatlah untuk melakukan langkah -langkah ini setiap kali anda memuat turun patch baru untuk permainan kerana ia menetapkannya kembali ke tetapan lalai.

Cara Muat turun CC untuk Sims 4 pada Windows 10

Sebaik sahaja anda mempunyai semua alat yang diperlukan, sudah tiba masanya untuk memuat turun beberapa kandungan tersuai. Apabila anda menemui kandungan yang ingin anda tambahkan pada permainan anda, ini adalah cara anda memuat turun dan memasangnya:

Muat turun CC untuk Sims 4

 1. Tekan butang muat turun di laman web di mana anda menjumpai kandungannya.
 2. Pergi ke folder muat turun anda dan klik kanan pada fail kandungan.
 3. Pilih “Ekstrak ke …” dengan nama kandungan untuk membuka fail dalam folder yang sama.
 4. Buka folder kandungan baru dan potong semua ”.pakej ” fail.
 5. Tampal mereka ke folder permainan Sims 4 anda. Mungkin kelihatan seperti:

Dokumen> Seni Elektronik> The Sims 4> Mods

Sekiranya anda belum mempunyai folder mod, anda boleh membuat satu dan tampal semua di sana.

Tiada tindakan tambahan diperlukan untuk ”.pakej ” fail. Mulakan permainan anda dan nikmati kandungan baru anda.

Memasang lot

Jika anda telah memuat turun mod yang menambah tempat atau watak untuk sims anda untuk dikunjungi, ini dipanggil “lot..

Jadi, cari fail yang berakhir di:

Ini biasanya akhiran untuk kandungan lot. Jika anda mempunyai fail ini, mereka pergi ke folder dulang anda untuk permainan:

Banyak tidak dipasang secara automatik dengan cara ”.pakej ” Fail jadi anda perlu melakukan langkah tambahan apabila anda memulakan permainan:

 • Pergi ke ” galeri ” dalam permainan anda (ia adalah ikon yang kelihatan seperti gambar).
 • Pilih ” perpustakaan saya ” dan cari lot baru anda yang dimuat turun.
 • Letakkan banyak dalam permainan anda.

Memasang skrip

Kandungan tersuai skrip melakukan perkara seperti menambah animasi dan kerjaya tersuai. Memasangnya agak serupa dengan cara anda memasang mod lain. Ia juga masuk ke dalam folder mod, tetapi fail -fail ini mempunyai ”.TS4Script ” akhiran.

Jika anda menggunakan skrip tersuai, pastikan anda memaklumkannya dalam permainan anda dengan pergi ke pilihan permainan di menu utama dan memilih kotak yang mengatakan ” mod skrip dibenarkan.”

Cara memuat turun cc untuk sims 4 pada mac

Memuat turun Kandungan Kustom untuk Sims 4 berlaku dengan cara yang sama tanpa mengira sama ada anda berada di Mac atau PC. Lihat arahan di atas untuk arahan langkah demi langkah untuk memuat turun pelbagai jenis fail kandungan.

Cara Muat turun CC untuk Sims 4 di PS4

PlayStation tidak menyokong kandungan tersuai untuk sims 4. . Sekiranya simmer menggunakan kandungan tersuai, anda masih tidak dapat menggunakannya walaupun ia berasal dari galeri.

Cara memuat turun cc untuk sims 4 di xbox

Anda tidak boleh memuat turun kandungan tersuai untuk sims 4 di xbox. Walau bagaimanapun, seperti pemain PlayStation, anda boleh menggunakan galeri untuk mengakses isi rumah, bilik, dan banyak yang lain dalam komuniti yang reneh dibuat dan dimuat naik.

Cara Muat turun CC untuk Sims 4 On Origin

Memuat turun kandungan tersuai untuk sims 4 pada asal berlaku dengan cara yang sama seperti yang diterangkan dalam arah Windows 10 di atas. Anda perlu memuat turun dan mengeluarkan kandungan, memotong fail yang sesuai, dan tampalnya ke dalam folder Sims 4 anda.

Cara membuat mod untuk sims 4

Terdapat beberapa tutorial dalam talian mengenai membuat kandungan tersuai untuk sims 4. Kebanyakan pencipta menggunakan program seperti Sims 4 Studio (S4S) dan satu lagi yang dapat menyelamatkan DDS fail atau notepad, bergantung pada jenis mod yang ingin anda buat.

Perlu diingat bahawa tutorial yang anda dapati mungkin berbeza bergantung pada apa yang anda mahu lakukan. Menulis skrip untuk menukar animasi adalah berbeza daripada membuat perubahan kosmetik, jadi anda perlu melihat mereka sendiri.

Soalan Lazim Tambahan

Di mana saya memuat turun kandungan tersuai sims 4?

Anda boleh mencari dalam talian untuk kandungan tersuai SIMS 4. Sesetengah kandungan boleh didapati melalui tumblr peribadi pencipta, seperti barisan pakaian lelaki Marvin Sims ‘dan barisan fesyen wanita Viiavi. Laman web seperti sumber sims dan katalog sims juga merupakan pilihan jika anda ingin melihat pelbagai jenis kandungan di satu tempat.

Sekiranya saya memuat turun cc untuk sims 4?

Memuat turun kandungan tersuai bukan untuk semua orang. Ramai pengguna CC mendakwa bahawa ia adalah satu -satunya cara mereka boleh memainkan permainan ini kerana Vanilla Sims 4 menjadi membosankan selepas beberapa ketika. Walau bagaimanapun, pilihannya terpulang kepada anda.

Bagaimana saya menambah cc ke sims 4?

Menambah kandungan tersuai semudah memuat turun fail dan memotong dan menampalnya ke folder yang sesuai. Ingatlah bahawa anda perlu mengaktifkan mod untuk permainan anda, atau kandungan baru tidak akan muncul.

Bagaimana anda mengaktifkan mod pada sims 4?

Dayakan Mod di Sims 4 dengan pergi ke menu utama dan kemudian ” pilihan permainan.. Pastikan untuk menekan butang ” Guna Perubahan ‘sebelum meninggalkan menu.

Beri permainan anda

Mungkin sudah tiba masanya untuk mengambil sims 4 lagi. Kandungan tersuai boleh memberikan permainan lama dan letih dengan kosmetik baru, lot, dan animasi. Jika anda seorang pemain konsol, anda tidak terkunci dari kandungan baru sepenuhnya. Lihat galeri untuk melihat apa yang sedang dilakukan oleh simmers dan dapatkan beberapa aset baru untuk permainan anda.

Di mana tempat kegemaran anda untuk mencari kandungan tersuai untuk sims 4? .

Panduan sims 4 cc dan cara memasang kandungan dan mod tersuai

Panduan kami untuk memulakan dengan Sims 4 cc dan mods, jadi anda boleh mula memasang kandungan tersuai seperti rambut baru, solek, pakaian, dan juga objek untuk sims anda.

Sims 4 cc: penutup watak sims 4 dengan rambut tersuai

Diterbitkan: 15 Sep 2023

Perlu tahu cara memasang sims 4 cc dan mod? Sims 4 cc, atau kandungan tersuai, adalah salah satu cara yang anda boleh tambahkan lebih lagi keperibadian ke sim dan persekitaran anda, bersama dengan jumlah mod yang tersedia. Walaupun permainan asas dan pek pengembangan rasmi memberikan banyak pilihan penyesuaian kepada permainan klasik, selalu ada ruang dan permintaan untuk lebih banyak – dan komuniti modding Sims 4 menunjukkan ini dengan beberapa kandungan yang luar biasa.

Dengan tarikh pelepasan Sims 5 di kaki langit, Sims 4 tidak menunjukkan tanda -tanda perlahan, dengan pek pengembangan rasmi baru masih dikeluarkan secara teratur, dan lebih banyak mod Sims 4 dan pek CC berbanding sebelum ini. Jadi, semasa anda menunggu permainan baru – dan walaupun lama selepas itu – ini cara memasang Sims 4 cc dan mods, untuk membaik pulih permainan anda dan terus mengemas kini Sims 4 Sim, perabot, resipi dengan kandungan tersuai.

Pilihan Sims 4 cc: Gaya Rambut

Cara Muat turun dan Pasang Sims 4 CC dan Mod

Untuk memasang SIMS 4 cc atau mod, muat turun kandungan yang dipilih dan gerakkan fail yang dimuat turun ke dalam folder permainan yang sesuai, yang kami berkembang di sini:

 • Pergi ke ‘Dokumen’.
 • Navigasi ke folder ‘Elektronik Seni’.
 • .
 • Secara berasingan, cari pek atau mod cc anda dalam ‘muat turun’.
 • Tampal atau seret pek ke destinasi yang sesuai dalam folder ‘The Sims 4’ dari sebelumnya.

Terdapat dua folder yang digunakan untuk kandungan tersuai; Simpan Lot dan Sims dalam folder ‘Dulang’, dan segala -galanya masuk dalam ‘Mod’.

Cara Memasang CC dalam SIMS 4: Imej folder di mana kandungan tersuai harus diletakkan, menunjukkan dulang dan mod folder

Jenis fail CC

Walaupun ia cukup mudah dalam teori, terdapat beberapa jenis fail yang berbeza bergantung pada jenis kandungan atau mod tersuai yang anda muat turun. Berikut adalah pecahan pelbagai jenis fail kandungan tersuai:

Kandungan tersuai

Kebanyakan kandungan tersuai (untuk item seperti pakaian dan objek) dan mod akan menggunakan .Pelanjutan fail pakej. Ini tidak memerlukan pemasangan formal dan hanya perlu diletakkan dalam folder mod atau subfolder yang relevan di dalamnya untuk mereka bekerja.

Banyak dan Sims

Lot yang dimuat turun dan sims menggunakan beberapa jenis fail. Banyak boleh sama ada a .cetak biru, .bpi, atau .fail trayitem, sementara sims boleh .hhi, .Housholidbinary, .SGI, atau .Jenis fail Trayitem. Sekali lagi tidak ada langkah yang diperlukan untuk memasang fail -fail ini yang lalu meletakkannya dalam folder dulang, atau subfolder yang relevan di dalamnya.

Mod skrip

Mod skrip boleh, sekali lagi, menjadi salah satu daripada beberapa jenis fail; .TS4Script, .pyo, .py, atau .PYC. .Fail ts4script boleh diletakkan dalam folder mod dengan cara yang sama seperti .fail pakej, sementara .pyo, .py, dan .Fail PYC mesti ditinggalkan di dalam folder zip/arkib mereka di dalam folder mod.

Perhatikan bahawa .Jenis fail pyo tidak lagi disokong oleh sims 4, dan mod skrip dengan jenis fail yang mungkin akan ketinggalan zaman.

Folder mod sims 4 cc

Mengatur kandungan dan mod tersuai

Kandungan dan mod tersuai tidak tanpa masalah mereka, jadi kami sangat mengesyorkan mengatur kandungan yang dimuat turun dengan baik dan membuat subfolder yang mengkategorikan jenis kandungan yang telah anda muat turun, i.Gaya rambut, pakaian, objek dll.

Ini menjadikannya lebih mudah untuk mencari dan menyelesaikan masalah kandungan atau mod tersuai yang tidak berfungsi dengan baik atau muncul dalam permainan anda.

Sims 4 cc: Folder Mod Pakaian

Subfolder boleh pergi maksimum lima folder sebelum mereka berhenti diiktiraf oleh permainan, yang sangat berguna untuk kategori seperti pakaian, di mana anda mungkin mempunyai banyak subkategori, seperti baju, seluar dan lain -lain.

Ambil perhatian bahawa mod skrip, yang biasanya terdiri daripada beberapa fail, tidak boleh dimasukkan ke dalam subfolder, jadi kami mengesyorkan membuat folder tunggal untuk mod skrip itu dalam folder mod utama Sims 4, dan meletakkan semua fail yang berkaitan di sana.

Anda juga boleh menamakan semula fail anda selagi mereka berakhir dengan sambungan fail yang betul, yang berguna untuk melayari pencipta kandungan dan jenis itemnya.

Sims 4 cc: Menu Pilihan Dalam Permainan untuk Menghidupkan Kandungan Khusus

Menghidupkan kandungan dan mod tersuai

Pemain Sims 4 perlu membolehkan kandungan dan mod tersuai secara manual melalui menu dalam permainan. Untuk melakukan ini, tekan ESC, kemudian pergi ke ‘Pilihan Permainan’, kemudian ‘Lain’. Dari sana, anda boleh memilih ‘Dayakan Kandungan dan Mod Custom’ dan ‘Mod Skrip Dibenarkan’ untuk menghidupkan kandungan tersuai anda.

Perhatikan bahawa ini boleh dilumpuhkan apabila EA melepaskan rasmi tampalan Sims 4, jadi pastikan ini dihidupkan semula selepas patch telah dipasang.

Perlu diperiksa selepas patch rasmi bahawa mod atau mod skrip yang luas yang telah anda pasang serasi dengan versi semasa permainan, dan jika tidak, mematikannya sehingga mereka dikemas kini untuk mengelakkan sebarang kemalangan atau pepijat yang terdapat dalam permainan anda.

Cara Mencari Sims 4 Custom Content In-Game

Untuk memeriksa kandungan dan mod tersuai anda telah dipasang dengan betul, anda boleh melihat permainan ini dengan menekan ESC, kemudian pergi ke ‘Pilihan Permainan’, kemudian ‘Lain’, dan mengklik ‘Lihat Kandungan Khusus’. Permainan ini harus menyenaraikan semua yang telah berjaya dipasang.

Semua kandungan yang berkaitan dengan visual sim, dari nada kulit ke aksesori dan pakaian, akan berada dalam mod membuat-a-sim. Objek yang dimuat turun akan dilihat dalam mod Beli dan Bina, yang boleh ditapis dengan kandungan tersuai hanya dengan menuju ke ‘item penapis’ di sebelah kanan, memilih ‘kandungan’, dan kemudian menandakan ‘kandungan tersuai’ dari menu drop down.

Lot dan Sims yang dimuat turun boleh didapati dengan menuju ke galeri dan pergi ke ‘Perpustakaan Saya’. Ingatlah untuk menandakan ‘Sertakan Kandungan Custom’ dari menu Tangan Kiri, kerana ini akan dilepaskan secara lalai dan akan menghalang anda daripada melihat apa sahaja yang telah anda muat turun.

Kandungan sims 4 cc dari roxie

Tempat memuat turun sims 4 cc

Terdapat banyak tempat yang anda boleh memuat turun kandungan tersuai sims 4 dari. Semak panduan kami untuk muat turun SIMS 4 cc terbaik, atau semak beberapa laman web hebat yang disenaraikan di bawah:

 • Modthesims.maklumat: Salah satu laman kandungan tersuai Sims 4 terbesar yang mengandungi apa yang terasa seperti lubang bawah sims 4 cc untuk anda meneroka.
 • Thesimsresource: Satu lagi laman web yang besar untuk semua jenis kandungan tersuai
 • Sims4downloads.jaring: Tapak gaya blogroll yang menyusun kandungan tersuai baru dari banyak laman web. Laman web ini amat berguna untuk mencari pencipta kandungan individu.
 • Tumblr: Ya, anda mendengar dengan betul. Tumblr masih mempunyai komuniti Sims yang berkembang maju, mulai dari suntingan foto estetik dan bermain peranan dengan penciptaan kandungan tersuai. Kami mengesyorkan menggunakan tag #sims 4, #SIMS 4 kandungan tersuai, #TS4 CC dan #SIMBLR untuk mencari kandungan dan pencipta tersuai.
 • Twitter: Seperti Tumblr, ia adalah satu lagi platform yang hebat untuk digunakan untuk meneroka karya pencipta individu. Kami mengesyorkan mencari menggunakan tag #ts4cc, #thesims4cc, dan #sims4cc.
 • Patreon: Beberapa pencipta SIMS 4 CC telah menggunakan platform, menjadikan segala -galanya dari banyak bangunan yang indah, kepada pelbagai rambut dan nada kulit, kepada penambahan permainan yang luas yang sering mengalahkan Maxis ‘.

Glosari istilah

 • Mod: Pengubahsuaian yang boleh mengubah cara permainan dan sims berkelakuan. Ini boleh berkisar dari perubahan permainan kecil kepada pembaikan sistem yang besar. Ini sering perlu diperiksa untuk kemas kini lebih daripada kandungan tersuai untuk terus berfungsi, dan kadang -kadang boleh menjadi tidak sesuai dengan permainan selepas kemas kini rasmi.
 • CC: Singkatan untuk kandungan tersuai.
 • Mesh: Kerangka objek. Segala -galanya di Sims 4 memerlukan mesh, jadi apabila memuat turun kandungan tersuai yang menggunakan mesh baru, dan bukannya mesh yang sudah ada dalam permainan, pastikan ia juga dimuat turun atau barang anda tidak akan muncul.
 • Swatch: Pilihan warna untuk semua item
 • Recolor: Recolor alternatif kandungan maxis yang ada atau kandungan tersuai yang dibuat oleh pencipta lain. Sekali lagi anda perlu pastikan anda mempunyai mesh yang betul semasa memuat turun semula.
 • Penggantian lalai: Kandungan tersuai yang menggantikan item buatan Maxis atau warna yang ada dalam permainan. Anda boleh menggunakan ini jika anda ingin mengatasi perkara seperti pakaian pakaian atau perabot tanpa menambah swatch tambahan ke permainan anda.
 • Bukan lalai: Kandungan tersuai yang menambah item tambahan atau warna swatch ke permainan dan bukannya mengatasi item yang ada.
 • Alpha CC: Kandungan tersuai yang sangat terperinci dan direka untuk kelihatan sebagai fotorealistik yang mungkin.
 • Maxis Match CC: Kandungan tersuai yang bertujuan untuk memadankan gaya seni sims 4.
 • Kaedah 50/50: Kaedah Penyelesaian Masalah Kandungan dan Mod Custom Bugged.

Sekarang anda tahu cara memasang Sims 4 cc dan mods, anda dalam perjalanan untuk menambah lebih banyak lagi kepada pengalaman Sims, menyimpan salah satu permainan PC terbaik yang segar selepas semua masa ini. Untuk lebih banyak cara untuk menukar permainan, lihat senarai Sims 4 Cheats jika anda mencari bantuan untuk menjalankan kehidupan Sim anda. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang sedikit lebih spicier, terdapat juga banyak mod seks Sims 4 untuk dipilih.

Kelly Pask When Kelly tidak sibuk menyulap iklan di sekitar Network N, dia juga suka mengusik pasukan editorial untuk membiarkannya menulis mengenai permainan. Dia sering dijumpai di mejanya perlahan -lahan memekakkan dirinya dengan mendengar Kpop pada kelantangan yang menjengkelkan sambil meremehkan permainan indie estetika terkini yang menyenangkan.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Sokongan

Muat turun dan Memasang Mod Sims 4 (Panduan Manual PC)

Diubahsuai: Matahari, 20 Nov, 2022 jam 5:55 petang

SUL SUL MODDERS!

Kami gembira untuk mengalu -alukan anda ke modding baru dan rumah CC anda. Kami masih berusaha mendapatkan semua mod dan kandungan kegemaran anda ke aplikasi CurseForge, tetapi sementara itu sila gunakan panduan ini untuk membantu memasang mod Sims 4 di PC anda.

  Pertama, mari kita dayakan Mod dan CC dalam tetapan permainan:

   Buka Sims 4 dan klik pada ‘Pilihan’:

  Salin fail mod ke dalam direktori ‘mod’ permainan.
  Laluan lalai direktori adalah: C: \ Users \ [User] \ Documents \ Electronic Arts \ The Sims 4 \Mod\ (Tingkap) atau Dokumen/Seni Elektronik/The Sims 4/Mod/ (macOS)

  Kandungan yang dimuat turun dari kategori ‘sims / isi rumah’ atau kategori ‘bilik / lot’ harus diletakkan di C: \ Users \ [User] \ Documents \ Electronic Arts \ The Sims 4 \Dulang\ (Tingkap) atau Dokumen/Seni Elektronik/The Sims 4/Dulang/ (macOS) folder (bukan ‘mod’).

   Folder ‘Mod’ boleh mengandungi jenis fail berikut: .pakej , .TS4ScriptFolder ‘Dulang’ boleh mengandungi jenis fail berikut: .Trayitem, .BPI, .hhi, .RMI, .SGI

  Sebagai contoh:
  Jika anda memuat turun mod ‘Pergi untuk Berjalan dengan More Pets’, anda akan melihat bahawa ia mengandungi dua fail:
  Littlemssam_goforawalkwithmoreepets.TS4Script
  dan
  Littlemssam_goforawalkwithmoreepets.pakej


  Oleh kerana kedua -dua jenis fail ini (.TS4Script dan .pakej) tergolong dalam folder ‘mod’, yang perlu anda lakukan hanyalah meletakkannya di sana.

  Nota: Jika Mod Muat turun/CC anda berada dalam fail zip, anda perlu mengeluarkannya terlebih dahulu, buka folder yang diekstrak, dan kemudian letakkan fail dalam direktori masing -masing. Anda boleh mengekstrak kandungan fail zip menggunakan perisian percuma seperti Winzip, 7-Zip, Winrar, atau perisian pengarkiban lain pilihan anda.

  Semua yang tersisa adalah untuk melancarkan semula permainan dan menikmati semua kandungan baru!

  Perlukan bantuan? Hubungi Kami

  Adakah anda merasa membantu? Ya tidak