Cara Menyiapkan Perkongsian Keluarga Steam dan Kongsi Permainan Steam – Wizard Partition Minitool, Bagaimana Tepat Yang Membolehkan Perkongsian Keluarga Di Steam? Arqade

Betapa tepatnya seseorang membolehkan perkongsian keluarga di Steam?

Namun, pertama, anda harus melakukan Pelepasan/Pembaharuan IP Ringkas di komputer anda untuk melihat apakah itu berfungsi untuk anda kerana kadang -kadang ia mungkin berfungsi tanpa perlu menetapkan semula konfigurasi Winsock.

Cara Menyiapkan Perkongsian Keluarga Steam dan Kongsi Permainan Steam

Adakah anda ingin berkongsi permainan Steam dengan keluarga dan rakan anda? . Sekiranya anda tidak tahu bagaimana untuk menetapkannya, jawatan ini dari Minitool akan menunjukkan kepada anda langkah -langkah terperinci.

Ciri Perkongsian Keluarga Steam membolehkan anda berkongsi perpustakaan permainan Steam anda dengan rakan dan keluarga anda, supaya orang lain dapat menggunakan perpustakaan Steam anda dan bermain koleksi permainan anda. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk menyediakan perkongsian keluarga Steam pada klien Steam, anda boleh mengikuti langkah -langkah di bawah.

Berikut ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membolehkan keluarga berkongsi Steam dengan panduan langkah demi langkah.

Langkah 1. Hidupkan Keselamatan Pengawal Steam

1. Lancarkan klien Steam di komputer anda.

. Klik (di sudut kiri atas pelanggan) dan pilih Tetapan.

3. Pilih Urus Akaun Saya dengan Keselamatan Pengawal Steam pilihan di bawah Akaun tab.

Pilih Urus Akaun Saya dengan Keselamatan Pengawal Steam

4. Pastikan pengawal stim dihidupkan dan pilih cara untuk mendapatkan kod pengawal stim.

Hidupkan Keselamatan Pengawal Steam

Langkah 2. Dayakan perkongsian keluarga Steam

1. Log masuk ke komputer atau komputer rakan anda dengan akaun Steam anda.

2. Klik Wap menu dan pilih Tetapan.

3. Membenarkan perkongsian perpustakaan di komputer ini di bawah Keluarga tab.

4. Log keluar dari akaun anda dan biarkan rakan atau ahli keluarga anda log masuk ke dalamnya. Dan kemudian mereka dapat melihat perpustakaan Steam anda dalam tab permainan mereka sendiri.

. Mereka hanya perlu memuat turun dan memasang permainan yang dipilih dari perpustakaan permainan anda, dan kemudian memainkannya.

Cara mengakses folder tangkapan skrin stim dan menukar lokasinya

Cara mengakses folder tangkapan skrin stim dan menukar lokasinya

Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara mengakses folder tangkapan skrin stim untuk mencari tangkapan skrin anda. Sekiranya anda perlu mencari dan menukar lokasinya, lihat siaran ini.

Perkongsian Keluarga Steam sangat mudah apabila anda ingin berkongsi permainan Steam anda dengan orang lain atau anda ingin bermain permainan di perpustakaan permainan rakan anda. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sekatan yang perlu anda ketahui mengenai ciri perkongsian keluarga Steam.

Sekatan

Berikut ini merumuskan beberapa sekatan yang perlu anda ketahui setelah membolehkan ciri perkongsian keluarga Steam. Mari kita lihat bersama.

 • Anda hanya boleh memberi kuasa sehingga 10 komputer untuk berkongsi permainan Steam dengan.
 • Anda boleh membenarkan sehingga 5 akaun menggunakan perpustakaan permainan anda di mana -mana komputer yang diberi kuasa anda.
 • Tidak semua permainan menyokong perkongsian keluarga stim. Video, perisian dan permainan percuma dikecualikan daripada berkongsi.
 • Anda hanya boleh menggunakan perpustakaan bersama jika pemiliknya tidak menggunakannya. Maksudnya, jika anda berkongsi perpustakaan anda dan sedang bermain permainan, rakan dan keluarga anda tidak dapat menggunakan koleksi anda.
 • Pemilik akaun mempunyai akses keutamaan kepada permainannya. Maksudnya, jika seseorang menggunakan perpustakaan anda dan anda ingin bermain permainan, orang lain akan diminta untuk membeli permainan atau berhenti.

Bagaimana saya membetulkan keistimewaan fail yang hilang (FIX 2 adalah hebat)

Bagaimana saya membetulkan keistimewaan fail yang hilang (FIX 2 adalah hebat)

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memperbaiki keistimewaan fail yang hilang dengan beberapa kaedah yang boleh dipercayai. Sekiranya anda menghadapi ralat yang sama, lihat siaran ini sekarang.

Setelah membaca catatan ini, anda harus tahu bagaimana untuk menyediakan perkongsian keluarga stim. Untuk menyediakan perkongsian keluarga stim tidak begitu rumit. Sekiranya anda ingin membolehkan ciri perkongsian keluarga Steam, ikuti langkah -langkah di atas untuk membolehkannya sekarang.

 • Facebook
 • Twitter
 • Reddit

Irene menyertai Minitool pada tahun 2018 dan sejak itu telah menjadi profesional dalam bidang pengurusan cakera dan helah Windows. Kepakaran Irene membolehkannya membantu pelanggan menguruskan pemacu keras mereka, mengoptimumkan sistem operasi Windows mereka, dan menyelesaikan masalah sebarang isu teknikal yang timbul.

Betapa tepatnya seseorang membolehkan perkongsian keluarga di Steam?

Dokumentasi Steam mengenai perkongsian keluarga (ini dan ini) mengelirukan, kadang -kadang berkenaan dengan apa yang berlaku di sisi peminjam dan apa yang berlaku di pihak pemberi pinjaman. Selain itu, ia mempunyai arahan yang tidak lengkap. . Demi kesempurnaan, anggap ada dua orang, Alice dan Bob, dengan nama pengguna Steam Alice dan Bob masing -masing. Komputer Alice dipanggil Komputer Alpha dan Bob dipanggil beta. Alice mahu berkongsi perpustakaannya dengan Bob. Iaitu, Alice mahu Bob dapat bermain permainan di Perpustakaan Alice, pada beta, dengan Bob ditandatangani ke akaun Bob pada beta. Saya harap itu cukup jelas. Bagaimana sebenarnya Alice dan Bob melakukan ini? Sila elakkan frasa seperti “akaun anda”, katakan “akaun Alice” atau “akaun Bob”. Dan untuk setiap arahan, sila jelaskan sama ada ia berlaku di Alpha (komputer Alice) atau beta (komputer Bob).

Cara Memperbaiki Perkongsian Perpustakaan Steam Tidak Masalah Kerja?

Bagaimana untuk memperbaiki perkongsian perpustakaan stim bukan masalah kerja?

Wap adalah digital permainan video . Ia mempunyai perpustakaan kandungan lebih daripada 30 000 permainan mengenai semua genre dan selera peribadi.

Wap Mempunyai ciri komuniti yang sangat baik di mana anda boleh mencari rakan baru, menyertai kumpulan, bentuk puak, dan melakukan banyak perbualan dalam permainan.

Wap adalah Platform yang sangat lengkap dan berterusan dikemas kini untuk semua pemain.

Ciri Perkongsian Keluarga Steam

Buka folder pemasangan Steam dan pasang. Berkongsi permainan pada akaun yang sama dan menjalani kehidupan teknologi itu

The Perkongsian Keluarga Steam Ciri membolehkan pengguna Steam yang dipilih untuk berkongsi Perpustakaan Permainan Steam mereka di komputer yang diberi kuasa semasa mereka tidak bermain. Dengan Perkongsian Keluarga Steam, anda boleh memberi kuasa sehingga 10 komputer.

Ahli keluarga dan rakan boleh Main permainan yang sama dan Dapatkan pencapaian stim mereka sendiri dan Simpan kemajuan permainan mereka sendiri secara individu di awan stim.

Tidak semua permainan dalam direktori stim boleh dikongsi kerana peraturan hak cipta dan perkongsian.

Betulkan isu perkongsian perpustakaan keluarga Steam

Isu Perkongsian Perpustakaan Keluarga Steam

Kadang -kadang pengguna mungkin menghadapi perkongsian keluarga bukan masalah kerja. Baru -baru ini ramai pengguna telah melaporkan perkongsian keluarga Steam tidak berfungsi, yang boleh mengecewakan pelanggan Steam.

Sekiranya anda mendapati perkongsian keluarga tidak berfungsi, berikut adalah beberapa petua yang mungkin membantu menyelesaikan masalah perkongsian keluarga Steam:

Mengarang semula Perpustakaan Steam Dikongsi

Sekiranya anda mendapat isu “Perpustakaan Steam tidak berfungsi”, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah .

 1. Untuk membuat ini, Buka aplikasi Steam anda dan Klik pada tab “Steam” di sudut kiri atas.
 2. Klik pada “Tetapan”.
 3. Sekarang, Klik lagi “Muat turun”.
 4. Di bawah “Folder Perpustakaan Steam”, Cari folder yang mengandungi permainan anda cuba berkongsi dan mengklik padanya.
 5. Klik pada butang “Pustaka Perpustakaan”.
 6. Tutup stim dan buka semula.
 7. Cuba berkongsi permainan lagi.

Sekiranya terdapat satu peranti yang tidak berfungsi, pengguna boleh cuba membuang dan mengarang semula perkongsian permainan. Untuk melakukan ini, pemilik perpustakaan perlu:

 1. Navigasi ke halaman Pengurusan Peranti;
 2. Klik menguruskan perkongsian perpustakaan keluarga dan keluarkan peranti yang tidak berfungsi;
 3. Biarkan komputer atau peranti yang bermasalah menghantar permintaan untuk menyertai semula perpustakaan atau permainan;
 4. .

Jalankan imbasan SFC

Cara lain untuk mencuba menyelesaikan masalah ini adalah oleh Menjalankan imbasan SFC Atau, dengan kata lain, “pemeriksaan fail sistem”. Untuk melakukan ini, anda perlu memastikan tiada tugas yang berkaitan dengan stim. Anda kemudian perlu:

 1. Tekan kekunci Windows + R untuk membuka kotak dialog Run;
 2. Buka command prompt sebagai pentadbir dengan menaip CMD dan menekan kekunci Enter;
 3. Dalam tetingkap Prompt Command, taipkan SFC/Imbas Sekarang dan tekan Enter.
 4. Ini akan menyemak fail sistem anda dan fail tempatan untuk sebarang fail yang rosak atau hilang dan memasang semula sebarang fail program yang rosak atau hilang;
 5. Apabila imbasan selesai, mulakan semula PC anda dan cuba berkongsi lagi.

Lumpuhkan Antivirus dan Sahkan Integriti Fail Permainan

Lumpuhkan antivirus

Buat sementara waktu melumpuhkan perisian antivirus anda Mungkin membantu menyelesaikan masalah ini dengan membolehkan anda memberi kuasa kepada Perpustakaan Steam tanpa mendapat mesej ralat “Steam Library”. Selain daripada itu, mengesahkan fail cache permainan di Steam juga akan melakukan silap mata.

Reset Winsock

Kadang -kadang, Konfigurasi Winsock yang korup . Untuk memperbaikinya, anda mesti Reset Winsock.

Pelepasan/Pembaharuan IP Ringkas di komputer anda untuk melihat apakah itu berfungsi untuk anda kerana kadang -kadang ia mungkin berfungsi tanpa perlu menetapkan semula konfigurasi Winsock.

 1. Tekan kekunci Windows + R untuk membuka kotak dialog lari.
 2. Taipkan CMD dan tekan Enter.
 3. .
 4. Kemudian taipkan ipconfig /pembaharuan diikuti dengan menekan Enter.
 5. Taip semula IP IP Netsh dan tekan Enter.
 6. Taipkan ipconfig/flushdns dan tekan Enter.
 7. Mulakan semula PC anda.
 8. Cuba berkongsi permainan stim sekali lagi untuk melihat apakah ia berfungsi sekarang.

Bolehkah dua pengguna berkongsi perpustakaan dan bermain pada masa yang sama?

Tidak, hanya satu pengguna pada satu masa yang dapat memainkan permainan perpustakaan bersama dalam talian, walaupun bermain permainan yang berbeza.

Adakah terdapat had bilangan akaun yang dapat dikongsi oleh perpustakaan seseorang dengan?

. Setiap akaun Steam boleh memberi kuasa untuk berkongsi perpustakaan keluarga dalam tempoh 90 hari.

Bagaimana anda boleh menjimatkan wang dengan keluarga Steam?

Simpan di Steam dengan Harga Bersama

Mempunyai ahli keluarga atau rakan yang anda ingin bermain dengan permainan bersama? Atau adakah anda hanya ingin mengumpulkan akses kepada permainan bersama dengan sesiapa sahaja?

Dengan menggunakan ciri perkongsian keluarga Steam, anda boleh menyimpan wang pada fail permainan. Yang perlu anda lakukan ialah menjemput pengguna lain untuk menyertai kumpulan keluarga Steam anda atau menyertai Perpustakaan Keluarga Pengguna Steam, dan anda boleh mengakses lebih banyak permainan untuk murah. Pemilik permainan akan mendapat keutamaan bermain permainan, tetapi pengguna lain selalu dapat bermain permainan yang sama di luar talian.

Tetapi mungkin ahli keluarga anda tidak menggunakan Steam? Atau kali terakhir anda cuba mengatur dan memperbaiki perkongsian keluarga stim, anda akhirnya membayar untuk semua fail di perpustakaan kerana tidak ada yang membayar anda kembali. Lagipun, berkongsi akaun, perkongsian keluarga dan meminta pembayaran boleh menjadi pekerjaan yang tertekan.

Sekiranya anda merasa tertekan, maka janganlah melihat lebih jauh daripada Harga bersama. Kami mengambil semua kerumitan dan tekanan daripada berkongsi permainan di Steam.

Apa harga bersama?

Bersama Harga: Perkongsian adalah pembelian baru!

Harga bersama adalah platform dalam talian yang membantu menghubungkan pengguna untuk berkongsi perkhidmatan langganan mereka atau perpustakaan perkongsian keluarga Steam. Harga bersama akan mengatur semua pembayaran, membantu anda membentuk kumpulan dan pastikan apa yang anda lakukan adalah sah sepenuhnya.

Keselamatan sangat penting Harga bersama, Itulah sebabnya kami menawarkan pelbagai ciri keselamatan seperti beroperasi dalam persekitaran selamat yang disahkan SSL dan menggunakan pembayaran jalur dengan perlindungan anti-penipuan yang kuat.

Bagaimana harga berfungsi bersama?

Untuk menggunakan Harga bersama, Hanya mendaftar secara percuma dengan nama dan alamat e -mel anda. Kemudian pilih sama ada anda mahu menjadi pentadbir atau seorang penyertaan.

Sebagai pentadbir

Menjadi pentadbir

Sebagai pentadbir, Anda akan menjemput orang lain untuk menyertai perpustakaan bersama anda. Untuk melakukan ini, anda perlu:

 1. Memberi kuasa perkongsian perpustakaan di Steam dan membolehkan perkongsian keluarga sebagai pemilik permainan;
 2. Buat kumpulan perkongsian Harga bersama dengan semua maklumat yang berkaitan;
 3. Menerima permintaan ahli untuk menyertai kumpulan anda;
 4. Duduklah sementara Harga bersama Pastikan anda dibayar tepat pada waktunya.

Sebagai penyokong

Menjadi Joiner

Sebagai seorang penyertaan, Anda akan menyertai Perpustakaan Stim Dikongsi Pengguna yang lain. Untuk membuat ini:

 1. Cari kumpulan perkongsian Harga bersama;
 2. Meminta akses untuk berkongsi permainan dalam kumpulan perkongsian;
 3. Sebaik sahaja anda telah diterima, Harga bersama akan mengatur pembayaran anda sementara anda boleh mula menjalankan fail pemasangan stim.

Menjumlahkan

Sekiranya anda mahukan akses ke lebih banyak permainan, maka gunakan Harga bersama dengan mudah berkongsi perpustakaan bersama anda di Steam dan dapatkan lebih banyak permainan untuk wang anda!