Cara menjinakkan lox di Valheim dan menunggang mereka dengan pelana | PCGamesn, Valheim Lox Saddle: Cara Membuat Satu | PC Gamer

Cara membuat pelana lox di Valheim dan menunggang tangki -tangki berbulu besar itu

Letakkan pelana ke dalam salah satu slot hotkey bernombor anda, mendekati lox yang dijinakkan, dan anda akan melihat petikan untuk pelana dan menunggangnya. Malangnya, anda tidak boleh bertarung dengan senjata huru -hara semasa menunggang, atau menggunakan busur anda. Sekiranya anda diserang, lox anda yang dijinakkan tidak akan menyerang musuh anda melainkan anda melepaskan terlebih dahulu. Tetapi masih, menunggang lox di sekitar sangat sejuk, dan anda akan melihat peningkatan kemahiran menunggang baru yang ditambah di perapian dan rumah juga.

Cara menjinakkan lox di Valheim dan menunggang mereka dengan pelana

Tertanya -tanya bagaimana menjinakkan lox di Valheim? Lox adalah besar, binatang -binatang lumbering yang mendiami dataran biome di Valheim, dan mereka terkenal dengan tingkah laku agresif mereka terhadap pemain. Reptilia berbulu ini mempunyai banyak kesihatan, dan menangani kerosakan yang ketara jika mereka mengamuk atau mencemarkan anda. Walau bagaimanapun, di bawah semua yang sukar, menyembunyikan kulit memegang hati yang boleh dimenangi, jika anda mempunyai kesabaran – dan makanan kegemaran mereka, tentu saja.

Pemain telah dapat menjinakkan lox sejak permainan pertama kali dibebaskan, tetapi tidak sampai kemas kini perapian dan rumah yang menjadi sangat berguna untuk berteman dengan mereka. Kemas kini ini memperkenalkan keupayaan untuk membiak dua lox bersama -sama untuk mencipta anak lembu kecil yang comel, dan mengikat pelana di belakang mereka dan menunggang mereka dengan penuh kemenangan di sekitar peta.

Sudah tentu, sebelum anda dapat mencipta bayi lox atau mengubahnya menjadi mod pengangkutan peribadi anda, anda perlu menjinakkan lox. Inilah semua yang anda perlu tahu mengenai Lox Taming di Valheim, dan bagaimana untuk menamakan semula, menunggang, dan membiak LOX.

Cara menjinakkan lox valheim

Untuk menjinakkan lox di Valheim, tugas pertama adalah untuk mengandungi mereka. Sekiranya ia dapat berjalan dengan bebas, anda berisiko dipijak semasa anda cuba menjinakkannya. Untuk menjebak lox, membina pena batu atau menggali lubang, dan kemudian memimpin atau mencairkannya ke dalam. Jika anda tidak mempunyai apa -apa cara untuk menjebaknya, anda boleh cuba menyelinap ke atasnya; Tinggalkan makanan berhampiran mereka, dan lari sebelum mereka mendapatkan anda, tetapi jangan salahkan kami jika anda menjadi makanan ringan sendiri.

Sebaik sahaja mereka terkandung, jatuhkan awan, barli, atau rami di atas tanah untuk mereka makan, dan kemudian mundur sehingga mereka tenang untuk memakannya. Ketika mereka dijinakkan, hati kuning muncul di sekelilingnya. Untuk memeriksa betapa jinaknya, pendekatannya dengan teliti – bar peratusan muncul ketika anda dekat dengannya.

Akhirnya, lox menjadi jinak, dan anda dapat dengan selamat mendekati dan menghiburkannya. Tahan pergeseran kiri sambil berinteraksi dengan lox haiwan kesayangan anda untuk menamakannya.

LOX Valheim dengan anak lembu dalam pena

Cara membiak valheim lox

Pembiakan lox adalah sama seperti pembiakan haiwan Valheim yang lain; Cukup kumpulkan dua lox rapat, dan biarkan makanan di tanah untuk mereka. Sebaik sahaja mereka berdua memakan makanan dan cinta hati muncul, mereka akan menghasilkan anak lembu lox.

Cara Menunggang Valheim Lox dengan pelana

Untuk membuat pelana lox, anda memerlukan sepuluh sisa kulit, 15 logam hitam, dan 20 benang linen. .

Letakkan pelana di bar alat anda, dan kemudian mendekati lox untuk meradam mereka dan menunggang mereka. Tahan W untuk berjalan ke hadapan, dan butang tetikus yang betul untuk beralih. Semasa anda menunggangnya, anda akan mendapat kemahiran menunggang, yang meningkatkan keupayaan anda untuk beralih. Tekan kekunci S untuk berhenti bergerak – malangnya anda tidak boleh meletakkan lox di belakang.

Anda mesti turun sebelum menyerang musuh, tetapi jika anda menekan kekunci Shift, lox anda akan mengenakan bayaran ke hadapan, menangani kerosakan pada segala -galanya di jalannya.

Itu semua yang anda perlu tahu mengenai Taming Lox di Valheim – jika anda meneroka kandungan yang dikemas kini, inilah cara untuk mencari batu guntur dan membuat pengkhiad. Jika anda tertanya -tanya jika anda mempunyai gear untuk menghadapi Plains Biome, lihat Panduan Senjata Valheim dan Valheim kami.

Jen Rothery Ketika Jen tidak mendominasi di Dota 2, dia mencari petunjuk tentang watak -watak impak Genshin baru, bekerja pada tujuannya di Valorant, atau melambaikan pedangnya di sekitar Tavern di MMOS seperti New World. Dahulu editor Timbalan Panduan kami, dia kini boleh didapati di IGN.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Cara membuat pelana lox di Valheim dan menunggang tangki -tangki berbulu besar itu

Valheim viking menunggang lox

Sekiranya anda ingin membuat pelana Valheim Lox, saya tidak menyalahkan anda. LOX, raksasa cicak berbulu besar yang berkeliaran dataran biome Valheim selalu boleh dicucuk (dengan banyak usaha) tetapi kemas kini perapian dan rumah menambah pelana lox sebagai item baru. Sekarang anda tidak perlu menetap hanya menanam lox, anda sebenarnya boleh menunggangnya. Giddy-up!

Terdapat sedikit kerja yang perlu dilakukan terlebih dahulu. Di bawah, kami mempunyai semua yang anda perlu tahu tentang bagaimana untuk membuat pelana lox (ditambah sedikit tentang menjinakkan) sehingga anda boleh mula menunggang tangki besar di sekitar dan menaklukkan dataran.

Valheim Lox Saddle: Cara membuatnya

Anda memerlukan beberapa perkara untuk membuat pelana lox anda di meja kerja anda:

  • 10 sisa kulit
  • 20 benang linen
  • 15 logam hitam

Dengan pelana yang dibuat, anda juga perlu menjinakkan lox jika belum. Lox dijinakkan seperti babi atau serigala, dengan menipu mereka memasuki pena (dalam kes ini, satu yang terbuat dari dinding batu atau bumi di dataran) dan menjebaknya ke dalam, kemudian memberi mereka barli, rami, atau cloudberry. Lakukan ini cukup lama dan mereka akan menyukainya.

Letakkan pelana ke dalam salah satu slot hotkey bernombor anda, mendekati lox yang dijinakkan, dan anda akan melihat petikan untuk pelana dan menunggangnya. Malangnya, anda tidak boleh bertarung dengan senjata huru -hara semasa menunggang, atau menggunakan busur anda. Sekiranya anda diserang, lox anda yang dijinakkan tidak akan menyerang musuh anda melainkan anda melepaskan terlebih dahulu. Tetapi masih, menunggang lox di sekitar sangat sejuk, dan anda akan melihat peningkatan kemahiran menunggang baru yang ditambah di perapian dan rumah juga.

Sekiranya anda memerlukan sedikit bantuan dengan cara mengumpulkan bahan -bahan pelana lox yang disenaraikan di atas, terus membaca.