Cara Menjadi Pelayan yang Baik: 21 Petua dan Trik, Pelayan Minecraft terbaik untuk meneroka dan bermain | Gamesradar

Pelayan minecraft terbaik untuk bermain dan meneroka

Sikap yang positif dan boleh dilakukan adalah penting untuk memenangi pelanggan dan rakan sekerja.

Cara Menjadi Pelayan yang Baik: 21 Petua dan Trik dari Pro Berpengalaman

Cara Menjadi Pelayan yang Baik: 21 Petua dan Trik dari Pro Berpengalaman

Pelayan terbaik adalah Master Multi-Taskers, Schmoozer Extraordinaires dan Bahagian Pembaca Minda. Selain itu, prestasi kerja anda boleh memberi kesan yang besar pada garis bawah restoran dan petua anda.

Walaupun banyak keperibadian pelayan sudah tertanam, aspek perkhidmatan lain (seperti bagaimana mereka tahu menu, pasangan wain dan bagaimana mereka berinteraksi dengan pelanggan) dapat dipelajari.

Jadi apa yang perlu dilakukan oleh pelayan untuk mengambil perkhidmatan mereka dari biasa hingga luar biasa? Kami duduk bersama tiga orang dalam industri restoran Erik Baylis, Caroline Markham dan Carol Thomas untuk mendapatkan tips dan helah mereka Bagaimana Menjadi Pelayan yang Baik.

Dalam blog ini, anda akan belajar:

 • ?
 • Cara mendapatkan lebih banyak petua sebagai pelayan
 • Bagaimana Menjadi Pelayan Restoran yang Baik
 • 21 petua dan trik pelayan
 • Petua Latihan Pelayan untuk Pemilik

Menyampaikan perkhidmatan yang sempurna setiap peralihan

Dengan LightSpeed, anda boleh membuat dan menyesuaikan menu dan pelan lantai anda, mengambil pesanan dan api ke dapur dengan serta -merta, menerima pembayaran dan memecah bil namun pelanggan mahu. Ini POS untuk restoran moden.

Apa yang dilakukan oleh pelayan restoran?

Perkara Pertama: Walaupun tanggungjawab pelayan restoran berbeza -beza bergantung pada jenis restoran yang mereka kerjakan, tugas utama mereka adalah untuk mengambil pesanan pelanggan dan menyampaikan makanan dan minuman. Keutamaan utama mereka ialah pengalaman pelanggan. Sehubungan itu, mereka mesti “hidup” sepanjang masa dan bersedia untuk membina hubungan dengan tetamu.

Pelayan restoran tidak memerlukan pendidikan formal. Walau bagaimanapun, latihan on-the-job hampir selalu diperlukan dan kelas operasi restoran disediakan untuk pelayan yang ingin upskill.

10 tanggungjawab pelayan restoran

 1. Pelayan harus Ketahui menu cukup baik untuk membantu pengunjung membuat pilihan makanan yang dimaklumkan -dan untuk upsell apabila mungkin.
 2. Pelayan restoran harus menjaditeratur dengan baik . Dibentangkan dengan baik, menjejaki jadual, dan mengingati pesanan memerlukan tumpuan dan tumpuan.
 3. Pelayan dan pelayan memberitahu dapur dan bar pilihan pelanggan, serta keperluan makanan khas atau permintaan khas.
 4. Menyambut pelanggan dan membina pengalaman pelanggan yang positif dari ketika mereka duduk sehingga rang undang -undang dibayar.
 5. Waitstaff bertanggungjawab untuk depan tugas rumah .
 6. Pelayan restoran juga bertanggungjawab membersihkan meja dan ruang makan , serta merapikan sebarang tumpahan.
 7. Pelayan mesti Jualan proses dan bawa cek kepada pelanggan pada waktu yang sesuai.
 8. Pelayan perlu dipercayai Memandangkan mereka menentukan jumlah caj, mengeluarkan cek, mengambil pembayaran, berikan cek dan pembayaran kepada tuan rumah atau pengurus, dan kembalikan kad kredit pelanggan, slip tandatangan, dan sebarang perubahan.
 9. Pelayan mesti tahu semua restoran dasar sanitasi, keselamatan, dan alkohol . Pemeriksaan kesihatan boleh berlaku setiap hari, dan pelayan restoran perlu memastikan mereka tidak melakukan sebarang pelanggaran.
 10. Komunikasi Antara pelayan ke chef dan tuan rumah pada masa perkembangan makanan juga penting dalam menjaga restoran berjalan dengan cekap.

. Terdapat banyak cara untuk meningkatkan perkhidmatan anda (yang akan kami dapatkan kemudian), tetapi berikut adalah lima cara yang terbukti pelayan dapat memperoleh lebih banyak petua semasa setiap perkhidmatan.

 • Salam meja anda secepat mungkin
 • Berhubung dengan pelanggan anda
 • Pelanggan upsell mengenai pengalaman
 • Jangan sekali -kali membuat andaian
 • Menjadi cekap
 • Mengendalikan berkemah secara diplomatik

Salam meja anda secepat mungkin

Kita semua berada di sebuah restoran yang jelas sibuk dan berjuang untuk bersaing. Apa perbezaan antara yang anda memutuskan untuk tinggal dan menuju ke pintu untuk beberapa tempat yang kurang jelas? Salam.

Yang diperlukan hanyalah selamat datang dan menyebutkan bahawa anda akan bersama seseorang dalam satu minit untuk membuat mereka merasa dilihat dan penting. Ia mengambil masa yang kedua untuk disiapkan dan sudah memulakan perkhidmatan pelanggan anda di kaki kanan. Tanpa ucapan, pelanggan yang berpotensi dapat dengan cepat merasa seperti mereka harus berjuang untuk perhatian pelayan mereka sepanjang masa, dan siapa yang ingin melakukannya?

Berhubung dengan pelanggan anda

Walaupun sukar untuk berbuat demikian -terutamanya dengan satu juta perkara yang berjalan melalui fikiran anda pada bila -bila masa -keutamaan pelayan perlu mewujudkan pengalaman bersantap yang luar biasa untuk setiap tetamu yang mereka berkhidmat.

Mereka tidak boleh melalui usul dan berlatih spiel yang sama dengan setiap pelanggan. Pelayan hebat berhubung dengan setiap tetamu yang berbeza. Mereka yang berjaya menghasilkan lebih banyak petua, mengulangi pelanggan dan jualan meja.

Mulakan dengan keperibadian dan memperkenalkan diri anda dengan nama. Kajian 2009 mendapati bahawa pelayan yang memperkenalkan diri mereka dengan nama melihat 23% dalam petua mereka.

Kajian berasingan mendapati bahawa menceritakan jenaka kepada tetamu anda dapat meningkatkan tip sebanyak 40%. Ketawa juga boleh mencipta kenangan indah dan meningkatkan kebarangkalian membuat pelanggan biasa.

Mengakui tetap anda juga jauh untuk mengukuhkan kesetiaan pelanggan mereka. Mengiktiraf wajah orang adalah langkah pertama yang paling mudah. Dan, seiring berjalannya waktu, pelayan dapat mengenali tetap dengan nama dan item menu kegemaran dan menjalin hubungan jangka panjang dengan mereka.

Pelanggan upsell menggunakan pengalaman peribadi

Upselling adalah strategi jualan di mana pelayan mengesyorkan item menu yang lebih tinggi berdasarkan perbualan yang mereka ada dengan tetamu mengenai suka dan keutamaan mereka. Upsellers yang hebat bertanya soalan Discovery (soalan yang membantu anda mempelajari lebih lanjut mengenai tetamu), dengar dengan teliti jawapan mereka dan cadangkan item menu berdasarkan maklumat yang diberikan.

Satu cara yang cuba dan benar untuk menaikkan semangat adalah dengan memberi tumpuan kepada bagaimana item akan melengkapkan pengalaman bersantap.

Contohnya, bukannya mengatakan “Adakah anda mahukan segelas wain dengan makanan anda?”, Pelayan boleh berkata” Saya mencuba Pinot Noir ini pada hari yang lain dan fikir ia akan dipasangkan dengan baik dengan Filet Mignon anda. Ia akan meningkatkan dan mengeluarkan rasa dalam daging sambil meningkatkan teksturnya. Adakah anda mahu saya membawa segelas untuk anda rasa?”

Pendekatan ini berfungsi kerana anda memberikan konteks, menghubungkannya dengan pengalaman peribadi anda dan menjual wain bukan pada citarasa, tetapi bagaimana ia akan melengkapkan makanan tetamu dan meningkatkan pengalaman makan mereka.

Jangan sekali -kali membuat andaian

Pelayan yang hebat tidak pernah mengandaikan apa yang akan dipesan oleh tetamu sehingga ia dimasukkan ke dalam sistem jualan.

. Mereka akan mengemukakan soalan mengenai spesial anda, item menu baru, hidangan kegemaran peribadi anda dan pembuka selera, serta senarai wain anda.

. Dengan berbuat demikian, anda mencipta peluang untuk menaikkan mereka dan mendapatkan tip yang lebih besar sebagai hasilnya. Lebih -lebih lagi, meluangkan masa untuk Schmooze membantu anda membuat hubungan dengan pelanggan, yang meningkatkan kebarangkalian bahawa mereka kembali, meninggalkan ulasan positif dalam talian dan mencadangkan restoran anda kepada rakan dan keluarga.

Menjadi cekap

. Berikutan langkah -langkah perkhidmatan akan membantu anda berada di dalam waktu giliran meja restoran anda dan mengekalkan aliran pelanggan yang boleh diramal -dan keuntungan.

.

 • 90 saat: Pelayan menyambut tetamu dan mengambil pesanan minuman mereka.
 • 4-5 minit: Minuman dihantar dan pelayan mengambil pesanan makan mereka.
 • 9 minit: Pelayan plat meja dan menambah peralatan yang sesuai, dan periksa untuk melihat sama ada tetamu memerlukan isi semula.
 • Makanan dihantar: Pelayan meminta tetamu jika ada apa -apa lagi yang boleh mereka bawa.
 • 2-4 minit selepas makanan dihantar: Pelayan memeriksa tetamu, dan bertanya apakah makanan itu sesuai dengan keinginan mereka dan bertanya jika mereka memerlukan mengisi semula.

Bercakap tentang kecekapan: Pelayan yang hebat tahu bagaimana untuk tidak membazirkan pergerakan; mereka tidak pernah pergi dari satu tempat ke tempat lain. Selalu ada sesuatu yang perlu diambil dari ruang makan ke lubang hidangan, bar atau dapur, atau sebaliknya. Walaupun anda mempunyai kawasan pra-ditugaskan anda, bantu meja bas pasukan anda, stesen pelayan restock atau meja yang jelas membantu membina persahabatan dengan depan rumah anda dan belakang ahli pasukan rumah.

Ketika datang untuk memastikan kecekapan dengan pesanan tetamu anda, tindakan mudah mengulangi pesanan kembali kepada mereka adalah kunci. Kajian di Belanda mendapati bahawa mengulangi pesanan kembali dikaitkan dengan kadar tip yang lebih tinggi secara umum, tetapi jumlah yang lebih tinggi juga. Severs yang mengulangi pesanan menikmati petua yang lebih besar yang hampir dua kali ganda daripada pelayan yang tidak mengulangi pesanan. Dan, seperti yang dijelaskan oleh Thrillist, salah satu perkara terburuk yang boleh anda lakukan ialah meneka pada apa yang anda tidak tahu. “Sekiranya anda lupa bertanya sama ada seseorang mahu Negroni mereka naik atau di atas batu, kembali dan bertanya. Ia tidak membuat anda kelihatan pelupa, menjadikan anda kelihatan seperti anda sebenarnya peduli.”

Mengendalikan berkemah secara diplomatik

Walaupun sangat bagus bahawa tetamu anda bersenang -senang dan ingin mengekalkan perbualan, apa yang mereka tidak tahu ialah mereka membuang kadar perolehan meja ideal anda.

Kami memanggil tetamu yang tinggal di meja mereka untuk masa yang lama selepas mereka telah membayar untuk makan mereka “berkemah,” dan untuk banyak pelayan, itu adalah salah satu daripada peeves haiwan kesayangan terbesar mereka.

. Kadang -kadang, cara terbaik untuk mengendalikan kemping secara jujur. Cuba katakan sesuatu kepada kesan “orang maaf, saya suka melayani anda tetapi kami mempunyai meja lain yang membuat tempahan yang memerlukan jadual ini.”

Menurut orang dalam yang kami temubual, pelayan restoran terbaik memiliki tiga kualiti:

 • Boleh disesuaikan
 • Suka
 • Ketahui menu anda

Boleh disesuaikan

Pelayan restoran terbaik memahami cara membaca pelanggan mereka dan tweak pendekatan mereka terhadap keperluan mereka.

“Anda bertemu dengan pelbagai jenis orang, dan anda perlu menyesuaikan diri,” kata Erik Baylis, pemilik Big Onion Hospitality, yang mengendalikan lapan restoran. “Beberapa pelanggan sangat ramah dan ada. Ini mengenai keperibadian seperti itu di mana anda boleh menyesuaikan diri dengan itu dan tidak takut untuk mendekati jadual.”Sebagai contoh, mungkin satu meja mahu beberapa minit ceramah kecil yang mesra, sementara yang lain ingin makan dan meneruskannya dengan hari mereka.

Caroline Markham, Pengurus Besar di Eastern Standard di Boston, menggambarkan kualiti ini sebagai “mengambil apa yang pelanggan mahu saya lakukan. ?”

Kesesuaian juga meluas untuk memberi pinjaman kepada pasukan anda apabila diperlukan, dari membantu meja -meja yang jelas untuk menjalankan minuman untuk bartender.

Baylis menggalakkan kakitangan untuk “melayan orang lain seolah -olah mereka berjalan ke rumah peribadi anda.”Dia menjelaskan bahawa” jika saya datang ke rumah anda, saya pasti pasti anda akan menjadi pelayan yang baik. Anda tidak akan berkata, ‘Tidak, itulah tugas Barback .’Anda hanya akan melakukannya.”

Suka

Sikap yang positif dan boleh dilakukan adalah penting untuk memenangi pelanggan dan rakan sekerja.

“Jika, semasa wawancara, anda bertanya bagaimana calon akan mengendalikan pelanggan yang marah dan mereka berkata ‘Baiklah, saya tidak suka aduan pelanggan, itu bendera merah yang mereka tidak dipotong sebagai pelayan,” kata Carol Thomas, rakan kongsi di Rock Creek Restaurant dan Buffalo Café di Twin Falls, Idaho.

Thomas membuat titik penyewaan pelayan yang terbuka untuk mengambil maklum balas. “Kami boleh melatih mereka dengan pelayan lain jika mereka menghadapi masalah di satu kawasan,” tambahnya. Pelayan yang baik tahu bagaimana untuk mengekalkan ketenangan mereka di hadapan pelanggan, meresap keadaan dan menggunakan maklum balas itu untuk menjadi lebih baik.

Ketahui menu anda

Standard Timur mempunyai program latihan yang sangat mantap untuk memastikan bahawa di hadapan kakitangan rumah, yang cenderung menjadi muda dan bersemangat, memberi kesan yang baik kepada pelanggan yang lebih tua yang telah tetap selama bertahun -tahun.

“Bagaimana anda mengajar pelayan berusia 19 tahun hanya mempelajari tali bagaimana menjaga orang yang berusia pertengahan puluhan dan telah melihat semuanya? Bagaimana pelayan itu dapat menggembirakan yang berusia 45 tahun?”Kata Markham.

“Kita perlu mencari cara yang berbeza untuk menggembirakan mereka dan membuat kenangan untuk tetamu kami. Selepas latihan awal mereka yang benar-benar hanya memberi tumpuan kepada langkah-langkah perkhidmatan mekanikal, mengajar mereka bagaimana menggunakan sistem POS kami dan mendapatkannya dengan baik dengan kami Buku Panduan Pekerja Kami memberi tumpuan kepada mengajar mereka bagaimana untuk memproyeksikan pengetahuan, kehangatan dan keyakinan dengan tetamu kami.”

Dua kali sehari -sekali untuk krew pagi dan krew malam sekali -malam -jadual pengurus yang berputar, koki sous dan lain -lain yang hadir ke pelayan mengenai topik yang berbeza untuk membantu mereka lebih berpengetahuan dalam peranan mereka. Sebagai contoh, taklimat baru -baru ini memberi tumpuan kepada asal -usul tartare daging lembu mereka dan pasangan wain yang ideal. Pengetahuan itu dapat membantu pelayan dalam interaksi pelanggan mereka.

Selepas setiap taklimat, Markham menambah, “Kami cuba menghabiskan 15-30 minit dengan beberapa jenis aktiviti ikatan atau berkongsi pengalaman makan positif anda yang paling baru atau mungkin sesuatu yang lebih formal dan berstruktur seperti kelas. Ia sepatutnya menjadi partisipatif dan bukan kuliah.”Untuk satu aktiviti ikatan kakitangan, mereka memainkan permainan dua kebenaran dan kebohongan.

Namun, sementara pengetahuan menyeluruh dapat menarik perhatian pelanggan, itu sahaja tidak mencukupi.

“Di situlah saya fikir banyak restoran gagal,” kata Baylis. “Mereka mahukan pelayan berbakat yang mengetahui segala -galanya. Di salah satu lokasi saya, saya mempunyai lebih dari 300 bir. Tidak ada cara yang kita dapati pelayan yang cukup di mana semua orang akan mengetahui semua 300!”

Dalam kes di mana pelayan ditanya mengenai bir atau item menu lain yang mereka tidak tahu, mereka harus bersedia untuk mengetahui. Walau bagaimanapun, dia membuat kelas wain dan bir tersedia untuk pekerja secara syarikat supaya mereka dapat melanjutkan pengetahuan mereka.

Setiap suasana restoran mempunyai jangkaan yang berbeza dari pelayan -pengetahuan -pengetahuan mungkin penting di penubuhan makan yang baik, sementara sarapan pagi mungkin menghargai kelajuan dan ketepatan -tetapi kebolehsuaian, kebolehpasaran, dan pengetahuan adalah kunci kejayaan dalam hampir mana -mana penetapan perhotelan.

21 petua dan trik pelayan

 1. Tulis “Terima Kasih” pada cek tetamu anda. .
 2. Bercakap dengan tetamu anda, pelajari keutamaan mereka dan cadangkan minuman, pembuka selera, makanan pembuka dan pencuci mulut. Cuba menjual pengalaman!
 3. Sentiasa tetap positif dan mendekati tetamu dengan senyuman.
 4. Menawarkan cadangan kepada tetamu berdasarkan keutamaan dan pengalaman anda.
 5. Cuba ingat nama dan wajah tetamu. Sekiranya mereka menjadi pelanggan berulang dan anda ingat nama anda, tetamu akan ditiup.
 6. Ketahui VIP Restoran Anda.
 7. Sentiasa aktif mendengar tetamu anda.
 8. Senyum di setiap tetamu yang anda buat dengan mata.
 9. Cuba jangan mengganggu perbualan tetamu.
 10. Mengendalikan gelas oleh batang dan pinggan di bahagian bawah. Pada asasnya, jangan sekali -kali menyentuh kawasan permukaan yang akan dihubungi oleh tetamu.
 11. Jangan sekali -kali mengatakan “Saya tidak tahu”. Jika anda sebenarnya tidak tahu jawapannya, balas dengan “izinkan saya mengetahui”.
 12. Jangan sekali -kali mengeluarkan pinggan dengan makanan di atasnya tanpa meminta tetamu terlebih dahulu. Dan jika tetamu meminta anda untuk mengambilnya, tanya apa yang salah dengan hidangan.
 13. Jangan sekali -kali bersumpah di hadapan tetamu anda, kecuali tema restoran anda seperti ini.
 14. Selaras dengan perkhidmatan anda sepanjang setiap kursus.
 15. Jangan biarkan tetamu lebih pesanan. Menawarkan nasihat dan biarkan mereka mengetahui saiz bahagian terlebih dahulu.
 16. Jangan abaikan meja hanya kerana tidak ada di bahagian anda. Sekiranya anda melihat seseorang yang memerlukan pertolongan, lakukan. Rakan anda akan menyukainya.
 17. Jangan tinggalkan tetapan tempat jika mereka tidak akan digunakan.
 18. Biarkan tetamu tahu jika dapur atau bar keluar dari sesuatu secepat mungkin supaya mereka tidak membacanya di menu dan kecewa.
 19. Sekiranya salah seorang tetamu anda meminta untuk bercakap dengan pengurus, jangan ambilnya secara peribadi.
 20. Sentiasa letakkan cek di tempat yang netral. Jika tidak, anda berisiko membiarkan kecenderungan peribadi anda menunjukkan, yang tidak baik.
 21. Ketahui Sistem Jualan Restoran Anda Seperti Ini Belakang Tangan Anda. Ini alat pergi untuk menguruskan perkhidmatan.

6 Petua Latihan Pelayan untuk Pemilik

1. Galakkan pelayan anda untuk terlibat dalam perbualan yang bermakna

Perkhidmatan yang baik bukan sahaja menjadi perhatian, menjaga gelas air penuh dan membersihkan pinggan kosong. . ?”Dan pelayan menjawab,” Segala -galanya, “pelayan menghapuskan perbualan selanjutnya.

Pelayan kereta api untuk dapat menggambarkan dua atau tiga item popular secara terperinci atau minta mereka mengesyorkan kegemaran peribadi mereka. Para tetamu sering berminat dengan istimewa restoran; Namun, ramai tetamu tidak pandai meminta mereka. Jualan yang menonjol menggalakkan pelanggan untuk memesan lebih banyak dan meningkatkan garis bawah.

2. Pastikan pelayan dapat bercakap secara bijak mengenai setiap hidangan di menu

Pelayan yang lebih biasa adalah dengan hidangan sebenar, semakin besar kemungkinan mereka menjualnya. Pastikan pelayan telah mencuba pelbagai hidangan di menu dan mempertimbangkan melatih mereka di mana minuman berpasangan terbaik dengan hidangan hidangan. Penting untuk mempunyai pelayan yang menjual bukan hanya item menu margin tertinggi, tetapi barang -barang yang sebenarnya membawa orang kembali.

3. Melatih seluruh kakitangan anda, bukan hanya pelayan

. Setiap kakitangan memainkan peranan penting dalam pengalaman pelanggan, walaupun mereka tidak menunggu secara langsung. Ambil nyonya rumah misalnya. Perubahan kecil dalam bahasa mereka boleh menyebabkan pulangan besar. Contohnya, bukannya berkata, “Nikmati makan malam anda!”Tuan rumah berkata,” Kami mempunyai pelbagai jenis bir draf, dan pemilihan pai yang luar biasa untuk pencuci mulut. Nikmati hidangan anda!”

4. Memperkasakan pelayan untuk membina kesetiaan dan meningkatkan pendapatan

Anda mungkin tidak memikirkan pelayan sebagai jurujual dalam pengertian tradisional, tetapi dengan latihan yang tepat, mereka dapat membantu meningkatkan pendapatan, membina kesetiaan dan menguatkan jenama restoran.

Pelayan adalah wajah restoran anda. Ketika datang untuk memutuskan tempat makan, pelanggan mempunyai pilihan. Tidak kira betapa hebatnya lokasi, makanan atau suasana, tidak ada yang merosakkan makanan lebih cepat daripada perkhidmatan yang mengerikan. Perkhidmatan yang baik, bagaimanapun, boleh menjadi pembezaan. Pengulas yang menyebutkan perkhidmatan pelanggan “baik” atau “hebat” adalah lima kali mungkin memberikan penarafan lima bintang daripada pengulas lain. Lebih baik lagi, penarafan separuh bintang tambahan keseluruhan menyebabkan restoran menjual 19 mata peratusan lebih kerap.

Dengan secara ringkas menunjuk barang makanan dan minuman tertentu, pelayan wanita mewujudkan peluang untuk pelayan untuk menindaklanjuti dengan cadangan tambahan, meningkatkan kedua -dua cek dan saiz tip.

5. Mengukur kejayaan pelayan

Anda mungkin mempunyai pelayan kegemaran anda, atau mengetahui yang paling mudah untuk bekerja dengan, tetapi yang sebenarnya menjadikan pelanggan paling bahagia dan berdering dalam jualan yang paling banyak? Yang lebih penting, ? Untuk mengetahui itu, anda memerlukan data. Anda juga memerlukan alat yang boleh mengambil naluri anda untuk mencari orang yang hebat dan menyokongnya dengan memberitahu anda perkara seperti:

 • Bahagian menu mana yang terbaik untuk dijual oleh pelayan terbaik anda?
 • Adakah pemain terbaik menghidupkan meja lebih cepat atau lebih perlahan daripada purata pasukan anda?
 • Apa pasangan yang menguntungkan adalah pelayan teratas yang mencadangkan untuk memacu tiket purata?
 • Adakah jualan wain atau minuman keras yang memberi lebih banyak jualan pelayan anda?
 • Adakah mereka melayani VIP anda atau kebanyakan pelanggan setia secara konsisten?

6. Dengarkan pelayan anda

Mengetahui cara melatih pelayan anda untuk melakukan yang terbaik adalah separuh pertempuran. Pemerhatian pelayan juga sangat berharga. Lagipun, pelayan melihat secara langsung apa yang dimakan oleh pelanggan dan barang -barang apa yang cenderung tidak dimakan. Selalunya sukar untuk menyusun pemerhatian ini ke dalam pandangan yang boleh dilakukan.

Dapatkan pandangan yang boleh diambil tindakan dari pos restoran anda

Dengan Sistem POS dan Pengurusan Restoran Lightspeed, anda akan mendapat gambaran mengenai prestasi pelayan, keuntungan menu, pelaporan jualan dan banyak lagi. Berbual dengan salah satu pakar restoran kami untuk melihat bagaimana teknologi dapat membantu anda menyelaraskan operasi dan membuat keputusan yang lebih tepat.

Pelayan minecraft terbaik untuk bermain dan meneroka

Minecraft permainan survival Minecraft Server MinePlex

Pelayan Minecraft terbaik yang kami letakkan di sini menawarkan pelbagai permainan yang kompetitif dan menyeronokkan dan dunia yang menakjubkan yang dapat diterokai oleh pemain. Sama ada anda ingin meneroka rekreasi hebat dunia fantasi, bertempur dengan rakan -rakan anda dengan minigames atau mod yang kompetitif, atau bermain dalam permainan yang sama sekali berbeza dalam Minecraft terima kasih kepada mod. Pelayan ini – yang kebanyakannya adalah untuk edisi Java – terkenal kerana populariti, skala, atau persembahan unik yang anda tidak akan dapati di mana -mana pelayan lain, jadi pastikan untuk menyemaknya! Berikut adalah beberapa pelayan minecraft terbaik di luar sana, dan juga bagaimana anda boleh menyertai mereka.

Cara mengakses pelayan minecraft terbaik

Sekiranya anda menemui pelayan yang anda suka, anda perlu merebut alamat IP untuknya – untuk semua pelayan yang disenaraikan di bawah, kami telah memasukkan alamat yang relevan untuk membantu anda! Boot Minecraft, buka menu berbilang pemain, dan kemudian klik “Tambah Server”. Cukup tampal alamat pelayan yang anda mahu masuk ke bar itu, namakan pelayan, dan tekan selesai. Anda sekarang akan mencari pelayan yang anda tambahkan dalam senarai pelayan anda, jadi anda boleh memilihnya dan menyertai untuk bermain bila -bila masa.

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah pelayan anda sendiri, terdapat banyak tutorial di tempat lain dalam talian yang akan menyusun anda. Anda boleh dengan mudah membuat pelayan LAN secara percuma, membayar pelayan pihak ketiga swasta, atau melanggan Minecraft Realms untuk mendapatkan dunia dalam talian peribadi untuk anda dan beberapa rakan. .

Oleh kerana sifat yang sangat modded dan umur beberapa pelayan ini, kebanyakannya hanya tersedia di Edisi Java Minecraft.

Hypixel

Nama Hos: mc.Hypixel.
Edisi Java sahaja

Ada sebab mengapa hypixel begitu popular. Pelayan tersuai ini benar -benar penuh dengan minigames dan merupakan salah satu pelayan minecraft terbesar di luar sana. Dengan beribu -ribu pemain aktif pada satu -satu masa, terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan, dari pertandingan PvP seperti Ultra Hardcore dan Bed Wars, kepada lebih banyak varian yang aman seperti Build Wars dan Skyblock – Hypixel pasti mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Pixelmon dikaitkan semula

Sekiranya anda ingin mencuba mod dan pelayan tertentu, anda mungkin memerlukan Minecraft Forge

Nama Hos: sm.MC-Complex.com
Edisi Java sahaja

Mod Pixelmon telah berkembang menjadi fenomena yang besar untuk pemain Minecraft, jadi secara semula jadi terdapat banyak pelayan dan pelayan Pixelmon yang berdedikasi yang menjadi tuan rumah Pixelmon Worlds serta banyak yang lain. Alamat di atas akan membawa anda ke hanya satu pelayan yang menjalankan dunia pixelmon sendiri, tetapi terdapat banyak orang lain di luar sana, jadi mungkin bernilai mengintip beberapa orang untuk melihat mana yang terbaik untuk anda. Anda juga boleh memasang pixelmon reforged. Seperti yang anda harapkan dari mod Pokemon, ada pemimpin gim untuk bertarung, pokemarts untuk membeli -belah, dan, yang paling penting, banyak pokemon untuk menangkap! Mungkin hampir dengan pokemon mmo yang kita akan dapat dan pasti bernilai diperiksa jika anda ingin menjadi yang terbaik.

Grand Theft Minecart

Nama Hos: org.gtm.rangkaian
Edisi Java sahaja

Sekiranya satu raksasa permainan video yang diubah suai ke Minecraft tidak mencukupi, anda juga boleh mencuba pelayan yang diilhamkan oleh auto yang dipanggil Grand Theft Minecart yang dipanggil. Jangan biarkan hakikat bahawa Minecraft ini menipu anda memikirkan GTM belum mendapat gigi (berlapis emas). Anda boleh berkeliaran di jalan -jalan yang menghalang Minesantos dan menggunakan 48 senjata tersuai, juruterbang pelbagai kenderaan, dan juga menyertai geng untuk menaikkan reputasi jenayah anda. Ada banyak untuk memastikan kecurian besar Minecart terasa seperti pelarian tanpa undang -undang ke Los Santos.

MinePlex

Nama Hos: kita.MinePlex.com/pe.MinePlex.com
Edisi Java dan Bedrock

Sekiranya anda selepas lebih banyak tindakan minigame, MinlePlex telah meliputi seluruh suite mod minecraft klasik dan ciptaan yang lebih maju. Sekiranya anda selepas sesuatu yang kreatif dan tidak terlalu kompetitif, anda boleh mencuba permainan seperti Master Builder dan menarik barang saya. Sebagai alternatif, jika anda mahukan mod yang sedikit lebih adrenalin-dibakar, lihat permainan survival seperti Battle Royale, atau bahkan rekreasi mogok kaunter yang dipanggil Minestrike. Pelbagai permainan yang hebat bermakna anda boleh terus kembali ke pelayan minecraft MineclePlex untuk mencuba mod baru dengan rakan.

Minecraft Middle-earth

Nama tuan rumah: membina.McMiddleearth.com
Edisi Java sahaja

Sekiranya anda sedang mencari rekreasi yang teliti dari karya master dunia fantasi Tolkien, maka ini pasti pelayan Minecraft untuk anda. Minecraft Middle-Earth telah berjalan sejak tahun 2010 dan masih belum selesai, tetapi anda akan dapat meneroka beberapa lokasi utama dari dunia Middle-Earth yang direalisasikan di Percy Jackson’s The Lord of the Rings Films. Fikirkan ia sebagai perjalanan bersiar -siar yang bagus ketika anda mengembara shire, usaha ke Isengard, atau menyelidiki kedalaman Moria. Walaupun penjelajahan baik -baik saja, anda juga boleh membantu dengan pembinaan jika anda mengikuti peraturan dan dapat membuktikan anda mempunyai kemahiran. Perhatikan bahawa ini adalah pelayan binaan dan peta tidak dapat dimuat turun dan eksklusif untuk pelayan ini.

Archon

Pvp.Thearchon.jaring
Edisi Java sahaja

Walaupun ‘The Archon’ mungkin terdengar seperti nama yang samar-samar untuk pelayan Minecraft, ia sebenarnya adalah pelayan yang berfokus pada PvP dengan beberapa mod permainan yang berbeza. Pelayan jangka panjang ini akan membolehkan anda menyertai pemain lain dalam perlawanan yang terdiri daripada beberapa mod permainan multiplayer termasuk SkyBlock, permainan pasukan pembinaan asas seperti Faksi dan Outlands, dan mod unik yang dipanggil Robbery yang, tidak mengejutkan, tugas anda dengan merompak barang-barang dengan merompak barang-barang dengan merompak dan mengelakkan mata pengawal rondaan. Masuk dan lihat apa yang menyeronokkan yang ditawarkan oleh Archon.

Westeroscraft

Nama tuan rumah: mc.Westeroscraft.com


? Sekiranya anda lebih banyak peminat GRR daripada JRR, anda pasti ingin melihat benua Westeros yang disampaikan oleh Minecraft seperti yang dibentangkan dalam pertunjukan Game of Thrones. Westeroscraft adalah satu lagi projek pembinaan komuniti yang besar, seperti Minecraft Middle-Earth, dan menampilkan beratus-ratus rekreasi lokasi utama dari siri TV, dari Red Keep at King’s Landing to the Wall. Walaupun sudah lebih dari satu dekad, pelayan ini masih dibina, tetapi terdapat banyak projek yang lengkap dan sedang berjalan yang masih mengambil nafas. Anda boleh mengagumi rekreasi Westeros yang menghalang, dan anda juga boleh terlibat dengan pembinaan yang berterusan!

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.