Cara Menghubungkan Deck Steam ke TV, TV Deck Steam: Cara Berhubungan Dengan Dok atau HDMI | Pcgamesn

TV Deck Steam: Cara Berhubung Dengan Dok atau HDMI

Phil Hayton Phil adalah pakar perkakasan permainan PC. Siapa yang merindui bleeps dan hamparan PC permainan retro lama mereka, tetapi gembira untuk membuang gelas retro-berwarna untuk menampung NVIDIA dan AMD Graphics Card Shenanigans. Mereka juga mendapat tempat yang lembut untuk dek stim.

Cara menyambungkan dek stim ke TV

Jeremy Laukkonen adalah penulis automotif dan teknologi untuk banyak penerbitan perdagangan utama. Apabila tidak meneliti dan menguji komputer, konsol permainan atau telefon pintar, dia tetap terkini pada sistem kompleks yang berkuasa yang menguasai kenderaan elektrik bateri .

Dikemas kini pada 22 September 2023

Dalam artikel ini

Melompat ke bahagian

Apa yang perlu diketahui

 • .
 • Dok USB-C yang berkuasa boleh mengecas dek stim semasa disambungkan ke TV.
 • Boleh menyambung secara wayarles menggunakan aplikasi Link Steam pada TV Pintar anda, peranti pautan stim fizikal, atau Raspberry Pi.

Artikel ini menerangkan cara menyambungkan dek stim ke TV.

Cara menggunakan dek stim dengan TV anda

Dek Steam tidak mempunyai port HDMI, jadi anda tidak boleh menggunakannya dengan TV anda keluar dari kotak. Ia mempunyai port USB-C walaupun, yang bermaksud anda boleh menyambungkannya ke TV anda dengan bantuan sama ada USB-C ke penyesuai HDMI atau dok USB-C yang termasuk port HDMI. Sekiranya anda ingin bermain untuk jangka masa yang panjang, gunakan dok USB-C yang mampu memberikan kuasa ke dek stim kerana HDMI tidak membekalkan kuasa yang cukup untuk mengecas dek stim.

Berikut adalah cara menyambungkan dek stim anda ke TV melalui HDMI:

Penyesuai USB C dipasang ke dek stim

 1. Sambungkan hab USB-C atau USB-C ke penyesuai HDMI ke dek stim anda.

Kabel HDMI dipasang ke TV

Cari port HDMI percuma di TV anda, dan sambungkan kabel HDMI.

Dek stim yang disambungkan ke HDMI melalui penyesuai

Pasangkan hujung kabel ke hub atau penyesuai USB-C anda.

Cara Menyambungkan Dek Steam ke TV dengan Link Steam

Link Steam adalah sekeping perkakasan yang dihentikan oleh Valve pada tahun 2017, tetapi ia juga hidup sebagai aplikasi. Aplikasi ini boleh dipasang di Pi Raspberry, dan ia juga boleh didapati secara langsung di beberapa TV Pintar. Teknologi ini direka untuk secara wayarles aliran permainan dari PC ke TV melalui rangkaian rumah, dan anda boleh menggunakannya untuk menyambungkan dek stim anda ke TV anda dan bermain di skrin yang lebih besar tanpa wayar.

Berikut adalah cara menyambungkan dek stim ke TV tanpa wayar:

 1. Sambungkan peranti pautan stim fizikal atau Raspberry Pi dengan aplikasi Link Steam ke TV anda melalui kabel HDMI.

Sekiranya aplikasi Link Steam tersedia untuk TV Pintar anda, anda tidak memerlukan peranti luaran. Pasang aplikasi di TV anda, buka, dan langkau ke langkah 3.

Dek Steam tidak dapat mengeluarkan video dalam 4K tanpa bantuan luaran, jadi anda akan melihat hasil terbaik ketika menyambung ke TV atau monitor 1080p.

Bagaimana saya menyambungkan dek stim saya ke komputer saya?

Sambungkan dek stim anda ke PC anda dengan aplikasi Warpinator. Anda juga boleh menstrimkan permainan secara wayarles dari PC anda atau memindahkan fail melalui kad SD mikro, tongkat USB, atau pemacu rangkaian.

Bagaimana saya menyambungkan airpod ke dek wap saya?

Letakkan AirPods anda dalam kes pengecasan, buka tudung, kemudian tekan dan tahan butang di bahagian belakang kes sehingga lampu status mula berkelip putih. Kemudian, pergi ke Wap > > Bluetooth dan pilih anda AirPods.

Bagaimana saya menyambungkan papan kekunci ke dek stim saya?

Pasang papan kekunci USB terus ke port USB-C Deck USB, atau sambungkan papan kekunci tanpa wayar melalui Bluetooth.

TV Deck Steam: Cara Berhubung Dengan Dok atau HDMI

Cara Menggunakan Dek Steam di TV: Tiga Kucing di Ruang Tamu Melihat TV Dengan Dek Steam Dipamerkan

Tertanya -tanya cara menyambungkan dek stim anda ke TV atau monitor permainan? Genggam serba boleh Valve sebenarnya beregu sebagai pengalaman skrin besar. Pasti, Mesin Steam Dinky tidak setanding dengan rig yang menggosok kad grafik terbaik, tetapi ia lebih mampu membawa pengalaman peringkat kemasukan ke ruang tamu anda. Anda juga boleh menyambungkan pengawal luaran ke dek, yang bermaksud ia boleh menggantikan konsol pilihan skrin semasa anda.

Stesen Docking Rasmi Valve belum tiba, tetapi anda masih boleh menyambungkan dek stim ke TV. Terdapat banyak dok pihak ketiga yang sedia ada dalam talian, tetapi terima kasih kepada boons USB-C, anda juga boleh menyambung terus ke skrin anda menggunakan penyesuai dan HDMI. Perlu diingat bahawa anda tidak akan dapat mengecas dek atau menggunakan peranti USB lain jika anda memilih untuk menggunakan kord tunggal, kerana pegang tangan Valve menggunakan satu port untuk sambungan dan kuasa.

Membuat persediaan TV Deck Steam agak mudah, dan anda tidak semestinya memerlukan skrin mewah oleh orang-orang seperti Samsung, LG, atau Hisense.

Untuk membantu anda memulakan, kami telah melancarkan panduan yang akan membantu anda menendang dan bermain permainan Steam dengan mudah.

Inilah Cara menyambungkan dek stim ke TV:

Cara Menghubungkan Dek Steam ke TV: Dek Dek Steam dari belakang dengan pelbagai kabel yang disambungkan

Cara Menyambungkan Dek Steam ke TV Menggunakan Stesen Docking

Penyesuai HDMI boleh menjadi murah dan ceria, tetapi menggunakan salah satu dek dek stim terbaik menghapuskan kaveat seperti ketidakupayaan untuk mengenakan dan menggunakan aksesori berwayar lain. Syukur. Ini adalah dok Dek Steam kegemaran kami sekarang:

Inilah Cara Menyambungkan Dek Steam ke TV Menggunakan Stesen Docking:

 • Pasangkan kabel HDMI ke soket percuma di TV anda.
 • Sambungkan kabel HDMI ke port output Dock/Hub.
 • Hubungkan aksesori USB yang ingin anda gunakan ke dok.
 • Masukkan penyambung USB-C dok ke dek stim.
 • Sambungkan bekalan kuasa dek Steam ke soket kuasa USB-C dok.

Voilà! Dek Steam anda kini perlu disambungkan ke kedua -dua bekalan kuasa dan TV anda menggunakan dok.

Menggunakan Deck Steam di TV: Top of Console Genggam dengan Latar Belakang Ungu

Cara menyambungkan dek stim ke TV menggunakan kabel HDMI

Sama seperti komputer riba permainan terbaik, anda boleh menyambungkan dek stim ke paparan luaran menggunakan HDMI. Untuk ini, anda memerlukan USB-C ke penyesuai HDMI dan kabel HDMI, yang kedua-duanya tersedia dalam talian. Perlu diingat bahawa walaupun pilihan murah, tidak dijangka tersedia, mereka boleh menjadi temperamental, jadi kami akan mengesyorkan melekat dengan jenama seperti Anker.

Inilah Cara menyambungkan dek stim ke TV menggunakan kabel HDMI:

 • Kenal pasti port HDMI percuma di TV anda.
 • Tukar input TV anda untuk memadankan port HDMI yang anda pilih.
 • Sambungkan satu hujung kabel HDMI anda ke TV anda.
 • Pasang penyesuai USB-C anda ke kabel HDMI.
 • Masukkan akhir USB-C penyesuai ke dek stim anda.

Dek stim harus mengenali TV anda dan mencerminkan paparannya secara automatik.

 • Di dek stim, kepala ke kiri bar tugas dan klik “Tetapan Sistem”.
 • Navigasi ke bahagian ‘Perkakasan’ di sebelah kiri dan pilih “Paparan dan Monitor”.

Sekiranya anda menggunakan Windows 11, tetapan paparan dek harus terasa agak biasa. Dengan menggunakan skrin ini, anda boleh bertukar -tukar resolusi dan menyegarkan kadar untuk memadankan spesifikasi TV anda. Pilihan lain termasuk teks dan skala ikon, keupayaan untuk melumpuhkan pilihan paparan, dan orientasi skrin – sesuatu yang berguna untuk bermain penembak arked menegak.

Sebaik sahaja anda mempunyai semua yang ditetapkan, anda sudah bersedia untuk menyelam beberapa permainan dek stim di TV anda. Walaupun anda hanya boleh mengambil mudah alih dan menggunakan kawalan terbina dalamnya, kami akan mengesyorkan menggunakan gamepad luaran, terutamanya jika kabel pilihan HDMI anda berada di sisi pendek. Anda juga mungkin ingin mempertimbangkan melumpuhkan paparan terbina dalam dek, kerana ini akan membantu mengekalkan hayat bateri apabila menggunakan USB-C untuk hanya output video.

Cara Menghubungkan Dek Steam ke TV: Diagram Injap

Adakah dek stim mempunyai hdmi?

Dek Steam tidak datang dengan HDMI 2.0 port terbina dalam, tetapi anda boleh menyambungkannya ke HDTV anda menggunakan HDMI ke penyesuai USB-C. Penyambung tunggal genggam juga mempunyai DisplayPort 1.4 Sokongan, bermakna anda boleh menggunakannya dengan TV konvensional dan monitor spec tinggi.

Bolehkah saya menggunakan dek stim sebagai konsol?

Peranti genggam debut Valve pada dasarnya adalah PC permainan mudah alih, tetapi keupayaan output video dan faktor bentuk kecil menjadikannya alternatif konsol yang hebat. UI Deck Steam direka dengan gamepads dalam fikiran, yang bermaksud anda boleh melayari perpustakaan anda dan mengakses fungsi utama tanpa papan kekunci atau tetikus. Yang mengatakan, tidak setiap permainan memenuhi permainan sofa, jadi anda mungkin perlu shimmy ke meja permainan anda, atau menggunakan trackpads dek.

Phil Hayton Phil adalah pakar perkakasan permainan PC. Siapa yang merindui bleeps dan hamparan PC permainan retro lama mereka, tetapi gembira untuk membuang gelas retro-berwarna untuk menampung NVIDIA dan AMD Graphics Card Shenanigans. Mereka juga mendapat tempat yang lembut untuk dek stim.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Deck

Док-санциolehan рширampat и б т т гыы. Подключитесь к телевизору и играйте на диване, используя любимые беспроводные контроллеры. Установите док-станцию ​​на рабочем столе и воспользуйтесь мышкой и клавиатурой, подключив к станции до двух мониторов. !

Созаны ыр дллр

OR

Док-с foto повышает г sebagai ш р р р рura рооооо hadapan ы р р р рura р р р рura рооооook ы рооо emak ы рлооооron ы роо оemak ы рло ооооа Oleh stim ае и периhatian фны menguasai. Но это не всё — проделанная нами работа не только обеспечивает отличное взаимодействие Steam Deck с официальной док-станцией, но и улучшает совместимость со сторонними концентраторами и док-странциями, так что если официальная док-станция вам не по душе, вы можете использовать что пожелаете. Ыр прроаеаем латать проge п г г б н х х х х;. Если док-станция не работает с вашими устройствами, пожалуйста, расскажите нам об этом в обсуждениях.

Онаяаяачачачачачачачачumpul-оесечить в в з зura р з з з sebarang deck.

 1. К аé us usb-c q д длл deck steam
 2. Viewdisplayport 1.4
 3. HDMI 2.0
 1. Питание
 2. Ethernet
 3. 3 порта USB 3.1

Какова коima к foto док-с sebarang?

В коp д к-с-с-х х х х д к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к к с с с с с с с с ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч чч.

SO сое sebagai ло-с-ст-с с м м н м м щё щё щё щё щё м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м м ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч чьь?

Щща mengubah протеа Oleh m. Т н н н н н т т т н н н н н н н н н н ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч ч о. Если док-станция не работает с вашими устройствами, сообщите об этом в обсуждениях, чтобы мы могли добавить поддержку.

Puan?

.

U ме пробаf с с-с-с mengubah. Ге мог поа пооач bangunan пOOщщ?
Бут ли uaran?

Как и и д д ы с с нura и р ж ж ж ж °anjang н ж ж ° sebarang и р н н жura р н н нura р н н жura р р ж ж жura р р ж ж жura р р ж ж жura р р ж ж ж жura р р ж ж ж ж жura р р ж ж ж ж жura р р ж ж ж ж ж жura р р ж ж ж ж ж ж ж ura р ж ж жura. uaran. Дod ээOO досочно под юч юч юч п к к с с с с с ч пюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч ч чюч чючюч.

Можно ли иооловать док-с sebarang, н в ё в в в ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё ё?

Да. Док-санциamp бет ротатат ​​без под пениkr к и н н нura п b н нura а b н нura а b н нura а b b нura а b b нura а b b рura а b b рura а b b bura us b b b рura а b b b рura а b b b рura а b b b рura а bнччччччччччч! схранить энерг sebagai з-зawa оранич Oleh.

Можно лода поеин bakar ю ю ю ю-с mengubah usb-c к steam deck ии обательатеа ekonomi?

Можно иолзовать юю ю до-с sebarang. Проделанная нами работа не только обеспечивает отличное взаимодействие Steam Deck с официальной док-станцией, но и улучшает совместимость со сторонними концентраторами и док-странциями.