Cara Menggunakan Wishbone di Valheim | PCGamesn, Valheim Cara Menggunakan Panduan Wishbone – Polygon

Panduan Valheim: Cara Menggunakan Wishbone

Sekali di pergunungan, melengkapkan Wishbone dan Sip anda di Frosty Brew anda. Semasa anda mengamati biome berais, kuasa tulang belakang akan diaktifkan jika a urat perak dekat dengan. Anda akan tahu bahawa Wishbone berfungsi semasa anda melihat garis bercahaya hijau . Anda juga akan mendengar Ping berirama yang semakin tinggi di padang semakin dekat anda sampai ke perak.

Cara Menggunakan Wishbone di Valheim

Apa yang dilakukan oleh Wishbone di Valheim? Jika anda baru saja mengalahkan bos Bonemass di Valheim, dan kini mempunyai Wishbone Baru yang berkilat untuk bermain, dengan baik, ia akan menjadi Biome – gunung seterusnya!

Untuk berani gunung, anda akan memerlukan banyak ramuan rintangan frost pada mulanya, jadi pastikan untuk menyemak panduan Valheim Fermenter kami mengenai cara membuat ini. Tanpa Rintangan Fros anda perlahan -lahan akan membeku hingga mati hanya Wolf Valheim Armor – khususnya Armor Dada atau Cape Fur Wolf – dapat membuat anda cukup panas. Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan perisai serigala, anda perlu memulakan perak perlombongan. Di situlah Wishbone masuk.

Wishbones mengesan urat perak di pergunungan yang tersembunyi di bawah tanah. Anda memerlukan pickaxe besi untuk melombong logam berharga ini, jadi periksa bagaimana untuk melombong besi di valheim – spoiler, itu bukan pekerjaan yang menyeronokkan. Wishbones juga mengesan harta tersembunyi yang dikebumikan di mana -mana biome, tetapi kami mendapati mereka kebanyakannya di padang rumput terbuka. .

Menggunakan Wishbone Valheim

Anda perlu melengkapkan tulang wishbone, jadi ia akan mengambil slot aksesori, yang menjengkelkan untuk perlombongan jika anda memerlukan MEGRORD untuk mengangkut banyak perak. Walau bagaimanapun, mudah untuk beralih, dan kami mengesyorkan menjaga kedua -dua anda untuk apa sahaja yang dipanggil pengembaraan.

Apabila Wishbone dilengkapi, ia akan mula berkelip (percikan biru pucat akan berasal dari anda) dan semakin dekat anda sampai ke harta atau perak yang dikebumikan, semakin cepat tulang wish akan berkelip, disertai dengan bunyi ping. Anda sedang mencari frekuensi yang cepat dan tinggi sebelum anda mula menggali. Perak boleh jauh di bawah permukaan, dan biasanya membentuk urat panjang, bercabang. The Wishbone akan berhenti ping apabila semua perak ditemui, tetapi mungkin ada perak yang masih belum ditenun, jadi perhatikan. Demi kecekapan, anda mungkin mahu menggunakan pickaxe biasa untuk mendedahkan urat sebelum menggunakan pickaxe besi anda untuk menuainya.

Harta karun yang dikebumikan biasanya lebih mendalam daripada perak. .

Dan itulah cara anda menggunakan Wishbone di Valheim. Untuk semua kemas kini yang akan datang, inilah Roadmap Valheim, yang merancang untuk menambah lebih banyak resipi, bioma, dan banyak lagi.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Panduan Valheim: Cara Menggunakan Wishbone

Selepas anda mengalahkan Bonemass, ValheimBos yang paling terkenal, anda menerima barang yang pelik. Raksasa gelatin bersembunyi a Wishbone di dalam badannya yang meleleh. Ia adalah perkara yang pelik untuk diterima, dan tidak ada penjelasan segera mengenai apa yang sebenarnya dilakukan. Ternyata, Wishbone membantu anda mencari salah satu sumber yang paling berharga permainan.

Di dalam ini Valheim panduan, kami akan menerangkan cara menggunakan WishBone. Kami akan memberi anda langkah terperinci tentang bagaimana misteri membantu anda mencari perak di biome gunung.

Cara Menggunakan Wishbone di Valheim

THE WOWEBONE IN Valheim menawarkan penerangan misteri untuk apa yang dilakukannya. Apabila anda menyerlahkan item dalam inventori anda, anda mendapat mesej yang menyatakan bahawa “tulang kuno ini mengingati lokasi banyak perkara yang dilupakan.”Itu sahaja tidak memberitahu anda apa yang dilakukan oleh Wishbone.

Melengkapkannya akan melengkapkan mesej di skrin yang memaklumkan kepada anda bahawa anda kini boleh “rasa tersembunyi perkara.”Sekiranya Raven Hugin yang membantu ada, ia akan memberitahu anda tujuan sebenar Wishbone: ia membantu anda mencari perak.

Untuk mencari perak, menuju ke biome gunung. Jika ini adalah kali pertama anda melakukan perjalanan ke zon bersalji, buatkan rintangan frost untuk mengatasi kesan pembekuan rantau ini.

Sekali di pergunungan, melengkapkan Wishbone dan Sip anda di Frosty Brew anda. Semasa anda mengamati biome berais, kuasa tulang belakang akan diaktifkan jika a urat perak dekat dengan. Anda akan tahu bahawa Wishbone berfungsi semasa anda melihat garis bercahaya hijau Menembak dari badan anda. Anda juga akan mendengar Ping berirama yang semakin tinggi di padang semakin dekat anda sampai ke perak.

Urat perak di Valheim

Apabila lampu hijau dan ping akan hilang seperti penggera, melengkapkan pickaxe anda dan mula menggali. Sekiranya anda telah memukul urat perak, petikan akan memberitahu anda. Terus memilih sehingga anda membersihkan urat. .

Panduan dan panduan Valheim