Cara Menggunakan Steam Remote Play di Deck Steam | Senapang patah kertas rock, permainan jauh: Cara menstrimkan permainan dari PC anda ke dek Steam | Pcmag

Main Jauh: Cara Menstrim Permainan Dari PC Anda ke Dek Steam

Walau apa pun, menubuhkan dek stim sebagai pengawal hanya mengambil beberapa tetapan tweak, memberi tumpuan kepada mendapatkan permainan anda untuk menggunakan audio desktop anda dan memantau lagi.

Cara Menggunakan Main Jauh Steam di Dek Steam

Dek stim di hadapan monitor desktop, kedua -duanya menunjukkan uis stim masing -masing siap untuk bermain jauh

Dengan syarat Deck Steam bukan satu -satunya PC permainan anda, anda boleh menjadikannya genggam yang lebih fleksibel dengan menggunakan Steam Remote Play. Sebaik sahaja anda belajar bagaimana untuk menetapkannya – dengan bantuan panduan ini, saya berharap – anda boleh mempunyai aliran main jauh dari mana -mana permainan dari perpustakaan stim anda terus ke dek stim anda. Ya, anda memerlukan sambungan internet yang cepat untuk kualiti gambar tertinggi dan jumlah terendah input, tetapi permainan jauh boleh kedua -dua masalah keserasian dek dek stim.

Langkah 1 Cara Menggunakan Steam Remote Play di Deck Steam: Pastikan kedua -dua dek stim dan PC disambungkan ke Internet, dan dilog masuk ke akaun Steam yang sama

Langkah 2: Sebelum melompat terus ke dalam permainan, terdapat beberapa tetapan yang anda dapat mengoptimumkan. Pada peranti tuan rumah anda – PC utama anda, dengan kata lain – Buka Tetapan Steam, buka tab Main Jauh dan klik “Pilihan Hos Lanjutan”. Kebanyakan tetapan lalai adalah baik -baik saja, tetapi saya akan mengesyorkan menyemak “Tukar Resolusi Desktop untuk Memadankan Pelanggan Streaming” jadi PC anda tidak membuang kuasa dengan menjalankan permainan pada resolusi di atas Deck Display 1280×800. Memeriksa “Mengutamakan Trafik Rangkaian” juga boleh membantu dengan kualiti aliran pada sambungan internet yang lebih perlahan (atau sibuk). Dengan tetapan tersebut, tekan “OK”.

Langkah 2 Cara Menggunakan Main Jauh Steam di Dek Steam: Sesuaikan Pilihan Hos Lanjutan di bahagian Main Jauh PC anda

Anda juga boleh membuat perubahan tetapan di dek stim itu sendiri. Dalam menu Tetapan Steam sendiri, tatal ke bahagian Main Jauh, kemudian tatal ke bawah dan aktifkan Pilihan Pelanggan Lanjutan. Pilih salah satu daripada tiga pilihan kualiti aliran, dengan “cepat” mempunyai prestasi terbaik tetapi kualiti terendah, dan “cantik” kelihatan lebih tajam tetapi memerlukan sambungan yang lebih cepat untuk berjalan lancar. Pilihan tengah, “seimbang”, harus dipilih secara lalai.

Langkah 3: Dengan pengemasan yang dilakukan, sudah tiba masanya untuk bermain. Di dek stim anda, navigasi ke permainan yang ingin anda mainkan di perpustakaan anda. Lihat anak panah kecil ke bawah di sebelah butang Pasang? Pilihnya untuk membawa senarai peranti yang tersedia, yang sepatutnya termasuk dek dan PC anda.

Langkah 3 Cara Menggunakan Steam Remote Play Di Deck Steam: Pada dek stim, pilih anak panah ke bawah di sebelah butang pemasangan permainan yang anda mahu mainkan

Langkah 4: Pilih PC anda dari senarai dan anda akan segera kembali ke halaman Perpustakaan Permainan. Butang pemasangan kini akan mengatakan “stream” sebaliknya, jadi pilih, pilih “OK” pada skrin berikut.

Langkah 4 Cara Menggunakan Steam Remote Play di Deck Steam: Pilih PC anda dari senarai peranti dan mulakan streaming daripadanya

Langkah 5: PC anda akan memasuki mod gambar besar Steam dan melancarkan permainan, yang secara serentak akan mengalir ke dek Steam anda. Tahniah – anda kini menggunakan permainan jauh, jadi duduk dan bermain. Dari jauh.

Langkah 5 Cara Menggunakan Steam Remote Play di Deck Steam: Bermula bermain permainan di Deck Steam

Cara Menggunakan Dek Steam sebagai Pengawal PC Menggunakan Main Jauh

Satu lagi perkara yang kemas mengenai permainan jauh ialah ia boleh menghidupkan dek pengatrahan stim A pengawal untuk PC utama anda; berguna untuk permainan yang tidak duduk dengan baik dengan tetikus dan papan kekunci. Ya, ia lebih besar dan lebih berat daripada pengawal Xbox dan PlayStation biasa, dan hayat bateri tidak akan menjadi baik, tetapi mereka tidak mempunyai trackpads haptik dek Steam. Juga, siapa tahu, sesetengah orang mungkin menghabiskan anggaran keseluruhan periferal mereka … dengan baik, dek stim, mungkin.

Walau apa pun, menubuhkan dek stim sebagai pengawal hanya mengambil beberapa tetapan tweak, memberi tumpuan kepada mendapatkan permainan anda untuk menggunakan audio desktop anda dan memantau lagi.

Langkah 1: Di PC anda, kembali ke pilihan tuan rumah Lanjutan Tetapan Main Jauh di PC anda. Semak “Play Audio On Host” dan nyahtistikan “Tukar Resolusi Desktop untuk Memadankan Pelanggan Streaming”, kemudian klik “OK”.

Langkah 1 Cara Menggunakan Dek Steam sebagai Pengawal PC - Menukar Tetapan Main Jauh untuk Menggunakan Desktop

Langkah 2: Kembali ke dek stim, bisu jumlah pembesar suara dan mula mengalir permainan seolah -olah anda akan bermain dari jauh. Anda kemudian boleh mengabaikan skrin dek semasa menggunakan kawalannya untuk bermain di monitor utama anda, dengan pembesar suara atau alat dengar PC anda sendiri. Ia adalah sesuatu yang dibandingkan dengan, katakan, menghubungkan pengawal dualsense PS5, tetapi ia berfungsi.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • HARDWARE Ikut
  • Bagaimana untuk mengikuti
  • STEAM Ikut
  • Deck Steam Ikut
  • Steam Remote Play Ikut
  • STEAMOS Ikut

Ikuti semua topik Lihat 1 Lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

James sebelum ini digantung di bawah RPS Treehouse sebagai freelancer, sebelum diberitahu untuk menjatuhkan kerucut pain dan naik menjadi editor perkakasan. Beliau mempunyai pengalaman selama satu dekad dalam menguji/menulis mengenai teknologi dan permainan, sesuatu yang mungkin anda katakan dari garis rambutnya.

Kami telah bercakap, dan kami fikir anda harus memakai pakaian

Jumlah kebetulan, tetapi kami menjual beberapa pakaian

Barangan senapang patah kertas batu

Senapang patah kertas batu dimiliki oleh Gamer Network Limited, syarikat Reedpop dan anak syarikat Reed Exhibitions Limited.

© 2023 Gamer Network Limited, Gateway House, 28 The Quadrant, Richmond, Surrey, TW9 1DN, United Kingdom, didaftarkan di bawah nombor syarikat 03882481.

Hak cipta terpelihara. .

Main Jauh: Cara Menstrim Permainan Dari PC Anda ke Dek Steam

Gunakan ciri Main Jauh Steam untuk menjadikan rig berkuasa tinggi anda menjadi konsol permainan pegang tangan.

https: // www.pcmag.com/how-to/remote-play-how-to-stream-games-from-your-pc-to-the-steam-deck

(Kredit: Encik. Mikla / Shutterstock)

Deck Steam adalah peranti yang sangat baik untuk bermain permainan PC dari PC sebenar anda. Ia bukan pegang tangan paling mudah alih di pasaran (kerana saiznya), tetapi ia menghubungkan dengan lancar dengan profil stim anda dan membolehkan anda memuat turun permainan secara tempatan.

Walau bagaimanapun, kadang -kadang anda mungkin mahu menstrim permainan secara langsung dari PC anda, dengan itu mengambil banyak kuasa dek dari persamaan. Syukurlah, ini adalah perkara yang mudah untuk disediakan. Yang anda perlukan adalah sambungan internet yang stabil, dan anda boleh mula streaming.

Mengapa menyiarkan permainan ke dek stim anda?

(Kredit: Carli Velocci)

Dengan pelancaran Deck Steam, pemain kini mempunyai penyelesaian permainan mudah alih untuk permainan PC. Namun, ciri Main Jauh Steam membolehkan anda menstrim permainan dari komputer anda ke dek anda dengan cara yang sama bahawa Link Steam membolehkan anda bermain permainan di telefon anda. Tetapi mengapa anda perlu menstrim permainan ke konsol apabila anda hanya boleh bermain secara tempatan?

Sekiranya anda memiliki PC yang kuat, anda boleh menggunakan permainan jauh untuk memanfaatkan kuasa pemprosesan rig anda. Permainan yang mengalir ke dek stim akan memanfaatkan spesifikasi PC anda dan bukannya perkakasan yang lebih terhad genggam. Jadi, bergantung pada permainan, anda mungkin mendapat pengalaman yang lebih mantap. Ini sangat berguna untuk permainan AAA yang lebih menuntut di perpustakaan anda.

Permainan mesti serasi dengan dek stim sebelum anda dapat memainkannya. Injap telah mengesahkan banyak permainan untuk memastikan mereka berjalan dengan betul. Walau bagaimanapun, permainan jarak jauh juga dapat membantu pengalaman anda dengan indie yang lebih kecil yang belum dioptimumkan untuk dek kerana permainan secara teknikal akan berjalan di PC anda.

Streaming juga boleh mengelakkan penyimpanan tempatan, membantu anda menjimatkan ruang cakera. Tidak kira apa saiz dek stim yang anda miliki-model tertinggi dilengkapi dengan 512GB-ia dapat mengisi dengan cepat. Anda sentiasa boleh mengembangkan penyimpanan dengan kad microSD, tetapi menggunakan permainan jauh adalah alternatif yang mudah.

Main jauh bahkan membolehkan anda menggunakan dek stim sebagai pengawal. Duduk di hadapan PC anda semasa bermain jauh berjalan, dan matikan audio yang datang melalui dek stim. Ini akan memberi anda pengawal yang sedikit rumit tetapi sangat baik.

Permainan apa yang berfungsi dengan permainan jauh?

Jika anda membeli permainan di Steam dan ia boleh didapati di perpustakaan anda, anda boleh menjalankannya melalui Main Jauh. Walau bagaimanapun, seberapa baik permainan Steam anda akan bergantung pada seberapa baik mereka telah dioptimumkan untuk ciri tersebut.

Anda boleh dengan mudah menyemak ini dengan melihat halaman kedai permainan dan melihat jika ia mempunyai keupayaan bermain jauh yang disenaraikan di sebelah kanan (walaupun anda tidak dapat melihatnya di dek stim). Steam juga mempunyai halaman untuk permainan berkapasiti jauh. Sekiranya permainan disahkan dek, ia juga mungkin berjalan dengan baik melalui permainan jauh.

Untuk mana -mana permainan yang dimuat turun dari muka depan lain, permainan jauh boleh dilaksanakan. Walau bagaimanapun, permainan ini memerlukan lebih banyak persediaan.

Cara Menstrim Permainan ke Deck Steam

(Kredit: Carli Velocci)

Sebaik sahaja anda memilih permainan untuk bermain, mudah untuk mendapatkan semuanya dan berjalan. Untuk pengalaman terbaik, anda juga boleh membuat satu tweak kecil. Buka pelanggan Steam di PC anda dan pilih Tetapan> Main Jauh> Pilihan Hos Lanjutan. Periksa Tukar Resolusi Desktop untuk Memadankan Pelanggan Streaming Untuk membantu PC anda menggunakan kuasa kurang dengan secara automatik memadankan resolusi maksimum dek stim. Kemudian tekan okey.