Cara Mengendalikan Daemonhost di Darktide – Lantern Games, Darktide Daemonhost Enemy Guide – Boss – Musuh | Warhammer 40000: Darktide | Gamer Guides®

Warhammer 40000: Darktide

Sekiranya daemonhost ditarik secara tidak sengaja, pastikan Ogryn tetap dekat dengan daemonhost untuk mendapatkan aggro jika pemain pertama mati sebelum bos tidak.

Cara Mengendalikan Daemonhost di Darktide

Daemonhosts tidak seperti bos lain di Darktide kerana mereka adalah pertemuan pilihan. Mereka adalah musuh ambien, yang bermaksud mereka tidak akan “bertelur” untuk menyerang pemain seperti bos lain, tetapi akan menunggu di tempat rawak di peringkat. .

Daemonhosts sangat berbahaya dan boleh merosakkan parti anda, tetapi 99% dari masa anda dapat mengelakkan melawan mereka sepenuhnya.

.

Sekiranya mereka diprovokasi semula semasa berada di negara yang marah, mereka akan menjadi bermusuhan dan mula menyerang pemain yang memprovokasi mereka. Memukul mereka dengan sebarang serangan boleh menyebabkan mereka beralih terus dari pasif ke bermusuhan.

Daemonhost di Darktide

Daemonhost di Darktide

Dalam pertempuran, Daemonhost akan menyerang pemain yang sama tanpa henti dengan hits cepat yang mengalir banyak stamina dan sukar untuk mengelak. Apabila pemain diturunkan, mereka akan mengalirkan kehidupan mereka. Sekiranya bos tidak dibunuh sebelum proses ini selesai, maka mangsa akan dilepaskan dan harus diselamatkan kemudian di peringkat. Tidak ada cara lain untuk mengganggu ini.

Daemonhost kemudian akan memilih pemain kedua dan melakukan perkara yang sama kepada mereka. Daemonhost akan beralih kepada pemain yang paling dekat dengan mereka ketika pemain pertama telah meninggal dunia.

Sekiranya masih hidup selepas membunuh dua pemain, Daemonhost biasanya akan melarikan diri. Ini bermakna bahawa Daemonhosts sering tidak menyebabkan parti menghapuskan sendiri, tetapi meletakkan dua pemain dari tindakan membuat anda sangat terdedah kepada sebarang kecelakaan lagi, dan pada umumnya lebih baik untuk mengelakkan melawan mereka sama sekali.

Cara melawan daemonhost

Sekiranya anda memutuskan untuk melawan Daemonhost, cara terbaik untuk berurusan dengannya adalah untuk mempunyai Ogryn dengan senjata Maul & Slab Shield yang dilengkapi. Mereka harus menjadi orang yang membuat serangan pertama terhadap daemonhost untuk mendapatkan perhatian bos.

Sekiranya daemonhost ditarik secara tidak sengaja, pastikan Ogryn tetap dekat dengan daemonhost untuk mendapatkan aggro jika pemain pertama mati sebelum bos tidak.

The Oryn boleh menggunakan keupayaan khas senjata ini, yang dipanggil pendirian pertahanan, di mana dia membanting perisai ke tanah, membolehkannya menyekat serangan tanpa menggunakan stamina. The Oryn tidak bergerak semasa melakukan ini, jadi ahli parti lain perlu berurusan dengan spesial dengan cepat sehingga Ogryn dapat meneruskan tangki daemonhost yang tidak terganggu.

Pendirian pertahanan Ogryn dapat menyekat semua serangan daemonhost

Pendirian pertahanan Ogryn dapat menyekat semua serangan daemonhost

Sekiranya anda tidak mempunyai Ogryn dengan senjata ini dalam kumpulan anda maka anda akan mempunyai masa yang lebih sukar untuk memerangi daemonhost – dalam hal ini pemain yang diserang harus cuba bermain sebagai pertahanan yang mungkin, menggunakan Dodge, Block, Line Of Sight dan perubahan ketinggian di mana mungkin untuk mendapatkan beberapa penangguhan dari serangan bos, sementara seluruh pasukan memberi tumpuan kepada membunuh bos secepat mungkin. Tetapi jika mereka terlalu lambat maka pasti akan menjadi korban, itulah sebabnya menghindari mereka sama sekali adalah tindakan terbaik.

Kami harap anda menikmati panduan ini mengenai Daemonhost di Warhammer 40k: Darktide.

Panduan musuh Darktide Daemonhost

Daemonhost di Darktide adalah musuh baru dalam patch akhir beta pra-pesanan Darktide. Bos itu hanya ditambah semasa keadaan keluar cahaya, yang bermaksud bahawa pemain mendapat penjahat baru yang menarik untuk bertarung, bukannya binatang biasa anda dari Nurgles atau Chaos Ogryns. Tetapi, sejak pelepasan penuhnya, ia kini muncul pada bila -bila masa, tanpa mengira keadaannya. Inilah segala yang kita tahu di Darktide Daemonhost, dan apa yang diharapkan.

Berikut adalah melihat pertempuran bos daemonhost, dan petua dan cara bagaimana untuk mengalahkannya. Imej melalui Fatshark

Inilah melihat pertempuran bos daemonhost, dan petua dan cara untuk mengalahkannya. Imej melalui Fatshark.

Apa itu Darktide Daemonhost?¶

Daemonhost adalah jenis monstrositi khas yang keluar untuk bermain. Pada kesempatan yang ganjil, anda secara tidak sengaja mungkin tersandung ke dalam wanita yang kelihatan setan yang panjang, sama seperti kehadiran penyihir di kiri 4 mati, tanpa menangis. Sebaliknya, beberapa pejalan kaki pox boleh menyembahnya, dan anda juga berpotensi mendengar bisikan. Tetapi itu hanya boleh menjadi musuh Dreg kerana mereka suka memuji Nurgle dan semua itu. Agar Aggro, badan lanky bos akan bangkit dari tanah dan kemudian mula tumbuh hijau dalam tenaga setan.

Dari segi gerakannya, pemain boleh mengharapkannya untuk berkelakuan sama dengan penyihir di kiri 4 mati juga. Apabila ia bersinar hijau, ia kemudian akan membetulkan pemain dan kemudian melepaskan semua serangannya terhadap pemain. Serangan ini akan berturut -turut, yang dengan mudah akan merobek peluang blok dengan cepat. Ia juga akan menangani banyak kerosakan. Perkara yang boleh anda lakukan ialah mengelak dan menyekat yang terbaik, tanpa memecahkan stamina anda, kerana itu akan mendedahkan anda jika anda pemain yang ditetapkan olehnya.

Sebaik sahaja pemain turun ke daemonhost, pemain kemudian akan dijemput oleh Daemon oleh Chaos Magic. Sekiranya sekutu anda tidak dapat membunuh daemonhost pada waktunya, maka akhirnya ia akan membunuh anda dan memaksa anda untuk keluar dari permainan sebelum anda akhirnya dapat muncul semula di peta untuk menyelamatkan.

Ia juga perlu diperhatikan Daemonhost juga mempunyai aura yang perlahan -lahan akan menggunakan rasuah kepada pemain yang berdekatan, yang merupakan satu perkara kecil yang perlu dipanaskan oleh pemain, bergantung pada keadaan luka pasukan mereka.

Terakhir, pemain harus sedar bahawa anda tidak perlu melawan mereka. Sekiranya mereka bertelur dalam kedudukan di mana terdapat jalan alternatif, anda boleh mengelakkannya, terutamanya kerana pelbagai daemonhosts dapat bertelur pada tahap yang sama.

Cara mengalahkan deamonhost di darktide ¶

Strategi utama untuk mengalahkan daemonhost adalah dengan membawa stamina gear dan alat pembunuhan bos lain. Ideanya adalah untuk pemain dengan stamina tinggi untuk sengaja mendapatkan aggro bos dengan mengaktifkannya. Pemain yang mengaktifkannya harus menjadi orang yang mendapat tumpuan. Seorang pemain dengan stamina yang tinggi, dan senjata dengan stamina bonus pada mereka akan dapat menyekat lebih banyak serangan dan mengelak serangannya lebih baik juga.

Sebagai alternatif, jika anda mempunyai Shield Slab Ogryn, anda boleh memilikinya aggro bos dan kemudian istimewa perisai, jadi ia meliputi Ogryns Full Front. Bos hanya cenderung dengan cepat untuk berayun secara langsung pada pemain, jadi jika perisai berada di jalan, ia akan melakukan pekerjaan yang baik.

Ia juga mungkin untuk zealot mengambil aggo bos, kerana mereka harus menghukum orang jahat. Dia boleh digunakan untuk jauh dari musuh, yang dapat membuka ruang. Ia juga boleh menjadi berguna untuk memulihkan ketangguhan jika ia pecah, dan tahap 30 zealots dapat mengambil dua tuduhan keupayaan untuk menggandakan pilihan melarikan diri atau pemulihan ketangguhan apabila perlu.

Tidak kira strategi anda, anda akan mendapati bahawa seluruh pasukan perlu memusnahkan bos dengan sebaik mungkin. Kebanyakan monstrosities dalam permainan cenderung dikategorikan sebagai musuh yang tidak teratur, jadi senjata dengan tidak bersemangat pada mereka adalah jeritan yang baik untuk menangani kerosakan tambahan kepada mereka . Moreso, psykers juga boleh memilih ke dalam prestasi yang memberikan kerosakan sebanyak 15% kepada serangan sekutu pada sasaran yang terselamat dari payudara otak. Gabungan ini akan memberikan DPS tambahan kepada bos, yang merupakan kunci bagi pemain untuk berurusan dengan bos ini, terima kasih kepada HP yang rendah, namun kerosakan yang tinggi. Semakin cepat anda mengalahkan bos, peluang yang lebih baik anda mempunyai sekutu anda dengan aggro yang masih hidup, dan tidak kehilangan luka untuk diturunkan olehnya, atau bahkan dibunuh olehnya.