Cara Mengalahkan Pensieve Guardian (memusnahkan Orbs) Hogwarts Legacy, Cara Menghancurkan Orb & Mengalahkan Pensieve Guardian di Hogwarts Legacy

Cara Menghancurkan Orb & Mengalahkan Pensieve Guardian di Hogwarts Legacy

Pastikan anda membuang mantra ini ketika penjaga mengecas orb. Ini akan meningkatkan peluang anda untuk tidak terkena.

Cara memusnahkan bola untuk mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy

Tidak dapat mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy? Panduan ini akan membantu anda dan bagaimana memusnahkan bola.

Oleh Karan Pahuja Dikemas kini terakhir 23 Feb, 2023

Cara Mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy

Salah satu bos dalam warisan Hogwarts yang banyak pemain tidak dapat mengalahkan adalah Pensieve Guardian. Walaupun ia tidak mempunyai pelbagai langkah dan cukup perlahan. Ia mempunyai satu langkah yang dapat menangani banyak kerosakan kepada pemain. Dan langkah itu termasuk menyerang pemain dengan bola kuat. Oleh itu, dalam panduan ini periksa bagaimana untuk memusnahkan bola dan mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy.

Cara Mengalahkan Pensieve Guardian di Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy memusnahkan bola dan mengalahkan Pensieve Guardian

Anda boleh mengalahkan Penjaga Pensieve dengan spam serangan anda. Bahagian di mana kebanyakan orang tersekat adalah ketika menyerang anda dengan bola. Untuk memusnahkan mereka, anda hanya perlu membuang ejaan di atasnya sama seperti warna orb. Jangan risau jika kedengarannya terlalu membingungkan hanya pastikan anda melengkapkan satu ejaan setiap warna. Berikut adalah semua langkahnya dan mantra yang diperlukan untuk memusnahkan bola:

 • Serangan Stomp: Penjaga pensieve akan bertelur di tanah. Ini akan melancarkan jejak serangan ungu ke arah anda. Awak boleh Lakukan roll mengelak untuk tidak terkena.
 • Serangan Gelombang Shock: Ia akan menggunakan langkah ini kebanyakannya setelah bangun dari stunnya. Anda boleh mengenali ia akan datang dengan sempadan air yang berapi-api. Sebaik sahaja anda melihatnya, keluar dari julatnya untuk tidak terkena serangan shockwave.
 • Serangan orb: Penjaga Pensieve akan mengenakan orb. Ini sama ada warna kuning, ungu, atau merah. Ini mewakili anda boleh menggunakan mantra kawalan, kekerasan, atau kerosakan untuk memusnahkannya. Sekiranya anda tidak mempunyai warna yang dilengkapi maka anda juga boleh membuang objek seperti pod yang berdekatan. Akhir sekali, anda boleh mencuba bersembunyi di belakang tiang sebagai usaha terakhir untuk menjaga diri anda melawannya. Kaedah ini tidak begitu berkesan.

Terus terus menghindari serangannya dan gunakan mantra anda untuk menghilangkan kesihatannya dan anda akan mengalahkan penjaga pensieve dalam masa yang singkat.

Cara Menghancurkan Orbs Guardian Pensieve

Seperti yang dijelaskan di atas, anda perlu memukul bola dengan mantra berwarna yang sama pada masa yang tepat. Beberapa mantra ini untuk setiap bola yang boleh anda gunakan adalah:

 • Memusnahkan bola kuning: Gunakan mantra kawalan seperti Levioso atau Glacius. Sebarang ejaan kawalan berfungsi.
 • Memusnahkan bola ungu: Gunakan mantra kuasa seperti depulso atau flipendo. Mana -mana Angkatan Kekuatan berfungsi.
 • Memusnahkan bola merah: Gunakan jampi kerosakan seperti confringo atau diffindo. Mana -mana ejaan kerosakan berfungsi.

Pastikan anda membuang mantra ini ketika penjaga mengecas orb. Ini akan meningkatkan peluang anda untuk tidak terkena.

Yang merangkumi panduan ini mengenai bagaimana untuk mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy & memusnahkan bola. Untuk lebih banyak panduan mengenai permainan ini, anda harus mencari kami Hogwarts Legacy Wiki berguna.

Cara Menghancurkan Orb & Mengalahkan Pensieve Guardian di Hogwarts Legacy

Sumber Imej: Permainan WB

Sebelum anda berhadapan dengan Ranrok, anda juga perlu menguji keberanian anda terhadap beberapa bos lain sepanjang cerita di Hogwarts Legacy. Sesetengah daripada mereka mungkin kelihatan seperti versi musuh biasa yang berkuasa, tetapi anda masih perlu menjaga kecerdasan anda tentang anda. Inilah Cara Mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy.

Hogwarts Legacy Pensieve Guardian Boss Guide

The Pensieve Guardian adalah bos utama pertama yang akan anda hadapi di Hogwarts Legacy, dan ia muncul pada akhir percubaan pertama dari Rackham dan Rookwood. Ia mungkin kelihatan seperti versi besar penjaga biasa, tetapi ia mempunyai lebih banyak kesihatan dan beberapa langkah rumit untuk mengambil perhatian.

Sebelum perjuangan, pastikan anda mempunyai Levioso dan Accio yang dilengkapi dengan slot ejaan yang anda berikan. Dua slot yang lain cukup fleksibel, dan kami mempunyai confringo dan incendio yang dilengkapi.

Pensieve Guardian di Hogwarts Legacy

Terdapat benar -benar tiga perkara utama untuk diperhatikan semasa perjuangan dengan Pensieve Guardian, seperti yang disenaraikan di bawah:

 • Tekan bulatan untuk mengelak ke sisi apabila penanda bahaya merah muncul pada watak anda.
 • Tekan Penjaga Pensieve dengan Levioso ketika ia mula menyenaraikan bola kuning di tangannya.
 • Tekan Penjaga Pensieve dengan Accio apabila ia mula menyerlahkan bola ungu di tangannya.

Cara memusnahkan bola di warisan Hogwarts

Kedua -dua mata terakhir yang disenaraikan di atas adalah penting; Anda perlu memukul bos dengan ejaan yang betul kerana ia menyerlahkan bola untuk mencetuskannya, atau ia akan menangani jumlah kerosakan yang dahsyat kepada anda. Khususnya, anda perlu memadankan warna ejaan orb atau hanya merosakkan kerosakan tulen untuk memecahkannya:

 • Merah: Incendio dan Confringo
 • Kuning atau Ungu: Glacius dan Descendo

. Setelah terkejut, anda boleh memukul penjaga dengan mantra biasa dan sihir kuno.

Mengenai Partway Melalui Perjuangan, anda juga perlu mula menggunakan Protego untuk membelokkan beberapa mantra yang salah, tetapi ini tidak sepatutnya terlalu sukar kerana penanda bahaya kuning akan muncul sebelum mantra memukul anda.

Itu sahaja yang perlu anda ketahui Cara Mengalahkan Penjaga Pensieve di Hogwarts Legacy. Pastikan anda mencari Twinfinite untuk lebih banyak petua dan maklumat mengenai permainan.

 • Cara Mengalahkan U-3 PESANTA BOSS dalam Resident Evil 4 REMAKE CARA YANG SELESAI
 • Cara Menukar Penampilan di Baldur’s Gate 3 (BG3)
 • Baldur’s Gate 3 Update 3 Patch Notes, dijelaskan
 • Semua Kod Sekeping Legacy untuk Ganjaran Roblox Percuma (September 2023)
 • Cara Memperbaiki Eye of the Storm Bug di Starfield

Mengenai Pengarang

Zhiqing Wan

Zhiqing adalah editor ulasan untuk Twinfinite, dan lulusan sejarah dari Singapura. Beliau telah berada di industri media permainan selama sembilan tahun, menjelajah melalui showfloors, persidangan, dan menghabiskan jumlah yang tidak masuk akal membuat spreadsheet mendalam untuk min-max-y rpgs. Apabila dia tidak menyanyikan pujian Kindle Amazon sebagai ciptaan teknologi terbesar dalam dua dekad yang lalu, anda mungkin dapat menemuinya di lubang arnab darisoft.