Cara mengalahkan Leviathan dalam pembuatan semula ruang mati., Leviathan | Dead Space Wiki | Fandom

Leviathan

Walau bagaimanapun, perkara -perkara yang tidak akan dirancang, jadi kami telah terperinci dengan tepat di ruang mati di bawah. Walaupun panduan ini adalah untuk pembuatan semula, strategi umum untuk mengalahkan Leviathan adalah sama jika anda memainkan ruang mati asal.

Cara mengalahkan Leviathan dalam pembuatan semula ruang mati

Panduan ini akan menerangkan Boss Fight Mechanics dan memberitahu anda bagaimana untuk mengalahkan Leviathan dalam Bab 6 Rakaman Ruang Mati!

Panduan ini adalah untuk pembuatan semula ruang mati, yang dikeluarkan pada tahun 2023!

Untuk tempoh Bab 6, Ishak telah bekerjasama dengan Dr. Elizabeth Cross untuk menghentikan udara beracun daripada menyebarkan di sekitar usg ishimura. Menggunakan enzim khas, Isaac akan menyuntik nekromorf wheezer supaya ia juga akan menjejaskan sumbernya. Ini gagal sehingga Ishak mesti pergi satu demi satu dengan gundukan gergasi daging yang digelar “Leviathan”.

Leviathan akan berada dalam simpanan makanan yang tidak jauh dari awal peta dalam hidroponik. Di sini anda akan mempunyai stesen simpanan dan kios kedai. Pastikan untuk menyimpan pada mana -mana pek peluru dan med yang anda perlukan untuk perjuangan.

Anda kemudiannya ingin menuju ke penyimpanan makanan dan mengaktifkan Airlock dalam usaha untuk memusnahkan Leviathan ke angkasa. Ishak dan Elizabeth akan bercakap sedikit dengan Ishak dengan idea gila untuk melawan binatang itu sendiri.

Bagaimana melawan leviathan

Apabila lampu menyala dalam simpanan makanan, anda akan disambut oleh binatang berisi yang mengerikan ini yang kami panggil Leviathan. Jangan biarkan penampilannya menipu anda, kulitnya lebih buruk daripada gigitannya. Akan ada banyak peluru, pek med, dan kanister letupan yang terapung di dalam bilik ini yang boleh anda gunakan semasa perjuangan.

Untuk bahagian pertama pertempuran, Leviathan akan melancarkan salah satu daripada tiga tentakelnya terhadap anda. Ini mudah untuk dielakkan kerana semua yang perlu anda lakukan adalah strafe kiri atau kanan ketika mereka pergi.

Mereka akan terjebak di dinding bertentangan dengan sedikitnya mendedahkan kelompok kuning. Tembak cluster ini cukup masa untuk memusnahkan tentakin. Lakukan ini untuk setiap tentakel untuk memulakan fasa seterusnya.

Leviathan akan mengaum dan mendedahkan sasaran utama baru anda yang tersembunyi di dalam mawinya. Selalunya ia akan menjadi gemuruh, mengambil kesempatan itu untuk menembak kelompok di dalamnya. Anda juga boleh membuang kanister letupan di tempat ini jika anda ingin menyelamatkan peluru atau kehabisan peluru.

Walaupun berhati -hati seperti sekarang ia akan mula menembak kelompok letupan pada anda. Anda boleh mengelak ini, menembak ini, atau menjemput mereka dengan kinesis untuk membuang titik lemah Leviathan.

Setelah anda merosakkannya cukup, leviathan akan menyusun semula tiga tentakel dan mengisi bilik dengan gas toksik. Sekarang perlumbaan untuk mengalahkan binatang itu sebelum anda kehabisan oksigen.

Mengekalkan pergerakan yang berterusan dengan menyerang kiri dan kanan untuk mengelakkan kedua -dua tentakel dan kelompok. Jangan repot -repot menembak tentakel dan fokus pada kluster di dalam leviathan.

Ketika mengalahkan Leviathan akan lemas dan dilancarkan ke angkasa. Airlock akan menutup membolehkan anda mengambil nafas dan mengambil apa -apa rompakan di sekeliling anda mungkin terlepas. Ini adalah tempat yang baik untuk mendapatkan banyak pek peluru dan med jadi pastikan untuk memeriksa setiap sudut!

Dan dengan itu, anda akan mengalahkan Leviathan dan kini boleh meneruskan ke Bab 7 ruang mati! Saya harap anda dapati panduan ini membantu dalam usaha anda untuk membunuh leviathan!

Leviathan Boss Fight Walkthrough In Dead Space Remake

Ini adalah ringkasan langkah demi langkah tindakan yang perlu anda ambil untuk mengalahkan Leviathan dalam permainan video Rakaman Dead Space.

Arahan

 1. Saham pada sebarang bekalan yang anda perlukan sebelum pertarungan bermula.
 2. Masukkan simpanan makanan dan mulakan perjuangan.
 3. Strafe ke tepi untuk mengelak tentakel dan menembak kelompok mereka.
 4. Tembak kelompok dalaman Leviathan ketika ia mengaum.
 5. Cepat dalam fasa terakhir dan abaikan tentakel dengan strafing.
 6. Selesaikan leviathan dengan menembak pada kelompok dalamannya.

Leviathan

Leviathan adalah nekromorph yang besar dan amorf yang ditemui di USG Kemudahan penyimpanan makanan semasa wabak di atas kapal.

Latar belakang []

Leviathan bertembung dengan USG Ishimura Semasa melayang melalui ruang angkasa. . Ini akan menyumbang jisim tambahan yang ada, bersama -sama dengan kandungan simpanan makanan. Ishimura Diangkat dengan graviti gravity, kerana ini akan menjadikannya layak untuk melayang ke kapal sendiri.

Setelah berlanggar dengan kapal, Leviathan masuk ke dek Hydroponics dan membongkar dirinya di dalam kemudahan penyimpanan makanan. Tidak lama selepas itu, saluran rasuah mula merebak pada kadar eksponen yang berdekatan dengan leviathan dan terus mengatasi banyak dek. Tahap oksigen kapal menjadi kritikal akibatnya, dan dengan penciptaan necromorphs yang tidak dikenali racun yang dikenali sebagai pengikat, dek hidroponik menjadi tidak dapat menyokong kehidupan manusia. Elizabeth Cross menemui binatang itu dan digelar dengan namanya.

Ulasan Pakar Gamespot

26 Januari 2023

Permainan Asal []

CEC Agent Zach Hammond juga menemui Leviathan sebagai dek Hydroponics kehilangan semua udara bernafas. Tidak lama selepas ini, Isaac Clarke, menasihatkan Leviathan oleh Kendra Daniels, tiba di dek dan dimaklumkan oleh Hammond mengenai keberadaan makhluk itu. . Walau bagaimanapun, racun itu tidak begitu berkesan dan Clarke dipaksa untuk menyelesaikan perkara itu secara paksa.

Memasuki kawasan penyimpanan makanan yang racun memberikan akses Clarke dengan melemahkan Leviathan sedikit sebanyak, Clarke menarik senjata dan membunuh makhluk itu.

2023 REMAKE []

Keos-Masons-Slug-Polishing-02

Dalam pembuatan semula, latar belakang dan penempatan Leviathan tetap sama seperti yang asal. Walau bagaimanapun, selepas ia dibuang ke angkasa apabila dikalahkan oleh Ishak, ia berpegang pada Ishimura ‘antena komunikasi s, kembali sebagai Leviathan Remnant, pada dasarnya mengambil tempat slug. Ishak terpaksa melawan dan membuangnya dari antena untuk Kendra Daniels untuk menghubungi USM Keberanian, praktikal menggantikan slug sebagai bos. Setelah dikalahkan lagi, makhluk itu akhirnya mati dan hanyut ke angkasa sebagai jisim yang tidak bermaya.

Strategi []

 • Pertama, jangan berhenti bergerak.
 • Leviathan mempunyai dua kaedah menyerang. Pertama, ia menggunakan salah satu daripada tiga tentakelnya untuk menyapu di kawasan Ishak itu berdiri. Oleh kerana perjuangan berlaku di Zero-G, dia dapat mengelak serangan dari melompat dari lantai ke siling atau sebaliknya. Ishak juga boleh dengan pasti menghindari serangan tentakel dengan bergerak terus kiri atau kanan ketika Leviathan mengayunkan mereka kepadanya.
  • . Bertujuan tepat di atas tentakel ketika memulakan serangannya adalah taktik yang baik. Senjata balok kenalan juga merupakan pilihan yang layak untuk ini.
   • Setelah memusnahkan tentakel, Leviathan akan menggunakan serangan baru, yang terdiri daripada meludahkan bom organik melalui mulut tengahnya di mana terasnya, yang berada di dalamnya, menjadi terdedah secara ringkas.
   • Menembak di teras setelah selesai meludahkan voli bom atau menggunakan kinesis untuk merebut pod dan melemparkannya kembali ke mulut Leviathan, adalah strategi yang baik. Pod sama ada akan bertembung dengan pod lain Leviathan telah melepaskan, menyebabkan letupan, atau akan bertembung dengan teras Leviathan, berurusan dengan kerosakan. Terdapat juga kanister gas yang terapung di sekitar ruang yang boleh dilemparkan dengan kinesis.
   • Sebagai alternatif, menembak secara langsung di pod sendiri juga akan melemparkannya kembali, jika tidak secara langsung meletupkan mereka di dalam mulut makhluk, menangani kerosakan besar -besaran. Ini boleh dikatakan kaedah yang paling berkesan untuk menyingkirkan binatang itu. Pada kesukaran yang lebih rendah, leviathan boleh dibunuh dalam satu kitaran pod-spitting jika seseorang berjaya meletupkan semuanya di dalam mulutnya, dengan itu menamatkannya dalam masa kurang dari satu minit. Pemotong plasma yang ditingkatkan dengan baik sangat sesuai untuk pekerjaan ini kerana ia akan meletupkan pod dalam satu hit. Pada kesukaran yang lebih tinggi, mungkin memerlukan dua kitaran yang berjaya untuk memusnahkan Leviathan, namun daya maju kaedah tetap tidak berubah.

   Leviathan Remnant []

   • Remnant Leviathan mempunyai pelbagai serangan yang digunakan terhadap Ishak, yang kebanyakannya ada dalam pertemuan sebelumnya dengannya. Yang pertama adalah menembak ia tentakel ke hadapan untuk memukul Ishak. Makhluk itu menimbulkan tentakelnya sebelum mencolok, jadi Ishak perlu keluar dari masa ke masa untuk mengelakkan kecederaan. Leviathan juga boleh menggunakan tentakelnya untuk menyapu array comms.
   • Satu lagi serangan yang dimiliki oleh Leviathan Remnant meludah beberapa bom organik dari pelbagai bukaan di badannya.
    • Oleh kerana perjuangan berlaku di Zero-G, Ishak dapat mengelakkan kerosakan dengan terbang keluar dari jalan.
    • . Nasib baik, array Comms mempunyai beberapa meriam, walaupun sisa leviathan akan terus memusnahkan mereka dengan setiap bintik lemahnya.

    Trivia []

    • Istilah Leviathan sering digunakan secara sinonim dengan raksasa laut, Merujuk kepada raksasa nama yang sama dari Perjanjian Lama Alkitab, yang dikatakan sebagai “ikan besar” yang menelan watak alkitabiah, Jonah. Cross juga memetik Mazmur 74:14 dalam pembuatan semula kekalahan makhluk: “Dan, anda menghancurkan kepala Leviathan- dia akan menjadi daging bagi mereka yang berada di padang gurun.”
    • Dalam bahasa Ibrani moden, perkataan itu hanya bermaksud “ikan paus”. Sastera esoterik dan ghaib tertentu telah menggambarkannya sebagai penjaga pintu neraka, dan salah satu daripada tujuh putera itu. [2]
    • Hampir tidak ada yang ditunjukkan mengenai struktur biologi Leviathan selain bahagian depannya.
    • Leviathan sangat berat, beratnya lebih dari 10 kiloton (10,000 tan/22,046,000 pound). Dengan mengandaikannya dibuat sepenuhnya dari manusia yang dikombinasikan, matematik asas menentukan bahawa ia akan terdiri daripada kira -kira 169,492 orang berat rata -rata. Walau bagaimanapun, memandangkan Leviathan terletak di teluk penyimpanan makanan kosong yang digambarkan sebagai mengandungi lebihan makanan di salah satu balak audio yang ditinggalkan oleh Elizabeth Cross, nampaknya jelas bahawa leviathan, walaupun pada mulanya besar, mungkin tumbuh hingga 10 kiloton oleh Menggabungkan biomas dari kawasan penyimpanan makanan ke biomassa asal.
    • Leviathan adalah bos Necromorph pertama yang dihadapi oleh Ishak.
    • Leviathan adalah salah satu daripada beberapa bentuk kehidupan nekromorph dalam keseluruhan siri yang akan dirujuk secara langsung oleh namanya; Yang lain adalah minda sarang, bulan, dan nexus.
    • Terdapat gangguan yang menyebabkan animasi Leviathan untuk menetapkan semula animasi “hidup” setelah dibunuh. Selepas Ishak membunuhnya dan keluar ke bilik kawalan kualiti udara, kemudian kembali ke simpanan makanan, leviathan akan kelihatan seolah -olah masih hidup. Walau bagaimanapun, ia tidak. Ini juga berlaku dengan bos slug.
     • Sekiranya anda cukup dekat dengannya, bagaimanapun, ia semula dan memulakan fasa pertama pertempuran lagi. Walau bagaimanapun, apabila tentakel dimusnahkan, sista tidak keluar seperti sebelumnya. Ia tetap di negeri ini sebelum mulut-mulut dan tetap seperti itu sehingga anda meninggalkan dan mengaktifkan semula gangguan. Pemain mampu memasuki dan keluar dari bilik ketika “pertempuran” bermula lagi. (Ini hanya dicuba setelah memuatkan fail simpan).

     Cara mengalahkan bos Leviathan di Dead Space

     The Leviathan adalah bos di kedua -dua Ruang mati pembuatan semula, dan yang asal.

     Sebaik sahaja anda meneutralkan lapan pengikat dalam Bab 6, anda boleh memasuki Kawasan Penyimpanan Makanan di Hydroponics untuk mencuba dan mengeluarkan Leviathan.

     Walau bagaimanapun, perkara -perkara yang tidak akan dirancang, jadi kami telah terperinci dengan tepat Cara mengalahkan bos Leviathan di ruang mati di bawah. Walaupun panduan ini adalah untuk pembuatan semula, strategi umum untuk mengalahkan Leviathan adalah sama jika anda memainkan ruang mati asal.

     Sekiranya anda mencari variasi sisa, kami mendapat halaman pada pertarungan bos leviathan dalam bab 8.

     Leviathan akan bangun ketika anda cukup dekat, dan anda akan tahu tentakel akan menyerang anda ketika menjerit. Klik R3 untuk meningkatkan pada akhir jeritan ini untuk mengelak serangan.

     Perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk mengalahkan bos Leviathan di ruang mati adalah tunggu sehingga salah satu serangan tentakelnya, maka merosakkan kantung yang bercahaya di tentakin menyerang. Anda boleh menggunakan senjata jangka panjang anda seperti pemotong plasma atau balok kenalan untuk merosakkan kantung, atau menggunakan kinesis pada kanister merah yang terapung di dalam bilik, kemudian membuangnya.

     Apabila anda merosakkan Leviathan cukup dengan menembak di tentakelnya, mereka akan berundur dan mulut di tengah akan dibuka, menembak projektil di Ishak. Serang mulut ini apabila dibuka. Rasuk kenalan sesuai untuk ini.

     Dalam pembuatan semula, apabila anda merosakkan mulut Leviathan cukup, gas akan dibebaskan dan tentakel akan kembali menyerang anda. Tidak ada gas yang asal, tetapi tentakel juga akan kembali.

     Ini adalah fasa terakhir perjuangan bos Leviathan, dan anda mesti bertukar antara merosakkan mulut dan kantung bercahaya di tentakel Ketika mereka kelihatan akhirnya mengalahkan Leviathan di ruang mati.

     Dengan Leviathan Mati, anda boleh kembali ke Hydroponics dan menyimpulkan Bab 6.

     Untuk melihat kandungan ini sila dapatkan penargetan kuki. Urus tetapan kuki

     Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

     Eurogamer mengalu -alukan video dari semua jenis, jadi log masuk dan sertai komuniti kami!

     Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
     Topik dalam artikel ini

     Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

     • Ruang mati (pembuatan semula) Ikuti
     • Ea Ikut
     • Seram mengikuti
     • Motif Studio Ikut
     • PC Ikut
     • Xbox Series X/s Ikut

     Ikuti semua topik Lihat 2 lagi

     Tahniah atas ikut pertama anda!

     Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

     Melanggan Eurogamer.Surat Berita Harian Bersih

     Dapatkan hari yang paling banyak dibincangkan mengenai cerita terus ke peti masuk anda.

     Penulis Panduan Kanan

     Jessica adalah penulis panduan dari Ireland Utara yang suka menjerit di TVnya. Selalunya di filem seram, kadang -kadang di Fortnite Win. Apabila tidak merosakkan tali vokalnya, Jessica suka menekankan inventorinya dalam RPG, dan tersesat di dunia terbuka.