Cara Mendapatkan Tengkorak Layu Di Minecraft Mudah, Layu Skeleton – Minecraft Wiki

Minecraft Wiki

Pemain perlu mendapatkan tengkorak yang lebih layu untuk memberi gambaran kepada orang ramai. Tengkorak ini tidak terlalu sukar untuk mendapatkan, tetapi pemain perlu melawan beberapa perusuh minecraft lain untuk mendapatkannya.

Cara Mendapatkan Tengkorak Layu di Minecraft dengan mudah

The Wither adalah kumpulan bos di Minecraft yang pemain mungkin mempunyai masa yang sukar mengalahkan jika mereka tidak mempunyai bahan yang betul. Yang layu berasal dari yang lebih baik tetapi juga boleh dilahirkan di dunia di seluruh dunia.

The Wither adalah kumpulan mayat maut yang menembak tengkorak letupan ke arah pemain. Mob ini adalah bos kedua dalam permainan (yang pertama menjadi naga Ender), tetapi beberapa pemain mengatakan yang lebih sukar untuk dikalahkan.

Apabila layu dibunuh, ia akan menjatuhkan bintang yang lebih baik, yang mana pemain boleh masuk ke dalam inventori mereka. Item ini digunakan untuk membuat suar yang dapat memberi pemain yang sejuk. The Wither juga akan menjatuhkan kira -kira 50 orbs pengalaman.

The Wither bukanlah orang yang secara semula jadi pemijahan. Ini bermakna pemain perlu mengumpulkan bahan yang diperlukan dan menanamnya secara manual. The Wither dilahirkan menggunakan empat blok pasir jiwa atau tanah, dan tiga tengkorak skeleton layu.

Pemain juga boleh menggunakan pesona dan susu untuk mengatasi beberapa serangan yang layu. Susu akan mengurangkan sebahagian daripada kerosakan yang diambil oleh pemain dari tengkorak letupan.

Pemain perlu mendapatkan tengkorak yang lebih layu untuk memberi gambaran kepada orang ramai. Tengkorak ini tidak terlalu sukar untuk mendapatkan, tetapi pemain perlu melawan beberapa perusuh minecraft lain untuk mendapatkannya.

Dalam artikel ini, pemain akan belajar bagaimana untuk mendapatkan tengkorak layu di minecraft dengan mudah.

Mendapatkan tengkorak layu di minecraft

Mereka datang dari mana?

Tengkorak Wither datang dari kerangka layu di Minecraft. Ini adalah perusuh yang mematikan dalam permainan, dan pemain hanya akan menemui mereka dalam masa yang sama. Adalah disyorkan bahawa pemain mengambil perisai dengan mereka ketika cuba mengambil orang -orang perusuh ini.

Agar tengkorak layu jatuh, pemain mesti membunuh kerangka layu. Tidak dijamin bahawa pemain akan mendapat tengkorak tengkorak setiap kali, tetapi ada 2.5% kemungkinan bahawa orang ramai akan menurunkannya setelah mati.

Pemain minecraft boleh memohon pesona rompakan ke pedang mereka untuk meningkatkan peluang ini. Peluang pemain mendapat tengkorak tengkorak meningkat sebanyak 1% pada setiap peringkat penjarahan, dengan maksimum 5.Peluang 5%.

Apa yang digunakan untuk?

Sebab utama pemain mahu tengkorak layu adalah untuk menanam bos Minecraft Mob, yang layu. Pemain akan memerlukan tiga tengkorak untuk menanam orang ramai, dan apabila bos terbunuh, ia akan menjatuhkan banyak XP dan rampasan yang jarang berlaku.

Pemain juga boleh memakai tengkorak sebagai topi keledar. Memakai topi keledar ini membolehkan pemain tidak diserang oleh perusuh tertentu. Walau bagaimanapun, pemain mesti mempunyai perisai emas bersama dengan kepala.

Sekiranya pemain hanya berjalan -jalan dengan kepala, Mobs masih akan cuba menyerang pemain. Untuk memperbaikinya, membuat set perisai emas menggunakan jongkong emas. Blok keemasan boleh didapati di dunia dan di bawah dan dicelupkan ke dalam jongkong.

Pemain juga boleh menggunakan tengkorak ini sebagai blok hiasan.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Wither Skeleton

Artikel ini mengenai varian rangka. Untuk bos, lihat layu.

Wither Skeleton

 • Berdiri
 • Penargetan

Berdiri

Penargetan

Kesihatan

20 × 10

Klasifikasi

Tingkah laku

Bertelur

Benteng Nether
Apabila layu mencapai separuh kesihatan ‌ [ Hanya ]

Kerosakan

Huru -hara:
Bersenjata
Mudah: 5
Normal: 8
Keras: 12 × 6
Tidak bersenjata
Mudah: 2
Normal: 2
Keras: 3
Layu:
1 per 2 saat
Layu selama 10 saat ()

Semulajadi
peralatan

Perincian

Saiz

Ketinggian: 2.4 blok
Lebar: 0.7 blok

Dalam Edisi Bedrock:
Ketinggian: 2.412 blok
Lebar: 0.864 blok

Kelajuan

0.25 ketika terbiar dan 0.3125 ketika menyerang

Skeleton Wither adalah varian hitam yang tinggi dari kerangka yang dilengkapi dengan pedang batu yang menimbulkan kesan racun seperti. Mereka dijumpai secara eksklusif di kubu nether dan merupakan satu -satunya sumber tengkorak rangka layu, serta satu -satunya sumber arang batu yang boleh diperbaharui.

Kandungan

Pemijahan []

Skeleton layu bertelur di kubu nether pada tahap cahaya antara 0 dan 7, dalam kumpulan sehingga 4. Mereka adalah satu -satunya perusuh yang boleh menanam di dalam mawar yang lebih lama kerana imuniti mereka terhadap kesan yang merosakkan.

Halloween []

Ciri ini eksklusif untuk Edisi Java.

Di Halloween, rangka layu mempunyai 22.5% peluang pemijahan memakai labu yang diukir dan 2.5% peluang pemijahan memakai jack o’lantern . Ini tidak digugurkan, kecuali apabila dibunuh dengan penjarahan, yang mempunyai peluang 1-3% untuk jatuh bergantung pada tahap penjarahan.

Withers []

Ciri ini eksklusif untuk Edisi Bedrock.

The Wither memancarkan 3-4 rangka layu apabila di bawah separuh kesihatan pada kesukaran yang normal dan sukar.

Joki []

Ciri ini eksklusif untuk Edisi Bedrock.

Labah -labah dan labah -labah gua yang ditanam di dalamnya mempunyai 0.8% Peluang Memancarkan Kerangka Layu Di Punggung Mereka Dan Membentuk Joki Spider. Labah -labah tidak secara semula jadi bertelur dalam dimensi ini.

Jatuh []

 • 0 hingga 2 tulang s. Penurunan maksimum meningkat sebanyak 1 setiap tahap penjarahan, dengan maksimum 0 hingga 5 tulang dengan rompakan III.
 • Terdapat 1 ego3 peluang untuk menjatuhkan arang batu tunggal . Setiap tahap penjarahan meningkatkan kejatuhan maksimum sebanyak 1, sehingga penjarahan saya jatuh 0-2 arang batu dengan purata 0.75 arang batu setiap membunuh, merampas II jatuh 0-3 arang batu dengan purata 1.2 arang batu setiap membunuh dan merampas III jatuh 0-4 arang batu dengan purata 1.67 arang batu setiap membunuh.
 • 2.5% peluang untuk menjatuhkan tengkorak rangka yang layu apabila dibunuh oleh pemain atau menjinakkan serigala. Penjarahan meningkatkan peluang sebanyak 1% setiap level ‌ [ Edisi Java sahaja ] atau 2% setiap peringkat [[ Edisi Bedrock sahaja ], untuk maksimum 5.5%‌ [ Edisi Java sahaja ] atau 8.5%‌ [ Edisi Bedrock sahaja ] Peluang dengan penjarahan III. Tengkorak mereka selalu jatuh jika dibunuh oleh creeper yang dikenakan, walaupun hanya satu kepala jatuh jika banyak yang dibunuh oleh letupan yang dikenakan yang sama.
 • 8.5% peluang menjatuhkan pedang batu yang tidak disengaja yang mempunyai ketahanan rawak. Peluang ini meningkat sebanyak 1% setiap tahap penjarahan, maksimum 11.Peluang 5% dengan rompakan III.
 • 5 Pengalaman Orbs Ketika dibunuh oleh pemain atau menjinakkan serigala, dan tambahan 1-3 dijatuhkan setiap peralatan yang dilahirkan secara semulajadi tidak jatuh mati.
  • Kerana semua kerangka layu bertelur dengan pedang batu, masing -masing dengan berkesan turun 6-8 jika pedang tidak jatuh.
  • Sekiranya kerangka layu tidak jatuhkan pedang batu, ia jatuh kefahaman 5 sebaliknya.

  Tingkah laku []

  Skeleton Wither bersiar -siar tanpa tujuan ketika terbiar, tetapi pecut untuk menyerang pemain, golem salji, golem besi, penyu bayi, piglins, dan piglin brutes. Mereka melarikan diri dari serigala tetapi membalas jika diserang.

  Apabila entiti diserang oleh kerangka yang lebih layu dalam sebarang kesukaran, ia ditimbulkan dengan kesan yang lebih baik selama sepuluh saat, yang menjadikan bar kesihatan hitam (× 10) dan menurunkannya dengan 1 setiap dua saat, sama seperti racun, kecuali ia boleh menyebabkan kematian.

  Sebilangan kerangka layu mungkin mempunyai keupayaan untuk mengambil gear jatuh dalam kesukaran yang normal dan sukar. Peluang bergantung pada kesukaran serantau, sehingga 55% daripadanya mampu memungut pedang lebih tinggi daripada tiang batu ditambah dengan mana -mana perisai. Kerangka layu tidak pernah mengambil busur; dalam Edisi Java, Sekiranya mereka memegang busur (yang boleh dilakukan dengan /memanggil Wither_skeleton ~ ~ ~ ]>) mereka menembak anak panah yang menyala walaupun busur mereka tidak terpesona. Mereka tidak boleh menggunakan silang silang.

  Kerangka layu kebal terhadap api dan kesan layu. Mereka masih mencari naungan atau air semasa siang hari jika mereka berada di dunia walaupun mereka tidak terbakar di bawah sinar matahari. Seperti kebanyakan perusuh undead, mereka tenggelam di dalam air tetapi tidak tenggelam, disembuhkan oleh kerosakan segera dan dirugikan oleh kesan kesihatan segera, kebal terhadap regenerasi dan kesan racun dan tidak diserang oleh layu.

  Dalam Edisi Bedrock, Pemain boleh membakar mereka dengan membuang trident terpesona dengan menyalurkan semasa ribut petir.

  Bunyi []

  Edisi Java:
  Skeleton Wither Gunakan kategori bunyi makhluk yang bermusuhan untuk peristiwa bunyi yang bergantung kepada entiti.

  Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
  jarak
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle3.Ogg Wither Skeleton Rattles Makhluk bermusuhan Secara rawak entiti .wither_skeleton .ambien Sarikata .entiti .wither_skeleton .ambien 1.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_death2.Ogg Wither Skeleton mati Makhluk bermusuhan Apabila kerangka layu mati entiti .wither_skeleton .kematian Sarikata .entiti .wither_skeleton .kematian 1.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt4.Ogg Skeleton layu sakit Makhluk bermusuhan Apabila rangka layu rosak entiti .wither_skeleton .sakit Sarikata .entiti .wither_skeleton .sakit 1.0 0.8-1.2 16
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step4.Ogg Jejak langkah Makhluk bermusuhan Sementara kerangka layu berjalan entiti .wither_skeleton .langkah Sarikata .blok .generik .jejak langkah 0.15 1.0 16
  Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_idle3.Ogg Makhluk bermusuhan Secara rawak Mob .rangka .katakan 1.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: Skeleton_death.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila kerangka layu mati Mob .rangka .kematian 1.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_hurt4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila rangka layu rosak Mob .rangka .sakit 0.7 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: skeleton_step4.Ogg Makhluk bermusuhan Sementara kerangka layu berjalan Mob .rangka .langkah 1.0 0.8-1.2
  Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_idle3.Ogg Makhluk bermusuhan Secara rawak entiti .wither_skeleton .ambien 1.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_death2.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila kerangka layu mati entiti .wither_skeleton .kematian 1.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_hurt4.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila rangka layu rosak entiti .wither_skeleton .sakit 1.0 0.8-1.2
  https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: wither_skeleton_step4.Ogg Makhluk bermusuhan Acara bunyi yang tidak digunakan [Bunyi 1] entiti .wither_skeleton .langkah 0.15 1.0

  Nilai Data []

  ID [ ]

  Nama Pengenalpastian Tag Entiti (JE) Kunci Terjemahan
  Wither Skeleton wither_skeleton rangka entiti.Minecraft.wither_skeleton
  Nama Pengenalpastian ID angka Kunci Terjemahan
  Wither Skeleton wither_skeleton 48 entiti.wither_skeleton.nama

  Data entiti []

  Wither Skeleton Mempunyai data entiti yang berkaitan dengan mereka yang mengandungi pelbagai sifat. Kerangka layu lebih tinggi daripada kerangka.

  • Data entiti
   • Tags biasa bagi semua entiti
   • Tags biasa kepada semua perusuh

   Pencapaian []

   Ikon Pencapaian Penerangan dalam permainan Keperluan sebenar (jika berbeza) Gamerscore diperolehi Jenis Piala (PS4)
   PS4 Yang lain
   Duel Sniper Bunuh kerangka dengan anak panah dari lebih dari 50 meter. Gunakan anak panah yang dilancarkan untuk membunuh kerangka, joki labah -labah, kerangka layu, atau sesat dari 50 atau lebih blok,. 30g Gangsa

   Kemajuan []

   Ikon Kemajuan Penerangan dalam permainan Ibu bapa Keperluan sebenar (jika berbeza) Lokasi sumber
   Spooky Scary Skeleton
   Dapatkan tengkorak rangka layu Kubu yang dahsyat Mempunyai tengkorak rangka layu dalam inventori anda. nether/get_wither_skull
   Pengembaraan
   Pengembaraan, penerokaan dan pertempuran Bunuh mana -mana entiti, atau dibunuh oleh mana -mana entiti. Pengembaraan/Root
   Pemburu raksasa
   Bunuh mana -mana raksasa yang bermusuhan Pengembaraan Bunuh satu Daripada 34 orang ramai:

   Sejarah []

   Edisi Java
   1.4.2 12W36A Tambah rangka layu.
   12w38b Kerangka layu kini bertelur lebih kerap.
   1.4.4 1.4.3 Kerangka layu kini boleh berlari ke arah pemain.
   1.8 14W11a Kerangka layu kini lari dari creepers yang akan meletup.
   14W30A Skeleton layu kini menjatuhkan tengkorak mereka ketika dibunuh oleh creeper yang dikenakan.
   Senjata yang memegang kedudukan kerangka layu telah diubah.
   1.8.1 pra1 Kerangka layu tidak lagi lari dari creepers yang akan meletup.
   1.9 15W31A Kerangka layu sekarang menurunkan lengan mereka ketika terbiar dan mengayunkan tangan mereka ketika merosakkan sesuatu.
   Kerangka layu sekarang kadang -kadang (11% kali) bertelur dengan tangan kiri mereka sebagai tangan utama mereka.
   Kerangka layu kini mempunyai keupayaan untuk memegang barang -barang di kedua -dua tangan mereka.
   15W39A Kerangka layu kini sedikit lebih pendek (2.4 blok tinggi daripada 2.535) dan sempit (0.7 blok bukan 0.72).
   1.10 16W20A Menambah telur bertelur berasingan untuk kerangka layu.
   pra2 Telur Spawn Skeln yang layu telah dikeluarkan.
   1.11 16W32A Telur Spawn Skeln yang layu telah ditambah semula.
   ID entiti telah diubah berubah dari kerangka ke wither_skeleton, tag skeletontype dikeluarkan.
   Nama dalam permainan Skeleton yang layu kini “Wither Skeleton” bukannya “Skeleton”.
   16W39A Kerangka layu kini mempunyai bunyi mereka sendiri.
   1.13 18W19a Kerangka layu sekarang tenggelam di bawah air.
   Skeleton layu tidak lagi tenggelam di bawah air.
   1.14 18W43A Tekstur rangka layu telah diubah.
   Kerangka layu kini kebal terhadap kesan layu.
   28 September 2019 Mengumumkan Piglins, yang menyerang kerangka.
   1.15 19W37a Perusuh yang menelan memakai labu yang diukir atau Jack O’Lanterns di Halloween tidak lagi menjatuhkannya.
   1.16 20W07A Tambah babi, yang menyerang kerangka.
   20W10A Skeleton layu kini menyerang piglins pada pandangan. [1]
   20W21A Skeleton layu kini menjadi satu -satunya perusuh yang boleh menanam mawar.
   1.19 Pra-pelepasan 1 Kerangka layu kini bertelur dari tahap cahaya 0 hingga 11.
   1.19.3 22W46A Kerangka layu kini bertelur dari tahap cahaya 0 hingga 7 pada masa yang sama.
   Edisi Pocket Alpha
   v0.12.1 membina 1 Tambah rangka layu.
   membina 9 Kerangka layu kini lebih besar daripada rangka biasa.
   membina 12 Menambah bunyi baru untuk kerangka yang akan mati.
   v0.15.0 membina 1 Kerangka layu sekarang menurunkan lengan mereka ketika terbiar dan mengayunkan tangan mereka ketika merosakkan sesuatu.
   Menambah telur bertelur berasingan untuk kerangka layu.
   v0.16.0 membina 4 Skeleton layu kini bertelur apabila kesihatan layu mencapai 50%.
   Edisi Pocket
   1.1.0 Alpha 1.1.0.0 ID entiti telah diubah dari kerangka.Layu ke Wither_skeleton .
   Edisi Bedrock
   ? Skeleton layu tidak lagi bertelur dengan gear (atau gear terpesona).
   1.5.0 beta 1.5.0.0 Kerangka layu sekarang tenggelam di dalam air.
   Skeleton layu tidak lagi tenggelam di bawah air.
   beta 1.5.0.4 Kerangka layu kini mencari dan menyerang penyu bayi.
   1.10.0 beta 1.10.0.3 Tekstur rangka layu telah diubah.
   1.16.0 beta 1.16.0.51 Kerangka layu kini mempunyai kemampuan untuk mengambil barang.
   Tambah babi, yang menyerang kerangka.
   1.19.60 beta 1.19.60.22 Kerangka layu kini bertelur dari tahap cahaya 0 hingga 7 pada masa yang sama.
   1.20.40 beta 1.20.40.20 Kerangka layu kini mempunyai bunyi yang sama seperti dalam Edisi Java.
   Edisi Konsol Legacy
   TU19 CU7 1.12 Patch 1 1.0.1 Tambah rangka layu.
   TU31 CU19 1.22 Patch 3 Skeleton layu kini menjatuhkan tengkorak mereka ketika dibunuh oleh creeper yang dikenakan.
   TU46 CU36 1.38 Patch 15 Kerangka layu sekarang menurunkan lengan mereka ketika terbiar dan mengayunkan tangan mereka ketika merosakkan sesuatu.
   TU54 CU44 1.52 Patch 24 1.0.4 Menambah telur bertelur berasingan untuk kerangka layu.
   TU57 CU49 1.56 Patch 27 1.0.7 Skeleton layu tidak lagi takut siang dan menyerang apa sahaja yang hidup.
   TU60 CU51 1.64 Patch 30 1.0.11 Skeleton layu kini bertelur apabila kesihatan layu mencapai 50%.
   TU69 1.76 Patch 38 Kerangka layu sekarang tenggelam di dalam air.
   Skeleton layu tidak lagi tenggelam di bawah air.
   Kerangka layu kini mempunyai bunyi yang sama seperti dalam Edisi Java.
   Edisi Nintendo 3DS baru
   0.1.0 Tambah rangka layu.

   Isu []

   Isu yang berkaitan dengan “Skeleton Wither” dikekalkan pada pelacak pepijat. Melaporkan isu di sana.

   Trivia []

   • Kerangka layu tidak dapat disesuaikan dengan jurang di bawah tangga bilik ketuat nether di kubu.

   Galeri []

   Membuat []

   Halaman ini akan mendapat manfaat daripada penambahan lebih banyak gambar.

   Sila keluarkan notis ini setelah anda menambah imej yang sesuai ke artikel.
   Arahan khusus adalah: Render rangka layu menggunakan busur