Cara mencari gua -gua yang subur di Minecraft 1.19 Kemas Kini, Gua Minecraft, Blok, Mobs, dan Cara Mencari Mereka | Pcgamesn

Gua -gua minecraft, blok, perusuh, dan bagaimana mencari mereka

Flora yang sangat unik, beri cahaya tentu saja boleh dituai dan dimakan, tetapi mereka tidak mengisi semula kelaparan. Sebaliknya, gunakan Vines Berry Glow sebagai sumber cahaya, untuk pangkalan bawah tanah atmosfera atau struktur taman yang cantik. Mereka boleh ditanam dengan meletakkan beri di bahagian bawah kotoran atau blok lumut.

Cara mencari gua -gua yang subur di Minecraft 1.19 Kemas kini

Biome gua yang subur di Minecraft 1.19 Kemas kini masih merupakan salah satu kawasan paling indah dalam keseluruhan permainan. Biome gua pertama kali dikeluarkan dalam 1.18 Kemas kini Gua dan Cliffs.

Ini termasuk gua dripstone dan biomes gua yang subur. Selepas generasi dunia telah berubah secara drastik, ini boleh didapati di mana -mana di bawah tanah. Walau bagaimanapun, ada muslihat untuk mencari biome ajaib dengan cepat.

Ia adalah biome yang mengandungi semua jenis tumbuh -tumbuhan bawah tanah. Kawasan ini indah untuk disaksikan, dari glowberry yang tergantung dari siling gua ke semak azalea dan blok lumut yang tumbuh di tanah.

Lopak kecil air akan mempunyai axolotls berenang di dalamnya, dan banyak blok tanah liat juga akan menjana di sini. Ia adalah biome yang cantik untuk meneroka dan hidup kerana perusuh yang kurang bermusuhan bertelur di sini.

Mencari gua gua yang subur di minecraft 1.19 Kemas kini

Cari pokok azalea di permukaan

Mencari biome gua ini boleh menjadi sangat rumit kerana pemain perlu menggali jauh dan terus meneroka gua -gua yang gelap dan suram untuknya.

Sentiasa melawan perusuh dan perlombongan yang bermusuhan boleh meletihkan. Oleh itu, Mojang menambah ciri di mana biome dapat dijumpai lebih mudah.

Pengguna dapat menentukan lokasi gua -gua yang subur dari permukaan dengan mencari pokok azalea. Ini adalah pokok oak khas yang akan mempunyai blok daun azalea berbunga.

Ia akan mempunyai warna hijau yang berbeza dan akan mempunyai bunga merah jambu kecil di atasnya. Biome gua yang subur akan sentiasa menjana di bawah pokok ini.

Oleh itu, jika pemain mencari pokok ini, mereka mesti menggali secara strategik dan mengikuti blok kotoran berakar yang akan membawa mereka ke biome.

Terokai di bawah bioma kelembapan yang tinggi

Selain mencari pokok azalea, pengguna juga mesti tahu bahawa biome ini memerlukan banyak kelembapan di udara untuk menjana. Oleh kerana setiap bahagian mempunyai jumlah kelembapan yang ditetapkan bergantung kepada biome permukaan, mereka akan dapat mencari gua-gua yang subur di bawah biomes seperti hutan, hutan gelap, tanah bading hutan, dan taiga tumbuh lama.

Begitu juga, gua -gua yang subur tidak akan menjana di bawah biomes dengan kelembapan yang rendah seperti dataran, savana, dan hutan biasa. Ini akan menyempit dengan ketara di mana pemain harus mencari biome.

Terokai gua besar

Selain daripada spesifik ini, pemain mesti menuju ke gua -gua yang mendalam dan mula meneroka kawasan tersebut. Biome juga boleh bergabung dengan struktur yang dihasilkan secara semula jadi seperti mineshafts, penjara bawah tanah, kubu kuat, dan geod amethyst.

Pengguna akan dapat melihat biome dengan memancarkan cahaya dari anggur glowberry juga.

Gua -gua minecraft, blok, perusuh, dan bagaimana mencari mereka

Beberapa axolotls berenang dengan tidak sengaja di kolam renang di gua -gua yang subur. Salah satu axolotls adalah coklat, manakala yang lain adalah albinos dengan insang merah jambu

Tertanya -tanya bagaimana mencari Minecraft gua -gua yang subur? Kami tidak boleh menyalahkan anda. Biom bawah tanah yang indah ini mempunyai banyak barang, perusuh, dan bahan yang unik dan cantik. Menggali Bawah Tanah di Minecraft boleh menjadi cadangan yang menakutkan bagi pemain baru walaupun, terutamanya apabila anda hanya mencari tempat rahsia ini, dan bukan raksasa pembunuh.

Mungkin tidak ada lagi nafas dalam permainan kotak pasir daripada secara tidak sengaja tersandung pada gua yang bersinar dan luas sambil menjelajah bawah tanah. Walau bagaimanapun, jika anda terlalu takut untuk menuju ke kedalaman minecraft lagi, atau hanya tidak mempunyai nasib memburu gua yang subur, ada cara mudah untuk mencari mereka tanpa menetapkan kaki bawah tanah. Oleh itu, di sini adalah bagaimana untuk mencari gua -gua kecil minecraft, dan semua yang anda perlu tahu setelah anda sampai di sana.

Bagaimana untuk mencari gua -gua Minecraft yang subur: pokok -pokok azalea membawa kepada gua -gua yang subur di bawah, dan boleh diiktiraf oleh bunga lilac tersendiri di daun mereka

Cara Mencari Gua Minecraft Lush

Tidak seperti mana -mana biome bawah tanah atau struktur bawah tanah lain di Minecraft, anda boleh menemui gua -gua yang subur menggunakan mercu tanda tanah – pokok azalea. Melihat salah satu variasi oak yang jarang dan cantik ini menunjukkan bahawa akarnya membawa kepada gua yang subur.

Cukup berjalan -jalan di mana -mana biome overground di dunia minecraft anda, dan memerhatikan salah satu pokok azalea ini, yang ditunjukkan oleh bunga merah jambu yang terang yang muncul di daun mereka. Apabila anda menjumpai satu, kaedah yang paling mudah adalah untuk menggali tangga bulat di sekitar pangkalan pokok, kira -kira tiga blok dengan tiga blok, sehingga anda mencapai gua yang subur di bawah kaki anda. Seperti biasa, jangan menggali lurus atau anda mungkin jatuh ke kematian anda.

Thumbnail YouTube

Pokok azalea minecraft boleh dituai dan ditanam di tempat lain, tetapi hanya yang dihasilkan secara semula jadi akan membawa anda ke gua-gua yang subur. Untuk menanam pokok azalea anda sendiri, anda memerlukan anak pokok yang sedikit unik yang boleh didapati di gua yang subur itu sendiri, dan kelihatan seperti pokok azalea yang tinggi, satu blok. Menanam ini di mana anda ingin menanam azalea berbunga anda sendiri, dan sama ada menunggu atau menyuburkannya dengan makanan tulang, seperti yang anda lakukan pada sapling minecraft lain, dan akhirnya anda akan mempunyai pokok azalea anda sendiri.

Minecraft Gua -gua yang subur: Banyak buah beri cahaya menyala jalan melalui gua, yang mempunyai kolam kecil air, tanah liat, dan daun titisan

Blok dan barang gua Minecraft Lush

Terdapat banyak item yang unik untuk Biome Gua yang subur, jadi jika keindahan mereka sendiri tidak cukup alasan untuk menceburkan diri ke salah satu sistem gua ini, barang -barang langka yang boleh anda kumpulkan di sana mungkin ada.

Beri cahaya

Beri Cahaya terbentuk di atas tumbuhan gantung yang tumbuh di dalam gua yang subur biome. Pertumbuhan seperti pokok anggur ini digantung dari siling, dan beri secara beransur-ansur tumbuh pada mereka, dikenali sebagai oren terang, bersinar bersinar.

Flora yang sangat unik, beri cahaya tentu saja boleh dituai dan dimakan, tetapi mereka tidak mengisi semula kelaparan. Sebaliknya, gunakan Vines Berry Glow sebagai sumber cahaya, untuk pangkalan bawah tanah atmosfera atau struktur taman yang cantik. Mereka boleh ditanam dengan meletakkan beri di bahagian bawah kotoran atau blok lumut.

Minecraft Gua -gua yang subur: Gua -gua yang subur adalah rumah kepada bunga spora, bunga merah jambu yang muncul di siling pembukaan gua kecil, dikelilingi oleh kehidupan tumbuhan gua yang lain, seperti cuti titisan hijau dan beri cahaya oren

Spora bunga

Bunga merah jambu besar di siling imej di atas adalah bunga spora. Mereka tumbuh di siling gua -gua yang subur dan mereka menghantar zarah -zarah yang terapung di sekitar kedudukan mereka, sambil menambah suasana yang indah dan halus dari gua -gua ini – atau di tempat lain yang anda letakkan.

Anda boleh mengambil bunga spora dari gua -gua yang subur dan meletakkannya di mana -mana siling. Ini adalah cara yang baik untuk menjadikan rumah minecraft anda yang sudah sejuk sedikit lebih aneh.

Minecraft Lush Gua: Tangga yang diperbuat daripada dripleaves, di mana seorang pemain memanjat tangga dan salah satu daun di bawah kaki mereka meleleh

Dripleaves

Tumbuhan lain yang tahu tumbuh di gua -gua yang subur adalah tumbuhan dripleaf. Mereka adalah tumbuh -tumbuhan yang spindly yang boleh tumbuh dari blok tanah liat, dan daun mereka dapat berjalan.

Apa yang unik mengenai daun ini ialah jika anda berdiri di atasnya terlalu lama, mereka akan meleleh, akhirnya memaksa anda dari mereka. Daun akan pulih ke kedudukan lalai mereka apabila mereka tidak mempunyai apa -apa di atasnya, jadi anda tidak perlu menggantikannya jika daunnya terlalu banyak. Walaupun dripleaves kelihatan cukup keren dalam survival minecraft, mereka juga merupakan item yang hebat untuk dipertimbangkan untuk membuat peta atau teka -teki terima kasih kepada ciri unik ini.

Minecraft Lush Gua: Axolotl merah jambu, kumpulan eksklusif untuk gua -gua yang subur di Minecraft

Gua gua yang subur

Seperti mana -mana biomes dalam permainan kotak pasir, hanya perusuh minecraft tertentu yang boleh bertelur di gua -gua yang subur. Sebahagian daripadanya adalah khusus untuk kawasan bawah tanah yang indah.

Axolotls

Minecraft axolotls dijumpai di bawah air dan sahabat comel yang datang dalam pelbagai warna. Mereka juga membuat kerja pendek perusuh bawah air, kerana mereka menyerang kebanyakan perusuh akuatik yang lain. Mereka sangat berkesan terhadap penjaga bawah air, jadi anda mungkin mahu mengambil satu atau dua di Quest Monumen Ocean anda yang seterusnya.

Semua yang anda perlukan untuk membuat Tentera Axolotl anda sendiri adalah beberapa baldi, kumpulkan Axolotl tunggal dalam baldi, mengangkutnya kembali ke pangkalan anda, dan melepaskannya ke kolam untuk menjaga mereka dekat dengan. Axolotls adalah perusuh minecraft akuatik, jadi mereka tidak boleh berjalan di atas tanah dan melarikan diri, tetapi mereka boleh bersiar -siar di luar air untuk masa yang singkat sebelum kembali, jadi jangan panik apabila anda melihat haiwan kesayangan anda keluar dari kolam mereka.

Sotong cahaya

Sotong cahaya tidak cukup unik untuk gua-gua yang subur, tetapi boleh didapati di sana, seperti-tidak seperti rakan-rakan mereka yang tidak berkilauan-mereka hanya bertelur di bawah tanah air. Moluska yang bercahaya ini jarang berlaku di gua -gua yang subur kerana mereka hanya bertelur dalam kegelapan, tetapi kerana terdapat banyak air berhampiran gua -gua yang subur, anda mungkin akan menemui beberapa yang berdekatan. Ketika dibunuh, Sotong Sotong Sotong Glow Sacs Sacs, yang boleh digunakan untuk membuat bingkai item yang bercahaya, atau membuat tulisan pada tanda kayu kelihatan lebih cerah.

Permukaan lain yang bertelur di gua -gua Minecraft adalah:

 • Kelawar
 • Labah -labah
 • Zombi
 • Penduduk Zombie
 • Rangka
 • Merayap
 • Slimes (hanya dalam ketulan lendir)
 • Endermen
 • Penyihir
 • Joki labah -labah
 • Joki ayam
 • Ikan tropika

Itu semua yang anda boleh harapkan untuk dijumpai di gua Minecraft yang subur dan bagaimana untuk mencari tempat rahsia di bawah tanah di tempat pertama. Sebaik sahaja anda telah menemui salah satu gua yang indah ini, kami mengesyorkan mengumpulkan sebanyak mungkin bahan -bahannya dan menggunakannya dalam membina minecraft yang sejuk dan terlalu besar. Kami mempunyai beberapa biji minecraft yang sangat baik yang mungkin sempurna untuknya, dan ada beberapa biji dalam senarai yang bagus untuk menyediakan 1 yang akan datang.20 tarikh pelepasan kemas kini, juga.

Danielle Rose Tolong jangan tanya Danielle apa permainan atau genre PC kegemarannya, dia tidak akan memberikan jawapan yang sama. Pada masa ini, anda akan mendapati dia bermain Minecraft, Disney Dreamlight Valley, Dead by Daylight, dan Starfield – tidak semestinya semua pada masa yang sama.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Lebih banyak dari PCGamesn Ikut Kami untuk Berita, Panduan dan Ulasan PC Harian PC di Twitter, Facebook, Overwolf, Steam dan Google News. Atau mendaftar ke buletin percuma kami.