Cara Mencari Fjordhawk di Ark: Survival Evolved Fjordur, Ark Fjordhawk: Lokasi Spawn dan Cara Menjinak | Pcgamesn

Ark Fjordhawk: lokasi bertelur dan bagaimana jinak

Seperti yang ditunjukkan oleh keupayaan utamanya, fjordhawk adalah pemulihan secara semula jadi, dan ini meluas untuk menjinakkannya. Anda tidak akan mempunyai apa -apa untuk mendapatkan dengan cuba mengetuk fjordhawk; Malah, anda akan gagal menjinakkannya jika anda menimbulkan kerosakan sama sekali.

Cara Mencari Fjordhawk di Ark: Survival Evolved Fjordur

Fjordhawk adalah makhluk baru yang tiba di Ark: Survival berevolusi dengan Fjordur DLC (kandungan yang boleh dimuat turun). Ia adalah salah satu makhluk yang lebih kecil dalam permainan. Walau bagaimanapun, burung itu sangat penting walaupun saiznya. Dan pemain perlu mencari secepat mungkin apabila mereka memuatkan ke peta fjordur setelah memuat turun kemas kini.

The Fjordhawk, yang boleh didapati di seluruh peta, akan membawa inventori pemain kembali kepada mereka walaupun mereka mati semasa menjelajah Fjordur. Ini menghilangkan sakit kepala untuk mengumpulkan semuanya.

Di mana untuk mencari fjordhawk di fjordur di Ark: survival berkembang untuk memudahkan pengambilan inventori

Fjordhawk nampaknya dinamakan sempena peta yang tinggal di. Ia boleh ditempatkan di mana sahaja di peta fjordur. Di overmap utama atau di midgard adalah di mana fjordhawks banyak.

Makhluk -makhluk ini didapati lebih cenderung di empat kawasan tertentu, dan mereka bergerak dalam kawanan kecil. Ini bermakna pemain akan dapat mencari jumlah yang baik sekaligus.

Berikut adalah empat bidang di mana mereka cenderung muncul paling kerap:

  1. Kepala ke sudut kiri atas peta. Cari lembah yang dipenuhi dengan pokok-pokok berwarna oren dan kuning. Ini boleh didapati di koordinat 18:95 – 26.49. Fjordhawks bergerak dengan cepat, jadi berhati -hatilah untuk tidak mengejutkan mereka, dan jangan terkejut jika mereka jauh dari lokasi.
  2. Cari kumpulan lain Fjordhawks yang sering digantung di sekitar tiang basalt. Koordinat untuk yang satu ini adalah 67.78 – 39.02. Terdapat tepi tebing yang berdekatan yang sukar untuk dilalui, jadi berhati -hati ketika merancang jalan untuk mencapai kawanan.
  3. Satu lagi kelompok basalt menjadi tuan rumah fjordhawks di koordinat 37.66 – 92.88. Lokasi ini mempunyai satu tan karnivor besar yang meronda. Bersedia untuk melawan mereka atau hanya lurus melepasi mereka untuk sampai ke burung jika perlu.
  4. Berhampiran pantai, di koordinat 75.5 – 37.2, adalah kawasan bersarang fjordhawk yang lain. Ini berada di sebelah timur fjordur. Tidak banyak bahaya di sini, tetapi ia jauh dari lokasi lain, menjadikannya tempat yang kurang diingini untuk pergi ke.

Ark: Pemain bertahan hidup tidak sepatutnya tidak mempunyai masalah mencari banyak fjordhawks di kawasan di atas.

Bagaimana menjinakkan fjordhawk

Fjordhawk adalah satu burung kecil dengan satu selera makan besar ��

Setelah mencari fjordhawk, disarankan agar pemain menjinakkannya. Ini menjadikannya mesra dan membolehkan pemain menggunakan keupayaannya untuk mengembalikan inventori mereka yang hilang.

Syukurlah, Fjordhawks adalah salah satu makhluk yang paling rumit untuk dijinakkan dalam permainan. Tidak perlu mengetuk mereka untuk memberi makan kepada mereka seperti makhluk lain, dan dengan itu, inilah cara menjinakkan fjordhawk:

  • Keluarkan dino dan memimpin fjordhawk ke bangkai mati. Semakin besar dinosaur, semakin cepat meter penjamin akan diisi.
  • Pemain mungkin perlu memberi makan Dinos Pelbagai Fjordhawk, bergantung pada saiz mereka.
  • Jangan sesat jauh dari fjordhawk kerana ia memberi makan. Cukup tunggu di dekatnya sementara ia berpesta di atas dinosaur mati dan akhirnya menjadi cukup melabur dalam pemain untuk dijinakkan.

Sebaik sahaja Arka ini: makhluk hidup bertahan telah dijinakkan, pemain boleh menggunakan keupayaannya dengan segera. Setiap kali mereka binasa di peta fjordur, mereka boleh meminta fjordhawk untuk mengembalikan barang -barang yang mereka hilang sebelum memijak kembali.

Ark Fjordhawk: lokasi bertelur dan bagaimana jinak

Ark Fjordhawk: The Fjordhawk sendiri, sayap menyebar, turun ke sarang telurnya dengan langit yang jelas di belakangnya

Ingin tahu tentang apa sebenarnya yang boleh dilakukan oleh Ark Fjordhawk untuk anda? Seperti namanya, Fjordhawk adalah makhluk yang boleh dicapai oleh Fjordur, rantau ini dipaparkan dalam pengembangan percuma dengan nama yang sama. Terdapat banyak arka dinos untuk menjinakkan fjordur, termasuk Andrewsarchus dengan turet yang dipasang di belakangnya, tetapi hanya sedikit yang akan memberi anda tahap utiliti yang dapat disediakan oleh Fjordhawk.

Setelah dijinakkan, sebuah Ark Fjordhawk Menjadi haiwan peliharaan bahu yang akan mengambil inventori anda untuk anda ketika anda mati. Jangan sekali -kali anda perlu risau tentang berlari kembali ke mayat anda untuk mengumpul barang -barang anda yang jatuh, menjadikan fjordhawk tidak ternilai untuk permainan survival di mana jam permainan boleh bergantung. Ia juga akan menandakan satchel yang hilang dan makhluk yang cedera atau mati di alam sekitar, yang berguna untuk kedua -dua koleksi item dan menjinakkan.

Lokasi Spawn Ark Fjordhawk Terbaik

Pertaruhan terbaik anda untuk lokasi Spawn Fjordhawk terletak di sudut barat laut Fjordur, di laluan hutan kecil di antara dua gunung (koordinat 8.6, 25.9). Walau bagaimanapun, jika anda sudah berkhemah di pulau itu ke selatan, anda akan gembira mengetahui bahawa anda tidak perlu membuat perjalanan panjang kembali ke tanah besar untuk menjinakkan satu. Fjordhawk juga menanam di sebelah timur pulau berhampiran pantai (koordinat 75.5, 37.2), walaupun kawasan ini kurang penduduknya daripada jejak hutan.

Ark Fjordhawk: Entri Fjordhawk diambil dari Ark

Fjordhawks adalah makhluk mudah alih, udara, jadi kami selalu mengesyorkan melihat pengimbas dino anda untuk memperoleh koordinat untuk kumpulan tertentu. Walaupun mereka cenderung berkumpul bersama, fjordhawks tetap kecil; Sekiranya anda berada di kawasan yang betul tetapi anda menghadapi masalah untuk mengesannya, membawa sepasang teropong atau topi keledar teknologi yang dapat mengenal pasti makhluk yang bergerak di alam sekitar.

Cara menjinakkan Ark Fjordhawk

Seperti yang ditunjukkan oleh keupayaan utamanya, fjordhawk adalah pemulihan secara semula jadi, dan ini meluas untuk menjinakkannya. Anda tidak akan mempunyai apa -apa untuk mendapatkan dengan cuba mengetuk fjordhawk; Malah, anda akan gagal menjinakkannya jika anda menimbulkan kerosakan sama sekali.

Pas permainan untuk PC

Pas permainan untuk PC Pas permainan untuk PC Microsoft $ 9.99 $ 1 (bulan pertama) melanggan rangkaian n memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Microsoft dan program lain.

Untuk menjinakkan Ark Fjordhawk, anda mesti membunuh makhluk liar atau menjinakkan berdekatan dan membiarkannya mendarat dan makan mayatnya. Seberapa cepat ia boleh dijinakkan bergantung sepenuhnya pada berat seret makhluk yang telah anda bunuh – semakin berat makhluk, semakin cepat bar taming Fjordhawk akan meningkat. Fjordhawk hanya boleh makan dari mayat tiga kali sebelum ia menghina, jadi sebaiknya memilih dengan bijak untuk mengurangkan masa yang diperlukan untuk menjinakkannya. Semakin besar lebih baik, tetapi kami mengesyorkan menggunakan ovis untuk jinak yang sangat cepat. Ketahui bahawa jika anda / lakukan / terpaksa memberi makan banyak makhluk fjordhawk, jangan tunggu terlalu lama di antara morsel atau ia boleh kehilangan minat dan terbang sebelum ia boleh dijinakkan.

Sebaik sahaja anda menjinakkan fjordhawk, polisi insurans inventori anda adalah baik untuk pergi! Jika anda mencari lebih banyak makhluk untuk menjinakkan di Fjordur, anda tidak boleh salah dengan Ark Desmodus, yang juga akan membantu usaha anda untuk menjinakkan lebih banyak makhluk menggunakan elixir sanguine. Fjordur Memulakan Hidup Sebagai Mod, jadi jika anda menikmati DLC baru, mengapa anda tidak menyemak beberapa mod Ark terbaik yang boleh anda gunakan untuk memperkayakan pengalaman hidup anda.

Nat Smith Jika Nat tidak mengasyikkan Andreja dan Menimbulkan Sumber di Starfield, maka dia mungkin hilang ke dalam Roguelike, permainan seram, atau menginginkan Banner di Honkai Star Rail. Jangan memintanya untuk memilih teman Baldur’s Gate 3 kegemarannya – anda tidak akan mendapat jawapan lurus.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.