Cara mencari berlian minecraft dalam 1.20 | Pcgamesn, tahap terbaik untuk mencari berlian di minecraft 1.20 | Beebom

Tahap terbaik untuk mencari berlian di Minecraft 1.20

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Cara mencari berlian minecraft dalam 1.20

Berikut adalah sejauh mana anda perlu menggali untuk mencari tahap berlian minecraft di 1.20 kemas kini, dan semua yang anda boleh buat dalam permainan kerajinan yang popular.

Bijih berlian minecraft dan lava

Diterbitkan: 6 Sep 2023

Apakah tahap terbaik untuk berlian minecraft perlombongan dalam 1.20? Antara bahan yang paling jarang di Minecraft, anda perlu menggali sedikit lebih mendalam untuk mencari berlian – terutamanya sejak perubahan ketinggian dunia baru gua -gua dan tebing tebing – tetapi ia akan berbaloi apabila anda bertempur dengan pertempuran yang berkilauan anda pakaian.

Walaupun Minecraft Netherite kini menjadi bahan yang paling berharga dan tahan lama untuk membuat alat dan perisai anda, ia sangat jarang berlaku dan mesti dinaik taraf dari kit berlian, yang bermaksud pertaruhan terbaik anda dalam permainan survival masih merupakan persediaan berlian penuh. .20 di bawah, serta tahap terbaik untuk fikiran mereka.

Berlian minecraft bawah tanah, berhampiran lava dan skulk

Tahap berlian minecraft 1.20

.

Tahap berlian minecraft dalam 1.20 di mana -mana di bawah Lapisan 16, jadi anda berpeluang mencari berlian setiap kali anda di bawah ini di sini. Walau bagaimanapun, minecraft 1.18 Kemas kini pengedaran bijih yang diubahsuai, dan berlian sama -sama tersebar di setiap lapisan sebelum itu. .

-53 adalah tahap terbaik untuk minda untuk berlian di minecraft 1.. Walaupun anda masih boleh bertemu dengan cecair yang berapi -api di mana -mana peringkat, tasik lava bawah tanah akan terbentuk pada -54 khusus, jadi cara terbaik untuk tetap selamat dan mencari berlian adalah untuk kekal satu blok di atasnya. Jika tidak, anda mungkin akan terbakar sebelum anda berpeluang menuntut ganjaran yang baik. Sekiranya anda ingin mendapatkan keseluruhan proses penggalian, anda boleh menggunakan biji minecraft terbaik untuk mencari berlian dengan cepat.

Minecraft Diamond Ore di atas tasik lava

. Ingat, jika anda menggunakan alat lain maka bijih berlian tidak akan menjatuhkan apa -apa, jadi pastikan anda dilengkapi dengan betul sebelum anda menuju ke lombong. Anda juga harus mencuba dan mempesonakan pickaxe berlian anda dengan kekayaan seawal mungkin untuk meningkatkan bilangan berlian yang jatuh dari bijih semula jadi.

Jika anda selepas blok bijih itu sendiri, sama ada untuk alasan hiasan atau untuk menyimpan sehingga anda mempunyai pesona kekayaan, kemudian gunakan pickaxe yang terpesona dengan sentuhan sutera untuk memaksa mana -mana blok untuk jatuh ketika ditambang. Anda juga boleh menggunakan relau letupan minecraft untuk melebarkan bijih berlian untuk mendapatkan berlian jika anda tidak mempunyai pickaxe besi atau berlian yang berguna.

Minecraft Diamond Finder

Serta bijih berlian, dan tanpa perlu menggali ke bahagian tengah, terdapat beberapa dada rompakan yang jarang berlaku di seluruh dunia yang boleh memegang berlian minecraft dalam. Pastikan anda menyemak mana -mana dada berikut untuk barangan berharga termasuk berlian:

 • Kapal Kapal Kapal Kapal
 • Dada altar kubu
 • Dada kampung
 • Dada kubu
 • Dada kuil hutan
 • Dada mineshaft
 • Dada harta karun yang dikebumikan
 • Akhir dada bandar

Minecraft Diamond Sword Crafting Resipi: Dua Berlian dan Satu Tongkat

Pedang berlian minecraft dan resipi kerajinan lain

Berikut adalah senarai semua item yang anda kerjakan menggunakan Minecraft Diamonds:

 • Blok berlian
 • Diamond Ax
 • Boots Diamond
 • Plat dada berlian
 • Helmet Diamond
 • Cangkul berlian
 • Diamond Shovel
 • Pedang Diamond
 • Jadual pesona
 • Bintang bunga api
 • Alat dan perisai netherite

Itu sahaja yang perlu anda ketahui tentang mencari berlian minecraft dalam salah satu permainan PC terbaik dalam dekad ini. Sebaik sahaja anda telah keluar sendiri, kami akan sangat mengesyorkan mencuba tangan anda dalam membuat bunga api Minecraft untuk keseronokan yang hebat – dan cara baru untuk perjalanan. Sekiranya anda merosakkan sepasang kasut berlian kegemaran anda dalam masa interim, anda juga boleh menggunakan anvil minecraft untuk membaiki barang berlian. .

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. . Harga betul pada masa penerbitan.

Tahap terbaik untuk mencari berlian di Minecraft 1.

Vein Ore Diamond Deepslate pada tahap Y -59 dalam Minecraft 1.20

. Mereka dilihat sebagai sumber paling berharga yang anda dapat dalam permainan. Selain itu, bahan -bahan berkilat biru ini sering digunakan sebagai mata wang pada pelayan Minecraft, menjadikan semua orang mahu beban mereka untuk membeli barang dan blok yang berbeza dari rakan pelayan lain. Sekarang, berlian telah mendapat lebih banyak kepentingan dalam Minecraft 1.20 laluan dan cerita, dan kami akan meliputi tahap Y yang terbaik untuk menambang mereka.

Koordinat y terbaik untuk berlian di minecraft 1.20

Bijih berlian boleh Dalam Minecraft 1.20. . Sekiranya mereka menggantikan Tuff dan Deepslate, bijih berlian menjadi .

Menurut pengedaran bijih di minecraft, kekerapan bijih berlian lebih besar lagi ke bawah anda pergi ke dunia. Oleh itu, , Lapisan betul di atas batuan dasar.

Vein Ore Diamond Deepslate di tahap DeepSlate di Minecraft 1.20

Sekiranya anda berminat dengan varian blok bijih berlian yang lebih jarang, ia menghasilkan di peringkat batu, jadi dari 0 hingga 16. Anda kemungkinan besar akan menemuinya dalam lapisan di mana deepslate mula muncul, jadi dari tahap 8 hingga 0.

Bijih berlian biasa di peringkat 8 di minecraft 1.20

Walaupun pilihan yang baik untuk mendapatkan berlian adalah melalui rompakan yang dihasilkan dalam struktur, lebih dipercayai untuk pergi perlombongan untuk mereka. Walau bagaimanapun, soalan seterusnya adalah – sekiranya anda meneroka gua atau jalur/cawangan lombong? Mari kita bincangkan kedua -dua kaedah, jadi anda boleh memilih yang sesuai dengan anda.

Meneroka gua

.20. .

penjanaan bijih berlian dikurangkan jika terdedah ke udara. Ini bermakna anda secara semulajadi akan menemui urat bijih berlian yang lebih sedikit di gua yang terdedah kepada blok udara daripada bawah tanah (sepenuhnya dikelilingi oleh blok pepejal). Juga, urat yang anda dapati di gua mungkin akan mengandungi satu hingga empat bijih berlian.

Meneroka Gua Tahap DeepSlate untuk mencari berlian di Minecraft 1.20

Tambahan pula, gua adalah ruang gelap terbuka yang besar dan membentangkan keadaan yang sempurna untuk pemijahan bermusuhan bermusuhan. Oleh itu, ekspedisi caving anda tidak akan mudah. . jenis gua itu dia Dan mereka . Blok air tidak dikira sebagai blok udara, jadi penjanaan bijih berlian tidak dikurangkan jika terdedah kepada air. Anda kemungkinan besar dapat melihat bijih berlian dan semua bijih lain di gua -gua ini.

Strip/Cawangan Perlombongan

Kaedah ini sesuai untuk anda jika anda tidak berminat untuk memerangi perusuh. .20. Seperti yang disebutkan di atas, urat bijih berlian lebih cenderung untuk menjana jika ia dikelilingi sepenuhnya oleh blok pepejal.

Oleh itu, jika anda mula menggali terowong tinggi 2 blok lebar dua blok selain antara satu sama lain di peringkat y -59, anda akan memaksimumkan peluang anda .

Jalur atau perlombongan cawangan di peringkat y -59 untuk mencari berlian di Minecraft 1.20

Strip atau Cawangan Perlombongan juga merupakan cara yang selamat untuk mendapatkan berlian, kerana anda mencipta semua tempat yang boleh ditanam, pastikan tahap cahaya tidak pernah dips di bawah 1.

.

Sama ada anda meneroka gua atau jalur/perlombongan cawangan, anda perlu menyediakan terlebih dahulu. Perlu diingat bahawa pickaxe peringkat minimum yang boleh anda gunakan untuk memecahkan bijih berlian adalah besi. . Pertama, cuba dapatkan Pesona kekayaan pada pickaxe anda. Ini akan meningkatkan kemungkinan anda mendapat lebih banyak berlian setiap blok bijih berlian.

, Bawa sekumpulan obor dengan anda. . . Anda boleh meletakkannya di tanah atau dinding dan menandakan cara anda masuk ke dalam gua. Oleh itu, anda akan tahu bagaimana untuk keluar sekiranya anda dikejar oleh perusuh bermusuhan di Minecraft. Sekiranya anda pernah ke kubu di Nether, anda boleh mula membuat ramuan di Minecraft. akan berguna untuk mencari bijih berlian dalam.

Selain itu, a baldi air akan membantu anda menyingkirkan kolam lava biasa dengan menjadikannya obsidian. Jangan lupa untuk membawa makanan yang baik dengan anda juga, kerana memerangi perusuh dan blok pecah akan mengalirkan bar kelaparan anda. Idea yang bagus untuk dibawa dada ke tapak perlombongan jalur/cawangan anda. Dengan cara ini, anda akan dapat menyimpan blok bangunan dan hanya mengambil barang berharga dengan anda ke permukaan. Lebih baik terpesona perisai dan senjata akan membantu anda keluar dari situasi melekit dengan perusuh bermusuhan.

Mengapa berlian begitu penting dalam minecraft 1.?

Berlian selalu berguna untuk membuat dan membaiki alat berlian, senjata, dan perisai. . Minecraft 1.. Membuat perisai dan alat Netherite telah rumit secara drastik dengan penambahan peningkatan Netherite di Minecraft.

Template Smithing ini agak jarang dan sukar untuk mendapatkan semua sendiri, tetapi ia boleh diduplikasi menggunakan berlian. Resipi ini menjadikannya lebih mudah untuk mendapatkan peningkatan Netherite dan kemudian menaik taraf gear anda ke Netherite.

Kegunaan baru berlian untuk resipi template smithing dan menyesuaikan perisai di Minecraft 1.20

. Resipi yang mengagumkan ini menjadikan trim perisai yang jarang berlaku boleh diperbaharui jika anda sudah mempunyai satu. Juga, jika anda mempunyai trim perisai siap, anda boleh menyesuaikan perisai anda dalam minecraft menggunakan warna berlian. . Mereka mempunyai tujuan yang sangat baik dan lebih penting daripada sebelumnya di Minecraft 1.20.

.19

Ingin tahu bagaimana mencari berlian dengan mudah di minecraft? Mencari berlian selalu digunakan untuk melibatkan perkara yang sama tidak kira versi minecraft yang anda mainkan. Sejak itu, bagaimanapun, terdapat beberapa kemas kini yang secara drastik mengubah bagaimana generasi dunia (dan pemijahan berlian) berfungsi di mana -mana dunia minecraft.

.19, serta cara mencari berlian dalam versi awal minecraft. Kami juga akan mengatasi kaedah terbaik untuk berlian perlombongan dan pertanian sehingga anda dapat mengikat diri anda dalam senjata dan perisai yang paling lama dalam permainan secepat mungkin.

Grafik yang mempamerkan pelbagai pengagihan jenis bijih dalam Minecraft 1.18 berbanding dengan Minecraft 1.17 dan lebih awal

 • Cara Mencari Berlian di Minecraft 1.19
 • .17 dan lebih awal
 • Kaedah terbaik untuk berlian perlombongan di minecraft

Berlian mula menjana pada y = 15, dan meningkatkan secara linear secara frekuensi ke bawah ke bawah anda pergi. Untuk mengetahui apa yang anda lakukan, tekan F3 untuk memaparkan paparan koordinat. Nombor kedua di sebelah “XYZ” adalah tahap semasa bahagian bawah badan anda.

Walau bagaimanapun, jika berlian akan diletakkan di sebelah blok udara terbuka semasa generasi dunia, ia mempunyai peluang untuk tidak memijak. .

Oleh itu, secara ringkasnya: untuk mencari berlian dengan cepat, kepala sejauh anda boleh pergi sehingga anda memukul batuan, kemudian mulakan jalur lambang!

Tangkapan skrin Minecraft yang menunjukkan di mana koordinat peringkat Y semasa anda dipaparkan dalam lapisan debug

Cara Mencari Berlian di Minecraft 1.17 dan lebih awal

Sekiranya anda masih bermain di Minecraft 1.17 atau lebih awal, maka anda boleh menemui bijih berlian di setiap biome overworld antara y-level 1-15. Mereka bertelur paling kerap pada tahap 5-12, Oleh itu, jika anda ingin memaksimumkan peluang anda untuk mencari berlian, tinggal di antara kedua -dua peringkat ini.

Tidak kira apa versi minecraft yang anda mainkan, berlian akan bertelur dalam urat kecil sehingga 9 blok pada satu masa, walaupun kadang -kadang anda akan menemui urat yang lebih besar yang terdiri daripada pelbagai urat yang menyentuh satu sama lain. Jadi walaupun di peringkat yang betul, berlian agak jarang berlaku.

Kaedah terbaik untuk berlian perlombongan di minecraft

atau lebih baik. Sehingga 1..

Kaedah terbaik untuk berlian perlombongan di Minecraft 1.. Kemudian mulailah lombong ke kedua-dua belah di terowong 2×1, meninggalkan jurang 2-blok di antara setiap terowong baru.

Sebaik sahaja anda berpuas hati, anda telah melucutkan semua berlian pada tahap itu, ulangi keseluruhan proses pada tahap -53. Jika anda menggali dengan cara ini di kedua -dua tahap -57 dan -53, maka anda akan dapat melihat semua berlian yang bertelur di antara tahap -58 dan -51. Ini memberi anda kepekatan berlian tertinggi tanpa berselang-seli berlari ke blok batuan dasar yang mungkin menghalang kemajuan penambangan jalur anda.

.17 atau lebih awal, anda boleh menggunakan kaedah yang sama ini tetapi menggunakan tahap 6 dan 10.

Mockup Minecraft 2D menunjukkan bahawa dua terowong 2x1 ditambang pada tahap 6 dan tahap 10 akan mendedahkan semua blok antara tahap 5-12

. Ingat juga untuk membawa banyak obor untuk menyalakan jalan anda dan mengelakkan perusuh dari pemijahan di terowong anda. Sebagai alternatif, anda dapat menyalakan cara anda menggunakan ramuan penglihatan malam – walaupun ini tidak akan menghalang perusuh dari pemijahan.

Sekiranya anda berjuang untuk mencari berlian di Minecraft walaupun selepas membaca panduan ini, anda mungkin ingin menyemak senarai pek tekstur minecraft terbaik kami, kerana beberapa pek ini dapat membantu dengan penglihatan. Anda juga boleh menyemak senarai biji minecraft terbaik untuk spawns dunia tertentu yang mempunyai akses mudah ke berlian. .

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Topik dalam artikel ini

. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Mojang Ikut

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Ollie adalah Sheriff of Guidestown di RPS, dan sejak menyertai pasukan pada tahun 2018, dia menulis lebih daripada 1,000 panduan untuk laman web ini. Dia suka bermain permainan yang kompetitif dan kilang Sims, mencederakan dirinya bermain badminton, dan menguburkan mukanya dalam bulu hangat dua kucingnya.