Cara Menanam Warden di Minecraft 1.19 Kemas kini, Cara Menanam Warden di Minecraft 1.19

Anda perlu mencari biome ini untuk menanam warden di minecraft

Terdapat keraguan yang sihat mengenai sama ada warden sebenarnya akan dimasukkan dalam 1.19. Yang mengatakan, kumpulan itu hadir dalam gambar, betas, dan pra-pelepasan sebelum akhirnya membuat debut rasminya pada 7 Jun.

Cara Menanam Warden di Minecraft 1.19 Kemas kini

Minecraft 1.19 kemas kini menambah sesuatu yang pemain telah sabar menunggu sejak 1.17 Kemas kini. Sebelum Caves & Cliffs Bahagian 1, warden diumumkan dan sepatutnya menjadi sebahagian daripada kemas kini itu. Ia kemudian ditolak ke 1.18 dan kemudian ditangguhkan sehingga 1.19.

Terdapat keraguan yang sihat mengenai sama ada warden sebenarnya akan dimasukkan dalam 1.19. Yang mengatakan, kumpulan itu hadir dalam gambar, betas, dan pra-pelepasan sebelum akhirnya membuat debut rasminya pada 7 Jun.

Saya gemetar. ini betul -betul di bawah spawn saya
#deepdark #warden #minecraft

Akhir sekali, pemain Minecraft dapat melawan warden atau berpaling dengan cara yang lain dan berlari daripadanya, menjerit sepanjang jalan kembali ke keselamatan. Namun, hanya ada satu soalan: Bagaimana pemain dapat menanam warden? Nasib baik, ada beberapa cara untuk melakukannya.

Memancarkan Warden dalam Minecraft Versi 1.19 tidak begitu sukar

Cara biasa

Cara pertama warden dapat dihidupkan adalah dengan melawat gelap gelap. Biome gelap yang mendalam juga ditambah dalam 1.19 dan akan bertelur di gua. Ia dilambangkan dengan kehadiran sculk dan kekurangan cahaya yang luar biasa.

Walau bagaimanapun, bioma ini mungkin sukar dicari. Pemain dapat mencari bandar kuno dengan arahan, tetapi jika tidak, mereka hanya perlu pergi ke bawah tanah dan melihat sekeliling.

Sekiranya mereka menjumpai satu, kemungkinan mereka akan secara tidak sengaja akan memancarkan warden. Sensor Sculk mengambil sebarang pergerakan atau getaran dan akan memberi amaran kepada Shriekers Sculk. Shrieker ini akan membawa warden ke permukaan.

Kesan status kegelapan akan dimainkan, dan warden – walaupun benar -benar buta – akan menemui pemain dan membunuh mereka dalam satu atau dua hits. Menurut wiki Minecraft, kaedah Spawn Warden sangat unik:

“Apabila pemain mengaktifkan shrieker sculk yang dihasilkan secara semula jadi, tidak ada warden lain dalam 48 blok, dan jika tahap cahaya kurang dari 11, seorang warden muncul dari tanah.”

Warden boleh dibuat untuk muncul di atas tanah atau di tempat yang selamat. Blok sculk boleh diambil menggunakan sentuhan sutera dan diangkut.

Pemain kemudian dapat menetapkannya kembali dan menanam warden apabila mereka lebih bersedia untuk menghadapinya. Mereka memerlukan sensor dan shrieker sekurang -kurangnya untuk mendapatkan warden untuk hadir sendiri.

Jalan lain

Pilihan lain untuk pemijahan warden tidak dilakukan dalam mod survival minecraft yang benar. Penggunaan arahan, walaupun sering dikecewakan oleh pemain minecraft, dapat membuat banyak perkara yang mungkin. Yang merangkumi pemijahan hampir semua orang ramai.

Perintah “/Summon Warden” cukup dan akan membawa seorang warden kepada pemain yang menaip lokasi perintah. Pemain kemudian boleh melawannya, walaupun tidak dapat ditekankan cukup berapa banyak cabaran yang sebenarnya.

Pilihan lain membawa pemain kreatif. .

Satu telur bertelur boleh digunakan untuk menanam satu warden kecuali pemain masih dalam mod kreatif. Jika ya, mereka boleh menanamnya tanpa henti dengan hanya satu telur.

Anda perlu mencari biome ini untuk menanam warden dalam ‘minecraft’

Terima kasih kepada Kemas Kini Wild, Warden kini menjadi salah satu perusuh yang paling kuat dalam ‘Minecraft.’Inilah cara menanam kumpulan ini – jika anda berani.

Jun. 8 2022, diterbitkan 6:35 p.m. Et

Warden dalam 'Minecraft'

Sekarang bahawa 1.19 kemas kini akhirnya melanda Minecraft, Pemain mempunyai haiwan baru, biomes, perusuh, dan banyak lagi untuk terus dihiburkan dalam permainan kotak pasir yang popular. Kemas kini Wild adalah salah satu kemas kini kandungan yang lebih besar untuk datang ke permainan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Terima kasih kepada kemas kini ini, Warden kini kini menjadi salah satu perusuh yang paling kuat di Minecraft, Tetapi tidak seperti creepers atau rangka, warden sedikit lebih sukar untuk bertelur di alam liar. Jadi bagaimana anda menelan satu?

Artikel berterusan di bawah iklan

Cara Menanam Warden dalam ‘Minecraft’ – ia hanya muncul dalam satu biome.

Sebelum anda dapat menanam warden, anda mesti terlebih dahulu mencari biome gelap yang mendalam. Ini adalah satu -satunya kawasan peta yang Warden akan bertelur, dan bahkan anda perlu menyelesaikan tugas tertentu untuk memanggilnya.

Biome gelap yang mendalam agak sukar dicari, tetapi pertaruhan terbaik anda adalah mencari saluran gua dan terus mengikutinya sehingga anda mencari biome. Anda akan tahu anda telah sampai ke kawasan baru apabila anda menemui banyak blok sculk, yang gelap dan berbintik -bintik dengan titik luminescent biru.

Warden dalam 'Minecraft'

Artikel berterusan di bawah iklan

Sebaik sahaja anda mencapai gelap, anda perlu mencari shrieker sculk. Blok ini memancarkan “jeritan” apabila diaktifkan dengan melangkah ke atasnya atau mencetuskan sensor Sculk yang berdekatan, sementara merosot visi pemain selama beberapa saat.

Anda perlu mencetuskan sensor ini empat kali berasingan untuk mendapatkan warden untuk bertelur; Nombor ini khusus kepada pemain, yang bermaksud anda boleh mencetuskan empat sensor yang berbeza atau sensor yang sama empat kali dan warden masih akan muncul.

Warden akan muncul melalui tanah dan terus memancarkan kesan kegelapan, mengaburkan penglihatan pemain ketika ia berkeliaran. Walaupun warden buta, ia dapat mengesan pemain berdasarkan bau dan getaran dari bunyi. Semakin banyak getaran yang mengesannya, lebih gelisah dan, oleh itu, lebih agresif ia menjadi.

Malangnya, ia hanya menjatuhkan pemangkin sculk tunggal dan lima pengalaman apabila dibunuh, jadi tidak semestinya bernilai untuk menimbulkan kumpulan ini.