Cara memecahkan sarang lebah dengan selamat di minecraft, minecraft bagaimana untuk memusnahkan atau menggerakkan sarang lebah

Cara memusnahkan sarang lebah di minecraft (2022)

Nasib baik, ada kaedah yang selamat untuk memecahkan sarang lebah tanpa menjejaskan penduduknya.

Cara memecahkan sarang lebah dengan selamat di minecraft

Blok sarang lebah boleh sangat berguna di Minecraft, yang membolehkan pemain menuai sarang lebah dan menjaga lebah, yang boleh menanam tanaman berdekatan ketika mereka membuat perjalanan ke bunga tempatan.

Lebah mungkin kelihatan mesra, dan sebahagian besarnya mereka pasif kepada pemain, tetapi ada batasan untuk temperamen perusuh ini. Melakukan perkara -perkara seperti memecahkan sarang lebah atau menuai madu dari mereka tanpa menggunakan api dan asap untuk menenangkan lebah akan membosankan mereka, menyebabkan mereka menjadi bermusuhan dan cuba menyengat pemain.

.

Terdapat beberapa cara untuk memecahkan sarang lebah di minecraft untuk mengelakkan kemarahan lebah. Khususnya, menggunakan alat dengan pesona sentuhan sutera atau beralih ke mod kreatif dan memecahkan sarang di sana jika pemain berada dalam mod survival atau pengembaraan.

Oleh kerana sentuhan sutera jatuh blok patah asal dan bukannya produk sampingannya (contohnya, menjatuhkan bijih arang batu dan bukannya arang batu), ia boleh memecahkan sarang lebah dan membuatnya jatuh dalam satu bahagian.

Salah satu kelebihan adalah bahawa mana -mana lebah di dalam sarang akan kekal di dalam dan boleh diangkut ke lokasi baru di mana sahaja sarang diletakkan.

Walau bagaimanapun, Minecraft: Pemain edisi Bedrock harus ingat bahawa memecahkan sarang lebah dengan sutera sutera masih akan mengganggu lebah yang tidak ada di dalam sarang, jadi mereka harus memastikan bahawa sebanyak mungkin lebah berada di dalam.

Untuk pemain Minecraft dalam mod survival dan mod pengembaraan, menggunakan arahan konsol untuk beralih ke mod kreatif juga boleh membantu. Dalam mod kreatif, sarang lebah dapat dipecahkan dalam satu hit dan juga menjatuhkan diri dengan lebah di dalam.

Pemain di dunia pemain tunggal yang tidak mempunyai cheat yang membolehkan menggunakan arahan konsol boleh memilih “Buka ke Lan” dalam menu jeda mereka atau membolehkan cheat dalam menu tetapan mereka dalam edisi bedrock. Pelayan multiplayer Minecraft boleh menjadi lebih rumit, kerana pemain perlu mempunyai keistimewaan yang sesuai untuk memasuki arahan konsol.

Walau apa pun, apabila menipu diaktifkan, pemain Minecraft boleh memasukkan “/gamemode kreatif” atau “/gamemode kreatif (playername)” di mana nama skrin pemain ditetapkan untuk menyasarkan pemain tertentu.

Ini sepatutnya menukar pemain ke mod kreatif, di mana mereka selamat mengeluarkan sarang lebah dan kemudian beralih ke mod survival jika mereka mahu.

Cara memusnahkan sarang lebah di minecraft (2022)

Minecraft mempunyai banyak haiwan yang berbeza untuk ladang, dan salah satu yang paling tidak dijangka namun berguna adalah lebah. Banyak pokok yang berbeza di hutan dan bioma biasa dapat bertelur dengan sarang lebah yang perlahan -lahan akan mengisi madu yang pemain dapat menuai.

Walaupun sarang lebah semulajadi cukup semasa permainan awal, di mana pemain tidak memerlukan banyak madu atau lebah, ladang perlu dibina untuk permainan lewat. Ini bermaksud bahawa mengetahui cara memindahkan sarang lebah adalah kemahiran penting.

Sudah tentu, blok mungkin menjadi gangguan untuk dikeluarkan untuk pemain yang tidak peduli dengan madu, lilin, atau lebah. Dalam kes ini, mengetahui bagaimana untuk melakukannya dengan selamat juga sangat penting.

Cara Bergerak atau Menghancurkan Sarang Lebah Di Minecraft (2022)

Cara menghilangkan sarang lebah dengan selamat

Biasanya, apabila pemain memecahkan sarang lebah, mana -mana lebah di dalam atau berdekatan akan menjadi bermusuhan dengan pemain, menyengat dan meracuni mereka. Namun, seperti dalam kehidupan sebenar, lebah dapat dijadikan jinak menggunakan api dan asap.

. Walaupun asap menjejaskan lebah, pemain akan dapat menghilangkan sarang dengan selamat.

Perlu diingat bahawa campfires merosakkan mana -mana perusuh yang berjalan di atasnya, dan ini termasuk lebah. Jadi jika pemain cuba memecahkan sarang untuk menyebabkan lebah mengadopsi sarang baru, api unggun mungkin membahayakan lebah. .

Kebakaran ini tidak perlu terus di bawah sarang. Mereka boleh sampai lima blok di bawah sarang, selagi ada garis yang tidak diucapkan di antara api dan sarang. Walau bagaimanapun, blok tertentu tidak akan menghalang asap, seperti permaidani, pagar, dan perangkap.

Walaupun sarang lebah boleh dimusnahkan dengan alat apa pun, yang betul, iaitu kapak, akan menghasilkan masa perlombongan yang lebih cepat.

Cara menggerakkan sarang lebah

Bagi pemain yang ingin mencipta ladang madu atau lebah, mempunyai banyak sarang di satu kawasan agak mudah dan penting. Walaupun pemain boleh membuat sarang lebah yang berfungsi secara identik dengan sarang lebah, mereka tidak mempunyai penampilan semula jadi yang sama, menjadikan sarang lebah tidak ternilai bagi mereka yang lebih suka tekstur semulajadi ini.

Satu -satunya cara untuk memindahkan sarang lebah adalah dengan memecahkannya dengan alat yang terpesona dengan sentuhan sutera. Ini akan menjatuhkan sarang lebah. Mana -mana lebah yang berada di dalam sarang apabila jatuh akan kekal di sarang, membolehkan pemain memindahkan lebah ke mana sahaja mereka merancang untuk membina ladang madu dan lebah mereka.

Baca lebih lanjut: .