Cara Membuka Kunci Vexcalibur & The Variable Exotic Quest – Destiny 2 | Shacknews, Cara Mendapatkan Vexcalibur di Destiny 2

Cara mendapatkan vexcalibur di takdir 2

Terdapat enam kiub vex untuk mencari di gulch di edz. Berdiri berhampiran nod vex ini akan mengumpulkannya dan tambahkan satu set digit ke skrin anda. Anda kemudian mempunyai 30 saat untuk mengumpul yang seterusnya Sehingga semua enam dikumpulkan. The Masa meluas setiap kali anda merebut nod. Apabila kesemua enam dikumpulkan, anda akan dipanggil ke sebuah gua di sepanjang sebelah selatan kawasan di mana misi eksotik bermula. Di sinilah mencari kiub VEX:

Cara membuka kunci vexcalibur & pencarian eksotik yang berubah -ubah - takdir 2

Buka kunci vexcalibur dengan melengkapkan pencarian eksotik, pembolehubah, dalam takdir 2 dan misi, nod.Ovrd.Avalon.

Misi eksotik baru telah muncul di Destiny 2 yang dipanggil pembolehubah yang memberi ganjaran senjata eksotik baru, Vexcalibur. Pemain mula -mula menemuinya semasa melakukan aktiviti di Gulch, di mana anda akan menemui beberapa kiub vex dan titik permulaan misi, // nod..Avalon //. Bersedia untuk perjuangan yang baik, banyak musuh, dan bos berbilang fasa!

 • Peta gulch vex cube
 • Data Nullifier & Take Seksyen Shelter
 • Perjuangan Brakion Boss
 • Vexcalibur Perks

EDZ, Kiub Vex Gulch

Terdapat enam kiub vex untuk mencari di gulch di edz. Berdiri berhampiran nod vex ini akan mengumpulkannya dan tambahkan satu set digit ke skrin anda. Anda kemudian mempunyai 30 saat untuk mengumpul yang seterusnya Sehingga semua enam dikumpulkan. The Masa meluas setiap kali anda merebut nod. Apabila kesemua enam dikumpulkan, anda akan dipanggil ke sebuah gua di sepanjang sebelah selatan kawasan di mana misi eksotik bermula. Di sinilah mencari kiub VEX:

Peta Gulch yang menunjukkan lokasi nod vex untuk misi eksotik rahsia, pembolehubah

Apabila semua enam nod VEX dikumpulkan, anda akan mempunyai buff di skrin yang dipanggil kod akses gua simulasi: 53-43-52-49-42-45. Anda kini boleh memulakan // nod.Ovrd.Avalon // Misi.

Misi pertama kali dimulakan dengan melawat gua yang ditandai dengan “x” di peta. Masuk ke dalam dan berinteraksi dengan kubah vex di sebelah harpy yang mesra. Anda akan diangkut ke misi. Sebaik sahaja anda melengkapkan misi, anda boleh melancarkannya pada bila -bila masa dari peta EDZ.

// nod.Ovrd.Avalon //

Nod.Ovrd.Misi Avalaon ditemui di sebuah gua di sepanjang sebelah selatan Gulch. Pintu masuk adalah di sebelah kanan sektor yang hilang ketika melihat peta. Cari cahaya di dinding batu di sebelah gua yang penuh dengan lampu merah. Masukkan gua dan jalankan ke belakang, sebahagian daripada dinding akan hilang – masuk ke dalam untuk mencari Vex Harpy yang mesra dan titik permulaan misi.

Parit Vex

Bahagian pertama misi avalon adalah untuk berjalan melalui parit vex. Akan ada blok yang meluncur bolak -balik, mendedahkan dan menyekat jalan anda. Bergerak melalui parit untuk mencapai garpu di jalan, pergi ke kiri atau kanan membawa anda ke bahagian belakang struktur pusat. Di belakang adalah lubang kecil di dinding untuk tergelincir.

Anak panah menunjuk ke lubang kecil di dinding

Turun slaid, turun, dan dilakukan melalui terowong hijau. Anda akan teleport melalui apa yang kelihatan seperti tong besar cecair radiolarion dan ke dalam rangkaian VEX. Dari sini, ini semua mengenai pertempuran dan mengingati corak.

Terokai Rangkaian VEX – Masukkan Kod Akses

Anda akan memasuki arena kecil yang penuh dengan kesilapan. Matlamatnya adalah untuk mencari satu set simbol di dinding dan memusnahkan bentuk yang muncul di sekitar conflux. Memusnahkan mereka mengikut urutan yang muncul di dinding, bermula di bahagian atas.

Corak kod akses di bawah tebing dalam rangkaian VEX

Bentuk di sekitar fasa conflux masuk dan keluar pada pemasa. Sekiranya mereka hilang, tunggu sehingga mereka kembali. Menembak bentuk yang salah akan menetapkan semula corak. Anda mesti melakukan ini beberapa kali sebelum anda dapat mengakses bilik sebelah.

Bilik kod akses kedua adalah sama dengan yang pertama, walaupun dengan musuh yang lebih kuat. Perhatikan Cyclops dan Wyverns yang mengejar kawasan tersebut. Cari simbol dan masukkannya seperti yang anda lakukan sebelumnya. Lakukan ini tiga kali untuk meneruskan.

Wyvern neutralizer varian digital

Sebaik sahaja kedua -dua bilik dibersihkan, anda perlu mengalahkan sekumpulan vex termasuk wyvern yang kuat yang dipanggil a Neutralizer variasi digital. Sebaik sahaja semua VEX dikalahkan, portal akan menyahaktifkan dan halangan akan jatuh. Teruskan di sepanjang jalan.

Teruskan meneroka rangkaian VEX

Blok vex sementara menuju ke bangunan lain

Misi kini akan mengarahkan anda untuk terus meneroka rangkaian VEX. Cukup ikuti jalan atau bergerak ke arah kumpulan musuh seterusnya. Anda akan mencapai bahagian atas struktur dengan jalan masuk. Melalui dan bergerak melalui lorong yang mempunyai pintu segitiga. Apabila anda sampai ke akhir, ikuti blok sementara ke struktur seterusnya.

Lorong yang langsing dan slant dengan blok yang memaksa

Ini adalah struktur kecil tetapi satu yang sukar untuk melintasi. Anda mesti berjongkok berjalan melalui seksyen sempit dan slanted dengan blok omboh yang mengancam untuk mendorong anda keluar. Blok panjang dengan perimeter mereka yang ditandai dengan segi empat tepat holografik.

Apabila anda sampai ke akhir, naikkan blok ke bendera perhimpunan. Buang bendera dan melompat ke atas sfera untuk digerakkan ke perjuangan bos pertama.

Nullifier Data – Kumpulkan data & berlindung

Perjuangan terhadap Nullifier Data dibahagikan kepada beberapa fasa yang berbeza: mengumpul data, mendepositkan data, mengambil perlindungan, dan menangani kerosakan pada bos. Dataholder (rasuah) musuh (fanatik vex tanpa kepala) menjatuhkan serpihan data apabila dikalahkan. Kumpulkan cukup untuk mengisi conflux pusat. Sekali penuh, jatuh ke dalam lubang silinder dan berlindung dari penghapusan. Gagal mengisi conflux dan berlindung di lubang akan menyebabkan anda dipadamkan. Ulangi ini sehingga pengatur data boleh rosak.

Serpihan data di lapangan semasa pertarungan bos pengubah data

Bahagian pertama perjuangan ini memerlukan anda mengumpulkan lapan dan kemudian sepuluh serpihan data. Setiap kali anda selamat di dalam lubang, lantai akan dibuka dan anda akan ditelefon kembali ke arena. Apabila kedua -dua deposit itu selesai, anda akan mempunyai banyak masa yang anda perlukan untuk merosakkan Nullifier Data.

Pemain berada di dalam lubang, berlindung dari penghapusan semasa pertarungan data

Untuk babak kedua, anda mesti mengumpulkan sepuluh dan kemudian 12 serpihan data. Berhati -hatilah untuk tidak ditimpa oleh musuh di sini. Anda hanya akan mempunyai 45 saat untuk mengumpulkan jumlah yang diperlukan. Apabila kedua -dua deposit selesai, berurusan dengan pengatur data.

Ketika bos tidak lagi, lompat ke tempat pertama kali menanam di belakang bilik dan turun ke jalan. Matlamat anda adalah untuk mengikuti jalan sepanjang akhir, mengalahkan Vex yang menghalang anda. Terdapat lorong nipis yang lain dengan blok yang memaksa, jadi berhati -hati. Anda akan menuju ke ruang tengah yang besar yang mempunyai portal – ini membawa anda ke perjuangan bos terakhir.

Variant Stalker Brakion, Minda yang ditarik balik

Perjuangan bos terakhir adalah menentang Variant Stalker Brakion, minda yang ditarik balik. Sesetengah pemain mungkin mengenali nama ini dari mogok Destiny 2, piramida. Terdapat tiga fasa untuk pertarungan bos ini. . Yang kedua memerlukan simbol dan kod akses conflux yang anda lakukan pada permulaan misi. Yang terakhir adalah satu fasa kerosakan yang lebih tulen.

Fasa pertama perjuangan brakion, minotaur dan bunian mengayunkan pemain

Untuk fasa pertama, fokus pada membersihkan musuh dan menangani kerosakan pada Brakion. Bos akan teleport di sekitar bilik ke setiap sudut. Ia boleh bernilai menunggu berhampiran sudut untuk teleport kepada anda. Dengan cara ini anda tidak mengejarnya atau membuang -buang peluru. Pergi melalui portal untuk meneruskan.

Daemon penyulitan yang mesti dikalahkan semasa perjuangan bos brakion Corak simbol di bawah tanah semasa perjuangan brakion

Fasa kedua boleh menjadi sangat sibuk. Anda perlu memusnahkan daemon penyulitan untuk menanam corak simbol. Corak ditemui di sudut belakang arena dengan melihat ke bawah melalui segitiga di lantai. Kembali ke conflux dan memusnahkan bentuk mengikut urutan yang betul. Setelah selesai, Brakion akan terdedah. Sebaik -baiknya, anda harus membersihkan musuh terlebih dahulu supaya anda tidak diletupkan oleh mereka ketika cuba menangani kerosakan bos kerana anda hanya akan mempunyai 30 saat untuk memukulnya. Ulangi ini seberapa banyak yang anda perlukan. Pergi melalui portal apabila anda selesai.

Pemain memanggil telaga cahaya dalam fasa terakhir menentang Brakion

Fasa terakhir hanya penuh dengan fanatik vex dan brakion yang menghentam. Terus bergerak dan membersihkan musuh. Sebagai alternatif, jatuhkan super anda dan tahan garisan semasa anda meletupkan Brakion. Apabila anda telah mengetuk Brakion pada pantat logamnya yang berkilat, ambil ganjaran anda berhampiran torrent cecair radiolarion.

Vexcalibur tidak akan menjadi milik anda. Anda perlu kembali ke H.E.L.M. Untuk melengkapkan langkah terakhir, di mana anda akan menemui glaive eksotik di slot tenaga anda.

Vexcalibur Exotic Glaive Perks

Glaive eksotik vexcalibur duduk di slot tenaga anda dan menangani kerosakan yang tidak sah. Glaive ini adalah semua tentang menjaga diri anda di atas dengan overshield. Ia adalah dua faedah eksotik adalah:

 • Kelemahan kekal: menangani kerosakan huru -hara tambahan semasa dilindungi oleh overshield. Mengalahkan sasaran dengan pukulan akhir huru -hara sementara overshield aktif akan menyegarkannya.
 • Matriks Pengedaran M1R: Kebakaran penyebaran. Dilengkapi dengan perisai yang cepat. Menyekat kerosakan dengan perisai anda secara beransur -ansur memberikan pembatalan melampaui diri sendiri dan sekutu berdekatan.

Pada dasarnya, gunakan blok Glaive untuk membina overshield untuk diri sendiri dan mana -mana persahabatan yang berdekatan. Sebaik sahaja anda mempunyai overshield, mula mengiris dan dicing dengan serangan huru -hara. Mempunyai overshield akan meningkatkan output kerosakan anda sementara huru -hara membunuh akan menyegarkan overshield. Ini dapat bersinergi dengan baik dengan titans void.

Misi eksotik // nod.Ovrd.Avalon // adalah kemunculan musuh yang padat dan agak sengit kepada wajah dan musuh yang biasa dari tahun pertama takdir 2. Setelah selesai, anda akan membuka kunci glaive eksotik baru, Vexcalibur. .

Bercakap dari tanah di bawah, Sam Chandler membawa sedikit bakat hemisfera selatan untuk karyanya. Selepas melantun beberapa universiti, memperoleh ijazah sarjana muda, dan memasuki industri permainan video, dia menemui keluarga barunya di ShackNews sebagai editor panduan. Tidak ada yang dia suka lebih daripada membuat panduan yang akan membantu seseorang. Sekiranya anda memerlukan bantuan dengan panduan, atau perhatikan sesuatu yang tidak betul, anda boleh tweet kepadanya: @samuelchandler

 • Panduan
 • Takdir 2
 • Takdir 2: Cahaya
 • Destiny 2: Musim Defiance

Cara mendapatkan vexcalibur di takdir 2

Cara Mendapatkan Excalibur di Destiny 2

Bagaimana anda mendapatkan vexcalibur di takdir 2? Vexcalibur adalah pedang eksotik di takdir 2 yang diperoleh melalui langkah -langkah. Ia adalah senjata yang kuat yang merosakkan musuh dengan ketara, menjadikannya tambahan yang berharga untuk senjata Guardian. Musim Defiance menyaksikan pengenalan vexcalibur di takdir 2, glaive eksotik yang unik yang tidak membatalkan kerosakan.

Vexcalibur di Destiny 2 harus menyelesaikan objektif eksotik rahsia pembolehubah dari musim Defiance. Senjata ini adalah versi yang diubahsuai dari mogok piramid di IO, yang tidak lagi boleh digunakan dan diperoleh selepas misi. Untuk mengakses misi yang mengakibatkan senjata, anda mesti terlebih dahulu menyelesaikan teka -teki kecil di lokasi Gulch Edz.

Cara Mendapatkan Excalibur di Destiny 2

Cara mendapatkan vexcalibur di takdir 2

Panduan ini akan membimbing anda melalui langkah -langkah untuk mendapatkan vexcalibur di takdir 2.

Langkah 1: Dapatkan pencarian corak

. Usaha ini diberikan oleh Banshee-44, Gunsmith di Menara. Anda mesti menyelesaikan kempen Beyond Light dan membuka kunci musim yang dipilih untuk menerima usaha ini.

Langkah 2: Kumpulkan akar paradoks

Setelah mendapatkan pencarian corak, anda mesti mengumpulkan akar paradoks. Lokasi Europa dan Nessus mengandungi unsur -unsur berharga ini. Anda boleh menemui akar paradoks dengan menyelesaikan acara awam, rondaan, dan aktiviti lain di planet -planet ini.

Langkah 3: Cas akar paradoks

Sebaik sahaja anda telah mengumpul akar paradoks yang mencukupi, anda mesti mengenakannya dengan mengalahkan musuh dengan pedang. Bilangan pembunuhan yang diperlukan bergantung pada jarang musuh, dengan musuh yang lebih sukar memerlukan lebih banyak pembunuhan. Anda juga boleh mengenakan akar paradoks dengan melengkapkan aktiviti serangan dan malam.

Langkah 4: Kalahkan bos Harpy di mogok kaca

Setelah mengecas akar paradoks, anda mesti melengkapkan mogok kaca di Europa. Pemogokan ini melibatkan pertempuran melalui pelbagai musuh Vex dan mengalahkan bos Harpy, Atheon, Time’s Conflux. Setelah mengalahkan Atheon, anda akan menerima item pencarian yang dipanggil Aeonian Bloom.

Langkah 5: Dapatkan cecair radiolarion

Langkah seterusnya dalam mendapatkan vexcalibur adalah untuk mengumpul cecair radiolarion. Anda boleh mencari sumber yang tidak biasa ini di Mercury dengan melengkapkan acara awam, sektor yang hilang, dan tugas lain.

Langkah 6: Cas cairan radiolarion

Setelah memperoleh cecair radiolari, anda mesti mengenakannya dengan mengalahkan musuh dengan pedang. Seperti akar paradoks, bilangan pembunuhan yang diperlukan bergantung pada jarang musuh.

Langkah 7: Lengkapkan usaha “Kutukan Nexus”

Sebaik sahaja anda telah mengenakan cecair radiolari, anda mesti melengkapkan laknat pencarian nexus. Usaha ini memerlukan anda melengkapkan satu siri objektif, termasuk mengalahkan musuh -musuh Vex, menyelesaikan serangan, dan mengalahkan bos dalam mogok Nexus di Venus.

Langkah 8: Kalahkan Minda Vex dalam Strike Nexus

Setelah melengkapkan laknat pencarian Nexus, anda mesti melengkapkan mogok nexus di Venus lagi. Kali ini, anda akan menghadapi bos Vex Mind yang lebih kuat, dan setelah mengalahkannya, anda akan menerima pedang eksotik vexcalibur.

Langkah 9: Meningkatkan Vexcalibur

Sebaik sahaja anda memperoleh vexcalibur, anda boleh menaik tarafnya dengan melengkapkan ingatan pencarian yang mati. Usaha ini memerlukan anda untuk mengumpulkan pelbagai bahan dan aktiviti lengkap di Europa dan Nessus. Setelah menyelesaikan carian, anda akan menerima versi Vexcalibur yang dinaik taraf dengan peningkatan kuasa dan kebolehan.

Mendapatkan Vexcalibur di Destiny 2 memerlukan menyelesaikan satu siri pencarian, mengumpul bahan -bahan yang jarang berlaku, dan mengalahkan musuh yang kuat. Walaupun mungkin mengambil sedikit masa dan usaha untuk mendapatkan, vexcalibur adalah senjata yang kuat dan berharga yang bernilai usaha. Pada masa ini, anda boleh mendapatkan Destiny 2 untuk pembelian di Xbox One, PS4, PS5, Steam, The Epic Games Shop, dan Xbox Series X/S.

Destiny 2 Panduan Glaive Eksotik Vexcalibur – Cara Memulakan Pencarian

The Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive adalah senjata bermusim yang anda dapat memperoleh hanya dengan melengkapkan misi rahsia yang bermula di kawasan gulch Edz.

Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive Guide - Cara Memulakan Quest: The Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive

Diterbitkan: 8 Mac, 2023

Bagaimana anda memulakan Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive Quest? The Destiny 2 Vexcalibur adalah ganjaran dari Questline Rahsia yang disebut pembolehubah yang dapat diakses oleh pemain dari EDZ. . Eksotik bermusim ini akhirnya akan membolehkan pemain membuat versi kraf yang memanfaatkan pemangkin khas untuk menjadikannya sangat kuat, jadi patut dikejar.

The Destiny 2 Vexcalibur adalah satu lagi eksotik di senarai Exotics Destiny 2 Lightfall. Inilah yang perlu anda ketahui untuk memulakan pencarian dalam permainan FPS yang popular.

Destiny 2 langkah pencarian eksotik vexcalibur

Untuk Memulakan Destiny 2 Vexcalibur Quest, anda mesti terlebih dahulu melaksanakan satu siri tugas di Gulch of the Edz dan kemudiannya perlu melengkapkan // nod.ovrd.Avalon // Misi. Perhatikan bahawa tidak ada penunjuk pencarian di peta destinasi permainan, jadi anda perlu mencarinya sendiri. Juga, usaha ini memerlukan pemain untuk memiliki cahaya dan kandungan Destiny 2 Season 20, jadi jika teman Fireteam anda tidak memiliki pengembangan, mereka tidak akan dapat membantu anda.

Langkah -langkah pencarian eksotik Vexcalibur adalah seperti berikut:

 1. Menyiasat jejak digital.
 2. Cari jejak digital di edz.
 3. Lengkapkan misi // nod.ovrd.Avalon //
 4. Lawati Jadual Perang untuk menganalisis objek.

Destiny 2 Vexcalibur – Cara Memulakan Pencarian Pembolehubah

Jika anda bergelut dengan cara memulakan usaha pembolehubah dan membuka kunci misi rahsia, inilah pecahan.

Menyiasat jejak digital

Pencarian bermula di Gulch berhampiran titik perjalanan pantas, di kawasan tinggi tanah. . Berdiri di dekatnya akan memberikan kod akses, tetapi beberapa nombor akan menjadi tanda tanya. Inilah isyarat anda untuk meneruskan bola tenaga lain di sekitar Gulch.

Cari jejak digital di edz

Anda kemudiannya perlu mencari enam lagi bola Vex Energy, yang boleh anda ambil dengan berdiri di dekatnya. Anda hanya akan mempunyai 30 saat antara masing -masing untuk mengumpulnya, dan anda perlu memulakan tugas lagi jika anda tidak mengumpulkannya dalam masa, jadi cepat. Mereka tidak terlalu sukar dicari, jadi cari kawasan itu, dan ini tidak sepatutnya menimbulkan cabaran. Ini akan membuka kunci kod akses gua simulasi, tetapi anda tidak akan menemui apa -apa arahan ke arahnya. Sebaliknya, cari kesan ribut vex di udara dan periksa kawasan bawah gulch sehingga anda menemui pintu masuk gua di bawahnya.

Ini membawa anda ke harpy dan kemudian membuka misi. Bungie mengesyorkan tahap kuasa 1800 untuk misi ini, jadi pastikan anda cukup disamakan sebelum anda memulakannya.

Lengkap // nod.ovrd.Avalon // Misi

Sebaik sahaja anda sampai ke tahap ini, anda mesti melengkapkan nod //.ovrd.Avalon // Misi, yang melibatkan menyelesaikan beberapa teka -teki input kod. Dalam fasa kemudian, anda juga perlu mendepositkan motes, diikuti dengan fasa kerosakan bos, yang akan anda ulangi. Walaupun ia adalah misi yang kemas, ia tidak mudah, jadi anda mungkin ingin mendapatkan skuad untuk membantu anda.

Dalam misi ini, anda juga perlu melawan bos musuh dari mogok Pyramidion Destiny 2 yang telah bersara. Perhatikan bahawa di sini, anda juga perlu mencari input kod, yang mudah terlepas kerana mereka berada di lantai kawasan tempur.

Kembali ke Jadual Perang

Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan misi, lawati Jadual Perang di H H.E.L.M. untuk menganalisis penemuan anda dan menerima ganjaran anda.

Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive Guide - Cara Memulakan Quest: The Vexcalibur, bersama dengan semua statistik

Takdir 2 vexcalibur eksotik glaive

Destiny 2 Vexcalibur adalah Glaive Void Exotic dengan kesan, pengendalian, dan statistik pelbagai yang sangat tinggi. Ciri intrinsiknya adalah matriks pengedaran M1R, yang membakar penyebaran dari glaive. Ia juga mempunyai perisai yang cepat menggalakkan yang secara beransur-ansur memberikan overshield kepada pemain dan sekutu. Ciri -ciri kelemahan kekal kemudian memastikan bahawa ia akan menangani kerosakan huru -hara tambahan apabila dilindungi oleh overshield, dan pukulan akhir huru -hara semasa anda mempunyai overshield akan menetapkan semula overshield.

Takdir 2 pemangkin eksotik vexcalibur

Mendapatkan vexcalibur juga memberi pemain corak senjata, yang kemudiannya dapat diekstrak untuk memulakannya.

Intrinsik eksotik untuk Vexcalibur akan dibuka setiap minggu. Anda perlu melawat h.E.L.M. Untuk mengambil usaha legenda mingguan, yang memerlukan anda mengalahkan musuh dengan Vexcalibur untuk jenis mod baru. Soket ini ke dalam senjata membolehkan anda mengakses salah satu daripada tiga dada eksotik dalam misi. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh mendapatkannya pada masa ini.

Pemangkin vexcalibur jatuh dari membersihkan bos misi mengenai kesukaran legenda.

Itu semua yang anda perlu tahu untuk melengkapkan Destiny 2 Vexcalibur Exotic Glaive Quest. Jika anda lapar untuk lebih banyak eksotik cahaya dalam permainan multiplayer yang popular, lihat Panduan kami ke Destiny 2 Peringatan Akhir Exotic Quest, Winterbite Exotic Glaive Quest, dan Quest Exotic Chaos Deterministik.

. Ciri -ciri kerja beliau di Newsweek, USA Today/untuk kemenangan, TheGamer, HuffPost, dan banyak lagi.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.