Cara Membuka Kunci Sistem Reputasi Fontaine dalam Impak Genshin | PCGamesn, Genshin Impact Fontaine Hidden Reputation World Quest List – Polygon

Genshin Impact Fontaine Hidden Reputation World Quest List

Itu semua maklumat yang kami ada pada sistem reputasi Genshin! Mengapa tidak meraikan pengetahuan anda tentang sistem ini dengan beberapa primogem percuma? Atau, jika anda ingin melihat apa yang ada di masa depan Genshin, mengapa tidak melihat panduan spanduk kami yang akan datang?

Cara Membuka Kunci Sistem Reputasi Fontaine dalam Impak Genshin

Dengan setiap rantau baru datang sistem reputasi bandar lain untuk membuka kunci, jadi inilah cara mengakses reputasi Genshin Impact Fontaine untuk kawasan berair.

Pink-berambut merah jambu wartawan Steambird Charlotte memegang kamera

Diterbitkan: 16 Ogos 2023

Bagaimana anda membuka kunci sistem reputasi Fontaine dalam kesan Genshin? Sekarang, anda lebih menyedari bahawa Teyvat adalah tempat yang cukup besar – dan ia terus berkembang. Dengan lima kawasan tanah besar yang besar kini terdapat di Genshin Impact, masing -masing dengan pencarian, makhluk, dan bahan mereka sendiri, ada banyak yang dapat dilihat – dan di sinilah reputasi masuk.

Reputasi impak Genshin memberi ganjaran kepada anda untuk mengungkap rahsia Teyvat semasa anda menyelesaikan hadiah, meneroka dunia, dan membantu NPCS. Walau bagaimanapun, membuka kunci sistem reputasi di setiap rantau mempunyai keperluan khusus. Hydro Wilayah Fontaine dibebaskan dengan Genshin Impact 4.0, memperkenalkan kami kepada watak -watak baru Lynette dan Lyney, masing -masing dengan spanduk kesan Genshin mereka sendiri. Sama ada anda menambah duo yang menghiburkan kepada parti anda atau tidak, meneroka rantau berasaskan air harus menjadi keutamaan, jadi inilah cara membuka kunci sistem reputasi Fontaine dalam kesan Genshin.

Thumbnail YouTube

Buka kunci sistem reputasi Fontaine

Untuk membuka kunci Sistem Reputasi Fontaine dalam Impak Genshin, anda mesti terlebih dahulu melengkapkan Bab IV Archon Quest, Kisah I dan II. Setelah melengkapkan bab ini, Quest Dunia Wawancara Steambird tersedia, yang memberikan anda akses kepada sistem reputasi.

Untuk melengkapkan wawancara Steambird, berjumpa dengan Euphrasie di Mahkamah Fontaine. Apabila anda bercakap dengan Euphrasie, anda harus mempunyai akses kepada pencarian dan kemajuan wilayah untuk Fontaine.

Sekarang anda tahu bagaimana membuka kunci Sistem Reputasi Fontaine di Genshin Impact, tidak ada yang menghentikan anda ketika anda meneroka wilayah yang menakjubkan. Sekiranya anda ingin menginginkan watak -watak pemain Fontaine, pastikan anda menebus kod impak Genshin terkini untuk primogem percuma, dan membiasakan diri dengan bahan Ascension Lynette dan bahan kenaikan Lyney, termasuk loceng lumidouce yang cantik, yang diperlukan untuk meratakan Lynette, Pembantu sihir pelbagai fungsi.

Danielle Rose Tolong jangan tanya Danielle apa permainan atau genre PC kegemarannya, dia tidak akan memberikan jawapan yang sama. Pada masa ini, anda akan mendapati dia bermain Minecraft, Disney Dreamlight Valley, Dead by Daylight, dan Starfield – tidak semestinya semua pada masa yang sama.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Genshin Impact Fontaine Hidden Reputation World Quest List

Logo reputasi segitiga dari kesan Genshin ke atas imej Fontaine

Julia Lee (dia) adalah pengeluar panduan, menulis panduan untuk permainan seperti Legenda Zelda: Air mata Kerajaan dan Impak Genshin. Dia membantu melancarkan Rift Herald pada 2016.

Impak Genshin‘S 4.0 kemas kini ditambah Fontaine, kawasan rajin yang indah yang dipenuhi dengan air. Dengan kawasan baru datang pencarian reputasi baru untuk menyelesaikan dan memperoleh beberapa barang.

Selepas bercakap dengan reputasi Fontaine NPC, Euphrasie, anda akan melihat senarai pencarian dunia yang boleh anda selesaikan untuk mendapatkan titik reputasi lanjut.

Banyak pencarian akan muncul dalam pandangan biasa-apabila anda mendekati pemberi pencarian, titik seru biru akan muncul di peta anda dan di atas kepala NPC, memberi isyarat kepada anda. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pencarian yang tidak mendapat penanda ini dan sukar dicari jika anda tidak tahu apa yang anda cari.

Perhatikan bahawa anda hanya akan mendapat akses kepada sistem reputasi Fontaine apabila anda Lengkap Tindakan Dua Pencarian Fontaine Archon. Beberapa pencarian ini mungkin mempunyai prasyarat untuk membuka kunci. Ketika kami menyelesaikan semua 20 pencarian reputasi Fontaine, kami juga telah menyelesaikan dua pencarian dunia yang panjang, “Ann dari Narzissenkreuz” dan “Warna Kuno.”Jika menuju ke kawasan dan berinteraksi dengan NPC di bawah tidak memulakan pencarian, lakukan beberapa yang lain dan bulatkan kembali.

Di bawah, kami menyenaraikan pencarian dunia yang tidak bertanda yang perlu anda selesaikan untuk mendapatkan reputasi Fontaine.

Lokasi pencarian dunia “air pancut

Untuk memulakan “Fountain mengalir lagi,” berinteraksi dengan doodad yang ditandakan di lokasi di bawah:

Zhongli berdiri di hadapan air pancut dengan anak panah yang menunjuknya dalam kesan Genshin

“Benar -benar mulut!”Lokasi Quest Dunia

Untuk memulakan usaha ini, pendekatan rumah yang digambarkan di bawah:

Zhongli berdiri di hadapan sebuah rumah di pantai Fontaine di Genshin Impact

Sebaik sahaja anda membersihkan musuh ketam di hadapan, pencarian akan bermula secara automatik.

“Kisah Ann: Prolog” lokasi pencarian dunia

Pencarian Auto-lengkap ini sebagai sebahagian daripada garis pencarian “Ann of the Narzissenkreuz”. Sebaik sahaja anda selesai ACT Tiga, ini akan dilakukan dan anda boleh mengambil ganjaran anda dari reputasi NPC.

Lokasi Pencarian Dunia “Seymour’s Story”

Pencarian automatik ini setelah anda menyelesaikan garis pencarian “warna kuno”. Perbuatan ketiga adalah “kerinduan biru hati dan bulan,” dan usaha ini hanya ditandakan setelah selesai setelah kami selesai garis ini.

Lokasi Quest “Memancing” Dunia

Usaha ini tidak ditanda dan salah satu pilihan untuk mendapatkan “bahagian pelik” untuk pencarian dunia “akan datang hujan lembut.”Untuk memulakannya, berbincang dengan Iara di kampung Merusea:

Zhongli berdiri di hadapan makhluk kecil dengan tiang memancing di kesan Genshin

Lokasi pencarian dunia “adakah begitu mudah”

Ini adalah usaha yang ketara, tetapi ia mempunyai prasyarat yang tidak berlabel yang memberi ganjaran “bahagian pelik” untuk pencarian dunia “ada akan datang lembut”. Untuk melakukannya, bercakap dengan Cosanzeana di luar kampung Merusea:

Zhongli berdiri di hadapan makhluk ungu dan biru dengan bunga dalam kesan Genshin

Setelah anda memilih bunga dan air menggunakan beberapa hidro, pencarian pertama akan diselesaikan secara automatik. Cosanzeana akan kembali ke kampung Merusea dan “adakah ia begitu mudah” sebagai usaha yang ketara selepas anda melakukan ini.

“Tiga Warna Utama Solar Corona” lokasi pencarian dunia

Bercakap dengan Sluasi di Merusea Village untuk memulakan “Tiga Warna Utama Solar Corona.”Dia boleh didapati di sini:

Zhongli berdiri di hadapan makhluk kecil di hadapan sebuah rumah merah jambu di Genshin Impact

Beri barang sluasi yang sepadan dengan warna yang dia cari untuk menyelesaikan pencarian.

Cara Meningkatkan Reputasi Dalam Impak Genshin

Razor berdiri di hadapan Lembaga Reputasi Liyue dan Cik Yu dalam Impak Genshin

Ingin belajar bagaimana meningkatkan reputasi anda dalam kesan Genshin? Sekiranya anda bersedia meluangkan sedikit masa dari kisah utama Genshin Impact, mendapat reputasi di bandar kegemaran anda boleh menjadi cara yang baik untuk mempertajam kemahiran pertempuran anda atau mendedahkan beberapa permainan. Tugas -tugas yang akan anda terima semasa mendapat reputasi pasti banyak meminta pengembara yang sepatutnya mencari adik -beradik mereka yang hilang, tetapi anda akan mendapat beberapa alat yang cukup sejuk dan kosmetik dalam proses itu!

Panduan ini akan merangkumi asas -asas sistem reputasi Genshin Impact, termasuk Bounties, Permintaan, Penjelajahan Dunia, Pencarian Dunia, dan Reputasi Reputasi.

Bounty diletakkan pada pengawal kehancuran dalam kesan Genshin

Cara menyelesaikan permintaan

Sekiranya anda mempunyai banyak bahan di tangan, menyelesaikan permintaan akan menjadi angin untuk anda. Pergi ke papan reputasi bandar kegemaran anda dan bercakap dengan sesiapa sahaja di hadapan untuk memulakan. Setiap permintaan akan melibatkan penyampaian sedikit bahan tertentu ke NPC (seperti kegemaran saya, Jack Manly, yang tidak dapat mendapatkan tusuk cendawan ayam yang mencukupi).

Sebaik sahaja anda telah menerima permintaan, anda akan dapat mengaksesnya dari menu pencarian anda. Pastikan untuk mengumpulkan bahan -bahan yang diperlukan (yang, jika anda telah melakukan banyak pengumpulan, anda mungkin sudah ada di tangan) dan menuju ke lokasi NPC untuk menyampaikan barang -barang yang diminta mereka. Setiap permintaan akan memberi ganjaran kepada anda dengan 40 reputasi dan 20,000 mora. Sama dengan Bounties, anda hanya dapat menyelesaikan tiga permintaan setiap minggu, dengan jumlah yang dikongsi oleh semua bandar.

Permintaan dari Manly Jack dalam Impak Genshin

Cara meningkatkan kemajuan penjelajahan dunia

Sekiranya anda telah memberi perhatian kepada peta Teyvat anda, anda mungkin telah menyedari bahawa setiap kawasan mempunyai peratusan kemajuan penerokaan. Lembaga Reputasi di setiap rantau utama (Mondstadt, Liyue, dan Inazuma) akan menjejaki kemajuan penerokaan keseluruhan wilayah itu, dan menaikkan peratusan anda kepada 20%, 40%, atau 60%akan memberi ganjaran kepada anda dengan 100 reputasi dan 20,000 Mora. Semasa meningkatkan kemajuan penjelajahan adalah tugas yang membosankan, jika anda hampir mencapai satu daripada peratusan ini, berikut adalah beberapa cara terbaik untuk melakukannya:

Buka kunci titik teleport dan patung tujuh

Sekiranya anda belum melakukannya, pastikan anda semua terperangkap untuk membuka kunci patung -patung anda dari Tujuh dan Teleport Waypoints, yang boleh ditempatkan dengan peta. Selain menyalakan peta dan membuat penjelajahan lebih mudah, ini akan memberi anda beberapa mata ke arah peratusan kemajuan penerokaan anda.

Cari Oculi

Satu lagi cara terbaik untuk meningkatkan kemajuan penerokaan anda adalah dengan mengumpul oculi rantau (Anemoculi di Mondstadt, Geoculi di Liyue, dan Electroculi di Inazuma). Koleksi rumit ini kebanyakannya ditemui di tempat yang sukar dicapai dan kadang-kadang berpagar di belakang teka-teki atau cabaran. Walau bagaimanapun, jika anda telah membuat batu resonans (yang boleh dibuat pada tahap reputasi 2 di Liyue dan Mondstadt dan reputasi tahap 8 di Inazuma) untuk mencari Oculi dengan, proses ini akan lebih mudah.

Cari dada harta karun

Kemajuan penerokaan anda juga akan berkembang apabila anda mencari dada harta karun. Pastikan anda teliti ketika meneroka Teyvat – hanya satu dada yang dapat membawa kemajuan penerokaan anda dari 99% hingga 100%! Dada terkunci di belakang teka -teki teka -teki juga dikira ke arah kemajuan penerokaan anda, jadi pastikan untuk membimbing setiap seelie dan pop setiap bunga belon yang anda jumpai.

Jika anda bergelut sedikit, cuba membuat kompas harta karun di rantau yang anda inginkan, yang akan membantu anda mencari dada berdekatan. Alat ini boleh dikunci pada tahap reputasi 6 di Mondstadt dan Liyue dan Reputasi Tahap 9 di Inazuma.

Peta kesan genshin

Cara menyelesaikan pencarian dunia

Pencarian Dunia agak rumit daripada tugas -tugas lain ini kerana mereka tidak muncul secara automatik dalam menu pencarian anda. Walaupun papan reputasi di mana -mana bandar akan memaparkan senarai pencarian dunia bandar itu, anda tidak akan dapat memulakannya sehingga anda mengaktifkan usaha dengan menyelesaikan usaha prasyarat atau dengan berinteraksi dengan NPC tertentu. Pencarian ini memberi ganjaran kepada anda di mana saja dari 20 hingga 100 reputasi exp, dengan pencarian yang lebih besar yang berkaitan dengan cerita pusat Genshin yang memberi ganjaran lebih banyak.

Kemajuan mana -mana pencarian dunia yang berterusan dapat diperiksa melalui menu pencarian anda. Sekiranya anda ingin memulakan pencarian dunia tetapi tidak mengaktifkan apa -apa, mulakan dengan merayau di sekitar bandar yang anda cari untuk mendapatkan reputasi exp di. Anda sering dapat mencari NPC dengan logo Quest World di atas kepala mereka berkumpul di bandar -bandar ini – bercakap dengan mereka, dan anda akan dapat mengaktifkan Dunia Quest. Beberapa pencarian dunia terkunci sehingga anda telah menyelesaikan usaha tertentu atau mencapai pangkat pengembaraan tertentu, jadi pastikan anda mencari NPC ini dan memeriksa menu pencarian dunia anda dengan kerap setelah menyelesaikan sebarang pencarian utama atau mencapai pangkat pengembaraan baru. Mencari pencarian dunia boleh sedikit mengecewakan, tetapi jika anda seorang penjelajah yang menyeluruh, anda akan memilikinya semua diperiksa dalam masa yang singkat.

Impak Genshin

Ganjaran reputasi

Pendapatan reputasi dengan melengkapkan mana -mana tugas di atas di bandar tertentu akhirnya akan menaikkan reputasi keseluruhan anda di bandar itu. Berikut adalah setiap tahap reputasi di setiap bandar akan memberi anda:

Ganjaran reputasi Mondstadt

Tahap reputasi Ganjaran
1 Resipi: rebusan epal utara
2 Arahan: Batu Resonans Anemokulus, Ciri Dikunci: Carian Outcrop Perlombongan Mondstadt
3 Rajah: Penangkap Angin
4 Namecard: Mondstadt: Hero’s Fame, Resipi: Adventurer’s Breakfast Sandwich, Ciri Dikunci: Mondstadt Pedagang Diskaun
5 Rajah: NRE (Menu 30)
6 Rajah: Anemo Treasure Compass, Arahan: Portable Waypoint
7 Namecard: Mondstadt: Berkat, Resipi: Bulan Pie
8 Sayap angin azure

Ganjaran reputasi Liyue

Tahap reputasi Ganjaran
1 Resipi: Bola Udang Emas
2 Arahan: Geoculus Resonance Stone, Ciri Dikunci: Carian Outcrop Perlombongan Liyue
3 Arahan: Resin pekat
4 Namecard: Liyue: Seribu Kapal, Resipi: Lotus Flower Crisp, Ciri Dikunci: Diskaun Pedagang Liyue
5 Rajah: Kompor pencari adepti
6 Rajah: Geo Treasure Compass
7 Namecard: Liyue: Di Awan, Resipi: Daging Tianshu
8 Sayap penerbangan emas

Ganjaran reputasi Inazuma

Tahap reputasi Ganjaran
1 Resipi: Masakan Konda
2 Reka Bentuk Reka Bentuk: Pines Menunggu Twilight, Perabotan Rangka Tindakan: Lantern Batu: Cahaya Fudoumyou, Ciri Dikunci: Inazuma Mining Carian
3 Naku Weed Seed
4 Namecard: Inazuma: Kamisato Crest, Resipi: Rice Cake Soup, Ciri Dikunci: Diskaun Merchant Inazuma
5 Kipas bulu merah
6 Reka Bentuk Reka Bentuk: Jadual Yumemiru Panjang, Perabotan Reka Bentuk: Teh Wisp-Clouded White Couch
7 Namecard: Inazuma: Emblem Raiden, Resipi: Ketam Butter
8 Arahan: Batu Resonans Electroculus
9 Rajah: Electro Treasure Compass
10 Sayap Stormstrider

Itu semua maklumat yang kami ada pada sistem reputasi Genshin! Mengapa tidak meraikan pengetahuan anda tentang sistem ini dengan beberapa primogem percuma? Atau, jika anda ingin melihat apa yang ada di masa depan Genshin, mengapa tidak melihat panduan spanduk kami yang akan datang?

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Impak Genshin Ikut
  • Mihoyo Limited mengikuti
  • RPG Ikut

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.