Cara Membuka Kunci Semua Warna Lightsaber di Star Wars Jedi: Fallen Order – Star Wars: Panduan Pesanan Jedi Fallen – IGN, All Star Wars Jedi: Fallen Order Lightsaber Warna & Maksudnya – Gamepur

All Star Wars Jedi: Warna Lightsaber Pesanan Jatuh & Maksudnya

Beritahu kami dalam komen di bawah jika anda percaya pilihan lampu merah harus dimasukkan dalam urutan yang jatuh.

Cara Membuka Kunci Semua Warna Lightsaber di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh

Halaman ini adalah sebahagian daripada IGN’s Star Wars Jedi: Panduan Wiki Pesanan Jatuh dan Butiran Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Mencari dan Membuka Semua 8 Warna Lightsaber dalam Permainan.

Cara Membuka Kunci Setiap Warna Lightsaber

Secara keseluruhan terdapat lapan warna lampu yang berbeza untuk anda pilih di Jedi Fallen Order. Anda bermula dengan biru dan hijau, yang boleh anda ubah di meja kerja pertama anda di mantis. Anda juga boleh beralih ke oren dari awal jika anda mempunyai bonus pra-pesanan. Ini semua warna saber yang boleh dijumpai:

  • Biru – Warna lalai
  • Hijau – Dibuka dari awal
  • Ungu – memerlukan kristal kyber yang terdapat di ilum
  • Cyan – Memerlukan kristal kyber yang terdapat di ilum
  • Magenta – Memerlukan kristal kyber yang terdapat di ilum
  • Indigo – memerlukan kristal kyber yang terdapat di ilum
  • Kuning – Memerlukan kristal kyber yang terdapat di ilum
  • Orange – hanya tersedia sebagai bonus pra -pesanan, dibuka sebagai kristal kyber

Sehingga patch terbaru, warna oren lightsaber kini telah ditambah untuk semua pemain, tanpa mengira jika anda menyusun permainan!

Cara Mendapatkan Kristal Kyber Untuk Mengubah Lightsaber Anda

Jadi anda mungkin tertanya -tanya, betapa tepatnya anda membuka kunci warna yang berbeza untuk lampu anda di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh? Workbench Fall Order.jpgUntuk menukar warna lampu anda, anda perlu mendapatkan akses ke meja kerja terlebih dahulu. Workbenches boleh didapati di seluruh planet yang berbeza yang anda bepergian juga, bagaimanapun, bangku yang paling mudah diakses boleh didapati di dalam mantis, ke arah belakang kapal. Lightsaber Colors02.jpgSetelah menggunakan meja kerja, navigasi ke bahagian warna dan pilih warna yang ingin anda gunakan.

Tanpa menyelidiki terlalu banyak spoiler, Cal akan pergi ke salah satu planet terkecil dalam perjalanan anda yang dikenali sebagai ILUM, sekitar suku akhir permainan -atau kira -kira bab ke -5. Oleh kerana saiznya, planet ini cukup mudah dan sebahagian daripada beberapa droid kecil, anda tidak akan menemui terlalu banyak makhluk untuk menyebabkan masalah anda. ILUM ICE PUZLLE04.JPGSebelum anda dapat memperoleh kristal walaupun, anda perlu melengkapkan teka -teki yang memerlukan anda mencairkan satu siri pintu beku dengan mengalihkan cahaya di sekitar bilik. ILUM ICE PUZLLE02.JPGSebaik sahaja teka -teki selesai, jalankan anda melalui kuil Jedi yang lain sehingga anda akhirnya menjumpai kristal Kyber. Kristal ini tidak boleh dilepaskan dan digunakan untuk menukar warna lampu anda. Lightsaber Colors01.jpgJangan terlalu menekankan apabila anda diberi pilihan untuk menukar warna lampu anda walaupun, kerana anda akan mempunyai akses kepada semua lima warna unik apabila menyesuaikan lampu anda di meja kerja.

Fakta gembira: Setiap warna Lightsaber yang unik – oren, ungu, cyan, magenta, indigo, dan kuning – semuanya mempunyai bunyi yang sedikit berbeza untuk semua buaian dan idle mereka.

Pemaju, Oscar Coen, mendedahkan di Twitter bahawa lampu -lampu yang lebih jarang mempunyai pemprosesan yang lebih tinggi, yang sedikit mengubah bunyi setiap lampu dengan harapan menjadikannya kelihatan lebih unik dan istimewa untuk digunakan.

Bolehkah anda mewarnai lampu merah anda?

Malangnya, pada masa ini tidak ada pilihan untuk mengenang semula lampu lampu anda yang jatuh dalam urutan yang jatuh. Walaupun masih ada kemungkinan bahawa Respawn boleh menambah warna pada masa akan datang, kami percaya bahawa pilihan itu akan kekal dari permainan kerana fakta mudah bahawa Cal adalah Jedi, dan Jedi biasanya tidak dikaitkan dengan lampu merah.

Lightsabers lain

Anda boleh mendapatkan satu siri peningkatan Lightsaber sebagai sebahagian daripada cerita. Namun, inilah yang boleh anda dapatkan awal (dan ya, anda boleh menukar warnanya).

Beritahu kami dalam komen di bawah jika anda percaya pilihan lampu merah harus dimasukkan dalam urutan yang jatuh.

All Star Wars Jedi: Warna Lightsaber Pesanan Jatuh & Maksudnya

Apa warna kristal yang akan anda gunakan semasa membina lampu anda di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh?

Tangkapan skrin oleh Gamepur

Anda boleh menyesuaikan lampu anda di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh, memberikannya penampilan yang unik sesuai dengan jenis Cal Kestis yang anda mainkan. Penyesuaiannya terhad, tetapi ia dapat mencerminkan gaya permainan anda dan jenis pakaian yang anda gunakan pada Cal.

Bersama dengan penampilan lampu lampu, kristal kyber dapat ditukar, memberikannya warna lightsaber yang unik. Setiap warna mempunyai makna yang unik yang melekat padanya, kerana kristal ini mencerminkan Jedi yang ikatan dengan mereka. Panduan ini merangkumi semua warna lampu di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh dan Maksudnya.

Setiap Warna Lightsaber di Star Wars Jedi: Perintah Jatuh

Walaupun anda bermula dengan lightsaber biru dalam urutan yang jatuh, anda boleh Buka kunci sehingga sembilan warna lampu pada akhir permainan. Salah satu warna ini, Orange, boleh didapati sebagai bonus pra-pesanan, sedangkan yang lain tersedia semasa anda maju melalui permainan, dengan banyak membuka kunci ketika anda mencapai aksi akhir.

Anda boleh membuka kunci warna lampu ini di Jedi: Pesanan Jatuh.

Semua makna di belakang warna lampu di Jedi: Perintah yang jatuh

Warna lampu yang boleh anda gunakan di Jedi: Pesanan Jatuh, Biru dan Hijau adalah warna paling tradisional. Ini biasanya digunakan oleh ramai dalam perintah Jedi dan biasanya dilihat dalam filem dan rancangan televisyen.

Biru dilihat sebagai digunakan oleh Jedi Guardians, yang berusaha menjadi lebih berorientasikan pertempuran, seperti Anakin Skywalker atau Obi-Wan Kenobi. Jedi yang menggunakan a Hijau Saber dilihat lebih sentuhan dengan pasukan, biasanya bergantung pada kuasa kekuatan mereka, seperti Qui-gon Jinn dan Yoda, atau digunakan oleh Jedi Counsulars.

Warna yang kurang biasa, kuning, digunakan oleh pengawal kuil Jedi, yang dilihat di Perang klon pertunjukan animasi. Ini adalah pelindung perintah Jedi di Coruscant. Mereka juga dikaitkan dengan Jedi Sentinels.

Ungu adalah warna yang unik, dan hanya satu Jedi yang terkenal menggunakan warna ini, Mace Windu. Dimainkan oleh Samuel L. Jackson dalam siri prequel dan dilihat sepanjang masa Perang klon Tunjukkan, dia adalah Jedi yang jarang berlaku kerana mencampurkan emosi yang lebih agresifnya dalam kekuatan tanpa jatuh ke dalam gelap dan menjadi Sith. Mereka yang menggunakan saber ungu dilihat sebagai berjalan kaki yang baik.

Warna yang lebih unik, seperti Cyan, indigo, Magenta, dan oren, jauh lebih biasa. Ini mungkin dikhaskan untuk Jedi yang sangat unik dengan sambungan yang mendalam kepada pasukan dan merupakan cara terbaik untuk membuat Cal menonjol semasa kempen pesanan anda yang jatuh. Walau bagaimanapun, oren mungkin mempunyai makna yang lebih penting dengan mendedahkan Baylan Skoll dan Shin Hati dari Ahsoka rancangan televisyen.

Warna lampu terakhir, Merah, secara tradisional digunakan oleh sith. Ini adalah pengguna daya yang mempunyai hubungan dengan sisi gelap, yang bertentangan dengan Jedi. Untuk Sith untuk mencipta kristal lampu merah, mereka dimaksudkan untuk membunuh dan mengambil lampu jedi dari mereka, berdarah kristal Jedi, mengubahnya dari warna asalnya, dan merosakkannya. The Merah Color Crystal menjadi tersedia dalam Perintah Jatuh semasa ulang tahun satu tahun permainan apabila pemaju membuka kunci pakaian Inquisitor Cal, Saber, dan Merah kristal.

Ini adalah satu -satunya warna Lightsaber dalam permainan asas, tetapi Star Wars Jedi: Survivor memperluaskannya dan membuka kunci warna lampu putih yang sangat terkenal. Warna ini muncul kanon dalam rancangan animasi Pemberontak Star Wars dan Mandalorian .

Mengenai Pengarang

Zack Palm

Zack Palm adalah penulis kanan Gamepur dan telah menghabiskan lebih dari lima tahun yang meliputi permainan video, dan memperoleh ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi dari Oregon State University. Dia menghabiskan berbasikal masa lapang, menjalankan kempen tablet, dan mendengar logam berat. Permainan utamanya adalah Pokémon Go, Destiny 2, Final Fantasy XIV, dan mana -mana gelaran yang baru dikeluarkan, dan dia mendapati sukar untuk menarik diri dari mana -mana permainan Star Wars.