Cara membuat tanda cahaya dalam Minecraft, Minecraft Glow Squid Guide | Pcgamesn

Panduan Squid Glow Minecraft

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Cara membuat tanda cahaya dalam minecraft

Di dunia Minecraft, anda boleh membuat papan tanda untuk meletakkan di mana sahaja untuk menunjukkan laluan atau mesej yang anda mahu menyampaikan pemain lain. Anda boleh membuat tanda -tanda sendiri dan kemudian dapat melakukan beberapa penambahan dalam tanda yang menjadikannya lebih berguna. Anda juga boleh membuat tanda cahaya dalam minecraft. Artikel ini menceritakan tentang tanda -tanda cahaya dan bagaimana untuk membuat mereka.

GLOW MAYN IN MINECRAFT

Di dunia minecraft ketika anda berada di gua atau kawasan gelap, anda boleh menggunakan tanda -tanda cahaya untuk menunjukkan sesuatu yang penting. Tanda -tanda cahaya berbeza dari papan tanda mudah yang terdiri daripada papan kayu dan tidak dapat dilihat dengan jelas di kawasan gelap atau pada waktu malam sehingga mempunyai penglihatan yang jelas, anda dapat membuat tanda -tanda cahaya yang bersinar dalam gelap dan anda dapat membaca apa pun ditulis pada tanda.

Bahan yang diperlukan untuk membuat tanda cahaya

Untuk membuat tanda cahaya yang anda perlukan:

  • Lembaga Tandatangan 1x
  • Sac Ink Glow 2x

Sebagai tanda cahaya boleh dibuat apabila anda mula -mula mempunyai papan tanda jadi terlebih dahulu, kita harus tahu bagaimana untuk membuat papan tanda.

Bahan yang diperlukan untuk membuat papan tanda

Oleh kerana membuat tanda cahaya, seseorang perlu membuat papan tanda terlebih dahulu dan untuk itu anda memerlukan bahan berikut:

  • 6x papan kayu
  • Stick 1x

Papan kayu

Anda boleh mendapatkan papan kayu dengan memotong pokok. Untuk membuat tanda cahaya, anda boleh memotong apa -apa jenis papan kayu untuk digunakan.

Tongkat

Di dunia Minecraft, anda boleh mendapatkan tongkat dengan menggunakan mana -mana papan kayu 2x. Apabila anda meletakkan papan kayu 2x di grid kerajinan, anda boleh mendapatkan tongkat 4x.

Cara membuat papan tanda

Untuk membuat tanda cahaya, langkah pertama adalah membuat papan tanda mudah. Oleh itu, untuk membuat tanda, buka grid kerajinan dan tempat 6x papan kayu di dalam Dua baris pertama grid kerajinan dan letakkan tongkat pada kedudukan 3 × 2 grid kerajinan. Anda akan mendapat Tanda 3x.

Seret tanda ke hotbar anda mengenai inventori. Pilih tanda dan klik kanan untuk meletakkan tanda di tanah.

Sekali lagi, klik kanan pada tanda dan anda akan mendapat ruang untuk memasukkan teks yang menyebutkan Edit mesej tanda. Mula menulis apa sahaja yang anda mahu tulis pada tanda dan tekan Masukkan.

.

Sekarang anda mempunyai tanda dan semua yang anda perlukan adalah membuat tanda ini bersinar.

Cara membuat tanda cahaya

Sekarang untuk membuat tanda cahaya mencari a Sotong cahaya Di perairan berhampiran untuk mendapatkan kantung dakwat cahaya:

Dengan membunuh sotong cahaya, anda akan mendapat Sac Sac Glow. Cuba dapatkan lebih daripada satu kantung dakwat dan seret ke inventori anda.

Pilih kantung dakwat cahaya dari inventori dan klik kanan pada tanda dan teks akan mula bersinar.

Anda dapat melihat teks bercahaya lebih dapat dilihat pada waktu malam.

Kesimpulan

Di Minecraft World jika anda ingin meletakkan beberapa tanda untuk tanda. Anda boleh dengan mudah membuat tanda cahaya menggunakan kaedah yang disebutkan di atas dan meletakkannya di kawasan yang lebih gelap.

Mengenai Pengarang

Rafia Amjad

Saya mempunyai ijazah dalam elektronik dan suka menulis. Penyelidikan dan Penulisan Saya Menekankan Inovasi Terkini dalam Permainan dan Teknologi.

Panduan Squid Glow Minecraft

Ini berkilau sotong cahaya yang berkilauan di perairan gelap sistem gua Minecraft, dan kantung dakwat mereka boleh digunakan untuk membuat barang-barang yang unik dan menarik.

Minecraft Glow Squid: Skuad biru berenang di lautan, memikirkan perniagaannya sendiri

Diterbitkan: 9 Mei 2023

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sotong cahaya minecraft misterius? Cephalopods berkilauan ini berkilau dan bersinar di perairan yang mendalam di seluruh dunia dan menjatuhkan barang yang sangat istimewa. Makhluk yang menerangi tiba di minecraft 1.17 Kemas kini sebagai varian pada cumi -cumi biasa yang menanam secara berbeza dan mempunyai penampilan yang unik. Mereka bergaul tanpa penjagaan di dunia … sehingga anda secara tidak sengaja memukul mereka seperti raksasa anda.

Molusk. Kaca ini mempunyai beberapa kegunaan kosmetik yang unik, kedua -dua teks menerangi pada tanda -tanda minecraft dan bingkai item latar belakang. Walaupun kedua -duanya kebanyakannya hanya menyenangkan secara estetika, teks yang diterangi berwarna -warni, digabungkan dengan Minecraft 1.20 Kemas Kini Perubahan Tanda Kayu yang Akan Datang, Berikan pelbagai pilihan penyesuaian untuk kedua -dua bangunan dan memaklumkan. Sekiranya kedengarannya seperti sesuatu yang anda perlukan untuk ditambahkan ke Minecraft anda yang dibina, inilah tempat untuk mendapatkan sumber dan mengumpulkan kantung dakwat khas ini dari sotong cahaya minecraft.

Squid Squid Spawning dan Tingkah Laku

Sotong cahaya bertelur di badan air di dalam gua gelap di bawah tahap 30, termasuk di gua -gua yang subur minecraft. Mereka tidak menyerang anda tetapi akan redup setiap kali anda menyerang mereka. Membunuh Squid Glow menjaringkan anda satu hingga tiga kantung dakwat cahaya.

Minecraft Glow Squid: Tanda dengan teks bercahaya yang dibaca

Resipi Sac Ink Glow

Anda boleh menggunakan kantung dakwat cahaya untuk membuat bingkai item cahaya dengan mencampurkan satu kantung dakwat cahaya dengan bingkai item di menu kerajinan. Di samping itu, anda boleh menggunakan kantung dakwat cahaya pada tanda -tanda untuk membuat teks lebih cerah atau dakwat biasa pada tanda -tanda dengan teks bercahaya untuk mengembalikan teks bercahaya ke normal.

Pas permainan untuk PC

Pas permainan untuk PC Pas permainan untuk PC Microsoft $ 9.99 $ 1 (bulan pertama) melanggan rangkaian n memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Microsoft dan program lain.

Itulah yang perlu anda ketahui mengenai sotong cahaya minecraft, makhluk sederhana-namun-comel yang mendalam. Pasti, mereka tidak begitu comel seperti axolotls minecraft, tetapi mereka pasti menambah suasana indah gua -gua yang subur. Bercakap tentang perusuh yang comel, mengapa tidak mengetahui lebih lanjut mengenai Minecraft Camel, datang dengan kemas kini seterusnya ke salah satu permainan kotak pasir kegemaran kami, dan sudah pasti salah satu permainan PC terbaik sepanjang masa.

Dave Irwin Dave adalah sebahagian daripada jiwa gelap atau pemburu raksasa, dan jika dia tidak bermain permainan pertempuran seperti Street Fighter 6, anda akan mendapati dia mengambil musuh dengan haiwan kesayangannya di Diablo 4, meneroka ruang di Starfield dan Dunia Fantasi Gerbang Baldur 3.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.