Cara Membuat Minecraft Grindstone | Pcgamesn, cara membuat batu grinds di minecraft: panduan kerajinan, resipi & kegunaan – dexerto

Grindstone adalah blok fungsi yang unik yang dapat membantu anda memperbaiki peralatan dan juga tidak disengajakan. Ia juga berfungsi sebagai blok tapak kerja bagi penduduk kampung dengan pekerjaan di Minecraft. Mari kita faham bagaimana untuk mendapatkan dan menggunakan batu grindstone di Minecraft Java dan Bedrock.

Cara Membuat Minecraft Grindstone

Ketahui resipi Minecraft Grindstone supaya anda dapat membuat sendiri, dan cara menggunakannya untuk menjalin item baru yang bertahan lebih lama terima kasih kepada ketahanan mereka yang meningkat.

Diterbitkan: 10 Mei 2023

Apakah resipi Minecraft Grindstone? . Untuk menggunakan Minecraft Grindstone, anda perlu menggabungkan dua item jenis yang sama, memajukan item baru dengan ketahanan gabungan ditambah 5% sehingga ketahanan maksimum jenis item tertentu tersebut. Ini menggunakan kedua -dua item dalam proses, dan semua pesona dikeluarkan, mengembalikan kos pesona kepada anda sebagai mata pengalaman berguna.

Anda juga boleh menggunakan Minecraft Grindstone untuk mengeluarkan semua pesona bukan Curse dari satu item. Letakkan item terpesona anda dalam slot input, dan ia akan disenchant. GRINDSTONE juga akan mengeluarkan apa -apa penalti kerja sebelum ini, kecuali barang terkutuk. Semuanya agak mudah apabila anda tahu apa yang anda lakukan. Oleh itu, jika anda perlu mengikat barang -barang anda dengan cepat, inilah panduan untuk membuat batu kecil minecraft dan bagaimana ia berbeza dari meja minecraft dan mempesona.

Minecraft Grindstone Resipi - Resipi untuk membuat Grindstone Minecraft. Ia memerlukan dua papan, dua tongkat, dan papak batu

Cara Membuat Minecraft Grindstone

Untuk membuat batu kecil minecraft, letakkan dua tongkat di sudut kiri dan kanan barisan atas di meja kerajinan, dengan papak batu di tengah baris atas, dan kemudian letakkan dua papan di sebelah kiri dan kanan baris tengah.

Berikut adalah senarai ramuan untuk resipi Minecraft Grindstone.

 • 2 x tongkat
 • 2 x papan kayu

Sekiranya anda belum menggunakan papak batu sebelum ini, anda boleh membuatnya menggunakan batu permata di relau letupan Minecraft.

Batu grinds sangat berguna jika anda ingin mendapatkan mata pengalaman tanpa banyak kerja. Buku -buku yang tidak diingini dan titisan yang tidak diingini untuk menerima mata pengalaman – anda boleh angin melalui tahap dengan teknik ini, bergantung pada berapa banyak buku dan barang -barang yang terpesona.

Resipi Minecraft Grindstone - Menggunakan topi keledar yang terpesona di batu kecil Minecraft dengan topi keledar yang tidak rosak untuk membuat topi keledar baru

Minecraft Grindstone vs Anvil

Anvil akan membaiki item anda, tetapi anda juga boleh menggabungkan pesona dan menamakan semula item, jadi jika anda mahu pesona kekal, kami mengesyorkan menggunakan anvil. Sekiranya anda ingin memikat dan tidak perlu membaiki barang anda, alat terbaik untuk pekerjaan itu adalah jadual pesona.

Dan itulah cara membuat Minecraft Grindstone. Sekiranya anda ingin menyimpan Grindstone baru yang berkilat, lihat idea -idea rumah Minecraft yang sejuk dan reka bentuk ladang Minecraft, serta biji minecraft terbaik untuk mencari kampung Minecraft untuk keperluan pembaikan anda. Baca Panduan Idea Minecraft kami untuk diilhamkan oleh reka bentuk yang luar biasa jika anda sepenuhnya keluar dari idea. Anda juga boleh menyemak minecraft 1.20 kemas kini untuk melihat semuanya akan datang tidak lama lagi.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Cara Membuat Batu Gunting Di Minecraft: Panduan Kerajinan, Resipi & Kegunaan

Minecraft Grindstone

Mojang Studios

Pemain Minecraft boleh menggunakan batu gunting jika mereka ingin mengeluarkan dan membaiki peningkatan senjata. Oleh itu, penting untuk mempelajari resipi. Berikut adalah cara membuat batu grindstone di Minecraft.

Dalam Minecraft, senjata kegemaran anda mungkin memerlukan pembaikan, atau mungkin anda ingin mengeluarkan pesona sepenuhnya. Tetapi untuk melakukan ini, anda perlu membuat batu grinds untuk membaiki dan mengeluarkan peningkatan dari senjata.

Grindstones di Minecraft secara besar -besaran dapat mengurangkan proses kerajinan dalam permainan dan juga menyimpan rompakan yang paling disayangi dalam keadaan baik sehingga itu merupakan sumber penting untuk memiliki.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Sekiranya anda seorang pemain yang agak baru, anda mungkin tidak tahu resipi yang diperlukan untuk membuat batu grinds batu sehingga panduan kami telah dilindungi.

Kandungan

 • Cara membuat batu grinds di minecraft
 • Resipi Minecraft Grindstone
 • Cara membuat batu grinds menggunakan resipi di minecraft

Gambar yang menunjukkan resipi untuk membuat tongkat untuk batu grinda di minecraft

Membuat batu gunting memerlukan beberapa item.

Cara membuat batu grinds di minecraft

Untuk membuat batu grindstone di minecraft, anda perlu terlebih dahulu dapatkan bahan yang sesuai. Nasib baik, ini sangat mudah diperoleh dan boleh diperolehi pada permulaan setiap dunia baru.

 • Mencium 3x Cobblestone menjadi batu.
 • Kerajinan apa -apa jenis kayu menjadi papan kayu 2x dan c rakit papan ke dalam X2 Sticks.
 • Membuat batu 3x menjadi a papak batu.

Resipi Minecraft Grindstone

Selepas mendapatkan item yang disenaraikan di atas, anda harus ditinggalkan dengan item berikut untuk resipi Grindstone anda:

Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi

Imej yang menunjukkan batu grinds batu selepas ia dibuat dengan resipi dan meja kerajinan di minecraft

Inilah yang kelihatan seperti meja kerajinan anda.

Cara membuat batu grinds batu di minecraft

Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan langkah -langkah di atas, anda perlu membuatnya. Untuk berbuat demikian, anda perlu membuka meja kerajinan, yang boleh dilakukan dengan menekan ‘E’ pada PC, ‘Square’ pada PlayStation, atau ‘X’ pada Xbox. Bagi pengguna mudah alih, anda hanya perlu mengetuk elemen ikon dengan tiga titik yang terletak di sebelah kanan bawah skrin anda.

Artikel berterusan selepas iklan

Seterusnya, Letakkan semua barang yang anda buat sebelum ini ke dalam grid kerajinan dengan cara yang tepat seperti yang ditunjukkan di atas, dan anda akan melihat batu grindse muncul di elemen UI di sebelah kanan anak panah. !

Jadi, di sana anda memilikinya – semua yang anda perlukan untuk membuat resipi grindstone di minecraft.

Untuk lebih banyak petua dan cara untuk membantu anda sepanjang perjalanan blok anda, lihat panduan kami:

Cara membuat dan menggunakan batu grinds di minecraft

Penggunaan pesona di Minecraft adalah perkara terbaik untuk menaik taraf gear anda dalam permainan. Sehingga ia tidak. Terima kasih kepada ketegaran mekanik permainan, anda tidak boleh meletakkan apa -apa yang lebih baik pada gear anda sebaik sahaja anda menggunakan satu pesona di atasnya. . Sekiranya anda berada dalam situasi itu, anda hanya perlu belajar bagaimana membuat dan menggunakan batu gunting di Minecraft untuk menyelesaikan masalah ini. Dan itu bukan semua. Utiliti pelbagai guna ini Blok boleh melakukan pelbagai perkara untuk anda dan peralatan anda. Tetapi janganlah kita melompat di hadapan diri kita dan terlebih dahulu dapati bagaimana anda boleh membuat batu kecil di Minecraft.

Grindstone adalah blok fungsi yang unik yang dapat membantu anda memperbaiki peralatan dan juga tidak disengajakan. Ia juga berfungsi sebagai blok tapak kerja bagi penduduk kampung dengan pekerjaan di Minecraft. .

Mengapa anda memerlukan batu gunting di minecraft?

Grindstone adalah blok yang kuat yang membolehkan anda Baiki peralatan dan peralatan anda. Blok ini berbuat demikian dengan menggabungkan dua item bahan yang sama dan menambah ketahanan keseluruhan mereka. Semasa berbuat demikian, Grindstone juga menambah Ketahanan bonus kepada item yang dibaiki, yang berbeza mengikut bahan item itu terdiri daripada. Anda boleh menemui jadual terperinci semua bonus ketahanan item di wiki minecraft.

Di samping membaiki, blok grindstone juga membolehkan anda untuk membantah barang-barang terpesona dengan menggabungkannya dengan barang-barang yang terpesona atau tidak disengaja yang lain. Walaupun, batu grinds batu tidak dapat menghapuskan kutukan di Minecraft, termasuk kutukan Vanishing dan Kutukan Pengikat. Walau bagaimanapun, jika anda ingin belajar bagaimana menghapuskan pesona di Minecraft, rujuk artikel khusus kami mengenai topik ini.

Grindstone sebagai blok tapak kerja

Selain dari tujuan utama blok pembaikan dan kekecewaan, Grindstone juga berfungsi sebagai blok tapak kerja untuk penduduk kampung. Sekiranya anda membiak penduduk di Minecraft, anda boleh menggunakannya untuk menyerahkan atau mengubah tugas mereka ke Senjata senjata.

Bahan yang diperlukan untuk membuat batu gunting

 • 2 tongkat
 • 2 papan (mana -mana kayu)
 • 1 papak batu

Anda boleh mendapatkan empat papan kayu dengan meletakkan kayu kayu di mana sahaja di meja kerajinan anda di minecraft. Kami hanya memerlukan dua papan untuk membuat batu gunting. Sementara itu, anda boleh meletakkan dua papan lain secara menegak di sebelah satu sama lain di kawasan kerajinan untuk mendapatkan dua tongkat. Sekarang, semua yang tersisa untuk dipelajari adalah cara membuat papak batu.

Ikuti langkah -langkah di bawah untuk mendapatkan blok batu permata, yang boleh anda lencong untuk membuat papak batu di minecraft. Begini bagaimana prosesnya berjalan:

1. Pertama, Kumpulkan 3 blok batu permata Dalam Minecraft dengan memecahkan mereka dengan pickaxe kayu.

Batu dan menjatuhkan batu permata di Minecraft untuk membuat pembongkaran

2. mencium batu permata ke dalam blok batu. .

Batu permata peleburan di Minecraft

. Akhirnya, gunakan penyapu atau Letakkan tiga blok batu di sel -sel bottommost di kawasan kerajinan untuk menjadikannya slab batu. Kami hanya memerlukan satu papak batu untuk membuat batu grinds di minecraft.

Resipi Resipi Batu Slab

Cara membuat batu grinds di minecraft

.

Untuk berbuat demikian, anda perlu terlebih dahulu Letakkan tongkat di slot sudut ke bahagian atas kawasan kerajinan dan kemudian Letakkan papan di bawah setiap tongkat di barisan kedua. Papan -papan ini tidak perlu menjadi jenis kayu yang sama. Akhirnya, letakkan papak batu di sel tengah baris atas untuk menyelesaikan resipi.

Resipi Grindstone - Buat batu grinds di minecraft

Setelah batu grinds siap, anda harus meletakkannya di blok pepejal untuk menggunakannya. Kami mengesyorkan anda berbuat demikian di dalam sebuah kampung, supaya anda juga boleh mendapatkan penduduk kampung senjata tanpa sebarang usaha.

Cara menggunakan batu grinds di minecraft

Grindstone di Minecraft

Sekarang anda tahu bagaimana membuat batu grinds di minecraft, sudah tiba masanya untuk mengetahui cara menggunakan blok ini. Tetapi sebelum itu, anda perlu mempelajari beberapa mekanik asas blok ini berikut:

 • Batu gunting di Minecraft mempunyai dua slot input di mana anda boleh meletakkan item untuk menggabungkannya untuk mendapatkan ketahanan tambahan dan mengeluarkan pesona.
 • Anda tidak boleh menggunakannya untuk menggabungkan dua barangan bukan identik (seperti pickaxe dan pedang) dan tidak boleh anda menggunakannya untuk menggabungkan barang-barang yang terbuat dari bahan yang berbeza (seperti pedang berlian dan pedang kayu).
 • Selain menggabungkan ketahanan barang -barang yang diletakkan, batu grindse juga memberikan ketahanan bonus bergantung kepada bahan barang.
 • Akhir sekali, walaupun anda perlu meletakkan dua item di batu grind untuk menjadikannya berfungsi, hasil akhir selalu menjadi satu item.

Tidak seperti kebanyakan blok utiliti, Grindstone mempunyai lebih daripada satu fungsi dan mereka bergantung pada gabungan item yang dimasukkan ke dalamnya. Mari kita fahami konsep ini dengan beberapa kes penggunaan.

Item terpesona + item terpesona

Barang yang terpesona dan terpesona

Sekiranya anda meletakkan dua item terpesona di batu grinda di Minecraft, Hasilnya akan selalu menjadi barang yang tidak disengaja. Bergantung pada bilangan dan tahap pesona, anda juga Dapatkan pengalaman bersama item output. Tidak lupa, anda tidak mendapat pengalaman jika pesona pada barang -barang anda adalah kutukan kerana mereka tidak dapat dikeluarkan dengan batu gunting.

Sekiranya anda menggabungkan item yang terpesona dengan item yang tidak disengaja pada batu grinds, output akan menjadi barang yang tidak disandarkan sekali lagi. . Item yang dihasilkan masih akan mempunyai kutukan, dan anda akan mempunyai item yang terpesona.

Barang yang terpesona dan tidak terpesona

Dalam kedua -dua kes, anda akan mendapat pengalaman berdasarkan bilangan dan tahap pesona pada item tersebut. Dan output akan mempunyai ketahanan gabungan dari dua item.

Item yang tidak disandarkan + barang yang tidak disandarkan

barang yang tidak terpesona dan tidak terpesona

Menggabungkan dua item yang tidak disandarkan adalah cara paling mudah untuk menggunakan batu gunting di minecraft. Hasil gabungan dua item input tidak mempunyai pesona, dan itu Tidak memberi pengalaman Sama ada. Sebaliknya, anda hanya mendapat item yang mempunyai ketahanan gabungan dari dua item bersama dengan ketahanan bonus tambahan.

Gunakan Grindstone di Minecraft untuk membaiki gear anda

. Anda juga boleh menggunakan panduan kami yang meliputi cara menghapuskan pesona di minecraft untuk mendapatkan lebih banyak alternatif. Sebaik sahaja item anda bebas pesona, anda boleh menggunakan buku terpesona dalam Minecraft untuk menggunakan pesona baru. Selain itu, senarai pesona minecraft terbaik kami dapat membantu anda mengetahui pesona mana yang harus dipilih dan dielakkan semasa permainan anda. Dengan itu, adakah anda fikir Grindstone adalah blok berguna dalam minecraft? Beritahu kami dalam komen di bawah!