Cara Membuat Anvil Dalam Minecraft – Panduan Kerajinan, Soalan Lazim, Petua, Trivia & Lebih, Cara membuat, membaiki & menggunakan anvil dalam Minecraft

Minecraft Anvil

Perkara pertama yang anda perlukan untuk membuat anvil adalah meja kerajinan. Untuk membuat meja kerajinan, tukar log baru yang diperoleh ke papan kayu.

Cara membuat anvil dalam minecraft

Memandangkan betapa mahalnya pemain yang boleh menjadi pemain dengan dunia segar, mereka bukanlah keperluan sehingga anda bersedia untuk menaik taraf perisai, alat, dan senjata anda untuk mempunyai pesona yang terbaik.

Anvils adalah satu -satunya blok minecraft seperti batu kerikil, pasir, dan telur naga -yang dipengaruhi oleh graviti, yang bermaksud mereka jatuh melalui udara sehingga ada blok pepejal di bawahnya. Falling Anvils sebenarnya boleh membahayakan pemain jika ia mencecah mereka, yang bermaksud bahawa mereka boleh digunakan sebagai projektil (mahal). Anvils juga boleh menyebabkan sehingga 20 hati kerosakan jika mereka jatuh dari ketinggian 40 blok.

Di mana saya dapati anvil dalam mod kreatif minecraft?

Anvils boleh didapati di bahagian Blok Hiasan menu kreatif.

Bahan yang diperlukan untuk membuat anvil dalam minecraft:

Untuk membuat anvil di Minecraft, anda memerlukan:

Cara membuat anvil dalam minecraft?

Secara ringkas:

Untuk membuat anvil, anda perlu meletakkan 4 jongkong besi dan 3 blok besi dalam grid kerajinan 3×3. Isi baris atas dengan blok besi, kemudian isi baris terakhir dengan jongkong besi. Akhirnya letakkan 1 Iron ingot di tengah grid. Sebaik sahaja anda selesai membuat anvil, gerakkannya ke inventori anda.

Panduan langkah demi langkah (dengan gambar):

Berikut adalah panduan bergambar langkah demi langkah yang perlu anda ikuti untuk membuat anvil di Minecraft:

. Untuk membuat meja kerajinan, tukar log baru yang diperoleh ke papan kayu.

Untuk membuat papan kayu, letakkan balak yang dikumpulkan ke dalam salah satu slot dalam jadual kerajinan inventori survival, seperti yang ditunjukkan di bawah.

Sebaik sahaja kayu balak ditukar menjadi papan kayu, anda kemudian boleh maju untuk membuat meja kerajinan. Panduan ini menerangkan lebih lanjut mengenai cara membuat meja kerajinan.

Anda memerlukan meja kerajinan untuk menjadikan jenis pickaxe yang paling mudah untuk mengumpul kepingan batu permata pertama anda, serta membuat anvil pertama anda setelah anda mengumpulkan semua bahan yang diperlukan. Anda memerlukan batu permata untuk membuat relau. Bahagian pertama membuat pickaxe membuat tongkat untuk pemegangnya. Anda boleh menggunakan jadual kerajinan inventori survival atau meja kerajinan yang anda buat untuk membuat tongkat anda.

Untuk membuat tongkat, letakkan dua blok papan kayu di atas satu sama lain di sebelah kiri atau kanan persegi, seperti yang ditunjukkan di atas.

Sekarang anda perlu membuat pickaxe; Ini boleh dilakukan dengan berinteraksi dengan jadual kerajinan. Seterusnya, di meja kerajinan, letakkan deretan papan di sepanjang bahagian atas GUI kerajinan dan letakkan dua tongkat di bawah papan tengah, seperti yang dilihat di atas. Ini akan membuat pickaxe untuk digunakan untuk mengumpul batu permata anda -blok yang diperlukan untuk membuat relau.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara membuat relau, gunakan panduan ini.

Seterusnya anda mesti mencari besi dan arang batu.

. Besi agak banyak di gua dan jurang walaupun, jadi tidak boleh terlalu sukar atau memakan masa untuk mengumpulkan jumlah yang anda perlukan. Untuk mengumpul besi, bagaimanapun, anda memerlukan sekurang -kurangnya pickaxe batu. Pickaxes besi berfungsi lebih cepat.

Untuk membuat pickaxe batu, anda menggunakan resipi yang sama seperti yang dinyatakan sebelum tetapi ganti kayu dengan batu permata. Contoh disediakan di bawah. Untuk membuat pickaxe besi, ikuti resipi yang sama tetapi bertukar batu permata dengan jongkong besi.

Besi dan arang batu agak kerap dan boleh didapati di sekitar gua-gua dan jurang, di tebing, atau bahkan di permukaan dalam biomes batu di atas.

Sebaik sahaja anda menemui arang batu, saya. Batubara adalah sumber bahan bakar yang paling mudah untuk digunakan semasa melebarkan jumlah besi ini, tetapi anda juga boleh menggunakan bentuk bahan api lain seperti arang atau baldi lava jika didapati lebih mudah. Sebaik sahaja anda mempunyai jumlah arang batu yang mencukupi untuk mencium semua penemuan masa depan anda, anda boleh mula mencari besi.

Besi menjana di lokasi yang sama seperti arang batu dan boleh didapati dengan mudah di gua permukaan dan di bawah permukaan.

Sebaik sahaja anda telah menemui semua 31 (atau lebih) kepingan besi anda, anda perlu menciumnya.

Untuk mencium, gunakan relau anda untuk mencium besi ke jongkong. Anda juga boleh menggunakan relau letupan, yang akan mencium logam dua kali lebih cepat.

Pertama, buka GUI relau.

Isi slot teratas dengan besi yang anda ingin lencang.

Kemudian letakkan bentuk bahan bakar anda (dalam kes ini, arang batu) ke slot bawah.

Tunggu bar kemajuan untuk mengisi, kemudian kumpulkan besi anda.

Sebaik sahaja anda mempunyai semua 31 keping bijih besi anda dicelupkan ke dalam jongkong besi, anda boleh meneruskan untuk membuat anvil anda.

Untuk membuat anvil, letakkan di meja kerajinan anda dan buka GUI kerajinan.

.

Sekarang anda mempunyai blok besi anda, letakkan di sepanjang bahagian atas meja kerajinan. Kemudian isi tempat tengah baris kedua dengan ingot besi, dan akhirnya mengisi seluruh baris terakhir dengan jongkong besi. Ia harus kelihatan seperti ditunjukkan di bawah.

!

Beri arahan untuk anvil: /Berikan @p minecraft: anvil 1

Minecraft Anvil

Anvils di Minecraft digunakan untuk membaiki perisai terpesona dan alat, Memikat barang -barang tertentu, dan juga sebagai perangkap. Untuk membuat anvil, buka grid kerajinan dan letakkan tiga blok besi di barisan pertama. Kemudian letakkan tiga jongkong besi di barisan terakhir. Akhirnya, letakkan ingot besi di tengah grid 3×3. Untuk membaiki item menggunakan anvil, letakkan item untuk membaiki dan penambahan masing -masing bersebelahan dan seret output ke inventori anda. Begitu juga, untuk memikat barang menggunakan anvils, letakkan alat untuk menjadi terpesona dan mempesona buku Dalam dua slot dan seret output yang dihasilkan.

Anvil adalah resipi yang mahal, tetapi ia mempunyai banyak kegunaan dan dapat membantu anda maju ke arah alat permainan akhir. Anvil dapat membantu anda menggabungkan alat dan pesona dengan membelanjakan tahap dan membaiki alat.

Kandungan

 1. Cara membuat anvil dalam minecraft?
 2. Cara membaiki anvil dalam minecraft?
 3. Cara menggunakan anvil dalam minecraft?
 4. Trivia
 5. Panduan Video
 6. Soalan Lazim
  1. Q. Berapa kali dapat menghidupkan item sebelum ia pecah?
  2. Q. Mengapa Anvil terlalu mahal?
  3. Q. Apa yang dilakukan oleh anvil yang rosak?
  4. Q. Adakah penduduk kampung menggunakan anvil?

  Cara membuat anvil dalam minecraft?

  Anvil dibuat dengan tiga blok besi dan empat jongkong besi untuk sejumlah tiga puluh satu jumlah jumlah besi. Letakkan tiga blok besi di bahagian atas meja kerajinan anda dan ingot besi di tengah dengan barisan lain jongkong besi di bahagian bawah.

  Cara membaiki anvil dalam minecraft?

  Anvils sendiri tidak dapat diperbaiki. Menggunakan anvil anda akan menyebabkan anvil anda merosot, jadi cuba jangan menggunakan anvil kecuali anda benar -benar mahu. Anda perlu membuat anvil baru jika anvil lama anda pecah.

  Untuk menggunakan anvil untuk membaiki item, letakkan item yang ingin dibaiki di slot paling kiri dan satu lagi item di slot yang betul. Sekiranya anda membaiki pickaxe besi, anda boleh meletakkan pickaxe besi yang lain untuk membaikinya. Sekiranya alat itu besi atau lebih baik, anda boleh menggunakan jenis bahan yang sama untuk membaikinya.

  Pembaikan akan menelan belanja beberapa tahap, dan pembaikan seterusnya seterusnya akan menelan belanja lebih banyak untuk alat atau perisai yang sama.

  Cara menggunakan anvil dalam minecraft?

  Letakkan anvil dan klik kanan ke atasnya untuk membuka UInya. Anvil boleh digunakan untuk menggabungkan pesona bersama. Menggabungkan dua buku terpesona akan menggabungkan pesona ke dalam buku yang sama. Menggunakan anvil pada mana -mana item akan menyebabkan kesan ini, jadi menyusun semua pesona anda ke buku atau alat akan mula menelan belanja banyak.

  Anda boleh menggunakan buku -buku ini untuk memikat senjata atau alat. . Menggabungkan dua pesona yang sama bersama -sama akan menaik taraf pesona ke peringkat seterusnya selagi ada tahap lain untuk pesona untuk mencapai. Jika anda menggabungkan pesona ketajaman IV dengan pesona lain, sama ada dari alat/senjata atau buku, ia akan menaik taraf ketajaman v.

  Trivia

  Anvils mempunyai salah satu penilaian rintangan letupan tertinggi dalam permainan. Mereka setanding dengan obsidian dan hanya dapat ditandingi oleh blok yang dihasilkan secara semula jadi dalam permainan yang tidak dapat dipecahkan.

  Sekiranya seorang pemain dibunuh oleh anvil yang jatuh, permainan akan menyatakan bahawa “pemain telah dipotong oleh anvil yang jatuh”.