., Cara Membina Ladang XP Minecraft Ideal – Dexerto

Cara Membina Ladang XP Minecraft Ideal

2-blok jurang dari dinding ladang. Anda kemudian perlu melukis garis di tengah, jadi ada jurang . Langkah seterusnya adalah untuk menggali satu blok dan ulangi yang sama sepanjang panjang format yang telah anda buat dalam.

20 idea ladang minecraft terbaik

Mencari idea ladang minecraft yang sejuk dan comel untuk mengangkut sumber -sumber seperti yang tidak pernah berlaku sebelum ini? Ikuti 20 idea terbaik ini untuk dimulakan.

. . Ia adalah salah satu yang paling banyak . Mod kreatif , The .

 • Apabila anda maju lebih jauh dan telah membina pangkalan, ladang dapat menjimatkan banyak masa .
 • Berkebun Cara terbaik sumber . Ia memerlukan banyak bahan dan masa tetapi yang .
 • Sesetengah awak boleh Buat: adalah Ladang Haiwan, Ladang Tanaman, Ladang Batu Batu, Ladang Berry, dan .
 • dari ke lebih besar dan banyak lagi .

.

Sumber: Membina mengganggu

. sumber.

Sebagai tambahan kepada reka bentuk keseluruhannya, anda melihat ladang yang sangat padat dengan atribut yang dapat memuaskan anda selama beberapa hari. . 148 Slab Batu Batu dan 96 blok.

Kedua -duanya adalah bahan yang anda mulakan awal dalam permainan. Survival .

Susun atur asas mengikuti a 5 oleh 5 blok. Anda juga boleh melaksanakan Di dalam campuran untuk bakat tambahan, tetapi kami akan meninggalkannya sehingga anda.

adalah salah satu yang paling berkesan untuk memulakan perjalanan pengembaraan anda dalam permainan. , . dan sumber yang semakin meningkat.

panjang. . . Setelah selesai, isi lantai dengan .

4 blok Batu bata batu S. . ladang makanan.

Ladang Minecraft Awesome

The Ladang Minecraft Awesome . Seperti yang anda dapat memahami dari imej di atas, ini bukanlah Joe dari ladang anda. Ini adalah untuk mengatakan bahawa anda akan memerlukan beberapa sumber yang tidak biasa Untuk membina ini, tetapi yakinlah, kerana mereka juga tidak berada di atas juga.

30 blok lebar dan tinggi. .

Teruskan dengan mengeluarkan rumput dalam format utama binaan tetapi meninggalkan a 2-blok . 6 blok . .

Ini akan menentukan setiap petak untuk anda di dalam ladang dan memudahkan untuk menanam pelbagai jenis makanan dan bahkan gandum . Daun oak .

idea ladang haiwan minecraft

Yang terbaik . Ladang tanaman minecraft mudah . Ia cukup Mudah dan cukup mampu memberikan lebih daripada 10 susunan dari wortel pada setiap tuaian.

Anda boleh membina Ladang tanaman dengan mencipta tiga dinding berbentuk C menggunakan di setiap sisi. . Langkah seterusnya ialah menggali parit di satu sisi dinding pertama. Selain itu, anda perlu mencari pusat dinding pertama dan mengeluarkan blok dari sana.

Di sinilah anda akan mewujudkan bilik untuk anda . Anda juga boleh meletakkan a Di sebelah dada anda untuk kemudahan lebih lanjut. , Redstones juga akan memainkan peranan dalam binaan ini. .

Idea ladang minecraft comel

Anda akan menemui semua jenis di Minecraft, tetapi hanya beberapa orang yang diurapi akan dapat memberi anda comel . Bercakap di mana, sejauh idea -idea minecraft comel pergi, ini pasti patut disebutkan dalam senarai. .

Batu Merah juga. Mulakan dengan binaan dengan meletakkan tiga Dispenser .

. . .

. Batu lancar blok di setiap sudut dispenser dan tumpukan struktur asas oleh satu. Hasil akhirnya di sini akan dibuat dengan baik .

Starter Minecraft Farm

idea ladang tanaman minecraft

ladang Starter Minecraft Farm. Ini adalah membina berkualiti tinggi yang membolehkan anda mengalami manfaat pertanian awal dalam permainan, terutama dalam Survival Mod. Anda memerlukan bahan biasa untuk ladang ini dan itu tidak sepatutnya mengumpul masalah pada permulaan perjalanan anda.

. Anda bermula dengan hanya membuat dua dataran dengan kedua -dua mereka 9 blok panjang dan lebar masing -masing. Di samping itu, anda perlu menyusun semua itu dengan satu lagi blok supaya reka bentuk tetap konsisten dan boleh dilaksanakan. 8.”

. Setelah selesai, pecahkan blok bawah dari satu sisi, seperti yang telah kami perintahkan untuk menyusun satu blok di atas yang lain sebelum ini. Ini sekarang harus meninggalkan anda dengan set lengkap blok di bahagian atas dan tidak ada blok di bahagian bawah.

. Lebih baik anda kini membentuk jalan keluar dari bawah. Jangan lupa bahawa anda mesti meletakkan dada anda di sana. Terserah kreativiti anda dari sana. Pastikan anda melapisi lantai anda dengan . Composter di sini juga. Lebih baik anda melihat panduan yang disebutkan di atas untuk mengetahui cara mendapatkannya.

Ladang Minecraft bulat

Ladang Minecraft bulat adalah cepat dan mudah Mod survival. Ia kebanyakannya terdiri daripada blok kayu dan itu adalah sesuatu yang anda selesa dengan mendapat awal dalam permainan. Walau bagaimanapun, anda akan memerlukan tan dan tan daripada mereka, jadi pastikan anda mendapatkan kapak pemotongan anda untuk beberapa tindakan. Bahagian terbaik mengenai binaan ini adalah fleksibiliti.

Maksudnya, semuanya beralih kepada anda dan jenis kayu yang akan anda gunakan. . Terdapat yang boleh dilaksanakan, atau mungkin beberapa , atau sedikit Kayu yang dilucutkan . Spruce .

Terdapat juga variasi ketinggian dalam binaan ini yang perlu anda ketahui. . Kedalaman semacam ini menjadikan ladang kelihatan sangat menarik untuk pengguna kasual. .

Ladang Minecraft Cool

idea ladang minecraft yang sejuk

. Anda menggantikan blok yang biasa dengan Blok basalt Dalam kes ladang ini. Anda akan menggunakannya untuk membentuk susun atur asas dan memberikan asas yang kukuh untuk seluruh pembinaan anda dibina.

berfungsi dengan baik dengan Basalt Jadi gabungan kedua -duanya pasti dapat dibayar di sini. Ia juga akan membuat anda baik untuk melaksanakan beberapa Blackstones dalam binaan anda walaupun itu memerlukan anda untuk menceburkan diri ke dalam Nether untuk Ladang Minecraft Cool.

Bercakap di mana, saya cadangkan membuat ladang ini di Nether berbanding dengan . Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna anda tidak boleh memilih yang terakhir. Sebilangan besar sumber yang anda perlukan untuk ladang diperoleh dari .

. Anda mesti menyiram kawasan di tengah -tengah untuk menanam tanaman anda, sama seperti ladang lain dalam permainan. Sebilangan pengguna biasanya mengubahnya menjadi a Bit . Beetroot mengeluarkan warna kemerahan yang bagus yang menyerang kontras yang mengagumkan dengan .

yang patut disebutkan dalam senarai ini adalah . Seperti namanya, anda tidak akan menggunakan apa -apa yang rumit untuk membina ini. . reka bentuk. Blok untuk susun atur asas ladang.

Mereka agak mudah diperoleh tetapi jika anda masih tidak pasti kaedah yang tepat, lihatlah panduan yang disebutkan di atas dan anda akan ditetapkan. The blok semuanya digabungkan dengan Spruce papak untuk lebih mendalam dalam binaan.

Trapdoors berhampiran bahagian atas dan sudut ladang. . .

Anda bebas memperkenalkan daya tarikan anda sendiri kepada Ladang Minecraft Simple. Sekiranya anda mahu berkembang atau di dalamnya, semuanya beralih kepada anda. Terdapat beberapa langkah wajib walaupun, seperti menyiram ladang dari bahagian dalam dan meletakkan kira -kira tiga hingga empat blok untuk memisahkan tanaman dan menanamkan rasa reka bentuk yang berbeza.

Ladang Minecraft yang menakjubkan

Sumber: Themythicalsausage

The Ladang Minecraft yang menakjubkan bukan urusan biasa. Ini adalah binaan unik yang menjadikan dirinya kelihatan lebih seperti istana daripada ladang, memandangkan pelaksanaan Cobblestone dan .

. Apa yang perlu anda lakukan ialah mencipta dataran dan bergabung dengan mereka dengan cara yang setiap sudut mereka dihubungkan. Apabila anda telah melakukannya, langkah seterusnya adalah menanam tanaman kegemaran anda.

Terdapat empat bahagian yang berlainan untuk hasil penuaian di Ladang Minecraft yang menakjubkan. Anda boleh berkembang , , kentang, , . .

Blok batu Tetapi ia tidak menyakitkan menggunakan beberapa untuk lebih mendalam di ladang. , , dan biasa . Anda belum selesai. .

Fantasy Minecraft Farm . Ini sangat unik ladang . . Tong Blok Oak.

Dinding tinggi menggunakan Batu . Dari setiap sudut untuk mengepam nafas udara segar ke ladang anda. .

akan memainkan peranan penting dalam membina ladang ini. . . Bercakap di mana, anda boleh menggunakan apa -apa jenis

. Sekiranya anda ingin membuat yang besar Fantasy Minecraft Farm, . .

Entri seterusnya yang kami ada dalam senarai untuk anda adalah potongan di atas yang lain. Itu salah satu yang terbaik yang menjana hari hasilnya di lapangan bermain minecraft. .

? Bahagian yang terbaik adalah bahawa ini boleh dianggap sebagai ladang starter kerana keperluan sumbernya yang sama. .

Di samping itu, anda juga perlu menggunakan Spruce Planks, , . Anda dengan mudah boleh memulakan dengan ladang dengan menggali kawasan 5 hingga 5 blok dan mengisi lantai dengan . Batu bata batu di setiap sudut susun atur asas dan kemudian sambungkan semuanya dengan menggunakan Log Oak.

Anda kemudian boleh pergi dengan membina bumbung, iaitu kira -kira . Sebaik sahaja anda selesai dengan kawasan atas, langkah seterusnya adalah untuk kembali ke pangkalan dan menggayakannya untuk hasil yang terbaik.

. Ladang Berry Asas . 7 blok.

Isi blok digali dengan . . Sebaik sahaja anda melakukannya, langkah seterusnya adalah meletakkan satu Rumput Blok. Anda sekarang mesti meletakkan 7 di atas Blok rumput Spruce papak .

Tujuan utama berkembang beri . Setiap beri menambah dua mata kelaparan.

. . . .

Cactus dan adalah akal Idea Ladang Minecraft . Kami merujuk kepada . Makanan tulang, .

Bedrock, , . , Makanan tulang boleh digunakan untuk membuat kraf dalam yang terakhir.

. Bagi ladang yang dipersoalkan, ia mengikuti susun atur yang cukup asas 6 hingga 9 blok . .

Langkah seterusnya adalah tempat Di kawasan tengah dan gunakan di atas masing -masing . Disarankan untuk digunakan . Air .

Ini seterusnya . .

Bahagian yang terbaik adalah bahawa ini adalah ladang automatik, jadi walaupun anda AFK, sumber akan terus ditarik masuk. .

Cobblestone mempunyai kegunaan dalam permainan. Luas kraf Droppers Dispenser Piston, anda boleh mencapai banyak perkara dengan bahan yang seolah -olah sederhana ini. Cobblestone .

Ladang bahan api yang cukup besar

Idea ladang sejuk minecraft

adalah salah satu ladang terbesar yang kami ada dalam senarai ini. Idea Ladang Minecraft . Ia menggunakan sambungan unik a Buluh Hoppers, , dan .

7 hingga 9 blok. Panel kaca .

, Tetapi anda juga boleh menggunakan apa -apa lagi di tempatnya. . Bagi ketika ia menjadi gelap, sebaiknya anda menggunakan beberapa penyelesaian pencahayaan untuk benar -benar mengambil ladang anda dari satu tahap ke yang seterusnya.

Shroomlight . Seterusnya, barang seperti boleh digunakan untuk menyampaikan beberapa sentuhan terakhir ke ladang.

Ladang tanaman automatik starter

Sumber: Gorillo

Projek ladang tanaman minecraft . Ia menggunakan susun atur blok. Blok shroomlight dalam jurang untuk kejelasan tambahan.

Sebaik sahaja anda telah menutup bahagian pertama ladang, ulangi proses dengan merancang yang lain . . Akhir sekali, harus ada jurang satu blok antara dua dataran yang akan anda bina.

. dan gunakan a Baldi air . Shroomlight di atasnya.

tanaman . Sekarang ini akan menjadi anda sama ada anda mahukan , a , Kentang ladang. Anda terlebih dahulu perlu sampai ke semua rumput di kawasan itu walaupun untuk mendapatkan kerja yang dilakukan.

. . Breeder Village Minecraft Ladang . . Seperti yang anda dapat memahami dari imej di atas, reka bentuk menggunakan binaan unik. , , .

Untuk mengangkut penduduk kampung masuk dan keluar dan, tentu saja, dapatkan bayi keluar dari perangkap yang akan anda buat di ladang. . Ketika malam jatuh, tunggu spesimen anda menangkap beberapa zs. . Pastikan anda membekalkan makanan yang cukup dan mereka .

Ladang lembu starter

Idea Ladang Haiwan Minecraft

Ini seterusnya Idea Ladang Minecraft . Lembu, apabila dibunuh, biarkan pemain menghasilkan dan , . Walau bagaimanapun, apabila mereka tidak dibunuh, lembu boleh menjadi tambahan hebat kepada lumbung. . The Tangga batu, , dan Blok batu. .

. Anda akan memerlukan a . Gandum Minecraft. Oleh kerana kami menembak ladang pembiakan di sini, anda akan memerlukan dua ekor lembu sekurang -kurangnya. Sama ada itu atau minta pemaju permainan untuk membuat lembu aseksual.

Entri terakhir dalam senarai pergi ke . Ini . Labu. . . Selain itu, anda akan menggunakan semata -mata .

Selain itu, a tahap Pemerhati . . Omboh di dalamnya. Makanan tulang . Isi masing -masing dengan dan biarkan binaan pergi bekerja. .

. Lagipun, Mod kreatif hidup. . .

Ladang Minecraft. . . . !

Apakah ladang yang paling berguna di minecraft?

.

Apa yang harus saya bina di ladang saya di Minecraft?

Anda harus membina sempadan, pintu masuk, pena haiwan, blok, dan, tentu saja, kawasan tanaman utama dari mana anda akan menuai sumber.

?

. Eksperimen dengan item yang berbeza untuk mencapai hasil yang terbaik.

Adakah artikel ini membantu?

Terima kasih! .

? Tolong bantu kami. ✍

Minecraft

Jika anda mahukan beberapa XP mudah di Minecraft, anda akan mahu membina ladang XP. Berikut adalah kaedah terbaik yang kami dapati untuk membina persediaan yang cepat dan mudah.

. .

Artikel berterusan selepas iklan

Walau bagaimanapun, dengan XP terutamanya datang dari membunuh perusuh, perlombongan dan bijih peleburan, atau perdagangan, ia boleh menjadi sedikit mencabar untuk mewujudkan aliran XP yang boleh dipercayai.

.

Cara Membina Ladang XP Minecraft tradisional

Kebanyakan pemain Minecraft sedar bagaimana membina ladang XP tradisional, yang mempunyai bilik gelap yang dibina jauh di atas pemain di mana perusuh dapat bertelur dan turun ke lantai pembunuhan untuk ditanam.

Artikel berterusan selepas iklan

Versi terbaru ladang ini untuk Minecraft versi 1.19 dijelaskan dalam video dari YouTuber Voltrox.

.

. Ini membolehkan pemain pergi AFK sementara corong mengisi dengan beratus -ratus perusuh dengan mudah menanam tan XP (dan rampasan).

 • 916 blok papak apa -apa jenis (hanya di bawah 15 susunan 64)
 • 4 tangga
 • 128 perancah (2 susunan 64)
 • .

Ladang ini akan menjadi yang paling berkesan apabila ia dibina tinggi di langit, mengehadkan bilangan perusuh lain yang boleh bertelur di sekeliling anda. .

. Kelemahannya adalah memerlukan banyak blok untuk membina bilik pemijahan.

.

.

Voltrox, sekali lagi, menyediakan pelan tindakan untuk ladang.

.

Daripada membina platform yang tinggi, pemain hanya akan membina lubang kecil (3x4x4) dengan trapdoors yang mereka dapat menarik piglins ke. .

 • 5 tangga

Walaupun Voltrox’s Build menasihatkan pemain membina sesuatu gundukan untuk berdiri di mana piglins akan mengejar mereka, anda juga boleh membina sebuah pondok kecil atau kandang untuk melindungi diri anda dari mereka (tetapi pastikan piglins masih dapat melihat anda).

. .

Artikel berterusan selepas iklan

.

.

Artikel berterusan selepas iklan

Minecraft YouTuber Jumper menerangkan cara menjadikan zombie atau rangka spawner menjadi ladang XP.

. .

 • 64 blok pepejal
 • 2 hoppers
 • 4 baldi air (atau hanya dua untuk membuat sumber air yang tidak terhingga)

. Ini memberi anda jalan masuk dan keluar dari bilik pemijahan sekiranya anda perlu membaiki sesuatu.

Artikel berterusan selepas iklan

. .

Itu adalah tiga ladang xp terbaik di minecraft.