Cara Memainkan Permainan Evil Resident dalam Perintah Kronologi – IGN, Resident Evil (1996) – Mobygames

Kejahatan penduduk

Idea lain yang buruk dalam permainan ialah permainan “Anda Meninggal” atau “Anda Mati” di atas skrin. Saya harap Capcom harus menyingkirkan skrin yang menjengkelkan itu. Apa yang berlaku apabila peluru anda habis dan tidak ada tempat untuk berlari tanpa bilik selamat untuk menyimpan data permainan dan gerombolan zombi muncul dan anda dimakan oleh makanan otak? Saya harap ini akan menjadi kali terakhir dalam setiap permainan “Resident Evil” dengan sekatan -sekatan tersebut untuk kecewa oleh peminat.

Cara Memainkan Permainan Evil Resident dalam Perintah Kronologi

Main melalui garis masa Evil Resident dengan pembuatan semula RE4.

Dikemaskini: 25 Ogos, 2023 11:03 PM
Dihantar: 21 Mei, 2023 7:00 PM

Melalui kecemerlangan, inovasi, dan panjang umur yang konsisten,, Permainan Evil Resident telah memperoleh mahkota mereka sebagai Raja Survival of Horror. Capcom memulakan dunia mutan dan tentera upahannya pada tahun 1996 dan sejak itu telah menjadi penduduk jahat menjadi francais multimedia yang merangkumi lebih dari dua dozen permainan konsol, enam filem, dua siri Netflix, novel, komik, dan juga panggung baru -baru ini.

Ia boleh menjadi francais yang menarik untuk meneroka memandangkan jumlah kandungan yang ditempatkannya, walaupun atas sebab yang sama, ia boleh menjadi siri yang sama menakutkan untuk mendekati. .

:

10 permainan kejahatan penduduk terbaik

Resident Evil is a tough series to create a list for. At times horrifying, frustrating, and drenched in camp in equal measure, the series is so prolific that you can find both genre-defining masterpieces and forgettable misfires sporting the RE name. It’s a series so foundational to the growth of video games and we as gamers that quirks some may find charming and nostalgic can make certain titles simply painful for the rest of the fanbase. But make no mistake about it, the joy of working in volume is that there’s a Resident Evil game for everyone. So with that said, here’s our list of the 10 best Resident Evil games. </p>
<p>Untuk kriteria kami, kami mengambil kira pendapat keseluruhan kami mengenai kualiti permainan, kemudahan akses untuk memainkannya hari ini, dan kepentingan mereka untuk industri permainan video secara keseluruhan.</p>
<p><img loading=10. Residen Evil 5

Resident Evil selalu bergelut dengan multiplayer. Banyak penyertaan telah mencuba, tetapi hanya sedikit yang berjaya. Resident Evil 5 mengambil siri ini jauh dari akar seramnya dan lebih mendalam ke dalam genre tindakan, tetapi ia melakukannya dengan kempen co-op yang luar biasa. Dengan mengandaikan anda bermain dengan rakan dan bukan AI yang dahsyat, ada banyak keseronokan untuk mempunyai mesin-mesin dan boulder-menumbuk jalan anda melalui kempen yang tidak masuk akal ini. Walaupun kami tidak akan mengesyorkannya sebagai pengalaman Resident Evil Tradisional, ia masih merupakan masa yang hebat dengan rakan. —
 <h3><span id=. Residen Evil 4 VR

Resident Evil 4 adalah salah satu permainan yang paling penting dalam sejarah. Dan ia juga merupakan salah satu permainan yang paling banyak dipindahkan dalam siri ini. Walaupun Resident Evil 4 VR masih merupakan permainan RE4 yang sama yang keluar pada tahun 2005, ia layak mendapat tempat dalam senarai ini kerana penambahan baru (walaupun VR-eksklusif) yang dibawa ke meja.

Resident Evil 4 VR cemerlang dalam medium walaupun tidak pernah dimaksudkan untuknya. Walaupun RE4 tidak semestinya permainan menakutkan, varian VR menambah tahap ketegangan dan ketegangan yang anda tidak akan masuk dalam versi bukan VR. Dengan begitu banyak pilihan bermain yang berbeza untuk menampung pelbagai gaya bermain VR dan hakikatnya anda boleh melakukan perkara-perkara seperti dua senjata dwi, ​​menembak senjata dua tangan dengan satu, atau sebenarnya bergerak dan tidak tinggal di satu tempat adalah beberapa perubahan yang dibuat Meneroka RE4 dalam Realiti Maya A Nafas Sejati Udara Segar.

Resident Evil 4 VR telah dibina semula dari bawah ke atas dan bermain hampir seperti permainan yang sama sekali baru. . — Taylor lyles “width =” ” /> <h3><span id=8. Kejahatan penduduk

Walaupun Resident Evil yang asal mungkin bukan yang paling cantik, paling intuitif, atau bahkan versi terbaik Resident Evil, tidak dapat dinafikan betapa pentingnya tajuk asal bukan hanya untuk Resident Evil sebagai siri tetapi juga untuk bertahan dalam permainan seram secara keseluruhan. Dari dialognya yang tidak sengaja, suara yang sangat baik, dan skor ikonik, yang asalnya, Resident Evil adalah salah satu tajuk yang mesti dimainkan dengan baik terhadap pelbagai remake, remaster, dan sekuelnya.

Grafik mungkin sukar dilihat apabila dibandingkan dengan pembuatan semula GameCube, dan pasti ada bidang kempen pendeknya yang boleh menjadi sedikit masalah. Tetapi pesona keseluruhannya dan persembahan yang sangat berkhemah membuat ini bukan sahaja pengalaman gatal dan lazat, tetapi perjalanan yang tidak dapat dilupakan ke dalam akar salah satu francais seram yang paling produktif. — <h3><span id=7. Residen Evil 3: Nemesis

Resident Evil 3: Nemesis kekal sebagai salah satu permainan paling unik dalam siri ini. Ia memperkenalkan banyak elemen permainan baru yang akan membentuk siri yang bergerak ke hadapan. . Ia juga meneroka laluan cerita bercabang dengan acara masa cepat yang memaksa pemain memilih antara pilihan yang berbeza, menjadikan setiap playthrough merasa unik.

Walau bagaimanapun, pencapaian puncaknya adalah pengenalan musuh, mungkin musuh yang paling dihormati dalam keseluruhan siri. Musuh Stalker telah melihat banyak bentuk sepanjang tahun, tetapi Nemesis tetap menjadi kegemaran penggemar kerana reka bentuk dan kegigihannya yang luar biasa sepanjang RE3. — <h3><span id=.

? Nah, anda melakukan permainan seperti Metroid, Fallout, dan Warhammer sebelum ini: anda melompat ke orang pertama! Resident Evil VII membawa kerangka seram survival siri siri ke perspektif baru dan hilang sedikit di sepanjang jalan.

. Oh, dan jika anda mempunyai alat dengar VR yang serasi yang duduk di sekitar, bermain melalui kempen seperti itu menjadikan salah satu pengalaman yang paling tegang dan menakutkan francais yang pernah ditawarkan. — Brian Altano “lebar =” ” />

Berapa banyak permainan kejahatan penduduk yang ada?

Disana ada 10 Permainan Evil Resident Core: Re 0-7, kampung, dan kod: Veronica. Walau bagaimanapun, jumlah permainan Konsol Evil Resident – termasuk spinoff dan remake – duduk sekitar 30. .

Cara Memainkan Permainan Evil Resident dalam Perintah Kronologi

. .

Hilang dari senarai ini adalah permainan mudah alih dan pachinko, pistol ringan dan penembak wii (Resident Evil Survivor, Survivor 2, Dead Aim, Umbrella Chronicles, Darkside Chronicles), dan bukan kanonik/tidak bersuara/sukar untuk mengakses spinoffs (Resident Evil Gaiden , Wabak, wabak: Fail #2, Mercenaries 3D, Operasi Raccoon City, Rintangan, Payung Kor, Re: Verse)

Dengan pendatang baru siri dalam fikiran, sinopsi plot ringkas di bawah hanya mengandungi spoiler ringan seperti titik plot luas dan pengenalan watak.

. Resident Evil 0

Resident Evil 0 adalah permainan kelima yang dikeluarkan dalam siri ini tetapi yang pertama secara kronologi. Ia berlaku sebelum peristiwa Resident Evil, dengan taktik dan perkhidmatan menyelamat khas.T.A.R.S.) Medic Rebecca Chambers dan bekas Marin Billy Coen menemui kereta api yang penuh dengan zombi di Pergunungan Arklay (rumah kepada Spencer Mansion). Billy dan Rebecca mendedahkan maklumat berharga yang berkaitan dengan penjahat siri Albert Wesker dan William Birkin. Kami juga mempelajari lebih lanjut mengenai asal-usul Perbadanan Umbrella Sinister dan T-Virus yang mematikan. Permainan ini membungkus dengan Rebecca menuju ke rumah, di mana dia akan menjadi watak sokongan dalam Re 1.

Ada pada IGN Residen Evil 0 Wiki

2. Kejahatan penduduk

Yang pertama Kejahatan penduduk Datang ke PlayStation pada tahun 1996, walaupun bagi mereka yang datang ke francais pada tahun 2022, anda akan mahu memainkan pembuatan semula 2002 (atau Remaster HD yang lebih baru), kerana ia meningkatkan permainan dan memperluaskan cerita.

Re 1 mengambil tepat selepas Re 0. Anda bermain sebagai salah satu daripada dua s.T.A.R.S. Ejen – Chris Redfield atau Jill Valentine – yang datang ke rumah Spencer semasa menyiasat siri pembunuhan di hutan di luar Raccoon City. Chris/Jill menemui mangsa yang membunuh, mutasi T-virus dan mengungkap maklumat penting mengenai payung dan eksperimen biologinya.

Ada pada: PS4, PS3, PS1, Xbox One, Xbox 360, Switch, Wii, GameCube, DS (Keheningan yang mematikan), Saturn, PC | IGN

3. Residen Evil 2

Berlangsung dua bulan selepas Re 0 dan 1, Residen Evil 2 Memperkenalkan Dua Protagonis Baru – Polis Rookie Leon Kennedy dan Claire Redfield (kakak Chris) – masing -masing dengan kempen mereka sendiri yang tersambung namun berbeza. Re 2 juga memperkenalkan watak berulang Ada Wong dan Musuh Tiran yang ikonik.

Kami mempelajari lebih lanjut mengenai William Birkin dan karyanya pada virus yang lebih mengancam yang dipanggil G-Virus. Leon/Claire mendedahkan lebih banyak butiran yang mengganggu mengenai kerja -kerja payung klandestin, serta hubungannya dengan Jabatan Polis Raccoon.

Ada pada: PS5, PS4, PS1, Xbox Series X | S, Xbox One, Switch (Nov. 11), GameCube, N64, Dreamcast, PC | IGN Residen Evil 2 Wiki

4. Resident Evil 3

Resident Evil 3, Tetapi demi kesederhanaan, kami mengesyorkan bermain selepas 2. Bahagian pertama RE 3 berlaku sebelum peristiwa RE 2; bahagian kedua berlaku selepas. Anda boleh Main separuh hingga 3, jeda, bermain melalui 2, kemudian kembali ke separuh kedua 3. Walau bagaimanapun, bermain Re 3 selepas 2 tidak akan mengurangkan pengalaman atau pemahaman anda mengenai cerita. Kami memilih untuk meletakkannya keempat dalam senarai ini melihat kesimpulannya menghasilkan naratif keseluruhan di luar Re 2.

Anda memulakan Re 3 sebagai Jill Valentine, masih mengatasi pengalamannya dari Re 1, cuba melarikan diri dari bandar raccoon yang ditimpa. Untuk sebahagian daripada permainan, sementara Jill tidak disengajakan, kawalan beralih kepada sekutu mereka Carlos Oliviera. Re 3 juga memperkenalkan Nemesis dan mendedahkan nasib Raccoon City.

Ada pada: PS5, PS4, PS1, Xbox Series X | S, Xbox One, Switch (Nov. 18), GameCube, Dreamcast, PC | IGN Wiki Evil Resident 3

5. Resident Evil: Code – Veronica

Resident Evil: Code – Veronica Memajukan garis masa dengan beberapa bulan dan melihat Claire Redfield terus mencari saudaranya Chris yang bermula di Re 2. .

. Chris, seperti Claire, sedang mencari adiknya, dan hasil carian dalam pertemuan dengan antagonis siri Albert Wesker.

: PS4, PS3, PS2, Xbox 360, GameCube, Dreamcast | Kod Evil Resident Veronica Wiki


Penerangan Keterangan rasmi

Pasukan S.T…S (Taktik Khas dan Ahli Skuad Penyelamat) dipanggil untuk menyiasat satu siri pembunuhan berhampiran Raccoon City. .

Pemain memilih antara Jill Valentine atau Chris Redfield dan mula meneroka rumah itu. . Semasa menyelesaikan teka -teki, mengumpul kunci, dan menembak raksasa, pemain harus membongkar misteri di belakang rumah ini dan, jika boleh, keluar hidup.

.

Ejaan

 • Ejaan Jepun
 • Ejaan Cina (tradisional)
 • 生化 危机 – Ejaan Cina (dipermudahkan)

Kumpulan +

 • Ciri Permainan: Pelbagai Akhir
 • Permainan dibuat menjadi buku
 • Permainan dijadikan komik
 • Permainan dijadikan filem
 • Tindakan Live Cut-Scenes
 • PlayStation Platinum Range Release
 • Penetapan: 1990 -an
 • Tetapan: Masa Depan Sekarang
 • Tema: Penguatkuasaan Undang -Undang
 • Permainan video berubah menjadi papan / permainan kad

Tangkapan skrin +

tangkapan skrin tangkapan skrin tangkapan skrin tangkapan skrin

Promo +

Imej promo Imej promo Imej promo Imej promo Imej promo

Kredit (Versi PlayStation)

94 orang (90 pemaju, 4 terima kasih) · Lihat semua

Pengkritik

Skor Purata: 85% (berdasarkan 52 penilaian)

Pemain

.9 dari 5 (berdasarkan 215 penilaian dengan 13 ulasan)


. Warna pada skrin berada di beberapa tempat lebih baik daripada pada versi PlayStation (darah lebih realistik). Permainan ini sangat sengit. ! Grafik tidak buruk bagi Sega Saturn dan benar -benar mendorong kuasa sistem 3D yang lebih lemah ini. Jalan cerita tidak buruk. . .


Saya hanya dapat mengadu bunyi yang sedikit lebih teredam berbanding dengan PlayStation. Zombie’s moans berbeza dari versi PlayStation dan bukan sebagai “realistik”. Sebenarnya, masalah bunyi dan sedikit rendah diri dari grafik watak permainan ke versi lain (lebih tersekat) adalah satu -satunya kelemahan dalam versi ini dengan beberapa yang tidak dapat dielakkan menggunakan sistem Saturnus. Juga, suara yang mengerikan boleh mendapat saraf orang, tetapi saya fikir ia hanya lucu.

Garisan bawah
. S anda.T.A.R.S. . Helikopter rakan senegara anda di pasukan Bravo yang dihantar terlebih dahulu untuk mencari pelaku telah terhempas di hutan dan anda mesti menemui mereka juga. Semasa mencari tapak kemalangan, anjing zombie datang dan membunuh salah seorang ahli pasukan anda, Joseph, dan anda (Jill atau Chris), Albert Wesker, dan Barry Burton berlari dan mencari perlindungan di sebuah rumah yang terpencil. Semasa di dalam, anda mendedahkan sebab -sebab pembunuhan di hutan dan menemui mayat beberapa ahli pasukan Bravo yang dihubungkan bersama oleh eksperimen biologi perbadanan jahat yang telah longgar. Kisah ini mengingatkan salah satu “filem b” yang cheesy, seperti malam orang mati yang hidup.

Sega Saturn · oleh Jordan Connor (4) · 2006

Yang baik
Ini sepatutnya menjadi versi yang lebih baik daripada setara PlayStation. . Ketegangannya sangat besar. . Anda selalu tertanya -tanya apa yang ada di sudut seterusnya dan berusaha keras untuk bertahan sebagai bekalan peluru yang sedikit tidak lama lagi menjadi kritikal, anjing melompat keluar pada anda, darah dan goreng, beberapa cutscenes yang luar biasa, jalan cerita terbaik yang pernah saya saksikan dalam permainan dan ketegangan. Titisan belakang prerendered memberikan beberapa grafik yang sangat bagus dan bunyi itu menyeramkan

Yang jahat
Lakonan itu tidak wujud. Saya tidak dapat bersuara bertindak lebih teruk jika saya mencuba. Permainan ini mungkin lebih lama, dan anda ingin memulihara reben dakwat itu sebagai simpanan anda tidak lama lagi habis.

Garisan bawah
Versi terbaik bar gc one baru, penting untuk melihat bagaimana genre bermula penting untuk pemilik Saturnus

Sega Saturn · oleh Pluke (4) · 2002

Yang baik
Bilakah kali terakhir anda pernah membawa PlayStation dan mula memikirkan tajuk yang ditakrifkan untuk mengambil halaman dari setiap filem seram?

Sebagai permulaan, saya tidak pernah mendengar permainan video bertajuk “Resident Evil” sebelum ini. .”Tetapi” Resident Evil “membunuhnya! Ia mempunyai cutscenes yang hebat, termasuk momen kegemaran saya pada permulaan permainan, ketika anda bermain Jill Valentine yang cuba menyiasat melalui balai polis berhantu sehingga tiba -tiba, jenis anjing zombie yang ganas datang walaupun tingkap dan saya benar -benar ketakutan keluar. Ia seperti “melihat” bertemu “Jumaat ke -13.”

Wataknya luar biasa. Watak “Resident Evil” kegemaran saya ialah Albert Wesker. . .

Yang jahat
Walaupun saya mempunyai beberapa masalah tentang bagaimana permainan bermula, inilah cara permainan hampir hilang tanda:

Pelakon Suara: Ini adalah contoh buruk dialog dalam permainan video. Ingat ketika Barry pernah berkata kepada Jill: “Jill, inilah lockpick. .. Saya tahu Jill memenangi hati oleh banyak pengkritik dan dijuluki “The Master of Unlocking” atau “Protagonis Perempuan Pertama Permainan Seram,” tetapi Barry adalah watak paling buruk dalam sejarah Capcom.

Idea lain yang buruk dalam permainan ialah permainan “Anda Meninggal” atau “Anda Mati” di atas skrin. . Apa yang berlaku apabila peluru anda habis dan tidak ada tempat untuk berlari tanpa bilik selamat untuk menyimpan data permainan dan gerombolan zombi muncul dan anda dimakan oleh makanan otak? Saya harap ini akan menjadi kali terakhir dalam setiap permainan “Resident Evil” dengan sekatan -sekatan tersebut untuk kecewa oleh peminat.


Semua orang harus meninjau semula tahun yang sama bahawa “Tomb Raider” bermula. . Lelaki, saya harap saya satu -satunya yang terkandas di rumah bermain permainan selama lebih daripada “sejam.

“Resident Evil” bukan sekadar francais terbesar sepanjang masa, ini benar -benar mengingatkan saya tentang kilas balik apa yang membuat seram sangat menyeronokkan. . Itulah permainan “Resident Evil” yang pertama. “Resident Evil” adalah permainan terbesar era PlayStation.

PlayStation · oleh Kadeem Gomez (31) · 2011

Perbincangan

Subjek Oleh
? TwodividedByZero (114) 16 April 2010