Capcom telah mengeluarkan Denuvo DRM Tech kontroversi dari Resident Evil Village on Steam | VGC, Denuvo telah dikeluarkan dari Resident Evil Village – OC3D

Denuvo telah dikeluarkan dari Resident Evil Village

Walaupun saya bersyukur tidak mempunyai masalah dengan kampung – kecuali urutan seluruh Lady d terlalu pendek, tetapi saya menggegarkan – semoga ini bermakna pemain masa depan akan mempunyai pengalaman yang lebih lancar daripada beberapa yang telah dilancarkan.

Capcom telah mengeluarkan Denuvo DRM Tech kontroversi dari Resident Evil Village on Steam

Capcom telah menghilangkan teknologi anti-pemangkin Denuvo yang kontroversial dari versi Steam Resident Evil Village.

Seperti yang dilaporkan oleh Dark Side of Gaming, kemas kini baru untuk permainan yang dikeluarkan hari ini menghilangkan DRM.

Laporan ini disahkan oleh Tracker Perubahan SteamDB, yang menambah entri awal hari ini yang berbunyi: “Dikeluarkan DRM ke-3-Denuvo Anti-Tamper, 5 PC yang berbeza dalam Had Pengaktifan Mesin Hari.”

Langkah itu akan dialu -alukan oleh pemain yang telah mengelakkan versi Steam kerana laporan bahawa Denuvo mempengaruhi prestasi permainan.

Apabila permainan pada mulanya dikeluarkan pada bulan Mei 2021, pemain mengadu bahawa versi PC mengalami masalah prestasi yang teruk pada masa -masa, dengan beberapa menunjukkan bahawa masalah itu sebahagiannya dengan Denuvo, yang berjalan di latar belakang.

Cadangan ini diberikan lebih banyak kepercayaan apabila versi ‘retak’ permainan dikeluarkan pada bulan Julai 2021 yang mengeluarkan perlindungan salinan dan berlari lebih baik daripada pelepasan rasmi sebagai hasilnya.

Penggodam yang mendakwa telah mengeluarkan perlindungan kandungan dari permainan itu mengatakan ia termasuk kedua-dua perlindungan salinan Denuvo dan Capcom, dengan langkah-langkah anti-lambang penerbit yang tertanam dalam Denuvo, “menjadikannya kurang optimum”.

Editor Teknologi Digital Foundry Richard Leadbetter, yang membandingkan dua versi permainan yang berlainan yang berjalan pada PC yang sama, sampai pada kesimpulan yang sama, mencatat “masa bingkai yang mengerikan dan keruntuhan untuk bingkai pada versi rasmi, dan peningkatan raksasa dengan retak dipasang ”.

Capcom terus melepaskan patch pada bulan itu yang direka untuk meningkatkan prestasi, khususnya menyatakan: “Pelarasan telah dibuat untuk mengoptimumkan teknologi anti-lambang.”

Denuvo telah dikeluarkan dari Resident Evil Village

Denuvo telah dikeluarkan dari Resident Evil Village

Capcom telah mengeluarkan kemas kini baru untuk Resident Evil Village yang telah menghilangkan teknologi anti-tamper Denuvo dari permainan, hampir dua tahun selepas pelancaran permainan.

Denuvo adalah teknologi anti-pemecatan kontroversial yang direka untuk mencegah cetak rompak permainan PC, tetapi juga didapati secara negatif mempengaruhi prestasi beberapa tajuk, dan mengganggu pemodelan permainan. Kebanyakan perbualan mengenai Denuvo Online melibatkan pemain PC yang menyatakan tidak suka teknologi anti-penipu, dan sering meminta pemaju untuk mengeluarkan teknologi dari permainan mereka.

Dengan Capcom juga menghapus sebutan Denuvo dari halaman Steam Resident Evil Village, jelas bahawa perubahan ini kepada permainan disengajakan, tetapi jangan mengharapkan Capcom secara rasmi mendedahkan perubahan ini secara dalam talian. Akhirnya, kami mungkin akan melihat Denuvo dikeluarkan dari pembuatan semula Resident Evil 4, kerana ia adalah perkara biasa bagi Capcom untuk menghapuskan Demovo dari pelancaran pos permainan mereka. Ini telah berlaku kepada remake Resident Evil 2/3, Devil May Cry 5, dan Monster Hunter World.

Denuvo telah dikeluarkan dari Resident Evil Village

Pemaju menambah Denuvo dari permainan mereka untuk mengelakkan gelaran mereka daripada mendapatkan cetak rompak yang hampir dilancarkan, Incentivising akan menjadi Pirates Permainan Video untuk membeli permainan mereka. Untuk bukan lanun, Denuvo dilihat sebagai tambahan yang tidak diingini yang boleh menyebabkan masalah bagi pelanggan yang sah. Sesetengah pemain memboikot permainan yang dihantar dengan Denuvo, kerana mereka merasakan bahawa mereka tidak boleh dihukum kerana tingkah laku lanun perisian akan. Inilah sebabnya mengapa Denuvo adalah topik yang kontroversial untuk pemain PC.

Capcom menghilangkan Denuvo dari Resident Evil Village, Miranda dipuji

Dalam satu peristiwa yang mengejutkan, Capcom telah menghilangkan sistem anti-pacuan Denuvo dari permainan seram yang sekarang-iconik Resident Evil Village, berikutan jejak kaki persegi.

Capcom menghilangkan Denuvo dari Resident Evil Village, Miranda dipuji: seorang gadis vampir dengan darah di wajahnya dan rambut berambut perang kuning yang mengepam jubah berkerudung hitam dengan kalung besar berdiri dikelilingi oleh bug terbang di rumah yang hancur di depan tingkap sebagai pemain watak menunjukkan pistol kepadanya

Diterbitkan: 10 Apr, 2023

Capcom telah menghilangkan Denuvo Anti-Panduan Kontroversi dari permainan seram yang sekarang ini sebagai Resident Evil Village, mencerminkan rakan Titan Jepun, Square Enix.

Menurut Steamdb, Denuvo dikeluarkan dari Resident Evil Village pada awal 10 April. Perubahan itu berbunyi “DRM DENUVO DRM-DENUVO Anti-Tamper, Lima PC yang berbeza dalam Had Pengaktifan Mesin Hari.”

Walaupun ini kelihatan seperti itu keluar dari mana -mana, Square Enix juga mengeluarkan Denuvo dari Hit RPG Game Disco Elysium, serta Strategi Segitiga pada hari Khamis, 6 April. Tidak ada pengesahan bahawa kedua -duanya dikaitkan, tetapi ia mungkin menjelaskan keputusan Capcom.

Thumbnail YouTube

Denuvo pasti mendapat reputasi selama bertahun -tahun, sering dipersalahkan kerana didakwa menurunkan prestasi permainan dan, pada gilirannya, terus merosakkan pengalaman pemain. Banyak permainan telah menghilangkan sistem selepas pelepasan apabila gembar-gembur telah mati, jadi memandangkan umur kampung, disko elysium, dan strategi segitiga (yang menyakitkan untuk menaip), ia hanya boleh mengelakkan masalah prestasi.

Walaupun saya bersyukur tidak mempunyai masalah dengan kampung – kecuali urutan seluruh Lady d terlalu pendek, tetapi saya menggegarkan – semoga ini bermakna pemain masa depan akan mempunyai pengalaman yang lebih lancar daripada beberapa yang telah dilancarkan.

PCGamesn telah menjangkau Capcom untuk maklumat lanjut, dan akan mengemas kini artikel ini dengan sewajarnya.

Walaupun Resident Evil Village mungkin bukan mesti bermain Sekali lagi, Resident Evil 4 R-R-Rame Review mengenai penambahan terbaru kepada siri lama, jadi saya cadangkan menyemaknya. Kami juga mempunyai kekacauan mod Resident Evil 4 Resept 4 R -remake Mode, yang hidup sekarang, serta rundown dari keperluan sistem Resident Evil 4 R -remake, supaya anda dapat menyelam terus.

Lauren Bergin dipalsukan di tengah -tengah tempat perlindungan, Lauren mempunyai obsesi yang benar -benar sihat dengan Diablo 4 Villainess, Lilith. Dahulunya Ciri Editor di Dexerto, dia membajak banyak wang ke League of Legends kerana dia mempunyai dua gelar universiti. Aduh.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.