Butiran pertama NVIDIA RTX 50 -Series “Blackwell” GPU Leak Online – Dexerto, Nvidia RTX 50 Series Leak mendedahkan New Blackwell Architecture & 5 Varian | Beebom

NVIDIA RTX 50 Series Leak mendedahkan New Blackwell Architecture & 5 Varian

Sebelum ini, Kopite7kimi juga membocorkan antara muka memori ADA-Next (pengganti ke siri RTX 40, juga dikhabarkan akan dipanggil Blackwell) memetik bahawa dia telah mengesahkan dengan pelbagai sumber yang ia akan mempunyai antara muka memori 512-bit.

Butiran Pertama Nvidia RTX 50-Series “Blackwell” GPU Leak Online

Potensi nvidia 50-siri

Kad grafik RTX 50-Series Nvidia mula terbentuk, menurut laporan dari Chiphell Forums Leaker Panzerlied.

Walaupun butiran semasa agak sukar untuk seni bina Blackwell Nvidia, leaker secara kritikal mendakwa bahawa akan ada beberapa cip “generasi akan datang, diikuti dengan nombor 2,3,5,6, dan 7. Videocardz melaporkan bahawa mereka meminta pengesahan selanjutnya dari Leaker Kopite7Kimi, yang menyatakan bahawa GPU Blackwell yang akan datang dari Nvidia akan ditebang menjadi lima orang mati: GB202, GB203, GB205, GB206, dan GB207.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Nombor yang lebih kecil di sini menunjukkan prestasi yang lebih cepat, sementara kad-kad teratas biasanya dikhaskan untuk produk “Halo” kad grafik “Titan” yang tidak aktif.

GB204 hilang dari barisan dan biasanya menandakan GPU “nilai” terbaik dalam timbunan, contoh sebelumnya ialah cip AD104, yang digunakan dalam RTX 4070. Nvidia mengejutkan semua orang dengan cara yang mati diedarkan kepada kad grafik yang berdedikasi generasi ini, dan kami berpotensi melihat ulangi ini dengan siri RTX 50.

Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi
Artikel berterusan selepas iklan

Ramalan barisan RTX 50-Series

Tumpukan kad grafik

Berikut adalah ramalan pai-in-the-sky kami untuk kad grafik RTX 50-Series yang akan datang, dan mati yang berkaitan, berdasarkan trajektori Nvidia. Beberapa penyertaan ini mungkin mempunyai beberapa GPU di sana, menandakan kemungkinan.

Artikel berterusan selepas iklan

GPU yang berpotensi
GB202 Titan / RTX 5090 TI / RTX 5090
GB203 RTX 5080 TI/ RTX 5080
GB205 RTX 5070 TI / RTX 5070
GB206 RTX 5060 TI / RTX 5060 / RTX 5050 Ti
GB207 RTX 5050 / RTX 5030

Kami berharap dapat melihat kad peringkat teratas dalam barisan, menggunakan cip terbaik, yang terbaik, bersama-sama kembali ke GPU rendah seperti 5050 dan berpotensi RTX 5030 untuk pengguna peringkat kemasukan yang ingin mendapatkan langkah dari prestasi grafik bersepadu.

Berkaitan:

10 teratas NFTs paling mahal yang pernah dijual

Artikel berterusan selepas iklan

Blackwell mungkin ditetapkan untuk 2025

Kita boleh melihat GPU dari Nvidia’s Blackwell Architecture dikeluarkan pada tahun 2025, menurut Videocardz. Tetapi, walaupun beberapa tahun jauh dari pelepasan, Nvidia sudah mula mengesahkan beberapa orang mati yang boleh kita harapkan untuk melihat dalam barisannya. Walaupun ini hanya khabar angin, rekod jejak dari Kopite7kimi tidak dapat dinafikan, dan kemungkinan besar kita akan melihat seni bina baru dari Nvidia pada tahun-tahun akan datang. Katakanlah, Nvidia, jangan buat kami menunggu bertahun -tahun sebelum pelepasan GPU baru, di mana 4090 Ti?!

NVIDIA RTX 50 Series Leak mendedahkan New Blackwell Architecture & 5 Varian

RTX 50 Series Feat Image

RTX 50 Series Feat Image

GPU siri RTX 50 yang akan datang dari Nvidia adalah topik hangat dalam industri perkakasan sekarang. Kebocoran terkini mendedahkan 5 varian, bersama dengan seni bina baru yang akan digunakan untuk GPU gen seterusnya. GPU ini akan memenuhi pelbagai jenis pengguna di seluruh barisan, seperti peminat atau titik harga kemasukan, dan menjadi pengganti seni bina Lovelace yang sedia ada yang digunakan dalam GPU RTX 40 Series. Yang mengatakan, inilah semua butiran yang perlu anda ketahui mengenai kad grafik RTX 5000-Series yang akan datang.

Varian siri nvidia rtx 50 bocor

Pos Forum di Chiphell.com oleh leaker pada mulanya membincangkan apa yang GPU generasi akan datang. Videocardz laman perkakasan yang terkenal kemudian menghubungi Nvidia Leaker Kopite7Kimi yang terkenal, yang mengesahkan bahawa kebocoran pos forum itu benar. Mereka juga menyediakan penerbitan dengan senarai SKU GPU siri NVIDIA RTX 50 yang akan datang, seperti yang terperinci di bawah.

Pelbagai Klasifikasi
GB207 Tahap Kemasukan / Anggaran
GB206 Arus perdana
GB205 High-end
GB203 Peminat
GB202 Peminat ultra

RTX 4090 didasarkan pada pemproses grafik AD102, yang menggunakan seni bina ADA lovelace. Begitu juga, varian yang bocor di atas disusun dari peringkat kemasukan ke segmen ultra-masuk dengan sewajarnya. Salah satu perkara utama dari kebocoran ini adalah bahagian GB204 yang hilang, menunjukkan bahawa Nvidia merancang perubahan dalam corak penamaan.

Sebelum ini, Kopite7kimi juga membocorkan antara muka memori ADA-Next (pengganti ke siri RTX 40, juga dikhabarkan akan dipanggil Blackwell) memetik bahawa dia telah mengesahkan dengan pelbagai sumber yang ia akan mempunyai antara muka memori 512-bit.

Bilakah siri Nvidia RTX 50 akan dibebaskan?

Apa yang kita tahu mengenai tarikh pelepasan GPU siri RTX 50? Biasanya, Nvidia mengikuti kitaran 24 bulan untuk siaran GPU baru. Tetapi, kali ini, garis masa yang bocor mencadangkan a Pelepasan 2025 Tarikh untuk RTX 5090 dan kad grafik baru yang lain. Kebocoran ini berasal dari hardwareluxx.DE, yang berkongsi peta jalan yang dikongsi antara Nvidia & MlCommons semasa taklimat. Anda boleh melihat ini di bawah, di mana Ada Lovelace-Next jelas dimaksudkan untuk pelepasan 2025.

Nvidia

Dengan cara ini, jika anda terlepas di atas, Ada Lovelace-Next dikhabarkan akan dipanggil Blackwell, yang nama varian yang bocor yang disebutkan dalam jadual di atas. Beberapa kebocoran yang kami ada pada GPU siri RTX 50 yang akan datang pasti menarik. Anda boleh membaca ulasan RTX 4060 Ti (8GB) di sini, untuk mengetahui pemikiran kami mengenai tawaran jarak jauh mereka. Apakah jangkaan anda dari barisan GPU seterusnya? Beritahu kami dalam komen di bawah.