Blok Rumput – Panduan Minecraft – IGN, Cara Membuat Rumput Berkembang di Minecraft

Cara menjadikan rumput tumbuh di minecraft

Rumput adalah barang yang berlimpah dalam minecraft. Ia tumbuh di seluruh setiap biome kecuali lautan, padang pasir, mesas, dan bioma gunung es. Ini menjadikan rumput tersedia secara meluas untuk pemain menggunakan dan berkembang.

Blok rumput

Blok rumput adalah blok kotoran yang ditumbuhi. Mereka berkelakuan sama. Tambang mereka, lebih baik dengan penyodok, untuk mengumpulkan kotoran atau meletakkan mereka untuk membina struktur.

Blok rumput dibuat setiap kali peta baru dihasilkan, tetapi anda juga boleh membiaknya. Rumput akan merebak ke mana -mana blok kotoran bersebelahan – walaupun jurang atau blok lain berada di jalan atau jika ia berada di pesawat yang berbeza. Rumput memerlukan cahaya untuk berkembang, bagaimanapun. Sekiranya ia dilindungi oleh blok ais, air, atau legap, rumput akan mati. Blok telus tidak menjejaskan rumput secara negatif.

Anda tidak boleh membawa blok rumput melainkan jika anda menggunakan sentuhan sutera pesona (kini tidak terdapat dalam versi Xbox 360). Ini adalah satu -satunya cara untuk menanam rumput di bawah atau akhir kerana ia tidak secara semula jadi berlaku di sana.

  • Blok rumput boleh digunakan untuk tumbuh rumput tinggi dan bunga ketika ditaburkan dengan makanan tulang
  • Makan domba di rumput dan akan menyusun semula bulu mereka.
  • Gunakan rumput untuk membuat rumput atau corak mendatar yang berwarna -warni.

Cara menjadikan rumput tumbuh di minecraft

Rumput adalah barang yang berlimpah dalam minecraft. Ia tumbuh di seluruh setiap biome kecuali lautan, padang pasir, mesas, dan bioma gunung es. Ini menjadikan rumput tersedia secara meluas untuk pemain menggunakan dan berkembang.

Terdapat tiga varian rumput yang berbeza di minecraft. Terdapat blok rumput tinggi yang tumbuh dalam pelbagai biomes dan boleh mencapai dua blok tinggi. Blok rumput yang tinggi ini sering dijumpai di dataran dan bioma hutan.

Terdapat blok rumput yang hanya tumbuh sehingga satu blok tinggi. Ini agak biasa dan sering menjatuhkan biji gandum ketika ditambang. Ketika bersuara, blok rumput ini akan menjatuhkan blok rumput yang pemain boleh meletakkan di tempat lain.

Varian rumput terakhir adalah rumput di atas blok kotoran. Rumput ini dijumpai hampir di mana -mana di minecraft. Artikel ini menyelam ke dalam proses rumput yang semakin meningkat.

Cara menanam rumput di minecraft

Bonemeal

Cara paling mudah bagi pemain untuk menanam blok rumput di Minecraft adalah Bonemeal. Bonemeal adalah rumput, tumbuhan, dan baja tanaman yang diperbuat daripada tulang kerangka.

Tulang -tulang ini dapat ditemui di seluruh dunia Minecraft semasa waktu subuh ketika rangka telah mati segar. Tulang juga jatuh dari kerangka ketika pemain membunuh mereka. Terdapat beberapa cara lain untuk pemain untuk mendapatkan tulang di Minecraft juga.

Untuk menggunakan Bonemeal sebagai baja, pemain mesti mempunyai bonemeal di tangan mereka. Sebaik sahaja bonemeal berada di tangan mereka, mereka harus klik kanan di atas tanah, dan blok rumput akan tumbuh. Bersabarlah, kerana sering mengambil beberapa bonemeals untuk menghasilkan hasil segera.

Gunakan Bonemeal untuk tumbuh blok rumput yang tinggi dan kecil di mana -mana blok kotoran yang ada. Ia berfungsi dengan lebih baik jika blok kotoran sudah berumput.

Tumbuh rumput di blok kotoran

Sering kali pemain berhadapan dengan cabaran rumput yang semakin meningkat di blok kotoran biasa. Ini boleh mengambil masa di minecraft dan setanding dengan menonton cat kering.

Cara paling mudah untuk menanam rumput di blok kotoran yang menyedihkan adalah untuk meningkatkan tahap cahaya kawasan. Rumput akan terbentuk di atas blok kotoran pada tahap cahaya yang tinggi. Semakin tinggi tahap cahaya, semakin mudah rumput akan terbentuk.

Pengakap rumput

Cara lain untuk mengembangkan rumput adalah mencari rumput yang sudah ada dan blok rumput yang tinggi. Ini sering dijumpai di dataran dan bioma hutan.

Pemain memerlukan semata -mata untuk mengumpul blok ini. Klik kanan di blok rumput dengan semata-mata di tangan dan kemudian ambil item blok rumput.

Pemain boleh menanam blok rumput ini di mana sahaja yang mereka mahukan. Setelah blok ditanam, secara teknikal akan berkembang lagi.

Perintah

Pemain yang suka menggunakan arahan di Minecraft harus gembira mengetahui bahawa mereka juga boleh menanam rumput menggunakan arahan. Perintah untuk menanam rumput adalah:

/Berikan @p rumput 1 atau /berikan @p tallgrass 1 1

Ini akan memberi pemain rumput biasa atau tinggi dalam inventori mereka. Dari sana, letakkan di mana sahaja di dunia.