Blog Discord, Discord: Semua yang anda perlu ketahui – Dikemaskini April, 2023

Perselisihan: Semua yang perlu anda ketahui – dikemas kini April, 2023

Discord mempunyai senarai ciri yang cukup besar untuk ahli. Menjadikannya aplikasi sembang yang sangat serba boleh. Beberapa ciri telah dibincangkan di atas. Seperti keupayaan untuk menambah peranan kepada ahli, menetapkan kebenaran untuk ahli, dan keupayaan untuk memisahkan komunikasi pelayan ke dalam kategori yang berbeza, dan saluran sembang.

Percakapan ciri baru

Logo Discord dikelilingi oleh imejan yang berkaitan dengan pembangunan pada perselisihan: kurungan, grid, dan graf garis mengelilingi pusat

Bagaimana rasanya menjadi pelatih perselisihan

Pesta dalam permainan yang paling dimainkan pada musim panas di Discord

Menguatkan pengalaman perselisihan anda dengan aplikasi AI yang hebat ini

Tetap Berhubungan dengan Remaja Anda Menggunakan Pusat Keluarga Discord

Meraikan Bulan Kebanggaan Kurang Upaya dengan Dua Komuniti Inklusif

!

Privasi dan keselamatan pada perselisihan

Pengumuman, ciri baru, dan maklumat umum mengenai aplikasi Discord.

Tanda jalanan yang disusun membaca

Kemas kini Discord: 13 September, 2023 Changelog

Wumpus dan Babi dalam saluran suara yang tidak disengajakan, dengan Pig Streaming Sea of ​​Pencuri dari Xbox mereka

Kini tersedia: aliran permainan xbox anda terus ke perselisihan

Tanda jalanan yang disusun membaca

Kemas kini Discord: 29 Julai, 2023 Changelog

Sembang perselisihan dengan imej anjing yang saraf yang diperbuat daripada roti. Imej itu mempunyai pensil gergasi yang terapung di atasnya, menambah penulisan, pelekat dan emojis di atas imej anjing

Meme keseronokan dengan remix

Cerita, lampu sorot, dan di belakang tabir dari hati dan jiwa perselisihan: masyarakat.

Meraikan Bulan Kebanggaan Kurang Upaya dengan Dua Komuniti Inklusif

Tiga rakan berkumpul di sekitar sofa, menghabiskan masa bersama. Satu terapung di dalam ikon profil perselisihan, yang mewakili seseorang yang disambungkan secara digital

Merapatkan jurang kesihatan mental untuk Gen Z

Banner ulang tahun cybernetic, neon colored yang dibaca

Rayakan ulang tahun ke -8 Discord dengan aktiviti percuma dan banyak lagi

Kata -kata

Dua komuniti Discord yang dipimpin Aanhpi yang luar biasa menyatukan orang di seluruh dunia

Tutorial dan panduan untuk membantu perselisihan dan topik lain yang menarik.

Pelbagai watak Discord melakukan aktiviti bertema sekolah, termasuk bermain saksofon, membawa timbunan buku dan pizza, dan di telefon mereka

Aplikasi terbaik untuk pelajar belajar dan bersosial dengan perselisihan

Pesta dalam permainan yang paling dimainkan pada musim panas di Discord

Tiga kawan semakin kreatif. Dua daripada mereka melukis tablet seni dan berkolaborasi bersama -sama, sementara satu pertiga mempunyai tangan mereka menunjuk ke atas, seolah -olah memberi mereka arahan pada projek kreatif mereka

Menguatkan pengalaman perselisihan anda dengan aplikasi AI yang hebat ini

Empat rakan melakukan pelbagai aktiviti bersama -sama, termasuk belajar, membuat kopi, dan melemparkan kapal terbang kertas antara satu sama lain

Perselisihan: Semua yang perlu anda ketahui – dikemas kini April, 2023

Digambarkan: Justin Diaz

Discord hari ini adalah pilihan yang popular untuk kebanyakan orang ketika datang untuk berkomunikasi dengan rakan dan keluarga dalam talian. Sama ada mengenai permainan, filem, rancangan TV, makanan, atau apa -apa lagi. Apabila Discord dilancarkan, ia menjadi pilihan untuk komunikasi peminat permainan video. Membuka kaedah baru untuk sembang suara dan teks.

Akhir. Seperti serbuan, penjara bawah tanah, dan perlawanan berbilang pemain menentang pasukan musuh. Tetapi sejak ketibaannya, Discord telah berubah beberapa tahun dan kini lebih daripada sekadar aplikasi sembang permainan utama.

Ia mempunyai banyak ciri yang berbeza untuk ditawarkan yang menjadikannya pilihan yang baik untuk sesiapa. Sekiranya anda tidak pernah mendengar Discord sebelum ini, itu betul -betul baik. Mungkin anda tidak menghabiskan banyak masa dalam talian atau mungkin anda hanya digunakan untuk aplikasi sembang lain. Seperti Facebook Messenger, WhatsApp, Teamspeak dll.

Tetapi jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perselisihan dan apa yang ditawarkannya, dan mengapa ia memberi manfaat kepada anda, panduan ini akan membimbing anda melalui segala yang penting mengenai Discord. .

Apa itu perselisihan?

Percakapan Skrin Perkongsian Android

Discord adalah aplikasi sembang untuk peranti mudah alih dan PC. Ia memerlukan sambungan dalam talian, dan pada asalnya dilancarkan sebagai aplikasi sembang untuk pemain. .

Anda boleh menggunakannya untuk sembang teks, sembang suara, sembang video, dan juga untuk berkongsi pautan, video, dan kandungan lain. Sejak melampaui permainan, Discord, sekarang, adalah aplikasi untuk bersentuhan dan berkomunikasi dengan rakan, keluarga, dan orang lain yang berfikiran sama yang berkongsi cinta yang sama untuk kepentingan anda. Pada dasarnya hanya tempat untuk melepak dan berbual.

Jadi bukan hanya untuk pemain lagi. Ini untuk sesiapa sahaja, dan ia boleh menjadi tempat yang bagus untuk bercakap dengan orang lain.

Platform apa yang disatukan?

Discord tersedia untuk peranti Windows, Mac, Android, dan iOS. Ia boleh dimuat turun terus dari kedai aplikasi masing -masing. Atau jika anda berada di Windows atau Mac, anda hanya boleh menggunakannya dari laman web Discord. Walaupun, anda mendapat pengalaman yang lebih kaya dari aplikasinya.

Akhirnya, Discord akan diintegrasikan dengan konsol PlayStation dalam beberapa bentuk. Ia juga boleh didapati di Xbox One, tetapi anda tidak boleh menggunakannya untuk berbual. Ia hanya membolehkan anda melihat apa yang anda mainkan rakan anda.

Kemas kini: 08 Februari, 2022

Discord kini telah diintegrasikan dengan PS5 dan PS4, tetapi tidak cukup dalam cara anda mungkin berfikir. Anda boleh menghubungkan akaun PSN anda melalui aplikasi Discord supaya ia menunjukkan apa yang anda mainkan dan berapa lama anda bermain. Walau bagaimanapun, sembang suara dan teks masih belum tersedia.

Discord mempunyai senarai ciri yang cukup besar untuk ahli. Menjadikannya aplikasi sembang yang sangat serba boleh. Beberapa ciri telah dibincangkan di atas. Seperti keupayaan untuk menambah peranan kepada ahli, menetapkan kebenaran untuk ahli, dan keupayaan untuk memisahkan komunikasi pelayan ke dalam kategori yang berbeza, dan saluran sembang.

. Ini boleh menjadi imej, seperti JPG, PNG, GIF dll., atau mereka boleh menjadi fail muzik atau jenis dokumen lain. Ahli percuma boleh memuat naik fail yang bersaiz 8MB. Ahli Nitro boleh memuat naik fail yang bersaiz 100MB.

Anda juga boleh berkongsi pautan. Sama ada ia menjadi pautan ke laman web atau pautan ke video yang anda hanya ingin berkongsi dengan rakan anda. Video juga boleh dimainkan di dalam perselisihan sehingga ahli tidak perlu membuka laman web hanya untuk melihat kandungannya. .

Salah satu ciri baru yang ditambahkan oleh Discord dipanggil Threads. Dan ini sama seperti yang mereka bunyinya. Mereka adalah benang sembang yang boleh menambah lebih banyak organisasi di saluran sembang. Katakan anda mempunyai saluran sembang yang hanya dilabelkan sebagai saluran “umum” di mana orang boleh bercakap tentang apa sahaja. Tetapi hanya anda dan satu atau dua ahli lain yang membincangkan topik tertentu. Thread membolehkan anda menyimpan perbincangan di saluran umum itu sementara juga membolehkan anda memisahkannya dari seluruh perbincangan saluran.

Untuk sembang suara, ada ciri yang disebut penindasan bunyi. Ini akan membatalkan lebih kurang semuanya tetapi suara anda. Jadi satu -satunya perkara yang didengar oleh orang dari mikrofon anda ialah anda bercakap. Ini hanya segelintir ciri utama. Tetapi ada banyak lagi. Anda boleh menemui senarai penuh ciri di sini.

Adakah perselisihan mempunyai tema?

Terdapat beberapa tema, tetapi tidak terlalu gila. Anda mempunyai tema cahaya dan gelap asas anda, dan kemudian satu yang menyegerakkannya dengan apa sahaja komputer anda menggunakan. Secara rasmi, ini semua tema ada.

Walaupun terdapat beberapa cara tidak rasmi untuk menambah tema ke aplikasi Discord anda. Setelah mengatakannya, kami tidak pasti sama ada ini menentang syarat perkhidmatan Discord. Oleh itu, teruskan berhati -hati jika anda memutuskan untuk melihat menggunakannya.