Blizzard Mengaku Sistem Peringkat Overwatch 2 dipecahkan, Overwatch 2 Ranking Ladder Masih Patah Dengan Tie 10 -Way Untuk Kedudukan 1 – Dexerto

Overwatch 2 ranking tangga masih rosak dengan tali leher 10-cara untuk pangkat 1

Banyak pemain telah mengadu tentang sistem kompetitif yang rosak yang belum ditetapkan dalam Overwatch 2. Sejak dilancarkan, pemain menyedari bahawa terdapat ketidakkonsistenan dalam sistem peringkat. Sejak pelepasan Overwatch 1, permainan ini secara konsisten meletakkan pemain yang sangat dekat dengan pangkat terakhir mereka pada akhir musim. .

Blizzard Mengaku Sistem Peringkat Overwatch 2 Patah

Perubahan akan dibuat kepada sistem kompetitif Overwatch 2 pada masa akan datang.

Pemain kehilangan terlalu banyak pangkat selepas tetapan semula peringkat baru.

Beberapa pemain induk mendakwa bahawa mereka telah jatuh ke platinum.

Banyak pemain telah mengadu tentang sistem kompetitif yang rosak yang belum ditetapkan dalam Overwatch 2. Sejak dilancarkan, pemain menyedari bahawa terdapat ketidakkonsistenan dalam sistem peringkat. Sejak pelepasan Overwatch 1, permainan ini secara konsisten meletakkan pemain yang sangat dekat dengan pangkat terakhir mereka pada akhir musim. Tetapi sistem telah diubahsuai dalam Musim 1 Overwatch 2 dan perkara -perkara telah bermasalah sejak itu.

Penambahbaikan akan datang ke Mod Kompetitif Overwatch 2

. Apabila permainan dilancarkan, ramai pemain berpangkat tinggi di Overwatch 1 diletakkan di peringkat yang jauh lebih rendah walaupun bermain dengan baik. Isu itu ditangani pada awal musim 1 tetapi tetapan semula peringkat telah membuka satu lagi cacing yang perlu ditangani oleh Blizzard Entertainment.

Sesetengah pemain telah jatuh dari tuan ke platinum yang tidak sepatutnya berlaku. Seorang pemain , . .”

.

Blizzard Entertainment telah mengakui isu yang menyatakan bahawa pada akhir setiap musim, pangkat akhir anda akan berdasarkan sebarang perlawanan yang dimainkan sejak kemas kini pangkat terakhir anda. Ganjaran Kompetitif Akhir Musim Berdasarkan Peringkat Akhir Anda.

Pereputan pangkat digunakan untuk semua peranan dan sepanjang musim, pemain harus kembali ke pangkat yang mewakili tahap kemahiran mereka. Pemaju mengatakan bahawa sistem perlu lebih baik dan mereka akan menangani isu -isu ini dan bahagian lain sistem pada masa akan datang.

Overwatch 2 ranking tangga masih rosak dengan tali leher 10-cara untuk pangkat 1

Blizzard Entertainment

Sistem Peringkat Overwatch 2 telah menjadi titik pertikaian besar bagi masyarakat, dan sekarang pemain paling elit mendapat perbualan kerana mengikat 10 arah untuk Rank 1.

Pelancaran Overwatch 2 telah membawa banyak pemain yang tidak bermain selama bertahun -tahun kembali ke permainan. Walau bagaimanapun, pelancaran pasca telah berbatu, terutama ketika pemain telah mula mengisar permainan yang kompetitif.

Kerana bantahan dari playerbase, Overwatch 2 Devs menyusun artikel komprehensif yang menerangkan selok -belok sistem peringkat dan apa yang akan mereka lakukan untuk mengubahnya.

Artikel berterusan selepas iklan

.

Artikel berterusan selepas iklan

Overwatch 2 engsel peringkat terus dengan tali leher 10-cara untuk pangkat 1

Banyak telah berubah dengan sistem peringkat Overwatch 2 berbanding dengan permainan pertama. . .

Artikel berterusan selepas iklan

Pemain pasti bercampur dengan perubahan ini, tetapi penyingkiran SR yang kelihatan mempunyai beberapa kesan sampingan yang tidak diingini untuk puncak tangga overwatch.

Melanggan buletin kami untuk kemas kini terkini mengenai eSports, permainan dan banyak lagi.

Sebagai pemain terbaik dalam Overwatch 2 melanda bahagian atas tangga, tidak ada cara untuk memecahkan tali leher dan bersaing untuk melihat siapa yang benar -benar pangkat 1.

Artikel berterusan selepas iklan

. Halaman penuh diikat untuk pangkat 1 … sebulan ke musim … https: // t.CO/9NWBTDBP79

– Danteh (@danteh) 2 Januari 2023

Malah dalam permainan seperti League of Legends yang tidak mempunyai sistem SR Overwatch 1 dan mempunyai kedudukan bertingkat normal, puncak tangga melekatkan nombor kepada pemain yang membolehkan mereka bersaing untuk kedudukan 1 tempat. Permainan seperti liga serta legenda apex melihat pemain bersaing selama berbulan -bulan untuk membuktikan mereka adalah yang terbaik.

Artikel berterusan selepas iklan

Hasil daripada perubahan yang kompetitif, tidak ada cara untuk melakukannya. Sebaliknya, sempadan Overwatch 1 yang tidak dapat diubah dalam Overwatch 2 memecahkan tali leher dan menentukan siapa yang mempunyai tempat teratas.

Dengan permainan ini tidak mempunyai pertandingan peringkat tinggi yang sama dengan gelaran multiplayer yang kompetitif yang lain, pemain terbaik Overwatch 2 sudah merasa bosan dan demotivasi ketika datang untuk berjuang untuk tempat teratas. Kebanyakannya kerana di sana tidak cara untuk berjuang untuk tempat teratas.

Pemain Overwatch 2 masih keliru mengenai sistem pangkat selepas kemas kini musim 4

LifeWeaver di Overwatch 2

Sumber Imej: Hiburan Blizzard

Sistem pembuatan jodoh dan ranking yang kompetitif Overwatch 2 telah menyebabkan banyak isu untuk pemain di seluruh dunia sejak pembebasan permainan kembali pada bulan Oktober 2022. Sebelum Kemas Kini Kandungan Musim 4, pemain telah dibebaskan dengan sistem kerosakan SR yang tidak disenangi pada permulaan setiap musim kompetitif baru. Decay SR menjatuhkan pangkat pemain yang susah payah sehingga mereka mempunyai rasa memanjat kembali pada permulaan musim baru.

Malangnya, SR mereput sangat tinggi dan menyebabkan kekecewaan dalam masyarakat. Ini kerana, dalam beberapa senario, pemain yang telah membuatnya ke Diamond 2 menjelang akhir musim yang kompetitif telah jatuh ke platinum 5 atau lebih rendah, meninggalkan mereka terjebak dengan ganjaran bermusim platinum dan bukannya berlian, semuanya Terima kasih kepada kerosakan SR. Ia hampir seolah -olah kepuasan daripada mencapai pangkat tertentu adalah tanpa ampun yang ripped dari pemain, yang hanya menambah garam ke luka sistem pembuatan jodoh yang rosak.

Syukurlah, kerosakan SR telah dikeluarkan untuk musim 4, dengan sistem kompetitif yang mengambil MMR menjadi akaun yang lebih kuat ketika menentukan di mana pemain berada di barisan. Ramai pemain tidak sabar -sabar untuk melompat ke kandungan musim baru 4, mengambil ganjaran kompetitif mereka dari musim lalu, dan belajar cara menggunakan LifeWeaver. Walau bagaimanapun, apabila memeriksa peranan mereka dalam menu yang kompetitif, sesetengah pemain telah mendapati bahawa pelarasan pangkat MMR ini telah memberi kesan yang ketara kepada profil kerjaya mereka lebih daripada yang dijangkakan pada awalnya.

Setelah menuju ke menu yang kompetitif untuk memulakan musim baru, pemain kecewa dengan pelarasan peranan berasaskan MMR yang jelas. Bagi sesetengah orang, pangkat mereka meningkat sedikit, kerana sistem mengiktiraf mereka kerana berada di bawah pangkat yang mereka lakukan di. Bagi yang lain, mereka menyaksikan kemalangan turun ke peringkat, menurut sistem berasaskan MMR yang mengiktiraf mereka sebagai kurang baik.

Walaupun ini agak mudah difahami dan tidak boleh terlalu sukar bagi pemain untuk membetulkan dengan hanya terus bermain kompetitif dan mendaki, sesetengah pemain telah diselaraskan oleh peningkatan tingkap/penurunan keseluruhan pangkat yang kompetitif dan oleh itu mengalami hasil yang lebih rendah Ganjaran kompetitif peringkat. .

Syukur. Hanya satu hari satu musim 4, jadi ketika Devs bekerja untuk memperbaiki masalah ini, anda juga mungkin duduk dan mula menikmati kandungan bermusim baru, seperti The Battle Pass, Item Store Baru, B.O.B dan menenun mod permainan, dan cabaran bermusim.

Adakah anda telah terjejas secara negatif oleh perubahan permainan yang berasaskan MMR ini? Jangan ragu untuk memberitahu kami di bahagian komen di bawah, dan ingatlah untuk melihat seluruh kandungan kami di TwinFinite untuk lebih banyak berita, panduan, dan senarai Overwatch 2 untuk membantu anda memulakan masa anda dalam Musim 4.

  • Warzone & MW2 Season 5 Reloaded Full Patch Notes: Fort Resurgence, New SMG, Lara Croft & More
  • All Overwatch 2 Season 6 Battle Pass Tier Ganjaran
  • Semua Hero Baru di Overwatch 2 Musim 6
  • Overwatch 2 Illari Panduan: Kit Hero, Kebolehan Penuh Penjelasan & Lagi

Mengenai Pengarang

Grace Black

Grace adalah penulis, artis digital, dan ilustrator watak dari New Zealand dengan cinta untuk fiksyen dan bercerita. Grace telah menulis untuk Twinfinite selama tujuh bulan dan dalam industri permainan selama setahun. Dia peminat seram, penikmat anime sekali-sekala, dan pokemon fangirl jenis hantu yang keras. Permainan video kegemarannya termasuk Overwatch 2, Life Is Strange, The Last of Us, dan Pokemon – semuanya tidak akan pernah tayar.