Bethesda memaksa Arkane memanggil mangsa permainannya, yang dikatakan oleh pengasas studio sangat, sangat menyakitkan | PC Gamer, Mystery Bethesda Studio di belakang Mangsa Datuhan 2 Kini Bekerja di Redfall | Gamesradar

Mystery Bethesda Studio di belakang Mangsa Batalkan 2 kini bekerja di Redfall

. “Pilihan nama mungkin salah, jelas,” katanya. “Kerana saya fikir ia menolak peminat yang asal. Ia juga menolak yang tidak menyukai yang asal. Kerana mengapa mereka bermain mangsa 2 jika mereka tidak menyukai yang asal? .”

Bethesda memaksa Arkane memanggil mangsa permainannya, yang dikatakan oleh pengasas studio adalah ‘sangat, sangat menyakitkan’

Raphael Colantonio berkata tiada siapa di Arkane mahu menggunakan gelaran itu, tetapi Bethesda tidak memberi pilihan – yang merupakan sebahagian daripada mengapa dia pergi.

. (Yang, untuk rekod, saya juga sangat menyukai.) Tetapi saya selalu bingung dengan keputusan untuk menggunakan semula tajuk. Pemaju Arkane jelas bahawa permainannya bukan sekuel atau pembuatan semula, dan “tidak bersatu dengan yang asal,” dan ia tidak seolah -olah permainan 2006 adalah seperti hit smash sehingga ia membawa nilai PR yang tidak berubah.

Ia adalah titik kekeliruan yang agak meluas, sebenarnya, dan bukan hanya di kalangan pemain tetapi juga di Arkane. Malah, pengasas Studio Raphael Colantonio, yang meninggalkan Arkane pada tahun 2017, berkata dalam wawancara Akademi Seni dan Sains Interaktif baru Pergi.

“Saya tidak mahu memanggil mangsa permainan ini,” kata Colantonio. “Saya harus mengatakan bahawa saya mahu di hadapan wartawan, yang bukan keseronokan saya. Saya tidak suka berbohong. Dan itu adalah penjualan, ia tidak seperti pembohongan peribadi atau apa sahaja, tetapi masih terasa buruk bahawa saya terpaksa menyokong mesej yang saya tidak mahukan. . Permainan kami tidak ada kaitan dengan mangsa.

“Saya bersyukur kerana syarikat akan memberi saya cara untuk membuat permainan dan mempercayai keupayaan saya dengan berjuta -juta dolar, saya bersyukur dengan itu -tetapi ada sedikit artistik, kreatif yang dihina ketika Anda memberitahu artis ini, ‘permainan anda akan dipanggil mangsa.”Anda pergi seperti, saya tidak fikir ia sepatutnya, saya fikir ia adalah satu kesilapan. Ini adalah kesilapan jualan, kerana kita akan mendapat kebangkitan dari [peminat mangsa asal], ini tidak akan gembira, maka orang -orang yang tidak suka mangsa, mereka tidak akan mencari permainan kami, mereka tidak akan mencari permainan kami.”

“Jadi itu adalah sebahagian daripada, ah, saya harus pergi pada ketika ini, kerana saya tidak mengawal bot saya sendiri pada ketika ini.”

Colantonio juga memanggil keputusan “tendangan di muka” pemaju permainan asal, dan mengatakan dia sering ingin memohon maaf kepada pasukan untuk melakukannya. “Tidak pernah menjadi niat kami untuk mencuri IP mereka dan menjadikannya milik kami,” katanya. . Dan semua orang hilang. Dan jualannya mengerikan, dengan cara, mangsa. Itu bukan keputusan yang baik.”

Ia juga sepakan di muka kepada peminat asal yang menantikan sekuel yang betul. Bethesda sebenarnya mengumumkan satu pada tahun 2011 dengan treler sinematik yang sangat sejuk, tetapi menarik palam itu beberapa tahun kemudian, mengatakan bahawa “ia tidak sampai kepada standard kualiti kami..

Prey Arkane terkenal tidak dijual dengan baik, walaupun menjadi sim yang luar biasa, dan kekeliruan yang mengelilingi tajuk dan sambungan ke permainan asal (atau kekurangannya) tidak syak lagi tidak membantu. Tetapi dalam wawancara 2021 dengan Minnmax, Colantonio mencerminkan cabaran pemasaran lain yang dihadapi oleh permainan, dan Sims secara umum, yang walaupun dianggap secara meluas sebagai permainan asas tetap menjadi minat yang agak niche.

“Saya fikir kami melakukan pekerjaan yang hebat untuk menjual permainan ini kepada orang yang secara semula jadi suka permainan ini,” katanya. “Ini sangat ‘di dalam baseball’ perkara, hampir. Sekiranya anda melihatnya dan anda tahu sims yang mendalam, anda benar -benar melihatnya, dan anda tahu bahawa anda akan menyukainya. Tetapi saya tidak fikir sebagai syarikat -dan saya bercakap seperti antara Bethesda dan Arkane -saya tidak fikir kita melakukan pekerjaan yang baik untuk benar -benar menjualnya kepada sejumlah orang yang lebih besar.”

“Sekiranya anda tidak pernah mempunyai tiram yang luar biasa, contohnya, sukar untuk menjualnya kepada sesiapa sahaja. Saya boleh menjual tiram yang luar biasa kepada seseorang yang sudah memilikinya kerana anda tahu apa yang istimewa tentang mereka, tetapi jika tidak, orang akan pergi, ‘Baiklah seperti kerang kepada saya’.

Tetapi dalam wawancara juga, dia kritikal terhadap pilihan tajuk. “Pilihan nama mungkin salah, jelas,” katanya. . Ia juga menolak yang tidak menyukai yang asal. Kerana mengapa mereka bermain mangsa 2 jika mereka tidak menyukai yang asal? Jadi itu adalah perkara yang pelik.”

. Pelik barat 1.04 Patch dijangka hidup pada bulan September.

Buletin PC Gamer

Daftar untuk mendapatkan kandungan terbaik minggu ini, dan tawaran permainan hebat, seperti yang dipilih oleh editor.

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Screenshot Redfall

Bethesda dan Arkane mengesahkan bahawa Roundhouse Studios membantu dalam pembangunan di Redfall.

Perinciannya sebenarnya disahkan dalam tweet bersama rakaman permainan baru dari Xbox dan Bethesda Games Showcase awal bulan ini, tetapi dalam hiruk-pikuk bukan-E3, maklumat itu tergelincir di bawah radar.

.”

Roundhouse Studios ditubuhkan pada tahun 2019, walaupun ia sebenarnya wujud sejak tahun 1997. Sebagai Head Head Studios, syarikat itu mungkin paling terkenal dengan mangsa permainan 2006. Tetapi semasa pertikaian undang -undang dengan penerbit Ragnarok Game LLC atas Rune II, kepala manusia ditutup, tetapi dalam beberapa hari kebanyakan pemaju studio bekerja di bawah Bethesda di bawah nama Roundhouse.

Tepat apa yang telah dikerjakan oleh Roundhouse tetap menjadi misteri sejak itu, dan pembelian Microsoft Bethesda (dan syarikat induk Zenimax) tidak menumpahkan apa -apa cahaya tambahan mengenai apa yang diharapkan.

Kami masih tidak tahu sama ada Roundhouse sedang mengusahakan apa -apa di luar Redfall. Ketua Manusia sedang mengusahakan Prey 2 di bawah Bethesda sehingga dibatalkan pada tahun 2014. Arkane akhirnya mengeluarkan permainan yang baru dan disayangi di bawah nama mangsa, tetapi Prey Head’s Prey 2 kekal sebagai salah satu permainan terbesar ‘apa yang mungkin ada beens’.

Untuk lebih lanjut mengenai setiap pemaju di bawah Banner, anda boleh mengikuti pautan itu.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

.

Dustin Bailey

. Dia telah merangkumi permainan (dengan sekali -sekala di dunia anime dan gusti pro) sejak 2015, pertama sebagai freelancer, kemudian sebagai penulis berita di PCGamesn selama hampir lima tahun. Cintanya untuk permainan telah dicetuskan di antara Metal Gear Solid 2 dan Knights of the Old Republic, dan hari ini anda biasanya dapat mendapati dia memisahkan masa hiburannya antara permainan retro, gelaran pengembaraan aksi besar terbaru, atau jangka panjang di trak Amerika Simulator.

Lebih banyak mengenai Xbox Series X

Dragon’s Dogma 2 menggilap beberapa pergaduhan bos terbaik dan idea paling keren di mana-mana RPG terbuka dunia, dan saya terobsesi dengan kelas barunya

Gaji penuh 3 Dirty Ice Walkthrough