Berikut adalah cara anda boleh bermain Battle for Middle-earth 1 dan 2 Online dengan Model HD | PCGamesn, Pertempuran untuk Middle -Earth – Muat turun Permainan Lama

Pertempuran untuk Middle-earth

Penerbit Asal EA terpaksa mematikan pelayan rasmi pada Malam Tahun Baru 2010 kerana tamatnya lesen video Lord of the Rings mereka, tetapi anda masih boleh bermain permainan multiplayer BFME 1, 2, dan Rise of the Witch-King melalui T3A: pelayan tidak rasmi dalam talian dan melalui perkhidmatan seperti gameranger.

Begini bagaimana anda boleh bermain pertempuran untuk Middle-earth 1 dan 2 Online dengan model HD

Pertempuran untuk Middle-Earth I dan II adalah dua permainan RTS yang sangat baik di mana tentera-tentera penetapan fantasi ikonik Tolkien bersaing untuk ketuanan, dengan bantuan unit pahlawan dari buku dan filem. Permainan strategi keluar pada tahun 2004 dan 2006 masing -masing, jadi mereka dapat melihat cantik dengan standard moden tetapi, terima kasih kepada peminat mereka, mod boleh membawa kedua -dua Lord of the Rings yang sangat baik ke era HD Graphics.

Mod HD pada dasarnya adalah pek tekstur, yang menampilkan kedua-dua unit dan model pahlawan yang baru dan baru. Pertempuran untuk Middle-Earth 1: Edisi HD dan Pertempuran untuk Middle Earth 2: HD Edition kedua-duanya dikeluarkan pada tahun 2017, dan kedua-duanya masih disokong pada tahun 2021 kerana pasukan Mod berfungsi pada versi 8.0. Bfme2 bahkan mempunyai versi untuk menyokong usia mod cincin yang juga popular.

.

.

Sesuatu yang lain juga bernilai memberi perhatian ialah pertempuran untuk Middle-Earth: Projek Reforged, juga dikenali sebagai BFME: Reforged. Seperti semua mod, ini sangat tidak rasmi, tetapi matlamatnya adalah untuk membina semula pertempuran untuk Middle-Earth di Unreal Engine 4 dengan Grafik Moden. Mod ini telah berkembang selama beberapa tahun sekarang, tetapi kami mendapat gambaran pertama permainan kami pada tahun 2020:

Kemas kini terbaru pasukan telah diposkan pada bulan April 2021 dan melihat perubahan yang datang ke Elves, serta kemajuan lain. . Kami prihatin bahawa mod ini menyimpang di luar alam semata -mata mengubah apa yang sudah ada, jadi ingatlah itu.

Sementara itu, anda boleh merebut pertempuran untuk Middle-Earth: HD Edition di sini, dan pertempuran untuk Middle-Earth II: Edisi HD di sini. .

Mungkin jika kita ingin cukup keras, kita dapat bertempur untuk Middle-earth 3?

Richard Scott-Jones Rich membenci klise, jadi secara semula jadi permainan kegemarannya adalah Jiwa Gelap. Dia adalah permainan strategi, jumlah permainan perang, dan nerd permainan warhammer. Tanya dia mengenai Destiny 2 Waktu Main.

Pertempuran untuk Middle-earth

Muat turun permainan lama

The Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-Earth adalah permainan video strategi masa nyata yang dibangunkan oleh EA Los Angeles untuk Microsoft Windows. Ia dikeluarkan pada 6 Disember 2004 dan didasarkan pada trilogi filem Lord of the Rings Peter Jackson, pada gilirannya berdasarkan J. R. R. Novel asal Tolkien.

Muat turun pertempuran untuk Middle-earth

Kami mungkin mempunyai permainan yang tersedia untuk lebih daripada satu platform. Pertempuran untuk Middle-Earth kini tersedia di platform ini:

Cara Bermain di Windows

 1. . Ia harus mengalihkan anda ke muat turun anda. .
 2. Ekstrak folder “The Battle for Middle-earth” ke desktop anda.
 3. Buka folder “The Battle for Middle-earth” dan kemudian buka folder “Fail Game”.
 4. Jalankan “Persediaan.Fail EXE “dan persediaan permainan harus dilancarkan. Pada skrin resolusi yang lebih tinggi, anda mungkin tidak dapat melihat persediaan penuh. Dalam kes ini, anda hanya boleh tekan “Enter” pada papan kekunci anda untuk menyelesaikan persediaan. Bfme 1 harus mula memasang di komputer anda.
 5. Sebaik sahaja permainan dipasang, anda boleh menjalankan permainan dari pintasan desktop.
 6. Nikmati permainan!

Fail, patch dan pembetulan tambahan

Pertempuran untuk tangkapan skrin Middle-Earth

Tingkap

Permainan video / Pertempuran untuk Middle-earth

Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-earth, atau Bfme, adalah satu siri permainan video strategi masa nyata, yang dibangunkan oleh EA Los Angeles dan diterbitkan oleh EA Games, yang menggunakan enjin sage (enjin yang sama Perintah & Conquer: Jeneral kegunaan). Permainan tersebut menggunakan Tuan cincin lesen, dan sangat diilhamkan oleh filem.

 • Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-earth (2004), yang mengikuti filem.
 • Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-Earth II (2006), yang menunjukkan pertempuran dan pergaduhan di tempat lain (iaitu perang yang dipanggil di utara dan apa yang berlaku kepada orang kerdil dan bunian sementara acara filem berlaku).
  • Lord of the Rings: Pertempuran untuk Middle-Earth II: Kebangkitan Witch-King Bfmeii -Kempen yang merupakan prequel yang berabad-abad lamanya Tuan cincin.
  • Dimainkan:
   • Isengard
   • Mordor
   • Fellowship of the Ring
   • Goblin Moria
   • Harad
   • Bunian
   • Goblin
   • Mordor
   • Angmar (pek pengembangan sahaja)

   • Bfmeii. Editor wira dari Bfmeii Membolehkan anda membuat satu (Elvish Archer dan Rohan Maid).
   • Adaptasi Dye-Job: Dalam buku-buku, Glorfindel dinyatakan mempunyai rambut berambut perang (namanya bahkan bermaksud berambut emas). Dalam permainan, rambutnya perak putih.
   • Pengembangan penyesuaian:
    • Filem Peter Jackson, seperti Bfmeii Ciri -ciri banyak elemen Legendarium bukan dalam filem, menunjukkan pertempuran Dale dan Mirkwood; dan menampilkan Tom Bombadil, Gloin, Dain, dan Glorfindel sebagai Heroes. .
    • Plot permainan kedua adalah pengembangan pada pelbagai tulisan Tolkien mengenai Teater Utara Perang Cincin, sementara pengembangannya meliputi peperangan antara Angmar dan Arnor.
   • Adaptasi Badass: Pada asalnya, Éowyn berada dalam pertempuran hanya sekali (tetapi mencapai lebih banyak daripada kebanyakan askar di Middle-Earth, dengan membunuh penyihir). Di sini, sekali dibuka, dia boleh pergi ke semua pertarungan hatinya menangis. Sebenarnya, kempen jahat itu tidak mempunyai Théoden atau éomer yang masih hidup dalam pengepungan Helm – hanya untuk Éowyn untuk memimpin Rohirrim yang tersisa ke dalam Pertempuran Pelennor Fields sendiri, lengkap dengan membaca Ucapan Rousing Legendary Théodenperkataan untuk perkataan.
   • Adaptasi Villainy: Kebanyakan versi Mulut Sauron tidak benar -benar mencapai banyak dari segi penjahat. Di sini dia telah mencapai kiraan badan yang lebih besar daripada versi lain yang diharapkan untuk mencapai.
   • . Dalam Dol-Guldur yang asal diambil hanya dengan mereka; Dalam permainan ini mereka ditambah Rivendell, Lindon, Erebor dan Dale. Dan dalam kempen jahat mengambil alih Lorien adalah misi yang pertama – dan secara harfiah hanya “Gerombolan Goblin Rush Lothlorien, dengan mudah menaklukkannya dan membunuh Celeborn”. Tidak ada penjelasan yang logik bagaimana ini mungkin (dalam Lorien yang asal adalah tiga kali diserang oleh Dol-Guldur untuk sama sekali tidak berhasil). Gameplay -Wise – Elves secara umum (yang digambarkan lebih seperti stereotaip fantasi generik moden) dan khususnya Glorfindel. . .
   • .. Breaker: Permainan pertama menghadapi masalah ini semasa mod cerita. Satu contoh tertentu adalah semasa Pertempuran Helm Kempen Evil dalam. Komputer bersedia sepenuhnya untuk melawan tentera anda jika anda menyerang dinding yang mendalam, meniru filem. Pertahanan mereka lengkap dengan pemanah dan infantri yang tinggi, yang siap untuk menangkis anda atau menimbulkan kecederaan maksimum. Tetapi yang Simpan .
   • Semua ada dalam manual: Maklumat plot dan subteks kedua -dua permainan cukup jarang menyebabkan cerita tidak masuk akal jika pemain tidak membaca buku atau sekurang -kurangnya menonton filem Peter Jackson.
   • Anak panah yang menjengkelkan: kebanyakannya dielakkan. . Malah musuh dengan perisai yang dinaik taraf dapat bertahan, paling banyak, dua anak panah elven yang dinaik taraf. Puak dengan unit pemanah yang lemah berurusan kurang kerosakan tetapi masih membunuh dengan tidak lebih dari lima anak panah. Unit “raksasa” seperti trolls, mûmakil, ents, dll. memerlukan banyak tembakan untuk membunuh kerana saiz dan ketahanan mereka.
    • Dimainkan terus dengan unit pahlawan, kerana hitpoints tinggi wira dan regenerasi keluar yang cepat. Fellowship of the Ring Boromir cedera parah oleh satu anak panah, walaupun dia mengambil tiga ke dada sebelum dia berhenti bertarung.
   • Had Headcount sewenang -wenang:
    • Dalam Bfme, .
    • Semasa kempen Bfme, . Maksimum adalah sama dengan multiplayer / pertengkaran.
    • Dalam Bfmeii, . Kedua -dua pihak mempunyai had maksimum yang sama. Dalam kempen, had maksimum meningkat secara automatik dari misi ke misi.
   • Dragons Armored: Drogoth the Dragon Lord berpakaian plat keluli, sebagai tambahan kepada kekuatannya yang sudah humongous.
   • Bfme. Dalam , .
    • Juga terpakai untuk mengepung unit, dengan kebanyakan puak menyalakan projektil mereka terbakar, bunian dan bunian (yang menggunakan makhluk untuk membuangnya) tidak mempunyai peningkatan sama sekali dan angmar membekukan mereka sebaliknya sebaliknya.
   • Tambahan Tambahan:
    • HWALDAR Hero Angmar disebut dalam lulus di Lampiran. Dalam permainan ketiga, dia adalah wira penuh dengan kebolehan uniknya sendiri dan juga backstory.
    • Juga berlaku kepada bosnya Morgomir, yang merupakan salah satu Nazgul. Di dalam buku, satu -satunya Nazgul untuk menerima nama adalah Khamul.
    • Dalam perlawanan pertama, unit goblin adalah puak yang tidak dapat dimainkan oleh kecil yang muncul sebagai musuh dalam misi awal dalam kempen yang baik (dalam misi Moria dan Lorien), serta musuh-musuh yang tidak lemah yang berkhidmat sebagai merayap dalam pelbagai peta. Dalam permainan kedua, bunian adalah puak yang boleh dimainkan sepenuhnya.
    • Dalam permainan pertama, Elves adalah puak yang tidak dapat dimainkan oleh kecil yang terdapat dalam beberapa misi kempen, dan Elven Archer adalah unit puak Rohan. Dalam permainan kedua, bunian adalah puak yang boleh dimainkan sepenuhnya.
   • Awesome, tapi tidak praktikal: Grond, ram pemukul yang besar yang digunakan oleh Mordor semasa Minas Tirith Siege (Bfme). Ia besar, lambat, sangat tahan, dan sangat kuat. Masalahnya ialah, ketika pintu gerbang kota dimusnahkan, Grond akan tinggal di sana dan menyekat sebahagian besar jalan masuk dan keluar dari kota, menyediakan sejenis alat berguna yang tidak disengajakan kepada pembela. Grond hanya boleh memusnahkan pintu, ia tidak dapat memusnahkan bangunan dalaman, dinding, atau menara yang menjengkelkan.
    • Heroes dalam mod pertempuran boleh menjadi ini, ia memerlukan masa untuk mengukur mereka dan topi yang mereka makan boleh digunakan untuk membina lebih banyak unit.
    • The Oliphants dalam permainan kedua. Mereka kelihatan besar dan menakutkan, tetapi prestasi sebenar mereka dalam permainan tidak mula membenarkan kos mereka sebanyak 1600 sumber dan 100 penduduk, sehingga baki buffi meningkatkan mereka.
    • Sebelum mendapat buff buff, banyak wira akhir yang lebih tinggi seperti Gandalf dan King Witch tidak bernilai menggunakan. Mereka berkuasa untuk memastikan, tetapi sangat mahal mereka hanya dapat memperoleh permainan lewat, dan ancaman yang mereka berikan bermakna bahawa mana -mana pemain pintar akan memberi tumpuan kepada mereka sehingga mereka tidak mengukur sepanjang jalan. .
   • The Berserker: Ia adalah salah satu unit Isengard. Salah satu kemahiran Gimli juga digambarkan seperti ini.
   • Big Bad: Sauron untuk kedua-dua perlawanan, secara semula jadi, kerana dia adalah Tuhan yang gelap yang mana orang-orang bebas dari Middle-Earth menentang. Dia juga boleh menjadi protagonis penjahat jika anda memainkan kempen jahat.
    • Kebangkitan Raja Penyihir memberikan status ini kepada Leftenan Sauron, penyihir-raja Angmar, kerana pengembangannya memperincikan kempennya terhadap Arnor.
   • .
    • Dalam kedua -dua perlawanan, unit wira mengekalkan pengalaman mereka dari misi ke misi, kerana pemain mengekalkan kuasa umumnya. Peningkatan mesti diteliti dalam setiap misi.
    • Bfme kempen, pemain menyimpan unitnya dengan tahap mereka, dan peningkatan mereka, tetapi mesti menyelidik mereka yang naik taraf terlebih dahulu untuk memohon mereka ke unit yang baru saja dibuatnya.
    • Di dalam Bfmeii kempen, pemain menyimpan wira tetapi bukan tenteranya.
    • Di dalam Bfmeii .
     • Dielakkan dalam pengembangan, tentera anda yang anda bina dalam mod masa nyata kini berterusan.
   • Black Knight: Kedua-dua permainan ini menampilkan Nazgûl pada Fell Beasts (termasuk The Witch-King of Angmar sebagai Nazgûl yang lebih kuat). Bfme mempunyai Nazgûl pada kuda, mulut Sauron, dan Sauron sendiri (dengan berjalan kaki).
   • Magic Black: Unit Sorcerer Angmar didasarkan pada ini; Dia dikelilingi oleh kontinjen acolytes yang dikorbankannya untuk melakukan perkara -perkara seperti membuat mayat -mayat jatuh dari langit dan seperti itu.
   • .
   • Bow and Sword sesuai: Beberapa wira (Legolas, Lurtz, Faramir, dll) boleh beralih antara pedang (atau pisau untuk Legolas) dan tunduk. Terdapat juga Gondor Rangers, yang menggunakan belati ketika harus mempertahankan dalam pertempuran huru -hara.
   • , Berethor, Idrial, Morwen dan Hadhod! Kami tidak mengharapkan untuk melihat anda di sini.
   • Cannon Fodder: Strategi standard untuk puak -puak yang buruk, terutama Mordor.
    • .
    • Goblin dalam permainan kedua terpaksa melakukan banyak perkara ini, kerana bunian tidak mempunyai banyak pilihan yang berdaya maju (mereka longgar berdasarkan pelbagai suku goblin dalam francais, yang kebanyakannya mati pada masa itu dari ). Kerana ini, anda mempunyai Gorkil dan Drogoth, yang pada dasarnya adalah Great Goblin dan Smaug jika mereka tidak mati .
    • Angmar adalah satu lagi penyalahgunaan utama ini, kerana peperangan Angmar agak samar-samar ditakrifkan dalam kanon, yang bermaksud watak-watak yang mereka namakan adalah penyihir dan hwaldar. Permainan ini mencirikan salah satu Ringwraiths yang tidak dinamakan sebagai Morgomir, dan juga menambah Rogash dan Karsh untuk mewakili troll dan lelaki yang rosak. Sebilangan besar unit Angmar juga perlu dibuat.
   • The Cavalry: Beberapa misi kempen yang baik terdiri daripada yang masih hidup sehingga bala bantuan datang. .
   • . Mereka juga campur tangan semasa peristiwa skrip, yang diketuai oleh Aragorn dalam kedua -dua kes: Pengepungan Minas Tirith masuk (kedua -dua kempen), dan pengepungan Rivendell di (akhir kempen jahat). Orang mati kebal terhadap kebanyakan senjata atau kuasa. Satu-satunya yang benar-benar boleh merosakkan mereka adalah unit dengan serangan kawasan yang kuat seperti Sauron, The Witch-King, Balrog, dan Unit Terbang seperti Eagles dan Fell Beasts.
   • . Untuk Kebangkitan raja penyihir, .
   • Ahli Estetik Pertempuran: The Elves.
   • Perintah & Penaklukan Ekonomi: Anda hanya memerlukan satu jenis sumber untuk membayar apa -apa.
   • Keseimbangan Kompetitif: Faksi dalam permainan kedua lebih seimbang, tetapi ia dielakkan dalam permainan pertama, tidak seimbang ke arah yang baik tanpa rasa malu.
    • Sisi yang baik mempunyai pelbagai pilihan untuk menyembuhkan: kuasa cincin, wira berdiri terbiar, kuasa pertama Aragorn, air pancut di pangkalan, dll. Penyembuhan tidak wujud di sisi jahat, kecuali wira dan troll yang tidak merebut pokok.
    • Pangkalan baik bersaiz sederhana mempunyai dinding cahaya yang memaksa kejahatan untuk kesesakan pada kemasukan. Pangkalan besar adalah kubu penuh dengan dinding besar, menara gergasi dan pintu yang ditutup, yang tidak dapat diakses tanpa senjata pengepungan. Semua pangkalan jahat hanya mempunyai menara kecil dan tidak ada dinding, dan mungkin untuk mengalahkan seluruh permainan tanpa membuat senjata pengepungan tunggal.
    • Kuasa cincin membolehkan pemain berada di satu titik peta, dan menggunakan kekuatan sementara di tempat lain: Elves, Rohirrim, Eagles, ents, Hantu, dll. Bahagian jahat hanya mempunyai Balrog, yang merupakan kuasa paling mahal dan hanya boleh digunakan lewat dalam permainan. Perlu diingat bahawa puak -puak yang baik ‘sepatutnya seimbang oleh unit mereka yang lebih kuat dan lebih mahal daripada puak -puak jahat, kuasa -kuasa ini menentang apa yang sepatutnya menjadi kelemahan utama puak -puak yang baik.
    • Sisi yang baik: Beban dan banyak wira. . . Perkara adalah Lebih baik dalam pertengkaran, di mana Mordor sekurang -kurangnya boleh merekrut Nazgul secara kekal, tetapi mereka lemah lemah kepada anak panah dan mempunyai kebolehan terhad berbanding dengan wira yang baik.
   • . Terdapat yang diharapkan (bunian berdasarkan kepada orang-orang di Moria), diikuti dengan ekstrapolasi yang cukup munasabah (troll gua, separuh jalan, pemimpin berdasarkan goblin yang hebat), maka perkara dari Hobbit yang boleh dilakukan dengan bunian (gergasi, labah -labah), maka perkara yang boleh munasabah wujud di bahagian tengah tetapi tidak mempunyai tanda-tanda yang ada di kanon (berkuda berkuda berkuda, bangsa yang masih ada, salah seorang daripadanya saingan Smaug) dan akhirnya Shelob, yang pasti wujud secara kanonik tetapi tidak mempunyai hubungan dengan bunian selain makan mereka. Ini sebahagian besarnya merupakan artifak dari mereka yang pada asalnya ditetapkan sebagai “liar”, hingga titik yang dilabel seperti itu dalam kod permainan.
   • Sejuk vs. . Misi baik akhir permainan kedua, jika anda memainkannya dengan teliti, boleh menampilkan TreeBeard vs The Balrog (mungkin untuk menang Treebeard, tetapi ia memerlukan penggunaan kuasa penyembuhan yang sangat berhati -hati).
   • Sejuk, tetapi tidak cekap: Pertempuran tentera laut dalam sekuel jatuh ke dalam ini agak sedikit. Walaupun ia sememangnya perubahan rentak, ia tidak selalunya bahawa ia sebenarnya membantu, kerana beberapa peta yang direka untuk menjadikan kapal memerangi bahagian penting dalam pertempuran. .
   • Cutscene:
    • . Sesetengah Bfmeii
    • Bfme . .
    • Bfme .
    • Kempen yang baik Bfmeii berakhir dengan Galadriel memusnahkan Dol Guldur setelah memanggil ribut
   • Kerosakan adalah api: dimainkan lurus masuk (Kecuali untuk ents, yang benar -benar mengalami kerosakan yang berterusan ketika membakar), sebahagiannya dielakkan .
   • !. Mengapa EA fikir perubahan ini diperlukan adalah meneka orang.
   • David Versus Goliath: Pemain terkawal contoh dalam permainan asal di mana anda mengawal Gandalf dalam perjuangannya Balrog. Balrog terlalu kuat untuk Gandalf untuk mengambil di huru -hara, jadi pilihan terbaik adalah menggunakan salah satu mantra Gandalf untuk merosakkan Balrog, kemudian berlari sehingga ia mengisi semula dan menggunakannya lagi.
   • Kematian dari atas: Eagles dan Nazgûl Mounting Fell Beasts dalam kedua -dua perlawanan. Menambah Drogoth Naga untuk Goblin, keupayaan untuk Kubu Mordor untuk melemparkan batu gunung berapi gergasi, dan beberapa kuasa umum (membakar sinar matahari, hujan anak panah atau batu terbakar).
   • Bfme, Misi Mordor yang pertama yang dikenakan memerlukan penaklukan beberapa penempatan Haradrim, untuk mengupah mereka untuk penaklukan Middle-Earth, sama ada dengan membeli (dengan hadiah yang mahal) atau memusnahkan masing-masing.
    • Kebangkitan raja penyihir, Selepas anda mengalahkan Númenore Black dengan tentera troll anda, mereka akan menjadi unit infantri elit anda.
   • Diturunkan kepada tambahan:
    • Dalam perlawanan pertama, Rohan adalah puak yang boleh dimainkan sepenuhnya. Dalam permainan kedua, mereka tidak lagi wujud sebagai satu, walaupun beberapa unit mereka boleh didapati di antara jadual puak -puak lain (Heroes dan Rohan Rider adalah unit manusia, pemanah elven dan ents adalah unit elven, pemanah petani Aset telah digunakan semula sebagai unit orang kerdil).
    • .
    • . Walaupun unit mereka masih dalam permainan kedua (puak manusia kebanyakannya terdiri daripada mereka, ditambah dengan penunggang Rohan dan pahlawan Rohan), permainan ini kebanyakannya tertumpu pada bunian dan kerdil (baik dalam kempen baik dan jahat), dan manusia hanya dimainkan di mod tutorial dan berbilang pemain.
   • Ditakdirkan oleh Canon: Anehnya dialihkan dalam kempen yang baik Bfme. Pertama, Misi Moria berakhir dengan Gandalf Slaying the Balrog tanpa dipisahkan dari Fellowship. Objektif bonus misi Amon Hen memerlukan menyelamatkan nyawa Boromir. . Ini membawa kepada pertempuran di Black Gate yang mempunyai begitu banyak pahlawan yang hadir sehingga simbol pemilihan mereka sebenarnya membungkus skrin.
    • Dalam pelindung buku King Dáin diperhatikan sebagai dibunuh semasa pengepungan Erebor walaupun dalam permainan dia dapat dihidupkan semula dengan mudah.
    • Dalam kes yang aneh dari kedua belah pihak yang ditakdirkan oleh Canon kedua -dua Angmar dan Arnor jelas tidak akan bertahan dalam peristiwa pengembangan, melihat sama ada untuk membantu atau menghalang kekuatan yang baik dalam buku -buku.
   • Yang ditakuti:
    • Mana -mana wira dengan kemahiran Fury yang dahsyat, tetapi sebutan khas pergi ke binatang Fell. Mengharapkan ketakutan ketakutan “Itu nazgul. “Dari tentera anda setiap kali seseorang muncul. . Heck, ini adalah salah satu kebolehan khas pasif mereka: aura keganasan yang aneh musuh-musuh yang sangat buruk sehingga mereka bertarung dengan setengah kekuatan.
    • Lombong orc dan tangga di Helm’s Deep juga menyebabkan jeritan takut ketika pertama kali digunakan.
   • . .
   • Dungeon Crawling: Misi Moria dan Shelob’s Lair of the Kempen yang baik, yang kedua -duanya mempunyai objektif sekunder yang terdiri daripada mencari semua khazanah. .
   • Logistik Mudah:
    • Hanya ada satu sumber (wang), yang menjana secara automatik apabila pemain memiliki bangunan tertentu. Unit tidak memerlukan makanan, bangunan tidak memerlukan kayu, batu atau keluli yang dibina/diperbaiki).
    • .
    • Bangunan dibaiki secara automatik selepas beberapa ketika rosak
   • Everybody Lives: Dalam kempen yang baik dalam permainan pertama, salah satu misi terakhir adalah Pertempuran Minas Tirith. Walaupun pertempuran adalah darah dalam filem dan permainan, sebenarnya mungkin (walaupun sukar) untuk bermain melalui misi tanpa kehilangan seorang lelaki. Bagaimana? Adakah semua unit anda berundur ke tingkat atas bandar dan meletakkan mereka di bahagian paling atas kedua -dua tangga, dan membina air pancut dan armories untuk melengkapkan sepenuhnya dan menaik taraf tentera anda. Bina pintu tersembunyi di bahagian kanan atas tahap yang lebih rendah, dan kemudian membina apa -apa kecuali menara di slot yang lebih rendah. . . Ketika Tentera Mati muncul, gunakannya untuk membunuh semua unit Mordor untuk memenangi misi .
    • Terdapat laluan lain untuk mencapainya. Ternyata bahawa seluruh tentera Gondor Rangers, semua dinaik taraf dengan anak panah dan sepanduk api supaya batalion secara automatik menambah tentera yang hilang, akan mengukir kekuatan kegelapan seperti pisau panas melalui mentega. Malah Nazgul berhenti menjadi kebimbangan, kerana mereka sangat lemah terhadap serangan kebakaran. Pada masa Rohirrim dan Tentera Orang Mati muncul, tidak banyak yang perlu mereka lakukan kecuali pembersihan, yang jarang menyebabkan kerugian tunggal.
   • Kebangkitan raja penyihir Faksi Angmar Expansion mempunyai beberapa kuasa sokongan berasaskan ais (bekas “tanah beku,” versi kesan geo yang bermanfaat), anak panah frost-enchanted, dan superweapon mereka melancarkan bola ais besar di musuh.
   • Evil Overlord: Sauron, dan Saruman ke tahap yang lebih rendah. Mereka muncul dalam beberapa misi khusus kempen. Saruman adalah unit wira biasa untuk puak Isengard, dan Sauron boleh dibina Bfmeii Mod Multiplayer / Skirmish jika keadaan tertentu bertemu.
    • Mulut sauron di Bfmeii .
    • Penyihir raja dalam pengembangan ke Bfmeii, Dia boleh digunakan dalam semua misi kenaikan kempen Angmar dan matlamat utama epilog adalah untuk tidak membunuhnya.
   • Jahat vs. Kejahatan: Kempen Ii Ciri -ciri Pertempuran Antara Isengard dan Goblin, dan tersirat bahawa Isengard mungkin telah ditawan oleh Sauron (mereka tidak hadir dalam apa -apa kapasiti dalam pertempuran akhir). .
   • Dinding keempat tidak akan melindungi anda: filem pembukaan Bfme .
   • Mod Permainan: Permainan ini mempunyai Kebangkitan semula dalam komuniti modding dalam beberapa tahun kebelakangan ini, membiak beberapa mod berkualiti tinggi, mulai dari penukar tekstur HD, penuh dengan pek pengembangan fanmade, seperti yang terkenal Edain , yang menambah berpuluh -puluh unit baru, puak baru, mekanik permainan dan perubahan grafik maju.
   • Permainan dan integrasi cerita:
    • Ingat bahagian itu di Kembalinya raja di mana ORCS melancarkan kepala terputus di Minas Tirith sebagai taktik peperangan psikologi? Ini adalah keupayaan khas Mordor Catapult di BFME2.
    • . Sebagai contoh, The Witch King tidak mengurangkan kerosakan kepada Eowyn, yang pada gilirannya mendapat pengubahsuaian besar -besaran terhadapnya, kerana dia secara kanonik adalah orang yang membunuhnya. .
   • Pengasingan permainan dan cerita:
    • .
    • Dalam beberapa misi, objektif termasuk wira mesti bertahan, walaupun pangkalan pemain mempunyai bangunan yang dapat membangkitkan pahlawan
    • Bfmeii Mod Multiplayer / Skirmish / “War of the Ring” mempunyai ciri -ciri permainan khas yang melibatkan gollum mengembara yang membawa cincin satu. Dia jatuh ketika mati; Mana -mana unit yang langkah di cincin memperolehnya, dan jika ia sampai ke kubu pemain, ia membolehkannya melatih wira muktamad dari sisi baik / jahat (Galadriel untuk yang baik, Sauron untuk kejahatan). tidak Beri cincin itu ke Sauron, tetapi sebaliknya menuntutnya untuk dirinya sendiri.
   • . Bfmeii .
   • . Goblin masuk Bfmeii . .
   • Bfmeii, .
   • Cannon Glass: The Nazgûls di Fell Fell Beasts and Drogoth dalam sekuel. .
   • Hero mesti bertahan: Digunakan dalam beberapa tahap, walaupun yang lain anda hanya boleh memanggil wira anda kembali di pangkalan anda jika anda mempunyai cukup wang.
   • adalah Tuan cincin, kerana ia memberi tumpuan kepada pertempuran yang bertempur di kawasan utara Bumi Tengah selepas Fellowship meninggalkan Rivendell.
   • Sumber Manusia: Salah satu bangunan Faksi Evil yang menghasilkan bangunan adalah rumah sembelih, yang menghasilkan banyak ketika diberi makan oleh pasukan anda sendiri. . Ini hanya berlaku untuk permainan pertama seperti dalam Bfmeii, Bangunan pengeluaran sumber dengan pengecualian kilang kayu jahat dibahagikan dengan puak, dengan Isengard mendapatkan relau, Mordor mengekalkan rumah sembelih, bunian mendapatkan terowong, puak Angmar eksklusif yang eksklusif mendapatkan kilang dan tidak dapat membina kilang kayu, dan Mordor Basic Infantry kos wang untuk dibina.
   • Unit Hero: Banyak, hampir mana -mana watak dari filem adalah satu, dan beberapa dari buku.
   • Dibunuh untuk sebenar: Boromir, di Bfme Kempen jahat. .
   • Pendirian terakhir:
    • Kempen yang baik adalah pengepungan yang hampir sia -sia di mana pemain, sebagai pemain pertahanan, mesti menentang sehingga pasukan berkuda (secara harfiah: kedua -dua misi melibatkan bala bantuan dari Rohan) datang. Terdapat juga misi terakhir kempen, di mana pemain mesti bertahan melawan gelombang Unit Mordor yang tidak berkesudahan, sehingga Frodo sampai ke Gunung Doom dan melemparkan satu cincin di dalamnya.
    • Rivendell dalam Kempen Evil Sequel secara eksplisit adalah pendirian terakhir kekuatan yang baik di Middle -Earth – dan berkata pasukan membuang semua tetapi dapur tenggelam pada pemain untuk menang.
   • Bfmeii.
   • Magic Knight: Gandalf kelihatan seperti penyihir licin (dia hanya memakai jubah kelabu/putih, menggunakan pedang dan kakitangan) tetapi dia adalah pejuang huru -hara yang sangat sukar dengan mantra sihir yang merosakkan, menjadi salah satu wira yang baik dengan titik yang paling hit.
    • .
    • . Itu, sehingga dia mencapai tahap 7 dan mendapatkan mantra tornado.
   • Massa “oh, omong kosong!. . .
   • . .
    • Faksi yang baik mempunyai bangunan tertentu yang mempunyai peranan ini (seperti air pancut di )
    • Aragorn, Elrond, dan Arwen mempunyai kemahiran Level-1 (“Athelas”) yang menyembuhkan wira bersekutu yang berdekatan
    • Salah satu kuasa ajaib yang diberikan kepada jeneral yang baik membolehkan untuk menyembuhkan unit bersekutu di kawasan kecil.
   • Glasier Mighty: Banyak unit sesuai dengan acuan “kuat tetapi lambat” -khususnya, unit yang paling kuat cenderung bergerak seperti siput.
    • Gimli dan puak kerdil dalam sekuel secara keseluruhan.
    • Ents, terutamanya trebeard yang berfungsi seperti ent yang lebih kuat. !”
    • .
    • Mumakils, yang setakat ini adalah unit bukan khusus terkuat.
    • Balrog ketika tidak menggunakan penerbangan ringkasnya.
    • Sauron adalah bahagian atas rantaian makanan dalam hal ini.
   • .
   • pengembangan mendedahkan bahawa narator untuk kempen adalah Glorfindel.
   • Tidak ada kempen untuk orang jahat: benar -benar dihindari. Bfme dan Bfmeii kedua -duanya mempunyai kempen “jahat”, dan satu -satunya kempen Kebangkitan raja penyihir berpusat pada puak jahat.
   • Tiada kanun untuk orang jahat:
    • Dimainkan lurus dengan dan Bfmeii, dielakkan dengan Kebangkitan raja penyihir, .
    • dan pengembangannya sangat longgar berdasarkan kisah terkenal, status kanon Kebangkitan raja penyihir . Perhatikan walaupun penaklukan Angmar Arnor adalah kanon dalam dan dari dirinya sendiri, beberapa kebebasan diambil dengan tepat bagaimana konflik dimainkan.
   • . Pengecualian tunggal ialah Angmar, yang mempunyai kebolehan penyembuhan yang digunakan oleh ahli sihir mereka.
   • Bukan penggunaan yang dimaksudkan: puak -puak jahat mempunyai keupayaan terhadap infantri asas mereka yang disebut “darah” yang membolehkan mereka menyerang unit mesra untuk mendapatkan pengalaman pertempuran. . Dan membunuh unit berpengalaman memberikan lebih banyak pengalaman pertempuran. Berarti bahawa cara yang berdaya maju untuk memupuk pasukan asas anda adalah untuk mendapatkan (atau membeli) pembawa standard kemudian mempunyai unit lain bergilir menyerangnya sehingga mereka semua peringkat maksimum. Brilliance peti sejuk bermula apabila anda ingat bahawa Ini betul-betul bagaimana masyarakat uruk/orc berfungsi di alam semesta, .
   • Rampasan: Éomer mempunyai kemahiran yang membuat pemain mengawalnya mendapat wang ketika dia atau unit bersekutu di dekatnya memusnahkan unit dan bangunan musuh. Hero Isengard Lurtz membuka kuasa yang sama pada tahap 6. Puak jahat mempunyai kemahiran umum yang mempunyai kesan yang sama, tetapi bagi setiap unit pemain.
    • Di bfmeii lelaki liar Dunland mempunyai keupayaan ini berkuat kuasa apabila menyerang bangunan.
   • . Sauron lebih melampau: sementara dia mempunyai kadar serangan dan kadar pergerakan begitu lambat sehingga dia praktikal mengambil masa dengan setiap ayunan, seseorang yang melanda daripadanya akan memusnahkan apa -apa perubahan yang terbaik, dan dia mengambil jumlah kerosakan yang tidak masuk akal sebelum mati , dan itu tanpa menggunakan kebolehannya. .
   • Plot Armor: Anda mungkin berfikir Faramir akan lebih lemah daripada Boromir, sebagai adik lelaki. Dan gimli lebih lemah daripada bapanya, Glóin. Tetapi Faramir dan Gimli lebih penting untuk plot Tuan cincin, oleh itu mereka adalah wira peringkat tinggi. Dielakkan dengan Legolas dan ayahnya Thranduil; Thranduil lebih bernilai, walaupun Legolas boleh dikatakan lebih berguna.
   • Lelaki perlumbaan pahlawan bangga: Setiap kerdil.
   • Skala pangkat ke asskicking: semua di seluruh papan, sehingga lebih mudah untuk menyenaraikan pengecualian. Dengan orang kerdil, Gimli adalah pejuang yang lebih kuat daripada wira tertinggi mereka King Dain, yang lebih banyak unit sokongan. Di Lelaki dari Faksi Barat, Aragorn adalah pejuang huru -hara yang paling kuat dan tidak mempunyai pangkat rasmi, reka bentuknya berdasarkan sebelum dia menjadi raja Gondor.
   • .
   • Dikitar semula di ruang angkasa!: Siri ini adalah Perintah & Conquer: Jeneral .
   • Sisa: berhampiran akhir kempen yang baik , Beberapa misi pilihan adalah wilayah Rohan mempunyai mangsa yang terselamat sebagai musuh. Terdapat juga penguatkuasaan Rohirrim kepada musuh semasa beberapa misi akhir kempen jahat.
   • Robo Teching: zig-zagged di bfmeii. Tentera berkisar anda pada mulanya tidak mempunyai batu homing, tetapi apabila anda menaik taraf kepada anak panah yang menyala (atau anak panah Silverthorn untuk bunian), mereka tidak pernah terlepas dan tembakan dapat dilihat untuk membongkok sasaran sasaran. Benar-benar dijelaskan dengan anak panah elf-silverthorn jelas terpesona-tetapi untuk orang lain, jelas kerana alasan keseimbangan.
   • Unsur RPG:
    • .
    • Dalam Bfmeii, Pemain boleh membuat wira tersuai (khusus untuk setiap perlumbaan), dan memilih untuk menggunakan salah satu daripada mereka semasa permainan multiplayer / pertengkaran, dan dengan mod “War of the Ring”.
    • Bfme, dan 5 in Bfmeii. Sebilangan besar unit boleh ditingkatkan dengan gear yang lebih baik daripada senjata / perisai permulaan mereka.
    • Sesetengah bangunan boleh menaikkan dan mendapat menara pertahanan.
    • Membunuh musuh dan memenuhi beberapa objektif sekunder (dalam kempen) memberikan pengalaman kepada jeneral, yang membeli kuasa yang boleh digunakan di medan perang.
   • Peta “Risiko”:
    • Peta kempen Bfme seperti ini. Selain daripada beberapa misi yang dikenakan yang berkaitan dengan peristiwa utama filem (Helm’s Deep, Isengard Siege, Cirith Ungol, dll), pemain boleh memilih untuk menakluki rantau yang dia mahukan. Pilihan ini mempengaruhi ganjaran yang diperoleh pada akhir misi (titik kuasa umum, meningkatkan batas pengesan sewenang -wenang, atau meningkatkan kadar penjanaan wang)
    • Mod “perang cincin” mempunyai dua bahagian: mod berasaskan giliran pada peta gaya “risiko”, dan pertempuran masa nyata ketika pemain harus bertarung.
   • Bfme. Aragorn, Legolas, dan Gimli dipenuhi semasa Amon Hen, Misi Helm’s Deep dan Minas Tirith, di mana mereka perlu dibunuh setiap kali. Perkara yang sama dengan Faramir di selatan Ithilien, Osgiliath, dan Minas Tirith.
    • Kemudian mereka muncul lagi dalam kempen jahat di Bfmeii dalam misi terakhir untuk sekali lagi membuang semua yang mereka ada pada anda. Secara harfiah: Aragorn Datang Dengan Tentera Orang Mati, Arwen Mencuba Air Summoning Trick, Legolas mempunyai tentera entish, dan Gandalf terus mengamuk di dalam pangkalan anda.
   • Shout-Out: Rogash adalah raksasa hijau raksasa (baik, troll, tetapi anda mendapat idea) yang menghilangkan kata-kata dari ayat-ayatnya dan hanya menyemai kekacauan setiap kali dia masuk. Salah satu barisnya menjadikan rujukannya lebih jelas (Rogash Smaaaaassshh. )
   • Cahaya Hijau yang sakit: Silverthorn Arrows Glow Electric Blue.
   • Pengepungan: Tidak mengejutkan, terdapat banyak pertempuran dengan persediaan seperti ini, dengan pemain harus mengurus dan mempertahankan kubu raksasa atau membakarnya ke tanah. The Big Canon yang ditunjukkan dalam permainan pertama (Minas Tirith dan Helm’s Deep), sementara sekuel menunjukkan pertempuran Erebor dan Dol Guldur. Mereka juga boleh ditubuhkan dalam mod pertempuran, dengan memilih peta tertentu yang mempunyai kubu terkenal dan menunjuk pemain untuk mengawalnya.
   • Enjin pengepungan: di bfmeii, elf yang lucu mempunyai ents sebagai unit pengepungan mereka.
   • Terhindar oleh penyesuaian: Boromir dan Théoden dapat diselamatkan, Gandalf tidak jatuh dalam perjuangannya melawan Balrog (dan menjadi Gandalf the White walau bagaimanapun) dan Frodo tidak kehilangan jarinya.
   • Aset Strategik Menangkap Mekanik: Permainan Inns dan Shipwrights yang Bertindak sebagai Ibu Pejabat Mercenary, Outpost yang Menjana Pendapatan Pasif, dan Kebakaran Isyarat yang Mengurangkan Cooldowns Semua Kuasa Sokongan Anda. The Mordor, Goblin, dan (dalam Pek Pengembangan) Faksi Angmar Evil mempunyai kuasa sokongan yang membolehkan mereka menukar gegaran merayap ke dalam struktur tentera upahan.
   • Pengganti yang mencurigakan sama: Dua Heroes Asal Goblin Faction berdiri Ins untuk watak -watak yang mati pada masa acara permainan ditetapkan. Gorkil jelas berdiri untuk Great Goblin dan Bolg dari The Hobbit, dan Drogoth adalah pendirian yang jelas untuk Smaug.
   • Tentera kecil yang mencurigakan: Ini adalah RTS selepas semua, permainan tidak dapat mengendalikan bilangan unit yang akan terdiri daripada tentera yang sebenar.
    • Double ditumbangkan dalam BMFE II. Dalam mod pertempuran, anda boleh membenarkan semua pemain mempunyai sehingga 100,000 mata arahan. Tetapi semoga berjaya mendapatkan banyak unit tanpa komputer anda meletup. Enjin permainan tidak direka untuk mempunyai banyak unit di peta sekaligus. Sekiranya anda bernasib baik, anda mungkin mempunyai beberapa ribu – lagi dan anda akan mengalami lag yang teruk, tanpa mengira betapa kuatnya pelantar anda.
   • Unit Superweapon Taktikal: Ii mempunyai “wira cincin,” salib antara unit ini dan wira. Mereka menghendaki pemain mempunyai satu cincin, kira -kira 10,000 bekalan, dan lima minit yang baik. Faksi-puak jahat mendapat Dark Lord Sauron (malaikat yang jatuh) dalam semua kemuliaan dua-ton-ton-swinging, lava-bom-summoning, sementara puak-puak yang baik mendapat ratu ratu galadriel (seorang ratu elven dan enchantress yang kuat), yang dapat menimbulkan tornado. Ia juga membolehkan kaum jahat tertentu memanggil syaitan (Balrog, syaitan merah besar yang sentiasa terbakar dan menggunakan cambuk dan kata -kata gigantics) atau naga (wyrm) melalui kuasa sokongan. The Kebangkitan raja penyihir Pek pengembangan membolehkan pemain melengkapkan skuad tunggal mooks elit.
   • Terlalu Dumb To Live: Kedua -dua penunggang kuda yang bodoh melangkah ke Isengard berteriak di Saruman dalam Quest Kempen Evil Pertama.
   • Perdagangan Snark: Untuk sebab -sebab yang tidak dapat diabaikan, nama lalai untuk folder pemasangan permainan semuanya mempunyai tanda tanda dagangan di dalamnya. Malah menu permulaan dan pintasan desktop mempunyai tanda tanda dagangan dalam nama mereka.
   • Latihan Penduduk Damai: “Draf” kuasa umum yang baik di Bfme Memberi senjata dan perisai ringan kepada petani Rohan, mengubahnya dari makanan meriam ke infantri yang murah dan agak berkesan.
   • Rangkaian Terowong: Dalam Bfmeii, Kedua-dua puak kerdil, dan puak goblin mempunyai struktur penambangan sumber yang dua kali ganda sebagai pintu masuk ke rangkaian terowong masing-masing.
   • Bfme yang kelihatan seperti permainan penjara bawah tanah yang murah (penjara bawah tanah bawah tanah, hanya unit wira, mencari emas). Misi Lair Shelob adalah salah satu daripada mereka, tetapi kemudiannya mempunyai perubahan permainan yang tidak dijangka: ia bermula seperti penjara bawah tanah merangkak dan berakhir seperti standard Bfme misi.
   • .
   • Victory Pose: Tentera Pasukan bersorak selepas setiap pertengkaran kecil yang berjaya. . Setiap. . Nah, sekurang -kurangnya semangat baik. Mereka juga akan bersorak jika wira berjalan berhampiran mereka. Yang masuk akal untuk, katakan, Aragorn atau Théoden, tetapi tidak banyak untuk hobbit. Bersorak sebelum Frodo?
   • Potensi penyayang permainan video: dalam kempen Bfme, dan dalam mod “perang cincin” , Wira dan unit disimpan sepanjang kempen. .
    • Separuh pertama kempen BFME yang baik mempunyai perjalanan Eomer di sekitar Rohan menjimatkan petani dari Uruk-Hai. Perhatikan ini mempunyai manfaat dalam permainan sebenar: Jika anda menyelamatkan petani dari kematian, mereka akan menyertai pasukan anda. Diakui, mereka adalah beberapa unit yang paling lemah dalam tentera, tetapi juga beberapa yang paling boleh ditingkatkan.
   • Bagaimana jika?: Kempen jahat dalam kedua -dua permainan boleh dianggap ini. Permainan pertama menunjukkan apa yang akan berlaku jika orang jahat memenangi pertempuran yang dipaparkan dalam trilogi filem, sementara permainan kedua menceritakan kisah penjahat perlahan -lahan mengambil alih wilayah utara, berakhir dengan sisa -sisa kaum bebas di Middle Earth membuat a pendirian terakhir di Rivendell. Semasa misi terakhir itu, Sauron juga berjaya mengambil cincin dari Frodo.
   • World of Ham: Anda boleh menamakan semula permainan ini “Middle-earth: Edisi Pemandangan Pemandangan” dan benar-benar tepat. Semua orang, dan maksudnya , Hams itu seolah -olah ia keluar dari gaya.
   • Anda telah hidup lebih lama daripada kegunaan anda: kempen jahat . Apabila selesai, tentera Isengard yang diketuai oleh Gríma Wormtongue membina pangkalan di sana, terima kasih pemain kerana melakukan pekerjaan yang kotor, dan menentang pemain. Akhir misi terdiri daripada memusnahkannya dan membunuh Grima.
   • Anda tidak boleh lulus!: Misi Gerbang Hitam, Mengakhiri Kempen Baik (Lihat pendirian terakhir di atas)
   • . , .
   • . Isengard menghalang ini dalam permainan kedua, sebenarnya bergantung pada unit yang kuat dan mahal.
    • Kemudian dalam perlawanan pertama, puak musuh akan dilakukan pada awal setiap pertempuran. Oleh kerana unit anda masih akan mendapat peningkatan dari pertempuran sebelumnya, ini cenderung hanya sedih.
    • Pengepungan Helm’s Deep dan Minas Tirith juga bermula seperti ini, kerana musuh cuba mengatasi anda melalui nombor semata -mata (anda akan mempunyai sekitar beberapa ratus unit paling banyak ketika pertempuran bermula, sementara musuh mungkin memiliki lebih dari sepuluh ribu).
    • Misi terakhir dalam kempen yang baik Bfme mempunyai pemain yang menghadapi sangat besar. Dan kemudian, musuh yang baru tiba akan secara automatik 10.