Beli supercar bertema Final Fantasy XV Audi untuk $ 470,000 – The Verge, Audi R8 Star of Lucis | Final Fantasy Wiki | Fandom

Audi R8 Star of Lucis

Kereta hitam muncul dalam treler untuk Final Fantasy Versus XIII yang nampaknya menjadi pendahulu untuk pakaian. Ia menyerupai Jaguar S-Type dan mempunyai bumbung panoramik yang diregangkan ke batangnya.

Beli supercar bertemakan fantasi fantasi Audi Audi dengan harga $ 470,000

Oleh Nick Statt, adalah pengeluar kanan di Decoder. Sebelum ini, beliau menulis mengenai teknologi dan permainan untuk NAAVIK, Protokol, dan The Verge.

11 Nov 2016, 10:52 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Tidak ada yang menjerit lebihan seperti pembelian memorabilia khusus budaya pop yang lebih mahal daripada rumah. Bagi gearheads, kini terdapat satu-satunya Final Fantasy XV-bertemakan Audi R8 yang berharga hampir setengah juta dolar. Pemaju Square Enix bekerjasama dengan pembuat kereta Jerman untuk merancang edisi “Star of Lucius” kereta untuk filem prequel CGI Kingsglaive, Dan kini versi kenderaan sebenar akan dijual kepada seorang pemenang Raffle bertuah.

Harga adalah kira -kira 50,000,000 yen, atau kira -kira $ 470,000, dan Square Enix menawarkan peluang untuk membeli kereta sebagai sebahagian daripada pelancaran permainan 29 November. Sekiranya anda mempunyai wang, anda boleh mendaftar di halaman pendaratan Audi Jepun untuk kereta bermula pada 21 November dan 10 pagi JST (8PM ET hari sebelumnya). Orang lain mesti ada mimpi.

Audi R8 Star of Lucis

The Audi R8 Star of Lucis kereta adalah replika kenderaan yang satu-satunya yang muncul di Kingsglaive: Final Fantasy XV Filem CG Ciri-panjang sebagai Penempatan Produk. Ia juga disebut dalam Final Fantasy XV Prologue berpisah sebagai kereta Putera Noctis. Di Universe, pengeluar kereta dikatakan telah bekerjasama dengan Persatuan Seni Diraja Lucis untuk mencipta kereta untuk merayakan ulang tahun ke-20 Putera [Nota 1], pewaris takhta. [1] Square Enix mula -mula mengumumkan perkongsiannya dengan Audi semasa Uncovered: Final Fantasy XV, dan reka bentuk semula adat Audi R8 adalah untuk berkhidmat sebagai kereta negara rasmi Lucis’s Royal Family.

Kandungan

Profil []

Audi-R8-Star-of-Lucis-Insomnia

Ciri -ciri Kereta “Hitam Ultrossic” Kejuruteraan Lanjutan dari alam yang lebih tinggi.”Corak Arabesque (dikatakan sebagai corak tradisional Klan Oracle Tenebra) dan roda lambang Lucis mempamerkan” reka bentuk yang diwarisi dari tuhan -tuhan.”” Interior sesuai untuk putera “dan” prestasi yang layak untuk Raja Masa Depan “memastikan pemandu menikmati pengalaman eksklusif. Sekiranya bahaya menyekat jalan kereta, “5.Enjin 2 liter R8 V10 menjana 610 ps, ​​”yang menganugerahkan pemandu dengan” kuasa untuk memasak raksasa.”Kelajuan maksimum ialah 330km/j. [2]

Audi mengadakan loteri untuk menjual kereta. Loteri dibuka pada 21 November 2016, dan pemenang boleh membeli kereta untuk 50,000,015 yen (kira -kira AS $ 470,000). [1] Kereta itu dipamerkan di Tokyo Auto Salon 2019 11-13 Januari di Makuhari Messe, di mana kereta itu juga dilelong. [3]

Ulasan Pakar Gamespot

Kegiatan

The Kegiatan, juga dikenali sebagai Kuarza kuarza (クォーツ レガリア, kwōtsu regaria ? ), adakah kereta Noctis Lucis Caelum dan kawan -kawannya menggunakannya untuk melintasi EOS di Final Fantasy XV. Ia adalah tukar hitam King Regis yang dikenal pasti oleh plat lesennya: RHS-113. Parti itu kadang -kadang merujuknya sebagai “gadis tua”, nampaknya sebagai tabiat yang diambil dari Cindy Aurum.

Menurut Pengarah Hajime Tabata, The Constan adalah ahli parti Noctis. [1] ia melambangkan dunia terbuka Final Fantasy XV dan idea “kebebasan”. [2] Regalia akhirnya melambangkan Raja Regis, kerana kereta itu miliknya. Secara keseluruhannya, kereta itu adalah metafora untuk saham Bond Noctis dengan bapanya, serta bagaimana Regis akan memelihara perjalanan anaknya.

Kenaikan boleh ditukar kepada model terbang, dan ia adalah satu -satunya pesawat yang dapat dikendalikan oleh pemain Final Fantasy XV.

Kandungan

 • 1 profil
 • 2 cerita
  • 2.1 Garis Masa Alternatif
  • 3.1 mekanik
   • 3.1.1 petrol
   • 3.1.2 Regalia Type-D
    • 3.1.2.1 Kaum
    • 3.6.1 item
    • 3.6.2 aksesori
    • 3.6.3 bahan
    • 3.6.4 khazanah
    • 3.6.5 barangan riadah
    • 3.6.6 item utama
    • 4.1 Final Fantasy XIV
    • 4.2 Petanda
    • 4.3 Final Fantasy XV Episod Duscae
    • 5.1 Forza Horizon 3 dan Forza Horizon 4
    • 5.2 Tekken 7
    • 6.1 reka bentuk
    • 6.2 simbolisme
    • 6.3 permainan
    • 6.4 Curiosities

    Ulasan Pakar Gamespot

    06 Disember 2022

    Profil []

    Regalia-FFXV-Design

    Kenaikan adalah hitam, lima tempat duduk boleh tukar dengan pedalaman yang diperbuat daripada kulit gelap. Puncaknya menyerupai talon chocobo dan muncul di hubcaps dan tayarnya, dan plat lesennya menyala pada waktu malam. Plat itu berbunyi “Insomnia RHS -113 – The Royal Capital” merujuk kepada ibukota Lucis dan Regis Lucis Caelum dan mempunyai lambang Lucis: Tengkorak Bersayap () .

    The Crestan menyerupai Cadillac Ciel dan Maybach Exelero sebenar. Mengenai ini, Hajime Tabata telah berkata, “Saya tidak dapat memberitahu anda dengan tepat mana syarikat yang kami lihat, tetapi sudah tentu reka bentuk kereta dalam permainan itu diilhamkan oleh pengeluar kereta Jerman dan beberapa kereta British, juga.”[3] di a Final Fantasy XV Acara Fan di Tokyo, ia telah diturunkan The Galia direka untuk menyerupai Rolls-Royce Luxury Cars. [4]

    Pemain boleh menaik taraf pakaian dan menyesuaikannya dengan pelekat dan kerja cat; Sebahagian daripadanya disediakan sebagai bonus pra-pesanan.

    Cerita []

    Amaran Spoiler: Plot dan/atau butiran berakhir Ikut. (Langkau bahagian)

    Regis pernah melakukan perjalanan ke Lucis ke Accordo. Seperti yang ditunjukkan dalam gambar lama di Cape Caem, dia mempunyai pakaian yang bersamanya. Kereta itu memecahkan perjalanan pertama mereka, tetapi Cid Sophiar, mekanik Regis, mendapati tempat di mana dia dapat memperbaikinya. Regis kembali ke insomnia dari perjalanannya, dan ketika dia mendengar isterinya Aulea tiba -tiba memasuki buruh, dia dan Cor Leonis -marshal dari Crownsguard dan teman Regis -merendahkan segala -galanya. Mereka berlumba -lumba ke hospital dengan cara mereka merosakkan kereta. Cor kemudian menceritakan bahawa Cid tidak senang mengenainya, menyiratkan dia adalah orang yang membaikinya.

    Seperti yang digambarkan di Demo Platinum – Final Fantasy XV, Noctis berusia lapan tahun jatuh ke dalam koma berikutan serangan dari daemon. Carbuncle membimbingnya melalui Dreamscape dan mengenal pasti pakaian itu sebagai “selamat” Noctis muda ketika dia mengaitkannya dengan bapanya. Mencari Kenaikan dalam mimpinya membolehkan Noctis bangun dari koma -Nya.

    Parti Final Fantasy XV di Regalia 2015

    Noctis Lucis Caelum, Ignis Scientia, Gladiolus Amicitia, dan Prompto Argentum bersiap untuk memacu Keganasan ke Galdin Quay dan menaiki feri ke Altissia di mana Noctis akan berkahwin. Seperti yang tersirat di Final Fantasy XV Prologue berpisah, Baik Noctis maupun Ignis tidak pernah memacu pakaian sebelum ini, dan tidak pernah didorong di luar bandar mahkota.

    Noctis meminta Ignis untuk tidak membiarkan prompto memandu pakaian, tetapi adegan pasca kredit di Kingsglaive: Final Fantasy XV Menunjukkan Prompto di roda ketika mereka memandu melalui rantau leide di luar Lucis, di mana regalia rosak berhampiran sekatan Norduscaean. Noctis dan rakan -rakannya menolaknya ke stesen perkhidmatan Hammerhead untuk Cindy Aurum untuk membaikinya. Dia dengan serta -merta diambil oleh kenderaan itu; Insomnia diasingkan di belakang penghalang sihir 30 tahun yang lalu, dan sejak kereta Crown City-Make jarang di Outlands. Dia datang dengan pelbagai cara untuk menaik taraf kereta jika Noctis dan rakan -rakannya memperoleh bahan yang diperlukan.

    Selepas kejatuhan insomnia, Noctis dan kawan -kawannya berlari dari Empayar Niflheim. Setelah mereka memandu pakaian dalam cakera Cauthess untuk Noctis untuk menjalin perjanjian dengan Titan, salah satu tuhan EOS, kereta itu dirampas oleh pasukan Niflheim. Parti itu menyusup ke pangkalan imperial dan meraih semula pakaian, dan dibenarkan meninggalkannya oleh Ardyn Izunia, canselor Niflheim yang nampaknya membayangi mereka. Komandan Tinggi Ravus Nox Fleuret mengetuk Gladiolus ke dalam kereta semasa perjuangan mereka.

    FFXV Afrojack Trailer Regalia

    Ketika mereka melarikan diri dari benua di bot King Regis, mereka mengambil pakaian dengan mereka. Ia kemudiannya diadakan di kereta api ke Gralea, dan Noctis memacinya ke ibu kota imperial semasa diserang. Kenaikan itu musnah dan mereka terpaksa meninggalkannya di belakang. Sebelum meninggalkan kereta, Noctis mengimbas kembali masa dari masa mudanya ketika membawa bapanya, Raja Regis, pulang ke rumahnya.

    Setelah tidur sepuluh tahun di dalam kristal, Noctis kembali ke Lucis dan dapat memperoleh replika dari Regalia dari Talcott Hester.

    Garis Masa Alternatif []

    Dalam satu lagi peristiwa, Ignis diculik oleh Ardyn dan dibawa ke Zegnautus terus memikat Noctis dan kumpulannya. Mereka tiba di Gralea dengan bantuan Ravus Nox Fleuret, dengan perjalanan kereta api ke Niflheim dan pemisahan Prompto tidak pernah berlaku. Kumpulan itu kembali ke Lucis, seolah -olah tanpa pakaian, menjadikannya tidak jelas jika ia dimusnahkan selepas penangkapan Ignis.

    Spoiler berakhir di sini .

    Permainan []

    Mekanik []

    Noctis Drives Regalia E3

    The Constan boleh ditetapkan ke autopilot, didorong oleh Ignis, atau didorong secara manual oleh pemain, yang mengawal Noctis. Memandu kereta secara manual untuk pertama kalinya memperoleh pencapaian/trofi permit pelajar.

    Pemain boleh menggunakan butang bahu PlayStation 4 atau Xbox One untuk menukar sudut kamera semasa memandu, dan mereka boleh menekan dan memegang atau menaikkan atau menurunkan bumbung regalia (tudung tidak dapat diturunkan jika hujan, dan secara automatik akan menurunkan masuk semula kenderaan semasa tidak hujan). Pemain boleh membunyikan tanduk kereta dengan menekan atau, dan mereka boleh berjalan pantas ke tempat letak kereta dan pos yang pernah mereka lawati.

    Di peta dunia, pakaian kaum diwakili oleh . Sekiranya pemain dipisahkan dari kereta, ia boleh dipanggil melalui penggunaan arahan “Kereta Panggilan” pada menu peta. Apabila memandu pada waktu malam, dan apabila kapal menurun menjatuhkan tentera ke jalan raya, musuh boleh menyerang geng semasa mereka berada di pakaian; Ini memaksa pihak untuk keluar dari kereta dan melibatkan mereka dalam pertempuran. Dalam mod auto, pemain boleh memilih destinasi untuk Ignis untuk memandu ke. Sekiranya Ignis terjebak, kereta akan ditanggung dalam kedudukan yang lebih diperbetulkan. Kenaikan boleh dihentikan pada bila -bila masa.

    FFXV Regalia Flying

    Lokasi di peta dunia yang ditandai dengan berkhidmat sebagai tempat letak kereta, dan ketika pakaian itu dekat, ia taman secara automatik. Biasanya tidak ada skrin pemuatan apabila seseorang memandu atau terbang dari pakaian, dan hari satu patch membolehkan pemain mengakses menu utama dan membeli ketika kereta di autopilot.

    Pada mulanya, Ignis menolak pemacu pakaian pada waktu malam kerana kehadiran daemon. Ini memaksa Noctis untuk memandu kereta itu sendiri sehingga dia mencapai tahap 30, ketika Ignis mempunyai perubahan hati. Pemain dapat bergerak pantas pada waktu malam, walaupun Ignis enggan memandu. Tidak kira siapa pemacu, daemon masih menimbulkan ancaman sehingga pemain menempatkan lampu depan yang dipertingkatkan untuk Cindy dan memasangnya. Lampu ini menghalang daemon daripada muncul. Sekiranya pemain mendapat lampu yang dipertingkatkan sebelum mencapai tahap 30, Ignis kini akan membiarkan Noctis memandu pada waktu malam.

    Pemain dapat mempelajari kebolehan dalam grid penerokaan Ascension untuk memperoleh Exp dan AP untuk kereta. Ini boleh digunakan untuk mengisar secara automatik dengan meninggalkan kereta yang berjalan dalam lingkaran. RoadLife memperoleh 10 exp setiap 0.54 batu yang dilalui dengan kereta. Roadrunning Gains 1 Ap setiap 1.25 batu yang dilalui dengan kereta.

    Petrol []

    Cindy-Refuel-FFXV

    Kenaikan berjalan pada petrol. Tangki diisi semula untuk 10 gil tidak kira tahap bahan bakar yang sedia ada. Tangki boleh dibesarkan oleh Cindy jika pemain membawanya bahagian yang diperlukan. Sekiranya Regalia kehabisan bahan bakar, pemain perlu menolaknya ke stesen minyak seterusnya, atau hubungi Cindy untuk mengangkutnya untuk 100 gil.

    Noctis mengisi tangki di mana -mana tetapi di Hammerhead, di mana Cindy akan melakukannya.

    Lokasi Stesen Petrol:

    • Hammerhead
    • Galdin Quay
    • Stesen Coernix – Alstor
    • Stesen Coernix – Cauthess
    • Kawasan rehat Taelpar
    • Kawasan rehat Cauthess
    • Lestallum lama
    • Stesen Coernix – Lestallum
    • Burbost Souvenir Emporium
    • Meldacio Hunter HQ
    • Verinas Mart – Ravatogro

    Regalia Type-D []

    Cindy, anda serius melepaskan diri!

    Prompto semasa menunggang regalia type-d

    Regalia Type-D diperolehi dalam FFXV

    Jenis-D ditambah dalam patch 1.11. Dalam permainan biasa, ia boleh diubahsuai pada bila -bila masa dengan melawat Cindy di Hammerhead, tetapi di Edisi Royal/Windows ia boleh diubahsuai dalam bab 8. Pemain mesti memeriksa cetakan biru di kedai badan untuk mencetuskan usaha di mana Cindy menghantar parti untuk mencari tayar di blokade Norduscaen.

    Type-D membolehkan pemain menguasai sepenuhnya regalia di luar jalan. Ia boleh melompat jika pemain menekan / semasa di atas tanah, dengan cooldown berlangsung kira -kira beberapa saat. Sekiranya pemain melakukan lompatan yang sangat mengagumkan, masa akan melambatkan dan parti akan menjadi ketika kereta bergerak melalui udara. Ini dipanggil “lompat besar” dan diberikan skor berdasarkan jarak dan kelancaran pendaratan. Di dalam Edisi tingkap/diraja Pemain boleh membeli peningkatan di kedai hadiah totomostro yang menjadikan regalia jenis-d menimbulkan kerosakan elemen api terhadap musuh ketika melompat. Pengalaman dan barang masih boleh diperoleh dengan membunuh musuh dengan jenis-D. Ignis masih boleh memandu secara automatik, tetapi kenderaan mestilah berhampiran jalan.

    Dalam versi biasa permainan, pemain boleh mendapatkan Type-D dalam Bab 1, di mana Noctis hanya boleh memandu kereta pada siang hari. Ignis tidak akan pernah memandu di luar jalan. Oleh itu, jika pemain meninggalkan regalia di luar jalan, mereka hanya boleh menunda. Sekali dalam Bab 2, Noctis boleh memandu dan pemain boleh meninggalkan regalia di luar jalan.

    Type-D mempunyai meter ketahanan bermula pada 100%, dan boleh merosakkan musuh jika ia merampas mereka atau mendarat di atasnya. Ia akan kehilangan ketahanan jika musuh menyerangnya atau ketika jatuh ke objek, dan sekiranya meter ketahanan kereta jatuh ke 0%, parti akan dipaksa keluar dari kenderaan dan perlu mengundurkannya ke Cindy. Kereta itu selamat dari bahaya jika pihak tidak berada di dalamnya. Jenis-D tidak akan ditarik oleh musuh yang berdekatan.

    Regalia-Type-D-FFXV

    Jenis-D boleh didorong di gerbang di Duscae. Melompat ke Taelpar Crag (i.e. Semasa menyeberangi jambatan berhampiran Secullam Pass) akan membawa kepada permainan. Pemain juga tidak boleh meletak kereta di tempat tertentu, seperti di tempat perlindungan, dan akan dilaporkan sebelum keluar. Semasa memandu keluar dari tempat letak kereta pos, melalui Lestallum, atau NPC rawak yang dekat, kawalan terhad dengan cara yang sama ketika memandu di dalam pakaian biasa, yang ditunjukkan oleh notis membaca “stereng pintar” di HUD. Mencuba untuk keluar dari batas di mana-mana, atau rambunciously melalui zon pintar pintar, akan menyebabkan skrin secara ringkas pergi hitam dan respawn kenderaan kembali ke lokasi terdahulu.

    The Regalia Type-D kembali ke model asal ketika mengikuti Ardyn ke cakera Cauthess dalam Bab 4, dan ketika Gladiolus tidak hadir dari Parti dalam Bab 7. Setiap kali parti berada di luar Lucis dalam Bab 9-13, Kegiatan akan berada dalam model asalnya, tetapi kembali ke Lucis dengan memanggil Umbra akan mengembalikan Regalia Type-D jika ia telah diubahsuai sebelum meninggalkan. Sekiranya pakaian itu diubahsuai kepada Type-D dalam permainan asas dan Pek diraja dipasang selepas itu, akses ke jenis-D kekal tersedia di seluruh Edisi Diraja, Tetapi sidequest yang biasanya memberikan akses kepada pengubahsuaian dalam Bab 8 masih akan tersedia.

    The Tingkap dan Edisi Diraja Mempunyai Quest Game Post dengan Talcott Hester di Kem Base Kingsglaive. Dia memberikan Noctis kunci ke garaj di mana parti itu akan menemui replika regalia jenis-d, yang mereka boleh memandu di insomnia. Kenaikan baru tidak pernah kehabisan bahan bakar, dan pemain tidak dikeluarkan dari kenderaan ketika berlari ke musuh. Ia memerlukan kerosakan, tetapi Talcott dapat memperbaikinya.

    Kaum []

    Perlumbaan Type-D Regalia Tiga lembah dari FFXV

    Lulus semua pusat pemeriksaan dan lintaskan garisan penamat dalam masa yang diperuntukkan.

    Memuatkan Penerangan Skrin

    The Edisi tingkap/diraja mempunyai tiga “pemacu ujian lintas negara” di sekitar Lucis pemain boleh mengambil bahagian dengan jenis-D untuk mendapatkan peningkatan selanjutnya untuknya. Atendan perlumbaan adalah orang yang sama yang menguruskan kedai item di Hammerhead. Perlumbaan pertama di tiga lembah muncul selepas pemain telah mengubahsuai kereta mereka ke Type-D, dan dua lagi muncul selepas pemain melengkapkan perlumbaan pertama. Bercakap dengan atendan membolehkan pemain perlumbaan walaupun pemain telah mengembalikan kereta mereka ke model asas, dan kereta akan ditukar secara automatik.

    Bangsa perlu selesai dalam had masa yang agak murah hati dan pemain secara amnya dapat menguruskannya walaupun mereka pergi kursus dan bertemu dengan halangan. Perlumbaan dapat dilakukan dalam cuaca dan waktu siang, dan cuaca dapat berubah semasa perlumbaan. Melengkapkan semua kaum memperoleh pencapaian/trofi daemon kelajuan dan pelbagai pengubahsuaian bumper yang menjadikan jenis-D tahan terhadap perlanggaran.

    Perhimpunan Cabaran dengan Regalia Type-D dari FFXV Google Stadia

    1. The Three Valleys – Great Leiden Run – Bumper Sokongan
    2. Stesen Coernix – Cauthess – Duscaen Motor Challenge – Bumper yang kukuh
    3. The Vesperpool – Cross -Cleigne Safari – Supersteel Bumper

    Perhimpunan Cabaran

    Versi Google Stadia mempunyai perlumbaan jenis-D regalia baru yang dikenali sebagai “Rally Challenge”.

    Regalia type-f []

    Flying Car FFXV E3

    Semasa pasca permainan, pemain dapat melengkapkan sampingan “ke sempadan yang tidak diketahui” untuk mengubah regalia ke regalia type-f, model yang mampu penerbangan. Pemain memerlukan item utama berikut:

    • Enjin Strange – Ditemui di Formouth Garrison, di kawasan di belakang tempat pemain mempunyai perjuangan utama.
    • Warped Wings – Ditemui di kubu Aracheole, di bilik kecil ke kiri pintu masuk ke perjuangan utama.
    • Penstabil yang tidak stabil – diperoleh semasa pencarian Imperial Infiltration di Fort Vaullerey.

    Pemain boleh terbang hampir di mana sahaja di Lucis Bar Lestallum dan Vesperpool. Mendarat regalia type-f teruk, atau memukul halangan, mengakibatkan permainan berakhir. Regalia Type-F hanya boleh mendarat di jalan raya, dan ia adalah satu-satunya cara untuk mengakses bahagian peta di utara berhampiran batu Ravatogr; Pendaratan di sini membolehkan pemain melawat runtuhan pitioss. Type-F mempunyai bekalan bahan api tanpa had untuk mod kereta dan kapal terbang, menjadikan penjana magitek usang. Fungsi Regalia Type-F sama dengan model lalai apabila didorong, walaupun peningkatan panjang fizikalnya dapat menyebabkan masalah ketika beralih dan tempat letak kereta. Mod suis ke pesawat hanya boleh dibuat sebaik sahaja kereta mencapai kelajuan yang mencukupi, dan masa transformasi memerlukan jalan lurus yang cukup untuk berlepas untuk mengelakkan perlanggaran dan permainan berikutnya.

    Pesawat mesti dikawal secara manual ketika dalam penerbangan, walaupun kereta itu mula didorong oleh auto oleh Ignis. Di udara ia mempunyai kelajuan tertinggi 100 mph dan kelajuan minimum 65 mph, kerana ia tidak dapat berhenti di tengah -tengah atau terbalik. Pemain mesti memegang butang “tanah” untuk membuat pendaratan lembut tanpa merosakkan pakaian, dan perlu ada jalan yang cukup untuk membolehkan masa untuk penurunan dan transformasi kembali ke mod kereta. Sekiranya pemain terlalu jauh dan giliran U perlu dibuat, mereka juga harus menyimpan butang yang ditekan. Terbang tidak akan memberi exp atau AP dari RoadLife atau Roadrunning. Dengan melawat Cindy di Hammerhead, pemain boleh mengembalikan semula pakaian asalnya.

    “Flying R” bermain ketika terbang, walaupun radio dapat dimainkan sebagai gantinya. Terbang Kegiatan Pertama Mendapat Pencapaian/Piala Pilot Regalia.

    Penerbangan Magna dengan Regalia Type-F dari FFXV Google Stadia

    Penerbangan Magna

    Magna Flight adalah minigame baru yang terdapat dalam versi Google Stadia di mana pemain terbang regalia type-f sambil menggunakan graviti dengan baik untuk mengumpul objek semasa mengelak musuh. Matlamatnya adalah untuk dan mengangkut kargo ke lokasi yang ditandakan tanpa terhempas.

    Peristiwa semasa di pakaian renang []

    Regalia-in-the-Rain-FFXV

    Kadang -kadang, Prompto melihat peluang foto semasa Gerakan Gerakan. Ketika dia melakukannya, dia meminta untuk berhenti, dan mengambil gambar itu menjadi tempat yang pendek. Dia juga secara rawak meminta noctis yang harus dia ambil gambar. Semasa memandu lewat dan parti itu melepasi pos, Prompto akan meminta parti itu tinggal di sana untuk malam itu, tetapi pemain tidak perlu memperhatikan permintaannya. Sekiranya pemain sedang dalam usaha memburu dan mereka memandu ke kawasan Mark, Ignis mahu berhenti di sana jika dia memandu. Monster kadang -kadang menyeberangi jalan, dan jika pakaian itu berada di autopilot, ia berhenti untuk membiarkan mereka lulus. Sekiranya ia mula hujan semasa pesta memandu, Prompto akan meminta bumbung untuk disiapkan.

    Dalam Bab 4, Noctis dipaksa untuk memacu pakaian dan mesti mengikuti Ardyn Izunia ke cakera Cauthess. Sekiranya dia gagal bersaing dengan Canselor Imperial, ia adalah permainan berakhir. Pemain tidak dapat memandu pakaian pada waktu malam ketika Iris berada dalam parti semasa bab 6.

    Penyesuaian []

    Menu Penyesuaian Kegiatan dari FFXV

    Cindy membantu pemain dalam menyesuaikan dan menaik taraf kaum sekali noctis mengumpul bahagian auto yang diperlukan. Ini termasuk menggunakan kot cat yang berbeza dan pelbagai pelekat. Warna cat yang berbeza boleh dicampur dari item yang dikumpulkan oleh pemain, selalunya dari titik perolehan untuk mineral. Pemain selalu dapat mengembalikan pakaian ke arah lalai. Penyesuaian membawa (tidak termasuk Type-F) ke permainan baru ditambah dan Bab Pilih.

    Peningkatan []

    Walaupun majoriti peningkatan Regalia diperoleh dengan melengkapkan tawaran sampingan Cindy, yang lain boleh dibeli. Pemain juga boleh mengembangkan pemilihan muzik radio kereta dengan membeli koleksi tambahan Fantasi terakhir Muzik di Outposts.

    Melayani kaum []

    Kenaikan boleh rosak dari perlanggaran, dan Cindy membaikinya untuk 500 gil. Perkhidmatan ini kadang -kadang tidak tersedia jika Ignis adalah orang yang merosakkan kereta; Dalam kes ini, pemain mesti merosakkan pakaian secara manual sebelum Cindy dapat memperbaikinya. Servis Type-D akan sepenuhnya menambah ketahanannya. Kerosakan itu bukan sekadar kosmetik, kerana kereta akhirnya tidak dapat didorong dan perlu ditarik. Walau bagaimanapun, ia memerlukan banyak perlanggaran untuk mendapatkan titik itu.

    Kedai []

    Menu Kedai Regalia dari FFXV

    Pemain boleh membeli dari menu kereta. Item baru ditambah kepadanya ketika pemain berlangsung. Barang -barang rekreasi tidak mendapat diskaun kedai menangani untuk tahap memancing Noctis. The Constalia juga merupakan satu -satunya kedai yang menjual Leiden Sweet Potatoes.

    Senarai berikut adalah dari Bab 15.

    Item []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Ramuan 50 Item Mengembalikan separuh hp.
    Hi-potion 100 Item Sepenuhnya mengembalikan HP.
    Elixir 400 Item Mengembalikan sepenuhnya HP dan MP dan menumbuhkan semula separuh daripada hp maksimum.
    Hi-Elixir 800 Item Mengembalikan maksimum HP dan MP.
    Phoenix ke bawah 1000 Item Membawa ahli parti yang jatuh kembali. Buat sementara waktu meningkatkan kadar pemulihan HP dan MP.
    Penawar 10 Item Menyembuhkan racun.
    Jarum emas 50 Item Menyembuhkan batu.
    Garam berbau 50 Item Menyembuhkan kekeliruan.
    Ciuman Maiden 100 Item Menyembuhkan katak.
    Eter 100 Item Memulihkan sepenuhnya MP.
    Remedi 500 Item Menyembuhkan racun, batu, kekeliruan, dan katak.
    Kuasa Ex 500 Item Meningkatkan serangan.
    METTLE VX 500 Item Meningkatkan Pertahanan.
    Semangat zx 500 Item Meningkatkan semangat.
    Verve WX 500 Item Meningkatkan sihir.

    Aksesori []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Titanium Bangle 2500 Aksesori HP+200
    Gelang Heliodor 2000 Aksesori Kekuatan+40
    Talisman 1500 Aksesori Magic+80
    Anklet Knight 2500 Aksesori Vitality+70
    Kad Oracle 2500 Aksesori Roh+70
    Loket bintang 3000 Aksesori Melindungi dari racun.
    Loket pelangi 3000 Aksesori Melindungi dari kekeliruan.
    Loket bulan 3000 Aksesori Melindungi dari toad.
    Loket bumi 3000 Aksesori Melindungi dari batu.
    Jam Golden 3000 Aksesori Melindungi dari perhentian.

    Bahan -bahan []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Gighee Ham 30 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak croque madame dan sandwic berbilang daging
    Daging makan tengah hari 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sushi daging misteri dan cannedwich.
    Telur burung 20 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak croque madame, tomato klasik & goreng telur, omelet krustasean berkrim, mangkuk krustasea goreng telur, rookie goreng pada nasi, galet telur emas, mangkuk beras ibu & anak, mangkuk burung papa & mangkuk bayi, dan tart chocobo emas.
    Susu domba 10 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sayur -sayuran medley rebus, tumis ayam berkrim, risotto susu berkrim, galette panen taelpar, cheesecake kupoberry, tart chocobo emas, salad keycatrich, dan mousse mousse dengan sos kupoberry.
    Payudara Daggerquill 60 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sandwic berbilang daging, tumis ayam berkrim, peppery daggerquill beras, sup quillhorn
    Daging anak 80 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak lidi gaya padang rumput, potongan roti dengan tomato, dan cassoet Miss Mercenary.
    Bulette Shank 220 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak goreng frontier goreng, crown city menyelam-gaya ladu, ace hunter schnitzel, bouillon daging-dan-beet, bungkus daging krew pit
    Garula Sirloin 120 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sandwic Schnitzel Grease Grease, rebus panggang lembut yang kering, sandwic ham disusun
    Dualhorn Steak 160 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak stik tulang rusuk panjang pedas, sup quillhorn, pai daging meldacio, dan pai daging tanduk.
    Kaki Chickatrice 240 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak paella de pollo, mangkuk beras ibu & anak, kari sup hijau
    Gigantoad Steak 520 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak drumsticks toadsteak, croaker dalam sos coklat, dan lidi corong panas.
    Fillet Trevally 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak ikan dikukus minyak, dan liar panggang secara trevally.
    Fillet Trout 240 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak trout liar yang ditanam.
    Barramundi fillet 240 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak barramundi yang dipukul, dan barramundi liar panggang.
    Fillet Grouper Tide 2200 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak karpaccio aliran air pasang, dan kerapian gelombang goreng.
    Shieldshears Claw 180 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak omelet krustasea berkrim, mangkuk krustasea goreng telur, ladu yang penuh dengan tomalley, dan kari krustasea air masin manis.
    Bawang liar 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak ikan kukus minyak, sup quillhorn, kebab krazy pemburu, bisque berkrim, bass laut alurural yang diurapi, dan kacau hangat.
    Lucian Tomato 200 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak mangkuk kacang kasar, potong roti dengan tomato, tomato klasik & goreng telur, rebus panggang lembut kering, dan salad keycatrich.
    Tomato pembunuh 500 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sup kacang yang kuat, lestallum rebus, kek tomato lembap, midgardsormr berpengalaman, bungkus daging krew, dan Cassoulet Miss Mercenary.
    Leiden kentang 40 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak rebus medley veggie, hidangan dan cip, rebus panggang lembut yang kering, barramundi yang dipukul, schnitzel ace Hunter, kari taman, bouillon daging dan daging.
    Kulat 80 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak rebus medley veggie, sauté ayam berkrim, truffle truffle risotto, croaker dalam sos coklat.
    Chocobean 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak mangkuk kacang kasar, croquettes beanball, tofu ‘n’ pungent, cassoet Miss Mercenary.
    Caem pinkshrimp 150 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak paella kegemaran nelayan.
    Cleigne Mollusk 200 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak paella kegemaran nelayan, paella jalan royal, dan jamuan tentera.
    Cleigne Darkshell 440 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak Darkshells Marinières, Royal Road Paella, dan Lasagna Al Forno.
    Ketam Cygillan 300 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak ketam cygillan manis & pedas, dan kari krustasea air masin manis.
    Gandum cleigne 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak sandwic shnitzel monyet monyet, goreng goreng, crown city menyelam-gaya ladu, schnitzel ace Hunter, kek chiffon yang lembut, cannedwich, pai daging meldaci, Krim krim karlabos, dan ikan pada tongkat.
    Saxham Rice 200 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak peppery daggerquill nasi, mangkuk krustasea goreng telur, kari taman, truffle truffle truffle, unggas jarak jauh di atas nasi, risotto susu berkrim, rookie goreng pada nasi, paella kegemaran nelayan, paella de pollo, mangkuk nasi ibu & anak. Paella Jalan Diraja, Papa Burung & Babi Bayi, Cutlet Hangat di Nasi, dan Roc Ravatogh Rice.
    Leiden Lada 20 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak tusuk gaya padang rumput, stik tulang rusuk panjang pedas, liar liar, nasi daggerquill peppery, sup-sup, sup-sup, sup-sup, crimy bisque, crimy bisque, sup shamy, crowfiny, crowfin, , Kekerasan herba yang legenda, dan raja-on-a-stick.
    Lada manis 50 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak mangkuk kacang kasar, rookie goreng pada nasi, kepiting cygillan manis & pedas, kari sup hijau, gizzard yang dibebankan, fillet-fillet, kari krustasea air masin manis, tofu punggung ‘.
    Bawang putih 100 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak lidi hopper panas, Darkshells Marinières, Resipi Asal Kenny, Perdana Garula Rib, Goreng Goreng Goreng, Resipi Rahsia Kenny, Lidi Semur, dan Hiasan.
    Leiden Sweet Potato 160 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak kek chiffon berbulu, pastri lorong ingatan, cheesecake kupoberry, dan mousse mousse dengan sos kupoberry
    Schier Turmeric 250 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak Barramundi Wild Panggang, Kari Taman, Croquettes Beanball, dan Wholy Herb-Grilled Legendary.
    Hulldagh pala 600 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak lestallum rebus, nebula salmon teriyaki, raksasa asap, dan midgardsormr berpengalaman.
    Ginger Kettier 600 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak stik yang tebal ‘n’ juicy, gizzard yang dibakar, karp diem, barramundi yang hebat, fillet sos, sup syaitan, raja jamuan raja, puncak longwythe, dan tingkah punggung.
    Bawang merah alural 800 Bahan -bahan Digunakan untuk memasak kari sup hijau, sup ekor emas, trout panggang ketuhar yang sangat baik, dan Canapé Jamuan Diraja.

    Khazanah []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Kit pembaikan 100 Khazanah Digunakan untuk memecah kereta.

    Barang rekreasi []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Sutera labah -labah 30 Barang rekreasi 1,000 Talian Memancing Ketahanan.
    Super Baleen 100 Barang rekreasi 1,500 garis memancing ketahanan.
    Janggut Naga 500 Barang rekreasi 2,000 Talian Memancing Ketahanan.
    Poppeck: Chocobo 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Poppeck: White Chocobo 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Poppeck: chocobo merah 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Jamming manis: kastard 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jamming manis: Flan 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Jamming manis: mousse 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Bomber: Bom 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Pengebom: Bom Ais 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Pengebom: Bom Thunder 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Jarum 1,000: Cactuar 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Jarum 1,000: Cactuar Metal 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Jarum 1,000: Cactuar Emas 50 Barang rekreasi Memancing memancing
    Whiskers: Moogle Pearly 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Whiskers: Crystal 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Whiskers: Coklat 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Roulette Fatal: Ahriman 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Roulette Fatal: Mata Terapung 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Roulette Fatal: Mata Berdarah 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stinker: Malboro 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stinker: Malbodoom 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stinker: Malboro yang hebat 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Air yang mematikan: Sahagin 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Air yang mematikan: Coraldevil 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Air yang mematikan: Seadevil 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jumbo Tusk: Garula 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jumbo Tusk: Green Garula 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jumbo Tusk: Garulessa 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jarum Giant 10,000: Gigantuar 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jarum Giant 10,000: Metal Gigantuar 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Jarum Giant 10,000: Emas Gigantuar 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Hot Breather: Naga Merah 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Hot Breather: Naga Hijau 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Breather panas: naga biru 50 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Burrower: Mad Pink Sandworm 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Burrower: Cacing Hijau 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Burrower: Abyss Worm 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stormer: Focalor 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stormer: Focalor Belly Ungu 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Stormer: Chert Focalor 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Giant Iron Invincible 200 Barang rekreasi Memancing memancing.
    Gemlight: carbuncle kastor 3000 Barang rekreasi Memancing memancing.

    Item Utama []

    Item Gil Jenis Maklumat
    Pemain mp3 mudah alih 100 Item utama Pemain muzik untuk bidang.
    Wisel binatang Item utama Memanggil musuh di lapangan.

    Penampilan Lain []

    Final Fantasy XIV []

    FFXIV Regalia 01

    The Regalia Type-G adalah ganjaran mount terbang 4 tempat duduk untuk pemain yang mengambil bahagian dalam Final Fantasy XIV x Final Fantasy XV Acara Kerjasama Masa Terhad A Nocturne untuk Heroes. Ia adalah replika jenis regalia-f yang dihasilkan oleh kerja besi bawang putih.

    Petanda []

    Car-crash-omen-ffxv

    Dalam Visi Raja Regis mempunyai masa depan, anaknya Noctis memacu regalia sahaja dan berhenti di stesen petrol. Pryna muncul di lapangan yang berdekatan, dan Noctis merosakkan kereta setelah melihatnya.

    Final Fantasy XV Episod Duscae []

    FFXV ed Cindy Constaria

    Demo ini menampilkan senario yang tidak dalam permainan akhir, tetapi longgar berdasarkan segmen dalam Bab 5 di mana parti kehilangan pakaian. Selepas Prompto merosakkan pakaian renang, pemain mesti tampil dengan 25,000 gil untuk membayar Cindy untuk pembaikan di stesen Coernix di rantau Duscae.

    Kenaikan yang boleh dikendalikan pada asalnya dimaksudkan untuk hadir Episod Duscae, Tetapi ia telah dikeluarkan kerana Hajime Tabata tidak mahu demo itu menjadi fokus dan dengan itu menyimpang terlalu jauh dari jangkaan penggemar untuk Fantasi terakhir permainan. [5]

    Bukan-Fantasi terakhir Penampilan Tetamu []

    Forza Horizon 3 dan Forza Horizon 4 []

    Sebagai sebahagian daripada kerjasama dengan Microsoft Studios dan Turn 10 Studios, 723 Quartz Cresting muncul di Forza Horizon 3 Sebagai kenderaan yang boleh dimuat turun. Kereta itu dibebaskan untuk semua pemain yang bermain sama ada Forza Horizon 3 atau Final Fantasy XV di Xbox One sebelum 1 Ogos 2017. [6] treler pengumuman untuk kerjasama itu menggambarkan adegan yang merujuk kepada Petanda treler.

    Kenaikan itu disediakan lagi di Forza Horizon 4 Sebagai sebahagian daripada kemas kini Siri 6 Februari 2019. Ia kini dilengkapi dengan varian jenis D yang berorientasikan luar jalan sebagai kenderaan yang boleh dipandu juga.

    Untuk maklumat lanjut, lihat halaman ini di Wiki Forza.

    Forza Horizon 3 Regalia 1

    Forza Horizon 3 Regalia 2

    Forza Horizon 3 Regalia 3

    Tekken 7 []

    Kenaikan itu muncul di latar belakang Stesen Perkhidmatan Hammerhead di panggung di Tekken 7. Peringkat ini tersedia sebagai sebahagian daripada pakej Noctis DLC.

    Disebalik tabir [ ]

    Reka bentuk []

    Versus-xiii-car

    Kereta hitam muncul dalam treler untuk Final Fantasy Versus XIII yang nampaknya menjadi pendahulu untuk pakaian. Ia menyerupai Jaguar S-Type dan mempunyai bumbung panoramik yang diregangkan ke batangnya.

    Reka bentuk awal Reka bentuk yang diprioritaskan atas realisme, tetapi ia diubah untuk menjadikan kereta kelihatan lebih moden dan sesuai dengan seorang raja. Para pereka menginginkan kereta itu mewujudkan royalti dan perkara seperti martabat, keanggunan, dan akal. [7]

    Boleh tukar hitam berkhidmat sebagai asas rupa baru regalia, dan ia bertujuan untuk disesuaikan. [8] Pemaju mengumpulkan gambar dan video dari pelbagai pengeluar kereta dan kereta mewah yang diteliti. Mereka duduk di dalam kereta sedemikian dan mengambil gambar untuk membiasakan dengan bentuk dan perasaan bahan. Berdasarkan pengalaman pasukan dan bahan rujukan, matlamatnya adalah untuk mereka bentuk kereta yang realistik, boleh dikeluarkan, bukan sekadar kereta konsep. Pasukan itu menghampiri pakar untuk sesuai dengan reka bentuk mereka kepada produk sebenar dan melangkah dan menyesuaikan segala -galanya sehingga hasil akhir dianggap meyakinkan. [9] Aspek yang paling mencabar dalam merancang pakaian itu adalah memastikan bahawa walaupun orang yang tidak berminat dalam kereta akan merasakan kereta itu mempunyai nilai. Para pereka diarahkan agar kereta itu sepatutnya dijangkakan lebih dari $ 500,000 dalam kehidupan sebenar. [7]

    Idea untuk pakaian terbang terbang disebabkan oleh maklum balas pemain yang menginginkan tradisional Fantasi terakhir Airships untuk kembali, dan pemikiran pasukan pembangunan di sebalik menambah ciri -ciri di luar hanya menyesuaikan penampilan kereta. The Flying Galia direka berdasarkan kapal terbang sebenar. Pasukan ini menggabungkan pergerakan semula jadi dan struktur sayap yang diperlukan untuk terbang. [7] Apabila mereka bentuk regalia type-f pasukan mempunyai dua objektif utama: ia harus jelas sekilas bahawa kereta boleh terbang, dan ia harus kelihatan sesuai mengagumkan ketika udara. Oleh itu, pemaju ingin menjadikan badan kereta sebagai aerodinamik mungkin, dengan sayap menyebar seperti makhluk hidup. Persamaan dengan pesawat dipertingkatkan dengan membuat bumbung telus, membolehkan pemain melihat parti di dalamnya. Bahagian transformasi dibuat menggunakan lakaran dan sampel kasar berdasarkan model regalia 3D yang dimuktamadkan. Pasukan itu menyempurnakan hasilnya melalui banyak lelaran. [10]

    Simbolisme []

    Regalia-Regis-FFXV-Artwork

    The Connes milik Raja Regis dan melambangkannya. Ia adalah metafora untuk “[noctis] mengambil cinta bapanya, beban, dan ikatan di jalan menuju takdirnya”. [11] Adalah penting kepada pengarah Hajime Tabata bahawa ikatan antara Noctis dan bapanya, serta Galia, tertumpu. Ini kerana kanak -kanak di Jepun bangga dengan kereta ayah mereka. Ia adalah “perkara besar” untuk pergi dan menonjolkan fungsi kereta. Tabata menggambarkan ini sebagai pengalaman yang luar biasa dari masa mudanya yang dia mahu menggambarkan Final Fantasy XV. [12]

    Permainan []

    The Connes mempunyai pengaruh yang besar terhadap bagaimana dunia terbuka itu sendiri direka bentuk. [7] Pada asalnya, roda stereng Regalia berada di sebelah kanannya, seperti kereta di Jepun. Ini telah berubah selepas perbincangan yang panjang [13] akibat dari tradisi EOS, yang menyatakan kereta pertama kali dibangunkan di Niflheim dan kemudian dieksport ke negara -negara lain, yang disesuaikan dengan reka bentuk mereka. Dalam permainan, lokasi stereng kereta dikatakan hasil daripada sejumlah besar warganegara kekaisaran kanan. Square Enix memutuskan untuk menyesuaikan pemanduan jadi ia adalah amalan seragam, merasakan bahawa mengubah papan tanda dan kedudukan memandu yang diperlukan akan mengelirukan pemain. [14] kemudian memutuskan bahawa kereta masuk Final Fantasy XV akan memandu di sebelah kanan jalan dan mempunyai roda stereng mereka di sebelah kiri sehingga perjalanan Noctis dapat menyerupai perjalanan jalan melalui Amerika Syarikat. Pemaju dianggap membenarkan pemain memutuskan cara lalu lintas bergerak, tetapi ini dianggap terlalu rumit. [15]

    Pemain itu dirancang untuk dapat membuat barang -barang di batang raja. Contohnya, meletakkan daging masuk akan menjadikannya jerky. Ia berkembang menjadi rancangan untuk acara di mana Cindy meletakkan bagasi ke dalam batang, tetapi akhirnya, batangnya dipotong dari permainan. [16]

    Dalam versi induk Final Fantasy XV Dimainkan di Gamescom, pemain memegang pencetus yang tepat untuk mempercepatkan, dan pakaian itu mengarahkan dirinya. U-giliran dan tempat letak kereta adalah proses automatik yang diaktifkan oleh satu butang muka. [17] Bila Final Fantasy XV Muncul seterusnya di Pax West, pemain bebas untuk mengarahkan pakaian. Ini menyebabkan masalah dalam permainan, jadi pemaju memutuskan untuk menyempurnakan mekanik ini sebelum melaksanakannya. [18]

    Off-the-road-regalia-ffxv

    Di Persidangan Pemaju Permainan pada bulan Mac 2017, Square Enix menunjukkan rakaman luar jalan dengan pakaian dari persekitaran pembangunan. Versi ini, yang digelar Regalia Type-D, dikeluarkan sebagai kemas kini percuma pada bulan Jun 2017. Para pemaju ingin memasukkan pakaian luar biasa sejak dibebaskan, tetapi tidak mungkin kerana penjadualan. [19]

    Square Enix telah menyatakan pemain di Jepun dan Amerika Syarikat dapat mendengar MP3 di radio Regalia, tetapi tidak akan dibenarkan di Eropah kerana undang -undang yang lebih ketat berlaku. Walau bagaimanapun, ciri ini tidak pernah dilaksanakan dalam perlawanan akhir. [20]

    Curiosities []

    Cor Leonis dan Aranea Highwind tidak dapat menunggang di dalam pakaian, sebaliknya mengejar berjalan kaki (tidak mungkin dalam playthrough biasa).

    The Con akan bernilai ¥ 50,000,000 ($ 440,000) di dunia nyata. [4]

    Regalia-Dashboard-FFXV

    Tolok di papan pemuka Regalia memaparkan unit yang tepat. Jam memaparkan masa dalam permainan. Speedometer kekal pada had kelajuan maksimum, tetapi selepas Cindy menaik taraf enjin, speedometer sesuai dengan sewajarnya. Tolok bahan bakar menunjukkan berapa banyak bahan bakar yang tersisa, dan isyarat giliran pada cluster instrumen berkedip ketika pakaian giliran. Petunjuk Pilih Gear bergerak antara Park, Reverse, dan Drive. Semasa bermain tanpa HUD, alat pengukur ini sebenarnya boleh berguna, terutamanya tolok bahan api.

    Dalam penanda aras PC, menggunakan Nvidia Ansel, seseorang boleh menggerakkan kamera di sekitar, dan mencari monitor di papan pemuka di bawah jam regalia yang biasanya tidak kelihatan. Kereta itu nampaknya bermain Golden Years Singles 1996-2001 oleh band Jepun The Yellow Monkey. [21] Perincian lain ialah apabila tangan Noctis ignis cawan ebonynya, Ignis meletakkannya di pemegang cawan di sebelah tempat duduknya, dan mungkin mengambil lebih lanjut dari itu ketika ia memacu.

    Pembukaan FFXV

    Dalam pembukaan permainan utama, kereta yang diletakkan di bahagian bawah tangga di benteng bukanlah pakaian; ia menyerupai kereta yang ditunjukkan dalam Final Fantasy Versus XIII treler. Dalam Final Fantasy XV: Edisi Pocket, kereta di tempat kejadian ini adalah pakaian.

    Treler Tokyo Game Show 2014 menunjukkan parti yang memandu di atas gerbang batu berhampiran meteorit Cauthess, tetapi kereta itu tidak dapat dipandu di jalan raya dalam keadaan normalnya. Semasa livestream pada 2 Oktober 2014, Hajime Tabata membincangkan meme internet yang menampilkan Noctis dan rakan -rakannya di The Constan. Square Enix menggalakkan pembangunan lebih banyak meme untuk tujuan publisiti dan mengeluarkan aset seni tempat kejadian yang digambarkan. [22]

    Barangan []

    FFXV-SUNSHADE

    A Final Fantasy XV Sunshade for a Car boleh didapati dari Square Enix Store sebagai ganjaran ahli. Ia memaparkan pesta di dalam pakaian yang diletakkan di Hammerhead, bumbung dan noctis di tempat duduk pemandu.