Baldur’s Gate 3 di dek stim bermain lebih baik daripada yang kelihatan – ambang, bolehkah anda bermain Baldur’s Gate 3 di Deck Steam? Dexerto

Bolehkah anda bermain Baldur’s Gate 3 di Deck Steam

Yang mengatakan, permainan itu kelihatan seperti sangat menyeronokkan, dan kerana ia tidak akan datang ke PS5 hingga September, saya benar -benar ingin mencari jalan untuk memainkannya lebih awal. Saya lebih tertarik selepas membaca Panduan Pemula Ash Parrish saya. Dan kemudian, beberapa hari selepas Baldur’s Gate 3 dilancarkan secara rasmi, saya melihat bahawa ia adalah dek stim yang disahkan. Saya tahu itu tidak semestinya bermakna permainan akan menjadi indah untuk dilihat, tetapi sudah cukup untuk saya melompat masuk Baldur’s Gate 3 di dek stim saya.

Baldur’s Gate 3 di dek stim bermain lebih baik daripada yang kelihatan

RPG yang besar kadang -kadang berjuang di genggam Valve, tetapi saya menikmati semuanya sama.

Oleh Jay Peters, editor berita yang menulis mengenai teknologi, permainan video, dan dunia maya. Dia mengemukakan beberapa cadangan emoji yang diterima kepada Konsortium Unicode.

Dikemaskini 18 Ogos 2023, 11:41 PM UTC | Komen

Kongsi cerita ini

Sekiranya anda membeli sesuatu dari pautan Verge, Vox Media boleh mendapat komisen. Lihat pernyataan etika kami.

Baldur’s Gate 3 adalah kegembiraan di Deck Steam – walaupun saya kadang -kadang tidak dapat memberitahu apa yang sedang berlaku.

Saya mengesyaki bahawa mungkin berlaku. Semua yang saya lihat Baldur’s Gate 3 Sebelum saya memuat turun, ia menjanjikan pengembaraan yang luas, luas, dan semua aliran permainan yang saya tonton di Twitch menampilkan watak dan dunia yang sangat terperinci. Saya pasti kebanyakan streamer sedang menjalankan permainan di atas pelantar teratas. Saya mengesyaki bahawa dek stim, yang baru -baru ini menghadapi masalah Yang terakhir dari kita Bahagian I, Mungkin bukan tempat terbaik bagi saya untuk bermain RPG baru Larian Studios.

Yang mengatakan, permainan itu kelihatan seperti sangat menyeronokkan, dan kerana ia tidak akan datang ke PS5 hingga September, saya benar -benar ingin mencari jalan untuk memainkannya lebih awal. Saya lebih tertarik selepas membaca Panduan Pemula Ash Parrish saya. Dan kemudian, beberapa hari selepas Baldur’s Gate 3 dilancarkan secara rasmi, saya melihat bahawa ia adalah dek stim yang disahkan. Saya tahu itu tidak semestinya bermakna permainan akan menjadi indah untuk dilihat, tetapi sudah cukup untuk saya melompat masuk Baldur’s Gate 3 di dek stim saya.

Ini adalah kalah mati, saya berjanji. Tangkapan skrin oleh Jay Peters / The Verge

Inilah yang saya hadapi selepas memuat turun permainan 122GB yang besar:

  • Watak sering mempunyai kilauan kabur, dan ketika mengembara di sekitar Faerûn, wajah kadang -kadang muncul sebagai gumpalan amorf, pixelated.
  • Dalam pertempuran, saya kadang -kadang menghadapi masalah membezakan musuh dari alam sekitar.
  • Kipas Deck Steam saya seperti enjin jet, dan bahagian belakang peranti menjadi sangat panas ke sentuhan.
  • Baldur’s Gate 3 mengunyah melalui bateri dek stim; Dari pertuduhan penuh, projek dek saya akan bertahan kira -kira sejam dan 40 minit semasa bermain permainan. (Walaupun itu tanpa saya menghidupkan dengan sebarang tetapan untuk mencuba dan mendapatkan lebih banyak jus.)
  • Kadang-kadang, saya bermain dengan dek stim yang disambungkan ke TV 55 inci saya, yang bermaksud bahawa sebarang masalah visual diperbesar pada skrin yang lebih besar.
  • Saya juga menjumpai cara untuk menghidupkan koperasi tempatan dalam permainan di dek stim saya-sesuatu yang dilumpuhkan oleh Larian secara khusus di platform-yang bermaksud permainan harus berfungsi untuk menguruskan kedua-dua watak kami secara serentak. (Dan kami selalu bermain di TV.)

Anda akan melihat tangkapan skrin dalam artikel ini tidak cantik, tetapi atas sebab tertentu, mereka kelihatan lebih buruk daripada yang sepatutnya. Saya berjanji saya tidak pergi keluar dari jalan untuk menjadikan permainan kelihatan seperti yang mungkin! Selepas saya mula -mula menerbitkan kisah ini, Sean Hollister dan saya mungkin menemui beberapa ketidakkonsistenan Baldur’s Gate 3’s Tetapan dek stim lalai, dan kami fikir ada sesuatu yang berlaku yang menjadikan permainan kelihatan lebih buruk bagi saya. Mungkin ada kaitan dengan upscaling berkuasa AMD FSR AI yang dapat meningkatkan prestasi dengan menjalankan permainan pada resolusi yang lebih rendah sebelum meniupnya.

  • Kedua-dua Sean dan saya mula-mula bermain di Deck Steam dengan tetapan grafik lalai, dan kami berdua ingat imej yang kelihatan kabur dan / atau pixelated seperti tangkapan skrin dalam cerita ini dari get-go.
  • Tetapi apabila Sean melakukan pemasangan semula bersih pada hari Jumaat, dia berkata tetapan “lalai” permainan kini kelihatan lebih baik daripada tangkapan skrin saya.
  • Sean menyedari bahawa tetapan lalai itu dan masih mempunyai FSR 1 AMD.0 ditetapkan untuk “seimbang,” yang permainannya masih mendakwa adalah lalai pada hari ini. Tetapi apabila saya menggunakan pilihan “memulihkan lalai” hari ini semasa menguji perkara, lalai untuk FSR dimatikan. Tetapi kami berdua pada versi terkini, v4.1.1.3648072. (Ya, ia tidak masuk akal – juga tetapan saya lalai kepada Ultra Spec atas sebab tertentu, sementara lalai ke Medium.)
  • Walaupun salinan permainan Sean mendakwa bahawa ia ditetapkan kepada FSR 1.0 seimbang secara lalai, ketika dia secara manual Tukar permainan dari FSR 1.0 seimbang dan kembali lagi, permainan kelihatan blurrier daripada yang dilakukan pada pelancaran pertama.

Kami telah sampai ke Larian untuk mencuba dan menjelaskan beberapa perkara, termasuk mod FSR lalai untuk dek stim, dan kami akan mengemas kini jika kami mendengar kembali.

Tangkapan skrin saya (kiri) berbanding dengan imej promosi dari Larian (kanan).

Walaupun semua ini, saya sangat terpesona Baldur’s Gate 3 Pada dek stim.

Saya terus mengagumi berapa banyak permainan dibungkus ke mesin yang agak kecil yang boleh saya pegang di tangan saya. Walaupun ia jelas berjuang di dek stim saya-ia adalah permainan yang menuntut secara grafik, dan kami telah melihat hasil subpar pada desktop yang lebih rendah juga-saya kagum bahawa ia berfungsi dan juga ia berfungsi.

Saya telah melancarkan empat watak yang berbeza, dan saya telah menemui kawasan baru dan perbualan setiap kali saya melalui bahagian awal permainan. Baldur’s Gate 3 penuh dengan kehidupan, jadi walaupun saya kadang -kadang perlu menyamar untuk mengetahui di mana saya berada, watak -wataknya sangat menyeronokkan untuk bercakap dengan. Saya terkejut, saya tidak menghadapi sebarang isu utama yang bermain koperasi, yang bermaksud isteri saya dan saya telah menghabiskan berjam-jam melolong pada kecelakaan kita yang tidak masuk akal. (RIP, barcus wroot, gnome kami secara tidak sengaja dilepaskan dari kincir angin.)

Berkaitan

Saya juga mendapati bahawa ada sesuatu yang lebih peribadi ketika bermain permainan di tangan – ini salah satu sebab saya suka Nintendo Switch. Pasti, sangat menyeronokkan untuk berkongsi pengembaraan dengan semua orang di dalam bilik di TV. Tetapi beberapa masa kegemaran saya dengan Baldur’s Gate 3 Telah duduk di sofa, dek stim yang terletak di atas bantal di pangkuan saya, dan fon kepala yang dipasang, mengembara melalui Faerûn. (Ini membantu kawalan Gamepad permainan, sementara sedikit kompleks, telah mula masuk akal, walaupun kadang -kadang sukar untuk mengambil objek yang rapat bersama.) Saya juga berfikir untuk membawa dek stim saya pada percutian yang akan datang supaya saya dapat bermain Baldur’s Gate 3 – Apa cara yang lebih baik untuk berehat daripada minuman sejuk dan roll persuasi yang berjaya?

Perasaan saya semua boleh berubah. Dengan kira -kira 18 jam waktu bermain, saya hampir tidak menggaru permukaan Baldur’s Gate 3, Dan saya tidak tahu sama ada kawasan kemudian akan kelihatan atau berasa lebih teruk di dek stim. (Seorang rakan sekerja mengatakan beberapa kawasan yang lebih gelap yang muncul kemudian boleh menjadi sangat sukar untuk dikurung.) Larian merancang untuk melaksanakan FSR 2..

Tetapi secara keseluruhan, ia adalah perjalanan yang sangat lancar setakat ini. Walaupun saya tidak sabar-sabar untuk mengambil pengembaraan saya di PS5 dengan silang silang, saya yakin saya masih akan menghabiskan banyak masa dengan Baldur’s Gate 3 Pada dek stim.

Kemas kini 18 Ogos, 7:41 PM ET: Menambah butiran mengenai tetapan grafik Deck Steam.

Bolehkah anda bermain Baldur’s Gate 3 di Deck Steam?

Baldur

Studio/injap Larian

Mahu bermain Baldur’s Gate 3 di Deck Steam? Kami telah menguji permainan untuk diri kita sendiri, jadi anda dapat memastikan apa jenis prestasi yang diharapkan pada pegang tangan Valve.

Wizards, Warlocks, dan Sorcerers di Larian Studios telah membuat RPG Magnum Opus, Baldur’s Gate 3. Ia adalah roller coaster pengembaraan, dari duels sihir tepi-of-your-tempat ke takdir yang didorong oleh dadu di seluruh kawasan khianat.

Sekarang, buat masa ini anda semua telah menunggu, bolehkah anda bermain Baldur’s Gate 3 di Deck Steam? Jawapannya adalah ya. Memperoleh lencana ‘Deck Steam Disahkan’ keemasan, Baldur’s Gate 3 sudah siap dimainkan di rumah mudah alih ini dari pegang tangan.

Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Kunci dan muatkan dek stim anda dan menyelam ke dalam bidang Baldur’s Gate 3, tetapi jangan lupa untuk membeli permainan di Steam First.

Bolehkah anda bermain pintu gerbang Baldur di dek stim?

Terima kasih kepada kemas kini ke Proton Experimental, anda boleh dengan mudah memainkan Baldur’s Gate 3 di Deck Steam dengan memintas Pelancar Larian. .

Sokongan pengawal dek stim untuk Baldur’s Gate 3

Tangkapan skrin dari Baldur

Titik melekat utama nampaknya menjadi sokongan pengawal. Larian Studios telah mengesahkan bahawa permainan akan menyokongnya pada pelancaran, tetapi ada beberapa pertanyaan yang belum dijawab dengan betul.

Daftar ke Dexerto secara percuma dan terima
Lebih sedikit iklan | Mod gelap | Tawaran dalam permainan, TV dan filem, dan teknologi
Artikel berterusan selepas iklan
Artikel berterusan selepas iklan

Dengan pintu gerbang Baldur ditangguhkan pada PS5, sokongan pengawal masih terasa sedikit “halus”. Ia benar -benar mengiktiraf pengawal tertanam dek stim, dan kami dapat mula bermain hampir dengan segera tanpa sebarang persediaan tambahan.

Baldur’s Gate 3 kini tersedia dan berada di Steam atau permainan lama yang baik.

Sekiranya anda mengklik pautan produk di halaman ini, kami boleh mendapatkan komisen afiliasi kecil.

Sekarang anda tahu status Baldur’s Gate 3 di dek Steam, pastikan anda melihat sekumpulan panduan yang lain yang kami telah disebat untuk anda mengenai aspek lain permainan: