Bagaimana untuk menjinakkan Minecraft Fox | PCGamesn, Fox – Minecraft Wiki

Minecraft Wiki

Sekiranya rubah mengambil senjata atau barang dengan pesona, seperti aspek rompakan dan kebakaran, barang -barang ini mempengaruhi serangan Fox seolah -olah rubah itu menggunakan senjata di tangan utamanya, walaupun barang itu mengekalkan ketahanannya apabila digunakan oleh rubah. Sekiranya rubah memegang totem yang tidak berdosa, ia menerima kesan selepas mengambil kerosakan maut. Dalam Edisi Bedrock, Sekiranya Fox menggunakan pedang dengan pesona aspek kebakaran semasa menyerang orang ramai di atas api unggun api atau api unggun, ia menyalakan api unggun dan melakukan kerosakan kritikal terhadap entiti tersebut.

Cara menjinakkan rubah minecraft

Ketahui Cara Membuat Minecraft Fox Sahabat Blok Setia Anda, Bagaimana Mereka Berinteraksi Dengan Makhluk Lain, Dan Perkara Yang Anda Perlu Membiak Lebih Banyak Daripada Mereka.

Minecraft-Fox-How-to-Tame

Diterbitkan: 10 Mei 2023

Cuba menjinakkan rubah minecraft? Mereka bertelur di taiga, taiga gergasi dan bioma bersalji dan perusuh pada waktu malam, menjadikan mereka lebih cenderung muncul pada waktu malam, terutama di hutan. Foxes datang dalam warna yang berbeza bergantung pada tempat anda menjumpainya; Rubah yang terdapat dalam bioma bersalji mempunyai bulu putih, contohnya. Walau bagaimanapun, mereka semua mempunyai tingkah laku yang sama antara satu sama lain. Foxes biasanya bertelur dalam kumpulan dua hingga empat, dengan kemungkinan 5% mereka bersinar sebagai rubah bayi.

Perosak Minecraft ini juga mempunyai peluang 20% ​​untuk menanam barang -barang memegang, termasuk zamrud, kaki arnab, menyembunyikan arnab, telur, gandum, kulit, atau bulu. Kita hanya boleh menganggap ini dari mangsa mereka. Sekiranya anda melihat seekor musang yang tidur dengan salah satu daripada ini di dalam mulutnya, ia mungkin menggoda untuk menyelinap ke atasnya, tetapi jika anda melangkah ke blok bersebelahan, rubah akan bangun. Sekiranya rubah sedih mati akibat serangan serigala atau pemain, ia jatuh satu atau dua orbs pengalaman. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk menjinakkan penyendiri ini, perusuh pasif dalam salah satu permainan PC terbaik, inilah semua yang anda perlu tahu, termasuk bagaimana untuk menjinakkan rubah di Minecraft dan di mana mereka menanam.

Minecraft Fox - A Fox berada di tengah -tengah pounce pada ayam yang tidak curiga yang berdekatan

Tingkah laku rubah minecraft

Anda akan berfikir bahawa rubah di Minecraft akan digunakan untuk pemain yang menghampiri mereka sekarang, tetapi sayangnya, mereka akan melarikan diri dari anda ketika anda mendekati, iaitu, melainkan jika anda menyelinap ke atasnya. Begitu juga untuk rubah minecraft apabila didekati oleh serigala. Mereka Betul tidak suka perusuh ini, kerana mereka akan mengamuk. Sekiranya anda mahu musang anda bertahan, mereka adalah sahabat setia setelah mereka mempercayai anda dan akan menyerang mana -mana kumpulan lain yang menyerang anda.

Minecraft Foxes yang tidak dikenali tidak takut oleh semua orang ramai, tetapi mereka akan menyerang ikan, ayam, arnab, dan penyu bayi dengan menyelinap ke atas mereka, menggoyangkan pantat mereka yang comel sebelum melompat tinggi ke udara dengan pounces yang elegan. Keupayaan mereka untuk melompat pagar dan dinding bermakna mereka boleh mendatangkan malapetaka di sebuah kampung minecraft yang penuh dengan ternakan sekiranya mereka melawat pada waktu malam.

Foxes juga akan mengambil barang dan memegangnya di mulut mereka sehingga anda berinteraksi dengan mereka. Walau bagaimanapun, mereka akan sentiasa pergi untuk orang ramai jika diberi pilihan untuk menyerang kumpulan atau mengambil item.

Minecraft Fox - A Fox di Salji yang Dipejat oleh Beri Sweet Pemain yang dipegang

Cara menjinakkan rubah di minecraft

Foxes bayi secara semulajadi juga tidak akan mempercayai anda, tetapi jika anda menggunakan buah beri manis (yang suka cinta) pada dua musang dewasa, bayi yang mereka hasilkan akan mempercayai anda. Walaupun rubah bayi mempunyai tabiat rubah dewasa berikut, anda boleh melampirkan ke rubah bayi anda sehingga matang untuk menghentikannya dari mengembara.

Begitulah cara anda menjinakkan rubah di Minecraft. Sekiranya anda mengetuai Fox yang baru dijinakkan ke dalam liar, lihat apa yang perlu dilakukan jika anda menemui Minecraft Phantom. Kami juga mempunyai panduan mengenai perusuh yang lain dalam kemas kini baru -baru ini, termasuk axolotls, squid cahaya, dan kambing. Kami juga mempunyai beberapa petua jika anda ingin menemui Warden Minecraft baru jika anda mahukan cabaran yang sangat menakutkan.

Gina Lees Gina suka mengembara dataran di Valheim, meneroka sistem yang diselesaikan di Starfield, berharap untuk watak -watak baru dalam Genshin Impact dan Honkai Star Rail, dan Bash Zombies dan lain -lain makhluk besar dalam permainan seram. Di samping dedikasinya untuk permainan pengurusan SIM, dia juga meliputi Minecraft dan Final Fantasy.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Minecraft Wiki

Ikuti wiki minecraft pada perselisihan atau halaman media sosial kami!

Tidak mempunyai akaun?

Minecraft Wiki

Artikel ini adalah mengenai Mob dalam Permainan Asas. Untuk kumpulan haiwan kesayangan DLC di Dungeons Minecraft, Lihat MCD: Artik Fox. Untuk kumpulan haiwan peliharaan pengembaraan bermusim di Dungeons Minecraft, Lihat MCD: Fox. Untuk haiwan di Legenda Minecraft, Lihat MCL: Fox.

Fox

 • Red Fox
 • Kit Merah
 • Snow Fox
 • Kit salji

Red Fox

Kit Merah

Snow Fox

Kit salji

Kesihatan

10 ‌ [ Je sahaja ]
20 × 10 ‌ [ Hanya ]

Klasifikasi

Tingkah laku

Bertelur

Kerosakan

Mudah dan normal: 2
Keras: 3

Barang yang boleh digunakan

Perincian

Saiz

Dewasa:
Ketinggian: 0.7 blok
Lebar: 0.6 blok

Bayi:
Ketinggian: 0.35 blok
Lebar: 0.3 blok

A Fox adalah kumpulan pasif yang menanam di taigas, taigas pertumbuhan lama, taigas bersalji dan pokok gunung. Mereka dapat membawa satu item di dalam mulut mereka, tetapi lebih suka makanan ke atas barang -barang lain.

Kandungan

Pemijahan []

Foxes bertelur dalam kumpulan dua hingga empat di Taiga, Taiga Pertumbuhan Lama, Snowy Taiga dan Grove Biomes. 5% daripadanya bertelur sebagai rubah bayi. Mereka boleh menanam rumput, kotoran kasar, podzol, blok salji, atau salji atas.

Rubah yang menanam dalam biom bersalji berwarna putih.

Memegang barang []

Foxes mempunyai peluang 20% ​​untuk bertelur (melalui telur bertelur atau secara semula jadi) dengan salah satu item berikut di mulut mereka:

Item Peluang
Je Menjadi
Emerald 5%
Kaki arnab 10%
Menyembunyikan arnab 10%
Telur 15% 20%
Gandum 20%
Kulit 20%
Bulu 20% 15%

Jatuh []

Fox dewasa jatuh 1-2 ‌ [ Je sahaja ] / 1-3‌ [ Hanya ] Pengalaman bola ketika dibunuh oleh pemain atau menjinakkan serigala. Apabila pembiakan yang berjaya, 1-7 dijatuhkan. Membunuh Fox Baby tidak menghasilkan pengalaman.

Foxes selalu menjatuhkan apa -apa barang yang mereka ambil dan masih memegang (mereka tidak boleh menjatuhkan makanan yang mereka makan, sebagai contoh) dan menjatuhkan barang -barang yang mereka bertelur secara semulajadi dengan peluang 100%, jadi:

Jatuh Peluang
Je Menjadi
Emerald 1%
Kaki arnab 2%
Menyembunyikan arnab 2%
Telur 3% 4%
Gandum 4%
Kulit 4%
Bulu 4% 3%

Sekiranya rubah terbunuh semasa memegang totem yang tidak berdosa, maka rubah itu menggunakan totem dan menghidupkan semula dirinya daripada menjatuhkan totem.

Tingkah laku []

Rubah kadang -kadang membuat screeches kuat pada waktu malam, kecuali pemain yang dipercayai berada di dekat mereka. Rubah bayi mengikuti rubah dewasa.

Pada waktu malam, musang kadang -kadang pergi ke kampung. Snow Foxes pergi ke kampung salji dan rubah merah pergi ke mana -mana jenis kampung lain, sebaiknya kampung Taiga sejak rubah bertelur di biome Taiga.

Foxes melarikan diri dari serigala berdekatan, beruang kutub atau pemain kecuali pemain mendekati mereka semasa menyelinap. Mereka tidak mengambil kerosakan atau pengurangan kelajuan semasa bergerak melalui semak buah beri manis.

Jump Fox

Foxes menyerang ayam, arnab, cod, ikan salmon dan ikan tropika, dan penyu bayi semasa mereka berada di darat. Rubah tidak menyerang serigala walaupun mereka diserang oleh mereka.

Foxes menyerang sama ada dengan berlari melawan atau dengan memukul. Seperti arnab dan kambing, rubah dapat menerkam lebih dari satu blok tinggi tanpa kesan status atau input pemain. Rubah bersiap untuk menerkam dan menurunkan kepalanya dan menurunkan tubuhnya menjadi lebih pendek. Kemudian ia melompat dua blok ke udara, melompat ke atas pagar dan dinding jika diperlukan. Sekiranya kumpulan sasaran bergerak dari lokasinya semasa urutan ini, pounce merindui sasaran. Dalam Edisi Bedrock, Foxes juga menggoncang ke sisi sebelum pouncing dan kaki mereka gelombang semasa berada di tengah -tengah.

Walaupun rubah mampu melompat ke atas pagar dan dinding, mereka tidak dapat melihatnya. [1] Fox tidak akan cuba menyerang kumpulan di peringkat Y yang sama jika ada pagar di antara mereka.

Rubah merah lebih suka menyerang ayam, arnab dan penyu bayi, yang semuanya berada di darat, di atas kod, salmon, dan ikan tropika; Sebaliknya, rubah salji lebih suka menyerang ikan kod, salmon dan tropika di atas makhluk kediaman darat.

Musang dalam lapisan salji

Rubah yang meruncing ke lapisan salji menjadi seketika, tersisa muka, memancarkan zarah sambil berjabat, dan kembali normal sejurus selepas.

Rubah berenang untuk menyerang ikan di dalam air untuk makanan. Baby Foxes mengikuti orang dewasa ke dalam air tidak dapat berenang dan akhirnya boleh tenggelam.

Foxes cuba untuk berlari ke arah kumpulan yang paling mudah diserang, walaupun dilampirkan pada petunjuk, tetapi jangan cuba memimpin. Rubah bangun dari tidur untuk menyerang orang ramai.

Serigala liar agresif terhadap rubah apabila dalam 18 ‌ [ Je sahaja ] /16‌ [ Hanya ] blok. Dalam Edisi Java, beruang kutub dewasa juga menyelinap ke arah rubah untuk menyerang mereka; dalam Edisi Bedrock Bears Bears Dewasa menyerang rubah dalam 16 blok. Dalam Edisi Java, beruang kutub bayi, walaupun biasanya pasif kepada pemain, juga cuba menyerang rubah dalam 16 blok atau ketika bear kutub dewasa mereka menyerang satu.

Tidur []

Foxes adalah salah satu daripada beberapa perusuh dalam permainan yang boleh tidur, bersama dengan kucing, penduduk kampung dan kelawar.

Pada siang hari, jika ribut petir tidak berlaku, rubah cuba mencari ruang dengan tahap cahaya langit 14 atau kurang dan tidur. Lampu blok tidak memberi kesan kepada ini. Semasa tidur, perlahan -lahan menggerakkan kepalanya ke atas dan ke bawah. Fox bangun jika didekati oleh pemain atau orang ramai. Foxes tidak melarikan diri jika pemain mendekati sambil menyelinap sehingga pemain mendapat blok bersebelahan.

Sekiranya cahaya langit di kedudukan rubah menjadi 15 atau ke atas, sama ada disebabkan oleh blok di atas yang dimusnahkan atau rubah yang dipindahkan, rubah itu bangun.

Rubah dapat menjatuhkan dan mengambil barang dalam tidur mereka.

Rubah yang mempercayai boleh tertidur walaupun dilampirkan pada petunjuk. Mereka juga boleh dipindahkan dengan petunjuk semasa tidur.

Rubah tidak tidur jika mereka berada dalam 12 blok pendirian perisai.

Duduk []

Rubah duduk kadang -kadang pada siang hari jika rubah tidak dapat mencari kawasan teduh untuk tidur. Fox duduk dalam masa yang singkat, kemudian hop sandaran. Foxes duduk walaupun dilampirkan pada plumbum atau di dalam bot. Foxes yang belum dibiakkan oleh pemain selalu duduk ketika berada di bawah, walaupun ketika dilampirkan pada plumbum.

Memegang barang []

Sekiranya barang ada di tanah berhampiran rubah, ia bergerak ke item dan mengambilnya, dan barang itu muncul di mulut rubah. Walau bagaimanapun, biasanya rubah memilih untuk menyerang orang ramai untuk mengambil barang. Tingkah laku ini tidak terhad kepada produk makanan dan haiwan; Fox boleh mengambil barang yang boleh diambil oleh pemain. Walau bagaimanapun, mereka lebih suka mengambil barang makanan, dan jika mereka telah mengambil barang bukan makanan, mereka menjatuhkan barang bukan makanan untuk mengambil makanan sebaliknya. Fox juga boleh menukar barang makanan yang dipegangnya untuk barang makanan yang berbeza.

Rubah memakan apa -apa barang makanan yang diambil (selain kek) selepas 30 saat dan rubah dipengaruhi oleh sebarang kesan sampingan dari makanan, seperti racun atau teleportasi. Contohnya, jika seekor rubah memakan epal keemasan yang terpesona, ia memperoleh penyerapan dan kesan epal terpesona. Sekiranya rubah memakan apa -apa jenis sup atau rebus, mangkuk kosong dijatuhkan. Sekiranya rubah memegang buah korus, ia memakan buah dan teleport dengan sewajarnya.

Sekiranya terdapat tahap 3 atau 4 semak buah beri manis dalam radius 16 blok musang, ia berlari ke arah semak dan memakan buah beri, menjatuhkan barang yang dipegangnya. Ia adalah satu -satunya kumpulan yang tidak rosak oleh semak buah manis.

Sekiranya rubah mengambil senjata atau barang dengan pesona, seperti aspek rompakan dan kebakaran, barang -barang ini mempengaruhi serangan Fox seolah -olah rubah itu menggunakan senjata di tangan utamanya, walaupun barang itu mengekalkan ketahanannya apabila digunakan oleh rubah. Sekiranya rubah memegang totem yang tidak berdosa, ia menerima kesan selepas mengambil kerosakan maut. Dalam Edisi Bedrock, Sekiranya Fox menggunakan pedang dengan pesona aspek kebakaran semasa menyerang orang ramai di atas api unggun api atau api unggun, ia menyalakan api unggun dan melakukan kerosakan kritikal terhadap entiti tersebut.

Foxes tidak mengambil item apabila penggemar gamerule ditetapkan kepada palsu .

Pembiakan []

Apabila beri manis atau beri cahaya digunakan pada dua rubah, rubah baka, menghasilkan rubah bayi. Sekiranya rubah merah dibesarkan dengan musang salji, bayi mempunyai peluang 50% sama ada merah atau salji.

Taming []

Pembiakan dua orang dewasa dengan beri manis atau beri cahaya menghasilkan kit yang mempercayai pemain. Bayi Fox mempercayai pemain yang membesarkannya dan tidak melarikan diri dari pemain itu ketika ia tumbuh; Walau bagaimanapun, kerana rubah bayi juga mengikuti rubah dewasa yang berdekatan, orang dewasa melarikan diri dari pemain boleh menyebabkan bayi melakukan perkara yang sama.

Kit yang dilahirkan secara semula jadi tidak mempercayai pemain. Foxes menyerang perusuh tertentu yang menyakitkan pemain yang mereka percayai.

Menjinakkan rubah dengan telur di mulut

Pemimpin boleh berguna pada masa ini untuk menjaga Fox Baby dari melarikan diri sehingga ia selesai matang kepada orang dewasa sendiri, atau pemain hanya boleh membunuh rubah dewasa dengan senjata jarak jauh.

Fox yang mempercayai pemain melarikan diri dari serigala dan beruang kutub kecuali serigala atau kutub beruang menyerang pemain, yang mana serangan rubah dalam mempertahankan pemain.

Semasa menyerang Phantoms, rubah tidak melompat untuk menyerang.

Rubah yang mempercayai tidak menyerang serigala yang dijinakkan kecuali Fox tidak mempercayai pemain yang menjinakkan serigala.

Foxes yang mempercayai pemain menyerang zombi, tenggelam, sekam, piglins zombi, rangka, kerangka yang lebih layu, penyimpangan, hantu, ikan perak, endermite, labah -labah, labah -labah gua, vexes, vindicators, penipu, pelumba, raksasa, endermen, goats dan goats dan pandai, , ketika orang -orang perusuh itu menyerang pemain. Mereka tidak menyerang mana -mana kumpulan serangan pemain, tidak seperti serigala yang dijinakkan. Mereka juga tidak menyerang penduduk zombie walaupun pada hakikatnya mereka adalah varian zombie.

Menjinakkan rubah dari beruang kutub dan serigala tetapi tidak menjinakkan serigala. Serigala yang dijinakkan yang pemiliknya menyerang rubah yang dijinakkan juga menyerang musang.

Bunyi []

Edisi Java:
Foxes Gunakan kategori bunyi makhluk yang mesra untuk acara bunyi yang bergantung kepada entiti.

Bunyi Sarikata Sumber Penerangan Lokasi sumber Kunci Terjemahan Kelantangan Padang Pelemahan
jarak
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle6.Ogg Fox squeaks Makhluk yang mesra Secara rawak semasa terjaga entiti .Fox .ambien Sarikata .entiti .Fox .ambien berbeza [Bunyi 1] 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech4.Ogg Fox screeches Makhluk yang mesra Secara rawak pada waktu malam semasa terjaga dan tidak ada pemain secara cubical dalam 16 blok kotak hit Fox entiti .Fox .Screech Sarikata .entiti .Fox .Screech berbeza [Bunyi 2] 0.8-1.2 32
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep5.Ogg Fox Snores Makhluk yang mesra Secara rawak semasa tidur entiti .Fox .tidur Sarikata .entiti .Fox .tidur 0.8 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro7.Ogg Fox Angers [Sound 3] Makhluk yang mesra Apabila pemain yang dipercayai diserang oleh orang ramai yang diserang entiti .Fox .Aggro Sarikata .entiti .Fox .Aggro 0.65 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite3.Ogg Fox gigitan Makhluk yang mesra Apabila rubah menyerang sesuatu entiti .Fox .menggigit Sarikata .entiti .Fox .menggigit 0.6 1.1 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_death2.Ogg Fox mati Makhluk yang mesra Apabila rubah mati entiti .Fox .kematian Sarikata .entiti .Fox .kematian 0.9 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat3.Ogg Fox makan Makhluk yang mesra Apabila rubah memakan barang entiti .Fox .makan Sarikata .entiti .Fox .makan 0.65 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt4.Ogg Fox menyakitkan Makhluk yang mesra Apabila rubah rosak entiti .Fox .sakit Sarikata .entiti .Fox .sakit 0.75 0.8-1.2 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff4.Ogg Fox menghidu Makhluk yang mesra Semasa rubah berlari ke semak beri entiti .Fox .menghidu Sarikata .entiti .Fox .menghidu 0.6 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit3.Ogg Fox meludah Makhluk yang mesra Apabila rubah menjatuhkan barang entiti .Fox .meludah Sarikata .entiti .Fox .meludah 0.7 1.0 16
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: teleport1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: teleport2.Ogg Fox teleports Pemain & Makhluk Mesra [Sound 4] Apabila rubah teleport dengan makan buah korus entiti .Fox .teleport Sarikata .entiti .Fox .teleport 1.0 1.0 16
 1. ↑ 1.0 untuk semua kecuali idle1, iaitu 0.8
 2. ↑ 0.9 untuk semua kecuali screech4, iaitu 0.8
 3. ↑ MC-212623
 4. ↑ MC-257516-“Fox Teleports” bunyi bermain untuk kedua-dua pemain dan makhluk yang mesra kategori bunyi
Bunyi Sumber Penerangan Lokasi sumber Kelantangan Padang
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_idle6.Ogg Makhluk yang mesra Secara rawak semasa terjaga Mob .Fox .ambien 1.0 [Bunyi 1] 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_screech4.Ogg Makhluk yang mesra Secara rawak pada waktu malam [ maklumat lanjut diperlukan ] Mob .Fox .Screech 1.8 [Bunyi 2] 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sleep5.Ogg Makhluk yang mesra Secara rawak semasa tidur Mob .Fox .tidur 0.8 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro4.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro5.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro6.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_aggro7.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila pemain yang dipercayai diserang oleh orang ramai yang diserang Mob .Fox .Aggro 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_bite3.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila rubah menyerang sesuatu Mob .Fox .menggigit 0.6 0.88-1.32 (bayi: 1.43-1.87)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_death1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_death2.Ogg Makhluk yang mesra Apabila rubah mati Mob .Fox .kematian 0.9 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_eat3.Ogg Makhluk yang mesra Apabila rubah memakan barang Mob .Fox .makan 0.65 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_hurt4.Ogg Makhluk yang mesra Apabila rubah rosak Mob .Fox .sakit 0.75 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff3.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_sniff4.Ogg Makhluk yang mesra Acara bunyi yang tidak digunakan [Bunyi 3] Mob .Fox .menghidu 0.6 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit2.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: fox_spit3.Ogg Makhluk yang mesra Acara bunyi yang tidak digunakan [Bunyi 3] Mob .Fox .meludah 0.7 0.8-1.2 (Bayi: 1.3-1.7)
https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: teleport1.Ogg https: // minecraft.fandom.com/wiki/fail: teleport2.Ogg Makhluk bermusuhan Apabila rubah teleport dengan makan buah korus Mob .Shulker .teleport 1.0 1.0
 1. ↑ Kecuali untuk Idle1, iaitu 0.8
 2. ↑ Kecuali untuk screech4, iaitu 1.6
 3. ↑ ABMCPE-127356

Nilai Data []

ID [ ]

Nama Pengenalpastian Tag Entiti (JE) Kunci Terjemahan
Fox Fox serbuk_snow_walkable_mobs entiti.Minecraft.Fox
Nama Pengenalpastian ID angka Kunci Terjemahan
Fox Fox 121 entiti.Fox.nama

Data entiti []

Rubah mempunyai data entiti yang berkaitan dengan mereka yang mengandungi pelbagai sifat.

 • Data entiti
  • Bidang tambahan untuk perusuh yang boleh membiak
  • Tags biasa bagi semua entiti
  • Tags biasa kepada semua perusuh
  • Crouching: 1 atau 0 (benar/palsu) – sama ada rubah itu berjongkok.
  • Duduk: 1 atau 0 (Benar/Salah) – Sama ada Fox sedang duduk.
  • Tidur: 1 atau 0 (benar/palsu) – sama ada rubah sedang tidur.
  • Dipercayai: senarai pemain yang dipercayai oleh Fox. Untuk senarai dengan lebih daripada 2 elemen, hanya yang pertama dan yang terakhir dipertimbangkan.
   • : Uuid setiap pemain yang dipercayai, disimpan sebagai empat ints.