Bagaimana untuk mendapatkan tanah liat di Disney Dreamlight Valley | GamesRadar, Cara Dapatkan Tanah Liat – Panduan Lembah Dreamlight Disney – IGN

Cara mendapatkan tanah liat

Anda mungkin mencari tanah liat di Disney Dreamlight Valley untuk melengkapkan pencarian ‘misterius misteri’ Goofy, yang melihat bodoh tugas anda dengan mengumpulkan sekumpulan sumber, termasuk 25 tanah liat, untuk membaiki rakit yang hancur yang telah dibasuh di pantai yang mempesona. Walau bagaimanapun, tanah liat mempunyai banyak kegunaan lain dalam membuat resipi untuk perabot dan merupakan bahan utama dalam membuat batu bata, yang diperlukan untuk barang -barang tertentu. Berikut adalah senarai semua yang anda boleh kerajinan menggunakan tanah liat:

Cara mendapatkan tanah liat di Disney Dreamlight Valley

Disney Dreamlight Valley Clay

Disney Dreamlight Valley Clay boleh digali dalam beberapa biomes dan diperlukan untuk menyelesaikan beberapa pencarian dan membuat pelbagai barang. Ini adalah sumber yang sangat mudah untuk mendapatkan seperti yang anda perlukan sekop dan Glade of Trust yang dibuka di Disney Dreamlight Valley, walaupun anda dapat mencari tanah liat dalam bioma lain. Sebaik sahaja anda mempunyai potongan barang -barang, gunakannya untuk membuat potongan bunga dan batu bata, dan bantu bodoh dalam usaha misterius yang misterius. Inilah tepat bagaimana anda boleh mendapatkan sendiri tanah liat Disney Dreamlight Valley dan apa yang boleh digunakan untuk.

Cara Mencari Disney Dreamlight Valley Clay

Anda boleh menggali tanah liat di Disney Dreamlight Valley di Glade of Trust, Sunlit Plateau, dan Tanah Lupa. Cukup ambil sekop anda dan mula menggali tanah untuk membongkar pelbagai barang. Clay tidak mempunyai kadar penurunan yang sangat tinggi, jadi anda mungkin akan mengumpul duit syiling bintang Disney Dreamlight Valley dan kebanyakannya – jika anda sedang mencari tanah kaya Disney Dreamlight Valley, anda perlu mencari di tempat lain. Walaupun, ketika tanah liat tidak jatuh, sekurang -kurangnya datang dalam kelompok dua atau tiga makna, anda mungkin cepat merobeknya bahkan hanya dengan menghabiskan beberapa minit menggali sekitar.

Gunakan teknik yang sama di kawasan Frozen Heights untuk mencari Disney Dreamlight Valley Snowballs sebaliknya!

Disney Dreamlight Valley Clay Crafting Resipi

Disney Dreamlight Falling Water and Ice Heart

Anda mungkin mencari tanah liat di Disney Dreamlight Valley untuk melengkapkan pencarian ‘misterius misteri’ Goofy, yang melihat bodoh tugas anda dengan mengumpulkan sekumpulan sumber, termasuk 25 tanah liat, untuk membaiki rakit yang hancur yang telah dibasuh di pantai yang mempesona. Walau bagaimanapun, tanah liat mempunyai banyak kegunaan lain dalam membuat resipi untuk perabot dan merupakan bahan utama dalam membuat batu bata, yang diperlukan untuk barang -barang tertentu. Berikut adalah senarai semua yang anda boleh kerajinan menggunakan tanah liat:

 • Bata: 5 tanah liat, 1 arang batu
 • Iron Spike and Brick Fence: 3 batu bata, 2 jongkong besi
 • Pagar Spike Logam: 2 batu bata, 3 jongkong besi
 • Jalan Tanah Sun-Baked: 1 tanah liat, 1 tanah
 • Pangkalan Pilar Diukir Beratur: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • Pangkalan Pilar Patah: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • Pasu bunga: 6 tanah liat, 2 tanah. Terdapat juga banyak pot bunga unik yang boleh anda buat dengan menggabungkan bunga yang berbeza yang anda kumpulkan.
 • Topiary Jubilant: 5 tanah liat, 5 tanah, 3 bunga houseleek merah jambu
 • Pilar yang diukir rendah: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • Batu ukiran bulatan berlumut: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • Batu ukiran mata berlumut: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • Pilar Mossy Fallen: 15 tanah liat, 50 batu, 25 tanah
 • : 200 tanah liat, 100 batu, 100 kayu keras, 30 jongkong besi

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.

Cara mendapatkan tanah liat

Tanah liat di Disney Dreamlight Valley bukan sahaja merupakan bahan binaan penting untuk pelbagai struktur di stesen kerajinan, tetapi juga merupakan keperluan ketika datang ke objektif pencarian tertentu. Panduan ini merangkumi cara terbaik untuk menanam tanah liat di Dreamlight Valley, dan pelbagai perkara yang dapat digunakan.

Tempat mencari tanah liat di Dreamlight Valley

Clay Drop.jpg

Clay boleh didapati di Glade of Trust, Sunlit Plateau, dan Tanah Lupa. Walaupun tompok-tompok tertentu dari tanah kelihatan lebih seperti tanah liat berbanding dengan rumput rumput, ia tidak kelihatan penting di mana anda menggali kerana peluang tanah liat yang ditemui adalah sama tanpa mengira di mana anda menggali.

Cara Memanis Tanah Liat

Walaupun tidak ada kaedah muktamad tanah liat pertanian, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk memastikan bahawa anda menjadi cekap yang mungkin.

Sentiasa menggali tanah baru

Ia mungkin kelihatan jelas, tetapi menggali di tempat yang sama berulang kali kelihatan hampir tidak menghasilkan barang-barang baru, jadi memakan masa seperti yang mungkin, terus bergerak semasa anda menggali untuk memastikan keuntungan anda tinggi!

Bawa rakan menggali

Sekiranya anda akan menggali tanah liat, atau apa -apa bahan lain untuk perkara itu, ia sentiasa bernilai masa anda untuk membawa rakan yang anda pilih untuk mengkhususkan diri dalam peranan menggali. Kerana ia bukan sahaja meningkatkan tahap persahabatan anda dengan mereka, tetapi mereka juga memberi peluang pasif untuk menanam bahan tambahan dengan setiap penggalian yang berjaya. !”Pilihan, dapat dilihat dalam gambar di bawah.

Menggali rakan.jpeg

Apa yang boleh digunakan oleh tanah liat?

Anda mungkin terlebih dahulu memerlukan tanah liat dalam usaha bangkai misteri untuk bodoh, untuk membaiki rakit di pantai yang mempesonakan. Tetapi terutamanya tanah liat adalah bahan utama yang diperlukan untuk membuat batu bata, yang digunakan dalam pelbagai resipi kerajinan, termasuk tiang tertentu, pagar, dan batu ukiran.

.

Mencari lebih banyak? Lihat halaman Hab How-to Hab kami untuk semua petua dan trik terbaik untuk mendapatkan segmen sukar masa lalu, atau Hub Pencarian kami untuk memastikan anda dapat menyelesaikan setiap arka watak.