Bagaimana untuk menanam layu di Minecraft pada tahun 2022 Panduan Mudah | Beebom, bagaimana untuk mencari dan mengalahkan The Wither di Minecraft | Senapang patah kertas batu

Minecraft: Cara Mencari dan Mengalahkan The Layu

Semasa fasa pertama, layu akan berlegar dan mencari di mana -mana pemain dan perusuh selain undead. Apabila ia mendapat sasaran, ia akan mengunci dan api Tengkorak Wither dari tiga kepala.

Bagaimana menanam layu dalam minecraft

Bagaimana menanam layu dalam minecraft

Umumnya, Minecraft menawarkan pemainnya dengan bahagian pengembaraan dan risiko yang saksama di dunia yang tersekat. Anda mendapat perusuh yang berbahaya di kawasan tertentu, terutama pada waktu malam. Sementara itu, anda juga mempunyai bijih dan penduduk Minecraft yang berguna untuk menyokong anda sepanjang masa. Tetapi selepas hari -hari kerajinan dan penjelajahan, perkara boleh menjadi sedikit hambar. Sekiranya anda menghampiri tahap yang sama, maka ini adalah masa yang tepat untuk bertemu. Ini adalah kumpulan bos kedua minecraft yang anda boleh melawan di mana sahaja yang anda mahukan. Oleh itu, gear, dan mari kita fikirkan bagaimana untuk menanam layu dalam minecraft!

Spawn Wither Mob Boss di Minecraft (2022)

Sebelum Bergerak atau Membuat Layu, kami akan terlebih dahulu meliputi item yang anda perlukan untuk proses ini. Tetapi jika anda tidak mahu menunggu, anda boleh menggunakan jadual di bawah untuk terus melangkau ke proses pemijahan.

Apa itu layu dalam minecraft

Wither adalah kumpulan bermusuhan kedua terkuat Di Minecraft, hanya diatur oleh warden (bukan bos bos) yang ditambah dalam Minecraft 1.19 Kemas kini. Tidak seperti perusuh lain, The Wither tidak menanam sendiri. Sebaliknya, pemain harus membuat struktur seperti yang lebih layu dari blok tertentu untuk memanggilnya. Kaedah unik ini menambah langkah tambahan untuk memerangi bos ini, tetapi ia juga membolehkan anda menentukan lokasi di mana anda ingin melawan layu.

Layu

Sebilangan besar pemain lebih suka melawan kumpulan ini di kawasan terbuka untuk mempunyai percutian yang mudah dari Flying Wither. Mempunyai beberapa perusuh di kawasan itu adalah bonus tambahan sebagai Wither bermusuhan dengan semua perusuh kecuali perusuh undead dan boleh terganggu dengan mudah. Lebih -lebih lagi, jika anda ingin membuat suar di Minecraft, anda tidak mempunyai pilihan selain untuk melawan layu.

Item yang diperlukan untuk menjadikan struktur layu

Untuk menanam layu di Minecraft, anda perlu membuat struktur yang kelihatan seperti layu. Untuk itu, anda memerlukan item berikut:

Untuk mengumpul blok tanah pasir atau jiwa jiwa, anda perlu membuat portal yang lebih baik untuk pergi ke dimensi yang lebih rendah. Biasanya, pasir jiwa atau blok tanah ini menjana di Soul Sand Valley dan biomes sisa sisa. Di Overworld, anda dapat mencari blok pasir jiwa di kota kuno, tepat di bawah struktur seperti portal.

Bagaimana untuk mendapatkan Tengkorak Skeleton Wither

Ikuti langkah -langkah di bawah untuk mendapatkan tengkorak skeleton di Minecraft:

1. Pertama, gunakan portal Nether untuk melawat dimensi nether.

Zarah portal dan lebih rendah

2. Kemudian, cari kubu yang lebih baik, yang merupakan struktur gelap yang besar yang terdiri daripada menara, jambatan, dan lorong.

Kubu Nether di Minecraft

3. Akhirnya, cari rangka layu, yang merupakan varian hitam dari rangka overworld. Mereka bermusuhan dan sangat kuat.

Skeleton Layu di Minecraft

4. Apabila anda menjumpai kerangka, anda mesti membunuhnya sehingga anda telah mengumpulkan Tengkorak Skeleton Wither. Kadar penurunan tengkorak ini rendah, jadi anda mungkin perlu membunuh berpuluh -puluh rangka layu. Gunakan pesona pedang rompakan untuk meningkatkan kemungkinan anda. Kami memerlukan tiga tengkorak rangka untuk menanam layu di minecraft.

Tengkorak Skeleton Wither di Minecraft

Bagaimana menelan layu dalam minecraft

Untuk menanam layu di Minecraft, anda perlu membuat struktur layu menggunakan barang yang dikumpulkan. Ikuti langkah -langkah ini untuk berbuat demikian:

1. Pertama, cari ruang terbuka untuk melawan dengan mudah. Lebih baik melakukannya dari rumah Minecraft anda dengan mudah boleh memecahkan blok.

Ruang kosong untuk menanam lebih layu

2. Kemudian, letakkan sebatang pasir jiwa atau jiwa jiwa di tanah. Seterusnya, letakkan blok lain di atas blok pertama, Membuat struktur seperti menara.

Dua blok tanah jiwa

3. Kemudian, letakkan satu blok pada setiap sisi blok atas yang membuat a Struktur berbentuk T (Lihat gambar di bawah).

T berbentuk struktur layu

4. Akhir. Sebaik sahaja anda selesai meletakkan tengkorak terakhir, layu akan bertelur di minecraft.

Soalan yang sering ditanya

Bolehkah anda menanam lebih banyak lagi?

Anda boleh menanam layu pada akhirnya, lebih jauh, dan dimensi overworld minecraft.

Mengapa layu tidak memijak?

Struktur layu memerlukan ruang terbuka untuk menanam layu. Oleh itu, pastikan ia tidak disekat oleh blok pepejal atau tidak pepejal yang lain di sebelahnya atau atasnya.

Siapa yang akan memenangi naga vs ender?

Kebanyakan pemain melaporkan lebih kuat daripada naga akhir dalam kesukaran Minecraft yang paling sukar.

Wither vs Warden: Siapa yang lebih kuat?

Berdasarkan kerosakan dan kesihatan Minecraft, Warden adalah kumpulan terkuat di Minecraft. Ia lebih kuat daripada yang lain juga.

Boleh hancur blok obsidian?

Wither membalas setiap kali ia mengambil kerosakan, dan ia menyebabkan letupan yang juga memusnahkan blok berdekatan semasa pemijahan. Semasa berbuat demikian, ia juga boleh memusnahkan blok tahan ledakan seperti obsidian. Wither adalah satu -satunya kumpulan di minecraft yang boleh memusnahkan blok obsidian.

Apa itu ribut layu?

The Wither Strom adalah versi dinaik taraf The Wither dan eksklusif untuk Minecraft: Mod Story.

Bertelur dan melawan layu di minecraft

Dengan itu, anda kini bersedia untuk menanam layu di minecraft di mana sahaja yang anda mahukan. Tetapi cerita itu tidak berakhir di sana. Anda juga harus mengalahkan layu untuk membuat usaha anda bernilai sesuatu. Untuk itu, ramuan minecraft terbaik adalah mesti ada semasa perjuangan anda. Dan jika mereka tidak mencukupi, anda juga boleh menggunakan beberapa pesona minecraft terbaik untuk menaik taraf gear anda sebelum pertarungan. Walaupun, bagi mana -mana pemain mahir, perisai yang diperbuat daripada Netherite di Minecraft harus cukup. Setelah mengatakannya, adakah anda bersedia untuk melawan lebih layu? Beritahu kami dalam komen!

Minecraft: Cara Mencari dan Mengalahkan The Layu

Minecraft Wither Boss Over Plains Biome

Ingin tahu bagaimana menanam dan mengalahkan bos yang lebih layu di Minecraft? Minecraft 1.18 mungkin berada di sini dengan generasi medan yang baru yang memberikan dunia rupa baru, tetapi tidak ada yang salah dengan meninjau semula klasik. The Wither adalah kumpulan bos yang kuat di Minecraft yang anda boleh memanggil satu cabaran. Panduan ini akan meliputi semua yang anda perlu tahu untuk bertelur, bertarung, dan mengalahkan The Wither di Minecraft, jadi gear dan baca terus untuk memerangi raksasa yang menakutkan ini.

Minecraft Wither Spawn Structure Soul Soul dan Tengkorak Layu

  • Bagaimana menanam layu dalam minecraft
  • Cara mengalahkan layu dalam minecraft
  • Wither Boss Battle Fasa 1
  • Wither Boss Battle Fasa 2
  • Apa yang anda dapat untuk mengalahkan yang layu

The Wither tidak akan bertelur melainkan blok terakhir yang anda letakkan adalah salah satu tengkorak rangka layu, jadi pastikan anda menyimpan salah satu daripadanya sehingga terakhir.

Sebaik sahaja anda meletakkan tengkorak terakhir, layu akan bertelur ke dunia anda dan perjuangan bos akan bermula. Dapatkan sebarang perisai, senjata, ramuan, dan makanan yang anda mahukan sebelum anda meletakkan tengkorak terakhir dan mulakan perjuangan.

Cara mengalahkan layu dalam minecraft

Seperti Naga Ender, The Wither mempunyai bar kesihatan yang anda mesti turun ke sifar. Apabila layu mencapai separuh kesihatan, tingkah lakunya akan berubah sedikit, memisahkan pertempuran ini menjadi dua fasa.

Minecraft Wither Boss Spawning In Over Plains Biome

Wither Boss Battle Fasa 1

Fasa 1 bermula apabila layu pertama muncul di dunia Overworld. Ia perlahan -lahan akan menjadi lebih besar sehingga ia meletup dalam pecah yang berapi -api, yang merosakkan segala -galanya di sekitar layu dan memulakan pertarungan.

Semasa fasa pertama, layu akan berlegar dan mencari di mana -mana pemain dan perusuh selain undead. Apabila ia mendapat sasaran, ia akan mengunci dan api Tengkorak Wither dari tiga kepala.

Atas kesan, tengkorak ini akan menyebabkan letupan yang memusnahkan blok yang paling asas, seperti batu permata, kotoran, pasir, dan kayu. Ini membuat pertarungan dengan layu terutamanya bencana, kerana ia akan memusnahkan hampir semua kawasan permukaan.

Kampung Minecraft musnah selepas serangan layu

Kerosakan yang ditangani oleh tengkorak layu bergantung pada kesukaran. Mudah, mereka berurusan 5 hati kerosakan. Sedang, anda akan kehilangan 8 hati Sekiranya anda dilanggar oleh tengkorak, dan anda akan kehilangan 12 hati Sekiranya anda bermain keras.

Tengkorak Wither juga menyebabkan kesan layu, yang akan mengalirkan kesihatan anda selama 10 saat pada normal dan 40 saat dengan keras. Ini boleh membunuh anda dengan cepat, tetapi minum baldi susu akan menghilangkan kesannya sepenuhnya. Perhatikan hati anda dan minum susu jika mereka menjadi hitam, kerana ini menunjukkan bahawa anda telah memperoleh Kesan status layu.

Sekiranya layu membunuh kumpulan yang berdiri di atas tanah, ia akan menanam a Wither Rose. Apabila watak anda menyentuh naik, kesihatan anda perlahan -lahan akan mengalir. Kesan ini akan berakhir 1 saat selepas anda berhenti menyentuh mawar. Untuk mengelakkan mawar layu, anda harus berusaha untuk tidak berdiri di dekat mana -mana perusuh yang akan dibunuh dengan mudah, seperti haiwan atau penduduk kampung.

Semasa anda berada di fasa pertama, jaga jarak dan menangani kerosakan menggunakan senjata jarak jauh, seperti Tunduk. Ini akan menyakiti layu, sementara memberi anda banyak ruang untuk mengelak tengkorak yang akan datang.

Sepanjang pertempuran, layu secara pasif menanam semula kesihatan, jadi anda perlu menangani kerosakan dengan cepat dan konsisten untuk membunuhnya. Membunuh perusuh juga memberikan rangsangan kesihatan yang kecil, jadi cuba melawannya dari kampung atau ladang. Ini juga akan membantu mengelakkan mawar yang lebih lama, seperti yang disebutkan di atas.

Boss bos di Half Health dengan Shield

Wither Boss Battle Fasa 2

Ketika layu mencapai setengah kesihatan, ia cloaks sendiri dalam perisai biru kabur. Ini akan melindunginya dari kerosakan yang disebabkan oleh senjata jarak jauh, yang bermaksud anda perlu merebut a senjata tangan dan terjebak dalam pertempuran rapat.

Corak serangan layu akan tetap sama semasa fasa ini di edisi java, jadi terus mengelakkan tengkorak yang lebih layu ketika anda mendekati dan menangani kerosakan.

Pastikan anda menggunakan pedang berlian atau netherite, kerana ini adalah beberapa senjata huru -hara terkuat yang terdapat di minecraft. Yang terbaik untuk mempunyai ini terpesona dengan Smite, kerana yang dikira sebagai musuh undead dan mengambil lebih banyak kerosakan dari pesona ini.

Sekiranya anda bermain di Edisi Bedrock, anda perlu menukar taktik dan menggunakan senjata huru -hara, seperti di Java. Walau bagaimanapun, layu akan mendapat serangan ram yang akan digunakan secara sporadis. Anda boleh meramalkan bila ini akan berlaku, kerana ia berubah menjadi pendirian yang rata dan kemudian menembak ke hadapan dengan kelajuan tinggi.

Apabila layu menggunakan serangan ini, ia akan menyebabkan kerosakan kepada mana -mana perusuh yang berdekatan, sementara juga meratakan kawasan. Apabila anda melihatnya berubah sikap, cuba mengelak keluar dari jalan sebelum melepaskan serangan.

Minecraft Nether Star di Plains Biome

Apa yang anda dapat untuk mengalahkan yang layu

Apabila layu mati, ia akan tetap diam dan goncang untuk seketika sebelum hilang. Exp akan jatuh ke lantai bersama dengan a Bintang nether, yang diperlukan untuk membuat suar.

Dengan itu, anda kini perlu bersedia untuk mencari dan mengalahkan The Wither di Minecraft. Jika anda berminat dengan cabaran yang lebih besar, terjebak ke PvP dengan senarai pelayan Minecraft terbaik kami. Sekiranya anda mahu perjuangan menjadi tontonan visual, gunakan senarai shaders minecraft kami untuk menjadikannya kelihatan lebih cantik. Sekiranya anda sudah berjuang dengan banyak kali dan bersedia untuk sesuatu yang baru, lihat semua yang kita ketahui sekarang mengenai Minecraft 1.19, juga dikenali sebagai Kemas Kini Wild, yang akan membawa katak dan kunang -kunang. Ia juga akan termasuk Warden, yang boleh menjadi musuh yang menakutkan yang anda hadapi.

SHOTGUN PAPER ROCK adalah rumah permainan PC

Log masuk dan sertai kami dalam perjalanan kami untuk menemui permainan PC yang pelik dan menarik.

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

  • Pengembaraan Tindakan Ikut
  • Minecraft Ikut
  • Mojang Ikut

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Langgan Surat Berita Harian Senapang Senapang Rock Paper

Dapatkan kisah permainan PC terbesar setiap hari dihantar terus ke peti masuk anda.

Hayden adalah penulis panduan untuk RPS, setelah menyertai pasukan pada September 2021 selepas beberapa bulan bebas untuk thegamer. Mereka adalah peminat besar permainan survival, terutama yang memberi tumpuan kepada undead. Zombi. Pejalan kaki. Shamblers. Apa sahaja yang anda panggil mereka, Hayden pasti peminat.