Bagaimana Sistem Kedudukan Valorant Berfungsi – Kedudukan dijelaskan, Valorant Ranks dalam urutan: Senarai Lengkap Semua Kedudukan Valorant – Dot Esports

Berikut adalah semua pangkat dalam valorant dengan teratur

Sebaik sahaja anda mula menaikkan kedudukan Valorant Ladder, anda akan menemui subset yang lebih kecil dari pangkalan pemain permainan. Kurang daripada satu peratus daripada semua Valorant Pemain di seluruh dunia membentuk kedua -dua gabungan abadi dan berseri.

Bagaimana Sistem Kedudukan Valorant Berfungsi – Kedudukan dijelaskan

Aaron Donald Aaron Donald adalah seorang penulis teknologi yang ghairah dengan penekanan yang jelas terhadap permainan dan alat elektronik. Pengetahuannya yang luas tentang perkakasan permainan dan mata yang tajam untuk butiran teknikal melengkapkannya untuk memberikan teliti, mendalam bagaimana TOS dan ulasan gear dan permainan terbaru. Baca Lagi 15 September, 2023

Terdapat sembilan pangkat atau bahagian dalam sistem ranking Valorant:

 • Besi
 • Gangsa
 • Perak
 • Emas
 • Platinum
 • Berlian
 • Naik
 • Berseri (sebelum ini dipanggil “valorant”)

Lapan tahun pertama mempunyai tiga peringkat yang mesti anda capai untuk maju ke peringkat seterusnya. Pangkat terakhir, berseri, hanya mempunyai satu peringkat. Terdapat 25 pangkat dalam jumlah valorant, tidak termasuk yang tidak disengajakan.

Kebanyakan pemain bermula di pangkat besi, walaupun prestasi mereka semasa perlawanan penempatan dapat meletakkannya di peringkat dan peringkat yang lebih tinggi. Contohnya, pemain yang luar biasa boleh melangkau empat tahap dan melihat pangkat permulaan mereka di Gangsa 2.

Apabila episod baru bermula, semua pemain perlu memainkan 5 perlawanan penempatan untuk diletakkan, dengan Ascendant 1 menjadi penempatan awal tertinggi.

. Pangkat anda tidak akan jatuh pada permulaan setiap perbuatan, tetapi ia boleh Jatuhkan jika perlawanan penempatan anda menjadi pengalaman buruk.

Melangkau pangkat dan peringkat semasa anda bermain dalam mod kompetitif juga mungkin. Semuanya bergantung pada penilaian jodoh anda (MMR), prestasi, dan frags (membunuh) dalam perlawanan. Konsistensi adalah kunci jika anda mempunyai mata anda melangkau pangkat. Pergi ke coretan kemenangan besar, dapatkan beberapa MVP, dan anda boleh maju melalui pangkat lebih cepat. Anda mesti mencapai penilaian 100 pangkat (RR) setiap ACT untuk naik, seperti dari Iron Rank 1 hingga Rank 2.

Setelah mula diletakkan di peringkat, anda mendapat 50 RR untuk memulakan. Untuk Episod Acts 2 dan 3, anda mendapat minimum 10 RR. Sebaik sahaja anda mencapai abadi 2 atau lebih tinggi, anda mesti memperoleh jumlah RR tertentu untuk dipromosikan, yang berdasarkan tetapan serantau. Untuk Amerika Utara (NA), anda memerlukan 90 RR untuk dinaikkan pangkat menjadi abadi 2, 200 rr untuk abadi 3, dan 450 rr untuk mencapai pangkat berseri.

Dua pangkat teratas dalam sistem valorant (abadi dan berseri) dikhaskan untuk yang terbaik.

Ia memerlukan banyak dedikasi dan kesabaran, tetapi jika anda bermain dengan baik dan memenangi perlawanan, anda akhirnya boleh bekerja di bahagian atas papan pendahulu.

Beberapa permainan berbilang pemain dalam talian menggalakkan pemain untuk log masuk secara teratur dengan memperkenalkan mekanik “pereputan peringkat”. Dalam permainan lain, jika pemain tidak bersaing untuk tempoh yang ditetapkan, pangkat mereka mula merosot.

Valorant tidak mempunyai mekanik pereputan pangkat, jadi anda boleh berehat dari bermain jika dikehendaki. Namun, jika anda menghabiskan terlalu banyak masa dari permainan, anda mungkin perlu bermain permainan penempatan untuk mengembalikan pangkat anda. Permainan penempatan membantu menentukan tahap kemahiran anda setelah lama tidak hadir Dan sama ada anda masih boleh bersaing di peringkat terakhir anda.

Dari sudut pandang persaingan, masuk akal. Permainan Riot ingin memastikan anda diletakkan dalam perlawanan yang sesuai dengan tahap kemahiran anda. Melengkapkan permainan penempatan sebelum kembali ke ayunan perkara dapat membantu anda juga. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah kembali ke mod kompetitif hanya untuk mengetahui bahawa anda sedikit berkarat dan di atas kepala anda.

Papan pendahulu serantau

Ingin tahu bagaimana anda berpangkat terhadap pemain lain di rantau anda?

Episod Valorant 2 memperkenalkan ciri baru untuk pemain yang kompetitif: papan pendahulu serantau. Papan pendahulu memaparkan pangkat, penarafan, dan maklumat peribadi anda seperti ID Riot dan Kad Pemain Anda. .

Malangnya, anda tidak akan dapat melihat bagaimana anda meletakkan di papan pendahulu serantau apabila anda memulakan mod kompetitif. Anda perlu bermain sekurang -kurangnya 50 permainan kompetitif terlebih dahulu. Untuk menyimpan tempat anda di papan, anda perlu meletakkan sedikit masa ke dalam permainan dan bermain sekurang -kurangnya satu permainan kompetitif seminggu.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, pangkat anda tidak akan merosot, tetapi anda tidak akan muncul di papan pendahulu jika anda hilang selama beberapa minggu, sama ada.

Memeriksa sejarah perlawanan

Memahami perlawanan masa lalu anda dapat membantu anda menentukan apa yang anda lakukan dengan betul dan di mana ia salah apabila anda memanjat pangkat. Lihat langkah di bawah untuk mengakses sejarah perlawanan anda:

 1. Pergi ke papan pemuka utama permainan.
 2. Tekan tab terletak di bahagian atas skrin.
 3. .

Anda akan dapat melihat statistik seperti kemenangan dan kerugian serta membunuh, tumbuhan lonjakan, membantu, dan darah pertama. Jika anda jenis pemain yang suka mendapatkan sedikit meta, maklumat ini tidak ternilai untuk memahami dan mengoptimumkan prestasi perlawanan anda.

Anda juga dapat melihat bagaimana pemain lain dilakukan dalam perlawanan yang sama seperti bonus. Cukup pilih permainan dan lihat butirannya.

Penilaian membuat pertandingan (MMR) dijelaskan

Penilaian Membuat Perlawanan Anda (MMR) adalah salah satu nombor terpenting yang pernah anda miliki, tetapi anda tidak dapat melihatnya. Ia adalah sistem dalaman yang menggunakan Valorant untuk menentukan pangkat dan penempatan anda dalam perlawanan. Begitulah cara anda dipadankan dengan pemain lain dalam mod kompetitif. .

Permainan Riot menyatakan tidak ada dua pemain yang dapat berkongsi tangga yang sama atau tempat di tangga pendahulu. Setiap perlawanan menentukan sama ada anda memajukan tangga MMR atau dapatkan “ditolak oleh orang lain..

Permainan Riot juga menganggap prestasi anda, seperti jumlah perlawanan berbanding dengan kemenangan dan pembunuhan, untuk meletakkan anda di tangga untuk mengekalkan padang permainan yang adil. Contohnya, jika “Pemain 1” memenangi lebih banyak perlawanan daripada anda tetapi bermain lebih sedikit, anda tidak boleh mengambil tempat mereka di papan pendahulu dan mempengaruhi penempatan mereka yang berjaya. Anda belum memenangi seberapa banyak, walaupun anda telah bermain lebih banyak perlawanan.

Penilaian Kedudukan (RR) dijelaskan

Penarafan pangkat anda adalah bilangan mata yang anda peroleh selepas setiap permainan yang kompetitif. Anda memperoleh mata RR berdasarkan kemenangan persaingan dan prestasi keseluruhan anda dalam perlawanan, terutamanya di peringkat rendah.

Untuk maju ke peringkat seterusnya, anda perlu mengumpul 100 mata RR. Peruntukan titik berbeza dari permainan ke permainan, tetapi secara amnya, pengedaran kelihatan seperti ini:

 • Menang: 10 – 50 RR, 5+ RR untuk Ranks Diamond dan ke atas
 • Kerugian: tolak 0 – 30 RR, 50 RR Max Drop untuk peringkat berlian dan ke atas
 • Cabutan: 20 RR (Berdasarkan Prestasi) untuk pangkat Besi – Diamond

Berhati -hatilah, walaupun, mungkin untuk diturunkan ke peringkat sebelumnya jika anda tidak menerima mata RR dalam permainan. Sekiranya anda diturunkan, Valorant mempunyai “perlindungan penurunan” untuk pemain di mana anda tidak akan berada di bawah 70 RR (sebelumnya 80 RR) untuk pangkat yang baru diturunkan.

.

MMR vs. Rr

MMR dan RR anda adalah sistem pemarkahan berasingan di Valorant. Seseorang membantu permainan sesuai dengan pemain yang sesuai, sementara yang lain menentukan pangkat prestasi anda untuk mod kompetitif.

Permainan Riot berusaha untuk mencipta perlawanan ideal yang sesuai untuk set kemahiran anda, tetapi mereka hanya mempunyai “idea” seberapa baik anda akan melakukan. Itu “idea” adalah pertandingan anda membuat penilaian. Apabila Riot Games melihat MMR dan RR anda, anda akan diletakkan di hujung rendah anggaran pangkat anda untuk membuat perlawanan untuk menguji anda.

Jika anda “lulus” ujian atau menang secara konsisten, anda membuktikan bahawa anda adalah lebih tinggi pada tangga metafora dan akan dipadankan dengan pemain yang lebih dekat dengan tahap prestasi anda. Anda juga akan melihat perbezaan mata RR anda.

Apabila anda menang, anda akan mendapat lebih banyak mata, dan apabila anda kalah, anda akan kehilangan kurang. Semua mata RR tambahan ini pergi ke arah mempersiapkan anda untuk bergerak ke arah akhir yang lebih tinggi dari anggaran pangkat Sistem yang dibuat untuk anda.

Permainan Riot akhirnya mahu semua pemain bergerak ke arah “konvergensi” untuk skor MMR dan RR mereka. Sebaik -baiknya, RR anda akan mencerminkan tahap prestasi anda, dan MMR anda akan membolehkan anda membuktikan bahawa anda berada dalam pangkat itu.

Mendaki pangkat dengan kemahiran, tidak mengisar

Ia menggoda untuk bermain sebanyak mungkin permainan untuk “mengisar” jalan anda ke bahagian atas papan pendahulu, tetapi itu bukan bagaimana sistem ranking berfungsi. Walaupun permainan memberi penekanan pada “kemenangan,” mereka juga melihat bagaimana anda menang dan kemahiran yang anda tunjukkan semasa perlawanan anda. Jika anda ingin maju melalui sistem ranking Valorant, ini semua mengenai kualiti, bukan kuantiti.

Berikut adalah semua pangkat dalam valorant dengan teratur

Sembilan peringkat memisahkan bahagian bawah tangga valorant dari bahagian atas.

Gambar melalui Riot Games

Valorant Tangga Peringkat sering dilihat sebagai tugas yang menakutkan, terutamanya apabila terdapat banyak pangkat individu untuk menangani ketika membuat jalan ke puncak. Dari besi ke berseri, mendaki ke puncak Valorant gunung boleh mengambil banyak masa, terutamanya jika anda tidak mempunyai banyak pengalaman dengan penembak taktikal sebelum ini.

Sekiranya anda menghadapi masalah dalam kedudukan Valorant, Walaupun, ada peluang yang baik anda tidak bersendirian. Sebilangan besar asas pemain permainan sedang memanjat dari pangkat yang lebih rendah dan hanya segelintir pemain yang sebenarnya menduduki eselon atas tangga kompetitif permainan.

Namun, mengetahui bagaimana tangga tangga beroperasi akan menjadi kelebihan utama ketika datang untuk memanjatnya. Valorant.

Apakah pangkat tertinggi dalam Valorant?

Pangkat tertinggi di Valorant adalah sesuatu impian pemain fps untuk mencapai. Anda mungkin akan menghabiskan beratus -ratus, jika tidak beribu -ribu, berjam -jam berusaha untuk mencapai pangkat berseri yang maha kuasa. Pemain mengisar untuk jangka masa yang panjang untuk mendekati pangkat ini, jadi jangan fikir anda akan sampai di sana semalaman.

. . Anda akan menghadapi yang terbaik yang amatur Valorant .

.

Setiap pangkat masuk Valorant

 • Gangsa
 • Perak
 • Emas
 • Platinum
 • Berlian
 • Abadi

Pangkat terendah pemain boleh mencapai di Valorant adalah besi, sementara pemain tertinggi dapat mendaki adalah berseri. Yang dikatakan, terdapat sembilan pangkat yang berbeza untuk mendaki ketika bermain di peringkat Valorant, dengan setiap pangkat antara besi dan abadi memegang tiga “tiang” untuk memanjat juga. Apabila permainan berada dalam keadaan beta, nama asal untuk pangkat tertinggi permainan adalah “Valorant,” tetapi pemain mendapati nama itu terlalu membingungkan, jadi permainan rusuhan membawa perubahan.

Pengagihan pangkat

Patch 5.0 Memperkenalkan pangkat Ascendant yang baru untuk membantu menetapkan pengagihan pangkat kerana terdapat terlalu banyak pemain dalam gangsa dan perak. Riot tidak mahu terlalu banyak platinum dan berlian, bagaimanapun, mengakibatkan pangkat baru di bawah abadi.

. Majoriti kedudukan Valorant Pemain duduk di antara gangsa dan emas. Arus penuh Valorant Kerosakan pengedaran pangkat boleh didapati di sini.

Sebaik sahaja anda mula menaikkan kedudukan Valorant Ladder, anda akan menemui subset yang lebih kecil dari pangkalan pemain permainan. Valorant Pemain di seluruh dunia membentuk kedua -dua gabungan abadi dan berseri.

Valorant Ladder, walaupun, tidak perlu risau tentang seberapa cepat anda dapat memanjat pangkat. Dengan amalan, anda akan secara semula jadi bergerak ke peringkat ketika anda menjadi lebih baik di permainan.

Penulis kakitangan yang meliputi World of Warcraft dan League of Legends, antara lain. Mike telah bersama Dot sejak tahun 2020, dan telah meliputi eSport sejak 2018.