Bagaimana saya meletakkan pengawal stim saya dalam mod bluetooth?, Injap telah mengaktifkan Bluetooth pada pengawal stim. Inilah cara menghidupkannya. | Pcgamesn

Injap telah mengaktifkan Bluetooth pada pengawal stim. Inilah cara menghidupkannya

Contents

Ian Boudreau PC Gamer Sejak tahun 1980 -an, Ian menikmati permainan strategi, RPG, dan klasik FPS seperti Unreal and Quake. Dia adalah orcs yang paling bahagia dalam perang total: warhammer atau mengasingkan perjalanannya dalam jiwa gelap. Sebelum menyertai PCGamesn sepenuh masa, beliau menyumbang esei dan ulasan kepada Informer Game, Naib, IGN, PC Gamer, Paste, dan lain -lain.

Bagaimana saya meletakkan pengawal stim saya dalam mod bluetooth?

B + Steam meletakkan pengawal ke dalam mod tenaga rendah Bluetooth, sedangkan A + Steam meletakkan pengawal ke dalam mod tanpa wayar (memerlukan dongle wifi). Tekan kekunci Steam + Y untuk memasukkan mod pasangan. Setelah berjaya dipasangkan, butang stim akan bersinar putih. Lihat artikel Bluetooth untuk maklumat lanjut mengenai pasangan.

Bagaimana saya menyediakan bluetooth di stim?

Lawati tetapan Bluetooth pada pautan Steam, dan kemudian masukkan peranti anda ke dalam mod berpasangan (rujuk dokumentasi untuk peranti anda.) Peranti anda harus muncul dalam senarai peranti setelah beberapa saat.

Mengapa stim tidak mengesan pengawal saya?

Sekiranya pengawal stim anda mempunyai masalah sambungan, pastikan anda cuba menyambung melalui USB juga. Sekiranya Berwayar berfungsi tetapi tanpa wayar tidak, anda mungkin perlu menggantikan dongle tanpa wayar USB anda. Keluarkan bateri dan pasangkan pengawal stim ke USB 2 komputer anda.0 port menggunakan kabel mikro-USB.

Mengapa pengawal saya tidak bekerja di Steam?

Sekiranya konfigurasi pengawal stim anda tidak berfungsi dalam permainan, mungkin kerana permainan tidak menyokong gaya input yang anda pilih. Semak imbas konfigurasi komuniti untuk permainan itu dan lihat apakah seseorang berfungsi. Gaya Input GamePad sahaja akan berfungsi dengan permainan yang disokong oleh Gamepad.

Memasang pengawal stim menggunakan cara bluetooth.

Bagaimana saya menyegerakkan pengawal stim saya ke telefon saya?

Sejurus selepas itu, hidupkan pengawal dengan menahan butang “Y” pada pengawal stim anda semasa menekan butang injap untuk memasukkan mod pasangan Bluetooth LE. Pengawal Steam anda harus muncul, di mana anda akan mengetuknya di menu Bluetooth telefon anda untuk memasangkan kedua -dua.

Bagaimana saya mengaktifkan pengawal main stim saya?

Di bahagian bawah terdapat 4 ikon pengawal, seret ikon pengawal ke dalam slot yang anda mahukan orang itu digunakan, seperti jika anda mahu rakan anda menjadi nombor 1 dan anda nombor 2.

Adakah pengawal stim tanpa wayar?

Pengawal Steam adalah peranti input yang inovatif yang membolehkan anda bermain permainan dari semua genre, termasuk permainan gaya gamepad tradisional serta permainan yang biasanya dikhaskan untuk bermain dengan tetikus dan papan kekunci. Pengawal adalah tanpa wayar dan boleh dikonfigurasikan sepenuhnya.

Mengapa pengawal bluetooth saya tidak berfungsi stim dek?

Sekiranya anda tidak dapat mencari peranti Bluetooth anda, anda boleh pergi ke Tetapan> Bluetooth, dan togol “Tunjukkan Semua Peranti” bertukar -tukar. Sekiranya anda mengalami latensi atau masalah prestasi lain dengan peranti Bluetooth anda, mulakan dengan memutuskan sambungan dan sambung semula peranti untuk menyegarkan sambungan anda.

Cara menggunakan pengawal stim tanpa stim?

Pasang/buka klien Steam, masuk ke mod gambar besar, kemudian tekan butang Steam pada pengawal untuk menghidupkannya dan mulakan persediaan. Boleh bekerja secara mandiri tanpa stim dengan menggunakan pemacu tersuai dan gui. Untuk versi kernel Linux, 4.18 dan ke atas, pengawal stim boleh diiktiraf gamepad tanpa berjalan stim.

Adakah pengawal stim dihentikan?

Pengawal Steam pertama Valve dihentikan selepas empat tahun. Pada mulanya dikeluarkan pada tahun 2015, Pengawal Steam Valve telah dihentikan selepas empat tahun.

Bagaimana saya menggunakan pengawal stim tanpa usb?

 1. Pasangkan pengawal stim anda ke PC anda dengan microUSB.
 2. Periksa sama ada firmware pengawal dikemas kini. .
 3. Beli dongle bluetooth yang serasi (Bluetooth 4.0 atau lebih tinggi) dan gunakan kord wap yang betul pada pengawal untuk berpasangan (stim + y jika saya ingat)
 4. Orang yang melaporkan mod Bluetooth mempunyai sedikit latensi berbanding dengan dongle.

Adakah Pengawal Main Jauh Steam Sahaja?

. Anda juga boleh berkongsi papan kekunci dan tetikus. Dan semasa anda bermain, semua pilihan suara dan pilihan suara anda tersedia di satu tempat.

Pengawal apa yang serasi dengan stim?

 • Pengawal Steam.
 • Pengawal Wired Microsoft Xbox One rasmi.
 • Pengawal Microsoft Xbox One S rasmi (berwayar atau tanpa wayar menggunakan Bluetooth)
 • Pengawal berwayar Microsoft Xbox 360 rasmi.

Cara Menghubungkan Pengawal ke PC?

Hidupkan Bluetooth. Pilih Tambah Bluetooth atau Peranti Lain> Bluetooth (pada Windows 11: Tambah Peranti). PC anda akan mula mencari pengawal anda.

Boleh stim main jauh di telefon?

Sekiranya anda mempunyai klien Steam terkini, maka anda boleh menyalin pautan untuk bermain jauh bersama -sama dan hantarkan kepada mana -mana rakan di mana -mana peranti. Selagi mereka dapat mengakses aplikasi Link Steam, maka mereka akan dapat mengakses permainan. Ini bermakna rakan anda boleh bermain di telefon Android, iPhone, iPads, Apple TV dan juga Raspberry Pi.

Bolehkah anda menyambung stim dengan mudah alih?

Pautan Steam di Steam. Panjangkan pengalaman permainan Steam anda ke peranti mudah alih, TV, atau PC lain – semua yang anda perlukan adalah rangkaian tempatan atau sambungan internet. Di samping itu, aplikasi Link Steam kini menyokong Main Jauh Bersama.

Di mana tetapan pengawal stim?

 • Lancarkan Steam dalam Mod Gambar Besar.
 • Pilih ikon Tetapan di sebelah kanan atas.
 • Di bawah pengawal, pilih tetapan pengawal.
 • Cari pengawal anda yang disenaraikan di bawah pengawal yang dikesan:
 • Pilih Daftar, kemudian daftar ke akaun ini.
 • Pilih Keutamaan dan klik Hantar.

Cara mematikan pengawal stim?

Klik butang Pilihan Pengawal. . Pilih dipaksa.

Apa maksud sokongan pengawal pada stim?

Tajuk yang ditandai dengan “Sokongan Pengawal Penuh” menunjukkan bahawa mereka boleh dimuat turun, dilancarkan dan dimainkan hanya menggunakan pengawal. Tajuk ini tidak memerlukan tetikus atau papan kekunci di tangan untuk sebarang konfigurasi atau persediaan dalam permainan.

Pengawal apa yang berfungsi tanpa wayar dengan stim?

 • Pengawal Steam.
 • PlayStation 4 Controller.
 • Pengawal Xbox 360.
 • Xbox One Controller.
 • Mana -mana pengawal xinput generik.
 • Mana -mana Gamepad DirectInput.

Bagaimana saya menyambungkan pengawal saya tanpa usb?

Sekiranya anda tidak mempunyai kabel USB, anda boleh menggunakan ciri Bluetooth dengan mudah untuk menyegerakkan pengawal anda ke konsol anda. Anda hanya memerlukan pengawal yang disegerakkan sebelum ini atau papan kekunci berwayar (dengan kekunci anak panah) untuk mengakses skrin pasangan PS4 sebelum membolehkan Bluetooth pada pengawal baru.

Apakah butang permulaan pada pengawal stim?

Butang belakang dan permulaan berada di kedua -dua belah butang “rumah” stim. Tidak seperti butang “rumah” stim, mereka tidak dikhaskan oleh sistem dan boleh digunakan secara bebas oleh permainan & aplikasi.

Injap telah mengaktifkan Bluetooth pada pengawal stim. Inilah cara menghidupkannya.

Beta klien Steam terkini membolehkan pemain mengaktifkan fungsi tenaga rendah Bluetooth dalam pengawal stim, menetapkannya untuk dapat memasangkan pengawal mereka dengan peranti mudah alih apabila aplikasi Link Steam berjalan secara langsung.

Apl Link Steam dilancarkan minggu depan, tetapi jika anda telah memilih untuk versi beta klien Steam, anda boleh memuat turun versi terkini, Sambungkan Pengawal Steam anda, dan pilih “Kemas kini Firmware Now” kotak dialog muncul. Yang akan mengemas kini pengawal stim anda dan membolehkan anda mula menggunakan bluetooth segera.

Wap memberi amaran bahawa ini akan menetapkan semula semua tetapan pasangan pengawal, jadi anda perlu menghubungkannya dengan penerima wayarles anda setelah anda selesai.

Dengan firmware yang dikemas kini, anda boleh menukar antara mod tanpa wayar dan BLE. Tekan butang + Steam untuk menggunakan mod tanpa wayar asal (injap yang mengesyorkan dalam kebanyakan kes, kerana ia adalah protokol yang lebih cepat), dan tekan B + butang Steam untuk beralih ke Bluetooth. Pengawal akan kekal dalam mod terakhir yang digunakan sehingga ia dihidupkan.

.

Ian Boudreau PC Gamer Sejak tahun 1980 -an, Ian menikmati permainan strategi, RPG, dan klasik FPS seperti Unreal and Quake. Dia adalah orcs yang paling bahagia dalam perang total: warhammer atau mengasingkan perjalanannya dalam jiwa gelap. Sebelum menyertai PCGamesn sepenuh masa, beliau menyumbang esei dan ulasan kepada Informer Game, Naib, IGN, PC Gamer, Paste, dan lain -lain.

Rangkaian N Media memperoleh komisen daripada pembelian yang layak melalui Amazon Associates dan program lain. Kami memasukkan pautan sekutu dalam artikel. Lihat Terma. Harga betul pada masa penerbitan.

Cara Bluetooth Pair A Steam Controller

Bagaimana cara Bluetooth pasangan pengawal stim?

Satu cara terbaik untuk meningkatkan pengalaman permainan anda ialah menggunakan pengawal yang dibolehkan Bluetooth. Pengawal Steam adalah salah satu pengawal terbaik di pasaran dan ia boleh digunakan secara wayarles dengan peranti PC, Mac, atau Android anda. Berikut adalah cara Bluetooth pasangan pengawal stim:
1. Pastikan pengawal stim dikuasakan dan dalam lingkungan peranti anda.
. Pada peranti anda, buka tetapan Bluetooth dan imbasan untuk peranti baru.
3. Pilih “Pengawal Steam” dari senarai peranti yang ada.
4. Masukkan kod laluan “0000” untuk memasangkan pengawal dengan peranti anda.
5. Anda kini boleh menggunakan pengawal stim tanpa wayar dengan peranti anda. Nikmati!

Pengawal Pautan Steam seperti DualShock mempunyai keserasian yang sangat baik. Peranti permainan boleh menyambung ke pengawal melalui bluetooth dan bukannya kabel USB atau sambungan Bluetooth. Apabila pengawal PS4 memasuki mod berpasangan, ia akan berkelip sebagai tindak balas kepada isyarat kuasa. Bluetooth boleh diaktifkan atau dilumpuhkan dengan menjalankan tetapan Bluetooth SteamVR. Untuk melihat imej yang besar, klik butang gambar besar di sudut kanan atas klien Steam. Anda kemudian boleh memasukkan mod pasangan Bluetooth LE dengan menekan butang Y pada pengawal stim anda. Apabila pengawal PS4 menjadi mod berpasangan, ia akan berkelip dan mula berfungsi.

Adakah pengawal stim mempunyai bluetooth?

Kredit: AndroidCommunity.com

Dengan memasang fungsi Bluetooth Low Energy (BLE) pada pengawal stim anda, kini anda boleh menjimatkan tenaga. Walaupun ciri ini diperlukan untuk menggunakan aplikasi Link Steam, kegunaan lain juga boleh mendapat manfaat daripadanya.

Anda boleh menstrimkan permainan dari peranti iOS dan Android menggunakan aplikasi Link Steam. Anda boleh memasangkan Bluetooth LE dengan pengawal stim anda dengan menekan kekunci injap dan butang Y pada pengawal anda. Untuk memasangkan pengawal stim anda dengan telefon, pergi ke tetapan Bluetooth telefon dan ketik. Jika anda ingin menggunakan Bluetooth, tekan butang Steam di sebelah A (biasanya disyorkan bahawa anda menggunakan mod tanpa wayar). Sekiranya pengawal tidak lagi digunakan dalam fungsi sebelumnya, ia akan terus beroperasi dalam pelbagai modnya.

Bagaimana anda menyambungkan pengawal stim anda ke telefon anda?

Kredit: Steam

. Sebaik sahaja mereka rapat, pengawal stim secara automatik akan menyambung ke telefon. .

Pengawal Pautan Steam DualShock adalah yang terbaik secara keseluruhan, kerana ia mudah digunakan dan berfungsi dengan baik. . Ciri ini diperlukan untuk Link Steam berfungsi, tetapi mungkin berguna dalam aplikasi lain juga. Bluetooth boleh diaktifkan atau dilumpuhkan di SteamVR bergantung pada pilihan anda. Jika anda menggunakan peranti input lain (seperti tetikus atau pengawal), anda boleh memasangkan pengawal PS4 tanpa wayar dengan pautan stim dengan pergi ke tetapan Bluetooth. Dengan mengetuk pengawal Steam di menu Bluetooth telefon anda, anda boleh memasangkannya dengan telefon anda.

Mengapa Pengawal Steam Saya Tidak Akan Menyambung?

Kredit: Themaingamesblog.Blogspot.com

Jika pengawal stim anda tidak menyambung dengan betul, pastikan anda menyambung melalui USB. Ada kemungkinan anda perlu menggantikan dongle tanpa wayar USB anda jika tidak berfungsi dengan peranti berwayar tetapi tidak dengan wayarles. Setelah mengeluarkan bateri, sambungkan pengawal stim ke USB 2 komputer anda.0 port menggunakan kabel mikro-usb.

Bagaimana saya membetulkan stim yang tidak akan mengenali pengawal saya? Dalam banyak kes, pemain telah melaporkan masalah yang serupa. Biasanya kerana pemandu komputer anda sudah lapuk atau tidak dapat dibaiki. Anda boleh mengemas kini pemacu anda secara manual atau mengemas kini secara automatik. Jika anda tidak mempunyai masa, kesabaran, atau kemahiran komputer untuk mengemas kini pemacu rangkaian anda secara manual, pemandu mudah dapat melakukannya untuk anda. Sekiranya pengawal anda tidak berfungsi dengan stim, mungkin tidak sesuai. Untuk menyelesaikannya, pastikan semua kemas kini Windows telah dipasang pada klien Steam anda dan pelayan Steam anda terkini. Setelah memasang semua kemas kini sistem, mulakan semula komputer anda dan menyemak semula bahawa pengawal anda beroperasi.

Cara memasangkan pengawal stim

Untuk memasangkan pengawal stim anda dengan PC anda, mula -mula pastikan pengawal anda dikuasakan dengan menekan dan memegang butang stim. Kemudian lancarkan klien Steam dan log masuk. Sebaik sahaja anda log masuk, klik ikon pengawal di sudut kanan atas skrin. . Tetingkap baru akan muncul dengan arahan bagaimana untuk menyambungkan pengawal anda. Ikuti arahan dan pengawal anda akan dipasangkan dengan PC anda dalam masa yang singkat.

Steam Controller Bluetooth berpasangan Android

Setelah menekan butang injap dan mengetuk kekunci “Y”, mod pasangan Bluetooth LE pada pengawal stim anda akan diaktifkan dengan segera. Selepas anda melihat pengawal stim anda, anda boleh memasangkannya terus dengan telefon Bluetooth anda dengan mengetuknya di menu Bluetooth.

Pengawal Steam Bluetooth tidak berfungsi

Navigasi ke bahagian Tetapan Steam. Di tab pengawal, anda akan melihat menu dengan pengawal di dalamnya. Kotak Dialog Konfigurasi Pengawal Umum boleh didapati. Dalam tetingkap Tetapan Pengawal, pilih sokongan konfigurasi untuk jenis pengawal yang anda ingin gunakan.

Pautan Steam menghubungkan pengawal ke pautan stim melalui Bluetooth. Ini cara terbaik untuk bermain permainan tanpa wayar kerana ia sangat mudah. Walau bagaimanapun, sebilangan besar pengguna nampaknya tidak dapat menyambungkan peranti mereka. Anda boleh mencuba salah satu kaedah yang digariskan di bawah untuk menyelesaikan masalah. Langkah kedua adalah memuat turun kemas kini firmware terkini untuk pautan stim. . Periksa untuk melihat apakah pengawal anda dicas sepenuhnya. 5) Anda mesti menyambung pengawal anda ke stim pautan beta dan menggunakan firmware beta pautan stim.

Kemas kini BLE Pengawal Steam

Pengawal Steam telah dikemas kini dengan modul Bluetooth Low Energy (BLE) baru. Kemas kini ini akan membolehkan pengawal menyambung ke Bluetooth 4.0 peranti, seperti PS4 dan suis. Kemas kini juga akan membolehkan pengawal digunakan dengan aplikasi Link Steam pada peranti iOS dan Android.