Bagaimana Ranking Berfungsi di Valorant – Dot Esports, Pengagihan Kedudukan Valorant (September 2023) – TRN Checkpoint

Pengagihan Kedudukan Valorant (September 2023)

. .

Sistem Peringkat Valorant dijelaskan

Valorant’s Mod yang kompetitif, yang biasanya dikenali sebagai pengalaman peringkat, sering dapat membuat anda marah kerana kerumitan dan kebiasaannya. Namun, pangkalan pemain tidak sepatutnya berhenti kembali. .

Valorant cukup rumit. Sekiranya anda seorang pemula, ia boleh mengambil masa untuk memahami Ins dan Out Sistem.

Mod kompetitif pada tahun 2023 di bawah. .

 • Bagaimana anda mengakses mod kompetitif Valorant?
 • Bagaimana Valorant Berfungsi?
 • Semua pangkat yang kompetitif di Valorant pada episod tujuh
 • RR dan MMR di Valorant
 • Bonus Prestasi
 • Bagaimana episod atau tindakan baru mempengaruhi pangkat valorant anda?
 • Perbezaan antara abadi ke RR berseri dan besi ke RR Ascendant
 • Parti Beratur dan Sekatan

Bagaimana anda mengakses Mod kompetitif?

Hanya akaun di Tahap 20 mengambil bahagian dalam Valorant’s . Mod kompetitif akan dikunci dalam akaun baru sehingga anda mencapai prasyarat tahap.

Untuk meningkatkan tahap akaun anda, kerap melengkapkan misi harian dan mingguan dan memainkan mod alternatif seperti Unrated, Spike Rush, Deathmatch, dan banyak lagi.

. Juga, cuba memenangi sebanyak mungkin permainan untuk mencapai tahap yang anda inginkan lebih cepat.

Main lima perlawanan penempatan Untuk permainan memahami MMR anda dan buka kunci pangkat anda.

Bagaimana Valorant Berfungsi?

Penarafan pangkat anda, atau RR, adalah jumlah mata yang dikumpulkan yang anda peroleh setiap perlawanan yang kompetitif. berdasarkan kemenangan dan prestasi individu anda setiap perlawanan. Cukup terakru 100 mata ke tahap ke peringkat seterusnya.

Semua pangkat kompetitif di Sehingga Episod Tujuh

Untuk bermula dengan, inilah semua Valorant’s

Pangkat valorant

 1. Besi
 2. Gangsa
 3. Perak
 4. Emas
 5. Platinum
 6. Berlian
 7. Naik
 8. Abadi
 9. Berseri

, pangkat tertinggi permainan, Setiap pangkat mempunyai tiga peringkat, masing -masing dapat diseberang dengan memperoleh 100 penilaian pangkat (RR). . Dengan mengandaikan mereka berada di bahagian bawah berlian tiga (sifar rr), mereka mesti memperoleh 100 rr untuk mencapai tahap yang lebih tinggi.

Seseorang mungkin sudah tahu bahawa perlawanan yang menang adalah cara terbaik untuk mendapatkan RR. Walaupun pangkat anda tidak akan merosot dari masa ke masa, Anda akan diturunkan ke pangkat yang lebih rendah jika anda jatuh di bawah sifar RR untuk peringkat atau di bawah ambang serantau (abadi dan berseri).

Valorant

Perbezaan yang paling jelas antara RR dan MMR ialah bekas yang dapat dilihat oleh anda, sementara yang terakhir tidak. Kedua -duanya dipertimbangkan ketika mengira pangkat Akta anda, yang merupakan pangkat yang anda capai dalam tindakan yang kompetitif.

Anda mendapat RR dengan setiap kemenangan, yang boleh dikesan dari sejarah perlawanan akaun anda. Jumlah RR yang anda peroleh setiap perlawanan bergantung pada prestasi anda dan MMR tersembunyi.

Tidak ada dua pemain yang dapat memegang tempat yang sama.“Anda boleh memikirkannya sebagai carta perbandingan untuk sistem dalaman untuk menentukan sama ada anda harus diletakkan di atas atau di bawah pemain tertentu yang juga berada di peringkat pangkat yang sama seperti anda.

Inilah semua kes yang mungkin:

 1. Sekiranya MMR anda dekat dengan pangkat ACT anda, anda akan mendapat atau kehilangan jumlah RR yang hampir apabila menang atau kalah dalam perlawanan.
 2. Sekiranya MMR anda lebih tinggi daripada pangkat ACT anda, anda akan mendapat lebih banyak RR apabila menang daripada anda akan kalah apabila kehilangan perlawanan. .
 3. Sekiranya MMR anda lebih rendah daripada pangkat ACT anda, anda akan kehilangan lebih banyak RR apabila kehilangan perlawanan daripada anda akan mendapat RR apabila memenangi perlawanan.

Walaupun ia mungkin kelihatan agak rumit, tidak -semua yang anda perlu lakukan adalah Menang seberapa banyak perlawanan ranking yang mungkin untuk meningkatkan MMR anda dan teruskan kedudukan Pada kadar yang mantap. Cuba mengekalkan kadar kemenangan positif (melebihi 50 peratus) untuk mendapatkan lebih banyak RR dengan setiap kemenangan.

Juga, ambil perhatian bahawa keuntungan/kerugian RR lebih bergantung kepada kemenangan/kerugian daripada perbezaan pusingan tepat pertandingan. Namun, jika pasukan anda berjaya menghancurkan pasukan musuh dengan skor dominan seperti 13-satu, sudah pasti akan meningkatkan keuntungan RR anda.

Peraturan penempatan

Sulit menetapkan semula pangkat ACT anda; Oleh itu, bersiaplah mendarat sehingga dua pangkat lebih rendah daripada apa yang anda capai dalam bingkai kompetitif sebelumnya. .

Oleh itu, jika anda mencapai Ascendant dalam aksi ketiga episod, anda boleh membuka kunci tiang dalam platinum dalam episod baru. Sekiranya anda memenangi sebahagian besar daripada lima permainan semula dan secara konsisten melakukan secara konsisten, anda boleh diletakkan di Diamond.

Perbuatan baru (tindakan kedua atau ketiga dalam episod) tidak menetapkan semula pangkat anda; penambahan atau potongan ke RR anda akan bermula dari tempat yang anda tinggalkan dalam perbuatan sebelumnya. Sebagai contoh, jika anda berada di emas tiga 50 RR dalam Akta Terakhir, anda akan mendapat atau kehilangan mata dari tempat yang sama apabila menyelesaikan perlawanan Reset.

Perbezaan antara abadi ke RR berseri dan besi ke RR Ascendant

Dari Besi hingga Ascendant, memperoleh 100 RR akan mempromosikan anda ke peringkat seterusnya atau pangkat baru. .

Sebaik sahaja anda mencapai abadi, Anda mesti menyeberangi ambang RR serantau tertentu untuk berpangkat. Sebagai contoh, pemain di Amerika Utara perlu memperoleh 90 RR untuk mencapai Dua dan 200RR abadi untuk mencapai tiga abadi. Untuk berseri, mereka perlu memperoleh 450 RR.

Di Eropah, pemain harus memperoleh 550 RR untuk mencapai berseri.

Parti Beratur dan Sekatan

, Valorant secara semula jadi membolehkan anda bekerjasama dengan rakan dan bermain perlawanan. Ciri ini juga tersedia untuk mod kompetitif. .

. Anda boleh beratur solo atau di pihak dua, tiga, dan lima. Sekali lagi, beberapa syarat berkaitan dengan perbezaan peringkat antara anggota parti.

. . Tetapi perkara menjadi lebih ketat dengan pangkat yang lebih tinggi; Lihat keadaan di bawah.

. Inilah yang perlu anda ketahui:

 1. .
 2. Bagi pihak yang mempunyai satu atau lebih pemain yang berada di antara satu dan tiga abadi, ahli akan menghadapi pengurangan RR 25%.
 3. Bagi pihak yang mempunyai satu atau lebih pemain berseri, ahli akan menghadapi pengurangan RR 75%.

Oleh itu, sementara beratur 5-stack adalah menyeronokkan dan diselaraskan, perbezaan pangkat dapat merampas banyak potensi RR yang akan datang.

Memandangkan kebiasaan sistem MMR tersembunyi dan algoritma kompleks ia merangkumi, Sistem peringkat cukup sukar untuk diramal. Tetapi persaingan yang dibawa ke permainan adalah ketagihan dan berbaloi.

Editor Bersekutu. Brit terdampar beribu -ribu batu dari rumah di pulau kecil kecil yang kelihatan seperti ubi jalar. League of Legends? Dia menyedarinya. Valorant? Mungkin pernah mendengarnya. Counter-Strike? .

Majoriti pemain berada di peringkat perak dan emas, sementara hanya sedikit yang berada di peringkat berseri

Diterbitkan pada 18 Sep 2023, 04:25 AM EDT

Valorant adalah permainan penembak taktikal yang kompetitif yang dibangunkan oleh Riot Games, pembuat League of Legends. . Kedudukan dibahagikan kepada lapan peringkat, masing-masing dengan tiga sub-pangkat, kecuali untuk peringkat tertinggi, berseri. The Pengagihan pangkat Valorant menunjukkan peratusan pemain di setiap peringkat peringkat berdasarkan asas pemain.

Valorant Pengagihan pangkat – September

Inilah melihat statistik peratusan pemain dalam setiap peringkat peringkat valorant.

Pangkat Peratusan Peratusan
Besi 1 0.9% Platinum 1 4.9%
Besi 2 3. Platinum 2 4.
7.5% Platinum 3 3.5%
Gangsa 1 6. Berlian 1 3.
Gangsa 2 8. Berlian 2 .3%
Gangsa 3 7.8% Berlian 3 .7%
Perak 1 9. Ascendant 1 .
Perak 2 7.6% Ascendant 2 0.8%
Perak 3 7. Ascendant 3 0.
Emas 1 6.9% Abadi 1 .4%
Emas 2 5.9% .2%
Emas 3 5. Abadi 3 0.1%
Berseri .03%

Seperti yang anda lihat, majoriti pemain berada di peringkat perak dan emas, sementara hanya sedikit yang berada di peringkat berseri, yang paling berprestij dan sukar dicapai.

Untuk mendapatkan pangkat di Valorant, anda perlu bermain sekurang -kurangnya lima perlawanan penempatan dalam perbuatan baru. . . Walau bagaimanapun, pangkat anda akan merosot jika anda tidak bermain untuk masa yang lama atau jika anda kehilangan terlalu banyak perlawanan.

Tune In to @ValOrantTracker di Twitter untuk Berita dan Panduan Valorant Terkini.

Jika anda baru dengan Valorant Tracker, lihat statistik pemain, pendahulu dan papan pendahulu pemain anda, dan lebih banyak lagi di laman web kami!
.

Tarun adalah penulis permainan yang berpengalaman dengan lebih dari lima tahun pengalaman yang meliputi pelbagai permainan video. .

Komen

Anda perlu log masuk untuk memberi komen.

. . Riot Bu Oyunun CS: Pergi Ya Dönmesini Acilen Engellemeli.

permainan mati solo que

Beaub14 4 bulan yang lalu
Soyjeremy 4 bulan yang lalu

Valorant mempunyai banyak penipu yang belum dilarang, saya bercakap dari pelayan Miami-Lan dan saya adalah sebahagian daripada 0.04% berseri, malangnya banyak penipu bersembunyi di tahap itu, mereka akhirnya melarang mereka dari masa ke masa (lama, menghabiskan berbulan -bulan sehingga mereka mendapat akaun yang diharamkan, tetapi masukkan yang lain dan kembali ke berseri dalam 1 hari), tetapi akan menyenangkan melaksanakan kembalinya mata orang yang kalah terhadap penipu.