Assassin S Creed: Valhalla – Panduan Excalibur: Di mana untuk Mencari Semua Khazanah Lokasi Tablet Britain |, Cara Dapatkan Greatsword Excalibur – Assassin S Creed Valhalla Guide – IGN

Semua peta dan lokasi interaktif

Contents

Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

Assassin’s Creed: Valhalla – Panduan Excalibur: Di mana untuk Mencari Semua Khazanah Lokasi Tablet Britain

Assassin’s Creed: Excalibur Valhalla adalah prospek yang menarik – peluang untuk mendapatkan tangan anda mungkin pedang paling legenda Britain.

Menjadi item yang sangat sukar dan kabur untuk mendapatkan, Excalibur tidak mempunyai apa -apa jenis carian yang cepat atau berkaitan – tetapi anda boleh mula mengumpul barang yang diperlukan untuk mendapatkannya sebaik sahaja anda tiba di England.

Walau bagaimanapun, sangat dinasihatkan untuk menunggu sehingga permainan lewat, kerana beberapa bahagian yang diperlukan termasuk tiga pergaduhan bos dari tahap kuasa tinggi, menjadikannya sangat sukar jika anda tidak bersedia.

Halaman ini menerangkan cara mencari Khazanah tablet Britain Dan dapatkan tangan anda di Excalibur sendiri.

 • Cara Mendapatkan Excalibur di Assassin’s Creed Valhalla
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 1: Gua Percubaan
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 2: Grim Grime
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 3: Buru Lama
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 4: Gua Wiccan
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 5: Red Lichen Cavern
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 6: Wocig
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 7: Deoraby Spar Cavern
 • Khazanah Tablet Britain Lokasi 8: Tambang Santlache
 • Di mana untuk mendapatkan tiga tablet misteri terakhir di Assassin’s Creed Valhalla
 • Di mana untuk mencari gua Myrddin dan dapatkan Excalibur dijelaskan
 • Betapa baiknya Excalibur di Assassin’s Creed: Valhalla? Statistik dan faedah Excalibur dijelaskan

Jika anda mencari lebih banyak perkara yang perlu dilakukan atau dikumpulkan, maka lihat senarai peta harta karun kami dan buku pengetahuan dan lokasi keupayaan, serta gear Thor kami dan, serta senarai kami Creed Valhalla Armor Set Penjelasan kami.

Anda juga akan diberi ganjaran dengan 1 titik kemahiran setiap tablet, yang selalu berguna untuk meningkatkan tahap kuasa anda.

Baki 3 tablet dimiliki oleh tiga ahli Zealot dari Perintah Kuno, yang dipanggil Woden, Heike, dan Hrothgar, yang akan meronda secara rawak di beberapa kawasan tertentu di England.

Perkara pertama yang pertama – mari kita dapatkan tangan kita di lapan khazanah tablet Britain yang terdapat di seluruh negara.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 1: Gua Percubaan

Sebaik sahaja anda tiba di lokasi ini di sebelah timur Cent, pergi ke rumah dan cari tangga yang pergi ke bawah tanah. Ikuti jalan di dalam dan gunakan penglihatan Odin untuk melihat kunci keberanian yang tergantung dari tali, yang anda perlu ambil di udara jika masa anda betul.

Buka pintu dan teruskan sehingga anda memukul koridor bulat dengan patung yang hancur di tengah dan pelbagai pintu masuk di sekitarnya pada tahap ketinggian yang berbeza.

Setiap pembukaan akan membawa anda ke teka-teki parkour yang berbeza (prinsip yang sama untuk mendapatkan kunci di udara dengan sedikit kelainan) dan di bahagian paling bawah terletak siri pintu yang baki 3 kekunci (keseimbangan, ketangkasan, dan ketangkasan) akan buka.

Zon seterusnya akan mempunyai peti yang boleh ditolak yang anda perlukan untuk melompat ke sub-bahagian seterusnya, dan setelah melakukan itu tiga kali anda akan menemui beberapa tangga batu, dengan mezbah tablet di bahagian atas.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 2: Grim Grime

Grim’s Graves terletak di barat daya Elmenham. Anda perlu membuat lompatan iman untuk memasuki gua dan berhampiran hujung jalan yang sangat linear, anda akan melihat mezbah terkutuk di bawah platform kayu, di bahagian bawah.

Memusnahkannya dan teruskan sehingga anda mendapatkan tablet.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 3: Buru Lama

Gua ini di barat daya Colcestre cukup linear (jalan menyimpang pada mulanya tetapi ia dengan cepat menyatukan semula), hanya perlu memberi perhatian kepada awan racun yang anda boleh mengelakkan atau membakar dengan obor.

Sebaik sahaja anda sampai ke bilik bawah tanah, gunakan penglihatan Odin untuk menyerlahkan kunci tong wain dan menembak mereka, jadi wain basi yang tumpah menjadikan air di bawah kenaikan parut dan anda boleh mendapatkan tablet.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 4: Gua Wiccan

Terletak di sebelah barat Jorvik, Gua Wiccan mempunyai jalan yang cukup linear tetapi juga mudah hilang. Buat jalan anda sehingga anda memukul kawasan terbuka dengan pokok di platform tengah, naik ke sana dan dari sana anda akan dapat melompat ke dinding ke kanan.

Ikuti satu lagi jalan linear yang cantik sehingga anda memukul koridor t, dan melihat hak anda, di mana akhir mati. Tembak anak panah ke dinding ais dan apabila ia pecah terus sehingga anda melihat pintu terkunci.

Anda boleh pergi ke pintu masuk kecil kiri di mana dua babi marah menanti anda, atau memecahkan pintu di sebelah kanan dan menyambut ayam yang menyejukkan di sana. Tidak kira apa yang anda lakukan, anda akan melihat lubang di sebelah bilik terkunci yang akan membolehkan anda memecahkan kunci pintu menembak di atasnya, dan masukkan untuk mendapatkan tablet.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 5: Red Lichen Cavern

Selepas perjalanan singkat ke timur Wincestre, anda akan tiba di Red Lichen Cavern.

Sebaik sahaja anda tiba di kepala kawasan terbuka awal ke kiri dan dari sana jalan ke tablet akan sangat pendek dan mudah tetapi dilanda awan racun, yang boleh anda abaikan (kerana mereka tidak menimbulkan kerosakan terlalu banyak) atau mudah terbakar dengan obor.

Apa sahaja tindakan yang anda pilih hanya cepat, keluar secepat mungkin dan anda mesti baik -baik saja.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 6: Wocig

Gua ini di timur laut Chepeham akan mempunyai jalan berasaskan parkour yang berat. Memandu bot sehingga anda melihat beberapa tangga batu, dan lepaskan.

Berjalan di tingkat atas, menghadap dinding kiri, dan mendaki ke puncak. Dari sana anda perlu melompat beberapa platform parkour yang mengelilingi gua sehingga anda melihat obor.

Melalui pintu masuk kecil, gunakan penglihatan Odin untuk melihat bilik di sebelah kiri, dan dengan hati -hati meniup semua periuk mudah terbakar di dalamnya sehingga mereka semua dimusnahkan dan anda dapat berada di bawah retak kecil di dinding (sebelum ini tersembunyi oleh periuk) menuju ke tablet.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 7: Deoraby Spar Cavern

Sebaik sahaja anda berada di dalam gua ini terletak di bahagian utara Snotinghamscire, anda perlu mendaki ke platform teratas, yang akan membawa anda melalui retak di dinding ke bilik terbuka dengan tiga patung yang hancur.

Anda perlu terlebih dahulu pergi melalui jalan kiri, dari mana anda akan dapat dengan selamat melintasi ke sebelah kanan bilik, dan jika anda mengelilingi patung seterusnya, anda akan melihat jejak parkour yang dikaburkan dengan membolehkan anda pergi ke utara bahagian bilik.

Selepas itu hanya memanjat patung dan melompat beberapa lagi platform, dan pergi ke ruang tablet.

Khazanah Tablet Britain Lokasi 8: Tambang Santlache

Mula-mula, masukkan pintu masuk tangga, kemudian letakkan dinding pecah di sebelah kanan dan kepala sehingga anda sampai ke mati: Anda akan melihat pintu masuk kecil ke kiri.

Sekali di dalam memanjat tangga, teruskan sehingga anda melihat tangga lain dengan kunci pecah, dan selepas beberapa platform parkour, anda akan menemui zipline yang boleh anda naik. Setelah anda mendarat di kawasan terbuka baru, letakkan dinding pecah untuk masuk ke zon seterusnya, yang dipenuhi dengan air.

Pergi di belakang roda kayu dan menyelam di bawah air untuk berenang panjang, jadi jangan menipu terlalu banyak dan setelah memecahkan pintu bawah air, anda akan tiba di ruang yang memegang tablet misteri di pusat.

Di mana untuk mendapatkan tiga tablet misteri terakhir di Assassin’s Creed Valhalla

Untuk mendapatkan baki tiga tablet misteri, kita perlu mengalahkan zealot spesifik anggota Pesanan Kuno.

Hrothgar

Hrothgar akan berjalan kaki di sekitar Suthsexe. Tahap kekuasaannya adalah 280 dan bukan sahaja dia memukul seperti trak, tetapi dia juga menyembuhkan dirinya, jadi anda harus sangat bersedia sebelum melawannya.

Heike

Dengan tahap kuasa 250, Heike berkeliaran di sekitar jalan raya Essexe. Dilengkapi dengan pedang dan perisai berat, dia sangat cepat dan memukul keras dan mempunyai kecenderungan untuk bom racun, dan mantel pedangnya dalam racun. Mengelak, menangkis, dan secara umum menyerang dari jauh boleh menjadi sangat berguna.

Woden

Rondaan Zealot Ketiga di sekitar jalan utama Cent. Tahap kuasa beliau adalah 220, dan sementara dia tidak sekuat dua yang lain, dia sangat cepat dan menggunakan bom kilat. Terus mengelak dengan sabar dan anda akan dapat mengalahkannya.

Di mana untuk mencari gua Myrddin dan dapatkan Excalibur dijelaskan

Sebaik sahaja anda mempunyai semua tablet, pergi ke Gua Myrddin di Hamtunscire. Berhati -hati dengan beruang liar di luar dan ikuti jalan.

Pertama, anda perlu melengkapkan beberapa laluan parkour dan lompatan iman yang akan membawa anda ke pintu masuk bawah air.

Selepas itu, anda akan tiba di kawasan terbuka dengan 11 monolit dan mezbah di mana Excalibur dikunci di tengah.

Masukkan semua jadual di slot masing -masing dan anda akan memperoleh Excalibur Pedang Mitos.

Perlu diingat bahawa anda tidak akan dapat mengambil pedang melainkan anda memasukkan semuanya, jadi dinasihatkan untuk melakukan ini pada akhirnya.

DLC baru ada di sini – dan kami menerangkan cara memulakan pengepungan Paris, serta pilihan romantik baru dan lokasi harta karun. Sekiranya anda selepas aktiviti permainan akhir dalam permainan penuh, kami dapat menerangkan bagaimana untuk mendapatkan arka Nodens, Excalibur, Thor Gear dan set perisai Valhalla yang lain, tahap kuasa dan bagaimana untuk mendapatkan XP cepat, urutan lokasi Ancients dan semua Assassin’s Pilihan cerita Creed Valhalla. Sekiranya anda mencari perkara untuk dikumpulkan dan menaik taraf, kami mempunyai senarai mengenai kemahiran terbaik dan buku lokasi pengetahuan.

Betapa baiknya Excalibur di Assassin’s Creed: Valhalla? Statistik dan faedah Excalibur dijelaskan

Sekarang anda mempunyai excalibur legenda, apa yang harus anda lakukan? Mudah – Mendapatkan malapetaka!

Excalibur adalah pedang dua tangan kualiti mitos yang dimiliki oleh pokok kemahiran beruang.

Ia jatuh sudah dinaik taraf ke tahap 7 dan kesan pasifnya menjadikan penunggang berat & kritikal buta semua musuh di sekitar, dan ia dilengkapi dengan 3 slot rune, yang memberi anda banyak ruang untuk penambahbaikan. Selain itu, ia berkilat dan membuat bunyi dope ketika anda mengayunkannya, yang tidak penting sama sekali tetapi kelihatan sangat, sangat sejuk.

Dan jika penampilan dan statistik yang menakjubkan tidak mencukupi (lebih daripada 100 mata serangan!), anda boleh menggunakannya dengan senjata lain menggunakan perkhemahan yang berat, yang menjadikan anda tidak dapat dihalang.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak item mitos untuk dijejaki, kami mengesyorkan gear Thor seterusnya.

Dari Assassin’s Creed ke Zoo Tycoon, kami mengalu -alukan semua pemain

Eurogamer mengalu -alukan video dari semua jenis, jadi log masuk dan sertai komuniti kami!

Log masuk dengan Google Log masuk dengan Facebook Log masuk dengan Twitter Log masuk dengan Reddit
Topik dalam artikel ini

Ikuti topik dan kami akan menghantar e -mel kepada anda apabila kami menerbitkan sesuatu yang baru mengenai mereka. Urus Tetapan Pemberitahuan Anda.

 • Pengembaraan Tindakan Ikut
 • Assassin’s Creed Valhalla Ikut
 • Fantasi Ikut
 • Mengikuti sejarah
 • PC Ikut
 • PS4 Ikuti
 • PS5 Ikuti
 • RPG Ikut
 • Fiksyen sains mengikuti
 • Xbox One Ikuti
 • Xbox Series X/s Ikut

Ikuti semua topik Lihat 6 lagi

Tahniah atas ikut pertama anda!

Kami akan menghantar e -mel kepada anda setiap kali kami (atau salah satu laman kakak kami) menerbitkan artikel mengenai topik ini.

Melanggan Eurogamer.Surat Berita Harian Bersih

Dapatkan hari yang paling banyak dibincangkan mengenai cerita terus ke peti masuk anda.

Cara Mendapatkan Greatsword Excalibur

Norway

Halaman ini mengandungi maklumat mengenai cara mendapatkan Greatsword Excalibur dengan mencari semua 11 tablet di Assassin’s Creed Valhalla.

Mungkin pedang mitos yang paling terkenal dalam sejarah, pedang legenda Raja Arthur, Excalibur, dapat ditemui oleh Eivor di Assassin’s Creed Valhalla, tetapi tidak mudah untuk memperolehnya.

Apabila legenda pergi, pedang perkasa terletak di batu, tetapi anda memerlukan lebih daripada takdir untuk menariknya walaupun anda mendapati tempat bersembunyinya. Untuk menuntut Greatsword ini untuk anda sendiri, anda perlu memburu 11 tablet misterius, yang kebanyakannya hanya dapat ditemui di gua -gua tersembunyi yang dikenali sebagai khazanah Britain – sementara tablet lain dibawa oleh beberapa zealot yang paling sengit di Perintah kuno.

Di bawah ini anda akan menemui maklumat dan pautan untuk memburu setiap tablet, serta di mana untuk mencari pedang di batu itu sendiri. Walaupun menjadi senjata endgame, adalah mungkin untuk memperoleh pedang di tahap kuasa sekitar 220 kerana kebanyakan khazanah Britain tidak dijaga oleh musuh, tetapi disyorkan anda lebih dekat dengan 300 jika anda menghadapi masalah yang menangani tiga zealot yang kuat yang masing -masing menjaga tablet.

ACV Treasuresofbritainmap.jpg

Klik mana -mana lokasi tablet di atas jadual di bawah untuk pergi ke panduan penuh mereka. Setiap panduan juga menghubungkan ke peta interaktif kami untuk membantu anda mencari lokasi yang tepat dari pintu masuk harta karun!

Nama tablet Wilayah Lokasi tablet
Tablet hilt misteri Anglia Timur Kubur kotoran
Tablet papan catur misteri Sen Gua percubaan
Tablet halter misteri Zealot Woden (mengembara)
Tablet tanduk misteri Essexe Buru lama
Tablet kereta misteri Zealot Heike (mengembara)
Tablet Misteri Misteri Suthsexe Tambang Santlache
Tablet pisau misteri Zealot Hrothgar (mengembara)
Tablet Whetstone misteri Snotinghamscire Deoraby Spar Cavern
Tablet crock dan hidangan misteri Eurvicscire Gua Wiccan
Tablet mantel misteri Hamtunscire Red Lichen Cavern
Tablet kot misteri Wocig

Tablet Hilt Misteri – Kuburan Grime, Anglia Timur

ACV Excal Grimegravemap.png

Satu -satunya tablet Anglia Timur boleh didapati di salah satu khazanah tempat Britain – di tempat yang disebut kubur Grime. Anda boleh menemuinya di sebelah barat laut Anglia Timur di sepanjang sempadan Grantebridgescire, tepat di atas Sungai Deod. Ia adalah satu -satunya harta karun Britain di mana tablet sebenarnya bersembunyi di bawah banyak periuk dan objek di hujung gua.

Tablet papan catur misteri – gua percubaan, sen

ACV Excal caverntrialsmap.png

Yang pertama dari dua tablet yang boleh didapati di sen, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh dilakukan di gua percubaan di bahagian timur jauh di rantau ini tidak jauh dari jalan ke titik tebing di mana titik yang tinggi.

Tablet Halter Misteri – Zealot Cent: Woden

ACV Excal Wodenmap2.png

Kedua dari dua tablet yang boleh didapati di Cent, ia dibawa oleh ahli Perintah Orang dahulu. Zealot yang dipanggil Woden membawa dengan tablet, dan tahap kuasa 220 menjadikannya paling lemah dari ketiga – tetapi tidak kurang berbahaya. Dia sering meronda jalan utama di sebelah barat rantau ini, dan di sepanjang sungai sempadan di utara. Kami mengesyorkan mendapatkan semua titik tinggi di rantau ini kerana mereka dapat memaparkan lokasinya sebelum anda menghubungi dia.

ACV Excal Wodenfight.png

Woden membawa satu besar, yang bermaksud sementara dia dapat menangani beberapa hits yang dahsyat dengan ayunan tunggal, dia terdedah kepada serangan balas kerana dia tidak dapat menyekat serta zealot lain. Menggunakan berus dengan kemahiran kematian khususnya untuk memanfaatkan serangannya dan menghukumnya, atau melambatkan masa dengan busur anda untuk memukul mata lemahnya dan lada dia dengan anak panah boleh membuat kerja pendek kepadanya.

Tablet Tanduk Misteri – Bellar Lama, Essexe

Old Cellar1.jpg

Yang pertama dari dua tablet yang boleh didapati di Essexe, di tapak salah satu khazanah Britain. Lokasi ini dikenali sebagai ruang bawah tanah lama, dan boleh didapati di luar bandar Colcestre di sebelah timur rantau ini, di tenggara dinding bandar di bawah kolam besar air.

Tablet Kereta Misteri – Essexe Zealot: Heike

ACV Excal Heikiemap.png

Kedua dari dua tablet yang boleh didapati di Essexe, ia dibawa oleh ahli Perintah Orang dahulu. Zealot yang dipanggil Heike membawa tablet ini, dan tahap kekuasaannya adalah 250 menjadikannya musuh yang sukar untuk menyeberang. Dia sering meronda jalan -jalan di sekitar barat dan bahagian tengah rantau ini dengan menunggang kuda. Kami mengesyorkan mendapatkan semua titik tinggi di rantau ini kerana mereka dapat memaparkan lokasinya sebelum anda menghubungi dia.

ACV Excal Heikiefight.png

Heikie Membawa Greatsword dan Perisai ke dalam Pertempuran, dan akan menggunakan banyak serangan kombo berturut -turut, atau membingungkan anda dengan flashbangs di jauh sebelum membuang javelin. Anda perlu menghadapinya dengan berhati -hati, dan cuba menariknya dari jalan di mana tentera lain dapat membantunya. Fokus pada usaha untuk menangkis serangan kombinya berturut -turut untuk mengurangkan meter stunnya.

Tablet Misteri Misteri – Tambang Santlache, Suthsexe

ACV Excal Santlachemap.png

Yang pertama dari dua tablet yang boleh didapati di Suthexe, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh terletak di dalam lombong Santlache berhampiran kolam besar air di sempadan timur antara Suthexe dan Cent – timur bandar Crawleh.

Tablet Knife Misteri – Suthsexe Zealot: Hrothgar

ACV Excal Hrothmap.png

Kedua dari dua tablet yang boleh didapati di Suthexe, ia dibawa oleh ahli Perintah Orang dahulu. Zealot yang dipanggil Hrothgar membawa tablet ini, dan tahap kekuasaannya adalah 280 menjadikannya paling sukar dari tiga zealot yang akan anda hadapi. Dia dikenali untuk meronda bahagian selatan wilayah Suthexe (bukan menunggang kuda), di bahagian yang sama di rantau ini sebagai tablet lain.

ACV Excal Hrothfight.png

Hrothgar hanya membawa kapak Dane, tetapi dengan itu dia mampu melepaskan serangan yang sangat kuat, yang banyak tidak dapat disekat. Oleh kerana kekurangan pertahanannya, dan hakikat bahawa dia dapat menyalakan senjatanya dengan api, anda mungkin ingin memberi tumpuan kepada menghindari serangan secara terang -terangan daripada menyekat dan mempertaruhkan parry. Gunakan berus dengan kemahiran kematian untuk melambatkan masa selepas mogok dan kaunternya dengan anda sendiri, tetapi jangan membelanjakan semua stamina anda atau anda tidak akan dapat mengelak apabila ia dianggap.

Tablet Whetstone Misteri – Deoraby Spar Cavern, Snotinghamscire

ACV Excal Sparmap.png

Satu -satunya tablet yang boleh didapati di Snotinghamscire, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh terletak di dalam gua Spar Deoraby di sempadan utara Snotinghamscire dan Eurvicscire, utara dan sedikit timur bandar Hemthorpe.

Tablet Crock and Dish Misteri – Gua Wiccan, Eurvicscire

ACV Excal Wiccanmap.png

Satu -satunya tablet yang boleh didapati di Eurvicscire, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh terletak di dalam gua Wiccan tidak jauh dari harta karun Britain sebelumnya, timur sempadan ke Snotinghamscire, di atas tasik besar di seberang biara Elmet.

Tablet Mantle Misteri – Gua Lichen Merah, Hamtunscire

ACV Excal Redlichenmap.png

Yang pertama dari dua tablet yang boleh didapati di Hamtunscire, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh terletak di dalam Gua Lichen Merah di luar pintu masuk timur ke bandar dan wilayah Wincestre di sebelah timur lautnya.

Lihat panduan penuh untuk Gua Lichen Merah di sini.

Tablet kot misteri – Wocig, Hamtunscire

ACV Excal Wocigmap.png

Kedua dari dua tablet yang boleh didapati di Hamtunscire, di tapak salah satu khazanah Britain. Ia boleh ditempatkan di dalam tempat bernama Wocig, di sebelah barat rantau ini di sebelah timur Sungai Alfon, yang terletak tidak jauh di utara bandar Chepelham, tepat di bawah titik tinggi.

Cara membuka kunci excalibur di gua Myrddin

ACV Excal Swordmap.png

Sebaik sahaja anda telah menemui semua 11 tablet, sudah tiba masanya untuk meletakkannya di tempat mereka yang sah di mana Excalibur tidur di bawah bumi.

Perjalanan ke Hamtunscire Utara Utara di mana anda akan menemui kehancuran yang hebat yang dipanggil Stonehenge. Tidak jauh ke barat laut lokasi ini, anda akan memasuki hutan yang besar, dan jauh di dalam diri anda dapat menemui pintu masuk gua yang besar berhampiran kolam air.

ACV Excal Swordloc1.png

Pintu masuk gua biasanya penuh dengan beruang, dan sebagai tahap rantau adalah 340, ada peluang yang sangat nyata beruang dan merobek anda ke reben sebelum anda mencari pintu masuk gua yang hebat.

Sekali di dalam gua, ambil jalan ke hadapan dan melintasi dan menjaringkan jalan ke hadapan, mengabaikan jalan kecil ke kiri buat masa ini.

ACV Excal Swordloc2.png

Ikuti garis besar White Outlines dan dinding ketika anda bergerak ke hadapan melalui gua panjang, sehingga anda sampai ke lubang gergasi.

Menyelam ke dalam lubang, dan terus meneroka di bawah air ketika anda terus maju melalui pintu terbuka yang pelik. Setelah anda membersihkan air, terus bergerak dan melintasi sehingga anda sampai ke gua yang mustahil memaparkan beberapa seni bina tamadun pertama yang berbeza.

ACV Excal Swordloc3.png

Di sini anda akan mendapati tempat berehat Excalibur, dengan bergerak maju untuk mencari beberapa rasuk di sebelah kanan anda boleh menyeberang untuk sampai ke pusat dewan besar ini. Berhampiran tapak perkhemahan yang ditinggalkan, seorang besar yang aneh terletak di atas alas yang dikelilingi oleh 12 tiang, salah satunya sudah dinyalakan dengan tablet di dalamnya.

Excalibur boleh berinteraksi dengan, tetapi anda tidak akan dapat menariknya sehingga anda meletakkan setiap 11 tablet yang anda dapati di sekitar England ke tiang untuk menyalakan mereka semua.

ACV Excal Swordloc4.png

Sebaik sahaja semua tiang dinyalakan, berinteraksi dengan pedang sekali lagi untuk mendapatkan bilah legenda, yang mempunyai keupayaan untuk lawan buta, dan dengan mudah akan mengalahkan kebanyakan lawan dengan beberapa swipes!

Apabila anda ingin meninggalkan kawasan itu, cari lubang kecil api biru melewati ruang untuk teleport kembali berhampiran pintu masuk ke gua.