Apex Legends: Cara Benar -benar Memilih Utama – Stryda, Apex Legends Tier List – Legends terbaik untuk digunakan dalam Musim 17 | Pcgamesn

Senarai Tier Legends Apex – Legenda Terbaik untuk Digunakan Dalam Musim 17

Contents

Permainan Apex Legends bergantung pada Taktik dan Rancangan sebagai Permainan Shooter Battle Royale-Hero. Oleh itu, kami ingin mengetahui jenis strategi yang anda gunakan untuk memenangi setiap pusingan. Begitulah cara kami dapat memadankan anda dengan tepat ke salah satu daripada Seventeen Fighters of Apex Games.

Apex Legends: Cara Benar -benar Memilih Utama Anda

Apex Legends: Cara Benar -benar Memilih Utama Anda

Misi Ace, Bina Profil Pemain Anda, dan menjadikan GG anda lebih bermanfaat dengan Stryda Free Battle Pass!

Memilih utama anda dalam legenda apex adalah penting. Sudah tentu, menjadi baik di pelbagai legenda selalu baik, terutama ketika sepadan dengan skuad rawak. Mereka mungkin memilih kegemaran anda dan membuatkan anda berebut untuk memutuskan apa yang hendak dipilih dalam masa beberapa saat. Dalam apa jua keadaan, selalu ada satu legenda yang paling anda rasa selesa. Mari kita cari siapa itu.

Rupa -rupanya, sebelumnya Panduan Pemilihan Utama Legends Apex, adalah juga lurus. Oleh itu, mari kita buat yang sebenarnya, komprehensif. Satu panduan untuk memerintah mereka semua.

Sebelum kita menyelam terus, jangan lupa untuk melihat bagaimana G-Loot dapat mengesan statistik Apex Legends anda, dan menjadikan permainan anda lebih menarik dengan misi harian dan pergaduhan mingguan kami.

Memikirkan PlayStyle anda

Apex Legends adalah permainan yang pantas dan bertumpu. Jadi memutuskan apa peranan yang akan anda mainkan di skuad anda adalah titik yang selamat untuk memulakan proses. Mempunyai sekumpulan rakan atau solo q’ing jalan anda melalui skuad rawak akan membantu anda mengetahui kadar anda sendiri dan bergantung pada kadar itu, anda boleh memutuskan bagaimana untuk meneruskan. Dan jangan risau, saya akan menerangkan setiap pilihan secara berasingan.

Playstyle yang agresif

Sekiranya anda mempunyai PlayStyle yang pantas dan pantas, anda harus mempertimbangkan legenda seperti Octane, Bloodhound, Fuse, Bangalore, Mad Maggie, Abu, dan Wraith.

Octane boleh menggunakan stim dan melompat pad untuk cepat tergesa -gesa lawan atau menggerakkan dirinya dan skuadnya keluar dari bahaya apabila diperlukan. Tetapi berhati -hatilah, menggunakan stim mengambil sejumlah besar HP, dan kesan bunyi menggunakan pad lompat pasti akan memberi amaran kepada semua orang mengenai penipuan anda. Oleh itu, pastikan kehalusan bukan sebahagian daripada persamaan ketika bergegas masuk.

Bloodhound boleh mengimbas lawan, seperti semua legenda pengimbas, tetapi boleh pergi semua mod berserk setelah mencari mangsa mereka. Keupayaan Ultimate Bloodhound, Beast of the Hunt, akan membolehkan anda membuat kerja cepat lawan anda. Seperti Octane, kedua -dua kebolehan Bloodhound memberitahu orang -orang di sekitar kehadiran anda, jadi pengawal mereka akan naik. Tidak ada apa -apa yang boleh mereka lakukan terhadap binatang memburu, tetapi berhati -hati pula.

Apex Legends Musim 8

Kami telah sampai sejauh ini sejak musim 8, tetapi pada masa itu, kami mempunyai banyak pilihan untuk dipilih sebagai utama. (Imej: Hiburan Respawn)

Fuse boleh dianggap bertentangan dengan oktana dari segi membuang diri dalam bahaya. Sebaliknya, anda membuang bahaya pada lawan anda dari jauh. Fius sangat berkesan pada pertengahan hingga jarak jauh dengan pasif, taktikalnya, dan kebolehan muktamad, membolehkan dia pada dasarnya hujan bahan peledak pada orang -orang yang tidak bernasib baik untuk dilihat oleh mata yang baik. Titik lemah Fuse juga kebolehannya sendiri. Oleh kerana dia turun ke bawah keganasan, dia juga boleh merosakkan dirinya sendiri jika dia terlalu dekat. Ini akan memberi masa kepada lawan anda untuk menyembuhkan/melindungi, tetapi jika skuad kami berkongsi semangat anda untuk mengetuk kepala, mereka pasti akan tergesa -gesa untuk menyelesaikan apa yang anda mulakan.

Bangalore berjalan lebih cepat apabila ditembak, yang boleh anda gunakan untuk kelebihan anda jika anda ingin tergesa -gesa lawan. Ini memerlukan beberapa pelepasan peluru peringkat matriks jika anda ingin tergesa-gesa sepanjang jalan, walaupun. Ingat itu. Bangalore juga boleh menggunakan keupayaan taktikalnya, pelancar asap, untuk membuat tempat buta di medan perang untuk menutup jarak dengan cepat tanpa dilihat. Setelah anda selesa menavigasi perokok, ia akan menjadi alat lain untuk anda tergesa -gesa. Saya tidak akan menyebut guntur bergulir Bangalore secara terperinci di sini. Itu barang mimpi buruk. Ini akan membuat lawan anda berjalan, jadi pastikan anda mempunyai pelan susulan setelah menggunakannya. Sekiranya anda mahukan butiran, pastikan anda menyemak panduan Bangalore di blog G-Loot.

Mad Maggie Membawa soalan: “Adakah dia keluar dari fikirannya?”Dan jawapannya ya. Dia datang dengan tahap pergerakan yang berbeza, tidak diperlahankan semasa menggunakan senapang patah dan membuang bola menghancurkannya yang meninggalkan kelajuan yang meningkatkan kelajuan di tanah. Mad Maggie juga bunker-baster dengan keupayaan taktikalnya, gerudi rusuhan. Dia akan memaksa pasukan Gibraltar keluar dari gelembung mereka dan sesiapa sahaja yang cuba bersembunyi di belakang apa -apa semasa berjuang. Memaksa lawan anda bergerak ke arah tempat yang anda mahukan adalah penting dalam permainan yang agresif, dan Mad Maggie melakukannya seperti orang lain. Juga, jangan lupa untuk membuang beberapa naungan di fius semasa melakukannya.

Apex Legends Mad Maggie Release Bundle

Abu Adakah “masuk, kalah, kami akan melakukan legenda pembunuhan”. Dia akan meraih lawan untuk membenarkan dirinya dan skuadnya menggunakan bahan peledak dengan berkesan dan menggerakkan skuadnya dengan muktamadnya dengan cara yang belum pernah terjadi sebelumnya. Keupayaan Ultimate Ash, Pelanggaran Fasa, adalah tiket sehala untuk penghapusan lawan anda. Walaupun pelanggaran fasa membuat banyak bunyi, ia pasti lebih halus daripada, katakan, pad lompat oktana atau guntur rolling Bangalore. Oleh itu, anda masih boleh menjadi agak halus semasa memindahkan seluruh skuad anda ke arah sasaran anda dengan serta -merta.

Wraith juga boleh dimasukkan ke dalam gaya permainan lain, tetapi saya akan meletakkannya terutamanya dalam kategori PlayStyle yang menyerang. Walaupun keupayaan pasifnya dengan cepat menjadi meme di kalangan komuniti legenda puncak, kit keseluruhannya agak bergantung pada diri sendiri, yang menjadikannya hebat untuk solo q’ing. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pemain pasukan (sila menjadi pemain pasukan), Wraith juga hebat dalam menggerakkan skuadnya dan menubuhkan perangkap.

Apa yang menjadikan Wraith sebagai legenda yang agresif adalah bahawa modelnya cukup kecil untuk anda mengelak tembakan sambil cepat bergegas lawan dan keupayaannya untuk mengambil dirinya dari bahaya dengan cepat. Dia boleh fasa, beralih ke keselamatan, menyembuhkan/melindungi dan cuba lagi sekiranya caj awal gagal. Terdapat juga legenda bandar tentang dia lebih tepat daripada legenda lain dengan The Wingman. Amalan, walaupun saya ada, saya belum mengesahkan yang satu ini. Mungkin dusta.

Plotting, Scheming, Conniving & Bamboozling PlayStyle

Gaya permainan ini kebanyakannya merangkumi Penyediaan menyeluruh, khusus kawasan drama pertahanan, dan memikat lawan ke arah perangkap anda. Legenda yang harus anda pertimbangkan jika PlayStyle anda merancang, bersuara, bersambung dan/atau bambu Kaustik, Crypto, Loba, Mirage, Rampart, Revenant, Pelihat, dan Wattson. Mari kita menyelam betul -betul.

Kaustik Adakah anda memilih jika anda suka menubuhkan perangkap dan menonton orang berebut selepas berjalan ke dalamnya. Walaupun nerfed secara dramatik pada musim 12, perangkap gas NOx Caustic masih menjadi kekuatan maut untuk mengacaukan. Sebagai kaustik, anda harus mencari chokepoints (pun dimaksudkan) untuk menjebak lawan anda sebelum seluruh skuad anda retak pada mereka. Caustic tidak bagus untuk mewujudkan penyelesaian di mana sahaja, jadi perlu diingat bahawa gas NOx anda juga menjadikannya sangat sukar untuk skuad anda untuk bertarung, walaupun tidak merosakkan mereka. Kaustik bersinar di penutupan cincin kemudian sejak lebih sempit taman permainan mendapat, semakin dia mendapat peluang untuk menutup kawasan dengan gas NOXnya.

Crypto baru -baru ini berpindah dari peringkat “Rancang Semuanya Di Atas” untuk “merancang ke hadapan, tetapi sekarang anda juga boleh memikirkan perkara -perkara di luar”. Mampu membuang drone, hack, tanpa beralih ke pandangan drone membantu crypto mencapai mobiliti yang lebih tinggi dan keupayaan untuk bersaing dengan orang lain. Crypto paling baik digunakan sebagai pemula: mencari lawan, perangkap, dan perangkap, menakjubkan dan/atau melumpuhkannya sebelum skuad anda bergerak masuk. EMPnya juga menggosok peta lawan yang ditangkap di dalamnya untuk seketika, memberi anda peluang kecil untuk mengambil kesedaran keadaan mereka.

Apex Legends Caustic Lifeline dan Mirage

Berikut adalah skuad yang boleh merancang, bersambung dan menyesuaikan diri jika perkara pergi ke sisi. (Imej: Hiburan Respawn)

Loba adalah dalam perancangan, scheming, conniving & bambooozling playstyle kerana keupayaan taktikalnya untuk teleport, sahabat pencuri, biasanya meninggalkan tidak berdaya jika digunakan pertengahan pertempuran. Sebagai Loba, anda sering menggunakan keupayaan muktamad anda, butik pasaran hitam, untuk membantu skuad anda bersedia untuk pertempuran di hadapan dan mungkin mencuri beberapa titisan kualiti dari peti besi atau pakej penjagaan yang dekat dengan. Keupayaan taktikalnya akan digunakan dalam situasi yang agak lebih selamat daripada tepat di tengah -tengah pertarungan. Itulah sebabnya anda perlu merancang lebih awal, walaupun hanya sedikit. Anda juga boleh memikat lawan dengan meninggalkan muktamad anda selepas anda selesai dengannya. Keupayaan untuk hanya menarik rampasan percuma adalah godaan yang hebat untuk banyak pemain.

Mirage juga dalam permainan scheming. saya tertanya kenapa. Tuan utama Bamboozling, Mirage adalah bagaimana anda memandu lawan anda gila sambil memaksa mereka untuk meletakkan diri mereka untuk memihak kepada anda daripada mereka. Walaupun bukan legenda pengimbasan, Mirage dapat mendedahkan kedudukan lawan anda dengan pelbagai cara. Anda boleh menggunakan keupayaan taktikal anda, jiwa, untuk membakar lawan anda, mendedahkan kedudukan mereka. Juga, jika salah satu klon holografik anda (holo-klon untuk kemudahan penggunaan) mendapat hit, anda diberitahu tentang lokasi tepat penembak, jarak mereka kepada anda termasuk.

Menggunakan Mirage dengan potensi penuhnya memerlukan banyak pengalaman dan pemikiran yang cepat, tetapi apabila anda mengenali bagaimana kerja Mirage, anda akan memainkan lawan anda seperti biola. Mata bonus jika anda berjaya mengucapkan kata -kata sukar seperti bamboozle dalam satu percubaan.

Rampart adalah legenda khusus di mana anda dikehendaki mempunyai proses penyediaan yang lebih rajin daripada kaustik atau wattson. Kemudian datang penggemarnya, di mana dia tiba -tiba berubah menjadi berat dari pasukan pasukan 2. TF yang salah, respawn, tapi okay. Perlindungan Amped Rampart memberikan penutup yang cukup baik dan rangsangan kerosakan yang besar untuk senjata anda apabila anda melepaskannya. Dari sisi yang betul, tentu saja. Anda tidak mahu mendapati diri anda berada di bahagian yang salah dari penutup amped.

Menggunakan Amped Cover akan membantu anda menetapkan kedudukan yang selamat dan mempertahankannya sehingga anda terpaksa bergerak lagi. Selain itu, sekarang keupayaannya yang muktamad -Sheila -adalah senjata mudah alih, anda dapat menghancurkan semua orang tanpa membuat diri anda itik duduk. Namun, Rampart lebih baik digunakan dengan kemahiran penyediaan dan penyesuaian yang baik. Menarik Sheila keluar bukan kad bebas dari penjara dalam situasi kecemasan.

Revenant… Nah, saya tidak bercanda tentang Revenant dalam panduan sebelumnya. Anda benar -benar boleh membuat pengiraan untuk banyak senario yang berbeza sebelum melibatkan lawan sebagai Revenant. Keupayaan pendakiannya sangat terancam, dan sekarang dia dapat skala banyak bangunan yang bukan pencakar langit mercu tanda. Ini memberi anda kelebihan menegak terhadap lawan anda kerana Revenant adalah satu -satunya legenda yang dapat melancarkan serangan udara ke atas lawan yang sederhana tanpa membuat terlalu banyak bunyi.

Ada cara untuk legenda lain untuk memanjat tempat yang tinggi, sudah tentu, tetapi mereka perlu menggunakan kebolehan yang bising untuk melakukannya. Revenant, sebagai pengayuh yang menyeramkan dia, hanya memanjat dinding untuk menangkap orang di luar pengawal, dan ini hanya salah satu kebolehannya yang sejuk. Ultimate beliau, The Death Totem, pada dasarnya memberi anda tiket pertunangan percuma di mana anda boleh merosakkan, membunuh atau menilai keadaan semasa lawan anda. Berhati -hati di mana anda meletakkan totem kematian, walaupun, kerana sesiapa, kawan atau musuh, boleh menggunakannya.

Kawalan Legenda Apex

“Semua orang menentang semua orang! Huru -hara!” – Mille Petrozza, yang jelas menghadapi masalah untuk memilih utamanya. (Imej: Hiburan Respawn)

Pelihat Mungkin nama paling banyak dalam permainan. Ya, Bloodhound, Wattson, dan Kaustik wujud, dan Seer masih menjadi yang paling jelas. Pelihat, baik, melihat perkara. Dia akan mengimbas sasaran dari sehingga 75 meter jauhnya, mengganggu sebarang kesan penyaluran yang mereka lakukan, dan mendedahkan bar kesihatan dan perisai mereka. Keupayaan taktikalnya, tumpuan perhatian, akan mengganggu tindakan seperti menghidupkan semula dan penyembuhan/melindungi. Singkatnya, dia boleh merosakkan hari anda dari hujung peta yang lain. Plus, Seer’s Ultimate memberikan suapan langsung kepada jejak kaki sesiapa sahaja yang berada di dalamnya.

Satu -satunya cara untuk bersembunyi dari Seer’s Ult adalah untuk berjongkok dan bergerak perlahan, yang akan melumpuhkan pergerakan musuh anda jika mereka tidak mahu dilihat. Bersembunyi dari seseorang yang dipanggil pelihat memang merupakan tugas Sisyphean. Sebagai pelihat, anda pada dasarnya dapat mengetahui segala -galanya mengenai lawan anda, termasuk bar kesihatan dan perisai semasa mereka, yang menjadikan menilai keadaan lebih mudah. Cepat merangka rancangan serangan anda dan tunjukkan kepada mereka pelihat tidak berguna. Walaupun kadarnya memilih.

Wattson Adakah anda pergi apabila anda ingin menjadi nakal mengenai keseluruhan perancangan dan meletakkan perangkap. Perangkapnya menangani kerosakan dan lawan yang tidak senonoh, menjadikan mereka bergerak lebih perlahan dan mengerikan untuk mensasarkan. Peta -peta dalam legenda apex mempunyai banyak kemasukan, dan titik keluar di mana anda boleh memerangkap dengan keselamatan taktikal -perimeter Wattson -untuk menonton lawan yang keliru melihat -lihat, cuba memahami apa yang sedang berlaku. Anda boleh tertawa dan menembak mereka dalam masa yang sama.

Apex Legends Wattson

“SSHH! Jangan beritahu mereka yang paling saya rosak!”(Imej: Hiburan Respawn)

Keupayaan muktamad Wattson, pemintasan pylon, zaps mana -mana dan semua item yang boleh dibuang dalam permainan, hancur mereka. Item ini termasuk suar Bangalore dan Gibraltar untuk Ultimates mereka. Mengetuk mereka akan membatalkan keseluruhannya. Walaupun pemintasan Pylon biasanya menyerang dan tidak berfungsi dengan baik, apabila ia berlaku, ia adalah salah satu kebolehan pertahanan terbaik dalam permainan. Sebilangan besar masa, apabila anda menubuhkan di titik tercekik, lawan anda akan cuba merokok dengan bahan peledak. Dengan Wattson, mengucapkan selamat tinggal kepada bahan peledak itu dan dihisap! Di sana. Itulah Jualan Saya. Pilih Wattson, lelaki. Dia sangat keren. saya janji.

“Gambarkan segala -galanya dalam perjalanan” Playstyle

Pendedahan penuh, saya bermain pantas dan longgar dengan istilah “angka segala -galanya” dalam kategori ini. Kategori ketiga dan terakhir untuk Playstyles adalah yang mana kebanyakannya anda mengambil tindakan reaktif untuk situasi tertentu. Oleh itu, kategori ini mempunyai Gibraltar, Horizon, Lifeline, Pathfinder, dan Valkyrie. Biar saya jelaskan.

Gibraltar, Saya percaya, adalah legenda muktamad untuk kategori “Tindakan Reaktif”. Kemampuannya digunakan kebanyakannya secara situasi, tetapi mereka akan Menang anda perjuangan dan perlawanan. Tuntutan saya disokong oleh Kadar Pilihan 100% Gibraltar Dalam kebanyakan pertandingan Legends Apex Legends yang paling tinggi. Gibraltar memang benteng. Tidak, dia tidak berubah menjadi tangki melompat semasa membuat bising robot. Tetapi dia akan melindungi anda dari segala macam bahaya. Keupayaan taktikal Gibraltar, kubah perlindungan, mungkin keupayaan paling rosak dalam permainan. Ia menggunakan perisai yang berlangsung selama 12 saat dan tidak dapat dipecahkan. Walaupun lawan boleh menyerang perisai, kewujudannya bermaksud 12 saat perlindungan penuh dari luar. Gibraltar juga boleh menghidupkan semula skuad lebih cepat manakala kedua -dua legenda berada di dalam “gelembung.”

Walaupun keupayaannya yang muktamad, pengeboman pertahanan, adalah aset yang hebat, terutama semasa penutupan cincin kemudian, menjatuhkan perisai gelembung pada waktu yang tepat dan kedudukan akan menentukan hasil pertempuran. Jadi sebagai Gibraltar, anda perlu menyedari persekitaran anda dan membuat keputusan reaktif yang betul untuk keselamatan skuad anda. Bukan tugas yang mudah, tetapi apabila semuanya berakhir, semua orang akan ingat nama “Gibraltahhh.”

Pathfinder Punching - Apex Legends 101

Apabila semuanya gagal, anda tahu apa yang harus dilakukan. (Imej: Hiburan Respawn)

Horizon adalah contoh lain yang baik dari legenda yang dapat menghasilkan penyelesaian di tengah -tengah pertarungan. Kitnya kebanyakannya berkisar kedudukan diri anda untuk keberkesanan maksimum dan lawan anda untuk kelemahan maksimum. Keupayaan taktikalnya, Gravity Lift, akan membantu anda dengan serta -merta mendapat tanah tinggi atau tidak membingungkan lawan anda dengan tiba -tiba melancarkan mereka ke arah langit.

Walaupun ia dianggap sebagai keupayaan untuk mencapai kedudukan yang lebih tinggi untuk skuad Horizon, Gravity Lift juga boleh digunakan untuk menafikan pintu masuk ke bilik dan ruang tertentu jika diletakkan dengan baik. Ini, ditambah dengan keupayaan muktamadnya -Hole -membongkok lawan bersama -sama untuk serangan letupan atau menarik mereka dari keselamatan, Horizon adalah salah satu legenda terbaik jika anda ingin dapat menyesuaikan gaya permainan anda di mana sahaja.

Lifeline Mungkin legenda dengan fleksibiliti paling sedikit dari segi PlayStyle. Tidak mengatakan ini sebagai fakta, tetapi kitnya terutamanya berkisar dengan penyelesaian cepat ke situasi melekit. Dan ya, saya am Memandangkan kerjaya dalam rap selepas artikel ini. Ketika saya bergurau dalam artikel sebelumnya tentang memilih utama anda, Lifeline adalah legenda “I Got My Squad’s Back” muktamad.

Menghidupkan semula skuad yang diketuk tanpa perlu mendedahkan diri anda kepada bahaya, menyembuhkan mereka, dan memanggil pakej Lifeline; Semua melayani tujuan menyesuaikan diri dengan situasi semasa dalam permainan. Oleh kerana pakej Lifeline anda dijamin untuk memasukkan item naik taraf untuk sekurang -kurangnya satu orang dalam skuad anda, Lifeline sangat bagus untuk menjaga skuad lain jika anda tidak dapat mendapatkan rampasan yang hebat sehingga titik itu dalam permainan.

Pathfinder Pertukaran antara menjadi “perancangan, scheming, conniving & bamboozling” playstyle dan “angka segala -galanya dalam perjalanan” playstyle, ironisnya, kerana cangkuk bergelut … yang membantu dia berayun ke tempat -tempat. Dengan Pathfinder, anda boleh merancang dan skema jalan anda melalui perjuangan dengan sayap cepat atau zipline yang akan membantu seluruh skuad anda. Sebaliknya, anda dapat dengan cepat menyesuaikan diri dengan senario yang sukar seperti diapit atau diserang oleh skuad lain, terima kasih kepada mobiliti yang sangat tinggi Pathfinder.

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa pergerakan super tinggi Pathfinder hanya baik untuk dirinya sendiri. Anda tidak akan dapat mendapatkan skuad anda dari bahaya tanpa membenarkan orang lain mengejar selepas anda.

Valkyrie juga merupakan pilihan bercampur -campur pada tahap tertentu, tetapi dia membuat jumlah bunyi yang gila ketika bergerak dengan jetpacknya yang direka untuk menggerakkan titan sekitar. Ini menjadikan Valkyrie agak sukar untuk menjadi halus dan senyap, tetapi ia akan membantu anda meletakkan diri anda di tempat tikus yang hebat jika anda perlu memainkannya dengan selamat. Bunyi yang dia buat sambil bergerak tidak dapat dielakkan meletakkannya dalam gaya “angka segala -galanya dalam perjalanan”. Syukurlah, dia hanya mempunyai kit untuk playstyle itu.

Apex Legends Valkyrie

Saya akan menggunakan gambar ini sehingga saya secara rasmi diminta berhenti. (Imej: Hiburan Respawn)

Dia boleh terbang sendiri untuk mengintai ke hadapan atau membuat dirinya menjadi tempat yang selamat dan/atau mengapit semasa bertarung. Dari segi pergerakan pertengahan pertarungan, Valkyrie boleh dikatakan legenda terbaik, terima kasih kepada keupayaan menegaknya. Legenda seperti Octane dan Pathfinder juga mempunyai mobiliti pertengahan pertarungan yang hebat misalnya, tetapi kedua-duanya memerlukan faktor alam sekitar atau luaran tertentu untuk mencapai itu. Valkyrie, sebaliknya, hanya boleh terbang untuk kembali dengan membalas dendam.

Walaupun keupayaannya untuk terbang adalah hebat, hadiah sebenar adalah keupayaan muktamadnya, menyelam ke langit. Skyward Dive boleh mengambil seluruh skuad anda untuk menaiki, terbang dari bahaya dan ke tempat yang selamat. Ditambah dengan pengesan ancaman Valkyrie semasa dalam “menjatuhkan” (dari dropship, lompat menara, muktamadnya, dll.) gerakan, Valkyrie sangat bagus untuk memikirkan bagaimana dan di mana untuk menarik nafas sebelum melompat kembali ke tindakan. Dia benar -benar menggambarkan semuanya dengan cepat.

Kesimpulan

Jelas sekali, terdapat banyak faktor yang dapat dipertimbangkan ketika memilih legenda utama anda. Salah satu faktor terbesar adalah tahap kemahiran anda. Walaupun PlayStyle anda membawa banyak berat badan, jika tahap kemahiran anda tidak memenuhi gaya anda, anda akan mempunyai masa yang buruk. Pada penghujung hari, ia datang kepada kemahiran anda sendiri. Tetapi jangan risau lagi! Ada cara yang baik untuk meningkatkan kemahiran anda sambil memperoleh ganjaran dan mempelajari lebih lanjut mengenai playstyle anda sendiri melalui statistik!

G-loot menjejaki statistik Apex Legends dalam permainan anda dan memberikan gambaran tentang prestasi anda, membantu anda memikirkan gaya permainan anda sendiri. Mungkin anda tidak melakukannya dengan baik ketika bermain super agresif? Anda dapat melihatnya dengan menyemak statistik anda. Lawan anda akan berbohong kepada anda, mereka akan menipu dan menipu anda untuk mendapatkan kemenangan, tetapi Statistik tidak pernah berbohong.

Dengan G-Loot, anda boleh menghadiri Pergaduhan mingguan untuk memenangi tiket untuk kami Pertunjukan bulanan, di mana anda boleh memenangi wang hadiah! Juga, ia tidak eksklusif untuk Apex Legends. G-loot menyokong banyak permainan eSports yang hebat seperti PUBG dan Valorant!

Mahukan lebih banyak pandangan tentang bagaimana legenda ini berfungsi? Anda boleh mengklik pada nama legenda sepanjang artikel ini dan jika anda tidak dapat mengklik pada satu, pastikan untuk mengawasi Blog G-loot untuk panduan masa depan untuk legenda itu!

Jadi, apa pendapat anda? Kaedah apa yang akan anda gunakan untuk mengetahui Main Apex Legends anda? Adakah saya terlepas apa -apa? Sertailah kami di Discord Untuk berbincang dengan rakan-rakan G-Looters!

Jumpa anda di kawasan memburu, legenda.

Barış Tekin
Penulis kandungan

Whisperer Cat, Fight Choreographer, Stuntman Bersara, Pelakon Suara Separa Pro. Saya mengimpikan dunia di mana wattson sesalur boleh gembira.

Senarai Tier Legends Apex – Legenda Terbaik untuk Digunakan Dalam Musim 17

Sekiranya anda tidak bermain dalam sekejap dan anda tidak tahu bagaimana meta kelihatan seperti, senarai tiang legenda apex kami memudahkan untuk melihat siapa yang bernilai bermain sekarang.

Senarai Tahap Legends Apex: watak baru Apex Legends, pemangkin, bermain dengan ferrofluid

Diterbitkan: 6 Jul 2023

Ingin tahu siapa yang mendahului senarai peringkat legenda apex kami? Setiap legenda mempunyai kemahiran, playstyle, dan keperibadiannya sendiri, dengan banyak pilihan untuk setiap jenis pemain, sama ada anda suka agresif, bertahan, atau menyinggung perasaan (batuk – batuk – batuk).

Pilihan legenda apex ideal anda bergantung kepada kekuatan dan kelemahan anda sendiri – pengalaman, rasa permainan, kemahiran pergerakan, dan tujuan semua faktor, seperti juga komposisi skuad anda dan sama ada anda bermain dengan rakan atau pasukan orang asing. Yang mengatakan, walaupun semua wataknya agak seimbang, terdapat beberapa legenda yang telah menarik diri dari pek kerana kebolehan mereka yang kuat, dan beberapa yang lebih niche, seperti yang anda dapat lihat jika anda melihat kadar memilih. Senarai Tier Legends Apex kami bertujuan untuk memberi anda gambaran ringkas pada meta legenda semasa dalam salah satu permainan PC percuma terbaik di luar sana.

Kami telah mengarahkan watak -watak Apex Legends mengikut keberkesanan umum, untuk membantu anda memutuskan siapa yang akan bermain jika anda selepas kemenangan besar. Kami mensasarkan senarai ini pada pemain purata yang mempunyai pemahaman yang munasabah dari permainan, tetapi kami juga akan menunjukkan watak terbaik untuk pemula mutlak, dan menyebutkan yang akan anda lihat dalam permainan kompetitif peringkat teratas.

Berikut adalah Senarai Tahap Apex Legends untuk Musim 17:

Tahap Legenda
S Bloodhound, Gibraltar, Seer, Wraith
A Ash, Valkyrie, Caustic, Newcastle, Ballistic
B Wattson, Crypto, Horizon, Loba, Bangalore, Pathfinder, Vantage
C Fuse, Revenant, Octane, Lifeline, Seer, Mad Maggie, Rampart, Pemangkin
D Mirage

S peringkat

Watak terbaik dalam permainan, mengharapkan untuk berlari ke salah satu pejuang ini dalam setiap perlawanan yang anda mainkan.

Apex Legends Legends Terbaik Ranking Bloodhound

Bloodhound

 • Keupayaan taktikal:Mata Allfather
  Secara ringkas mendedahkan musuh, perangkap, dan petunjuk tersembunyi secara ringkas di seluruh struktur di hadapan anda.
 • Keupayaan pasif:Pelacak
  Lihat trek yang ditinggalkan oleh musuh anda.
 • Keupayaan Ultimate:Binatang Memburu
  Meningkatkan deria anda, membolehkan anda bergerak lebih cepat dan menonjolkan mangsa anda.

Sekiranya anda mahir secara kejam dalam menembak, anda akan melakukannya dengan baik dengan Bloodhound (juga, dilakukan dengan baik kepada anda). Keupayaan pasif mereka menunjukkan kepada anda jika musuh telah melalui lokasi berdekatan dalam tempoh 90 saat terakhir – anda boleh, dan harus, ping maklumat ini kepada pasukan anda untuk memberitahu mereka jejak itu panas. Sebaik sahaja anda telah mengenal pasti bangunan yang anda syak adalah memelihara musuh, mengaktifkan mata Allfather akan menunjukkan kepada anda dan skuad anda mana-mana musuh dan perangkap yang terletak di dalam kon 125 darjah di hadapan anda-sementara juga memberitahu mereka bahawa anda telah mengimbas mereka.

Setelah diaktifkan, Beast of the Hunt menjadikan anda sangat cepat dan menyoroti mangsa anda dengan warna merah, jadi anda dapat melihatnya walaupun melalui asap atau gas. Setiap kali anda turun musuh, tempoh Beast of the Hunt dilanjutkan untuk mana -mana antara lima hingga lima belas saat, yang bermaksud anda boleh berantai membunuh selama -lamanya dan meninggalkan jejak mangsa yang merangkak di dalam lumpur.

Gibraltar, salah satu legenda terkuat dalam legenda puncak

Gibraltar

 • Keupayaan taktikal:Kubah perlindungan
  Buang perisai kubah yang menyekat serangan selama 12 saat. Item penyembuhan lebih cepat 15% di dalam kubah.
 • Keupayaan pasif:Perisai senjata
  Menujukan pemandangan mengerahkan perisai pistol yang menyekat api masuk.
 • Keupayaan Ultimate:Pengeboman pertahanan
  Panggil dalam mogok mortar pekat pada kedudukan yang ketara.

Gibraltar adalah boi besar. Dia juga mempunyai pasif yang diperkaya, yang bermaksud dia mengambil 15% kurang kerosakan, yang diterjemahkan untuk dapat tangki tembakan tambahan – dalam senario 1v1 di mana anda sebaliknya sama rata, ini memberi anda kelebihan. Keupayaan pasifnya, Gun Shield, memberinya perisai tenaga dengan 75 kesihatan yang meliputi badan atasnya sementara dia mensasarkan pemandangan – berjongkok untuk menutup lutut kecil anda dan anda akan menjadi sukar untuk menurunkan. Sila ambil perhatian bahawa perisai pistol adalah oren bercahaya, jadi jika anda cuba menyembunyikan bingkai hulking anda maka anda harus melumpuhkan perisai anda dengan h.

Kubah perlindungan seolah -olah seperti tempat perlindungan keselamatan, melindungi anda dari api musuh, tetapi sedar – ia menghalang tembakan dari kedua -dua arah, jadi anda tidak boleh menyerang musuh -musuh sehingga mereka memasuki kepala mereka ke Thunderdome. Ia tidak halus, jadi jika anda menggunakannya untuk melindungi diri anda apabila anda lemah, ia sama dengan menaikkan bendera berkilat besar yang mengatakan ‘percuma membunuh dengan cara ini’.

Seer menyentuh topi biru selepas menembak musuh di Apex Legends Season 10

Pelihat

 • Keupayaan taktikal:Fokus perhatian
  Semasa menghadapi arah musuh dalam masa 75m, Seer dapat mendengar dan menggambarkan degupan jantung lawannya.
 • Keupayaan pasif:Pencari jantung
  Seer menghantar mikro-dron terus di hadapannya, menandakan lokasi, kesihatan, dan perisai musuh berdekatan. Keupayaan ini juga menangani sepuluh kerosakan dan menghentikan musuh dari penyembuhan, menghidupkan semula, dan mengganggu semua kebolehan.
 • Keupayaan Ultimate:Pameran
  Seer membuang unjuran beratus-ratus dron mikro, memberikannya dan partinya keupayaan untuk melihat musuh-musuh yang berjalan di dalam kubahnya.

Tidak seperti setiap pelacak lain dalam legenda apex, Seer dapat menghentikan musuh daripada menggunakan kebolehan mereka, penyembuhan barang, atau menghidupkan semula rakan sepasukan dengan memukul mereka dengan taktikalnya. Keupayaan pasifnya memberinya idea di mana pemain bersembunyi, dan Seer bahkan dapat mengambil sama ada musuh rosak dengan seberapa cepat degupan jantung mereka. Akhir.

Salah satu legenda terbaik dalam legenda puncak, Wraith

Wraith

 • Keupayaan taktikal:Ke dalam kekosongan
  Reposisi dengan cepat melalui keselamatan ruang kosong, mengelakkan semua kerosakan.
 • Keupayaan pasif:Suara dari kekosongan
  Suara memberi amaran kepada anda ketika bahaya mendekati. Sejauh yang anda boleh katakan, ia berada di pihak anda.
 • Keupayaan Ultimate:Rift dimensi
  Pautan dua lokasi dengan portal selama 60 saat, membolehkan seluruh pasukan menggunakannya.

Skirmisher Interdimensional Wraith adalah salah satu watak yang paling popular dalam legenda puncak, dan bukan hanya kerana dia mempunyai mata yang sangat sejuk. Kemahiran pergerakan Wraith sangat berguna, dan dia mempunyai kotak hit yang sangat kecil. Toolkit Wraith sangat sesuai untuk drama yang agresif, sementara juga menyediakan cara yang selamat jika dia perlu melepaskan.

Kemahiran Portal Anda, Rift Dimensi, adalah salah satu kebolehan terbaik dalam permainan, dengan kemungkinan strategik yang tidak berkesudahan. Ia boleh digunakan untuk menyelamatkan rakan sepasukan yang jatuh, dengan cepat mendapatkan rakan sepasukan yang ditandatangani, atau untuk menubuhkan pelarian untuk pertunangan yang dijangkakan di mana anda boleh berundur melalui portal, menyembuhkan, mengayunkan mereka jika anda merasa nakal, dan menyelam kembali dalam. Wraith boleh menjadi sukar untuk menguasai, tetapi kami akan mengesyorkannya kepada pemula yang relatif kerana walaupun anda sedang belajar, toolkitnya menawarkan pelbagai kaedah melarikan diri apabila anda mendapati diri anda berada di tempat yang merugikan.

Peringkat

Walaupun tidak begitu baik dengan watak -watak peringkat S, legenda ini hebat dan boleh mematikan apabila dimainkan dengan betul.

Abu

 • Keupayaan taktikal:Arc Snare
  Melemparkan jerat berputar ke arah skuad saingan. Sekiranya musuh ditangkap dalam jerat, mereka mengambil kerosakan dan mengalami pergerakan terhad selama tiga saat.
 • Keupayaan pasif:Ditandai untuk kematian
  Peta Ash mendedahkan lokasi kotak kematian berdekatan. Menggunakan pedangnya, Ash dapat menandakan lokasi pemain penyerang yang masih hidup.
 • Keupayaan Ultimate:Pelanggaran fasa
  Ash mencipta portal fasa menggunakan pedangnya ke lokasi yang disasarkan. Tidak seperti Wraith, portal ini hanya memancarkan garis lurus.

Watak-watak baru dalam legenda apex biasanya dilancarkan dengan kebolehan yang terlalu banyak yang perlu didail semula selepas beberapa minggu. Walaupun terdapat panggilan ke abu nerf dalam beberapa minggu pertama, fasa awal telah berakhir dan nampaknya pemain gembira dengan legenda ini. Ash mempunyai kebolehan yang sangat agresif, menjadikannya pilihan popular dalam permainan kasual dan kedudukan. Di peringkat tertinggi, Ash tidak memilih, tetapi ini lebih berkaitan dengan pasukan yang lebih suka bermain dengan minda pertahanan yang pertama dan paling utama.

Keupayaan pasif Ash sangat kuat sehingga anda dapat membuat strategi baru yang tidak pernah dilihat dalam legenda apex. Sebaik sahaja kotak kematian muncul di peta Ash, pemain mengiktiraf segera bahawa perjuangan telah berlaku dan lebih banyak orang dapat terus mati. Sekiranya anda memasangkan abu bersama watak -watak seperti Valkyrie dan Seer, anda boleh mengembara di sekitar peta dengan cepat dan melihat ancaman berpotensi dari jauh. Ini memberi Ash dan pasukannya peluang untuk meraih sementara setiap orang mempunyai kesihatan yang rendah, mewujudkan peluang yang mudah untuk merakam banyak pembunuhan.

Valkyrie mengaktifkan kemampuan taktikal ruding peluru berpandu

Valkyrie

 • Keupayaan taktikal:Swarm peluru berpandu
  Kebakaran 12 mini-rockets dalam grid segi empat tepat untuk merosakkan dan menghancurkan musuh berdekatan.
 • Keupayaan pasif:VTOL Jets
  Bergerak di udara menggunakan jet vtol dengan memegang lompat untuk jangka masa yang singkat.
 • Keupayaan Ultimate:Menyelam ke langit
  Lancarkan ke udara dan Skydive ke lokasi baru. Valkyrie boleh membawa rakan sepasukannya sebelum berlepas.

Respawn sedar bahawa Valkyrie boleh menjadi masalah apabila diperkenalkan pada musim 9, itulah sebabnya dia nerfed selepas hanya satu minggu. Walaupun terdapat banyak watak dalam legenda puncak dengan kebolehan traversal yang mengagumkan, hanya Valkyrie yang dapat terbang di sekitar peta. Keupayaan kuat ini meletakkan Valkyrie menjadi kelas sendiri kerana dia dapat mengakses kawasan yang dikunci kepada orang lain. Untuk memanfaatkan sepenuhnya Valkyrie, pemain memerlukan pemahaman yang mendalam tentang setiap peta untuk melihat peluang yang berpotensi.

Keupayaan muktamad Valkyrie membolehkannya untuk ditempatkan semula, bersama rakan sepasukannya, ke lokasi yang berbeza. Apabila anda berjalan rendah pada sumber, atau skuad anda telah beruntung dengan rompakan tanah yang ada, mempunyai pilihan untuk jet ke tempat yang sama sekali berbeza adalah rahmat. Skyward Dive memberi anda peluang untuk keluar dari situasi di mana skuad anda tidak mempunyai peluang untuk bertahan.

Caustic, salah satu legenda terbaik dalam legenda Apex, dan gumpalan gasnya yang berbahaya

Kaustik

 • Keupayaan taktikal:Perangkap gas NOx
  Drop canisters yang melepaskan gas nox maut apabila ditembak atau dicetuskan oleh musuh.
 • Keupayaan pasif:Visi NOx
  Membolehkan anda melihat musuh melalui gas anda.
 • Keupayaan Ultimate:NOx Gas Grenade
  Selimut kawasan besar di gas nox.

Caustic baru-baru ini berkembang dengan populariti berkat siri (kebanyakannya badut bertemakan) kulit legenda dan pembebasan pusakanya, tukul gas gergasi. Keupayaan Caustic membolehkannya turun sehingga enam kanister gas di peta, yang memancarkan gas yang merosakkan kesihatan musuh dengan meningkatkan kenaikan setiap saat. Ia juga melambatkan kedua -dua musuh dan rakan sepasukan, kerana tiada siapa yang mempunyai hidung untuk menahan pelepasan yang menyinggung seperti itu.

Caustic juga mempunyai bom tangan gas nox yang mematikan yang berfungsi seperti perangkap gas – hanya di kawasan yang lebih luas. Buangkan satu ke dalam pertempuran untuk menangani kerosakan pada musuh anda, dan gunakan status yang diperkaya oleh Caustic untuk menyerap sebarang kerosakan kembali.

Apex Legends New Legends: Newcastle memegang perisai di atas kepalanya sebelum melancarkannya ke tanah

Newcastle

 • Keupayaan taktikal:Perisai mudah alih
  Buang drone yang boleh digunakan yang berubah menjadi perisai mudah alih mudah alih
 • Keupayaan pasif:Ambil yang cedera
  Newcastle boleh menyeret dan melindungi sekutu yang turun ke keselamatan semasa menghidupkan semula mereka pada masa yang sama
 • Keupayaan Ultimate:Dinding Istana
  Melompat ke arah sasaran dan dengan serta -merta menanam bangunan yang dipegang bersama dengan beberapa dinding perisai

Diperkenalkan di Apex Legends Season 13, Newcastle telah membuat percikan ke meta legenda yang sudah ada dengan kebolehan pertahanannya yang mengagumkan. Dari perspektif yang kompetitif, Newcastle tidak mempunyai apa yang diperlukan untuk menggulingkan Gibraltar dari atas, tetapi dia masih cukup kuat untuk mendarat secara langsung di peringkat dengan cepat.

Keupayaan Ultimate Newcastle, Castle Wall, membolehkannya melompat melintasi jarak jauh untuk mencapai sasarannya. Ini sangat kuat di Stormpoint yang mengandungi sebilangan kawasan kosong yang sangat memerlukan perlindungan. Kita tidak boleh mengatakan dengan pasti bahawa Newcastle layak untuk berada di peringkat tertinggi, tetapi kita akan terus memantau prestasinya untuk melihat sama ada pasukan profesional mula mengubah komposisi skuad mereka.

Seorang lelaki berambut kelabu, balistik legenda puncak, memperbaiki pergelangan tangan bioniknya dan melihat ke kiri kamera

Balistik

 • Keupayaan pasif:Sling
  Simpan senjata ketiga di sling. Akses melalui tindakan inventori atau watak utiliti. Senjata sling tidak dapat mengambil lampiran.
 • Keupayaan taktikal:Whistler
  Menembak peluru yang memanaskan pistol musuh ketika mereka menembak. Terlalu panas menyebabkan kerosakan.
 • Keupayaan Ultimate:Tempest
  Apabila diaktifkan, rakan sepasukan yang berdekatan mendapat tambah nilai yang lebih cepat, kelajuan bergerak yang tidak bersenjata, dan peluru tak terhingga. Senjata Sling Ballistic akan dilengkapi dan dinaik taraf kepada Emas.

Ballistic nampaknya sama-sama serangan dan separuh sokongan pada pandangan pertama. Pemain mahir akan dapat memanfaatkan sepenuhnya keupayaan muktamadnya, menyeret rakan sepasukan mereka bersama -sama untuk perjalanan ketika mereka mendapat buffed untuk pertempuran.

Senjata ketiga boleh berguna untuk mempunyai secubit, tetapi kerana ia tidak dapat mengambil lampiran, anda akan mengingati yang terbaik untuk ketika anda melakukan kemampuan muktamad Ballistic Pop Ballistic. Keupayaan Whistler juga boleh menghancurkan di tangan kanan, mengehadkan keupayaan lawan anda untuk melawan adalah alat yang berkuasa.

B Tier

Watak -watak B biasanya memerlukan pasukan yang kuat untuk memanfaatkan sepenuhnya kebolehan mereka. Sekiranya anda melihat salah satu watak, anda mungkin akan mengalami seseorang yang bersinergi dengan baik dengan mereka.

Wattson, salah satu legenda terbaik dalam legenda puncak

Wattson

 • Keupayaan taktikal:Keselamatan perimeter
  Sambungkan nod untuk membuat pagar elektrik yang merosakkan dan perlahan musuh.
 • Keupayaan pasif:Percikan jenius
  Ultimate Accelerants Caj sepenuhnya keupayaan utama anda, dan anda boleh membawa dua slot inventori. Berdiri berhampiran Pylons pemintasan secara dramatik meningkatkan keupayaan taktikal anda.
 • Keupayaan Ultimate:Pemintasan pylon
  Letakkan pylon elektrik yang memusnahkan ordnance yang masuk dan pembaikan perisai yang rosak selagi ia berdiri. (Max: 3)

Wattson, pertahanan statik, adalah pilihan yang ideal bagi mereka yang ingin memainkannya selamat dan bunker ke bawah. Strategi dengan Wattson adalah untuk memilih bangunan dan menghiasi dengan penuh kasih sayang dengan pagar – anda akan mahu menutup semua pintu dan meletakkan beberapa pagar pepenjuru di dalamnya juga. Anda juga boleh meletakkan pagar di portal Wraith untuk melancarkan musuh anda jika mereka cuba meletupkan satu dan mengejutkan anda.

Sekiranya aktiviti musuh di kedudukan anda, anda akan mengaktifkan keupayaan muktamad anda, yang menjadikan kubu anda sangat sukar untuk diserang. Untuk memastikan anda memilikinya apabila anda memerlukannya, anda harus sentiasa membawa sekurang -kurangnya satu pecutan muktamad; Lebih banyak jika anda mempunyai ruang. Anda tidak boleh sepenuhnya bergantung pada toolkit anda, walaupun, sebagai akhirnya musuh akan melangkah melalui pagar anda dan anda perlu menembak mereka di muka, jadi pistol jarak dekat yang baik adalah suatu keharusan. Wattson juga merupakan wira profil rendah yang mengambil kerosakan tambahan 5%, tetapi anda masih harus mempunyai tangan atas musuh yang cuba menyerang ruang peribadi anda.

Salah satu legenda dalam Legenda Apex, Crypto

Crypto

 • Keupayaan taktikal:Pengawasan Drone
  Menggunakan drone udara yang membolehkan anda melihat kawasan sekitarnya dari atas. Sekiranya drone dimusnahkan, terdapat empat puluh dua kali ganda sebelum anda boleh menggunakan yang lain.
 • Keupayaan pasif:Neurolink
  Musuh yang dikesan oleh drone pengawasan dalam jarak 30 meter dari kedudukan anda ditandakan untuk anda dan rakan sepasukan anda untuk melihat.
 • Keupayaan Ultimate:Emp
  Drone Pengawasan Anda Menetapkan Ledakan EMP yang Menangani Kerosakan Perisai, Melambatkan Musuh, dan Melumpuhkan Perangkap.

Crypto ditujukan untuk memperoleh kecerdasan mengenai persekitaran anda dan menggunakan maklumat itu untuk mengambil pergaduhan terbaik dan memastikan keselamatan anda. Dia terbaik digunakan dengan skuad yang bekerjasama untuk memanfaatkan kemahirannya. Anda akan menggunakan drone pengawasan anda secara berkala, mengendalikannya sehingga 200 meter jauhnya dan memancarkan lokasi dan barang musuh.

Pasif Crypto, Neurolink, menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk mengenal pasti musuh memandangkan drone itu, walaupun anda tidak aktif mengendalikannya (jadi anda boleh memarkirnya untuk mengekalkan penglihatan kawasan). Walau bagaimanapun, kelemahan kritikal drone adalah bahawa ketika anda berada jauh dengan peri, bentuk jasmani anda berdiri di sana seperti lemon, benar -benar terdedah kepada seseorang yang pecah, mengetuk kayu bedik dari tangan anda, dan menembak anda di kepala.

Horizon dalam Legends Apex

Horizon

 • Keupayaan taktikal:Mengangkat graviti
  Membalikkan aliran graviti, mengangkat pemain ke atas dan meningkatkannya ke luar ketika mereka keluar.
 • Keupayaan pasif:Spacewalk
  Meningkatkan kawalan udara dan mengurangkan kesan kejatuhan dengan ruang angkasa custom Horizon.
 • Keupayaan Ultimate:Lubang hitam
  Menyebarkan Newt untuk membuat lubang hitam mikro yang menarik pemain ke arahnya, dan memukul mereka dengan letupan graviti pada akhir.

Beberapa penambahan terakhir kepada senarai Apex Legends tidak mempunyai kesan drastik pada permainan, tetapi Horizon telah menghentikan trend itu dengan kebolehannya yang unik. Keupayaan pasif spacewalk memberikan mobiliti yang lebih baik daripada kebanyakan pelakon, dan pasangannya sangat baik dengan peta terkini, Olympus. Satu -satunya legenda yang mempunyai mobiliti yang lebih baik daripada Horizon adalah Pathfinder, dan bahkan kemudian anda boleh membuat hujah bahawa Horizon secara teknikal lebih baik secara keseluruhan.

Peta besar yang mempunyai bangunan tinggi sesuai dengan cakrawala dengan sempurna kerana dia dapat menavigasi struktur dengan pelbagai lapisan dengan kemudahan terima kasih kepada keupayaan taktikalnya, lif graviti. Keupayaan ini boleh digunakan secara meluas untuk mendapatkan tanah yang lebih tinggi, atau digunakan secara defensif untuk menghantar musuh anda di udara. Dengan cooldown pendek hanya 15 saat, anda sepatutnya dapat menggunakan graviti mengangkat sekurang -kurangnya dua kali semasa bertarung untuk memberi kelebihan pasukan anda.

Loba

 • Keupayaan taktikal:Rakan Terbaik Pencuri
  Buang gelang anda ke teleport ke tempat lain di peta.
 • Keupayaan pasif:Mata untuk kualiti
  Anda dapat melihat rampasan epik dan legenda melalui dinding.
 • Keupayaan Ultimate:Butik Pasar Hitam
  Letakkan peranti yang membolehkan anda menelefon rampasan berhampiran ke inventori anda.

Loba adalah ratu rompakan. Keupayaan taktikalnya membolehkannya untuk teleport merentasi peta untuk reposisi cepat (atau untuk mengalahkan rakan sepasukan anda untuk penurunan bekalan), namun, itu bukan tanpa masalahnya. Walaupun kebanyakan pepijat telah ditetapkan, gelangnya masih kadang-kadang berjuang untuk melalui tingkap terbuka, dan beberapa kawasan yang tidak mencolok di raja canyon adalah tidak pergi untuk beberapa sebab.

Mampu melihat rampasan melalui dinding adalah keupayaan yang berguna, tetapi ia tidak meluas untuk menjarah kutu atau kotak kematian, walaupun pada hakikatnya mereka sering mengandungi barang -barang epik dan legenda. Tetapi Loba sangat berguna apabila dia menggunakan muktamadnya – yang memulakan permainan 50% dikenakan – dan anda boleh merampas kandungan hati anda. Anda dan rakan sepasukan anda masing -masing boleh mengambil dua item dari radius 113m di sekitarnya. Anda boleh mengambil barang dari dalam peti besi terkunci, tetapi berhati -hati. Hanya Loba yang boleh mengambilnya, dan anda akan mematikan penggera, memberi amaran kepada semua musuh yang berdekatan dengan kehadiran anda yang lincah. Anda juga akan dapat mengambil satu item sebelum butik anda meletup, jadi pilih dengan teliti.

Apex Legends Legends Terbaik Ranking Bangalore

Bangalore

 • Keupayaan taktikal:Pelancar Asap
  Memecahkan kanister asap halaju tinggi yang meletup ke dinding asap pada kesan.
 • Keupayaan pasif:Masa dua kali
  Membakar semasa berlari membuat anda bergerak lebih cepat untuk masa yang singkat.
 • Keupayaan Ultimate:Rolling Thunder
  Panggil dalam mogok artileri yang perlahan -lahan merayap di landskap.

Bangalore adalah legenda yang kukuh dan bulat dengan set kebolehan yang baik yang tidak terlalu sukar untuk digunakan dengan berkesan-sesuai untuk pemula, tetapi rumit untuk membenarkan di peringkat yang lebih tinggi. Canister asapnya mempunyai dua tuduhan dan lebih baik digunakan untuk membuat perlindungan dan penyembunyian antara Bang (ya, itulah yang kita panggilnya) dan musuh; Dia boleh menggunakan barang penyembuhan semasa membuang kanister, menjadikannya cara yang efisien untuk menyembuhkan. Asap juga boleh membolehkan anda menjarah atau menghidupkan semula dengan selamat. Apabila melarikan diri, api asap sedikit di hadapan anda sehingga ia akan hilang ketika anda masuk ke dalamnya, membolehkan anda mengambil asap yang besar sebagai pengganti lung. Anda harus menghidupkan awan di bahagian atas mana -mana rakan sepasukan yang terdedah yang boleh menggunakan masa untuk menyembuhkan. Beri amaran, walaupun; Peningkatan Ancaman Digital Emas dan keupayaan Ultimate Bloodhound dapat melihat melalui asap, yang merupakan gabungan maut-mari kita berharap pasukan anda adalah orang yang mempunyai penglihatan X-ray. Sebagai alternatif, ambil skop ancaman digital sendiri, terjun musuh ke dalam awan asap, dan dapatkan memburu.

Pasif Bangalore, Double Time, memberi anda peningkatan kelajuan ketika berlari di bawah api, yang boleh anda gunakan untuk menjadikannya selamat ke penutup atau untuk kembali api sementara menjadi lebih sukar untuk memukul. Rolling Thunder, The Artillery Strike, tidak begitu kuat seperti Gibraltar yang sama -sama bombastic Ultimate tetapi masih merupakan cara yang baik untuk menyediakan perlindungan dan mengejar musuh dari tempat bersembunyi mereka supaya anda dapat menembak mereka. Ia akan mengaktifkan di hadapan suar yang dilemparkan dalam urutan gelombang; Peluru berpandu akan melanda tanah dan meletupkan lapan saat kemudian – yang diakui memberikan lawan banyak masa untuk mengelakkan kerosakan. Anda boleh menggunakannya secara meluas dengan membuangnya dan berjalan bersama kerana ia meletup untuk menolak skuad musuh keluar dari kedudukan.

Pathfinder

 • Keupayaan taktikal:Cangkuk bergelut
  Bergelut untuk sampai ke tempat yang tidak dapat dicapai dengan cepat.
 • Keupayaan pasif:Pengetahuan orang dalam
  Imbas suar tinjauan untuk mendedahkan lokasi seterusnya cincin, yang juga mengurangkan cooldown pistol zipline anda dengan 10 saat.
 • Keupayaan Ultimate:Pistol Zipline
  Buat zipline untuk semua orang menggunakan.

Bagaimana perkasa telah jatuh. Pathfinder, The Forward Scout, adalah robot pengumpulan maklumat zippy yang berayun di sekitar peta yang menyediakan mobiliti pasukan dan chirpy, mengasyikkan quips. Anda mungkin pernah mendengar betapa mengecewakannya untuk mencuba dan memukul pengetua yang licik; Untuk mengatasi hitbox kecilnya, Pathfinder – seperti Wraith – mempunyai atribut profil rendah yang meningkatkan kerosakan yang diterima sebanyak 5%.

Cangkuk bergelut adalah alat mobiliti yang luar biasa; Pemula masih akan dapat mendapat manfaat daripada kebolehannya semula, tetapi dengan amalan yang cukup, cangkuk menjadi sangat serba boleh, anda akan mendorong diri anda di seluruh peta pada kelajuan breakneck. Panduan bergelut ini oleh Mokeysniper akan mengajar anda bagaimana untuk memanfaatkan cangkuk bergelut untuk mendapatkan kejatuhan musuh anda. Dalam pertempuran, anda akan mahu menggunakan mobiliti anda untuk mengalihkan perhatian dan mengepung musuh anda, yang membolehkan rakan sepasukan anda menembak mereka semasa mereka menonton balet udara anda. Walau bagaimanapun, cooldownnya telah nerfed beberapa kali, menjadikannya kurang berguna daripada yang dulu. Sekarang, ia akan mengambil masa antara 10 – 35 saat untuk mengisi semula, bergantung pada sejauh mana anda bergulat.

Apex Legends Terbaik Ranking: Vantage Menggunakan senapang sniper adatnya di King

Pandangan

 • Keupayaan taktikal:Penempatan semula Echo
  Letakkan echo sahabat bersayap anda di medan perang untuk melancarkannya. Anda mesti dapat melihat echo untuk dilancarkan.
 • Keupayaan pasif:Lensa Spotter
  Bertujuan melihat pemandangan mata mata anda (tidak bersenjata) atau skop jarak jauh untuk mengenal pasti butiran utama mengenai sasaran musuh.
 • Keupayaan Ultimate:Tanda Sniper
  Melengkapi senapang sniper tersuai anda untuk mengesan sasaran musuh dan memohon bonus kerosakan seluruh pasukan untuk setiap musuh yang dikesan.

Kit Vantage mungkin kelihatan seperti ia telah direka khusus untuk penembak tepat, tetapi anda tidak perlu memecahkan khemah lama dan teropong untuk memanfaatkan legenda musim 15. Tidak seperti penembak tepat tradisional, Vantage dapat menggunakan keupayaan taktikalnya untuk mencapai kawasan yang berada di luar batas untuk kebanyakan watak. Walaupun anda boleh menggunakan ini sebagai peluang untuk menghancurkan dan menyerlahkan musuh menggunakan keupayaan pasifnya, tidak ada yang menghalang anda daripada bermain secara agresif ketika anda memburu sasaran baru.

Bercakap tentang keupayaan pasif Vantage, lensa Spotter boleh menjadi definisi permainan apabila digunakan dalam permainan ranking berkat jumlah maklumat yang disediakannya. Sebaik sahaja anda melihat sasaran musuh, HUD memaparkan bilangan orang yang tersisa di pasukan musuh, jenis perisai yang mereka pakai, dan jarak anda dari sasaran. Ini boleh menjadi penting apabila anda mendekati detik -detik terakhir dalam perlawanan, memberikan maklumat penting untuk memberitahu anda sama ada kemungkinan ditumpuk terhadap anda.

Akhirnya, Vantage’s Ultimate adalah unik kerana anda boleh menggunakannya sebelum mencapai 100%. Mendarat tembakan dengan peluru ini secara automatik menandakan sasaran anda, menunjukkan pasukan anda tepat di mana musuh. Ini bukan senapang sniper terbaik dalam permainan, tetapi ia adalah pilihan yang baik untuk membuka pergaduhan kerana anda boleh memfokuskan api pada musuh yang sasaran yang sama.

C Tier

Tidak ada yang menghentikan sesiapa daripada menggunakan mana -mana legenda ini, tetapi jelas untuk melihat mereka mempunyai beberapa kelemahan yang menentang mereka.

Sekering berjalan jauh dari letupan bom tangan

Fuse

 • Keupayaan pasif:Grenadier
  Bom bom boleh disusun dalam buasir dua dan bukannya yang biasa. Fuse boleh melancarkan bom tangan menggunakan meriam lengannya, menembak ordnance lebih cepat, lebih jauh, dan lebih tepat berbanding dengan legenda lain.
 • Keupayaan taktikal:Kluster knuckle
  Lancarkan bom kluster yang merosakkan kesan terhadap kesan sebelum bertukar menjadi beberapa bahan peledak yang lebih kecil. Keupayaan ini boleh menyebabkan kerosakan diri, jadi penting untuk mengelakkan bahan letupan susulan.
 • Keupayaan Ultimate:The Mothlode
  Lancarkan mortar di udara yang mengelilingi sasaran di dinding api. Letupan ini meletup di udara, mengambil beberapa saat untuk api ke tanah sebelum menangani kerosakan.

Fuse boleh menggunakan ordnance dengan cara seperti tidak ada legenda lain yang boleh terima kasih kepada kebolehan pasifnya yang unik. Bukan sahaja dia dapat menyusun bom tangan dalam inventorinya, dia juga dapat melancarkan Ordnance lebih jauh dan lebih cepat. Ini telah terbukti sangat berkesan pada pertengahan hingga jarak jauh kerana fius boleh mendarat bom tangan di kawasan yang tidak ada orang lain yang mampu. Terhadap pasukan pertahanan, keupayaan Fuse untuk membombardir kawasan dengan bom tangan boleh mematikan … selagi mereka tidak mempunyai wattson dengan yang paling siap.

Knuckle Cluster adalah alternatif yang baik untuk membuang bom sebenar, tetapi sukar untuk mendarat setiap hit kerana kebanyakan musuh dapat keluar dari jalan. Anda boleh memaksa setiap hit cluster buku jari ke tanah dengan menggunakan keupayaan lubang hitam Horizon, tetapi itu tidak benar -benar bernilai untuk hanya 50 kerosakan. Malangnya, Ultimate Fuse juga bukan pilihan yang sesuai untuk digunakan bersama lubang hitam kerana radius terlalu besar untuk merosakkan sasaran di kawasan tertentu.

Revenant, legenda terbaru dalam Apex Legends, mengambil tempatnya dalam senarai peringkat legenda puncak

Revenant

 • Keupayaan taktikal:Kesunyian
  Buang peranti yang merosakkan kerosakan dan melumpuhkan kebolehan musuh selama 20 saat.
 • Keupayaan pasif:Stalker
  Anda berjalan lebih cepat dan boleh memanjat lebih tinggi daripada legenda lain.
 • Keupayaan Ultimate:Kematian Totem
  Jatuhkan totem yang melindungi mereka yang menggunakannya dari kematian untuk jumlah masa yang ditetapkan. Daripada dibunuh atau diturunkan, pengguna akan kembali ke totem.

Revenant telah menjadi lebih dan lebih berguna kerana Meta Legenda Apex semakin agresif (melihat anda, Bloodhound). Taktikal kesunyiannya sangat berguna – ia menghalang musuh daripada mengaktifkan kebolehan taktikal dan muktamad mereka (perhatikan bahawa ia tidak menghalang pasif daripada mengaktifkan atau mengganggu kebolehan yang telah diaktifkan). Ia juga mempengaruhi anda, jadi berhati -hatilah untuk membuangnya terlalu dekat. Anda boleh mengeluarkan bom tangan pada masa yang sama untuk kesan tambahan, atau menggunakannya untuk mengelakkan musuh dari menolak pintu atau koridor semasa anda menyembuhkan.

Crouch-berjalan lebih cepat membantu kerana berjalan kaki tidak membuat bunyi, membolehkan anda menyelinap ke atas musuh anda. Iklan semasa berjalan kaki untuk bergerak lebih cepat. Buff Climbing baik dalam pergaduhan bandar, tetapi masih tidak ada apa -apa di Pathfinder’s Grapple. Terdapat banyak khabar angin di luar sana yang mencadangkan Revevant akan menerima baik pulih di Apex Legends Musim 18 – lihat artikel kami untuk mengetahui apa yang dirancang oleh Devs untuk melakukan kebolehannya.

Octane, salah satu watak terbaik dalam legenda puncak

Octane

 • Keupayaan taktikal:Stim
  Bergerak 30% lebih cepat selama enam saat. Kos kesihatan untuk digunakan.
 • Keupayaan pasif:Swift memb
  Secara automatik mengembalikan kesihatan dari masa ke masa.
 • Keupayaan Ultimate:PAD pelancaran
  Menyebarkan pad lompat yang melontarkan rakan sepasukan melalui udara.

Octane, junkie adrenalin, adalah ikan licin yang sukar ditangkap. Keupayaan stimnya menanggung kos anda 10 tetapi memberi anda peningkatan kelajuan sementara yang sangat baik untuk menempatkan semula atau mengapit dalam pertarungan. Anda juga harus menggunakannya pada permulaan setiap perlawanan untuk memberi anda kelebihan yang besar dalam penjarahan supaya anda dapat menjamin tempat pendaratan anda secepat mungkin.

Ambil rompakan rakan sepasukan anda sebelum mereka dapat melakukannya – itulah semangat oktana. Kos kesihatan stim tidak mematikan; Menggunakannya apabila anda berada di bawah 10 kesihatan tidak akan membuat anda lebih baik dengan serta -merta dan meninggalkan anda berkedut dalam genangan, jadi jika anda perlu melarikan diri dalam keadaan kecemasan, anda harus menggunakannya untuk berundur. Cuba strafe sambil merangsang untuk membuat diri anda lebih sukar untuk memukul. Jika anda mempunyai kemahiran pergerakan yang bagus, mungkin untuk Bunny Hop sementara penyembuhan selepas menggunakan stim – langkah yang rumit untuk menguasai, tetapi yang dapat menyelamatkan nyawa anda.

Lifeline, salah satu legenda terbaik dalam legenda puncak

Lifeline

 • Keupayaan taktikal:D.O.C. Menyembuhkan drone
  Hubungi Drone of Compassion anda untuk menyembuhkan rakan sepasukan yang berdekatan secara automatik dari masa ke masa.
 • Keupayaan pasif:MEDIK MEDIA
  Lifeline memanggil drone beliau untuk menghidupkan semula rakan sepasukan – keupayaan ini nerfed pada musim 9 untuk menghapuskan perisai pelindung sementara rakan sepasukan sedang dihidupkan semula
 • Keupayaan Ultimate:Pakej Penjagaan
  Panggil dalam pod drop yang penuh dengan gear pertahanan berkualiti tinggi.

Lifeline, The Medic Combat, adalah pilihan yang baik jika anda suka rakan sepasukan anda dan ingin menggunakan semua kebolehan anda untuk membuat mereka gembira. Drone sembuh anda paling berguna selepas pergaduhan semasa anda menjarah, tetapi harus digunakan sebanyak mungkin dari cooldown jika pasukan anda memerlukan penyembuhan semasa anda sementara bergerak. Anda juga boleh mengetuk sedikit untuk memindahkannya tetapi ini memerlukan amalan. Drone mengambil robo-oath hippocraticnya sangat serius dan akan menyembuhkan musuh berdekatan juga-jangan memberi pengkhianat kecil itu peluang.

Pasif anda melindungi anda semasa anda menghidupkan semula rakan sepasukan anda; makna sebaik sahaja salah satu skuad anda turun, anda harus melompat seperti wira anda dan membawa mereka kembali ke kaki mereka. Jika anda cukup bernasib baik untuk mencari ransel emas, pesakit anda juga akan menerima 50 kesihatan tambahan dan 75 perisai apabila mereka naik, bermakna mereka kembali dalam perjuangan terus. Anda juga boleh meninggalkan d.O.C. mengenai tugas kebangkitan supaya anda dapat kembali dalam perjuangan sementara rakan sepasukan anda mendapat perhatian. Ia juga bernilai lebih besar bagi anda untuk menggunakan sel perisai untuk naik semasa pertempuran kerana kadar penyembuhan anda lebih cepat.

Mad Maggie melihat terus ke hadapan ketika dia melewati bom yang mensasarkan tanah dalam legenda puncak

Mad Maggie

 • Keupayaan taktikal:Kemarahan Warlord
  Mana -mana musuh gila Maggie kerosakan sementara ditonjolkan, dan dia bergerak lebih cepat sambil memegang senapang patah.
 • Keupayaan pasif:Gerudi rusuhan
  Lancarkan gerudi yang terbakar melalui struktur dan perisai .
 • Keupayaan Ultimate:Wrecking Ball
  Melepaskan bola yang memadamkan pad yang menaikkan laju dan meletupkan musuh berhampiran. Gunakan pad laju untuk mengejar musuh anda semasa anda menjejaki mereka .

Di atas kertas, kebolehan Mad Maggie meletakkannya dalam kedudukan yang sempurna untuk mengubah meta dengan menyediakan kaunter kepada perisai kubah Gibraltar. Masalah utama Maggie adalah bahawa gerudi rusuhannya hanya meliputi separuh perisai kubah, menghentikan keupayaan menjadi sangat berkesan. Jika keupayaan ini pernah menerima peningkatan untuk menampung seluruh kubah, ada peluang yang baik tweak ini dapat membawa Maggie ke liga besar.

Malangnya, kebolehannya yang lain tidak dapat bersaing dengan legenda terbaik dalam permainan. Pasifnya bukan keupayaan yang menentukan permainan dan muktamadnya tidak membungkus pukulan yang sepatutnya. Maggie’s Ultimate buat sementara waktu mencetuskan pemain selama beberapa saat, tetapi ini tidak mengancam cukup menentang skuad yang teratur.

Rampart

 • Keupayaan taktikal:Penutup amped
  Bina dinding crouch-cover yang menggunakan dinding amped di atasnya, yang menghalang tembakan api dan amp yang masuk.
 • Keupayaan pasif:Loader modded
  Peningkatan kapasiti majalah dan kelajuan tambah nilai semasa menggunakan LMGS.
 • Keupayaan Ultimate:Minigun Minigun “Sheila”
  Menyebarkan pistol mesin yang dipasang yang cepat melancarkan peluru yang dahsyat.

Rampart diperkenalkan pada musim 6 dan telah menerima banyak penggemar untuk akhirnya memindahkannya keluar dari peringkat bawah. Baru -baru ini, Rampart menerima penggemar keupayaan taktikalnya mengurangkan Cooldownnya. Sampulnya berguna jika anda mendapati diri anda dalam pertarungan dengan tempat untuk bersembunyi, bagaimanapun, ia boleh dimusnahkan dengan mudah semasa ia menetapkan dirinya sendiri, jadi pertaruhan terbaik anda adalah untuk menguatkan kedudukan sebelum pertempuran.

Gabungkan penutup amped dengan Sheila untuk penghapusan muktamad, tetapi berhati -hati dengan pihak ketiga. Sheila mengambil masa dua saat untuk mendapatkan tongnya berputar, dan dia sangat kuat semasa berbuat demikian – jemputan yang sempurna untuk pihak ketiga untuk memukul anda dari sayap, di luar lingkaran tembakan minigun yang ditempatkan.

Senarai Tahap Legends Apex: Pemangkin watak Apex Legends duduk di atas takhta yang dibuat dari Ferrofluid

Pemangkin

 • Keupayaan taktikal:Pukulan menusuk
  Buang tampalan ferrofluid yang bertukar menjadi pancang ketika musuh dekat. Pemangkin kekal kebal terhadap pancang musuh.
 • Keupayaan pasif:Barricade
  Memperkukuhkan pintu, mengukuhkannya dan mengunci mereka ke musuh. Ruang, di mana pintu telah dimusnahkan, juga boleh diperkuat.
 • Keupayaan Ultimate:Tudung gelap
  Naikkan dinding ferrofluid yang telap. Musuh yang berjalan melaluinya akan diperlahankan dan sebahagiannya dibutakan untuk masa yang singkat.

Mungkin legenda pertahanan muktamad, Catalyst dapat mengunci struktur untuk anda dan pasukan anda, dan memastikan bahawa mana -mana pasukan yang memutuskan untuk mendorong anda tidak akan hidup menyesalinya. Pemangkin telah melihat banyak permainan sejak pembebasannya, dengan pemain yang cuba mendapatkan genggaman dengan kitnya. Dia berpasangan dengan legenda seperti Wattson, dan jika anda mendapati diri anda berada di dalam bangunan sebagai bulatan terakhir runtuh, anda tidak akan mempunyai masalah sama sekali mendapat kemenangan.

Semua kebolehannya, jika digunakan bersama, dapat menutup jalan pendekatan untuk musuh -musuh anda, kerana bukan sahaja dia mempunyai keupayaan untuk mengunci pintu di belakang skuad anda, tetapi tempat perangkap sekiranya lawan anda bertahan dengan mengejar.

Keupayaan muktamad pemangkin, tudung gelap, mungkin kelihatan tidak lain hanyalah alat pertahanan, tetapi kekacauan yang dapat menyebabkan apabila digunakan di tengah -tengah pertempuran dapat membingungkan musuh cukup lama untuk anda memotong mereka. Komuniti Apex Legends terkesan oleh pemangkin pada mulanya, tetapi seiring dengan berjalannya waktu, nampaknya dia tidak mempunyai apa yang diperlukan untuk bersaing dengan legenda terbaik pada masa ini.

D Tier

D Tier, juga dikenali sebagai Domain Mirage. Tidak kira berapa banyak penggemar yang diperolehi, kitnya terlalu bersemangat untuk bekerja melawan lawan peringkat tinggi.

Mirage, legenda dalam legenda puncak

Mirage

 • Keupayaan taktikal:Jiwa keluar
  Hantarkan umpan holografik untuk mengelirukan musuh, yang boleh anda kendalikan dengan h.
 • Keupayaan pasif:Encore!
  Tukar tidak kelihatan apabila menundukkan, menghidupkan semula, dan memberi respon rakan sepasukan.
 • Keupayaan Ultimate:Kehidupan Pesta
  Menyebarkan pasukan enam orang yang dikawal untuk mengalihkan perhatian musuh.

Gimmick Mirage membolehkan dia menghantar umpan untuk mengelirukan musuh, malangnya, umpan itu tidak begitu mengelirukan. Walau bagaimanapun, mereka masih boleh digunakan secara taktikal untuk beberapa kelebihan – mereka boleh mengintai perangkap dan menyekat tembakan, dan cooldown rendah jadi menggunakannya sebanyak yang anda boleh jika anda memasuki bangunan, hantar umpan di hadapan skuad anda untuk melihat sama ada anda boleh memuntahkan api reaktif. Menekan H menjadikan mereka dikawal, bermakna mereka meniru pergerakan anda dan menjadikannya kelihatan lebih realistik. Ini membawa kepada Mirage yang dapat membanting lebih banyak musuh berbanding sebelum ini tetapi tidak berguna untuk banyak selain pengakap.

Pasif Mirage telah mendapat lebih banyak berguna selepas satu siri penggemar. Sekarang, Mirage adalah pilihan yang hebat ketika menghidupkan semula atau memberi respon rakan sepasukan, kerana anda dan rakan sepasukan anda tidak dapat dilihat, yang boleh menjadi sangat berguna dalam secubit. Walau bagaimanapun, terdapat sebilangan hadiah kecil yang dapat dilihat oleh musuh untuk mengurangkan buff pasif.

Ultimate anda juga berguna dalam pertempuran jarak dekat-gunakannya untuk melarikan diri dalam perjuangan yang kacau atau bergerak secara agresif. Anda akan jubah sejenak sebelum umpan anda digunakan, dan lawan akan mudah dikelirukan oleh tujuh mirages bobbing di sekitar kawasan tersebut. Secara umum, umpan yang terbaik digunakan dalam perjuangan manik antara pelbagai skuad untuk menabur kekeliruan dan kesusahan. Tidak menghairankan bahawa Mirage adalah legenda terburuk dalam permainan, dia sangat memerlukan kerja semula yang devs tidak berminat untuk melakukan sekarang.

Itu menyimpulkan senarai puncak legenda musim 17 – kini sudah tiba masanya untuk anda melancarkan legenda pilihan anda dari dropship dan bertarung menjadi yang terakhir berdiri. Sebagai alternatif, anda boleh mengamalkan matlamat anda dalam permainan FPS terbaik di PC, atau melompat ke salah satu permainan co-op terbaik dengan skuad anda untuk menyempurnakan kemahiran berpasukan dan komunikasi tersebut.

Christian Vaz di barat London, dilahirkan dan dibesarkan, Christian menghabiskan sebahagian besar hari -harinya bermain permainan seperti Elden Ring dan Genshin Impact. Anda juga akan mendapati dia meneroka alam semesta di Starfield dan mengamalkan kombo di Street Fighter 6.

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE

Legenda puncak mana yang anda

Adakah anda mahu menjadi legenda? Legenda puncak mana yang anda? Kuiz Keperibadian dan PlayStyle ini mendedahkan sama ada anda adalah oktana, darah, valkyrie, jalan, dll.

Apakah kuiz legenda apex?

Ujian Apex Legends adalah satu set 20 pertanyaan permainan dan ciri -ciri untuk mengetahui watak yang sepadan anda dalam permainan.

Seperti Kuiz Watak Overwatch, Soal selidik menggunakan kedua-dua persona dalam permainan dan kehidupan sebenar anda untuk mencari perlawanan yang sempurna. Tetapi ia berbeza kerana ia membandingkan jenis MBTI anda dengan legenda.

Apa yang menjadikannya unik?

Ini adalah ujian keperibadian pertama yang lebih daripada mencari watak yang serupa. Anda dapat mengetahui lebih lanjut mengenai legenda yang anda perwakilan dalam kehidupan sebenar dan maklumat lain yang menyeronokkan.

Cari legenda sepadan anda berdasarkan keperibadian anda.

Pangkalan data kami sudah termasuk profil terperinci watak Apex Legends. Oleh itu, keutamaan ujian adalah untuk mewujudkan jenis keperibadian yang tepat, yang sepadan dengan juara permainan.

Tidak seperti kebanyakan alternatif dalam talian yang lain, ini bukan kuiz pertandingan minat. Oleh itu, kami tidak peduli dengan warna atau makanan kegemaran anda ketika mencari rakan sejawat anda. Sebaliknya, kami menganalisis tingkah laku anda, sistem membuat keputusan, dan ciri-ciri teras untuk mendedahkan legenda puncak mana anda.

Bandingkan PlayStyle anda dengan juara yang sepadan anda.

Ujian ini membandingkan cara anda bermain permainan dengan gaya mainan yang dimaksudkan dari wira yang sepadan anda untuk mendedahkan perbezaannya.

Anda mungkin terkejut bahawa strategi dalam permainan anda mungkin tidak sepadan dengan legenda puncak anda. Tetapi ia adalah fenomena yang cukup biasa di kalangan peserta kami.

Ketahui mengenai keupayaan dan kelas anda.

Setiap legenda mempunyai satu set unik kemampuan pasif, taktikal, dan muktamad. Selain itu, mereka dikategorikan kepada empat kelas tertentu: serangan, pertahanan, sokongan, dan rekon.

Perkara yang baik mengenai kuiz adalah bahawa ia mengenal pasti kebolehan atau kelas mana yang anda miliki jika anda seorang pejuang sebenar dalam permainan apex.

Baca lebih lanjut mengenai backstory watak anda.

Permainan ini adalah royale pertempuran yang unik kerana ia memperkenalkan 17 aksara dengan backstory relatable. Dan berhati -hati dengan apa penyertaan baru untuk ditambahkan -tidak seperti permainan seperti Fortnite, yang sentiasa membuang watak baru yang membosankan pada pemain.

Kami mahu kuiz kami lulus getaran yang sama dan menghormati latar belakang watak. Oleh itu, hasil anda sekarang termasuk peringatan ringkas (tetapi menyeronokkan) tentang kehidupan yang sesuai dengan legenda anda.

Kuiz Apex Legends yang berpangkalan di MBTI pertama

Tidak ada ujian dalam talian lain yang menggunakan metrik yang tepat untuk mencari watak legenda apex anda. Tetapi kami mencipta soal selidik berorientasikan MBT yang pertama di dunia untuk memberikan hasil yang paling boleh dipercayai.

Setelah menganalisis semua jenis MBTI Legends Seventeen, kami bersedia untuk mendedahkan mana yang benar -benar serupa dengan anda. Dan hasilnya akan mengejutkan.

#1. Bloodhound: ISFJ

Sebagai pelacak teknologi, Bloodhound boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Walaupun tidak banyak yang diketahui tentang keperibadian mereka, mereka dapat digambarkan sebagai rajin, boleh dipercayai, dan rendah hati.

#2. Octane: ESTP

Octavio Silva adalah legenda berusia 24 tahun yang mempunyai keperibadian yang berorientasikan, bertenaga, dan berorientasikan tindakan. Dia adalah seorang berani berkelajuan tinggi yang sering bosan kecuali sesuatu yang mengimbangi adrenalin.

#3. Pathfinder: ESFJ

MRVN adalah watak legenda apex yang optimis, penuh harapan, mesra, dan penyayang. Keperibadiannya dapat digambarkan sebagai keluar, setia, teratur, dan sedikit lembut hati. Pathfinder suka melepak dengan legenda lain kerana, sebagai ESFJ, ia mendapat tenaga dari interaksi sosial.

#4. Wraith: INFP

Renee Blasey adalah pejuang permainan Apex yang berusia 32 tahun dari Typhon. Sebagai pengantara, keperibadiannya introvert, kreatif, dan idealis. Dia jenis orang yang ingin menjadikan dunia tempat yang lebih baik. Walau bagaimanapun, Wraith adalah watak yang keliru kerana dia telah kehilangan kebanyakan kenangannya.

Legenda Apex Jenis MBTI
Valkyrie ESTP
Bangalore ISTJ
Bloodhound ISFJ
Pathfinder ESFJ
Wraith INFP
Octane ESTP

Legenda lain.

Permainan ini mempunyai banyak watak yang berbeza dengan keperibadian yang berwarna -warni. Dan agak mencabar untuk mencari perlawanan sempurna anda sendiri. Oleh itu, kami mengesyorkan menyertai kuiz untuk mencari rakan sejawatan anda dengan pantas dan mudah.

3 perkara yang mempengaruhi hasil kuiz Apex Legends anda

Versi lain kuiz ini sering bergantung pada minat dan tidak suka anda untuk menawarkan watak yang sepadan. Tetapi itu bukan apa yang kita lakukan di sini. Malah, soal selidik menganggap tiga aspek keperibadian anda (sebagai pemain permainan) untuk menghasilkan hasil yang boleh dipercayai.

Inilah yang dianalisis untuk mendedahkan legenda apex mana anda.

Strategi dalam permainan anda.

Permainan Apex Legends bergantung pada Taktik dan Rancangan sebagai Permainan Shooter Battle Royale-Hero. Oleh itu, kami ingin mengetahui jenis strategi yang anda gunakan untuk memenangi setiap pusingan. Begitulah cara kami dapat memadankan anda dengan tepat ke salah satu daripada Seventeen Fighters of Apex Games.

Barang/senjata pilihan anda.

Dengan 20+ senjata dan pelbagai barangan pertahanan/serangan, legenda puncak boleh menjadi rumit untuk pemain baru. Tetapi tidak kira, kami ingin mengetahui jenis senjata atau alat yang sering anda gunakan dalam permainan. Ini membantu kami lebih memahami gaya permainan anda dan mencadangkan perlawanan yang lebih tepat.

Ciri-ciri kehidupan sebenar anda.

Ini bukan semua tentang bagaimana anda bermain permainan Battle Royale. Kami ingin mengetahui jenis orang yang anda juga. Seperti yang disebutkan, kuiz Apex Legends adalah berasaskan MBTI. Oleh itu, penting untuk mengkaji keperibadian kehidupan sebenar anda sebelum mencadangkan mana-mana juara serupa.

Sekiranya anda memilih wira utama Apex Legends anda berdasarkan hasil ujian?

Tidak, anda tidak boleh memilih legenda anda berdasarkan kuiz keperibadian. Data kami menunjukkan bahawa sering terdapat jurang antara watak kehidupan sebenar pemain dan wira dalam permainan. Itu kerana manusia cenderung berkelakuan berbeza dalam persekitaran fiksyen atau tidak nyata. Jadi, orang yang cantik mungkin sepadan dengan keperibadian permainan video yang kejam -dan sebaliknya.

Memilih wira utama anda mengikut playstyle dan strategi anda sentiasa terbaik dan bukannya bergantung pada faktor luaran seperti persamaan MBTI.

Cincin itu mengecut. Legenda puncak mana yang anda?

Anda hanya 20 soalan dari bertemu rakan sejawat wira anda di Titanfall Universe. Yang harus anda lakukan ialah ketik butang Mula dan biarkan kami menganalisis keperibadian anda.

Penafian

Quizexpo tidak memiliki mana -mana gambar kuiz legenda apex. Hiburan Respawn dan Seni Elektronik Memiliki gambar tersebut, dan tidak ada pelanggaran hak cipta yang dimaksudkan.

Mohsen, lebih dikenali sebagai Nix, adalah wartawan permainan sepenuh masa dan penagih kuiz sambilan. Sebagai salah satu anggota krew terawal, Nix telah mengeksploitasi pengetahuan budaya popnya untuk kuiz yang menyeronokkan sejak tahun 2020. Dia suka membuat kuiz trivia dan keperibadian untuk rancangan TV terkini, filem, dan anime. Tetapi dia mengkhususkan diri dalam kuiz permainan video. Otaknya, dengan kata -kata sendiri, mengeluarkan pukulan tambahan dopamin ketika dia harus “mengasyikkan” permainan yang baru dikeluarkan.

Cara bermain?

Bermain Kuiz keperibadian adalah mudah: pilih pilihan yang benar tentang anda -atau anda berkaitan dengan -dan pilih “Seterusnya.”Tidak seperti kuiz trivia, ujian keperibadian tidak mempunyai jawapan yang betul atau salah. Tetapi soalan-soalan dalam format pilihan terpaksa. Maksudnya adalah untuk mendorong anda untuk memilih pilihan yang paling masuk akal, bukan yang 100% benar. Untuk hasil yang paling tepat, jangan terlalu banyak respons anda. Pergi dengan pilihan yang anda “rasa” adalah yang terbaik.

Soalan kuiz

Apa yang menjadikan watak legenda puncak hebat?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 1

 • Keperibadian
 • Kelas
 • Suara
 • Kelihatan/pakaian
 • Backstory
 • Penamat atau hukuman mati

Apa jenis kerjaya yang anda mahukan jika anda tidak perlu mengambil bahagian dalam permainan Apex di Titanfall Universe?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 2

 • Saya ingin menjadi pelaku.
 • Saya masih lebih suka menjadi askar.
 • Saya ingin menjadi petani dan menjalani kehidupan yang aman.
 • Saya rasa saya akan menjadi atlet.
 • Saya lebih suka menjadi penulis atau mungkin seorang guru.
 • Saya akan menjadi penghargaan dan menjalani kehidupan yang mencabar.

Antara senjata berikut yang manakah lebih baik untuk pergaduhan jarak dekat hingga pertengahan?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 3

 • Kereta SMG
 • Pengakap G7
 • R-301 Carbine
 • L-bintang
 • Triple mengambil
 • Peacekeeper

Daripada pilihan berikut, item mana yang mesti dan boleh didapati di beg galas anda?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 4

 • Suntikan
 • Knockdown Shield
 • Pelindung kepanasan
 • Bom tangan frag
 • Helmet
 • Mag yang dilanjutkan

Anda adalah satu -satunya yang tersisa di pasukan anda. Apakah keutamaan anda sekarang?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 5

 • Saya bersembunyi di tempat yang bagus untuk masuk ke 5 pasukan terakhir.
 • Saya terus berjuang kerana kita masih boleh memenangi permainan.
 • Saya memberi tumpuan kepada pembunuhan stealth dan kekal rendah.
 • Saya melakukan perkara gila kerana saya mungkin akan mati juga.
 • Saya tidak pasti; ia bergantung.
 • Saya mendapat sebanyak mungkin dan mati dengan mulia.

Apa pendapat anda tentang pemain yang selalu mencari syurga (tanah yang lebih tinggi)?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 6

 • Saya berhubung dengan mereka.
 • Mereka tidak tahu bagaimana melawan.
 • Mereka mudah membunuh saya.
 • Saya kasihan mereka kerana mereka noobs.
 • Saya salah seorang daripada mereka.
 • Saya benci pemain itu.

Apa yang akan berlaku jika anda dapat mengubah satu perkara mengenai legenda puncak?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 7

 • Saya akan menambah watak yang lebih menyeronokkan.
 • Saya akan menambah lebih banyak elemen taktikal ke permainan.
 • Saya akan membuat lebih mudah untuk membunuh stealth.
 • Saya akan meningkatkan jumlah pasukan di peta.
 • Saya akan menambah lebih banyak cutscenes dan menghuraikan di belakang.
 • Saya akan menambah lebih banyak hukuman kejam kepada permainan.

Apa jenis backstory yang akan anda berikan kepada watak legenda apex anda jika anda boleh menyesuaikannya?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 8

 • Lucu
 • Dalam
 • Misteri
 • Tindakan
 • Dramatik
 • Menakutkan

Yang mana yang terdengar seperti kombinasi yang baik untuk pasukan legenda apex anda?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 9

 • Recon, ofensif, defensif.
 • Pertahanan, sokongan, menyinggung perasaan.
 • Sokongan, recon, menyinggung perasaan.
 • Serangan, Serangan, Bertahan.
 • Recon, recon, menyinggung perasaan.
 • Menyinggung perasaan, menyerang, menyinggung perasaan.

Bagaimana perasaan anda setelah membunuh musuh yang orang lain telah mengetuk?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 10

 • Saya berasa tidak enak.
 • Saya berasa baik kerana perang itu.
 • saya rasa bersalah.
 • Saya berasa bertuah.
 • Saya rasa acuh tak acuh.
 • Saya berasa gembira.

Bagaimana anda memulakan permainan selepas mendarat di peta? Apa Keutamaan Anda?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 11

 • Mencari senjata yang boleh dipercayai.
 • Mencari perisai.
 • Membantu rakan sepasukan saya.
 • Membunuh musuh yang mendarat selepas saya.
 • Menjauhkan diri dari skuad pendaratan.
 • Mencari pemain AFK untuk membunuh.

Anda bekerjasama dengan dua pemain Newbie yang lain. Adakah anda optimis mengenai perlawanan?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 12

 • Ya, kita masih boleh memenangi ini.
 • Saya cukup. Saya tidak memerlukan pertolongan mereka.
 • Kami boleh memenangi permainan jika mereka mengikuti pesanan saya.
 • Saya hanya berhenti perlawanan dan tidak membuang masa.
 • Saya sendiri seorang pemula. Jadi, ada tiga daripada kita.
 • Saya meninggalkan mereka di belakang dan bermain solo.

Pemain Legends Pro Apex ada di pasukan anda. Tetapi mereka mahu anda mengikuti pesanan mereka untuk memenangi perlawanan. Bagaimana anda bertindak balas terhadapnya?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 13

 • Ya pasti. Saya akan mendengarnya.
 • Saya mungkin akan mendengarnya.
 • Idk. Saya tidak suka diberitahu apa yang harus dilakukan.
 • Pesanan berikut terlalu membosankan bagi saya.
 • Ia bergantung pada mood saya.
 • Tidak, saya tidak akan mengikuti pesanan pemain lain.

Mana yang menjadikan Apex Legends Permainan Shooter Battle Royale-Hero yang unik?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 14

 • Wataknya.
 • Senjata.
 • Kebolehan.
 • Gameplays yang kacau.
 • Kelas seimbang.
 • Tiada satu pun di atas.

Apa yang akan berlaku jika anda harus menggambarkan keperibadian anda dengan salah satu perkataan ini?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 15

 • Setia
 • Teratur
 • Levelheaded
 • Tidak dapat diramalkan
 • Artistik
 • Bebas

Daripada pilihan berikut, yang mana satu adalah Streamer Apex Legends kegemaran anda?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 16

 • Nickmercs
 • iitztimmy
 • Tsm_imperialhal
 • Aceu
 • Playapex
 • Tiada seorang pun daripada mereka

Apa pendapat anda mengenai kerja berpasukan dan perjuangan solo? Yang mana satu kegemaran anda?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 17

 • Saya suka kerja berpasukan dan pergaduhan pasukan.
 • Meh, saya baik -baik saja dengan kedua -duanya.
 • Saya lebih suka solo, tetapi saya juga mahir dalam kerja berpasukan.
 • Ia bergantung pada mood saya.
 • Apex adalah permainan perjuangan pasukan. Saya menentang taktik solo.
 • Saya benci pergaduhan pasukan dan selalu bermain solo.

Pilih nama samaran untuk Legend Apex anda sendiri.

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 18

 • Bom
 • Lelaki/gadis penembak
 • Tentara Salib
 • Legenda muktamad
 • Serigala tunggal
 • K.O. Artis

Apa pendapat anda mengenai microtransactions permainan?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 19

 • Saya sering menggunakannya
 • Saya tidak menggunakannya; Saya juga tidak menghina mereka.
 • Saya tidak tahu banyak mengenai mereka.
 • Saya tidak suka atau menggunakannya.
 • Saya memang membeli beberapa item, tetapi tidak menyeronokkan.
 • Saya benci microtransactions dan pemain yang menggunakannya.

Berapa jam yang anda habiskan bermain permainan seminggu?

Kuiz: Legenda Apex mana yang anda? 2023 EA UPDATE 20

 • 2 jam atau kurang
 • 3-4 jam
 • 5-6 jam
 • 7-8 jam
 • 9-10 jam
 • 11 jam atau mungkin lebih banyak lagi.