Apakah rumah NPC terkecil?, Terraria: Penjara NPC: 4 Langkah – Instructables

Terraria: Penjara NPC

Dengan semua kesan positif, adalah mungkin untuk mencapai nilai nasib maksimum 1.4, walaupun tanpa faedah melebihi nilai 1. Satu -satunya faktor dengan kesan negatif terhadap nasib adalah dari nasib ladybug, menjadikannya mungkin untuk mencapai nilai nasib minimum -0.4.

Apakah rumah NPC terkecil?

Rumah/bilik NPC mesti memenuhi syarat saiz minimum tertentu. Ia mesti sekurang -kurangnya 35 blok besar (tidak termasuk blok terikat yang membentuk siling, lantai dan dinding) untuk dianggap sebagai perumahan yang sah.

Apakah rumah yang sesuai di Terraria?

Rumah mesti mempunyai sekurang -kurangnya 60 tetapi kurang daripada 750 jubin total termasuk bingkai di sekelilingnya.

Berapa besar bilik NPC di Terraria?

Bergerak dalam keperluan untuk NPC Terraria

Bilik yang optimum mempunyai: ruang hidup sebanyak 30 blok atau lebih (60 apabila anda memasukkan dinding, lantai, dan siling. 750 blok atau lebih dalam jumlahnya terlalu besar).

Berapa banyak rumah NPC yang saya perlukan di Terraria?

Anda memerlukan 26 rumah untuk semua orang mendapatkan rumah mereka sendiri. Ini termasuk Santa Claus, yang hanya muncul semasa musim Krismas. Sekiranya anda tidak pasti bagaimana membina rumah, ingatlah bahawa ia perlu enam jubin tinggi dengan sepuluh jubin lebar.

Betapa kecilnya rumah NPC terraria?

Rumah/bilik NPC mesti memenuhi syarat saiz minimum tertentu. Ia mestilah sekurang -kurangnya 35 blok besar (tidak termasuk blok sempadan yang membentuk siling, lantai dan dinding) untuk dianggap perumahan yang sah.

Reka Bentuk Rumah NPC Kompak – Terraria

Bolehkah NPC hidup dalam hallow?

Tidak seperti rasuah/merah, NPC boleh hidup di dalam hallow tanpa meninggalkan. Sebenarnya, adalah idea yang baik untuk mempunyai asas anda suci, kerana ini akan menghentikan bioma jahat dari datang ke arahnya.

Adakah kebahagiaan penting di Terraria?

Faktor di atas mempengaruhi pelbagai urus niaga dengan NPC: harga vendor untuk menjual barang mereka akan lebih rendah jika mereka gembira, lebih tinggi jika mereka tidak berpuas hati. Sebaliknya, harga vendor untuk membeli barang pemain akan lebih tinggi jika mereka gembira, lebih rendah jika mereka tidak berpuas hati.

Berapa umur puteri di terraria?

Puteri tersirat berada di bawah umur. Sama seperti pemancing, spritnya lebih pendek daripada kebanyakan NPC lain, dan mereka berkongsi mesej kematian yang sama; ” telah meninggalkan”.

Adakah NPCS Respawn Terraria?

Sekiranya NPC dibunuh, mereka akan ditangguhkan selepas kelewatan, selagi rumah kosong yang sesuai masih ada. Sebelum 1.4.4, jika NPC mempunyai inventori atau keperluan penduduk untuk spawn awal mereka (e.g. 50 perak untuk saudagar), yang harus dipenuhi lagi untuk respon.

Bolehkah rumah NPC berada di bawah tanah?

Sebenarnya, mereka tidak dapat hidup di bawah tanah jika anda tidak mengganti dinding. Dinding semulajadi tidak dikira untuk perumahan sah, anda mesti meletakkan dinding anda sendiri.

Apa yang Berlaku Sekiranya Panduan Mati di Terraria?

Sekiranya dia dibunuh, rumah yang betul perlu dibina sebelum dia dapat memberi respon, tetapi tidak mempunyai keperluan tambahan. Tmodloader Versi Legacy, Panduan akan mempertahankan dirinya terhadap musuh -musuh yang berdekatan menggunakan busur dan anak panah kayu, menembak anak panah kayu pada mulanya dan kemudian menaik taraf kepada anak panah yang menyala di Hardmode.

Bolehkah NPC Terraria menggunakan platform?

NPCS akan sentiasa memanjat platform. Senjata dan projektil mereka akan melalui platform. Cecair mengalir melalui platform, dan lava akan memusnahkan semua platform apabila dihubungi, kecuali platform obsidian dan batu. Blok yang terkena graviti seperti pasir akan disokong oleh platform.

Bagaimana anda membuat rumah mini di Terraria?

Rumah di Terraria memerlukan dinding lengkap dan siling. Mereka memerlukan sekurang -kurangnya 1 blok pepejal (bukan blok platform) untuk berdiri. Blok tidak boleh berada di sebelah dinding. Mereka juga memerlukan pintu masuk, termasuk pintu, platform (mereka juga boleh dimasukkan ke dalam dinding!), pintu tinggi, dan pintu perangkap.

Berapa banyak NPC Terraria yang ada?

Berapa banyak NPC yang ada di Terraria? Terdapat sejumlah 29 NPC bersama dengan tiga haiwan peliharaan bandar yang dianggap NPC khas. Setiap NPC memerlukan syarat -syarat tertentu untuk dipenuhi untuk membuka kunci mereka, selain panduan, yang merupakan satu -satunya NPC yang akan hadir di bandar anda pada permulaan permainan.

Bolehkah NPC jatuh cinta di Terraria?

Dating: Selepas 3 hari cinta, NPC wanita akan meminta anda setakat ini. Anda boleh menerima atau tidak. Semasa pacaran, harga barang yang dijual oleh NPC akan dikurangkan sebanyak 50% dan mereka mempamerkan emosi jantung ketika dekat dengan pemain.

Apakah nasib tertinggi di Terraria?

Dengan semua kesan positif, adalah mungkin untuk mencapai nilai nasib maksimum 1.4, walaupun tanpa faedah melebihi nilai 1. Satu -satunya faktor dengan kesan negatif terhadap nasib adalah dari nasib ladybug, menjadikannya mungkin untuk mencapai nilai nasib minimum -0.4.

Adakah NPC Dead Respawn?

NPC yang terbunuh akan ditanggung pada hari berikutnya dan kembali ke rumahnya (dengan syarat ia masih memenuhi syarat). Selagi panduan anda masih mempunyai rumah, dia akan memberi respon keesokan harinya.

Adakah Hallow memusnahkan rasuah?

Perhatikan bahawa ini tidak akan menghilangkan rasuah atau rumput lumpur merah, kerana Hallow tidak merebak ke lumpur.

Apa yang NPCS suka hutan?

NPC Dryad, Painter, dan Witch Doctor sekarang seperti tinggal di hutan, manakala cyborg, goblin tinkerer, dan steampunker tidak suka. The Jungle Turtle Critter kini sering menanam di dalam hutan.

NPC mana yang suka salji?

Cyborg, Mechanic, Santa Claus, dan NPC Pemungut Cukai Sekarang seperti tinggal di Biome Salji, sementara peniaga senjata, jururawat, stylist, dan tavernke tidak suka.

Apa yang NPC suka hutan?

Pemain golf, panduan, saudagar, dan zoologi npc sekarang seperti tinggal di hutan, sementara peniaga pewarna dan pelukis tidak suka.

Terraria: Penjara NPC

lesen

Helo. Ini adalah tutorial saya mengenai cara membina penjara NPC yang paling padat untuk Terraria. Discalimer: Saya tidak datang dengan idea ini! Saya hanya perasan bahawa ia bukan pada instruktif.

Masa membina minimum

NPCS tinggal di penjara dan tidak bersiar -siar

Tidak kelihatan hebat

Hanya boleh mempunyai begitu banyak sebelum anda kehabisan bilik

Dengan cara itu, mari kita mulakan tutorial

Tambah Petua Tanya Soalan Komen Muat turun

Langkah 1: Bina bingkai

Bina kotak 5 x 13 berongga seperti yang ditunjukkan dengan dua platform di bahagian bawah, dan jalan untuk semasa anda membina.

Tambah Petua Tanya Soalan Komen Muat turun

Langkah 2: Isi bahagian dalam

Isi seluruh bahagian dalam dengan dinding pilihan anda, dan di bahagian bawah, letakkan kerusi dan meja kerja. (Ini adalah meja kerja kerana meja kerja berfungsi dan lebih kecil daripada meja)

Tambah Petua Tanya Soalan Komen Muat turun

Langkah 3: Selesaikan sel penjara

Letakkan sumber cahaya di dalam dan isi “pintu” anda dan selesai anda!

Tambah Petua Tanya Soalan Komen Muat turun

Langkah 4: Malam

Sekarang tunggu sehingga malam dan NPC anda akan teleport ke penjara baru mereka. Untuk mengakses NPC, hanya berjalan di bawahnya dan klik kanan pada mereka. Anda juga boleh membuatnya dalam baris seperti yang saya lakukan dalam intro, selagi anda mempunyai ruang untuk.

Tambah Petua Tanya Soalan Komen Muat turun

Jadilah yang pertama untuk dikongsi

Adakah anda membuat projek ini? Kongsi dengan kami!