Apakah Mata Kompetitif dalam Overwatch 2 & Cara Membuka Lebih Banyak?, Cara Mendapat Guns Emas Overwatch dan Mata Kompetitif

Cara Mendapat Guns Emas Overwatch dan Mata Kompetitif

Anda akan dapat membeli senjata emas dengan mata kompetitif yang anda peroleh melalui musim di Overwatch 2. Senjata ini unik dan merupakan varian keemasan kulit pistol yang dilengkapi. Di samping itu, decal emas ini digunakan untuk sebarang objek fizikal yang digunakan dengan kebolehan dalam kit wira. .

Apakah Mata Kompetitif dalam Overwatch 2 & Cara Membuka Lebih Banyak?

Mata wang paling eksklusif dalam Overwatch 2 adalah Mata Kompetitif (CP).

Mereka hanya boleh digunakan untuk membeli senjata emas.

Overwatch 2 telah berjaya berkembang melewati beberapa minggu yang bergolak selepas pelancarannya pada 4 Oktober dan telah mengagumkan asas pemain dengan perubahan yang ketara. Pemain perlahan -lahan terbiasa dengan sistem baru dalam permainan yang membantu mereka menjejaki kemajuan mereka. Perubahan terbesar dalam Overwatch 2 adalah bahawa ia adalah percuma untuk bermain sekarang dan ia juga membolehkan pemain untuk meningkatkan lulus pertempuran untuk membuka kunci kosmetik dan wira baru.

Sekuel ini kepada penembak orang pertama Blizzard mempunyai empat jenis mata wang yang digunakan untuk membeli pelbagai jenis kosmetik dalam permainan. Mata wang yang paling eksklusif adalah Mata Kompetitif (CP), yang hanya boleh digunakan untuk membuka kunci senjata emas. Selain itu, pemain juga boleh menggunakan duit syiling Overwatch, kredit warisan, dan token Liga Overwatch.

Mata Kompetitif di Overwatch 2 dijelaskan

. . Dalam permainan, jika anda melihat pemain dengan pistol emas, anda pasti dapat bermain permainan ini untuk masa yang lama.

Anda akan mendapat 15 mata kompetitif setiap kemenangan dan lima untuk setiap perlawanan yang berakhir dengan cabutan. Mod yang kompetitif memenangi tidak hanya membantu anda memanjat tangga dan peringkat peringkat, tetapi juga akan membantu anda mendapatkan lebih banyak mata yang kompetitif.

Terdapat dua cara untuk mendapatkan mata yang kompetitif dalam Overwatch 2:

 • Memenangi atau melukis perlawanan dalam permainan yang kompetitif
 • Selesaikan musim ranking di sekurang -kurangnya peringkat gangsa

Terutama, pada akhir setiap musim yang kompetitif, anda akan menerima mata kompetitif bonus dan bilangan mata yang anda terima akan berubah bergantung pada pangkat anda.

 • Gangsa: 65 cp
 • Perak: 125 cp
 • Emas: 250 cp
 • Platinum: 500 cp
 • Diamond: 750 cp
 • Master: 1,200 cp
 • Grandmaster: 1,750 cp

Anda akan dapat membeli senjata emas dengan mata kompetitif yang anda peroleh melalui musim di Overwatch 2. . Di samping itu, decal emas ini digunakan untuk sebarang objek fizikal yang digunakan dengan kebolehan dalam kit wira. Sebagai contoh, Dart Sleep Ana, Kiriko’s Healing Ofuda Papers, dan banyak lagi.

Cara Mendapat Guns Emas Overwatch dan Mata Kompetitif

Masih tidak mempunyai pistol emas yang anda mahukan? Ketahui Cara Mendapatkan dan Membuka Kunci Guns Emas di Overwatch 2 untuk Setiap Hero, Hanya di Z League!

Takeaways utama

 • Dalam Overwatch 2, senjata emas tidak boleh dibeli atau digerakkan untuk. Mereka perlu diperoleh dengan menang.
 • Anda mendapat mata yang kompetitif setiap kali anda memenangi permainan yang kompetitif dalam Overwatch 2.
 • Anda mendapat kelompok mata kompetitif bergantung pada pangkat anda pada akhir musim yang kompetitif.
 • Anda akan mendapat mata yang kompetitif lebih cepat jika anda menggunakan aplikasi Liga Z percuma untuk mencari rakan sepasukan yang kompetitif yang mahir.

Apa yang boleh anda beli dengan Mata Kompetitif dalam Overwatch 2?

Mata Kompetitif digunakan untuk membeli senjata emas di Overwatch 2. Setiap wira mempunyai pistol emas yang boleh dibeli untuk 3,000 mata kompetitif. Pistol emas boleh digunakan dengan kulit mana -mana.

Kisah terus di bawah

Setakat ini, senjata emas adalah satu -satunya perkara yang boleh digunakan oleh mata kompetitif, tetapi itu mungkin berubah, terutama pada masa akan datang apabila Overwatch 2 melepaskan mod PVE mereka yang dijangka. Mata Kompetitif tidak tamat tempoh, yang bermaksud tidak ada bahaya dalam menyelamatkan mereka jika anda sudah mempunyai setiap pistol emas yang anda mahukan.

Menang permainan untuk mendapatkan mata yang kompetitif

Dalam Overwatch 2, setiap kali anda memenangi permainan yang kompetitif, anda dianugerahkan 15 mata kompetitif. Anda menerima lima mata kompetitif untuk seri dan tidak ada kerugian.

Kisah terus di bawah

Sekiranya anda ingin mendapatkan senjata emas di Overwatch 2, anda perlu memainkan tempoh senarai main yang kompetitif. Sesetengah pemain tidak menikmati senarai main yang kompetitif kerana ia terlalu sengit atau mereka tidak suka berinteraksi dengan rakan sepasukan mereka. Untuk pengalaman yang lebih baik, cuba biarkan sembang suara dan meredakan pasukan dan memadankan sembang teks. Apabila anda pertama kali giliran untuk senarai main yang kompetitif, anda mungkin akan diletakkan di peringkat lebih tinggi daripada tahap kemahiran sebenar anda. Algoritma pembuatan jodoh dengan idealnya akan meletakkan anda pada kedudukan sebenar anda dengan cepat, membolehkan anda untuk memenangi permainan tanpa terharu.

. Untuk memulakan, fokus pada bermain hanya beberapa wira supaya anda dapat menguasai kebolehan mereka dan merasa selesa dalam banyak situasi. . Kedua -dua pelarasan kecil ini boleh melakukan keajaiban untuk kadar kemenangan anda!

Kisah terus di bawah

Dapatkan Guns Gold Overwatch Cepat pada akhir musim

Terdapat empat barisan main yang kompetitif, dan setiap peranan dalam barisan peranan juga dianggap sebagai satu senarai main. Pada akhir musim, anda menerima sejumlah mata kompetitif berdasarkan pangkat anda dalam setiap senarai main. Walaupun anda lebih suka satu senarai main, masuk akal untuk melakukan permainan penempatan anda untuk setiap peranan untuk memastikan anda mendapat mata yang kompetitif pada akhir musim.

Mata kompetitif akhir musim bernilai banyak kemenangan. Nilai tepat adalah seperti berikut:

Kisah terus di bawah

 • Gangsa: 25 Mata Kompetitif
 • Perak: 50 mata kompetitif
 • Emas: 100 mata kompetitif
 • Platinum: 200 mata kompetitif
 • Diamond: 300 mata kompetitif
 • Grandmaster: 650 Mata Kompetitif

Ingat, setiap senarai main yang kompetitif memberi ganjaran kepada anda dengan mata yang kompetitif pada akhir musim. Sebagai contoh, jika anda platinum dalam ketiga -tiga senarai main giliran peranan, dan Diamond dalam Buka Terbuka, anda akan menerima 900 mata kompetitif secara total -bersamaan dengan 60 kemenangan kompetitif! . Dapatkan Baik di Wira Mudah seperti Soldier 76, Moira, dan Reinhardt untuk mendapatkan pangkat tertinggi dalam setiap senarai main setiap musim.