Apakah beberapa permainan seperti Lambang Api di Steam? Slashing Games, Permainan Seperti Fire Emblem Tiga Rumah ‘: 10 RPG Taktikal Untuk Bermain ASAP

10 permainan taktik yang luar biasa seperti Lambang Api: Tiga Rumah

Sempurna untuk: peminat Pokémon yang mahukan lebih banyak strategi

Permainan seperti lambang api di stim

Lambang api adalah francais permainan peranan taktikal dengan lebih daripada 15 tajuk yang dikeluarkan sehingga sekarang. Dengan permainan mudah alih yang datang ke hadapan, populariti lambang api telah meningkat secara eksponen.

Genre rpg taktikal / strategi ini menjadi semakin popular di kalangan pemain. Jika anda seorang peminat Lambang Api, anda mungkin akan menyukai permainan yang saya sebutkan di bawah. Anda akan menemui semua permainan ini di Steam.

Trilogi Saga Banner

Trilogi Saga Banner adalah francais permainan yang paling serupa dengan siri Fire Emblem. Permainan pertama berlaku di mitologi Norse yang diilhamkan tanah fiksyen di mana ia menceritakan kisah karavan. Di sini anda akan mengawal dua watak yang boleh dimainkan dan kisah perubahan permainan bergantung pada keputusan anda.

Banner Saga Games lebih banyak cerita yang didorong oleh lambang api tetapi juga mempunyai banyak persamaan, seperti kehadiran pertempuran berasaskan grid. Berikutan kejayaan permainan pertama, pemaju terus melepaskan dua lagi sekuel dengan ciri tambahan seperti pertempuran yang lebih baik, lebih mendalam, musuh baru, objektif baru di antara yang lain.

Wargroove

Wargroove adalah satu lagi permainan yang sangat serupa dengan lambang api. Rasanya seperti hibrid antara lambang api dan peperangan maju, yang merupakan permainan lain dari pemaju yang sama. Di sini juga anda akan menemui taktik berasaskan giliran, dan anda boleh meneroka peta yang berbeza dan pertempuran beberapa musuh. Terdapat 15 watak yang boleh dimainkan untuk anda pilih, dan masing -masing mempunyai motivasi dan keperibadian yang unik.

Permainan ini ditetapkan dalam bidang fiksyen Aurania, yang dulu menjadi empayar yang hebat tetapi kini dibahagikan kepada empat kerajaan yang lebih kecil. Setiap kerajaan ini mempunyai kepakaran mereka, dan sekarang mereka mendapati diri mereka berperang dengan satu sama lain. Matlamat permainan adalah untuk mencapai keamanan sekali lagi di Aurania.

Siri Valkyria Chronicles

The Valkyria Chronicles adalah RPG taktikal lain yang anda sukai kerana persamaannya dengan siri Fire Emblem. Walaupun persamaan yang merangkumi ciri permadeath dan tumpuan khusus terhadap perkembangan watak, terdapat banyak perbezaan. Sebagai contoh, walaupun menjadi permainan strategi berasaskan giliran, Valkyria Chronicles tidak mempunyai sistem berasaskan grid tetapi sebaliknya mempunyai masa nyata yang bertujuan.

Siri ini adalah penciptaan pemaju permainan terkenal Sega dan mempunyai empat perlawanan secara keseluruhan, dengan permainan pertama yang keluar pada tahun 2008. Selepas itu, mereka terus melepaskan tiga lagi sekuel, yang terbaru keluar pada tahun 2018. Permainan ini ditetapkan dalam sejarah alternatif Bumi semasa era Perang Dunia II.

Fell Seal: Tanda Arbiter

Fell Seal: Tanda Arbiter adalah RPG taktikal yang sangat didorong oleh cerita yang ditetapkan dalam dunia fantasi. Tidak banyak orang yang tahu tentang permainan ini, tetapi orang yang menjadi pemain RPG tegar yang tahu mengenainya selama berabad -abad. Anda akan mengawal watak utama arbiter Kyrie, yang merupakan ejen Majlis Abadi. Objektif utamanya adalah untuk memelihara kestabilan dan ketenteraman di tanah.

Fell Seal: Tanda Arbiter banyak ditawarkan dan dibungkus dengan banyak ciri yang menarik. Cerita ini epik dan dibentangkan melalui 40 pertemuan dan banyak pertempuran taktikal yang penuh aksi. Anda juga boleh menyesuaikan tentera anda dan melengkapkan tentera anda dengan lebih daripada 240 jenis peralatan.

Siri XCOM

Siri XCOM sangat sama dengan permainan Emblem Fire dari segi permainan; Walau bagaimanapun, terdapat satu perbezaan besar. Daripada tanah fantasi, permainan xcom ditetapkan dalam persekitaran sci-fi. Xcom Games juga berkongsi banyak ciri dengan Lambang Api seperti ciri permadeath dan pergerakan unit. Pergerakan, bagaimanapun, memberi tumpuan lebih kepada kedudukan dan bukan jenis senjata.

Siri XCOM asal dibebaskan kembali pada pertengahan 90-an, dan selepas permainan 2K itu memutuskan untuk melakukan reboot pada tahun 2012. Permainan terbaru dari reboot XCOM: Skuad Chimera datang baru -baru ini pada April 2020.

Chalice besar -besaran

Chalice besar -besaran adalah satu lagi permainan strategi berasaskan giliran yang sangat rendah yang juga ditetapkan dalam dunia fantasi. Anda boleh bermain permainan dalam dua mod, strategi dan taktikal. Walaupun kedua -duanya terdengar hampir sama, terdapat beberapa perbezaan antara kedua -dua. Pada masa yang pertama, anda akan membuat keputusan jangka panjang dan menonton tahun-tahun roll oleh, dan yang terakhir membolehkan memerintah pasukan pahlawan dalam pertempuran berasaskan giliran terhadap pasukan jahat.

Anda akan bermain sebagai penguasa abadi yang tugasnya adalah untuk melindungi alam dari kekuatan jahat yang disebut irama. Ciri -ciri seperti permadeath, genetik darah, peninggalan darah dan strategi jangka panjang menjadikan permainan ini sebagai salah satu RPG taktikal terbaik di pasaran.

Ketuhanan: Dosa Asal 2

Ketuhanan: Dosa Asal 2 adalah salah satu RPG taktikal yang paling kritikal pada hari ini dan beberapa pun juga sebagai RPG terbaik sepanjang masa. Sekiranya anda suka permainan lambang kebakaran, maka tidak ada keraguan bahawa ini mungkin menjadi permainan kegemaran anda setelah selesai melakukannya. Ketuhanan: Sin Asal 2 juga ditetapkan di tanah fantasi dan penuh dengan banyak watak untuk dipilih. Anda juga boleh membuat watak tersuai dengan pilihan untuk memilih bangsa, jantina dan juga kisah asalnya.

Permainan ini amat terkenal dengan pertempuran berasaskan taktikalnya di mana anda juga boleh menggunakan persekitaran untuk kelebihan anda. Terdapat lebih daripada 200 kemahiran yang boleh anda gunakan dalam pertempuran. Selain itu, anda akan mempunyai kebebasan lengkap untuk meneroka dunia fantasi fiksyen Rivellon. Terdapat juga mod multiplayer yang boleh anda mainkan dalam talian dan luar talian.

Siri Heroes of Might and Magic

Siri Heroes of Might and Magic adalah spinoff dari siri permainan strategi 90 -an yang dipanggil Might and Magic. Permainan dari siri ini menawarkan pertempuran strategi berasaskan giliran di mana anda akan memerintahkan tentera makhluk mitos. Anda boleh memilih watak yang kemudiannya akan merekrut tentera, menggerakkannya, menangkap sumber yang berbeza dan akhirnya terlibat dalam pertempuran dengan musuh anda.

Permainan paling terkenal dari siri ini ialah Heroes of Might dan Magic III 1999, yang dikeluarkan semula sebagai versi HD oleh Ubisoft pada tahun 2015. Versi HD baru ini telah meningkatkan grafik dan keupayaan skrin lebar. Ia juga mempunyai tujuh senario kempen yang berbeza, lebih daripada 50 peta pertengkaran dan mod multiplayer tempatan.

https: // slashinggames.Org/ adalah peserta dalam program Amazon Services LLC Associates, program pengiklanan afiliasi yang direka untuk menyediakan cara untuk tapak untuk mendapatkan yuran dengan menghubungkan ke Amazon.laman web dan gabungan.

© 2023 Hak Cipta Terpelihara

10 luar biasa taktik permainan seperti Lambang Kebakaran: Tiga Rumah

Lambang Kebakaran Tiga Rumah Pertempuran Lambang Kebakaran Tiga Rumah Pertempuran Lambang Kebakaran Tiga Rumah Pertempuran

Emblem Kebakaran: Tiga Harapan adalah kesinambungan hebat dari Tiga rumah, tetapi bermain jauh berbeza. Sekiranya anda terlepas Permainan taktikal dari siri Lambang Kebakaran Utama, terdapat banyak permainan untuk menahan anda sehingga yang seterusnya.

Lambang Kebakaran Tiga Rumah Seni Lambang Kebakaran Tiga Rumah Seni Lambang Kebakaran Tiga Rumah Seni

Inilah 10 permainan taktik terbaik untuk dimainkan jika kamu suka Lambang Kebakaran: Tiga Rumah

Xbox, PC

Sempurna untuk: peminat Pokémon yang mahukan lebih banyak strategi

FAE TACTICS ART FAE TACTICS ART FAE TACTICS ART

Dalam Taktik FAE, Anda perlu menguruskan jenis kedudukan dan kerosakan yang sangat berhati -hati terima kasih kepada beberapa mekanik yang saling berkaitan. Makhluk yang dipanggil dapat mengisi jurang dalam pasukan anda sendiri dan memilih yang betul boleh menjadi kunci.

Taktik Taktik FAE Taktik Taktik FAE Taktik Taktik FAE

9. Fell Seal: Tanda Arbiter

PlayStation, Xbox, Switch, PC

Fall Seal Arbiter Fall Seal Arbiter Fall Seal Arbiter

Fall Seal Arbiter Fall Seal Arbiter Fall Seal Arbiter

MELAKUKAN SEALPertempuran yang mencabar adalah agak mudah tetapi memuaskan mengambil formula pertempuran taktikal. Kemahiran dan sistem kelasnya adalah sangat mendalam Dan sama menyeronokkan sebagai pertempuran.

8. Valkyria Chronicles 4

PlayStation, Xbox, Switch, PC

Sempurna untuk: peminat anime, pemain yang memerlukan lebih sedikit lagi dalam permainan taktik mereka

Valkyria Chronicles 4 pertempuran Valkyria Chronicles 4 pertempuran Valkyria Chronicles 4 pertempuran

Sekiranya WW II adalah anime, ia akan menjadi Valkyria Chronicles. Pertempuran siri ini menggabungkan senjata dan tema yang biasa dengan tetapan fantasi. Pertempuran menggunakan pergerakan percuma dan bertujuan, dan anda perlu menguruskan suka dan tidak suka tentera untuk bertahan.

Valkyria Chronicles 4 pertempuran Valkyria Chronicles 4 pertempuran Valkyria Chronicles 4 pertempuran

7. Ketuhanan: Dosa Asal 2

PlayStation, Xbox, Switch, PC

Sempurna untuk: Peminat Lambang Kebakaran yang mahukan pengalaman yang lebih mendalam, lebih kacau

Ketuhanan Asal Sin 2 Seni Ketuhanan Asal Sin 2 Seni Ketuhanan Asal Sin 2 Seni

Ketuhanan Asal Sin 2 Pertempuran Ketuhanan Asal Sin 2 Pertempuran Ketuhanan Asal Sin 2 Pertempuran

Sin asal 2 bermain sangat berbeza dari lambang api tetapi gatal -gatal yang sama. Pertempuran yang sibuk mempunyai banyak kesan elemen yang berinteraksi Tetapkan seluruh medan perang, Dan kisahnya yang gelap dan gelap masih mempunyai banyak humor.