Apa yang Perlu Dilakukan Dengan Honeycomb di Minecraft – Cuba Panduan Keras, Cara Mendapatkan Minecraft Honeycomb dan Apa Yang Harus Dikenali dengannya | Gamesradar

Cara Mendapatkan Minecraft Honeycomb dan Apa Yang Harus Dilukis Dengannya

Sekiranya anda ingin ladang sarang lebah, anda perlu membuat beberapa sarang lebah. Ini boleh dilakukan dengan tiga sarang lebah dan enam papan kayu yang berbeza dari mana -mana jenis! Pastikan di mana sahaja anda meletakkan bunga di sekitar sehingga lebah dapat merebut debunga dan membawanya kembali ke sarang lebah untuk membuat madu dan sarang lebah.

Apa yang perlu dilakukan dengan Honeycomb di Minecraft

Minecraft yang diketengahkan apa yang perlu dilakukan dengan sarang lebah

Minecraft memberi anda seluruh dunia untuk meneroka dan mencipta, dan dengan itu terdapat pelbagai perkara yang boleh anda lakukan dalam permainan. Walaupun beberapa perkara ini mudah difikirkan, yang lain sedikit lebih terperinci dan bernuansa. Jangan merasa buruk jika anda tidak dapat memikirkan sesuatu! Proses pembelajaran adalah sebahagian daripada keseronokan menyelidiki aspek kreatif Minecraft, jadi marilah kita tunjukkan kepada anda apa yang boleh anda lakukan dengan Honeycomb dalam panduan ini.

Panduan Honeycomb

Honeycomb boleh digunakan untuk membuat pelbagai barang yang berbeza di Minecraft, termasuk sarang lebah, lilin, blok sarang lebah, dan pelbagai blok tembaga, papak, tangga!

Sekiranya anda ingin menanam sarang lebah, anda terlebih dahulu perlu mencari sarang lebah liar. Bawa beberapa gunting, dan gunakannya di sarang untuk mengekstrak sarang lebah. Sekiranya anda ingin mengelakkan diserang oleh lebah, pastikan anda meletakkan api unggun di bawah sarang sebelum anda mengeluarkan sikat!

Contoh sarang lebah di minecraft

Sekarang anda mempunyai sarang lebah anda, sudah tiba masanya untuk membuatnya. Begini cara anda boleh membuat dan menggunakan bahan dalam pelbagai resipi yang berbeza.

Resipi Beehive

Sekiranya anda ingin ladang sarang lebah, anda perlu membuat beberapa sarang lebah. Ini boleh dilakukan dengan tiga sarang lebah dan enam papan kayu yang berbeza dari mana -mana jenis! Pastikan di mana sahaja anda meletakkan bunga di sekitar sehingga lebah dapat merebut debunga dan membawanya kembali ke sarang lebah untuk membuat madu dan sarang lebah.

Resipi sarang lebah dalam minecraft

Resipi blok sarang lebah

Sekiranya anda ingin menghidupkan projek rumah atau kerajinan seterusnya, anda boleh membuat blok sarang lebah yang akan menambah percikan warna ke mana -mana reka bentuk! Anda memerlukan empat sarang lebah yang disusun di persegi untuk membuat blok. Ini kebanyakannya untuk hiasan, tetapi juga boleh diletakkan di bawah blok nota untuk membuat bunyi seruling!

Resipi blok sarang lebah dalam minecraft

Resipi lilin

Anda boleh menyalakan malam dengan beberapa lilin yang baik. Walaupun mereka tidak membuang cahaya sebagai obor, mereka mempunyai rupa reka bentuk yang bagus dan dapat membuat sesuatu merasa sedikit lebih menarik. Lilin juga boleh digunakan untuk membuat perkara lebih menyeramkan, jadi reka bentuk dengan sewajarnya! Untuk membuat lilin, anda hanya memerlukan satu sarang lebah dan tali.

Resipi Lilin di Minecraft

Resipi tembaga waxed

Sekiranya anda ingin menyimpan blok tembaga, tangga, atau papak anda dalam keadaan pengoksidaan tertentu maka anda perlu memeluknya! Tembaga berubah warna secara beransur -ansur, tetapi anda boleh menghentikannya dengan menggunakan sekeping sarang lebah dan membuat versi blok waxed.

Resipi Tembaga Lilin di Minecraft

Itulah yang perlu diketahui mengenai apa yang boleh anda lakukan dengan Honeycomb di Minecraft! Kami mempunyai lebih banyak liputan permainan di bahagian Minecraft kami di laman web kami, jadi pastikan untuk menyemaknya.

Berkaitan: Minecraft

Shaun Savage

Shaun Savage adalah pengasas dan editor-in-Chief of Try Hard Guides. Dia telah menutup dan menulis mengenai permainan video selama lebih dari 9 tahun. Beliau adalah lulusan 2013 Akademi Art University dengan A.A. dalam reka bentuk web dan media baru. Pada waktu waktu, dia suka bermain permainan video, menonton filem buruk, dan menghabiskan masa bersama keluarganya.

Cara Mendapatkan Minecraft Honeycomb dan Apa Yang Harus Dilukis Dengannya

Minecraft Honeycomb

Minecraft Honeycomb adalah sumber kecil yang berguna yang boleh anda dapatkan dari sarang lebah. Tidak mengejutkan, ini bermakna lebah terlibat, jadi anda perlu berhati -hati apabila mendapatkan sarang lebah jika anda tidak mahu disengat dan diracuni! Seperti semua item di Minecraft, terdapat cara khusus untuk mendapatkan makanan manis ini, dan jika anda mengetahui kaedah yang optimum, anda akan dapat membuat objek yang berguna, seperti lilin, atau menghalang objek tembaga daripada mengoksida. Inilah semua yang anda perlu tahu tentang cara mendapatkan Minecraft Honeycomb dan apa yang boleh digunakan.

Cara mendapatkan sarang lebah minecraft

Anda boleh mendapatkan sarang lebah minecraft dari sarang lebah atau sarang lebah setelah mencapai tahap madu 5, dengan merobeknya dengan sepasang gunting. Ini akan menjatuhkan tiga sarang lebah, tetapi juga akan membuat lebah di dalam marah dan mereka akan menyerang anda – untuk mengelakkan ini, memulakan api di bawah sarang lebah atau sarang lebah, kerana asap akan menenangkan lebah dan mereka tidak akan menjadi bermusuhan ke arah Anda.

Dengan sedikit kepintaran, ada cara lain untuk menuai sarang lebah minecraft tanpa menimbulkan kemurkaan lebah. Sekiranya anda menyediakan dispenser dan menggunakannya untuk melancarkan sepasang gunting di sarang lebah, maka sarang lebah akan muncul sebagai item yang dijatuhkan tetapi lebah tidak akan menjadi bermusuhan.

Resipi kerajinan sarang lebah minecraft

Terdapat beberapa resipi kerajinan sarang lebah Minecraft yang boleh anda hasilkan, dengan salah satu yang utama adalah untuk sarang lebah, seperti yang ditunjukkan di atas – kerana ini melibatkan tiga sarang lebah di antara enam papan, anda perlu memperoleh beberapa sarang lebah dari a sarang lebah atau dijumpai sebaliknya. Anda juga boleh menggabungkan empat sarang lebah untuk membuat blok sarang lebah, yang merupakan barang hiasan.

Satu lagi resipi kerajinan sarang lebah minecraft adalah untuk menggabungkan sarang lebah dengan rentetan di atasnya untuk menghasilkan lilin, yang kemudiannya boleh disalakan dengan batu permata dan keluli dan digunakan sebagai sumber cahaya. Akhirnya, anda boleh menggabungkan satu sarang lebah dengan satu item tembaga (blok, papak, atau tangga) untuk membuat versi wax dari item tembaga asal, yang kelihatan sama tetapi menghalang tembaga daripada mengoksida lebih jauh.

Daftar ke GamesRadar+ Surat Berita

Pencernaan mingguan, cerita dari komuniti yang anda suka, dan banyak lagi

Dengan mengemukakan maklumat anda, anda bersetuju dengan Terma & Syarat dan Dasar Privasi dan berumur 16 tahun ke atas.