Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat di Valorant?, Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat dalam kompetitif valorant?

Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat dalam kompetitif valorant

Untuk memasuki barisan yang kompetitif dan dapatkan penilaian pangkat (RR). Apa maksudnya ialah . Jadi pada dasarnya sistem ranking valorant tidak diambil kira!

Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat di Valorant?

Di Valorant, pangkat yang boleh bermain bersama biasanya mempunyai tahap kemahiran yang sama, yang bermaksud bahawa anda tidak boleh beratur sebagai besi dan pendakian dalam permainan yang diberi nilai!

Ini adalah untuk memastikan pameran membuat keputusan untuk semua orang yang terlibat dalam permainan valorant, tetapi ia meninggalkan kami tertanya -tanya, dalam valorant apa yang dapat dimainkan oleh pangkat bersama?

Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat antara satu sama lain?

Soalan pertama ialah anda boleh bermain dengan pangkat di Valorant? Jawapan ringkasnya adalah ya, tetapi tidak dalam permainan yang dinilai. Anda boleh bermain Swiftplay, Unrated, The New [Team Deathmatch] https: // www.thespike.GG/Berita/Ascendant-Rank-in-Valorant/3149) dan banyak lagi yang anda mahukan, tetapi tidak dinilai permainan.

Ini bermakna bahawa sebagai pendakwah, anda boleh mengejek musuh di Deathmatch sepanjang masa jika anda beratur dengan besi, tetapi kemungkinan pemain besi tidak akan bersenang -senang. Ini disebabkan oleh pangkat yang mengimbangi diri mereka dengan tahap kemahiran musuh dan pemain lain di lobi yang anda berdua bergabung.

?

Ketidaksamaan pangkat di Valorant. Kredit: permainan rusuhan

Ketidaksamaan pangkat di Valorant. Kredit: permainan rusuhan

Pemain besi dan gangsa boleh bermain dengan sesiapa sahaja di perak, manakala pemain hardstuck di perak boleh bermain dengan sesiapa sahaja dalam emas. Ini bermakna pemain perak mempunyai jumlah yang paling tersebar di peringkat, dapat bermain dengan empat pangkat yang berbeza, besi, gangsa, perak dan emas. .

Selepas platinum ia menjadi lebih menarik, bagaimanapun. Ini kerana di platinum, berlian, naik, abadi dan berseri, anda boleh bermain dengan sesiapa sahaja yang tepatnya satu peringkat lebih tinggi daripada pangkat anda sekarang.

Ini bermaksud bahawa pemain platinum 3 boleh bermain dengan pangkat sehingga berlian 3, atau pemain di Ascendant 2 boleh beratur dengan seseorang di abadi 2, tetapi tidak abadi 3.

Versi pendek ini adalah bahawa jika anda berada di salah satu pangkat ini, anda boleh bermain dengan seseorang tiga pangkat lebih rendah daripada anda, atau tiga pangkat lebih tinggi daripada anda!

Kumpulan Premade 5-Stack

Walau bagaimanapun, terdapat satu pengecualian besar terhadap peraturan di atas. Sekiranya anda mempunyai lima pemain pemain yang berbeza, anda masih boleh bermain di peringkat Valorant. Ini datang dengan kos penarafan pangkat 25% (RR), yang bermaksud bahawa anda akan mendapat kurang RR apabila anda menang, dan kehilangan RR kurang apabila anda kalah berbanding dengan perlawanan “biasa” yang menggunakan peraturan pangkat yang disebutkan sebelumnya. Ini bermakna bahawa dalam teori pemain perak boleh bermain di peringkat kedudukan, selagi mereka mempunyai pasukan 5 pemain. Ini adalah pilihan yang bagus apabila anda mempunyai sekumpulan lima rakan!

Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat dalam kompetitif valorant?

Ditulis oleh

Dalam mod kompetitif Valorant, anda boleh bermain dengan rakan -rakan berdasarkan peraturan sekatan pangkat semasa. Mari kita pelajari mereka!

Diterbitkan pada 05 Sep, 2023

Apa pangkat yang boleh bermain bersama dalam kompetitif valorant?

Apa yang boleh dimainkan oleh pangkat bersama Valorant?

Terdapat sekatan yang berbeza bergantung pada bilangan pemain yang ada di lobi. Dan di samping itu, pemain -pemain keuntungan penarafan pangkat (RR) dapat memperoleh berdasarkan perbezaan pangkat Valorant Ranks.

Perkara pertama yang perlu kita sebutkan ialah Pesta 4 tidak dapat bermain dengan 1 pemain barisan solo yang tersisa. Itu kerana pemain barisan solo yang tersisa akan dipenuhi dengan pengalaman bermain yang agak miskin. Permainan Riot tidak peduli walaupun dia mendapat penarafan peringkat tinggi dalam pangkat valorant atau jika mereka berseri!

. Oleh itu, mari kita lihat apa yang boleh dimainkan oleh Valorant Ranks untuk kedua -dua pilihan tersebut!

Inilah yang boleh dimainkan oleh Valorant yang boleh dimainkan bersama jika terdapat maksimum 3 ahli kumpulan anda:

Pangkat Boleh bermain dengan
Besi, gangsa Perak paling tinggi
Emas paling tinggi
Emas Platinum paling tinggi
Platinum, Diamond, Ascendant, Immortal, Radiant 1 peringkat yang lebih tinggi

, Pemain perak dan emas boleh menjadi ahli kumpulan anda jika anda duduk di salah satu pangkat tersebut. Namun, jika anda gangsa, contohnya, Pemain Emas tidak dapat dipersoalkan. Namun, jika anda platinum atau lebih tinggi, Sekatan mengatakan bahawa rakan sepasukan anda harus menjadi 1 peringkat penuh lebih tinggi daripada semua pangkat Valorant.

Apa ini bermakna bahawa pemain platinum 2 boleh beratur dengan pemain berlian 2, Dan pemain berlian 2 boleh beratur dengan pemain 2 Ascendant yang tertinggi. Walau bagaimanapun, Pemain 3 Ascendant tidak dapat beratur dengan pemain berlian 2 atau lebih rendah, Walaupun mereka dapat masuk ke dalam barisan yang kompetitif dengan pemain 3 abadi yang tertinggi.

Valorant Rank Disparty 3 Stacks

Mengelirukan? Nah, permainan ranking yang kompetitif cukup rumit ketika datang ke tahap perbezaan, tetapi tunggu sehingga anda mendengar tentang 5-stacks.

Tidak ada sekatan kedudukan dalam parti 5 . Apa maksudnya ialah Mana -mana pangkat valorant boleh bermain bersama dalam parti 5 walaupun satu atau lebih ahli adalah besi dan ahli lain adalah abadi. Jadi pada dasarnya sistem ranking valorant tidak diambil kira!

, Permainan Riot telah menetapkan beberapa sekatan bergantung pada sejauh mana pangkat Valorant berada dalam parti giliran yang kompetitif. Kelemahan pertama ialah .

Di samping fakta anda akan mengharapkan masa giliran yang meningkat, Kelemahan kedua dalam pesta 5 pemain adalah keuntungan penarafan pangkat yang lebih rendah. Anda tidak boleh mengharapkan untuk mendapatkan penarafan pangkat yang sama (RR) jika anda hanya mendapat dorong oleh satu atau lebih ahli yang berada di peringkat abadi dan berseri!

Keadaan Pengurangan Penilaian Kedudukan
Satu atau lebih pemain di luar sempadan kedudukan, di bawah Ascendant 3 Pengurangan RR 25%
Pemain dalam abadi Pengurangan RR 25%
Pemain dalam berseri Pengurangan RR 75%
Berseri dengan pemain lain di bawah berseri

Valorant Rank Disparty 5 Stacks

Peraturan perbezaan pangkat ini Jelas tidak mencadangkan anda bermain mod ranking yang kompetitif di Valorant dengan cara sedemikian, Tetapi ia boleh menjadi sangat menyeronokkan, terutamanya jika ahli kumpulan anda adalah orang yang menyeronokkan.